Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV 2010r. - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-18, 19:06   #931
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
ja wiem że jest ale ciagle jest niepewność

szczerze mówiąc znowu pale nie bić wiem wiem wszystko wiem no ale nie dałam rady czuje się z tym podle głupie fajki wygrały
jak chcesz choć troche rzucic palenie to polecam http://www.allen-carr.pl/
Poszukaj na all książki o tej metodzie, w większości przypadków wystarczy przeczytać

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 19:06   #932
anakazar
Zakorzenienie

Dot.: Nasze mamusie to MĄDRE babeczki, jednak nie damy im przejąć pałeczki - III/ IV

Cytat:
ja wiem że jest ale ciagle jest niepewność

szczerze mówiąc znowu pale nie bić wiem wiem wszystko wiem no ale nie dałam rady czuje się z tym podle głupie fajki wygrały
Aneczka,a może postanów sobie,że rzucisz dla Maciusia,żeby miał zdrową mamusie od której nie czuc papierosówmoże tak Ci łatwiej będzie,jak Cię będzie kusiło to pomyśl o nim.

Ja się bałam,że tż zacznie palic jak nie będzie przy nim mojego szpiegowskiego nosaale na szczęście trzyma się

jak ja się ciesze,że moja dzisiejsza przylepa już śpi uff błogi spokój,normalnie z rąk nie schodziła,a jak zeszła to ryczała.Może to przez ząbki albo gorszy dzionek miała.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 19:13   #933
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Jeju no padam dzisiaj. Te dzieciaki mnie wykończą
Erwi to teraz taki się zrobił że na minute samego nie można zostawić, bo już kombinuje coś przy szafkach kluczem, wdrapuje sie na wszystko co się da, i niby człowiek się cieszy, a z drugiej strony to ja chce malego dzidziusia, który leży i gaworzyA Erykowi to tyle zadaja codziennie że ja sie wykończę
No to ponarzekałam, sorki, ale potrzebuję lampki wina, super masażu na obolałe plecy, i kilka czekoladek, i może coś jeszcze bo tz dzisiaj w domu
Jak ja się cieszę że jutro piątek. Heh dostałam podwyzkę w pracy, cale 80 zł chyba jutro na to konto zapas pieluch zrobię

Stary 2010-11-18, 19:26   #934
aneczkkaa
Zakorzenienie

wiecie co daje sobie spokój narazie będę palic i tak pale mało 1 maxymalnie 3 papierosy na dzień czasem wogóle wiec to i tak postęp pale tylko na dworzu wiec musze marznąć itd mam nadzieje ze jak przyjdzie zima odechce mi sie stania przed domem bo palić mi się zachciało ale to jest głupota
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 19:27   #935
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
wiecie co daje sobie spokój narazie będę palic i tak pale mało 1 maxymalnie 3 papierosy na dzień czasem wogóle wiec to i tak postęp pale tylko na dworzu wiec musze marznąć itd mam nadzieje ze jak przyjdzie zima odechce mi sie stania przed domem bo palić mi się zachciało ale to jest głupota
ja rzucilam jak Eryk miał ospę, bo bylam przez tydzień uziemiona z nim w domu.A tak pewnie i teraz bym popalala, palilam paczkę na tydzień. ale jednak.

Stary 2010-11-18, 19:57   #936
april28
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
april28 - Michał to taki uroczy maluch i aż wierzyć się nie chce że on taki marudny. Coś chyba przesadzasz.
Ja nie przesadzam, Michał naprawdę jest marudny. Owszem, jest wesolutki i uśmiechnięty, ale tylko wtedy, gdy ktoś się nim bardzo intensywnie zajmuje. I wciąż trzeba mu zmieniać rodzaj zabawy, bo szybko się nudzi. Ma to po tatusiu, on też był uroczym marudą. Będę musiała zrobić marudzące fotki i wrzucić.

Cytat:
Napisane przez pl_madzia
vigantol kupowalam, i niestety trafilam na ta zatruta partię, więc wiecej nie zamierzam

chustuje dalej, i malemu nie jest zimno jak mu ubiore czy kombinezon, czy kurteczkę i cieple spodenki. Tylko gorzej ze mną, bo jak jade gdzieś z chustą, to najpierwej wychodzę z samochodu bez kurtki, obwijam się, i małego kładam, i dopiero kurtka.No i troszke marznę w tym momencie. Maly uwielbia wózkiem jeździć. A chusty nie musisz mieć większej na te kilka cm dodatkowego ubrania, i tak przeważnie maja w nadmiarze.
Źle się zrozumiałyśmy. Chodziło mi nie o chustę, ale o kurtkę, nie mam takiej, w którą zmieściłabym się razem z Michałem.

