|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#871 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbki, raczki, zaraz kroczek, bo niebawem pierwszy roczek! (I-II.10)
Cytat:
Kiedys Zuza przez jakies 2 miesiace miala tylko na szyji. Podobne, ale takie bardziej sliskie niz suche. Wygladalo na odparzenie... Nie wiem co to bylo. Bylo lato, moze od potu. Zeszlo dopiero wtedy jak Zuza brala antybiotyk bo byla chora. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#872 |
Zakorzenienie
|
Castilla trzymaj się.
Dawidek uwielbia kanapki,w szczególności z szynką ![]() ![]() czuję się dziś strasznie, ale Dawidek spał w dzień 4h więc nie namęczyłam się bardzo. o 20 zasnął.a ja wzięłam 2 nospę bo naprawdę boli. |
![]() ![]() |
![]() |
#873 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#874 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ostatnio dostałam syrop dla alergików i przeszło po kilku dawkach jak reką odjał jak masz wątpliwości to moze dobrze skosnultowac ...ale moze zaczekaj do nadarzajacej się okazji tj konsultacji ![]() Cytat:
![]() Mamy dopier 2 zabki a ja już mam dość pobudek płaczy i histerii ![]() no nic ...Ja Julcr daje na zmiane Paracetamol lub Ibufen jak bardzo cierpi ![]() A Nurofen Kancia dajesz w czopkach ? ![]()
![]() |
#875 |
Zakorzenienie
|
Aldii niestety zabolało finansowo, bo dziura była gigant... 90 zł
![]() ![]() Celka o kurcze brzmi niefajnie... w sumie też bym pomyslała, że od proszku ba całym ciele... od jedzenia mi się wydawało, że na policzkach ![]() Ingrid zazdroszcze ncnikowania- nasze jak na początku było super tak teraz do du... Nie wysiedzi, bo nie ma czasu... Aniadi pewnie, że trzeba iśc do przodu zwłaszcza jak ma sie u boku wesołą gromadkę ![]() Kancia biedactwo... |
![]() ![]() |
![]() |
#876 |
Zadomowienie
|
my dzis konczymy 10 m-cy
![]() ![]() ![]() ![]() boshe jak ten czas zapitala ![]() ![]() moze tez nalesniczki zrobie ale bez tłuszczu. ja nie daje nic przeciwbólowego bo nie widz zeby sie męczyła,czasami posmaruje.
![]() ![]() Edytowane przez filka2 Czas edycji: 2010-11-15 o 19:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#877 | |
Zadomowienie
|
Trochę zaniedbałam wizaż
![]() Jakoś czasu mi zaczyna brakować. Co do alegrii, wysypka kontaktowa to faktycznie w miejscu kontaktu lub bliskich okolicach, pokarmowa może być wszędzie. Ja alergikiem jestem niestety i zdaża mi się wysypka np. na palcach dłoni ![]() pod kolanem lub tylko na brzuchu. Więc całe ciało nie musi być zsypane ![]() Cytat:
![]() ![]() Ania, to się nazywa wejście smoka! Witaj! Filka ja chcę drinka i to mocnego! Gratki z okazji 10 miesięcy. ![]() ![]() Edytowane przez kalka Czas edycji: 2010-11-15 o 19:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#878 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
A kanapki dajecie np zamiast kaszki czy jak? Cytat:
Cytat:
Jutro idę z Natalką na basen ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#879 | |
Zakorzenienie
|
Zebciu byłas dzielna
![]() jeszcze jeden i bedziesz miała spokoj na długi czas ![]() ![]() Brakowało nam ciebie ![]() Cytat:
![]() Zart of curse ... Gratulacje ![]() Patka za jutrzejszy basenowy wypad ![]() ja tez powinnam się wybrać z Julką ...same... ---- Julka skonczyła w sobotę 9 mies. jak to leci ![]() Ja dostałam w tym miesiącu pięknego Aniołka ręcznie wykonanego ![]() ![]() A ja mu na to że chyba wole kwiaty...bo jak więdną to przynajmniej niewiedzę tego że ten czas ucieka... A jak będzie mi 2 razy w miesiącu zamiast kwiatów dawał bibeloty ...to będzie masakra po kilku latach ...... ![]() ze wzgędu na brak miejsca oraz depresji związanej z upływajacym czasem ![]() I 6-go znowu chyba będa kwiatki hehehehe
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2010-11-15 o 20:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już niedługo naprawdę wszystkie nasze dzieciaczki będą obchodziły swoje pierwsze urodzinki ![]() ALe będą imprezy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#881 |
Zakorzenienie
|
Filka sto lat!!
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#882 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() To ja soczku się napije bom karmiąca ![]() Dzisiaj byliśmy na zdjęciu szwów, wszystko ładnie się goi ![]() Kurcze, moja teściowa miała dzisiaj napad w swoim zakładzie złotniczym ![]() ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2010-11-15 o 20:14 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#883 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nie wiem co może być, najlepiej udaj się do lekarza. U Nas stwierdził po obejrzeniu wysypki, jaki rodzaj, jak rozmieszczona, jaka w dotyku i stwierdziła, że to od czegoś zewnętrznego i wtedy przestałam zakładać jedną czapkę i jak ręką odjął. Do tego smarowanie Alantanem plus A co do tego, że od pokarmu to może być na całym ciele to chodzi mi o to, że jak np u Nas był a wysypkana szyi tam gdzie wiąże się czapkę i z tyłu na karku tak jak czapka jest to wtedy było właśnie w miejscu styku materiału uczulającego i Nam powiedziała, że na pokarm może być w różnych miejscach a to ewidentnie po wyglądzie i umiejscowieniu jest od materiału. tylko nie było wiadomo czy właśnie czapka, czy np koszulka i kołnierzyk. Ale wszystko wyszło na jaw i czapki już nie ma. Filka gratulacje za 10 miesięcy
Zaręczeni 18.07.2006 Ślub 04.08.2007 Majka 23.02.2010 http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png Edytowane przez kasiorekzeta Czas edycji: 2010-11-15 o 20:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#884 |
Zakorzenienie
|
Celka my takie mielismy.Kapalam w krochmalu i pozniej smarowalam cialko oliwka,a te plamy dodatkowo smarowalam alantanem,lub linamagiem (czasami bepanthenem).Do tego dawalam wapno i wit.C
U nas oprocz jedzenia (wtedy ma uczulenie na sroniach i czasami na pleckach),zaczelo uczulac oilatum....wygladalo to,tak jak u was Filka ![]() ![]() Zebra ty przynajmniej docierasz do tego dentysty,bo ja to od ciazy sie wybieram i wybieram... ![]() PatkaM udanego wypadu na basen |
![]() ![]() |
![]() |
#885 |
Rozeznanie
|
filka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#886 |
BAN stały
|
PYSIA ja nie muszę wiele stosować, bo Lenka ząbkuje raczej łagodnie (dzisiaj odkryłam 5 ząbek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#887 |
Zakorzenienie
|
Filka
![]() Pysia Ty zdolna bestio ![]() ![]() ![]() Bydgoszczanka swietnie, ze juz szwy zdjete ![]() ![]() ![]() Zebra najwazniejsze, ze bedziesz miała zdrowe zeby i nie bedzie bólu ![]() ![]() ![]() Patka udanego wypadu an basen ![]() Celka wspólczuje wysypki...mam nadzieje, ze szybko przejdzie ![]() No i dzis zrobiłam na deser Sebusiowi makaron z twarozkiem i lyzeczka jog naturalnego ![]() ![]() ![]() Teraz juz spi ![]()
#888 |
Zakorzenienie
|
Kalka leże
![]() ![]() ![]() Filka za 10 msc ![]() Patka też takie mam... ech... w moich zębach więcej plomb niż zębów... Kasiorekzeta my niedawno przeszliśmy na normalny proszek do prania- jak sie dziecięcy skończył a nie mieliśmy kasy ![]() Aldii ale o ile biedniejsza już jestem ![]() ![]() Co do środków przeciwbólowych to w sumie czasem samruje bobodentem a jak jest naparwde źle daje paracetamol. Virbucol też specjalnie nie pomagał. Ale rzadko mamy takie akcje- czasem jak się przebija ząbek. |
![]() ![]() |
![]() |
#889 |
Raczkowanie
|
Moja Zuzia też ząbkuje łagodnie..
![]() ![]() PATKAm ja też z chę cią wybrałabym się na basen synowi obiecuje to juz od miesiąca a teraz mam chore zatoki nic poważnego ale lepiej tego nie bagatelizować. Ja z moją Zuzią byłam na basenie jak miała 5 miesięcy testowałysmy wodę popwolutku a teraz to wyrywa mi się z ra k byle tylko wejśc i zamoczyć nóżki i rączki ![]() patkaM84 masz rację szykują się imprezy a ile pracy przy nich ![]() ![]()
#890 |
Zakorzenienie
|
Blonde ale czy nasz budżet to znieise... zwłaszcza, że wizyte mam 6 drudnia przed wypłatą... nie wiem skąd ja na to wezme
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#891 |
Zakorzenienie
|
witam dziewczyny melduje sie!wiem ze dawno mnie nie bylo ale niemam czasu a do tego wy tak szybko piszecie.. ja nie nadążam
![]() ![]() jak wasze dzieciaczki? moj maly ma juz 3 zeby a 2 mu wybijaja sie u góry ![]() ![]() pozdrawiam ![]() ![]()
#892 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Natomias o praniu w proszku dla dzieci słyszałam wielokrotnie, nawet niedawno było w gazecie Twój maluszek,że (uwaga cytuje z gazety słowo w słowo) " zwykłe proszki zawierają wybielacze, fosforany, substancje zapachowe, które trudno dobrze wypłukać z tkaniny. Dorosłemu one nie szkodzą, ale skóra dziecka może (ale oczywiście nie musi) reagować podrażnieniem (objawy mogą pojawić się dopiero po jakimś czasie). Dlatego do końca trzeciego roku życia trzeba ubranka prać w proszkach przeznaczonych dla dzieci" Ja wolę dmuchać na zimne i proszkiem dla dorosłych jeszcze się napiorę ubranek Mai w życiu. A teraz wolę jej tego oszczędzić i piorę w dziecinnym. Aniu ja jestem z Warszawy ale mam działkę niedaleko Kielc dokładnie bliżej Przysuchy ![]()
Zaręczeni 18.07.2006 Ślub 04.08.2007 Majka 23.02.2010 http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png Edytowane przez kasiorekzeta Czas edycji: 2010-11-15 o 20:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#894 |
BAN stały
|
A ja piorę w Dzidziusiu bo tak słodko pachną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#895 |
Zakorzenienie
|
A inne mamuśki jak pierzecie ciuszki?
|
![]() ![]() |
![]() |
#896 |
Zakorzenienie
|
piorę w loveli, raz był wyjątek dla jelpa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#897 |
Zadomowienie
|
napisałam duzego posta i mi zjadło
![]() więc w skrócie : Celka ja dawałam Zuzce syrop 2 razy na dzień po 5 ml ( tak lekarz zalecił) Patka chlebek je na śniadanie , bułek jej nie daję bo dławi się nią ponieważ nie potrafi jej tak rozdrobnic jak chlebka . skórkę od spodu chleba odkrajam a kiełbasę to swojską ( domową ) same chude mięso i mało przypraw , lub parówki berlinki podobno są jakieś parówki co zawierają ponad 80% mięsa a berlinki mają 71% . nie wiem jakie te pierwsze mają nazwę ![]()
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho ![]() ![]() ![]() http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
![]() ![]() |
![]() |
#898 |
Zakorzenienie
|
A ja caly czas piore w lenoże i jest OK
![]() ![]()
#899 |
Zakorzenienie
|
o matko! A ja piore ciuszki Zuzki juz z jakies pol roku w zwyklym proszku... Moze to jednak przez proszek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#900 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pozatym Moim zdaniem niema co przepłacać i kupować te inne patrzałam ile one kosztują na allegro straszne i wam nie szkoda dac za 1,5 kg proszku kolo 30 zl? masakra
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.