Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 cz.III - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-14, 06:50   #901
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka
Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Bardzo sie podoba.

Atu coś niesmacznego jak dla mnie.
http://www.youtube.com/watch?v=kX_3U...eature=related
Sorki, ale mnie to nie bawi

szaja, za brak alergii

olivka, około 30 zł za puzzle.

Dzień dobry

Nocka super,pobudka o 2 i 7

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png

Luiza

http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png

Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą?
Z terrorystą można negocjować.
bydgoszczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 07:20   #902
justin18061976
Rozeznanie

Dot.: Pół roczku już mamy- raczkujemy i pełzamy :-) Maluszki majowo-czerwcowe 2010 c

Cytat:
Napisane przez kafuniax Pokaż wiadomość
http://www.swiat-zabawek.pl/index.ph...nkowe-mix-duze wybrałam wczoraj takie puzle piankowe dla Szczepanka, od św. Mikołaja (znaczy teściów)
fajne te puzelki
Mikolaj-tesciowa nam przyniesie uczniaczka

Cytat:
Napisane przez Silpe Pokaż wiadomość
byłysmy wczoraj na szczepieniu - młoda była mega dzielna - dopiero przy trzecim kłuciu był marud ale daleko jej było do płaczu
wyniki ze szpitala przyszły - super tak samo morfologia robiona u nas
no i po strachu, super, ze wyniki dobre

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
zobaczcie co sie stało mojemu dziecku z włosami.Nie idzie tego ułożyćZdj nr1
A tu po zakupach.Nie za zimno na taki ubiór?zdj.nr.2
jest cudna a te wloski dodaja jej uroku
moze ciut za cieplo? nie wiem jaka pogoda teraz w Polsce, ale nie spodziewam sie, ze zimniej i wietrzniej niz w Norwegii, Stefek ma troche ciensze ubranko poki co

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
dziewczyny-ponawiam pytanie dot. chrzcin chlopcow i szukam ladnych kremowych lub blekitnych ogrodniczek, ktore mozna kupic przez netwicie cos na ten temat??
buziaki i milego dnia
nie przejmuj sie tesciowa, niektore tak maja
zobacz tu:
KREMOWE OGRODNICZKI
KOMPLETY DO CHRZTU

nie wiem czy cos znajdziesz dla Maluszka, najlepiej wybrac sie do HM i tam zobaczyc, moze znajdziesz cos fajnego
Stefek mial stroj z Abrakadabra, ale to byl typowo letni
teraz bym ubrala go po prostu na jasno, jakas koszula, kamizelka i ladne spodenki a pod spod rajstopki

Cytat:
a dziękuje bardzo
Ciekawe czy są czopki bez recepty na zatwardzenie
Mała od dwóch dni nie moze się załatwić.Ciągle sie nadyna i nadal nic.Podejrzewam,ze za gestą kaszke ryżowa na noc jej robię
Matko boska jeden problem zniknie to pojawia sie następny
czopki glicerynowe, ale nigdy nie podawalam, u nas najlepiej dzialaja sliwki

Cytat:
Napisane przez olivka_7 Pokaż wiadomość
Wczoraj byliśmy z małą na zakupach kupiliśmy Szczeniaczka Uczniaczka w Auchan za 107,99 superaśnyjest- zastanawiam się tylko kto się z niego bardziej będzie cieszyła ja czy mała a tak serio to pokazywałam go małej to naciskała na rączki nóżki i wyskoczyć do niego z wózka chciała.
moj malz nakrzyczal na mnie, ze pokazuje Stefkowi prezenty pod choinke teraz, mowi: przeciez to Mikolaj ma przyniesc

Cytat:
Na Święta Olcia bedzie ubrana w czerwoną sukieneczkę+białe body z H&M+białe bolerko takie sweterkowe+czarne buciki i białe rajstopki.
cudenka

Cytat:
Kurcze u nas właczył sie niejadek.
Jak zjadla cycka o 11.00, o 13.00 słoiczek ziemniaczek+marchewka tak do godz.18.00 nie chce nic.Próbowałam jej dać 2 razy cycka ale drze sie w niebogłosy.
Czyżby ten słoiczek ją zatkał na tyle godzin
Może dać jej pic?
uuuuu, moze tak jak u nas, mleczko be, bo nowe smaki fajniejsze