Nikt tego już nie kupi. Całkowicie wycofali ze sprzedaży. Chodziło o składnik, który wywoływał alergię. No i Michała raz wysypało, wtedy nie wiedzieliśmy dlaczego, mężo podejrzewał witaminy, które też wtedy dostał.
A chciałam wiedzieć, czy innym dzieciaczkom też coś takiego się przytrafiło.

Cytat:
Napisane przez pl_madzia
ja też na wiosne rowerem będę z małym jeździla, to jak wybierasz fotelik to patrz na to żeby miał funkcje pochylania. Przy pierwszym dziecku zaoszczędzilam, i zawsze mi zasypiał z głową na mniei ani jemu, ani mi nie było wygodnie. No i nie montowany na bagażnik, bo to niebezpieczne. A tak wogle to dzieciaki super sie bawią jak jadąc moga się pobujać na tych fotelikach, co niestety utrudnia bardzo utrzymywanie równowagi. No i jeszcze nie może być za ciężki, bo wtedy z wagą dziecka, bardzo, a to bardzo trudno podprowadza się rower pod krawężniki.

No to jeszcze jeżeli chodzi o foteliki, to jak montowany na ramę ale do tylu nad bagażnikiem(taki mialam) to najbardziej na damki, bo jak masz nogę nad siodełkiem i nad dzieckiem w foteliku przenieść to już akrobacje cyrkowe. Ale ten eryka dalam koleżance, i ona sobie radzi przekladając nogę nad ramą
I jak chcecie na dłuższe wycieczki to radzę kupić taką dziecięcą pelerynke bo w razie deszczu to nakladacie na dziecko razem z fotelikiem i deszcz niegroźny
Dzięki za informację. Ja się jeszcze w temat nie wgłębiałam. Skoro na bagażnik niebezpiecznie, muszę na to zwrócić uwagę. Czyli są takie, co się montuje na ramę i jest nad bagażnikiem?
Tylko że fotelik będzie przy rowerze z ramą (mężowym), nie przy mojej damce. Niech się pogimnastykuje trochę

Moje robótki
Nasze wycieczki rowerowe i piesze

Rower: Kwiecień 5W - 127 km
Maj 1W - 60 km
Czerwiec 5W - 151 km
Lipiec 9W -514 km
Sierpień 8W - 406 km
Wrzesień 1W - 87 km
april28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 20:27   #937
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Ania fakt nie wolno znalazłam to , przepisy są stare ale jeszcze nie zostały zmienione , ale policjant musiałby być na prawdę sk....nem żeby wlepić mandat za takie coś skoro wiadomo ze w całej unii można tak wozić dzieci. Tylko polska jak zwykle 100 lat do tyłu
Jak to u nas średniowiecze .

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ania odnosnie kartonu z hipaa to te ksiazki takie ciezkie i grube i miarka dla dziecka tez byla musze mlodej gdzies przyczepic a w tamtym tygodniu dostalam jeszcze wiekszy karton a w srodku 3 ulotki sloik i sok.
też dostałam

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś z was posiada wiedzę prawną dotyczącą rozwodu i podziału opieki nad dzieckiem?bo potrzebna jest pomoc jednej z nas,a nie chcę tu publicznie opisywac i same wiecie...
Mój TZ przerabiał temat więc moze coś będę wiedziała .

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Jest wysypka - to była 3 dniówka! 3,5 dniówka. Koszmarne przeżycie!
Super że to tylko to !

Cytat:
Ja to myślałam o butach narciarskich. Albo o jakimś fajnym kurtce na narty. Tylko że trochę te narty to w tym roku niewypał dla nas. No cba ze sam pojedzie..

No i w moim przypadku zawsze mogę kupić mu wypasione spinki do koszuli.
he he ja też albo jakies krawaty. ale wiem że chce białą księge kultu . Dla niego też super prezent to płyty lub filmy na DVD nie ma czasu ogladać , ale kocha mieć a muzy sobie słucha w aucie

Cytat:
Napisane przez april28 Pokaż wiadomość
Ja nie przesadzam, Michał naprawdę jest marudny. Owszem, jest wesolutki i uśmiechnięty, ale tylko wtedy, gdy ktoś się nim bardzo intensywnie zajmuje. I wciąż trzeba mu zmieniać rodzaj zabawy, bo szybko się nudzi. Ma to po tatusiu, on też był uroczym marudą. Będę musiała zrobić marudzące fotki i wrzucić.

