|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Cytat:
tak w ogóle to dobry ![]() oczywiście z samego rana pożarłam się z małżem, coby za pięknie nie było, ale przed jego wyjściem do pracy jeszcze sobie wszystko wyjaśniliśmy. i ostatecznie wrobiłąm go w spacer z dzieciem, ale to jak wróci czyli p o15. mam nadzieję, że będzie ciepło, chociaż mi jakoś dziwnie spacerować z wózkiem jak się ciemno robi. no a zanim wyjdą, trochę pochodzą, to już noc się zrobi... gdzie jest lato... ja chcę znowu wychodzić na spacery po 18... ![]() ooo, dziecko mi odpłynęło przy karuzelce... a przed chwilą łapała zabawki i tarmosiła, aż dziwne że nie pourywała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c
Ja też mam te kozaczki na zamek z Bobasa
![]() Oprócz tego mamy dwie pary futrzaków z H&M białe i panterkowe- super do leginsów i spódniczek. Kombinezon ubieram tylko na spacery i to nie zawsze więc bez bucikó by się nie obeszło. A ja wczoraj byłam na zakupach w Tesco i się wpieniłam bo nie dostałam ani puzzli piankowych, ani bębenka, ani tych ośmiorniczek do kąpieli i nie było żadnych bucików wrrr ![]() Czeka mnie w takim razie przejażdżka do galerii ale to może za tydzień bo jedynie tam jeszcze mogę dostać czarne lakierki na Kornię. No i teraz muszę zamówić na all bo z maty mi ciągle ucieka a pod spodem dywan- a dywan jak dywan mimo że sprzątany to ma długie włosie i pełno tam kurzu i drobnoustrojów. Nie to żebym chciała ją sterylnie chować ale niespecjalnie mnie cieszy jak w nim grzebie a potem łapki do buzi:/ Bydgoś szybkiego powrotu do zdrowia dla Lusi ![]() Silpe my Ci tu tak czas umilimy że nawet się nie zorientujesz kiedy Ci mąż wróci ![]() ona jak zawsze śliczne zdjęcia ![]() ![]() Darianna właśnie sama nie wiem jak to jest z tym mlekiem, ja na razie nic z mlekiem nie podawałam nawet kaszki mamy ryżowe. A swoją drogą muszę małej urozmaicić deserki bo już mi się jabca chwycić nie chce ![]() emerald no właśnie może mango? Postanowiłam zrobić sobie dzień lenia ![]() ![]() Zastanawiam się jakie puzzle piankowe lepsze ze zwierzakami czy z literkami i cyframi? kafuniax ja używałam już dwa razy mi małą z katarku wyciągły- tzn dzięki nim spokojnie spała. Dawałam dwie kropelki na pieluszkę do spania którą kładłam jej pod główkę. jedną po jednej stronie głowy drugą po drugiej. tylko tak nie za blisko główki bo one dość intensywnie pachną. Małej pomogło i baaardzo częste czyszczenie nosa katarkiem- tym co się do odkurzacza podłącza ![]()
Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. — Jan Paweł II (Karol Wojtyła) Kornelcia ![]() ZĘBALE ![]() Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-11-15 o 09:31 |
![]() ![]() |
![]() |
#933 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#934 | |
Konto usunięte
|
no wzięłam to już pod uwagę. ale póki co nie mam ochoty sprawdzać na pewno
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#935 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Ośmiorniczki są super, też je oglądałam, ale na razie do kąpieli mamy Przyjaciół z wanny: Cytat:
![]() Cytat:
Wczoraj wieczorem dziki ryk, wycie, pisk - półtorej godziny. Nie było tego nigdy. Po czym usnęła przy suszarce, a jak ją mąż przewijał koło 23 i karmił, to wyszła kupa - twarda, normalnie w ogóle najpierw pomyślałam, że to ślimaki takie te bez skorupek ![]() Ale załamuję się, dostaje gasprid 3 razy dziennie, zagęszczam nutritonem, daję mniejsze porcje - a mała dalej rzyga. Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b Czas edycji: 2010-11-15 o 09:49 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Zakorzenienie
|
Olivka puzzle piankowe najlepsze literki lub cyferki. Zwierzaki mają małe elementy, przynajmiej te co widziałam. Zwróć na to uwagę. My mamy cyfry
![]()
#937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja wybrałam cyferki, bo zwierzaki mają sporo małych el., które można połknąć. http://www.biedronka.pl/oferta/inspi...inke2/gazetka/ - od 22.11 - w środku klocki drewniane i wiele innych ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-11-15 o 09:47 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#938 |
Konto usunięte
|
ALe w sumie prócz klocków nic mi się nie podoba.