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23224929]A jak Wam się taka BIEDRONECZKA podoba? [/QUOTE]

jaka superowa, cos na zasadzie szczeniaczka, fajoska

------------------------------------------
u mnie wczoraj dzien bez komputera, wiec dzis nadrabialam was od 7, nocka super, teraz kimonko Stefcia z malzem w sypialni a mama buszuje po necie, wczoraj wieczorem mialam juz objawy 'detoksu', mialam taka ochote otworzyc kompa, miejsca sobie znalezc nie moglam, hehe
dzis w nocy Stefek zjadl lacznie 350!! ml, to prawie tyle co czasem przez caly dzien, wow
wczoraj narobilam sajgonek, bedzie na pare obiadkow, pychotki wyszly, mam zamiar jeszcze sushi zrobic jednego dnia, ale to troche pracochlonne, no i jeszcze mate bambusowa musze gdzies kupic

kobity a co macie zazwyczaj na stole wigilijnym?? u mnie na przyklad jest grzybowa, potem smazona ryba, ale nie karp (filety), nikt nie chcial tluc ryby, poza tym jak bylam mala stanela mi osc w gardle,
potem kapucha z grzybami, salatka sledziowa (ze smietana), salatka sledziowa z papryka kons, marynowanymi grzybkami, cebulka, maryn.cebulka, pierogi z grzybami, ziemniaczki i podstawowo kompot z suszonych owocow, w dni swiateczne dochodzi wszystko z mieskiem, mniam

http://suwaczki.maluchy.pl/li-48793.png
62-61-60-59-58-57-56-55-54-53
justin18061976 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 07:45   #903
Dilayla
Zadomowienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23224929]A jak Wam się taka BIEDRONECZKA podoba? [/QUOTE]
Biedroneczka superancka,tyle jest tych różnych zabawek dla dzieci,ze mózg się lasuje i nie wiadomo co wybrać...

Mały wreszcie zrobił kupsztala,no wydaje mi się że po kaszce nie mógł się wypróznić odstawiłam na 2 dni i ok,ale teraz znów jak wieczorem nie dam,to budzi mi sie co 45min na cycachec bliskości nawet nie jakiegoś mega głodu...a kaszkę robiłam doś rzadką wiec nie wiem czemu go tak przytkało
właśnie go usypiam i zamierzam pomalować wreszcie paznokcie...bo dziś wybieramy się ze znajomymi do palmiarni
http://pl.wikipedia.org/wiki/Palmiar...5%81%C3%B3dzka
dziś zapowiada się super pogoda więc trzeba to wykorzystac...a swoją droga to super,że jest połowa listopada i jeszcze normalna pogoda typu jesienna a nie śnieg od października i 6 miesięcy zimy
w związku z tym jeszcze pewnie zaliczymy spacerek po parku który jest zaraz obok,chodziłam tam z małym latem jak jeszcze z teściowa mieszkaliśmy
http://pl.wikipedia.org/wiki/Park_%C...a_w_%C5%81odzi

więc laseczki zyczymy miłej ,udanej niedzieli i bez zadnych problemików
Dilayla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 08:20   #904
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Siala_Bala Pokaż wiadomość
to dziecko ma 3,5 roku... a te mają 5 i 8 lat!
http://www.youtube.com/watch?v=fxv6R9fUO74&NR=1
Okropność
Cytat:
Napisane przez bydgoszczanka Pokaż wiadomość
Sorki, ale mnie to nie bawi

szaja, za brak alergii

olivka, około 30 zł za puzzle.

Dzień dobry

Nocka super,pobudka o 2 i 7
Mnie też nie bawi.

A nocka taka sama jak u Ciebie i o 8.00 drzemka.

Ja o chrzcie juz zaczynam myśleć.
Teściowa załatwia wszystko w pl.Mnie zostalo tylko nas ubrać.Niestety muszę ubrac całą 4.

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 08:41   #905
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
Napisane przez justin18061976 Pokaż wiadomość

kobity a co macie zazwyczaj na stole wigilijnym?? u mnie na przyklad jest grzybowa, potem smazona ryba, ale nie karp (filety), nikt nie chcial tluc ryby, poza tym jak bylam mala stanela mi osc w gardle,
potem kapucha z grzybami, salatka sledziowa (ze smietana), salatka sledziowa z papryka kons, marynowanymi grzybkami, cebulka, maryn.cebulka, pierogi z grzybami, ziemniaczki i podstawowo kompot z suszonych owocow, w dni swiateczne dochodzi wszystko z mieskiem, mniam
Pierogi z grzybami, paszteciki z kapusta i grzybami ( sama robię ), barszcz ( teść robi pyyyycha), sałatka czerwona i bliny drożdżowe ( tradycja wileńska - teściowie robią), pstrąg smażony, kompot z suszu, śledzie, ryba w pomidorach.
Wigilię robię u siebie, reszta dni u teściów.

Cytat:
Napisane przez Dilayla Pokaż wiadomość
Biedroneczka superancka,tyle jest tych różnych zabawek dla dzieci,ze mózg się lasuje i nie wiadomo co wybrać...

Mały wreszcie zrobił kupsztala,no wydaje mi się że po kaszce nie mógł się wypróznić odstawiłam na 2 dni i ok,ale teraz znów jak wieczorem nie dam,to budzi mi sie co 45min na cycachec bliskości nawet nie jakiegoś mega głodu...a kaszkę robiłam doś rzadką wiec nie wiem czemu go tak przytkało
właśnie go usypiam i zamierzam pomalować wreszcie paznokcie...bo dziś wybieramy się ze znajomymi do palmiarni
http://pl.wikipedia.org/wiki/Palmiar...5%81%C3%B3dzka
dziś zapowiada się super pogoda więc trzeba to wykorzystac...a swoją droga to super,że jest połowa listopada i jeszcze normalna pogoda typu jesienna a nie śnieg od października i 6 miesięcy zimy
w związku z tym jeszcze pewnie zaliczymy spacerek po parku który jest zaraz obok,chodziłam tam z małym latem jak jeszcze z teściowa mieszkaliśmy
http://pl.wikipedia.org/wiki/Park_%C...a_w_%C5%81odzi

więc laseczki zyczymy miłej ,udanej niedzieli i bez zadnych problemików
Miłego spacerowania

Luiza śpi od 8

Szukam dla małej butków na zimę, bo tak sobie pomyślałam, że nie wsadzę jej w kombinezonie w fotelik do samochodu, bo jakoś za sztywno jej będzie. Kupie grubszą kurtkę i musi mieć wtedy jakieś kozaczki.

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

My jesteśmy bez spaceru już tydzień Najpierw szpital,jeden dzień spacerek, teraz choroba

Luiza

Stary 2010-11-14, 10:07   #906
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Uuuuu a dzisiaj wyjdziecie?
U nas piękne słonko.

A ja chyba zrezygnuję z moich cudnych klocków magnetycznych lamaze na rzecz 2 rzeczy z FP - wywrotki i 3 klocków do tego, a w ogóle szalenie podoba mi się krokodyl i te klocki w pudle, muszę z mamą pogadać może by małej sprawiła te klocki w pudle, miałaby Agatka fajny komplet:

W tym sklepie który wczoraj pokazywałam, z all, akurat są te klocki po 74zł, wywrotka 39, 3 klocki 16zł.

EDIT: zdjęcia ze sklepu kraina zabawek, nie moje.

Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Czas edycji: 2010-11-14 o 10:09
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 10:35   #907
kardashi
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie tak przed chwilą usnęła.
Ale duża córa juz!

Cytat:
masz rację.A jeśli podam jej dziś połowę ziemniaków z dynią a jutro resztę?Ona i tak nie zje całego słoiczka

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

też tak myślę
zobaczcie co sie stało mojemu dziecku z włosami.Nie idzie tego ułożyćZdj nr1
A tu po zakupach.Nie za zimno na taki ubiór?zdj.nr.2

haha booskie włoski

Cytat:
Na Święta Olcia bedzie ubrana w czerwoną sukieneczkę+białe body z H&M+białe bolerko takie sweterkowe+czarne buciki i białe rajstopki.
Fiu fiuuu.. ale laska będzie

blanka ma 3 zestawy ubioru na 3 dni święta

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23224713]my mamy taki, wzór nr 1, Tymek dostał na chrzciny.
http://allegro.pl/luk-palak-do-wozka...315387306.html
Zajmujące, dobre do wózka, ale chyba tylko do głębokiego. Bo do spacerówki to chyba już nie? albo?[/QUOTE]

Daa sie
Mój pałąk co prawda troche w odstawkę poszedł ale czasami w spacerówce się pobawi

Cytat:
Pierogi z grzybami, paszteciki z kapusta i grzybami ( sama robię ), barszcz ( teść robi pyyyycha), sałatka czerwona i bliny drożdżowe ( tradycja wileńska - teściowie robią), pstrąg smażony, kompot z suszu, śledzie, ryba w pomidorach.
Wigilię robię u siebie, reszta dni u teściów.

Miłego spacerowania

Luiza śpi od 8

Szukam dla małej butków na zimę, bo tak sobie pomyślałam, że nie wsadzę jej w kombinezonie w fotelik do samochodu, bo jakoś za sztywno jej będzie. Kupie grubszą kurtkę i musi mieć wtedy jakieś kozaczki.

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

My jesteśmy bez spaceru już tydzień Najpierw szpital,jeden dzień spacerek, teraz choroba
My bylyśmy na spacerze w czwartek. a tak prawie tydzień nie wychodziłyśmy.

10.11.12 - zapuszczam włosy

kardashi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-14, 12:15   #908
ona1981
Zakorzenienie

Bylam dziś z małym na dyżurze, mamy zapalenie ucha :/Te kropelki co mi pediatra przepisała w czwartek nic nie dały. Szymon w dzień niby ok, ale w nocy fatalnie śpi, co chwilę budzi z wrzaskiem, wczoraj to miałam taki koncert po 22, że już miałam na dyżur jechać, ale potem jakoś zasnął. Mamy przepisany antybiotyk do ucha. Jeszcze się zima nie zaczęła a już drugi jego antybiotyk, załamka normalnie

Tak sobie was doczytuje, te filmiki z youtube...jak dla mnie to zboczone by takie wielkie dzieci karmić. Patologia.

Edytowane przez ona1981
Czas edycji: 2010-11-14 o 12:21
ona1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 12:38   #909
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23230888]Uuuuu a dzisiaj wyjdziecie?
U nas piękne słonko.

A ja chyba zrezygnuję z moich cudnych klocków magnetycznych lamaze na rzecz 2 rzeczy z FP - wywrotki i 3 klocków do tego, a w ogóle szalenie podoba mi się krokodyl i te klocki w pudle, muszę z mamą pogadać może by małej sprawiła te klocki w pudle, miałaby Agatka fajny komplet:

W tym sklepie który wczoraj pokazywałam, z all, akurat są te klocki po 74zł, wywrotka 39, 3 klocki 16zł.

EDIT: zdjęcia ze sklepu kraina zabawek, nie moje.[/QUOTE]

Też nie, Lusię meczy kaszel i katar. Jutro zadzwonię do lekarza, kiedy możemy iść na dwór.

Zabawki super

ona, oj kurcze, szybkiego powrotu do zdrowia

Luizka spała rano 2,5 godziny Teraz śpi od 13.20, pewnie będzie drzemka 30 minut

Luiza

Stary 2010-11-14, 13:16   #910
kumkura
Rozeznanie

A u nas cos jest na rzeczy, bo zaczynaja sie jazdy z usypianiem...przy pierwszej drzemce niby ok, ale pobudka juz po 20min..., teraz zasypianie z prawie wrzaskiem i ciekawe ile pospi co jest do licha???
tak sobie mysle, ze najchetniej ubralabym adasia na chrzciny w spodenki cienkie+body+sweterek, ktory juz mam..całośc w bieli lub kremie, no i konbinezon do kosciola, blekit.Tylko nie moge znalezc spodni...

Edytowane przez kumkura
Czas edycji: 2010-11-14 o 14:05
kumkura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 15:05   #911
Silpe
Zadomowienie

witam
na początek pożale sie jak mam w zwyczaju raz w miesiącu - mąż mi juz wyjechał i przyjedzie tym razem dopiero na świeta ..

z pozytywów - byłysmy dzis dwa razy na spacerku tak cudnie - i jak mi młoda usneła prawie godzine temu to dalej spi a jestesmy juz w domku
zdążyłam sie juz przebrac i wogule a ta dalej spi ale nie rozbierałam jej bo mi szkoda jej budzic poczekam jeszcze troche .

no i szkoda mi jej bo tak strasznie za ojcem była ehh...

po za tym znów cyrki z jedzeniem i usypianiem , nawet wieczornym - jest wrzask
w dzien ok prawie zawsze był marud ale wieczorem całkiem jej sie przestawiło - po kąpieli zawsze szła grzecznie spac a teraz bywa że i godzine cieszy< miche i ani mysli spac
chyba zaczne ją wczesniej kąpac żeby pózniej nie pasc przy niej

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-14, 15:53   #912
Darianna25
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23230888]Uuuuu a dzisiaj wyjdziecie?
U nas piękne słonko.

Fajny ten krokodyl.

Czy moge podać Olce deserek, w ktorym jest mleko?Czego mogę sie spodziewać po podaniu takiego deserka. Kupiłam truskawkę+jabłko ale z mlekiem.

Olcia zaliczyła juz druga 2h drzemke.To ta pogoda chyba tak działa.Leje cały dzień.

Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 18:02   #913
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Konto usunięte

dobry humorek mam de best bo piszę z nowego lapka
a małżon się użera ze starym truchłem peceta, mała leży słodko i zaciesza do karuzelki.. miodzio

Cytat:
...

a w południe zadzwoniłam do szpitala o wyniki bo juz mnie nosiło..
Gabrysia jest zdrowa wyniki dobre - przyjdą pocztą .
wiec tez nie martwie sie o wyniki w tutejszym osrodku..napewno sie pokryją - inaczej byc nie może
...
ekstra
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23165227]...
A tu dowód jedzenia marchwi [/QUOTE]
wygląda jak przyłapana na gorącym uczynku

hm... znowu 6 stron do nadrobienia...

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Cytat:
Napisane przez araczki Pokaż wiadomość
...Laski chcecie wiecej dzieci? Mnie cos zaczelo korcic odrobinke ...
mowy nie ma...
za zadne pieniądze, zaszczyty... dziecko jak dziecko, miec moge, ale ciąża i poród... brrr...

ale że też już Ci się zebrało?

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

zastanawia mnie jedna rzecz, mianowicie - jeśli mała dostała uczulenie na jakiś składnik pokarmowy, to za jakiś czas mogę podać znowu żeby sprawdzić, nie?

Szaja, u Was przecież było uczulenie i sobie chyba poszło?

u nas to cholerstwo na sok pomarańczowy. był w składzie deserku, no i niestety...
41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 18:19   #914
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

[1=41606c31298bccbf4cae52b 7859efbfee487d7f9;2323893 9]

mowy nie ma...
za zadne pieniądze, zaszczyty... dziecko jak dziecko, miec moge, ale ciąża i poród... brrr...

ale że też już Ci się zebrało?

[/QUOTE]

Na grudniówkach dwie już są w ciąży

Luiza

Stary 2010-11-14, 19:17   #915
panna migotka
Rozeznanie

witam niedzielnie i wiosennie
dziś byliśmy 3 godzinki na spacerku a ja nie mam siły nogami teraz ruszać
ona szybkiego powrotu do zdrowia dla maluszka
justin u nas na Wigilię jest barszcz z uszkami, kapusta z grzybami, kluski z makiem, karp, ryba po grecku, śledzie i kompot z suszu
silpe do świąt szybko zleci, przygotowania, zakupy itd
szaja mi ten krokodyl przypadł do gustu, obmacałaś na żywo?

no i donoszę, że Wiktorkowi marchewka bardzo smakuje, otwiera paszczę i czeka dziś tż go karmił - nie mogłam odmówić
Stary 2010-11-14, 19:29   #916
xxNiuniaxx
Raczkowanie

Dziewczyny, dziś otwieram słoik zupka włoska z cielęciną HIPPa a tu taki brązowy nalot na wieczku i szyjce słoika... poszukałam i znalazłam:

"A ja tak z innej beczki: kupiłam w Realu Dynię z indykiem Hippa (te takie pakowane po dwa) i po otwarciu na wieczku i na "szyjce" słoika jest taki nalot (może na zdjęciach coś widać). Czy możliwe, że to nalot z dyni (albo innego składnika), czy coś nie tak ze słoikiem? Nie wiem, czy od razu robić zadymę w Hippie (takie same coś jest w obu słoikach), czy może się nie znam i wyjdę na idiotkę
A i to coś schodzi pod paznokciem"

dokładnie to samo miałam, słoik już wywaliłam, bo nigdy wcześniej nic takiego w żadnym słoiku nie zaobserwowałam... zdarzyło Wam się? co to może być?
Stary 2010-11-14, 19:59   #917
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:

no, masz rację... przydalyby się jakies kozaczki. Jak znajdziesz coś fajnego, to pokaż.

Szkoda, że już tyle dni bez spacerku, tym bardziej jak taka fajna pogoda.
na szybko powrót Luizki do zdrówka.

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23230888]A ja chyba zrezygnuję z moich cudnych klocków magnetycznych lamaze na rzecz 2 rzeczy z FP - wywrotki i 3 klocków do tego, a w ogóle szalenie podoba mi się krokodyl i te klocki w pudle, muszę z mamą pogadać może by małej sprawiła te klocki w pudle, miałaby Agatka fajny komplet.[/QUOTE]
my- tzn. Maksiu i Tymek - mają z tej serii pociąg, o TAKI

Cytat:
Napisane przez kardashi Pokaż wiadomość
Daa sie
Mój pałąk co prawda troche w odstawkę poszedł ale czasami w spacerówce się pobawi .
a u nas się nie da.
dziś przesiedlismy się na spacerówkę- i dupa, pałąka zamontować się nie da.

Cytat:
Napisane przez ona1981 Pokaż wiadomość
Bylam dziś z małym na dyżurze, mamy zapalenie ucha :/Te kropelki co mi pediatra przepisała w czwartek nic nie dały. Szymon w dzień niby ok, ale w nocy fatalnie śpi, co chwilę budzi z wrzaskiem, wczoraj to miałam taki koncert po 22, że już miałam na dyżur jechać, ale potem jakoś zasnął. Mamy przepisany antybiotyk do ucha. Jeszcze się zima nie zaczęła a już drugi jego antybiotyk, załamka normalnie .
w uszko.

Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Czas edycji: 2010-11-14 o 20:02
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 20:28   #918
ona1981
Zakorzenienie

Emerald ja bym dała sobie spokój z cytrusami do czasu aż dziecko skończy rok, straszny alergen. A przecież tyle innych owoców. Jeśli jednak chcesz podawać to spróbuj tak za 3 miesiące i na początek małą ilość. No i alergen lepiej na początku w małych ilościach bo alergia na dany skladnik może powrócić.
Lea fajny ten pociąg!
Niuniax wydaje mi się, że miałam czasami taki brązowy nalot na wieczku właśnie w tych dużych obiadkach...Muszę się dokładniej przyjrzeć. Najważniejsze by wieczko strzeliło jak otwierasz to znaczy, że słoiczek był dobrze zamknięty.

Dałam małemu na noc Nurofen jak kazała lekarka a mimo to już się z trzy razy z płaczem obudził. Wprawdzie jak go wezmę na ręce od razu się uspokaja, ale nie wiem co jest grane

Edytowane przez ona1981
Czas edycji: 2010-11-14 o 20:30
Stary 2010-11-14, 20:29   #919
evean
Raczkowanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23230888]

widziałam dziś tę wywrotkę na żywo w Carrefour za 39,9 jest fajna wydaje mi się że za mało absorbująca i dzieć się szybko znudzi
sporo fajnych zabawek w tym sklepie jest i w dobrych cenach

Radość i szczęście są wyborem
evean jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-14, 20:39   #920
Konto usunięte

Evean, ale ja to jako klocki chcę - do tego jeszcze zestaw 3 klocków, a jak się skuszę to i coś innego jeszcze jej dobiorę z tych klocków
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-14, 20:44   #921
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez xxNiuniaxx Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dziś otwieram słoik zupka włoska z cielęciną HIPPa a tu taki brązowy nalot na wieczku i szyjce słoika... poszukałam i znalazłam:

"A ja tak z innej beczki: kupiłam w Realu Dynię z indykiem Hippa (te takie pakowane po dwa) i po otwarciu na wieczku i na "szyjce" słoika jest taki nalot (może na zdjęciach coś widać). Czy możliwe, że to nalot z dyni (albo innego składnika), czy coś nie tak ze słoikiem? Nie wiem, czy od razu robić zadymę w Hippie (takie same coś jest w obu słoikach), czy może się nie znam i wyjdę na idiotkę
A i to coś schodzi pod paznokciem"

dokładnie to samo miałam, słoik już wywaliłam, bo nigdy wcześniej nic takiego w żadnym słoiku nie zaobserwowałam... zdarzyło Wam się? co to może być?
nalot? takie jakby coś... przyschnięte? mi się wydaje, że to nic złego. w końcu troszkę tej papki mogło przywrzeć do pokrywki i potem sobie zaschnąć. tak myślę. a spotykam się z tym dość często.
Cytat:
Emerald ja bym dała sobie spokój z cytrusami do czasu aż dziecko skończy rok, straszny alergen. A przecież tyle innych owoców. Jeśli jednak chcesz podawać to spróbuj tak za 3 miesiące i na początek małą ilość. No i alergen lepiej na początku w małych ilościach bo alergia na dany skladnik może powrócić.
...
a tak, wiem że silny. tu po prostu w składzie deserku był sok pomarańczowy, obok jabłek, bananów, mango... taki hippowski z glutenem, z płatkami zbóż. ona tego zjadła pół słoika a na następny dzień buzia wysypana. chyba nie ma opcji, żeby to co innego było, bo to jedyna nowość. ale na razie dajemy sobie z tym siana. faktycznie za kilka miesięcy spróbuję podać odrobinę, a jak nie to out.
Stary 2010-11-14, 21:01   #922
Konto usunięte

a mango?
Stary 2010-11-14, 21:05   #923
Konto usunięte

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;23245009]a mango?[/QUOTE]

no tak, w sumie to oczywiste, też nigdy nie jadła.. zakręciłąm się z tym strasznie... a obstawiłam pomarańczę, bo potencjalnie bardziej uczulająca...