Źle się zrozumiałyśmy. Chodziło mi nie o chustę, ale o kurtkę, nie mam takiej, w którą zmieściłabym się razem z Michałem.

Nikt tego już nie kupi. Całkowicie wycofali ze sprzedaży. Chodziło o składnik, który wywoływał alergię. No i Michała raz wysypało, wtedy nie wiedzieliśmy dlaczego, mężo podejrzewał witaminy, które też wtedy dostał.
A chciałam wiedzieć, czy innym dzieciaczkom też coś takiego się przytrafiło.

Dzięki za informację. Ja się jeszcze w temat nie wgłębiałam. Skoro na bagażnik niebezpiecznie, muszę na to zwrócić uwagę. Czyli są takie, co się montuje na ramę i jest nad bagażnikiem?
Tylko że fotelik będzie przy rowerze z ramą (mężowym), nie przy mojej damce. Niech się pogimnastykuje trochę
Są takie foteliki bo mam zamiar taki kupić .

Ja dzis u koleżanki cały dzień byłam , ma roczną córke , kiedyś z nią mieszkałam .
Dziwna z niej kobieta , ta jej mała się wywaliła w sumie przez Szymka a ta się popłakała . hhmmm jakby zobaczyła nie raz siniaki mojego syna to by padła na zawał he he .
Stary 2010-11-18, 21:00   #938
april28
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PoP
Ja miałam cięzką noc. Tak mi tutaj napisałyście o tym ketanolu że nic nie wziełam i cierpiałam i nie mogłam spać.
A przecież pisałam, że jak się ma zdrowy żołądek, to można przez pewien czas.

Cytat:
Napisane przez tylkooliwka
Jejciu jaki Michaś cudny a gdzie kupiłaś taką fajową czapę?
Sama zrobiłam

Asiulek - ta mała uśmiechnięta słodzinka na pewno nie wygląda na chorą

Pl_madzia - cudnie Erwi pupkę wypina Czyżby młody informatyk?

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
Napisane przez ania p
Są takie foteliki bo mam zamiar taki kupić .
Wcześniej przeglądałam allegro i nie zwróciłam na mocowanie uwagi, dopiero teraz.
A jakiej firmy kupujesz?
Ja mogę liczyć tylko na net. Chciałabym obejrzeć coś takiego w sklepie, ale u mnie na zad... się nie da.

Wynalazłam coś takiego, ale nie wiem, który będzie najlepszy.

http://allegro.pl/fotelik-kettler-teddy-transport-gratis-w-wa-i1319617389.html

http://allegro.pl/hamax-siesta-sklep-fa-gw-super-cena-i1314967517.html

http://allegro.pl/nr-1-najlepszy-markowy-fotelik-na-rower-wys-0zl-i1308252822.html

http://allegro.pl/fotelik-dzieciecy-okbaby-sirius-granatowo-srebrny-i1320836379.html

http://allegro.pl/romer-jockey-comfo...324741876.html

Chodzi mi bardziej o firmę niż o konkretny model.

Moje robótki

Maj 1W - 60 km
Czerwiec 5W - 151 km
Lipiec 9W -514 km
Sierpień 8W - 406 km
Wrzesień 1W - 87 km
Stary 2010-11-18, 21:09   #939
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny czy któraś z was posiada wiedzę prawną dotyczącą rozwodu i podziału opieki nad dzieckiem?bo potrzebna jest pomoc jednej z nas,a nie chcę tu publicznie opisywac i same wiecie...
oj?? Ana, doprecyzuj proszę czy chodzi o którąś z NASZEGO wątku? Oczywiście nie pisz o kogo, ale jedna z nas to jedna z wątku czy jedna z wizażu?
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 21:30   #940
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
A przecież pisałam, że jak się ma zdrowy żołądek, to można przez pewien czas.