|
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Raczkowanie
|
Olivka, Szaja, dzięki, podejdę dziś do apteki. A ten katarek mnie przeraża, ale frida nie ściąga całego kataru, jak będzie w aptece to też kupie, ale jeszcze nigdzie tego nie widziałam...
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23249695]Ale załamuję się, dostaje gasprid 3 razy dziennie, zagęszczam nutritonem, daję mniejsze porcje - a mała dalej rzyga.[/QUOTE] Kurcze.. o co to chodzi? biedna Agu ![]()
#940 |
Zakorzenienie
|
Szaja superowi Ci przyjaciele z wanny- nie widziałam ich wcześniej- kupię to zamiast ośmiorniczek. Na ośmiorniczki będzie czas później.
Kurcze to współczuję ![]() Bydgoś ona dzięki za poradę faktycznie jak teraz się przyjrzałam na zdjęcia dużo tam małych elementów ![]() Właśnie idzie kupa... ![]() kafuniax no właśnie nie ściąga i dlatego zastosowaliśmy "katarek" nie mogłam uwierzyć ile więcej kataru ściągnął.
Niech nasza nadzieja będzie większa od wszystkiego, co się tej nadziei może sprzeciwiać. — Jan Paweł II (Karol Wojtyła) Kornelcia ![]() ZĘBALE ![]() Edytowane przez olivka_7 Czas edycji: 2010-11-15 o 10:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
Konto usunięte
|
Ja podawałam na katar euphorbium, to kropelki do nosa, po nim przeszło za 2 dni.
Nagrałam małej ponad 80 piosenek dla dzieci, leży na macie i słucha, położyła się na boczku, taka spokojna ![]() Telefon mi nie działa. LG Swift. Wyłączył się (bateria naładowana), przy próbie włączenia tylko buczenie słychać, pojawia się logo lg i tyle. ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Olivko, teoretycznie napisane, że od roku ci przyjaciele - ale synek kuzynki miał koło pół roku, jak się tym zachwycal w wannie, sama widziałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#942 |
Raczkowanie
|
Szaja, jakie piosenki? ja wczoraj na baby radio uslyszałam piosenki mojego dzieciństwa... Kołysanka dla E. T Natalki Kukulskiej i Psie smuteczki Edyty Geppert: http://www.youtube.com/watch?v=UOMTu6xGy3c
Muszę popatrzeć w Empiku na jakies płyty dla Szczepanka. Robię listę prezentów do zamówienia na święta, wszyscy pytają co dla Szczepanka, to im powiem ![]() ![]()
#943 |
Konto usunięte
|
A piosenki różne:
biały walczyk na marchewki urodziny psie smutki E.T. wróć Ptaszek z Łobzowa Poczytaj mi tato Mała żabka Stary niedźwiedź mocno śpi kaczuszki poszło dziewczę po ziele kle kle boćku krakowiaczek jeden kurki trzy karolinka miała baba koguta ojciec wirgiliusz mała smutna królewna kup różowe okulary kraina niby niby maruda fantazja a ja rosnę i rosnę 4 łapy najłatwiejsze ciasto w świecie leń zoo na wyspach bergamutach kaczka dziwaczka witajcie w naszej bajce mam chusteczkę haftowaną puszek okruszek dziub dziub wujcio wariatuńcio pocałuj żabkę w łapkę tato już lato na gałązce choinkowej choinka piękna jak las tak się zachmurzyło sanna jedzie grudzień przedszkolaczek podajmy sobie ręce czarny baranie duchy łakomczuchy domowa piosenka pieski małe dwa jadą jadą misie krasnoludki biedroneczki jedzie pociąg z daleka kulfon kwoka myj zęby ogórek wąsaty no i takie tam inne różne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
