|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#931 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 139
|
Dot.: Br±z ZIMNY czy POPIELATY....czescII -w±tek zbiorczy.
albo henna ciemny br±z! dziewczyny mówi³y ze wychodzi ch³odno i naturalnie ;0 bo ja to akurat nie u¿ywa³em. nie wiem jak z siwulcami przy hennie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#932 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 9
|
Ma³o mam tych siwych ale rosn± na czubku g³owy i s± widoczne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#933 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 632
|
W kwestii - moje dalsze poczynania z w³osami, zamówi³am w³a¶nie jeszcze dwie farby z Goldwella.
Mam aktualnie co¶ takiego (no, mo¿e ciut cieplejsze). Jest mi chyba jednak w nieco ciemniejszych w³osach lepiej. Przymierza³am do twarzy ostatnio ró¿ne doczepiane w³osy w sklepie z artyku³ami fryzjerskimi i ciemniejsze ³adnie wydobywaj± kolor têczówki, jest wiêkszy kontrast. Plan jest taki, ¿eby zafarbowaæ mieszank± 5MB + 7SB + A na wodzie 3%. Tradycyjnie dam znaæ (jako¶ pewnie za tydzieñ), co z tego wysz³o.
![]() |
#934 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 80
|
Zamarzy³ mi siê kolorek w³osó taki jak ma Shakira w teledysku Rabiosa, ma kto¶ mo¿e pomys³ jak osi±gn±æ taki ch³odny, ciemny br±z, ale nie czarny?
Mam ju¿ pewn± farbê na oku, kiedy¶ ju¿ mia³am w zasadzie identyczny kolor, ale tutaj pojawia siê kolejna kwestia - zawsze jak mia³am odcieñ tego typu, g³êboki br±z, to po ok 2-3 farbowaniu (tym samym kolorem) niestety w koñcu mia³am czarne w³osy... Jak tego unikn±æ? W za³±czniku: - w³osy Shakiry - farba Natural&Easy, któr± kiedy¶ wyszed³ mi w³a¶nie taki kolor, niestety po bodaj¿e trzecim farbowaniu mia³am ju¿ czarne w³osy - farba któ± teraz biorê pod uwagê, zw³aszcza ¿e wierz±c zapewnieniom producenta odcieñ jest 'cool' i ma niwelowaæ czerwone i rude refleksy - Clairol (znacie j±?) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#935 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 139
|
moja kole¿anka uzy³a popielatego ¶redniego br±zu z natural&easy, wyszed³ podobnie, ale spra³ siê po miesi±cu chyba
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#936 |
Raczkowanie
|
No mi siê to natural&easy dobrze trzyma³o, ale tutaj i tak odpada, bo nie ma ich w UK., ale to nice n'easy wydaje siê byæ podobne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#937 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 97
|
A mi siê marzy taki kolorek tylko bez ¿adnych przeb³ysków rudo¶ci i czerwieni
![]() I tak teraz sie zastanawiam czy taka mieszanka farb Vitalitys Art Absolute podo³a³aby temu zadaniu a mianowicie (7.0+6.1+6.3) ? Tylko ze 6.1 + 6.3 to refleks niebieski + zó³ty=zieleñ Tyle ze po ostatnim rozja¶nianiu mam w³a¶nie czerwone i rude refleksy wiec przynajmniej zneutralizowa³o by je tzn.czerwony :P Nie wiem co ¼le ostatnio zrobi³am ze po zafarbowaniu t± Wella Color Touch 6,7 + 0.88 nadal w sztucznym ¶wietle widzê rudy :/Nie jest on juz tak widoczny jak wcze¶niej no ale nadal jednak jest ![]() ![]() A moze ktos z Was mia³ juz styczno¶æ z t± farba(Vitalitys) i wie jaki numerek po przecinku oznacza zieleñ ? To wtedy bym zrobi³a mieszanke popielu z zieleni± i zneutralizowa³abym oby dwa niechciane refleksy ![]() A mo¿e taka mieszanka zneutralizuje ta czerwieñ i rudo¶æ 7.0+6.1+mixton(zielony chromowy CP) Co tym my¶licie ? ![]() Edytowane przez aniula884 Czas edycji: 2011-08-11 o 21:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#938 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 164
|
uuuu watek sie rozpedzil,dluuuugo mnie nie bylo.ale mam nadzieje ,ze powroce w miare wolnego czasu
Heh z bycia blandynka przez ostatnie 10 laT TERAZ JESTEM SZATYNKA , z delikatnym zimnym odcieniem mniam ![]()
![]() |
#939 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 755
|
Cytat:
![]() A w³a¶nie ostatnio siê zastanawia³am gdzie Ciê wywia³o. No, no widzê, ¿e przedstawicielstwo ca³± par± idzie ![]() My tutaj wielbimy mixy ![]() ![]() A czyn ten zimny uzyska³a¶, jak mo¿na wiedzieæ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#940 |
Raczkowanie
|
troche mnie nie bylo tez dxieki niektorym wizazanka
![]()
![]() |
#941 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny czy Wam rowniez farba majirel z loreal tak trudno sie rozprowadza³a z oxydantem ? bo zamowi³am na allegro i teraz nie wiem czy w trafi³am na przeterminowana czy po prostu taka jest ze trzeba sie namêczyæ przy mieszaniu..a daty produkcji to w ogóle znale¼æ nie mogê na opakowaniu :/.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#942 |
Raczkowanie
|
czasami jesli farby sa zle przechowywanienp.w naslonecznionym miejscu itp moze byc problem z uzyskaniem gladkiej konzystencji z oxy.