Sama zrobiłam

Asiulek - ta mała uśmiechnięta słodzinka na pewno nie wygląda na chorą

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Wcześniej przeglądałam allegro i nie zwróciłam na mocowanie uwagi, dopiero teraz.
A jakiej firmy kupujesz?
Ja mogę liczyć tylko na net. Chciałabym obejrzeć coś takiego w sklepie, ale u mnie na zad... się nie da.

Wynalazłam coś takiego, ale nie wiem, który będzie najlepszy.

http://allegro.pl/fotelik-kettler-teddy-transport-gratis-w-wa-i1319617389.html

http://allegro.pl/hamax-siesta-sklep-fa-gw-super-cena-i1314967517.html

http://allegro.pl/nr-1-najlepszy-markowy-fotelik-na-rower-wys-0zl-i1308252822.html

http://allegro.pl/fotelik-dzieciecy-okbaby-sirius-granatowo-srebrny-i1320836379.html

http://allegro.pl/romer-jockey-comfo...324741876.html

Chodzi mi bardziej o firmę niż o konkretny model.
My kupoujemy jakiś Polski nie wybieram się nie wiadomo gdzie i nie będę też nie wiadomo ile jeździła , jest sklep koło moich rodziców i tam wypatrzyłam fotelik . Jak tam będę to zobacze firme . ogladalismy i dla nas jest dobry i solidny . ale to żaden z tych . Poczytaj na jakiś forach co ludzie polecają , bo ja się na tym az tak nie znam
Stary 2010-11-18, 21:47   #941
libra777
Zakorzenienie

Wercia śliczna i usmiechnięta jak zwykle a mama narzeka że coś z nia nie tak
Erwi robi tak samo jak mój Miko raczkuje na wyprostowanych nogach
Cytat:
Kurcze ja to nie chcę w takie rzeczy wierzyć ale podświadomie wierzę.
A może dziś taki dzień bo matka TZ też dziś rano mi mówiła że nie mogla spać bo zmarli ją męczyli.
Przecie to nie zaduszki to znaczy co śnili jej się? nieboszczyki ponoć na zmianę pogody się śnią
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
libra ja ci wierze czasami sie to na prawde zdarza!

ja jak bylam mlodsza nie mialam swojego pokoju i spalam z dziadkami ktorzy z nami mieszkali w jednym pokoju i jak zmarl dziadek to pewnej nocy odwrocilam sie do sciany i czulam ze stoi przy lozku i przykrywa mnie koldra( zawsze tak robil!) ale nie moglam oczu otworzyc ani sie odwrocic bo cos mi nie pozwalalo chcialam ale nie moglam i wiedzialam ze on u mnie byl.
Mój ojciec jak zmarł to wiem że przychodził bo słyszałam go i nie tylko ja mój syn też mówił później że chyba dziadek w nocy był, w dzień pewnie też bywał ale w dzień tak nie słychać.
Kiedyś zapomniałam zamknąć domu i pojechałam do apteki co prawda nie daleko ale ...
później w nocy śnił mi się mój tato że jest w domu i tak jakby mi chciał powiedzieć bez słów tak zrozumiałam z tego snu żebym się nie martwiła bo on przecież tu jest i pilnuje.
Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Jest wysypka - to była 3 dniówka! 3,5 dniówka. Koszmarne przeżycie!
dobrze że juz po wszystkiemu
Cytat:
Dzięki za komplementy

Dziewczyny ja nie moge się napatrzeć na te nasze skarby dzieciaczki nam tak szybciutko urosły są prześliczne i takie kochaniutkie normalnie łzy do oczu się cisną

Co do Maćka nie chce zapeszać ale jest super stoi na czworaka w tej pozycji chuśta się i to dosyć mocno, próbuje się przemieszczac i niedawno odkrył że można siadać siedzi króciutko niestabilnie ale siedzi garnie się do stawania pięknie się zebrał ciągle ćwiczymy 3 razy w tyg ntd... Jestem bardzo szczęśliwa że zmieniliśmy terapię bo przynosi znakomite efekty
to super brawo za postępy.

Dzisiaj przyszła kolejna zabawka którą zamówiłam kulki sensoryczne i zrobiły furrorę Miko je ganiał po całym domu.
Wstawie i ja kilka fotek:

1,2 ,3 czytelnik jak nastaje cisza to wiem że siedzi przy gazetach
4,5 sam sobie radzę jak mi jeść nie dają
6 uśmiech zębaty
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-18, 21:49   #942
april28
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
My kupoujemy jakiś Polski nie wybieram się nie wiadomo gdzie i nie będę też nie wiadomo ile jeździła , jest sklep koło moich rodziców i tam wypatrzyłam fotelik . Jak tam będę to zobacze firme . ogladalismy i dla nas jest dobry i solidny . ale to żaden z tych . Poczytaj na jakiś forach co ludzie polecają , bo ja się na tym az tak nie znam
Ja bym chętnie kupiła coś polskiego, ale myślałam, że u nas czegoś takiego teraz się nie produkuje.
Poszukam opinii gdzieś na forach.

Moje robótki

Maj 1W - 60 km
Czerwiec 5W - 151 km
Lipiec 9W -514 km
Sierpień 8W - 406 km
Wrzesień 1W - 87 km
Stary 2010-11-18, 22:05   #943
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Ja bym chętnie kupiła coś polskiego, ale myślałam, że u nas czegoś takiego teraz się nie produkuje.
Poszukam opinii gdzieś na forach.
Koło moich rodziców jest sklep z bagażnikami i tam mają własnie fotelik jest za 149 zł . Mają tu strone ale za cholere nie mogę go na niej znaleźć moze Ty znajdziesz , albo go wycofali na zime nie wiem
http://www.hossa.pl/

Libra zeby wymiatają
Stary 2010-11-18, 22:15   #944
P0P70
Zakorzenienie

Libra - Miko jest taki urzekający. I ma piękne 5 ząbków. A ta pajda to chyba cały bochenek.

Ja gazetami się nie daję bawić bo ona zarazu ją do buzi wciska. Zresztą wszystko wsadza do buzi i wszystko dookoła gryzie. Oprócz oczywiście jedzenia. Do tego to ma jaiś radar i do buzi nie bierze. Ma 2 ząbki a już wszyscy jesteśmy przez nią pogryzieni. Dzisiaj ugryzła mnie w nos. A gdybyście widzieli jak ona to robi - normalnie tak ja wampiry z taką siła się wgryza. No i drapie. To chyba jej forma okazywania czułości.. Ale to to akurat ma po mnie. Mi tata opowiadał że strach było mnie brać na ręce bo wszystkich gryzłam i drapałam. Tacie nawet została blizna na piersiach po takim jednym wgryzieniu. Więc jak na razie to chyba dobrze że mała ma tylko 2 dolne siekacze

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2010-11-18 o 22:20
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 23:02   #945
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

ja wrocilam z piwka
i teraz wieczor/noc z tz dla siebie mamy
ale musialam zajrzec:P

pop moja uwielbia NOSY!!!
Wszystkich by gryzla, mnie ostatnio tak ugryzla ze az mi lzy polecialy;D
i tak ja kocham i niech sobie gryzie :P wybaczam jej wszystko wystaczy jeden jej usmiech
albo z bańki juz kilkanascie razy dostalam tak ze mi krew dziaslami ciurkiem leciala.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-18, 23:51   #946
cigi
Rozeznanie

A moja mi wyrywa wlosiska, alalal, to boliiiiii.... I tez mnie zagryza, ale jakos tak bezbolesnie, tak czule, ale rzuca sie tez jak wampir

Nie mam czasu Was nadrobic....

Chwale dzieciaczki; wszystkie sa superasne!!!
Hania slodka, fajowy beret, i Michasia i Macius; Wercia jest przecudna, ach, ach..., i Michas... slodziuchny ; no i Miko (ale slicznego chlopaka znalazlam Basce...) z tym bochnem slooodki, no i Erwi duzy chlopak; mam nadzieje ze zadnego dzidziulka nie zgubilam; sporo ich bylo tu ostatnio (ach, na pewno slodka Oliwka byla, ta gwiazda bywa czesto ); ale jak zapomnialam wymienic, to i tak sa piekne wszystkie.

no zmywam sie spac;

