![]() |
#931 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czym wyleczyć zaskórniki?
tez stosowałam Vichy zgadzam sie;p
zle z wysusza bo jesli masz skoóre mieszana badz przetłuszczajaca sie to najpierw bedzie ok ale potem skóra zeby "wyrównac" swoj stan zaczie produkowac wiecje sebum..ja tak miałam...siweciłam sie pożniej ja zarówka i lało sie mi z twarzy masakrycznie...
![]() |
#932 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jakoś zwalczymy to paskudztwo ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#933 |
Zadomowienie
|
no
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#934 |
Zadomowienie
|
O! to pisz na bieżąco jak tam skutkuje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#935 |
Zadomowienie
|
oki bede
![]() ![]() ![]()
![]() |
#936 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
jak wiekszosc polecam brevoxyl i humektan.rewelacja |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#937 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#938 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
kochana brevoxyl +kremik nawilzajacy na papke + 2* w tyg. peeling i cera jak pupa niemowlaka... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#939 |
Raczkowanie
|
No to biorę się za wyrób tej nafty pichtowej, myślę że coś pomoże
![]() Czy stosował ktoś może krem z seri "siarkowa moc" ? Warto go kupić i czy zapycha pory? Kiedyś miałam z tej seri żel do mycia twarzy i bardzo mi podpasował. Także zastanawiam się nad zakupem kremu tylklo boję się że bedzie właśnie zapychał pory. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#940 |
Zadomowienie
|
Jako że mam cerę podatną na zapychanie to powiem wam ze w moim przypadku humektan niestety sie nie sprawdził.Nie wypowiem sie na temat brevoxylu , natomiast humektan mnie zapychał.Zmieniłam więc nawilżacz na LRP Hydraphase.Pozatym radzę uważać z tym nawilżaniem gdyż tak jak powiedziała któraś z wizażanek pod wpływem zbytniego nawilżenia cera zaczyna sie rozpulchniać i tworzą sie niestety nowe zaskórniki .Dlatego warto wspomóc ją nawilżaniem od środka
![]()
![]() |
#941 |
Wtajemniczenie
|
Asienka, ja go nie zuwalam, ale moja znjaoma ktora też ma trądizk używała go i chwali go
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#942 |
Raczkowanie
|
No i jestem po pierwszym użyciu tej nafty zrobiłam roztwór z 40 ml petroleum i 10 ml olejku w sumie to bardzo się bałam że sobie twarz podrażnię, jeszcze mamie pokazałam tą miksturkę to zaczęła się na mnie drzeć że sobie twarz wypalę
![]() najpierw tak delikatnie zaczęłam trzeć wacikiem na czole żeby w razie wypadku zakryć grzywką no i tak trę a tu nic jakbym jakimś zwykłym tonikiem twarz przecierała, no i na koniec użyłam kremu bo jednak cera była taka z leksza wysuszona. Cera po użyciu jest jakaś taka zimna i gładsza jak ją dotykam. Jeszcze do tego zaczynam od dzisiaj pić herbatkę z bratka i myśle że efekt jakiś będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#943 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#944 |
Zadomowienie
|
Kwaszę się między innymi no a tak ogólnie to uważnie czytam składy kosmetyków aby nie trafić na zapychające składniki
![]() ![]() ![]()
![]() |
#945 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nigdy nie miałam jakichś dużych problemów z zaskónikami były tylko na nosie,teraz sa na czole,brodzie,nosie i zaczynaja mi już rozprzestrzeniać się na policzki ! to jest straszne... stosowałam już Differin i nic nie pomagało... po antybiotykach od dermatologa bylo jeszcze gorzej... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#946 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#947 |
Wtajemniczenie
|
Odkąd skończyłam się kwasić nie używalam podkładu,krem ten sam -dla dzieci... :/ czasem tylko puder w kamieniu ale to naprawde sporadycznie.Wczoraj kupilam fluid bo nie mogę na siebie patrzeć...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#948 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#949 |
Wtajemniczenie
|
Kurczę wlaśnie się tak zastanawiam czy nie wybrać się do jakiegoś porządnego dermatologa na analizę - ktory nie zasypie mnie lekami za 200zł. A może to sprawa hormonalna?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#950 |
Zadomowienie
|
Pytanie, który jest porządny....Jesli takiego znasz..
![]() |
#951 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie nie znam...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#952 |
Zakorzenienie
|
Ja od jakiś 2 tygodni stosuje Benzacne codziennie wieczorem (na przemian 5 i 10 % ) i przyznam szczerze ze cere mam na prawde ładną, wszystkie pryszcze i zaskórniki z brody i czoła mi poschodziły, zostały tylko zaskórniki na nosie które moze nie są az tak widoczne ale strasznie upierdliwe
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#953 |
Wtajemniczenie
|
Ja stosuje Benzacne 5 % juz jeden miesiąc i jakieś 1,5 tygodnia.Zachwycalam się nad nim ale jednak trochę zaskórników zostało i...jak nie miałam pryszczy po nim tak teraz mam wysyp pryszczy ROPNYCH . I to nie takich co pyk ropka wyskakuje i już po pryszczu.Strasznie długo mi się goją, jeden to już miesiąc...
Dlatego jutro zaopatrzam się w Humektan , a w pon. w Brevoxyl, a w środę w korektor b zamaskować gojace się ropniaki.Poprostu czuję , ze to jest za silne dla mnie , i nie umiem tak dobrze nawilżyć skóry.
![]() |
#954 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#955 |
Wtajemniczenie
|
Nawilżałam kremem, i na moim toniku tez pisało, ze lekko nawilża.
W dodatku niektóre zaksórniki B. mi wypchal i zrobily mi sie tez ropne, wiec z nosa ( tam ma zaskorniki) go odstawiłam ;/ Maśc ichtiolowa mi ciut z ropnymi pomogła, ale teraz z zaskórnika pod nsoem zaczął mi się robić kolejny ropny...jest czerwone w kolo i boli wiem że pcha się ropa...ale jeszcze nie zrobil się z tego pryszcz ropny i nie wiem czy mam to wypychać na wierzch by bylo szybciej, czy może zostawic to w spokoju i ta ropa nie wie m jakoś zniknie, czy co ;(
![]() |
#956 |
Wtajemniczenie
|
Buuu
Bylam w aptece i nie było Humektanu... w pon. ide do 3ech aptek, oby tam były....
![]() |
#957 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie Benzacne jest na razie jedynym ratunkiem wiec bede go używała do póki tylko bedzie mi służył
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#958 |
Raczkowanie
|
Byłam dzisiaj u kosmetyczki na zabiegu oczyszczania twarzy. Kosmetyczka podała mi następujący sposób walki z zaskórnikami i wągrami. Mianowicie myjemy twarz lub miejsca (najczęściej strefa T - czoło, nos, broda) zwykłym mydłem. Nie żadne żele, pianki do mycia twarzy itp., bo są to zbyt słabe specyfiki. Mydło spieniamy w dłoniach i przez dłuższą chwilę masujemy twarz lub miejsca, w których nagromadziło się sporo zaskórników. Spłukujemy wodą i robimy peeling mechaniczny. Podobnie - całej twarzy (jeżeli zaskórniki "wyhodowaliśmy" na całej buźce) lub tylko konkretnych części dotkniętych zmianami (zaskórniki i wągry). Spłukujemy i voila!
Co sądzicie o tej metodzie? Ja jeszcze nie próbowałam, bo po wizycie u kosmetyczki mogę śmiało spojrzeć w lustro. Tfu! Tfu! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#959 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#960 |
Raczkowanie
|
W tym szkopuł, ale niby użycie silniejszego specyfiku (w tym przypadku mydła) ma właśnie tak podziałać, tzn. wysuszająco na zaskórniki. Problem, że cerze też się oberwie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:11.