U nas mrozik, mgła a tu na zakupy trzeba iść. [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23250334]Ja podawałam na katar euphorbium, to kropelki do nosa, po nim przeszło za 2 dni. Nagrałam małej ponad 80 piosenek dla dzieci, leży na macie i słucha, położyła się na boczku, taka spokojna ![]() Telefon mi nie działa. LG Swift. Wyłączył się (bateria naładowana), przy próbie włączenia tylko buczenie słychać, pojawia się logo lg i tyle. ---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ---------- Olivko, teoretycznie napisane, że od roku ci przyjaciele - ale synek kuzynki miał koło pół roku, jak się tym zachwycal w wannie, sama widziałam ![]() Miałam Lg ale dopiero po roku robił mi takie psikusy.Zmieniłam baterie na nowa i działa bez zarzutu. |
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23250968]A piosenki różne:
biały walczyk na marchewki urodziny psie smutki E.T. wróć Ptaszek z Łobzowa Poczytaj mi tato Mała żabka Stary niedźwiedź mocno śpi kaczuszki poszło dziewczę po ziele kle kle boćku krakowiaczek jeden kurki trzy karolinka miała baba koguta ojciec wirgiliusz mała smutna królewna kup różowe okulary kraina niby niby maruda fantazja a ja rosnę i rosnę 4 łapy najłatwiejsze ciasto w świecie leń zoo na wyspach bergamutach kaczka dziwaczka witajcie w naszej bajce mam chusteczkę haftowaną puszek okruszek dziub dziub wujcio wariatuńcio pocałuj żabkę w łapkę tato już lato na gałązce choinkowej choinka piękna jak las tak się zachmurzyło sanna jedzie grudzień przedszkolaczek podajmy sobie ręce czarny baranie duchy łakomczuchy domowa piosenka pieski małe dwa jadą jadą misie krasnoludki biedroneczki jedzie pociąg z daleka kulfon kwoka myj zęby ogórek wąsaty no i takie tam inne różne ![]() WOW!! niezła kolekcja ![]() ![]() inspirujesz mnie ![]()
![]() |
#946 |
Zakorzenienie
|
Szaja fajne piosenki.
|
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Konto usunięte
|
Macie konto na chomiku?
|
![]() ![]() |
![]() |
#948 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23251992]Macie konto na chomiku?[/QUOTE]
Miałam i nie polecam. Czasami ładnie sie filmy zciągały a czasami tylko połowe.Jak nie zciągło sie w ciągu dnia to musiałam kompa na noc zostawiać włączonego.A jak w nocy wyłaczyli neta to musiałam zciągać od początku. Wole torrenty.Tańsze i szybciej filmy sie pojawiają niż na Chomiku no i jakość o wiele lepsza jest na torrentach.Łatwiej sie szuka.Jak nie wiesz dokładnie czego szukać to na chomiku nie znajdziesz.Tylko po tytułach. Olka pospała pół godziny i koniec.Pierwsza drzemka i taka krótka. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2010-11-15 o 12:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#949 |
Konto usunięte
|
Ale piosenki dla dzieci mają fajne
![]() Zaczęło się. Młoda obraca się w łóżeczku na brzuszek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#950 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ale ja to muszę iść do sklepu i podotykać, powłączać i dopiero kupić ![]() A ja byłam u lekarza. I mam zapalenie lewego płuca ![]() Musze leżec w łózku. a jak na złość słoneczko świeci.. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Raczkowanie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23251992]Macie konto na chomiku?[/QUOTE]
Mam i polecam, sporo książek mam ściągniętych, troche piosenek, jakieś gry zespołowe, często coś do pracy stamtąd wykorzystuje.Tylko mam bardzo wolny internet i to jest mały problem ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Ojej.. Kardashi, wracaj szybko do zdrowia... ja też przez ospe musiałam w domu siedziec, a pogoda akurat jak na złosc była piekna. Leż w łóżku, zeby nic wiecej sie nie wykluło. Jakie miałaś objawy?