---------- Dopisano o 00:51 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ----------

ale ma Erwi ta poze przy klawiaturce, laaal;
No i o Igusiu przecudnym blondasku zapomnialam

no pa
cigi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 05:38   #947
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
Ja kupuję zegarek. Bo mój tż takowej rzeczy nie posiada. Zastępuje mu ją telefon ale czas się uczłowieczyć No i już postanowione. Tylko nie pisać, że nie można kupować zegarków i butów bo ja w te rzeczy nie wierzę Choć mój były kupił mi buty no i mu zwiałam ale tż tez i to już dawno i nadal tu jestem
hehe ja też zwiałam jak dostałam od byłego niedoszłego piękne japonki zwiałam p 7 latach nierozłąki oczywiście zwiałam porządnie bo do UK
dzisiaj piątek jeszcze tylko 6 godzin w pracy, 3 godziny korków i mam weekend
wczoraj była u mnie koleżanka i mały dostał takie śmieszne zabawki do przyklejenia na przyssawkach nad wanną jak się polewa wodę to robi się taki fajny wodospad i zabawki się kręcą - wypróbowałam wczoraj mały kąpany w wanience w pokoju więc póki co jemu się nie przyda a mi owszem hehehe
Oliwka, Gmyrelka - kupiłam ustnik do niekapka LOVI - 6,50zł założony i wsio ok. Jak nie będziecie mogły dostać t dajcie znać
Asiulek - Wercia boooska mamy tą samą małpę na kuli - kupiłam małemu na 8 mcy ale on się jej boi zwłaszcza jak ta małpa się śmieje i robi to łołołołoło to mały w ryk i nawet patrzeć na tą kulę nie chce a kosztowała 80 zł
Maciuś i Erwinek - piękne chłopaki, matko jak Erwi już staje na czworaka mój próbuje, a dupka mu się tak chwieje że co chwilę się całkiem rozpłaszcza na brzuszku
Za to nie wiem czy mówiłam, ale mały nie tknie mi już obiadków tych samych papek, muszą być grudki - kluseczk, albo ryż, czyle wszystko to z dżych słoiczków oczywiście zjada z nich połowę a i owoce też zje tylko i wyłącznie te co są z jogurtem albo kleikiem ryżowym, jogurt z nestle i mus owocowy z nestle - z tych kubeczków. Zwykłych samych owoców nie ruszy cFaniak jeden
no nic uciekam się odziać

---------- Dopisano o 06:38 ---------- Poprzedni post napisano o 06:34 ----------

aaa jeszcze chciałąm się pochwalić, że weszłąm wczoraj do lumpka i kupiłam małemu 1 sweterek Early days w baseczki - boski, drugi sweterek z george'a granatowy - też piękny i kamizelkę z cherokee bązową jasną we wzorki - piękna, i dla siostrzenicy 2 sweterki z george'a - wszystko nówki z metkami prosto z UK ale mi się udało

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 06:28   #948
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
na ramę widzialam takie http://allegro.onet.pl/weeride-fotel...313545039.html
ale nie wiem jak to się sprawdza.
Ja przy Eryku mialam http://allegro.onet.pl/profesjonalny...313942504.html
Tylko on nie ma funkcji pochylania, i jak mały spał to najczęściej rower prowadzilam, bo inaczej dyndał w pasach, opierając główke o moje plecy.

---------- Dopisano o 07:12 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ----------

teraz kupię cos takiego http://allegro.onet.pl/fotelik-rower...319877967.html

http://allegro.onet.pl/nowy-fotelik-...318036887.html

ten tańszy ma fajniejsze pasy

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

Cytat:
Może przejmie pałeczkę po tatusiu, bo starszy to nawet grac nie chce

---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ----------

libra777 Te ząbki supera jakie on włosy ma cudne

Baobabek u mnie ostatnio na I miejscu jest makaron. Kupuje takie male kółeczka, i takie duże oczy fajne robi. tylko jak kupujesz to z mąki durum, bo te inne to kleiste.

W imieniu Erwinka dziękujemy ciociom za pochwały

Wmuszam mu teraz jabłko. Jak miał przez 2 tyg rozwolnienie i robilam mu kisiele z soku marchewkowego, tak teraz jabłka trę, bo robi jak sarenka. Wczoraj 8 razy kupka taka malusia a zmienić pieluchę trzeba bo gryzie a takie kupki że trzeba mieć wprawę żeby z pieluchy się nie wysypała
Normalnie jakby nie mógł mieć coś pomiędzy, tylko dwie skrajności

Stary 2010-11-19, 06:36   #949
megi-megi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
oj?? Ana, doprecyzuj proszę czy chodzi o którąś z NASZEGO wątku? Oczywiście nie pisz o kogo, ale jedna z nas to jedna z wątku czy jedna z wizażu?
O jedną z nas tutaj. Mamusię marcowo-kwietniową .
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-19, 06:54   #950
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Niestety chodzi o jedną z nas tu z wątku
libra ja Twojegosynka chyba jeszcze nie widziałam i fajnie,że go pokazałaś.Jest świetny,te jego oczy

bożesz ja mam powtórke z wczorajszej rozrywki-Nina taka jak wczoraj

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:49 ----------

hehe wy tak piszecie,żeby nie kupowac swoim partnerom butów,zegarków,bo uciekną,a ja pierwsze słyszę-tż dostał ode mnie i zegarek i buty i tyle lat już jest

jezu ja coś wczoraj mamrotałam,że do pracy nie chcę chodzic i narzekałam?grymelka ja tak jak Ty-w pracy żadnego wyjca nie mam i nie słysze pełnego żalu ma ma.

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2010-11-19, 07:01   #951
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
aaa jeszcze chciałąm się pochwalić, że weszłąm wczoraj do lumpka i kupiłam małemu 1 sweterek Early days w baseczki - boski, drugi sweterek z george'a granatowy - też piękny i kamizelkę z cherokee bązową jasną we wzorki - piękna, i dla siostrzenicy 2 sweterki z george'a - wszystko nówki z metkami prosto z UK ale mi się udało

ale superowo zazdroszcze Ci u nas jakies beznadziejne te ciuchlandy nic nie mają a jak już mają to ceny z kosmosu

libra777 Miko to już wielki menczyzna ślczny i te ząbki

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Cytat:
Niestety chodzi o jedną z nas tu z wątku
tak mi przykro
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 07:02   #952
megi-megi
Zakorzenienie

Libra - daj mi tu adres - jadę Ci ukraść Miko! Boziu - jaki on cudny i te włoski Napatrzeć się nie mogę - co chowałaś go tak długo przed nami?

Edytowane przez megi-megi
Czas edycji: 2010-11-19 o 07:11
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 07:03   #953
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Cytat:
oczka po mamusi
śliczny!!

a tak zauwazyło moje oko??
Mam nadzieje że juz masz opuszczone łóżeczko??? michalina jeszcze nie siada aja juz dawno opusciłam bo sie łapała szczebelek ..

Cudne mamy dzieci

ankazar .. hmmmm ja to taka ciekawska jestem .. ale skoro mama sama sie nie chce tu rozpisywać .. to moze chociaz sie przyzna któa to... chodx mam dwie na mysli...

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 07:06   #954
anakazar
Zakorzenienie

Dziewczyny rozumiem waszą ciekawośc,ale ja nie mogę napisac która to bez jej zgody-ja sama zechce to się nam ujawni-szkoda tylko,że nie możemy o tym wszystkie pogadac-burzę mózgów zrobic,bo dziewczynie jest naprawdę pomoc potrzebna.

Co do lumpków to ja mam jeden świetny-same nexty,gapy i inne.Dawno tam nie byłam,bo czasu brak,a ostatnio koleżanka mi właśnie z tego lumpka kupiła dla małej z nexta nową z metką spódniczke dzinsową-będzie miała na święta.A cena kiecki 3zł.

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2010-11-19 o 07:10
Stary 2010-11-19, 07:12   #955
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Mikuś czyta gazete z tematem "Kiedy zaczeliśmy kochać" .. no wie co dobre

PS.

ZAPOMNIAŁAM ZAPYTAC I POCHWALIC..
mój tata przywiózł kota od znajomej z pracy... kupiła sobie królika miniaturke ale kot go ganoa bo bawic sie chce i królik zmeczony
kot z ksiązeczka ma roczek, czarny wypasiony sierśc lsniąca bo piersi z kurczaczka jadł , mieszkał w bloku i na dwór z właścicielka wychodził na smyczy .. więc mamy hrabie w domku... boski jest...

A michalina az piszczy na cały głos jak go widzi... może zacznie raczkowac szybciej .. za kotem..

PYTANIE... czy bezpiecznie zostawiac dziecko i kota?
ile czasu dac mu na adaptacje... i co zrobic aby nie ugryzł dziecka?
skłonnosci jako takich nie widac ale kota nie znam nie wiem?

---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

ankazar... o pieknie to opisałas.. bo własnie o te burze mózgów mi chodziło bardziej.. kiedys na INNYM watku moim.. tez była dziewczyna 2 lata po slubie czułysmy Że cos nie tak.. w koncu zdecydowała sie otworzyc na watku i co udało sie z nasza pomoca!! rozwiodła sie i teraz ma męza i niedawno urodziła dzidziusia!!!!

Pogadaj z nią.. może sie ujawni.. tu tyle mądrych matek sama wiesz jak szybko tu kacje sa jak jest problem!!

mysle że dziewczyny by szybko pomogły i jej by było łatwiej!!

Duzo by to dało!

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ----------

A jeszcze wczoraj do 23.00 siedziałam w kuchni i robiłam sok z jabłek bez curku dla michaliny a z pozostałosci przecierałam przez sito i 10 słoików takiego musu jabłkowego.. jako sam albo jako baza do innnych deserków!! ale jestem dumna z siebie!!!!

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 07:40   #956
tylkooliwka
Wtajemniczenie

GG do tylkooliwka

Baobabku dzięki zakupię.

Libra jaki boooski!!!na tym 5 zdjęciu to bym go zacałowała chyba

Wercia tez przeurocza,boski uśmiech boskie oczka i cała boska

Madzia dobrze,że podałaś ten link o paleniu moja mama się przymierza po 40 latach palenia słyszałam coś o tej książce.
Erwinek fajnie ta pupalkę wypina,Daniel mi tak jedną noge prostuje druga pod tyłkiem i się buja.

Jak piszecie o tych nalotach przez zmarłych to aż mi ciarki przechodzą,trochę wierzę a trochę nie chcę w to wierzyć ale się peniam jak cholera

Cytat:
Oto instrukcja:
My też mamy tylk prysznic. Więc jest dość ciężko. A robimy to tak że najpierw TZ owija mi folią cały gips i kawałek nogi tak aby woda się tam nie dostała. Potem TZ minie wnosi na piętro - a ten gips to trochę waży więc biedak się męczy. Potem na górze pomaga mi się rozerać. Pod prysznic wtawia stołek na którym mnie sadza i ja się myję na siedząco. Potem TZ mnie wyciąga i pomaga w ubieraniu. Ni i znowu musi ten ciężki "gips" znieść na dół.
hehehe niezła sztuka rzeczywiście wyprawa cała musi być

Megi dobrze,że już po wszystkim i że to tylko to było,ciekawe od czego to się robi
tylkooliwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 07:47   #957
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

[QUOTE=madziwnia;23329871A jeszcze wczoraj do 23.00 siedziałam w kuchni i robiłam sok z jabłek bez curku dla michaliny a z pozostałosci przecierałam przez sito i 10 słoików takiego musu jabłkowego.. jako sam albo jako baza do innnych deserków!! ale jestem dumna z siebie!!!![/QUOTE]
Ja co najwyżej jedno jabłko zetrę malemu na tarce ceramicznej i jestem z siebie dumnapodziwiam:e hem:
Jak Erwi idzie spać to ja książkę lub tv lub tutaj, i się relaksuję, bo jak tak jak wczoraj się za porządki wziełam to na wieczór dętka.
Kotka zazdroszczę(jak ja chcę kotka )dawaj fotki. Gryzienia u kota bym sie nie bala bardziej pazurków. Ale jak królika łapał to chyba powinnaś przez jakiś czas obserwować czy nie będzie małej "łapał".
Dzisiaj na spacerku widzialam ślicznego kotka i gdyby nie to że mega zadbany to bym go w wózku do domu przywiozla. A tak śmiesznie za dziewczyna z cocerspanielem łaził, nie mogla go odpędzić

Kupiłam dzisiaj Erwinowi makaron gwiazdki do rosołku. A nie wiecie może czy est jakiś taki koncentrat dobry dla dzieciaczków do pomidorówki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-19, 07:49   #958
P0P70
Zakorzenienie

witam,

No to i ja wstawię parę zdjęć mojej Oliwki

Edytowane przez P0P70
Czas edycji: 2010-11-19 o 07:51
P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-19, 07:54   #959
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
witam,

No to i ja wstawię parę zdjęć mojej Oliwki
Ta fotka jak siedzi w skrzynce na zabawkiale super wyszła

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
Ta fotka jak siedzi w skrzynce na zabawkiale super wyszła
miało być jak pieknie stoi, tylko się śmiałam i się pomyliłam, super autko

Stary 2010-11-19, 07:58   #960
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

A mnie sie nie zdazrylo zeby mala sie czegos przestraszyla, nawet jak sa takie czarownice wiszoce z takim wrednym smiechem to ona sie do niech smieje;P
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości