|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
Cytat:
Niby ich praca, ale nie wszystkie są tymi z misją ![]() Cytat:
Cytat:
Ja myślałam, że jestem zołza zona. ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Dziewczyny, zagłosujecie??
http://www.wizaz.pl/akcje/rowenta/od...o/widok_2.html będę wdzięczna ![]()
#933 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Zadomowienie
|
Odnośnie Baby Bluesa..... Mnie złapał dołek dwa dni po porodzie. I to nawet nie dlatego, że nie wiedziałam co robić z Małą i zastanawiałam się co do niej czuć.
Bo to Maleństwo kochałam od pierwszej chwili i z każdą minutą mocniej. Poza tym nie dawała mi się we znaki, spała grzecznie, tylko z karmieniem miałyśmy problem, ale zawzięłam się i jakoś poszło. Wiecie co najbardziej mnie dobijało?? W życiu bym nie pomyślała, ze właśnie dlatego może mi być aż tak źle ![]() Brak mojego męża.....Tęskniłam za nim strasznie, chciałam się przytulić i poczuć bezpiecznie. Jak tylko przychodził płakałam mu w rękaw ![]() Zmieniło się na lepsze kiedy wróciłyśmy do domu ![]() ![]() Dzisiaj popłakałam się, bo w końcu dopadło mnie zmęczenie......ale jak tylko Mała zasnęła, TŻ kazał położyć się do łóżka i spać. Jak wstałam poczułam się o niebo lepiej ![]() madelinem ja też nie mogę się na nią napatrzeć ![]() kma głos oddany ![]()
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/9042 SARA - Mała Księżniczka http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13591 KRÓL ARTUR Edytowane przez MARIKA.S Czas edycji: 2010-12-08 o 16:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#935 |
Wtajemniczenie
|
dzięki - stare dzieje, teraz już tak nie wyglądam, 12 kg do przodu robi swoje
![]() Dziewczyny, jak czyścic nosek maluszka, jak pojawi się wydzielina?? Rozumiem, że aspiratorkiem...ale sól morską wkraplac do noska tak bezpośrednio? już u noworodka?? Moja położna twierdzi, że sól zaaplikowac na patyczki takie z ogranicznikiem i tym nosek wyczyścic, ale jak dzisiaj w sklepie patrzyłam na te patyczki z ogranicznikiem, to tam wyraznie przekreślony był nose, że niby nie wolno do nosa ![]()
#936 | |||||
Raczkowanie
|
Witam
![]() Cytat:
![]() Sara do schrupania!!!! ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Ja miałam takie bóle dziwne w tym rejonie, określiłabym je jako bardz bardzo nadwrażliwa skóra, nie szło się dotknąć
![]() |
#937 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Uważałam że tylko ja i mój mąż wiemy jak się Nim opiekować ,jak przewijać i karmić .Przeszło mi dopiero jak miał 1,5 roczku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dominik 20.01.2006 ![]() Karolinka 11.02.2011 ![]() ![]() ![]() Galeria pazurkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=215208&page=23 Edytowane przez Justyna M Czas edycji: 2010-12-08 o 17:07 |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#938 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
wacik taki okrągły jak do demakijażu, przerwać na pół, zmoczyć tą solą, skręcić w dłoniach w taki niby rożek i to "wkręcić" do noska tak delikatnie głos oddany ![]()
![]() |
#939 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#940 | |
Rozeznanie
|
Witam po całym dniu
![]() Mały skrzat waży 1409 g (31 tydz.), całe badanie wariował okrutnie. Rodzinna przepisała bioparox czy coś takiego, ginekolog powiedział, ze dobry i bezpieczny lek. Już od samego wykupienia leków jakoś tak mi się polepszyło samopoczucie i zdrowsza się czuję hehehe Cytat:
![]() U rodziców nażarłam się orzechowca, matko, jakie to dobre było.
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
Raczkowanie
|
jest... wreszcie nadrobiłam
![]() achia- rozstępy to nie tylko problem kobiet w ciąży. mojej koleżance pojawiły się po schudnięciu! :/ muron- ja tez odczuwałam bóle pachwin i kłucie w pochwie, a po wizycie u gina okazuje się, że szyjka się nie skraca rekinek83- jakie masz typy imion dla chłiopca?? dizi- u nas miał być Adaś, ale u znajomych bedzie i co gdzieś słysze to właśnie to imię- więc powoli odechciewa mi sie tego imienia! W zanadrzu mam jeszcze Grzegorz. Jest jeszcze kilka imion które mnie sie podobają, TZ niestety nie ![]() agape- ja mam ten sam problem- w ciaży urósł mi strasznie tyłek i wyglądam dziwnie z takim kuprem, z przodu odstaje z tyłu też...masakra Mój TŻ twierdzi, że wyglądam ładnie z tym brzuszkiem, ale on sie strasznie cieszy, bo tam jest jego synek. Ma ochotę na małe barabara ![]() ![]() humbak- pisałyście o plackach ziemniaczanych, ja ich chyba długo nie zrobie. Tydzień temu miałam po zjedzeniu takie akcje...uuuu... mdłości, a później takie wymioty że do łazienki nie dopbiegłam...szok kaskup- u mnie w szpitalu na oddziale położniczo- ginekologicznym przetaczają płytki Magdaka i harama- w 32tc+ 3- też mam 93cm w brzuszku, ah i przez miesiąc przybyło mnie 1,6kg! Lady Sith- obrączke nadal nosze, a pierścionek zostawiam w domu bo sie boje ze zgubię- w zime palce mam szczuplejsze ![]() Justine88- no tak teściowie mają gest, jest ich stać, ale mnie takie prezenty przerażają. od moich rodziców dostałam: rozek i kocyk, dostane jeszcze pewnie ubranko- komplet i 20 pieluch tetrowych-im się nie przelewa, a te prezenty bardziej mnie cieszą! ![]() wera- szczuplutka jesteś ogólnie i dotego masz śliczny mały brzuszek a Saj- niezła laska z Ciebie jest ![]() kma- oddałam swój głos na Ciebie ja po wizycie u gina! nadal mam brać żelazo, do tego znów się przyplątała escherichia coli więc dostałam antybiotyk- tym razem amotax, niestety on wypłukuje i te dobre bakterie wiec dostałam dopochowo tabletki i do smarowania maść- przeciw grzybkowi, bo niestety infekcja i mnie ne omineła:/ nie miałam usg- kolejna wizyta 4.01.2011 Edytowane przez mika_am Czas edycji: 2010-12-08 o 19:01 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#942 |
Raczkowanie
|
Nie zaglądałam na wizaż ok. 2 tygodni a tu nie dość że nowy wątek, to już 2 mamy rozpakowane
![]() Jestem teraz pochłonięta pisaniem pracy dyplomowej, jeszcze dodatkowo remont :/ nie mam na nic czasu... Pewnie jak następnym razem do Was zajrzę to już połowa dzidziusiów będzie na świecie ![]() A! I wreszcie (chyba) mamy imię dla córci- Ola. Siostrzenice wybrały ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#943 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny jesteście nie do nadrobienia! Powoli Was czytam od rana ( z małą przerwą na imieniny teściowej) i ledwo co dobrnęłam do końca
![]() Wczoraj byłam na USG - synek mamusi waży już 2590 w 35t1d, więc jest ok. Co do imienia- jeszcze nie mamy ostatecznej wersji. Mąż zostawia mi ten wybór, w zasadzie bez ograniczeń (oby tylko nie Bonifacy, więc może Filemon ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Wtajemniczenie
|
Tyle rzeczy miałam Wam napisać, ale przez to nadrabianie połowy już nie pamiętam...
![]() Pisałyście o spaniu na brzuchu. Ja od kiedy się dowiedziałam, że jestem w ciąży nie śpię w tej pozycji ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj byliśmy sklepie z wyprawkami i w końcu mamy wszystko. No może prócz kilku pierdół tj. gazików, spirytusu, pokładów poporodowych i wkładek laktacyjnych...ale to można w każdej chwili dokupić. Będziecie korzystać z Fridy czy takich zwykłych gruszek? My kupiliśmy Fride, mam nadzieję, że będę potrafiła się tym posługiwać ![]() Ja robię TŻowi śniadania do pracy wieczorem, ale pomału muszę Go przyzwyczajać do tego, żeby sam sobie robił, bo coraz mniej mi się chce... ![]()
![]() ![]() ur. 31. 01. 2011r. Edytowane przez stalowamagnolia Czas edycji: 2010-12-08 o 19:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Zakorzenienie
|
jutro do lekarza, więc pewnie odezwę się późnym popołudniem
![]() |
#946 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję za głosy
![]() ![]() ![]() dziewczyny, czy Was też boli krocze??
Edytowane przez kma1982 Czas edycji: 2010-12-08 o 19:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#947 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wiecie co.hmmm nie mam za bardzo zdjęć z przed bo unikałam fotografowania twarzy, jakos nie jestem fotogeniczna i te dodatkowe kilogramy, starałam sie fotografowac tylko brzuszek i nowej fryzurki fotek tez nie mam ale na jutro coś skombinuje, porobie sobie i poszukam jakis zdjęć poprzedniej fryzury moze cos znajde to wyrazicie swoją opinię;-) Aaaa mężusiowi się podoba ale mówi na mnie Szaza.(shaza) ![]() ![]() Miłego wieczorku.i przespanych nocek życzę...sobie też, bo ostatnio coraz trudniej zasnąc,,,tyle myśli w głowie i jeszcze mała coraz bardziej szaleje i to wtedy kiedy układam sie do snu to najmocniej i najwiecej ![]()
![]() |
#948 |
Wtajemniczenie
|
mnie
![]() głos oddany, zdjęcia piękne! ![]()
#949 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#950 |
Wtajemniczenie
|
a mocno?? bo mnie czasem tak, że przy chodzeniu płakac mi się chce....
#951 |
Raczkowanie
|
u mojego TŻ tez róznie bywa ze sprzątaniem i zostawianiem różnych rzeczy!zaraz po ślubie powiedział, że robie z domu muzeum :d
na kolacje zrobił pyszne spagetti ![]() dziś mam jakieś dziwne zachcianki, po zjedzeniu obiadu(małej porcji) nadal byłam głodna więc wziełam małą piętke z chleba i parówke, ale stwierdziłam e nie to nie jest to czego mi się chce, więc położyłam wędlinke..ale cóż mało zjadłam jabłko, mandarynke nadal czułam się głodna!wyczekiwałam na TŻ, aż wróci z pracy bo obiecał spagetti i wiecie co jak nigdy po spagetti nadal bym coś zjadła ![]() ja mam Fride, podobno super jest! |
![]() ![]() |
![]() |
#952 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do GBS: znalazłam różne informacje, najwcześniej robione w 33 tc. Ja miałam w ubiegły czwartek, nic nie musiałam mieć, tylko z probówką do labu. Tam mnie skasowała babka na 35 zł i po 6 dniach wynik miał być do odebrania. TŻ pojechał tam z rana, wynik pozytywny, mam dzwonić do ginekolog ok 21, kazała z wynikami przedzwonić. Prawdopodobnie po receptę będę musiała jutro jechać. Czytałam też, że dostaje się antybiotyk dożylnie, w razie uczulenia dziecko dostaje zaraz po porodzie. Justine, może lepiej niech mówi Uma, ona w PF miała taki fryz. ![]() Edit: W filmie Mia, nawet ładniej. Edytowane przez anka_bzzz Czas edycji: 2010-12-08 o 20:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#953 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Za to dziś jak na złość macica mi się stawia od popołudnia...a już się cieszyłam, że minęło mi. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#954 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#955 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a ja się pytałam, bo mi to już tak czasem ciężko, jakbym tam miała co najmniej 3 kg skrzata i męzowi przed wizytą mówiłam, że mały na pewno z 2 kg już waży ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#956 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#957 |
Rozeznanie
|
![]() |
#958 |
Wtajemniczenie
|
u mnie też lekarz powiedział, że w normie
![]()
#959 |
Zadomowienie
|
Każde dziecko jest inne...nie ma co się sugerować, bo w końcu każda z nas popadłaby w paranoję, że jej dziecko jest za duże/za małe etc.
No bo powiedzcie same - dziś na podstawie wyliczeń z usg wyszły mi 3 prawdopodobne daty porodu: 15 styczeń, 22 styczeń i 28 styczeń :P:P. To na podstawie wymiarów poszczególnych narządów Małego, choć według lekarza najprawdopodobniej termin28 styczeń będzie. A pierwotnie termin to 31 styczeń/01 luty. Także wiecie, ja się tym nie sugeruję, bo bym chyba zwariowała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Rozeznanie
|
Pewnie, że w normie, przecież norma oznacza jakąś granicę, nie wiem, np 1200- 1600
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:21.