#952 |
Konto usunięte
|
Czyżbyś była koleżanką po fachu?
![]() Kardashi, lecz się ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#953 | ||
Zadomowienie
|
Witam po nadrobieniu zaleglosci z prawie tygodnia....to sie naczytalam...tak od rana podchodze do kompa i po kilka stronek ..no i skonczylam przed chwila.
Na wstepie pozdrowionka dla wszystkich mam i ich pociech ![]() Super ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co u nas?.. Amelia jest niesamowita i coraz wiecej rzeczy robi , siada sama i nawet dluzszy czas ise utrzymuje w takiej pozycji, rzuca zabawki i raduje sie jak jej je podamy na nowo i na nowo je rzuca. W lózeczku przekreca sie z plecków na brzuszek i odwrotnie. Spanie i jedzenie znowu sie wyregulowalo i teraz Amelia je 5 razy w ciagu doby (4 razy cycus i 1 raz owoce ), spi dwa razy w ciagu dnia, rano 2-3 godz, po poludniu 1 godzinke, a na noc zasypia o 21 i tak do 5 rano, po cycusiu zasypia do 8. Smieszek z niej niesamowity, czasami zastanawiam sie czemu tak malo i od czasu do czasu placze..nawet chcialabym ja uslyszec placzaca, a tu tylko smieszki i usmieszki.. no ale cóz, mam radosna córeczke ![]() Za dwa tygodnie mala konzy 6 miesiecy zatem mamy wizyte u pediatry oraz u pielegniarki, a co sie z tym wiaze kolejne szczepienia. jak narazie mala zdrowiutka, ani katarku ani zadnychinnych dolegliwosci...oby tak dalej. A taeraz juz zmykam zjesc obiadek i na spacer z niunia, bo pieknie dzisiaj swieci sloneczko (wczoraj lalo niesamowicie). A na fotkach moja ksiezniczka. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#954 | ||
Zakorzenienie
|
szaja, głównie o klocki mi chodziło
![]() Kurcze, szkoda Agatki, co jej może być ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Amelia cudna i siedzi w leżaczku jak moja Lusia ![]() Byliśmy na zdjęciu szwów, wszystko ładnie się goi. Pojechaliśmy wózkiem i dzięki temu zaliczyliśmy spacer ![]()
![]() |
#955 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nasze dzieciaczki juz nie takie małe i bardzo szybko rosną, ![]() ![]() Tymek już teraz bawi się piramidką- gryzie kółeczka, obraca je w rączkach, rzuca nimi, rozwala wieże, które Maksiu mu buduje, ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też chyba Tymkowi nie specjalnie dużo na prezenty kupię, bo tyle wszystkiego po Maksiu jest, że już więcej nie potrzeba. ![]() Ile Twój starszy synek ma? ![]() Cytat:
![]() To tylko 1mkw powierzchni, jeden obrót na brzuszek i już na dywanie. ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23249695] Ale załamuję się, dostaje gasprid 3 razy dziennie, zagęszczam nutritonem, daję mniejsze porcje - a mała dalej rzyga.[/QUOTE] ![]() ![]() Ja Tymkowi kupiłam Nutriton... i przestał ulewa nim zdążyłam mu tym mleko zagęcić... [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23251992]Macie konto na chomiku?[/QUOTE] mamy, mamy... ![]() Maksiu ma kilka płyt zpiosenkami nagranych. ![]() ![]() Cytat:
![]() My dziś 2,5 godziny spacerowaliśmy. ![]() ![]() A gdzie kropka się zapodziała?? ![]() Dostałam ostatni macierzyński. ![]() Od wtorku oficjalnie jestem na urlopie, aż do 1 grudnia. A potem wychowawczy. ![]() Zmykam na obiad, potem po Maksia do przedszkola i z dwoma moimi chlopakami zmykam do przyjaciółki na kinderparty- jej syn ma 4 urodzinki. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#956 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ..juz chyba niedlugo bedzie sluzyl lezaczek, boje sie aby sie nie przewrócil na nia jak bedzie ciezsza, a ty? Juz samej nie moge jej zostawic na nim... Bardzo milo uslyszec, ze Luizka dobrze sie czuje i , ze wszystko goi sie dobrze... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#957 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23252423]Ale piosenki dla dzieci mają fajne
![]() Zaczęło się. Młoda obraca się w łóżeczku na brzuszek ![]() U mnie to samo.Zostawić jej nie mogę na chwilę bo zaraz na brzuch sie przekreca.Nawet jak śpi na boczku to na brzuchu sie budzi. Na macie to samo.Zabawki wiszące ją wcale nie interesują.Najlepsza jest szeleszcząca trawka. Mała śpi już godzinę. |
![]() ![]() |
![]() |
#958 |
Raczkowanie
|
widzę że ten nalot to normalna sprawa, ja przestraszyłam się i wywaliłam cały słoiczek
![]() My byliśmy wczoraj i dziś na spacerku... pogoda piękna więc trzeba korzystać, póki mała nie wyrosła jeszcze z gondoli ![]() Mamy pierwszego ząbka! ![]() mój cud: Edytowane przez xxNiuniaxx Czas edycji: 2010-11-15 o 15:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#959 |
Raczkowanie
|
Oolcia86 kochana, myślałam o Was w środę cały dzień.... przykro mi że trafiłaś na niekompetentnego lekarza kardiologa, taki... potrafi człowiekowi napsuć krwi...
![]() My mamy echo serca w tą środę, za 2 dni... paraliżuje mnie na samą myśl, mam nadzieję że te szmery nad serduszkiem okażą się niewinne... ![]() Pisz na bieżąco co u Was, jak Kacperek się czuje... myślę o Was codziennie! ucałuj go w stópkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23254608]
w takim układzie grzechotki by trzeba kupić... ![]() nasze dzieciaczki juz nie takie małe i bardzo szybko rosną, ![]() ![]() Tymek już teraz bawi się piramidką- gryzie kółeczka, obraca je w rączkach, rzuca nimi, rozwala wieże, które Maksiu mu buduje, ![]() ![]() .[/QUOTE] Może nie grzechotki ale i nie zabawki skierowane dla starszych dzieci ![]() Ja wiem że Ty juz jedno odchowałaś i masz wieksze doświadczenie - ja sie dopiero ucze ![]() ale nie jestem za kupowaniem zabawek na wyrost - jak kupie małej teraz takie zabawki to co jej kupie pózniej ![]() klocki materiałowe ok, ale te szczeniaczki które uczą liczyc wydają mi sie troche na wyrost . ![]() Do tego ta gorączka przedswiąteczna - bo mikołaj bo gwiazdka , bo to pierwsze dziecko to kupmy mu na zapas niech ma , ja nie potrzebuje specjalnych okazji żeby małej cos kupic wiec na wszystko przyjdzie kolej ![]() nie wiem jeszcze co jej kupie - napewno cos wybiore jak sie przejde po sklepach - tym bardziej że moja przed wygilją bedzie miała 6 miesiecy , wiec bede sie starała cos odpowiedniego do tego wieku , napewno cos edukacyjnego ale nie na wyrost. staram sie obserwowac moje dziecko i widze co ją interesuje - na pewno nie zabawki do kąpieli ![]() ![]() bardzo mi sie podobała kula pełzak którą tu pokazywałam - zachecająca do raczkowania , ale któras pisała że głośna bardzo wiec u nas na parkiecie i płytkach odpada, zresztą młoda juz zaczyna pełzac ale do tyłu ![]() do świąt jeszcze troche czasu - napewno coś mi wpadnie w oczy , w przyszłym tygodniu przyjedzie chyba do nas moja mama na kilka dni to sie wyrwe i pobuszuje po sklepach. a napewno na swieta młoda dostanie swoje kszesełko żeby mogła z nami siedziec podczas wigilii przy stole . ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:24.