Jeszcze tylko 5-10 kg! Wiosennie od 14 marca :) - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-04-06, 12:46   #931
BrillanteAstro5
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze tylko 5-10 kg! Wiosennie od 14 marca :)

69love69 gratulacje ! motywacja teraz ogromna!

A ja wczoraj się wypociłam za wszystkie czasy! Jakiś pożytek z brata w końcu mam, bo trenuje boks i wczoraj uczył mnie boksować, ćwiczyć itd. Myślałam, ze mi ręce odpadną, a potem jeszcze na skakance skakałam. Baardzo dobrze!

Dietowo tez jest niezle! Jem duzo mniej niz wczesniej i odczuwam troche glod, zwlaszcza przed obiadem, ale sie trzymam
BrillanteAstro5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-06, 19:38   #932
agila negra
Zadomowienie

Ja z kolei wczoraj miałam gorszy dzień, gdyż znajoma wyprawiła urodziny... Co prawda nuggets'y były bez tłuszczu smażone, ale o frytkach, chipsach i innych rzeczach pochłoniętych w hurtowych ilościach nie wspomnę. No i alkohol. Ciężko mi dziś cały dzień, tak się obżarłam. Mam nadzieję, że do piątku wrócę do siebie.
Nie ćwiczę ostatnio. Tłumaczę się tym, że nie mam kiedy. Na uczelni masowo robią kolokwia (co oni się tak uparli na ten kwiecień?). Jak nie przestanę się usprawiedliwiać czym popadnie to zacznę się biczować chyba, bo innej metody nie widzę :P
Stary 2011-04-06, 20:00   #933
milvunia83
Zadomowienie

A ja dzisiaj za porcję ruchu zaliczam sobie kilka godzin latania po sklepach ... I naprawdę szybki marsz na autobus i z powrotem.. Namierzyłam się trochę rzeczy i jakoś nic nie kupiłam Tzn. kupiłam tusz do rzęs - naprawdę szaleństwo

W oczekiwaniu na dzidzię....

milvunia83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-07, 06:26   #934
JakKazdaInna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milvunia83 Pokaż wiadomość
Namierzyłam się trochę rzeczy i jakoś nic nie kupiłam Tzn. kupiłam tusz do rzęs

a co tu tak ciiiichooooo
wstawac i do roboty
JakKazdaInna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-07, 06:57   #935
Tina_Fit
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez JakKazdaInna Pokaż wiadomość

a co tu tak ciiiichooooo
wstawac i do roboty
O kochana ja już na nogach od dawna!! A roboty przede mną faktycznie dużo!!!!! Po południu przyjeżdża przyjaciółka na weekend, więc trzeba dom do normalności doprowadzić Na szczęście Przyjaciółka też na diecie i to bardziej restrykcyjnej, więc o kcal się nie martwię..

Cytat:
Napisane przez agila negra Pokaż wiadomość
Ja z kolei wczoraj miałam gorszy dzień, gdyż znajoma wyprawiła urodziny... Co prawda nuggets'y były bez tłuszczu smażone, ale o frytkach, chipsach i innych rzeczach pochłoniętych w hurtowych ilościach nie wspomnę. No i alkohol. Ciężko mi dziś cały dzień, tak się obżarłam. Mam nadzieję, że do piątku wrócę do siebie.
Nie ćwiczę ostatnio. Tłumaczę się tym, że nie mam kiedy. Na uczelni masowo robią kolokwia (co oni się tak uparli na ten kwiecień?). Jak nie przestanę się usprawiedliwiać czym popadnie to zacznę się biczować chyba, bo innej metody nie widzę :P
Nie załamuj się tylko ruszaj z podwójną siłą!!!! Po takim "obżarstwie" energii masz do bólu Dziś już grzecznie dieta i lekkie ćwiczenia, prawda???

Tina_Fit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-07, 07:17   #936
anna205
Raczkowanie

No ja też już dawno nie śpię tylko ciężko pracuję! Słuchajcie, coś nas tu mało zostało... ktoś wie co się dzieje z kluseczką kuleczką? Dawno już nie pisała nic...

kobieta jest jak media markt...
nie dla idiotów : )
anna205 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-07, 07:36   #937
Tina_Fit
Przyczajenie

W ogóle straszna tu cisza.. Czyżby dziewczyny się poddały? A może wszystkie już osiągnęły cel Muszę ruszyć się od kompa, tyle sprzątania przede mną, a leń straszny... Na 12 do pracy, czasu mało..
Ściskam was wszystkie, pewnie w weekend nie będę pisać, bo przy koleżance nie wypada.. Wytrwałości!!!!!

Tina_Fit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-07, 08:19   #938
milvunia83
Zadomowienie

Zawsze na początku wszyscy pełni zapału i energii do dietkowania a potem na polu bitwy zostaje garstka najsilniejszych

Macie rację cicho się zrobiło... ?
Lista na pierwszej stronie jest taka długa!
Dziewczyny z listy odezwijcie się, co u Was?!

Dzisiaj jest dzień po znakiem @ ... bleee, nie mam na nic siły ni ochoty... mam nadzieję, że po pierwsze trochę się rozkręcę w ciągu dnia a po drugie nie rzucę się na jakieś niedozwolone rzeczy ...czyt. słodycze

Stary 2011-04-07, 12:18   #939
69love69
Zakorzenienie

ja jestem, ale ja tu jestem nowa ;p

kac niszczy

---------- Dopisano o 13:18 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
Napisane przez BrillanteAstro5 Pokaż wiadomość
69love69 gratulacje ! motywacja teraz ogromna!

dzięki! no motywacja wielka, wiec dzis mimo kaca ide na fitness ;d najwyzej sie tam obale :P
69love69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-07, 16:09   #940
oliws
Raczkowanie

ja tu jeszcze jestem, ale dietę cały czas zawalam, więc nie ma się czym chwalić nawet
oliws jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-07, 16:49   #941
Djuno
Regulator reniferów

Mnie już dwa dni z rzędu udało się trochę poćwiczyć (wariacje na temat jogi ) i mam nadzieję, że dziś też się uda.

Wczoraj zjadłam trochę czekolady, ale trzymam się dzielnie i więcej nie grzeszę. Dobrze, że w domu na mnie żadne pokusy nie czyhają

Ważenie jutro?
Stary 2011-04-07, 19:10   #942
smiech_przez_lzy
Przyczajenie

Ja też zaglądam kilka razy dziennie! Ale jak widzę, że nic nowego lub niewiele to tez nie piszę... Przepraszam. A ostatnio miałam mało czasu na cokolwiek. Z dieta tak sobie. Opieram się pokuso jedzenia słodkiego, choć uległam dziś dżemikowi ;| i herbacie z sokiem malinowym, a tak to w miaare. jak na mnie;/ Ra zlepiej raz gorzej. Widziałam po sobie jakbym ciut, ciut... lepiej wyglądała, ale mam @ więc wygląadm ohydnie:P i mam ochotę na wszystko!
Rachunek sumienia z dziś: owsianka na śniadanie, potem jogurt pitny z bułką na obiad? w trakcie powrotu do domu:P potem kilka kromek "Wasy" z cienko posmarowanym serkiem, potem kilka pustych dwie z dżemem;/ i jajecznica na kolacje z 2 jajek z odrobiną wkrojonej kiełbaski ;( No cudownie to to nie jest ale bez słodyczy chociaż no i mam nadzieję na lepsze jutro!

Po głowie mu chodziła, po ziemi uciekała...
smiech_przez_lzy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-07, 19:23   #943
Amitri
Zadomowienie

Moja dieta przez ostatnie dwa dni runęła totalnieW dodatku chłopak sabotuje moje odchudzanie i zamiast mnie zniechęcać do niezdrowego jedzenia to pyta czy idziemy na pizze W ogóle od tych dwóch dni mam takie napady obżarstwa, że zjadłabym dosłownie wszystko. Mój dzisiejszy jadłospis wyglądał tak:
- 2 kromki żytniego chleba z rzodkiewką (zaczęło się dobrze) 300 kcal
- 2 wielkie kaloryczne naleśniki z serem 2x400 kcal?
- 7days 300 kcal
- 4 wędzone skrzydełka 400 kcal
1800 kcal??
Już miałam nadzieję, że skończy się na tym rogaliku, no ale...
Jutro muszę znaleźć czas na siłownię. A w dodatku następny tydzień to naukowy koszmar, więc nawet nie chcę dobie wyobrażać jaka głodna będę chodzić.
Stary 2011-04-07, 20:05   #944
anna205
Raczkowanie

aaaaaaaa!!!
nienawidzę tych dni przed @, no masakra jakaś... nie dość że do popołudnia sporo zjadłam, chociaż dietetycznie, to po południu zjadłam lody śmietankowe z polewą czekoladową... zagryzłam je słonymi paluszkami... normalnie jak ja tego nienawidzę!!
Zaopatrzyłam się na jutro w kabanosy drobiowe i kiszoną kapustę, mam nadzieję że to mnie uchroni przed słodkim... :-/

Stary 2011-04-07, 20:22   #945
oliws
Raczkowanie

anna u mnie to samo dzisiaj ptasie mleczko poszło w ruch a w dodatku mam okropne zmiany nastroju, w jednej chwili się śmieję, a zaraz płaczę...
ale zaczęłam też dziś sezon biegania, więc jestem dumna

oj laski chyba trzeba się wziąć w garść, nie ?
oliws jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-07, 20:56   #946
milvunia83
Zadomowienie

Moja dieta dzisiaj polega przede wszystkim na kontroli, żeby nie zmieść wszystkiego z lodówki Całe szczęście w domu nie ma za bardzo słodyczy, więc wyjadałam miód ze słoika Taki dzisiaj ze mnie miś Puchatek... o humorkach nie wspomnę.. co ta @ robi z człowieka U mnie najgorszy dzień przed i pierwszy dzień@ (czyli dzisiaj). Jutro powinno być troszkę racjonalniej

Oj jutrzejrze ważenie to chyba nie dla mnie , ale ogólnie nadal jestem za piątkami

Dobrej nocy piękne!

PS. Cieszę się, że jednak jest Nas taka gromada

PS. 2. Ja oczywiście jestem i się nie poddaję! Tylko, że trochę pisze tu a trochę tu https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=520037 o czym chyba już pisałam i się pewnie znowu powtarzam...

Stary 2011-04-07, 21:02   #947
Soffiaa
Raczkowanie

Dawno mnie nie było, przepraszam kochane , za to powracam z podwójną siłą wysyłam do was dawkę siły w dąrzeniu do celuuu

JakKazdaInna- oo aż -5 cm Gratuluje , chyba zacznę odmierzac te centymetry, czuje ,że spadł mi brzuch i ogólnie czuje się lżej fakt faktem coś mi tam spada z nia na dzień na tej wadze , ale bardzo mało jak na 1100 kcal dziennie. Ostatnio nie mam czasu na cwiczenia to pewnie przez to no i powoli @ mi się zbliza ... obym do świąt zobaczyła 5 , bo jak nie to waga wyląduje za oknem

69love69 - Grecja <3 byłam rok temu i szczerze mówiąc pokochałam ich kulturę i kuchnie <mniam> ) Gratuluje pracy

oliws - walnąc cię ? ! nie ma ,że się nie chwalisz. chwal się nawet porażkami my cie tu już do roboty zagonimy damy radę , musimy tylko bardzo tego chciec i wierzyc w siebie

Djuno - ważenie jak najbardziej oby małooo , proszę wago zlituj się

Słyszałam ,że przebywanie głównie w gronie kobiet , powoduje ,że wszystkie dostają @ w podobnych terminach, nam nawet to wychodzi online Jesteśmy niesamowite ! NIE DAJMY SIĘ @ !

U mnie całkiem nieźle , pomimo wspomnianej u góry powolnej utraty wagi liczę ,że to tylko chwilowe. Jadłospis na dzis:

S: bułeczka + jogurt bananowy (250)
SII: jajeczniza z dwój jaj i cebulką + trochę wędliny (200)
O: Zupa pieczarkowa z grzankami (200)
P: lody i jabłko (300)
K: wafel ryżowy i znowu lody (150)

+ moje pierwsze kroki z Blogowaniem
+ uczę się języków obcych
+ ruch to zdrowie [ moje nowe uzależnienie - bieganie ]
Soffiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-08, 07:06   #948
JakKazdaInna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 69love69 Pokaż wiadomość
ja jestem, ale ja tu jestem nowa ;p

kac niszczy

Cytat:
Napisane przez Soffiaa Pokaż wiadomość
Dawno mnie nie było, przepraszam kochane , za to powracam z podwójną siłą wysyłam do was dawkę siły w dąrzeniu do celuuu

JakKazdaInna- oo aż -5 cm Gratuluje , chyba zacznę odmierzac te centymetry, czuje ,że spadł mi brzuch i ogólnie czuje się lżej fakt faktem coś mi tam spada z nia na dzień na tej wadze , ale bardzo mało jak na 1100 kcal dziennie. Ostatnio nie mam czasu na cwiczenia to pewnie przez to no i powoli @ mi się zbliza ... obym do świąt zobaczyła 5 , bo jak nie to waga wyląduje za oknem
moja dziś ląduje- 54,4- i nie wiem o co chodzi
od poniedzialku nie odnotowalam jakichś poważniejszych odstępstw, ćwiczenia były codziennie.

okej, ja po owsiance, pije zieloną i uciekam na zajęcia.
zapowiada się ładna pogoda. dziewuszki, większa motywacja!
Stary 2011-04-08, 08:41   #949
milvunia83
Zadomowienie

U mnie dzisiaj 70! Nawet pomimo @ Też słyszałam, że @ wspólnie przebywającym kobietom ustawia się w tych samych dniach

Nie dajemy się!

U mnie pogada raczej marna, wiatr szaleje.

---------- Dopisano o 09:41 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

JakKazdaInna - nie wiem czy dobrze widzę, ale to chyba tylko 0,5 kg wahania? Naprawdę nie przejmuj się tym kochana.

Stary 2011-04-08, 08:49   #950
57c4259f21315203964a8ed20878b337431f4de9_625f3ef28e370
Konto usunięte

Witajcie, jakoś nie mam humoru na to by pisać, ale wreszcie odzywam się. Mam @ i na wagę narazie nie staję. W dodatku pogoda mnie dołuje, raz jest słońce, raz deszcz, a akurat jak musiałam wyjść był grad
57c4259f21315203964a8ed20878b337431f4de9_625f3ef28e370 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-08, 09:11   #951
milvunia83
Zadomowienie

Traxx - dobrze, że się odezwałaś i że jesteś z nami... @ minie i będziesz mogła wrócić do dietkowania i ćwiczeń z nową energią Mogłoby słońce w końcu się pokazać, to i humorki miałybyśmy lepsze A tak to tak smętnie ...

Stary 2011-04-08, 09:25   #952
agila negra
Zadomowienie

Ja wczoraj się z dietą troszkę posprzeczałam i na dodatek, diecie na złość wypiłam 4 piwa :/
Ale kurcze, kocham ważenie w piątki :P 68.8 kg
Z radości idę przed tv na zumbę
Stary 2011-04-08, 10:20   #953
Konto usunięte

U mnie w tym momencie świeci słoneczko, wczoraj zjadłam 3 kawałki ptasiego mleczka, a teraz się źle z tym czuję. Po słodyczach czuje się fatalnie, ale jak są w domu nie potrafię ich nie jeść, jak temu zaradzić???
I akurat jak mam @ to mam w domu najwięcej roboty i największa motywację na ćwiczenia, itd... Gorzej z samopoczuciem, ale na szczęście już powoli mija, najgorsze dni za mną.
57c4259f21315203964a8ed20878b337431f4de9_625f3ef28e370 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-08, 12:10   #954
69love69
Zakorzenienie

[1=57c4259f21315203964a8ed 20878b337431f4de9_625f3ef 28e370;26229210]U mnie w tym momencie świeci słoneczko, wczoraj zjadłam 3 kawałki ptasiego mleczka, a teraz się źle z tym czuję. Po słodyczach czuje się fatalnie, ale jak są w domu nie potrafię ich nie jeść, jak temu zaradzić???
I akurat jak mam @ to mam w domu najwięcej roboty i największa motywację na ćwiczenia, itd... Gorzej z samopoczuciem, ale na szczęście już powoli mija, najgorsze dni za mną.[/QUOTE]

na słodycze nie ma innej rady niż ćwiczenie silnej woli.
i u mnie osobiscie nie dziala teoria, ze zamiast odmawiac sobie wszystkiego, zjem raz w tygodniu kawalek czekolady, bo potem w koncu sie rzucę na słodycze. u mnie jest odwrotnie- jak zjem kawałek to juz nie moge przestac i wtedy sie rzucam :P dlatego nie je wcale, ani cukiereczka.
69love69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-08, 13:48   #955
Soffiaa
Raczkowanie

JakKazdaInna - ja również nie jestem zadowolona ehh 61,6 , trzymam się tych moich kalorii cwiczonka robie ale tylko takie domowe typu brzuszki i do tego 6 min abs i nic ciekawego z tego nie wynika, podobno zawsze w czasie diety sa takie "postoje". Mam nadziję ,że to szybko minie

Chyba wszystkie w jakiś sposób odczuwamy, tą okropną pogodę za oknami... nic się nie chce, motywacja mi znika powoli ...

S: 4 wafle ryżowe (140) 2 małe jabłka (100)
O: ryż z białym sosem (140+60) , kurczak (100) i duużo marchewki z groszkiem (razem z 300, nie mam ograniczeń w diecie co do marchewki i groszku)

Miłego dalszego Dnia lecę zrobic sobie mini deser lodowy - > ograniczenie 150 kcal

+ moje pierwsze kroki z Blogowaniem
+ uczę się języków obcych
+ ruch to zdrowie [ moje nowe uzależnienie - bieganie ]
Soffiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-08, 14:15   #956
ojalika
Wtajemniczenie

ja rownież jestem... tylko jakoś nie potrafi ograniczyć podjadania...
ćwiczę i widzę, że moje ciałko wygląda coraz lepiej... ale podjadanie powoduje, że waga stoi!
Stary 2011-04-08, 14:36   #957
BrillanteAstro5
Zakorzenienie

A ja dzisiaj na wagę nie zdążyłam rano wstać, bo zaspałam i nie pamietałam rano, a tera jestem po obiadku i zważę się jutro.

Ale jest doobrze. Trzymam się całkiem dobrze i zauważyłam, że jak się tak nie obżeram to jakiś płaski brzuch mi się zrobił. Hm, płaski jak płaski, ale nie taki nadęty

Doobrze!
BrillanteAstro5 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-04-08, 15:28   #958
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez 69love69 Pokaż wiadomość
na słodycze nie ma innej rady niż ćwiczenie silnej woli.
i u mnie osobiscie nie dziala teoria, ze zamiast odmawiac sobie wszystkiego, zjem raz w tygodniu kawalek czekolady, bo potem w koncu sie rzucę na słodycze. u mnie jest odwrotnie- jak zjem kawałek to juz nie moge przestac i wtedy sie rzucam :P dlatego nie je wcale, ani cukiereczka.
Tak wiem, tylko że to jest strasznie trudne. Ja wiem, że potrafię wytrzymać, ale nie długo:/
Stary 2011-04-08, 16:01   #959
JakKazdaInna
Zadomowienie

ja dziś miałam straszną ochotę na wszystko kupiłam loda w rożku i mango- myślę, że wyszło całkiem nieźle jak na posiłek

ale mam problem z zaparciami, ojej.
dziś biegać niestety nie mam z kim, ale obiecuję skakankę.
poza tym postanowiłam się nie ważyć ani nie mierzyć przez następne dwa tyg, ale dietę oczywiście trzymać będę
Stary 2011-04-08, 20:03   #960
anna205
Raczkowanie

A ja dziś znów popłynęłam... byliśmy w kinie, z małym pierwszy raz, no i oczywiście był popcorn... potem tż zarządził pizzę, i też zjadłam 2 kawałki... bleee obrzydliwie się z tym czuje... do tego wszystkiego nie poszłam dziś na fitness, słaba jestem jak mucha i jeszcze oko chore i maść z antybiotykiem... zważę się w poniedziałek i aż się boję...

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości