|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna
Dziewczyny, mam pytanie do używających Naturdem Botanics:
Zanabyłam sobie krem do rąk Ginkgo+Rokitnik i... i ma bardzo dziwną konsystencję - jak baaardzo rzadkie mleczko do ciała. No nie da się normalnie przechylić opakowania, bo się wylewa ![]() I strasznie śmierdzi... ja wiem, że kosmetyki i zioła pachną różnie, ale to cholerstwo... no śmierdzi, no.... I teraz pytanie, czy u Was też tak jest, czy mnie się trafił jaki trefny egzemplarz? |
![]() ![]() |
![]() |
#932 | |
Organizatorka
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To samo mam z mleczkiem oczyszczającym-smród przeterminowanego kosmetyku. Nie wiem,ale ja już sobie opinie wyrobiłam.No,chyba,że niewłaściwe przechowywanie na półkach sklepowych zrobiło swoje.Ale moim zdaniem te kosmetyki nie są warte uwagi. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Zakorzenienie
|
Hmm... na datę ważności popatrzyłam, ale może rzeczywiście źle był przechowywany
![]() ![]() Nie śmierdzi przeterminowanym kosmetykiem, ale takim gorzkim, ostrym ziołowym czymś... generalnie zapachy ziołowe bardzo lubię, ale ten jest nie do wytrzymania ![]() Fakt, że szybko i ładnie się wchłania i łapki po nim nawilżone, ale chyba wolę swoją Ziaję... chociaż nie naturalna, ale efekt taki sam, no i pachnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#935 |
Przyczajenie
|
To ja też się przyłączę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#936 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#937 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#938 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Przepraszam za off topic. Jak przyjdą moje przesyłki z aktualizacją kosmetyków, to wkleję swoje zbiory. ![]() edit: Pochwalę się tylko, że przed chwilą przyszła do mnie przesyłka od Liz Earle z Hot Cloth Cleanser, z tymi szmatkami muślinowymi. ![]() Edytowane przez d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab Czas edycji: 2011-05-06 o 13:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Wtajemniczenie
|
Nie ma co przepraszać, to często dziewczyny wklejają zdjęcia jakichś produktów (np. z BU, ZKS itp.) które mają więcej wspólnego z biochemią niż naturą
#940 |
Wtajemniczenie
|
Jeśli chodzi o Natuderm to mam mleczko i krem oczyszczający i mleczko niezbyt udane, nie podoba mi się to, że skóra jest taka oblepiona - wolę micele, ale pachnie ładnie, nie podrażnia, nie szczypie w oczy - super. Krem oczyszczający jest świetny! Moja Mama używa kremu na dzien i na noc z rokitnikiem i jest bardzo zadowolona. Kremy ładnie pachną, pięknie nawilżają i rozjaśniają. Mama ma cerę naczynkową, dojrzałą i jej służą jak najbardziej.
I mam pytanie o Biovax - czy jest to kosmetyk, który spełnia wymagania tego wątku?
#941 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Szampon ten zawiera dwustearynian glikolu, który znany jest także jako glikol etylenowy [wzór C2H4(OH)2], który z kolei stosuje się do produkcji... silikonów. Niestety. Proszę mnie poprawić, jeżeli się mylę. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie jest przyklejona zwykła metka i jest wydrukowana na niej data przed którą należy użyć kosmetyk. ![]() Teraz sobie pomyślałam,że to zasługa osób ze sklepu,po prostu chyba sobie tak napisali(jak im wygodnie było). ![]() Mleczko śmierdzi jakby było zepsute.Chyba przejdę się z tym do Natury,już mam w nosie te kilkanaście zł,ale jak można sprzedawać taki bubel?! Edytowane przez marryme21 Czas edycji: 2011-05-06 o 15:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#943 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#944 |
Konto usunięte
|
Postanowiłam wkleić moją pielęgnację na dzień dzisiejszy.
![]() pierwsze zdjęcie: - nagietkowy lotion do ciała (stosuję go także na twarz) - miodowa odżywka do włosów (absolutnie mój Top Ten - polecam każdemu, kto chce odżywić i nawilżyć swoje włosy) - hot cloth cleanser (mój Top Ten jeśli chodzi o permanentne oczyszczanie twarzy, do stosowania ze ściereczką muślinową) - odżywka do włosów z olejkiem z drzewa herbacianego (używam do depilacji, ze względu na tonizujący wyciąg tea tree idealna) - olej kokosowy (używam do modelowania fal, nawilżania twarzy i ciała, czasami jako maski na włosy) zdjęcie drugie: - lawendowy żel do ciała i włosów - nagietkowy szampon do włosów i ciała - rumianek (używam do tonizowania) - pokrzywa (używam do tonizowania) - balsam do ust - cytrynowy żel do skórek (ale ze względu na bogaty skład używam do ust, suchych miejsc na twarzy etc.) |
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Wtajemniczenie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;26771403]Postanowiłam wkleić moją pielęgnację na dzień dzisiejszy.
![]() pierwsze zdjęcie: - nagietkowy lotion do ciała (stosuję go także na twarz) - miodowa odżywka do włosów (absolutnie mój Top Ten - polecam każdemu, kto chce odżywić i nawilżyć swoje włosy) - hot cloth cleanser (mój Top Ten jeśli chodzi o permanentne oczyszczanie twarzy, do stosowania ze ściereczką muślinową) - odżywka do włosów z olejkiem z drzewa herbacianego (używam do depilacji, ze względu na tonizujący wyciąg tea tree idealna) - olej kokosowy (używam do modelowania fal, nawilżania twarzy i ciała, czasami jako maski na włosy) zdjęcie drugie: - lawendowy żel do ciała i włosów - nagietkowy szampon do włosów i ciała - rumianek (używam do tonizowania) - pokrzywa (używam do tonizowania) - balsam do ust - cytrynowy żel do skórek (ale ze względu na bogaty skład używam do ust, suchych miejsc na twarzy etc.)[/QUOTE] Zaintrygowałaś mnie tą odżywką - można wiedzieć gdzie kupiłaś i za ile? ![]()
#946 |
Wtajemniczenie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;26771403]Postanowiłam wkleić moją pielęgnację na dzień dzisiejszy.
![]() pierwsze zdjęcie: - nagietkowy lotion do ciała (stosuję go także na twarz) - miodowa odżywka do włosów (absolutnie mój Top Ten - polecam każdemu, kto chce odżywić i nawilżyć swoje włosy) - hot cloth cleanser (mój Top Ten jeśli chodzi o permanentne oczyszczanie twarzy, do stosowania ze ściereczką muślinową) - odżywka do włosów z olejkiem z drzewa herbacianego (używam do depilacji, ze względu na tonizujący wyciąg tea tree idealna) - olej kokosowy (używam do modelowania fal, nawilżania twarzy i ciała, czasami jako maski na włosy) zdjęcie drugie: - lawendowy żel do ciała i włosów - nagietkowy szampon do włosów i ciała - rumianek (używam do tonizowania) - pokrzywa (używam do tonizowania) - balsam do ust - cytrynowy żel do skórek (ale ze względu na bogaty skład używam do ust, suchych miejsc na twarzy etc.)[/QUOTE] Mozesz coś wiecej napisać o odżywce Tea Tree z Dr Organic, gdzie kupujesz kosmetyki tej firmy?
#947 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Ma bardzo intensywny zapach miodu, jest boska po prostu. ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- Cytat:
Odżywka jest bardzo lekka, ale ma efekt, za którym ja nie przepadam - lekko chłodzi, dlatego używam jej raczej do depilacji. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#948 |
Konto usunięte
|
Wygrałam na Ebayu dwa szampony Alverde (winogrona i awokado).
![]() http://cgi.ebay.ie/ws/eBayISAPI.dll?...=STRK:MEWNX:IT |
![]() ![]() |
![]() |
#949 |
Zakorzenienie
|
![]() pierwsze zdjęcie: - nagietkowy lotion do ciała (stosuję go także na twarz) - miodowa odżywka do włosów (absolutnie mój Top Ten - polecam każdemu, kto chce odżywić i nawilżyć swoje włosy) - hot cloth cleanser (mój Top Ten jeśli chodzi o permanentne oczyszczanie twarzy, do stosowania ze ściereczką muślinową) - odżywka do włosów z olejkiem z drzewa herbacianego (używam do depilacji, ze względu na tonizujący wyciąg tea tree idealna) - olej kokosowy (używam do modelowania fal, nawilżania twarzy i ciała, czasami jako maski na włosy) zdjęcie drugie: - lawendowy żel do ciała i włosów - nagietkowy szampon do włosów i ciała - rumianek (używam do tonizowania) - pokrzywa (używam do tonizowania) - balsam do ust - cytrynowy żel do skórek (ale ze względu na bogaty skład używam do ust, suchych miejsc na twarzy etc.)[/QUOTE] ![]() Czy mogę ci wszytko ukraść? Jak się sprawuje żel do ciała? Wydajny?
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#950 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Jutro idę kupić ten z serii z miodem manuka, bo normalnie kocham ten zapach. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Konto usunięte
|
Więc poszłam dzisiaj po jedzenie organiczne i kosmetyki dr. organic i kupiłam kilka fajnych rzeczy:
- żel do ciała i włosów z granatem - żel do ciała i włosów z miodem manuka - olejek migdałowy - pilling do twarzy z miodem manuka - chusteczki nawilżane z olejkiem herbacianym - aloesowy krem do twarzy. Napaliłam się jeszcze na kilka rzeczy (lawendowa kulka do ciała, kremy do rąk i stóp, pilling do ciała etc.), ale nie kupiłam ich, bo mi ręce opadły, jak zobaczyłam, że w kosmetykach tej marki użyte jest Sodium Benzoate. ![]() Niby dopuszczone w kosmetykach naturalnych (w tej ilości), ale ja chciałam to całkowicie wykluczyć. Stosujecie kosmetyki z Sodium Benzoate? Edytowane przez d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab Czas edycji: 2011-05-08 o 17:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Konto usunięte
|
Krem do twarzy ma ważność przez 6 miesięcy od otwarcia, zatem tego Sodium Benzoate jest w nim niewiele, no ale jednak.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
Zadomowienie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;26794602]Więc poszłam dzisiaj po jedzenie organiczne i kosmetyki dr. organic i kupiłam kilka fajnych rzeczy:
- żel do ciała i włosów z granatem - żel do ciała i włosów z miodem manuka - olejek migdałowy - pilling do twarzy z miodem manuka - chusteczki nawilżane z olejkiem herbacianym - aloesowy krem do twarzy. Napaliłam się jeszcze na kilka rzeczy (lawendowa kulka do ciała, kremy do rąk i stóp, pilling do ciała etc.), ale nie kupiłam ich, bo mi ręce opadły, jak zobaczyłam, że w kosmetykach tej marki użyte jest Sodium Benzoate. ![]() [/QUOTE] Świetne te Twoje ostatnie zakupy! Zazdroszczę, że u nas nie można tak sobie pójść do drogerii i zgarnąć z półki dr. organic albo np. alverde... Co do sodium benzoate, to drastycznie unikam go w produktach spożywczych. Nie postrzegam go jako bardzo szkodliwego w kosmetykach. Nie wykazano, że jest drażniący dla skóry, więc póki go nie jem, to jest ok ![]() ![]()
#954 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A ciekawe czy w ogóle są dostępne kosmetyki bez sodium benzoate? Kupne chyba raczej nie... Przecież dr. organic jest dostępny w sieci, przesyłka wynosi ok. 30zł |
|
![]() ![]() |
![]() |
#955 |
Wtajemniczenie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;26800137]Hmmm...
A ciekawe czy w ogóle są dostępne kosmetyki bez sodium benzoate? Kupne chyba raczej nie... Przecież dr. organic jest dostępny w sieci, przesyłka wynosi ok. 30zł [/QUOTE] Są dostępne, np. konserwowane parabenami ![]() Akurat sodium benzoate się nie boję, bardziej bym się bała kosmetyków bez żadnych konserwantów, które się szybko psują
#956 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
edit: Pewnie zrobię z siebie totalną idiotkę teraz, ale nie mogę znaleźć na feelunique.com okienka rejestracji. ![]() ![]() Edytowane przez d61abbce58b52fe45ffe444afc51ca0ea3c11859_65540a44484ab Czas edycji: 2011-05-09 o 00:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na zgrzewie tubki mam cyferki 090707 czyli data produkcji 07.07.2009, a ważność by wychodziła do 07.11.2011. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#958 |
Zakorzenienie
|
A ja na kremach tej firmy nie mam daty ważności
![]() ![]() Popatrzyłam na tubkę i mam: 847047- to jaka to data ![]() ![]()
Edytowane przez SzatAnka71 Czas edycji: 2011-05-09 o 08:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może by do producenta napisać z prośbą o rozkodowanie albo podanie daty ważności? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#960 | |
Wtajemniczenie
|
[1=d61abbce58b52fe45ffe444 afc51ca0ea3c11859_65540a4 4484ab;26801073]Macie z Sicilią rację zdecydowanie.
edit: Pewnie zrobię z siebie totalną idiotkę teraz, ale nie mogę znaleźć na feelunique.com okienka rejestracji. ![]() ![]() [/QUOTE] Musisz coś wrzucić do koszyka i potem naciskach "shopping bag" "checkout" i jest przycisk "New? Register here" Też mi zeszło chwilę, żeby to znaleźć ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:58.