|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Ząbki, raczki, zaraz kroczek, bo niebawem pierwszy roczek! (I-II.10)
Pola link http://allegro.pl/hit-kojec-z-kulkam...322294329.html
Też mi się taki podoba, ostatnio o nim myślę. Ale można też normalny basenik i piłeczki dokupić ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
O Matko pamiętam jak my wałkowałyśmy o czopach, że jednej wypadł, że innej pomału odchodzi, że z niteczkami krwi, bez ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#932 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
oooo...super...musi przesłodko wyglądać-może wstawisz jakiś filmik z Małą ![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
ano...pamiętam...ale pamiętam też,że mi wyszedł z 2,5 tyg przed porodem..więc stosunkowo nie zaraz przed samym porodem ![]()
![]() |
#933 | |
Zakorzenienie
|
Aleście naskrobały przez tak krótki czas... Mam 3 strony do nadrobienia...
Cytat:
Plamy schodzą bardzo długo, smarowaliśmy wszystkim, łącznie z maścią robioną na zlecenie pediatry, chyba najszybciej zeszło smarowane Alantanem... Na 4 tyg. zaprzestałam rozszerzania diety i to najbardziej pomogło... Miała już tak dużo plam, że właściwie nie dało się stwierdzić, czy jej coś nowego wyskakuje... U nas plamy właściwie tylko na nogach były...
![]() |
#934 |
Rozeznanie
|
Patinka - ale ta moja przyjaciółka już jest tydzień po terminie, czyli ten czop to chyba już ewidentny zwiastun porodu... Mam nadzieję... Bo lepiej, żeby jej porodu nie wywoływali, często są jakieś problemy...
![]() |
#935 |
Zakorzenienie
|
Ja piore w loveli,bo mam jeszcze duuuuze zapasy
Karola wspolczuje Lu tez ma czasami taka pijacka gimnastyke,do tego sobie porykuje i "udaje",ze nie chce spac ![]() Szybkiego porodu kolezance zycze Kasiorek moze nie wypralas czapy jak byla nowa i cos w niej bylo co uczulalo |
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Rozeznanie
|
Karola u mnie czop wypadł około 8 rano , a w nocy o 0:50 pojawiła się Majcia.
wierzę też że to już zwiastun na poród na dniach Aldii wyprałam, poprostu coś uczulało. A Ja za późno wpadłam na pomysł, że to może być czapka
Zaręczeni 18.07.2006 Ślub 04.08.2007 Majka 23.02.2010 http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png Edytowane przez kasiorekzeta Czas edycji: 2010-11-15 o 22:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#937 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale jak juz po terminie to poród tuz tuz ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#938 | ||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Dobrze, że teściowej nic się nie stało... Cytat:
![]() ![]() Bąku ma ubranka prane i płukane w płynach Lovelli... Nasze piorę w płynach i płuczę w Sensitivach najczęściej w Lenorze chyba... My nic nie planujemy... U nas wystarczy Wigilia ![]() Ale tak sobie myślę, że jak Paulina będzie starsza, to trzeba będzie coś organizować... Ja kupuję płyny, które są jeszcze droższe i mi nie szkoda pieniędzy, wole zaoszczędzić na sobie...
![]() |
#939 |
Wtajemniczenie
|
Ale zapierdzielacie z tym pisaniem
![]() Ja nie mam czasu pierdnąć,a o pisaniu to nawet mowy nie ma w ciągu dnia.Dennis daj wycisk chociaż zaczął chodzić do dagplejen (opiekunki,która ma jeszcze 3 dzieci od 0-3 lat).Ja miałam wrócić do szkoły,ale każą mi teraz czekać na miejsce ![]() Co do Oskara....chodzi bez pieluchy ![]() ![]() Pewnie niewiele dziewczyn pamięta hitorię mojego Oskarka co w wieku 4 lat robił w pieluchę,a przedszkole nam tego nie ułatwiało.Ale zostawiam info dla tych co mnie jeszcze pamiętają ![]() Ja naprawdę nie mam czasu ![]() ![]() Pozdrawiam Was serdecznie i często o was wszystkich myślę. Niebawem będziemy miałby na wątku 1 roczek ![]()
#940 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wyluzuj, może nie będzie tak źle z tą ospą i pracą... My jesteśmy umówieni na to szczepienie 25 stycznia... ---------- Dopisano o 23:23 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#941 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja piorę Dennisa rzeczy razem z naszymi.Piorę w proszku OMO color lub do białego i daję płun Dunlet niebieski...to chyba jakiś duński wynalazek. Dennis nigdy nie miał żadego uczulenia czy wysypki na żaden proszek,bo płyn to od ok.2 lat ten sam mam.Pięknie pachnie całe mieszkanie jak pranie wieszam.
![]() |
#942 |
Rozeznanie
|
ja piore ubranka Szymka w Fairy(chyba tak sie pisze)dla dzieci plus plyn Fairy migdalowy-tez piekny zapach.
sens fajnie ze jestes ![]() pysia piekna Twoja bizuteria-ja niestety dwie lewe rece zero zmyslu artystycznego kamyczku zdjecia Paulinki z klubu super karola szybkiego porodu dla kolezanki ja czopa nie widzialam u siebie,31 grudnia zaciskalam nogi u mnie 5 sie zaczelo 7 skonczylo-oby u niej byla szybka akcja.Moj maly tez sie przewraca nie moze zasnac kaziorekzeta z ta czapka to ja w zyciu bym nie wpadla aniadi2 witamy-dziciaczki super ok laski lece pod prysznic i spac-DOBRANOC |
![]() ![]() |
![]() |
#943 |
Zakorzenienie
|
hej laski ja tylko dzisiaj sie melduje wieczorkiem i spadam spac glowa mi pekan i nie ma sily pisac jutro was nadrobie,milej nocki kochane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Zadomowienie
|
karola moja tez tak robi a najczęasciej sie rzuca z główka do tyłu,walnie czasami o moje kolano i wstaje i dalej,musze ja pilnowac bo nie patrzy i na sciane tez leci.
pola(chyba Ty pytałas)kupiłam dżo ciuszków Adusi min miso polarkowy,bluzeczki,bucik i balerinki,dużo rzeczy z metkami i chyab coś wsytawie na all. dziekuje za odp w sprawie mikrofali ![]() ide spać ciekawe jak noc ![]() ![]() ![]()
#945 |
Raczkowanie
|
KarmazynowyKamyk jestem dopiero od paru dni na forum i nie pamiętam żebym gdzieś pisałaże mała ma 8 miesięc,
![]() ![]() patinka a można????? JA nie wiedziałam mam ją nagraną na telefonie mojej bratowej postaram się wziąc go od niej i wgać tylko powiedz czy robi się to tak samo jak zdjęcia czy inaczej? ![]()
#946 |
Zakorzenienie
|
witajcie
|
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Raczkowanie
|
--------------------------------------------------------------
elcia0787 dlaczego nie mogę otworzyć twoich linków? -------------------------------------------------------------- ---------- Dopisano o 07:10 ---------- Poprzedni post napisano o 07:08 ---------- ![]()
#948 |
Zakorzenienie
|
mój Mały znowu śpi, a ja powoli szykuje się do pracy.tylko nie piszcie zbyt dużo, abym mogła ogarnąć jak wróce.
|
![]() ![]() |
![]() |
#949 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() możesz tez podawac Fenistil w kroplach ![]() Cytat:
Cytat:
ja piore w Bonuxie i płukam w lenorze z naszymi rzeczami Cytat:
![]() eh u nas płaczu ciag dalszy, głowa ciepła dziecko zmulone i jęczace ehhh pieprzone zęby ![]() małz chory własnie dogorywa w łozku, mnie tak boli krzyz od jakiegos czasu, ze ledwo łaze ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#950 |
Zakorzenienie
|
Kancia wspólczuję.u nas idą zęby i Dawidkowi zdarza się mnie ugryźć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#951 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#952 |
Zakorzenienie
|
Sensuel gratuluję postępów! I zazdroszcze czasu na ogarnięcie domu
![]() Ja za to nie używałam wogóle do cisuzków małego płynu do płukania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ej Mama..takiego bubla strzelić - tu pisałaś https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...69&postcount=5 przedwczoraj ![]()
![]() |
#954 |
Rozeznanie
|
Ania przeczytałam tamten post. Ty małej dajesz słodycze? Jakie?
#955 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#956 |
Zakorzenienie
|
łeeeee po łepkach będzie jak nic...
Niewyspana Julka marudziła ...pociła się jak straszliwie ![]() 2 razy ja przebierałam bo miala mokre na pleckach body... mimo ze wcale prawie nie była przykryta miała 38,7 ![]() ![]() Dziś zapisałam nas do lekarza ... Rano wstała w płaczem i uwaga spuchniętym, zaczerwienionym oczkiem, które od 2ch dni nieco ropieje ![]() Nie wiem czy tę temp + pocenie+ kaszel + oczko lączyć razem ![]() no nic opowiem lekarce zobaczymyyyyyyyyyy ![]() ________________________ Filka chodziło mi że napisałaś że może zrobisz nalesniki bez tłuszu a wczesniej że skończyłyście 10 miesięcy i zapytałam przewtotnie czy to z tej okazji ![]() ![]() Karola ![]() W odpowiedzi na twoje zapytanie (nie jesteś pierwsza która pyta czy mój mąż ma brata ![]() Owszem ma...niestety to bybrakowany egzemlarz młodszy od nas o 4 lata ...nadal na garnuszku mamusiu ...nie umiejący się usamodzielnić ...w głowie ma same imprezy i spanie do południa jedym jego obowiązkiem to chodzenie do pracy od niedawna ![]() Nie polecam ![]() Pewnie wynika to z tego że Starszy brat czyt. mój mąż zawsze STARSZY musial umieć wszystko i zawsze był wyrywny do wielu czynności ..wyrobił sobie odpowiedzialność czasem wcielał się w rolę taty i był też dużym wsparciem dla swej MAMY dlatego mam tak dobrze ![]() W naszym zwiazku to on pamięta ipilnuje rachunków- opłat/zobowiązań/ kończacych się umów itp. Jest bardzo odpowiedzialny pod tymi względami. Czasem mu w tym pomagam ale nie wyręczam go w tym ( ... ![]() Sens mialam pisać do Ciebie na PW... Jak maluchy ??? wim ze masz mało czasu ![]() Ja z Kubaciągle Walcze ...i czasem odnosi to skutek ...ale czasem sie zapomina i jak go nie upilnuje ...wracamy do punktu wyjscia . A u Was?
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-11-16 o 08:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#958 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry!
U nas nocka spokojna, Sebus raz sie przebudzil na soczek ![]() Ja dzis juz niestety wracam do pracy, koniec wolnego ![]() Pysiamn zdrówka dla Julki ![]() Kancia ![]() My jeszcze w łózku lezymy i sie bawimy ![]() ![]() Milego dnia! Aaa mamy z mezem dzis 9 rocznice ![]() ![]()
#959 |
Raczkowanie
|
Zeczywiście pomyliłam się
![]() tak daje jej słodycze ale nie dużo, zwłaszcza ciasteczka takie jak biszkopty(bardzo lubi rozpuszczone z wodą), nie raz jak jesteśmy na kawie /to zje jakieś paluszki takie z ciasta francuskiego(u babci), czasami dam jej żelka którym się uciapie a na koniec przyklei się do ubrania(więc go odrywam i wyrzucam)... kupuje je nieraz takie biszkopty-petitki-z galaretką. A Wy nie dajecie? Mój syn to wybredny w słodyczach woli zabawki(jeszcze)- chociaż od tego roku zauważyłam u niego inne zachowanie-bardziej dorosłe-chciał SAM abym zapisała go na gitarę i chodzi na karate. ![]()
#960 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jaki makaron dajecie? Obojętnie jaki? Czy szukacie w sklepach jakiś "zdrowych"?? Cytat:
Cytat:
My dopiero drugi raz pójdziemy na basen. Ostatnio jej się podobało ale nałykała się wody bo nie zamykała dzioba. Dziś pewnie będzie tak samo ![]() Co do urodzin... Ehh... U nas będzie ok 13 osób a ja sobie tego nie wyobrażam jak oni wszyscy będą w mieszkaniu... Do tego posprzątać, przygotować wszystko... Tzn bez ekscesów. Tort, ciacho, kawka/ herbatka i dowidzenia ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:51.