Firma Loreal jest jedna z najczesciej podrabianych marek fryzjerskich.Duzo krazy tzw wysokiej jakosci kopi nawet w hurtowniach ![]() ![]() ![]()
![]() |
#943 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() 6,11+7,22 i 8 - fajny pomys³, 2 neutralizuje z³oto z blondu a 1 rudy powsta³y z 6.11..... A czy np 6. 13 da nam w rezultacie "zielonkawy" neutralizuj±cy czerwieñ, bo tak jak by popatrzeæ, 1-popiel/niebieski 3 z³oto/¿ó³ty w po³±czeniu wysz³a by zieleñ, czy to jest popielate (zimne) z³oto, ale jak z³oto mo¿e byæ zimne??? Czy to tak nie dzia³a? Anula884- a nie masz narysowanego otwartego s³oiczka z 9 lub 12? Bo jak daty nie ma to w³a¶nie s³oiczek raczej jest ![]() A ja zawsze mieszam tak, ¿e do wyci¶niêtej farby najpierw wlewam dajmy ³y¿kê, czy dwie oxy....rozmieszam dok³adnie, troszkê siê rozrzedzi i pó¿niej dolewam resztê oxy, jest naprawdê ³atwiej ![]() Edytowane przez zyta82 Czas edycji: 2011-08-15 o 19:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#944 |
Raczkowanie
|
S³oiczka tez nie ma:/ ale ca³a ta konsystencja tej farby jest dziwna po prostu strasznie sie rozci±ga jak guma
![]() Ale teraz postanowi³am ze kupie farby vitalitys bo jest jej duzo cena tez jest mi³a dla portfela a po 2 dziewczyny na wiza¿u bardzo sobie ja chwal± ![]() I teraz tak sie zastanawiam czy gdybym dala 5.1 + 7.0 na z³ote refleksy to zrobi mi sie tez zieleñ ? bo w sumie tylko na gorze mam takie prze¶wity blondu a reszta jest rudo-czerwona choc przewa¿a rudy a szkoda mi wydawaæ kasê na ile¶ farb ¿eby zakryæ ka¿dy refleks a chodzi mi bardziej o to zeby te w³osy u nasady trochê jednak przyciemniæ.. a na reszte w³osów dam 6.1 + 5.1 + 7 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#945 |
Zakorzenienie
|
heej
![]() widze, ze kazda cos rozgryza, ja obecnie wstrzymuje sie na jakis dobry miesiac z tonowaniem, ze wzgledu na kondycje wlosow. ostatnie bardzo dobrze sie trzyma, nie ma gigantycznej roznicy poziomow i wygladam naturalnie, wiec narazie ich nie bede maltretowac, mimo ze juz mixy sie wymyly ![]() wiedac lekko rudosc, konce sa teraz bardziej czerwone niz bordowe, gora lekkim polotem zlota.
![]() |
#946 |
Raczkowanie
|
Bardzo ³adny kolorek masz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiem, ze jest cieplo, ale narazie to zniose i mysle co dalej ![]()
![]() |
![]() |
#948 | |
Rozeznanie
|
W³a¶nie po³o¿y³am sobie na pasemko niebieski mix 1:3 na 6% na 3 min. i wysz³a mi niebieska czerñ. Chcia³am sprawdziæ, czy mam rudy refleks, czy z³oty i wysz³o, ¿e mieszanka czerwonego i niebieskiego na fiolet lepiej siê spisuje. Zmywa³am sod± z H&S 3 razy i niebieski sp³ywa³, ¿e ho, ho!!! ale wci±¿ jest b. ciemne.
Fotki na dole. W rzeczywisto¶ci s± bardziej niebieskie. Jako¶ tak mi siê wydaje, ¿e po moim tonowaniu rozja¶ni³y siê na rudawo, no ale po 10 minutach to chyba za krótko ![]() Cytat:
![]() ![]() Marcela83 - siwki robi siê na 6%, na s³abszej Ci chyba nie z³apie, ja babci robiê na 6% i piêknie kryje, BB88 - ¿eby nie wychodzi³a Ci czarna to mo¿e ja¶niejszy odcieñ wybierz, albo na wy¿szym oxy tylko wtedy co z odrostem bo mocniejszy % rozja¶ni? wyjdzie ja¶niejszy. A mo¿e robiæ sam odrost, i po 25 minutach przeci±gn±æ na resztê, zemulgowaæ potrzymaæ 5 minut i sp³ukaæ, mo¿e nie zd±¿y ¶ciemnieæ. Aniula884- napisa³a¶ "5.1 + 7.0 na z³ote refleksy to zrobi mi sie tez ziele" Mi siê wydaje, ¿e mo¿e lekka zieleñ wyj¶æ, ale widzisz, Matys-Magda zmiesza³a .11/popiel/niebieski i .22/opal/fiolet/per³a ¿eby na blond po³o¿yæ wiêc zg³upia³am. Edytowane przez zyta82 Czas edycji: 2011-08-19 o 09:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#949 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 364
|
Witam wszystkich serdecznie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#950 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Na rudy potrzeba po³o¿yæ co¶ z .1 po przecinku/ popiel - kolor niebieski, który zneutralizyje tê rudo¶æ, tylko wydaje mi siê, ¿e np.6.1 nie bêdzie tak mocna, ¿eby wybiæ t± Twoj± rudo¶æ. Nie wiem, czy w³osy po dekolorze, nie farbuje siê tak jak siwe (pozbawione pigmentu) na 6% z domieszk± natury lub pigmentacj±, tylko na odrost trzeba by uwa¿aæ, ¿eby nie rozja¶ni³o. Bo przyciemnia siê te¿ w³osy na 4% i 3% (4% Matys-Magda przyciemnia³a blond), i na s³abszym oxy ponoæ rude tak nie wychodz±, tylko mi siê wydaje, ¿e siê szybciej sp³ukuje. Poczekaj jeszcze, dziewczyny Ci napisz± ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#951 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 364
|
Cytat:
![]() ![]() ps- Zyta ten Twój kolor jest super.
"Jest kobiet± wyzwolon±, to znaczy bardzo pijan± i silnie umalowan±." Edytowane przez Lukrecja86 Czas edycji: 2011-08-20 o 18:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#952 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mix musi byæ tej samej firmy co farba. Wydaje mi siê, ¿eby¶ przykry³a jak±¶ tañsz± farb± i mixem a pó¿niej sobie tego Goldwella o którym piszesz po³o¿ysz. 3% zmyje siê jak szamponetka, nie wejdzie we w³os tylko go oblepi. Mi na 6% zawsze fryzjerka robi³a i poziom 7 wyszed³ mi na 5 prawie czarny(ale siê wyp³uka³o na szczê¶cie), gdzie¶ wkleja³±m fotki, (tylko na odrost (naturalne) siê pó¼niej k³adzie, ¿eby nie rozja¶ni³o za bardzo) ![]() ![]() ![]() W sumie to te domys³y na zasadzie tego, ¿e rude bêd± po dekolorze, bo to trzeba zobaczyæ i wtedy dobraæ neutralizator ![]() Poczekaj jak masz czas, to mo¿e Magda siê odezwie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie wiem sama co myslec, bo jak patrze na swoje to na zdjeciach wychodza tak buro, chlodno, a w sloncu to ogien ![]() mamy takie same klamry, w zestawie byly jeszcze czarne, nie ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#954 |
Raczkowanie
|
zyta82 z tym oxy nie wiem o co chodzi, ale kurde z tym robieniem odrostu a na ca³o¶æ dawaniem tylko na chwilê takie proste a nigdy na to nie wpad³am
![]() ![]() Wyjdzie ch³odny czy cool tylko z nazwy? I czy nie wyjdzie czarny? Jak bêdê robiæ to na maksa sp³ukan± czerwieñ o moim zdaniu do¶æ ch³odnym odcieniu. I dziêkuje bardzo za odpowied¼ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#955 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja te¿ mam shizê jak ogl±dam swoje w³osy w s³oñcu, wiêc nie jeste¶ sama ![]() a klamry mia³am tylko niebieskie, chyba w.............. kupowa³am, ju¿ dawno temu, one chyba kszta³tem s± wszystkie takie same ![]() BB88 - ta clairol 117d to cool medium brown, ¶redni br±z to poziom 5 wiêc mog± wyj¶æ b. ciemno. Gdyby tak po oznaczeniach i¶æ to 1 to popiel/zimny 7 to br±z/ciep³y. A cena masakryczna ponad 7£ ![]() Wklej to co masz teraz na g³owie, bo jak czerwieñ to zieleni± trzeba by je potraktowaæ. A w bajki, ¿e "inteligentna" farba, sama neutralizuje refleksy, bym nie wierzy³a. Lepiej w jakiego¶ goldwela zainwestuj ma e-bay - u lub welle koleston, ale najpierw dawaj fotki ![]() Edytowane przez zyta82 Czas edycji: 2012-10-08 o 20:38 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#956 |
Raczkowanie
|
zyta82 ale narazie jeszcze nie mam sp³ukanej czerwieni. Robi³am farb± w paince z welli i trzeba przyznaæ, ze nie¼le siê trzyma, dodatkowo u¿ywam ca³y czas narazie dove do farbowanych,bo narazie teoretyzuje ze zmian± koloru
![]() U mnie ta farba kosztuje nie ca³e 6 funtów, a teraz jest w ASDA ca³y czas po 4F :P Na goldwella na pewno siê nie skuszê, mia³am robione w³osy ich farbami i nie by³am niestety zadowolona, potem z artego i uzna³am, ¿e akurat u mnie na w³osach czêsto jednak lepiej siê spisuj± farby dost. w drogeriach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#957 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja ¿eby pozamykaæ ³uski po farbowaniu i ka¿dym myciu zamaczam w³osy w wodzie z octem (sprawdzi³am dzisiaj paskiem lakmusowym i woda z ocetm ma ph 4 /zamyka ³uski a woda z sod± ma ph jako¶ 8,5-9 /otwiera ³uski u¿ywana do k±pieli rozja¶niaj±cych) To jak ju¿ siê naczytasz i powalczysz ze swoimi my¶lami to daj znaæ. A jak na czerwone po³o¿ysz co¶ naturalnego to i tak refleksy czerwone bêd± Ci przebijaæ, zreszt± pewnie wiesz ![]() Edytowane przez zyta82 Czas edycji: 2011-08-24 o 18:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#958 |
Raczkowanie
|
zyta82 no wiem, ¿e ca³kiem nie uniknê, bo ju¿ kiedy¶ mia³am czerwone i k³ad³am na ten br±z. Teraz o tyle pok³adam wiêksze nadzieje, ¿e baz± do tych rudo¶ci by³y w³osy potraktowane rozja¶niaczem i inaczej siê mi zmywa ten kolor, ni¿ z naturalnych, robi siê taki wyp³owia³y.
My¶lê w³a¶nie ca³y czas i czytam i ju¿ sama nie wiem ![]() Skomplikowane ¿ycie kobiety i chyba troszkê odbieg³am od tematu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#959 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pamiêtam w galerii Medowhall w Sheffield by³o ca³e stoisko z w³osami i mo¿na by³o przebieraæ, wybieraæ....A w Clarin's -ie nie ma pasemek? A w "punkowych" sklepach? To¿ tam nawet w Wilkinsonie czy Matalanie na stojakach dla dzieci s±, no chyba, ¿e chodzi Ci o naturalne, zapytaj miejscowych to na pewno co¶ siê znajdzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#960 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny pomó¿cie bo jestem w kropce
![]() Je¶li zmieszam farby 6,1+ 7,1 to wyjdzie wzmocniony popiel ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:32.