Edytowane przez 41606c31298bccbf4cae52b7859efbfee487d7f9
Czas edycji: 2010-11-14 o 21:06

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-14, 22:03   #924
panna migotka
Rozeznanie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;23243356]no, masz rację... przydalyby się jakies kozaczki. Jak znajdziesz coś fajnego, to pokaż.
[/QUOTE] to może ja się wtrącę ja mam kozaczki firmy bobas, na zamek i są fajne cieplutkie - te żółte
http://allegro.pl/sliczne-cieple-koz...318240808.html
dałam tyle samo w sklepie, no bez przesyłki
Stary 2010-11-15, 06:28   #925
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
Napisane przez panna migotka Pokaż wiadomość
to może ja się wtrącę ja mam kozaczki firmy bobas, na zamek i są fajne cieplutkie - te żółte
ładne ale nam niepotrzebne.Mamy kombinezon na zimę

---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

Cytat:
spokojnie to pół słoiczka wystarczy, pewnie nawet tyle nie zje
zjadła połowę i chciala więcej.Bardzo jej smakowało az otwierała dziubek.A jakie o niedobre..
-----------------------------------------------------------------------------------
czesc dziewczyny.W koncu znalezliśmy prezent pod choinkę dla małej.
Kupimy ośmiorniczki do kąpieli i suchy basen z kulkami

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie

Edytowane przez iza240
Czas edycji: 2010-11-15 o 06:34
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 07:16   #926
bydgoszczanka
Zakorzenienie

GG do bydgoszczanka

Cytat:
-----------
Też się czaję na te ośmiorniczki

Niunia, ten nalot to chyba może być. Miałam tak, zeskrobałam go i podałam. Nic nie było.

Luiza

Stary 2010-11-15, 07:28   #927
Silpe
Zadomowienie

Wiecie co - położyłam wczoraj moją panne do spania o 18tej bo juz padała , i byłam przygotowana na pobudki jak i na wczesniejsze rozpoczecie dnia i mile sie zaskoczyłam spała jak zawsze , obudziła sie dopiero na flache o 0.30 i 5,20 spałysmy jeszcze do 6,30 - o tej godzinie co dzien sie budzi - co do minuty - gadamy sobie jeszcze a pózniej przekładam ją do łóżeczka i punkt 8.00 pada jeszcze na około godzinke
własnie spi
ale było troche wiercenia i targania sie za uszy - zapalenie ucha odrzucam bo dopiero wyleczone wiec te dziąsła dalej ją rojąi nie może sobie dac z tym rady ..

wczoraj na spacerze tak jak pisałam - usneła tak mocno że dopiero w domu po pół godzinie sie wybudziła - pewnie spała by dalej ale telefon ją wybudził.

ja jeszcze nie szukam prezentów dla Gabi - mam czas . ale napewno bedzie to cos odpowiedniego do wieku - żadne klocki czy piramidy itp . ma jeszcze czas na takie zabawki - jak bedzie pewnie siedziec to i klocki sie kupi

Silpe jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-15, 08:01   #928
ona1981
Zakorzenienie

Cytat:
to może ja się wtrącę ja mam kozaczki firmy bobas, na zamek i są fajne cieplutkie - te żółte
Super te kozaczki !

A my znowu mieliśmy nocne przeboje, mały co chwilę się budził, mimo, że norofen przed spaniem dałam. Tyle, że już nie budzil się z wrzaskiem, tylko tak bardziej stękał. Ciekawe ile to jeszcze potrwa...

Ja Szymonowi nie wiem co kupić, pewnie symbolicznie jakiś drobiazg, tyle zabawek po starszym synku. Starszemu planujemy kupić rowerek laufrad bez pedalów i kask do tego.

A i zapomniałam sie pochwalić, że przeszliśmy na spacerowkę, niestety u nas niewiele pomogło, mały dalej płacze, wprawdzie nie tak od razu jak w gądoli, ale też

Edytowane przez ona1981
Czas edycji: 2010-11-15 o 08:08
Stary 2010-11-15, 08:26   #929
kumkura
Rozeznanie

Cytat:
ładne ale nam niepotrzebne.Mamy kombinezon na zimę

---------- Dopisano o 07:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:25 ----------

zjadła połowę i chciala więcej.Bardzo jej smakowało az otwierała dziubek.A jakie o niedobre..
-----------------------------------------------------------------------------------
super!
Cytat:
Wiecie co - położyłam wczoraj moją panne do spania o 18tej bo juz padała , i byłam przygotowana na pobudki jak i na wczesniejsze rozpoczecie dnia i mile sie zaskoczyłam spała jak zawsze , obudziła sie dopiero na flache o 0.30 i 5,20 spałysmy jeszcze do 6,30 - o tej godzinie co dzien sie budzi - co do minuty - gadamy sobie jeszcze a pózniej przekładam ją do łóżeczka i punkt 8.00 pada jeszcze na około godzinke
własnie spi
ale było troche wiercenia i targania sie za uszy - zapalenie ucha odrzucam bo dopiero wyleczone wiec te dziąsła dalej ją rojąi nie może sobie dac z tym rady ..

wczoraj na spacerze tak jak pisałam - usneła tak mocno że dopiero w domu po pół godzinie sie wybudziła - pewnie spała by dalej ale telefon ją wybudził.

ja jeszcze nie szukam prezentów dla Gabi - mam czas . ale napewno bedzie to cos odpowiedniego do wieku - żadne klocki czy piramidy itp . ma jeszcze czas na takie zabawki - jak bedzie pewnie siedziec to i klocki sie kupi
nasze dzieciaki w podobnym wieku..i tez mysle nad zabawkami..tylko jakimi? jak cos upolujesz, daj znac
dobry
u nas nocka dziwna, pobudki, wiercenia...i pobudka o 6 potem zasnal znowu o 7.20 i spi do teraz.
Dzis mamy wiztyte u lekarza o 10.45. Niby kontrolna-bo jakis czas temu katarzysko nam sie przyplatalo- tylko takie dziwne katarzysko-bardziej od suchego powietrza- lek. stwierdzial, ze jest jakas wydzielina w gardle i adas pil deflegmin, do noska nasivin tylko ze ja poprawy nie widze wieszamy mokre reczniki na kaloryfer, czesto wierzymy i doopa blada. ciekawe co dzis powie...
acha,
http://www.*********.pl/language/pl-...or/Photo/2579/
zaglosujecie??
tam gdzie kropki- s.t.r.e.e.t.c.o.m.
potem: s.t.r.e.e.t.c.o.m.J.u.n.i .o.r.

---------- Dopisano o 09:26 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:
Super te kozaczki !

A my znowu mieliśmy nocne przeboje, mały co chwilę się budził, mimo, że norofen przed spaniem dałam. Tyle, że już nie budzil się z wrzaskiem, tylko tak bardziej stękał. Ciekawe ile to jeszcze potrwa...

Ja Szymonowi nie wiem co kupić, pewnie symbolicznie jakiś drobiazg, tyle zabawek po starszym synku. Starszemu planujemy kupić rowerek laufrad bez pedalów i kask do tego.

A i zapomniałam sie pochwalić, że przeszliśmy na spacerowkę, niestety u nas niewiele pomogło, mały dalej płacze, wprawdzie nie tak od razu jak w gądoli, ale też
u nas to samo od swieta nie placze...no i jak spi
zdjecia super! I jaki przystojniak!!

Edytowane przez kumkura
Czas edycji: 2010-11-15 o 08:18
kumkura jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-15, 09:05   #930
kafuniax
Raczkowanie

Ona, Super zdjęcia!

Szarlotkana sypko, którą piekłam, wyszła dziwna. Dobra, ale dziwna
Nie mam wogóle czasu, tylko wpadam i Was czytam, ale z odpisywaniem gorzej. Szczepanek ma katar, kicha, troszke kaszle. Mam nasivin soft, dałam rano, w nocy trochę się pomęczyliśmy... Jutro idziemy do lekarza, w sumie nic takiego się nie dzieje, ale osłuchać nie zaszkodzi.
Dziewczyny, czy używałyście kropelek olbas ?? coś mi w głowie świta, że któraś z Was dawała kropelki do miski z wodą, ale ręki nie dam sobie uciąć, więc jak możecie to poradźcie jak to użyć. Czekam aż zaśnie, wyszykuje nas na spacer i zmykamy, bo pogoda całkiem fajna.

Zamawiałam Panią Szeleścik, może dziś przyjdzie. Nie mogę sie doczekać

---------- Dopisano o 10:01 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ----------

Kumkuro, wpisałam wszystko, ale weszłam na rejestracje, a nie na Wasze zjęcie... jak to zrobić?

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:01 ----------

Już mam zagłosowane

Moi chłopcy

"... bo gdy jesteś przy mnie blisko czuję, że mogę wszystko"
kafuniax jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości