Najlepsze wymówki gości weselnych - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-06-20, 12:27   #931
moskit30
Raczkowanie

Dot.: Najlepsze wymówki gości weselnych

bardzo bym chciala zeby przyszla,nie musi przynosic koperty,ale jaknie przyjdzie to zrozumiem
moskit30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-20, 12:29   #932
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Oczekujesz, ze przyjdzie, skoro sama nie przyszlas z dokladnie takiego samego powodu?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
no właśnie, ja bym na to nie liczyła
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-20, 12:31   #933
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alucior Pokaż wiadomość
Moja kuzynka nie przyjdzie na mój ślub.... bo jest za gruba

Najlepsza wymówka ever
Wyobraziłam sobie dziewczynę 160 kg, której może zwyczajnie być ciężko się ruszać, sukienkę chyba potrzebuje za zamówienie szyć, no to jeszcze można zrozumieć - ale 80 kg to nie jest "za gruba" tylko niezadbana

Cytat:
Napisane przez valaquenta Pokaż wiadomość
To niech ją wniosą w lektyce...

(Przepraszam, musiałam )
Dobrze powiedziane

Cytat:
Napisane przez blackwine Pokaż wiadomość
Ja znalazłam się w głupiej sytuacji, kiedy to musiałam dzień przed nie przyjść na wesele mojej kuzynki, z którą lubimy się jak siostry. Otóż dzień przed weselem skręciłam nogę w kolanie...i wylądowałam w gipsie. Nawet nie wiecie jak mi było przykro

No to nie ejst głupia wymówka tylko sensowny powód.
Stary 2014-06-20, 12:31   #934
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez moskit30 Pokaż wiadomość
bardzo bym chciala zeby przyszla,nie musi przynosic koperty,ale jaknie przyjdzie to zrozumiem
Ty tez nie musialas

201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-20, 12:31   #935
201606011622
Konto usunięte

Mój brat odmówił naszej starszej siostrze przyjścia, bo wesele wypadało akurat w przystanek woodstock, a on co roku jeździ. Myślałam, że go siostra rozszarpie. :P
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-20, 12:38   #936
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
Mój brat odmówił naszej starszej siostrze przyjścia, bo wesele wypadało akurat w przystanek woodstock, a on co roku jeździ. Myślałam, że go siostra rozszarpie. :P
Rodzonej siostrze?
Stary 2014-06-20, 13:13   #937
moskit30
Raczkowanie

Cytat:
Ty tez nie musialas

wlasnie ze musialam ja jej powiedzialam ze nie musi przynosic koperty,ona mi nic takiego nie powiedziala to co mialam isc na slub na krzywy ryj?
dziewczyny nie rozumieja jak mozna odmowic przyjscia na wesele "bo sa w tej chwili dobre oferty last minute" ja to dobrze rozmumiem i chcialm wytlmaczyc ze niektorzy za te pieniadze co dadza do koperty wola jechac na wczasy.
moskit30 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-06-20, 16:31   #938
bezsennameg
Raczkowanie

U nas głównie wymówki: "bo za daleko" (niby racja, bo z Rzeszowa do Warszawy kawałek drogi jest... ale fundujemy autokar i noclegi dla wszystkich przyjezdnych gości)
No i hit wymówek (niestety popisała się moja rodzina): Minął czas potwierdzenia, więc dzwonię do kuzynki i ona mi mówi że nie przyjdą (rodzina 9 osób), bo tego dnia mają wesele kuzyna na miejscu. Następnego dnia dostaję od niej wiadomość: "A czy Ty w ogóle wysłałaś zaproszenia? Bo Dziadkowie mówią, że nic nie przyszło".
Dodam tylko, że miesiąc po mnie ona bierze ślub i moja babcia oczywiście będzie zaproszona. I zaproszenie od niej na pewno dotrze...
bezsennameg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-20, 17:24   #939
daisy8318
Przyczajenie

GG do daisy8318

moja kumpela prawie najlepsza nie przyjdzie bo boli ja głowa dość często i na pewno bedzie sie żle czuła,wesele jest za miesiąc a ona juz wie ze ja będzie głowa bolała,żenada na maxa takie tłumaczenie mi,potwierdzenia też nie da bo jak to stwierdziła ze nie bo nie,-sie zastanowi
daisy8318 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-20, 17:24   #940
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez moskit30 Pokaż wiadomość
wlasnie ze musialam ja jej powiedzialam ze nie musi przynosic koperty,ona mi nic takiego nie powiedziala to co mialam isc na slub na krzywy ryj?
Ok, rozumiem. Jednak nadal mnie dziwi twoja postawa. Ty to musialas ubrac i siebie i partnera, a dla kolezanki to impreza za darmo tak? Zaklada pierwszy lepszy ciuch i idzie na krzywy ryj?

Stary 2014-06-20, 19:55   #941
Sindel
Raczkowanie

To i ja się podzielę paroma sytuacjami:

Przy wręczaniu zaproszenia mojej przyjaciółce z lat okołolicealnych zaraz po wejściu do niej do domu usłyszeliśmy "nie ściągajcie butów". Staliśmy w korytarzu, nie zaprosiła nas dalej, zaproszenie otrzymała i odłożyła na stół nawet na nie nie patrząc, powiedziała, że stawiam ją w niezręcznej sytuacji i że raczej nie przyjdzie bo nie utrzymujemy ze sobą kontaktu jak powiedziałam, że gdyby mi na niej nie zależało to bym jej nie zapraszała, to i tak mówiła że nie wie czy przyjdzie a na odchodne powiedziała "mówiłam, żebyście nie ściągali butów"

Zaprosiliśmy wujka i ciocię, którzy są innego wyznania i do tej pory nie przeszkadzało nikomu to, że na jakichś uroczystościach stali albo na zewnątrz kościoła, albo z samego tyłu i tylko obserwowali. A teraz nagle wielki problem, że oni do kościoła nie wejdą bo sumienie im nie pozwala, że inni goście będą dziwnie na nich patrzeć, że oni by z chęcią przyszli od razu na salę i zażądali byśmy uszanowali to, że są "inni" po dostaniu ochrzanu przez moich rodziców za prowadzenie jakichś dziwnych negocjacji parę dni później stwierdzili, że nie przyjadą

Jednemu wujkowi w dzień mojego ślubu zaczynają się akurat wczasy, mimo że nigdy na wakacje nie wyjeżdżał i przy wręczaniu mu zaproszenia też nic nie wspomniał.

Ciotka, która mieszka w mojej miejscowości powiedziała żebyśmy nie brali jej, jej męża i dwójki dzieci pod uwagę bo oni jedynie może przyjdą do kościoła, chociaż w sumie się jeszcze zastanawiają czy nie przyjdą na obiad bo "przecież tak wypada".

Dwie koleżanki ze studiów, które mieszkają w różnych miastach i niespecjalnie mają kontakt ze sobą nawzajem podały mi w odmowie taki sam powód - nie przyjadą bo w niedzielę po moim ślubie mają chrzest a ich TŻ jest chrzestnym
Sindel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-20, 20:04   #942
farbstiftka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aguusia88 Pokaż wiadomość
ktos ma glodny siedziec? to jest wina pary mlodej ze nie zadba o gosci

a z jedzenia masz na mysli kotlety w panierce, dewolaje, frytki z tesco 1kg za 1,99 , salatki z majonezem lody czy tort?
ja swojego czasu bylam operowana i nie moglam nic jesc smazonego ani tlustego oraz wzdymajacego. z powszechnego o0biadu weselnego moglabym zjesc, rosol, ziemniaki/kluski slaskie i miesa grilowane albo mielone, z surowki marchewke lub buraczki. z cieplych dan ryba, pieczone frytki bogracz lub barszczyk. ciasta, salatki, tort i miesa w panierce odpadaja w tym momencie, czyli wiekszosc z zimnej plyty i przekasek. tylko ze nikt by sie nie zapytal co moge jesc, chyba ze jakas troskliwa osoba zapytalaby sie co jest grane
OMG... w życiu nie byłam na takiej imprezie, gdzie podają tylko podane przez Ciebie dania
farbstiftka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-20, 20:36   #943
201708160922
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Sindel Pokaż wiadomość
Dwie koleżanki ze studiów, które mieszkają w różnych miastach i niespecjalnie mają kontakt ze sobą nawzajem podały mi w odmowie taki sam powód - nie przyjadą bo w niedzielę po moim ślubie mają chrzest a ich TŻ jest chrzestnym
No i co w tym dziwnego?

Stary 2014-06-20, 20:41   #944
blackwine
Przyczajenie

Cytat:
To i ja się podzielę paroma sytuacjami:

Przy wręczaniu zaproszenia mojej przyjaciółce z lat okołolicealnych zaraz po wejściu do niej do domu usłyszeliśmy "nie ściągajcie butów". Staliśmy w korytarzu, nie zaprosiła nas dalej, zaproszenie otrzymała i odłożyła na stół nawet na nie nie patrząc, powiedziała, że stawiam ją w niezręcznej sytuacji i że raczej nie przyjdzie bo nie utrzymujemy ze sobą kontaktu jak powiedziałam, że gdyby mi na niej nie zależało to bym jej nie zapraszała, to i tak mówiła że nie wie czy przyjdzie a na odchodne powiedziała "mówiłam, żebyście nie ściągali butów"
Hmm ? A może koleżanka ma do Ciebie jakiś żal ?

blackwine jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-20, 20:45   #945
Sindel
Raczkowanie

Cytat:
No i co w tym dziwnego?
Może i nic dziwnego, ale poczułam się dziwnie, jak obydwie w odstępie jednego dnia podały mi dokładnie ten sam powód nieprzyjścia może to i prawda, może nie, aczkolwiek rozwaliło mnie to trochę na łopatki

Cytat:
Hmm ? A może koleżanka ma do Ciebie jakiś żal ?
Chyba ja powinnam mieć do niej za to, że starała się mnie skłócić z moim TŻ, ale to dłuższa historia. Troszkę niezrozumiała jest mimo to dla mnie ta reakcja, bo ja bym się czuła wyróżniona i zadowolona dostając od kogoś zaproszenie na ślub, wręcz byłoby mi ciężko zachować kamienną twarz :/

Edytowane przez Sindel
Czas edycji: 2014-06-20 o 20:55
Stary 2014-06-20, 20:55   #946
blackwine
Przyczajenie

Cytat:
Może i nic dziwnego, ale poczułam się dziwnie, jak obydwie w odstępie jednego dnia podały mi dokładnie ten sam powód nieprzyjścia może to i prawda, może nie, aczkolwiek poczułam się dziwnie

Chyba ja powinnam mieć do niej za to, że starała się mnie skłócić z moim TŻ, ale to dłuższa historia. Troszkę niezrozumiała jest mimo to dla mnie ta reakcja, bo ja bym się czuła wyróżniona i zadowolona dostając od kogoś zaproszenie na ślub, wręcz byłoby mi ciężko zachować kamienną twarz :/
Może jest po prostu zazdrosna ? Widzi w Tobie szczęściarę, i zapewne tak jest...a przynajmniej tak myślę

Stary 2014-06-20, 21:02   #947
Sindel
Raczkowanie

Cytat:
Może jest po prostu zazdrosna ? Widzi w Tobie szczęściarę, i zapewne tak jest...a przynajmniej tak myślę
To już wolałabym żeby albo powiedziała prawdę, albo wymyśliła coś sensownego zamiast nas tak traktować TŻ do tej pory wspomina okropnie tą wizytę i mówi, że żałuje że wtedy nie zabrał jej tego zaproszenia i nie wyszedł.
Zresztą jak zadzwoniła do mnie mówiąc, że nie przyjdzie to też same farmazony słyszałam - że nie utrzymujemy kontaktu z sobą, że ona nie wie czy będzie wtedy w mieście, bo pewnie nie będzie, może będzie na zachodzie, albo nad morzem, że postawiłam ją w kłopotliwej sytuacji i inne pierdoły.
Stary 2014-06-20, 21:12   #948
blackwine
Przyczajenie

Cytat:
To już wolałabym żeby albo powiedziała prawdę, albo wymyśliła coś sensownego zamiast nas tak traktować TŻ do tej pory wspomina okropnie tą wizytę i mówi, że żałuje że wtedy nie zabrał jej tego zaproszenia i nie wyszedł.
Zresztą jak zadzwoniła do mnie mówiąc, że nie przyjdzie to też same farmazony słyszałam - że nie utrzymujemy kontaktu z sobą, że ona nie wie czy będzie wtedy w mieście, bo pewnie nie będzie, może będzie na zachodzie, albo nad morzem, że postawiłam ją w kłopotliwej sytuacji i inne pierdoły.
Oj, nie każdy ma odwagę powiedzieć co go gnębi...niestety z pewnością nie usłyszysz prawdy z jej ust. Na miejscu TŻ-a zabrałabym zaproszenie i wyszła z domu, bo jakby na to nie patrzeć gdyby była zazrdosna to ukrywałaby to tak, że nawet nikt by się nie zorientował co jest grane. Troszkę kultury powinna mieć...ale taka "sztuczna" koleżanka też jest wkurzająca. Nie wiesz jak, nie wiesz kiedy, idą o Tobie różne złośliwe plotki. Nie przejmuj się nią. Zazdrości. Głowa do góry, całe życie przed Wami !

Stary 2014-06-20, 21:48   #949
weselna01
Zadomowienie

Cytat:
A z tego wszystkiego salmonella ...wiem coś o tym. 3 tyg wymiotowania i 5kg mniej. NIGDY WIĘCEJ !

Ja też byłam kiedyś na weselu i było strasznie. Też uważam, że to doświadczenie nauczyło mnie unikania wesel.
weselna01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-20, 21:56   #950
blackwine
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez weselna01 Pokaż wiadomość
Ja też byłam kiedyś na weselu i było strasznie. Też uważam, że to doświadczenie nauczyło mnie unikania wesel.
Głównie chodzi o to, aby wesela robione w remizie nie były w trakcie upałów. Zero klimatyzacji. Tylko okna, które są jeszcze gorsze. Wtedy nawet tańczyć się nie chce.

Stary 2014-06-20, 21:57   #951
weselna01
Zadomowienie

Cytat:

Albo jest po prostu bezpośrednia i traktuje to jako asertywność Ja też kiedyś dostałam zaproszenie dla mnie z czapy, od osoby którą widziałam raz w życiu i którą zna bardziej mój TŻ i to też z imprez (czyli widują się przypadkiem w klubie i dodali do znajomych).

Generalnie kompletnie bez powodu zaproszenie, ale ja po prostu odesłałam im kartkę z gratulacjami i dobrymi życzeniami, ponieważ osobiście nie będziemy im w stanie ich złożyć - było im miło
Stary 2014-06-20, 23:01   #952
aguusia88
BAN stały

Cytat:
Napisane przez farbstiftka Pokaż wiadomość
OMG... w życiu nie byłam na takiej imprezie, gdzie podają tylko podane przez Ciebie dania
Wesela na ktore chodzilam byly sprzed 4 lat. Wszystkie posilki na jedno kopyto "po domowemu"
aguusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-20, 23:12   #953
blackwine
Przyczajenie

Cytat:
Albo jest po prostu bezpośrednia i traktuje to jako asertywność Ja też kiedyś dostałam zaproszenie dla mnie z czapy, od osoby którą widziałam raz w życiu i którą zna bardziej mój TŻ i to też z imprez (czyli widują się przypadkiem w klubie i dodali do znajomych).

Generalnie kompletnie bez powodu zaproszenie, ale ja po prostu odesłałam im kartkę z gratulacjami i dobrymi życzeniami, ponieważ osobiście nie będziemy im w stanie ich złożyć - było im miło
Ooo...z takim czymś się nigdy nie spotkałam. Zastanawiam się jak duże robiła wesele. W sumie jak jest robione na 250 osób (głównie rodzina, sąsiedzi,koledzy i koleżanki również z pracy) to nie wydaje mi się aby myślała o znajomych, z którymi nie utrzymuje aż takiego kontaktu...tym bardziej że widuje się z nimi w klubie. Przychodzi mi też druga myśl. Być może na weselu będzie więcej młodzieży...

Stary 2014-06-21, 05:46   #954
weselna01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aguusia88 Pokaż wiadomość
Wesela na ktore chodzilam byly sprzed 4 lat. Wszystkie posilki na jedno kopyto "po domowemu"
Masakra, nic się nie zmieniło - tylko kotlety i rosoły, generalnie nuda, nie warto chodzić, jeszcze tylko człowiek od tego niezdrowego żarcia utyje...

---------- Dopisano o 06:46 ---------- Poprzedni post napisano o 06:44 ----------

Cytat:
Ooo...z takim czymś się nigdy nie spotkałam. Zastanawiam się jak duże robiła wesele. W sumie jak jest robione na 250 osób (głównie rodzina, sąsiedzi,koledzy i koleżanki również z pracy) to nie wydaje mi się aby myślała o znajomych, z którymi nie utrzymuje aż takiego kontaktu...tym bardziej że widuje się z nimi w klubie. Przychodzi mi też druga myśl. Być może na weselu będzie więcej młodzieży...

Cywilny w czwartek czy piątek. Może po prostu z racji nie robienia przyjęcia weselnego zapraszali wszystkich dla których żywili sympatię? Tak czy siak nie mogliśmy jechać, to było kilkaset km od nas i w dzień roboczy.
Stary 2014-06-21, 08:17   #955
blackwine
Przyczajenie

Cytat:

Cywilny w czwartek czy piątek. Może po prostu z racji nie robienia przyjęcia weselnego zapraszali wszystkich dla których żywili sympatię? Tak czy siak nie mogliśmy jechać, to było kilkaset km od nas i w dzień roboczy.
To faktycznie zmienia postać rzeczy. Może faktycznie zapraszali tych, których lubią zdaję sobie sprawę że daleko. Zazwyczaj takie podróże są męczące a zwłaszcza wtedy
, kiedy zabiera się dzieci. Tym bardziej że to tylko w USC. Wydaje mi się, że raczej goście zostaliby zaproszeni na jakiś skromny obiad czy coś w tym stylu

Stary 2014-06-22, 14:44   #956
PannaAgnieszka
Rozeznanie

Cytat:
Może i nic dziwnego, ale poczułam się dziwnie, jak obydwie w odstępie jednego dnia podały mi dokładnie ten sam powód nieprzyjścia może to i prawda, może nie, aczkolwiek rozwaliło mnie to trochę na łopatki

Hmm a tak zupelnie szczerze to po co ja zaprosilas?
PannaAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-22, 16:11   #957
Sindel
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez PannaAgnieszka Pokaż wiadomość
Hmm a tak zupelnie szczerze to po co ja zaprosilas?
Bo znamy się od dziecka i z paroma innymi dziewczynami stanowiłyśmy fajną paczkę odkąd tylko pamiętam. Więc jak zapraszałam to już wszystkie z nich, wolałam nie mieć potem wyrzutów sumienia.
Stary 2014-06-22, 19:32   #958
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez myszka197 Pokaż wiadomość
a ja ostatnio kilku wesel odmawiam z powodu...... pogody,,,,,tzn obawiam się, że w sierpniu może być ładna pogoda, a ja taka "uduszona " się czuję pracą w biurze, że chciałabym spędzić weekend na świeżym powietrzu, na plaży, lub na motorówce, a wesela są zawsze w salach....dusznych , ostatnio byłam na weselu i bardzo się męczyłam w pomieszczeniu.... siedzę codziennie 8 godzin w pracy.....i wolę weekend letni spędzić na świerzym powietrzu,,,,,dlatego weselom, jak i innym imprezom w pomieszczeniu mówię NIE !!! już wolę posiedzieć w klimatycznej knajpce na rynku
O lol. Księżniczkowatość level hard.

---------- Dopisano o 20:32 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
I nie przyszedł?

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-22, 19:57   #959
PannaAgnieszka
Rozeznanie

Cytat:
Bo znamy się od dziecka i z paroma innymi dziewczynami stanowiłyśmy fajną paczkę odkąd tylko pamiętam. Więc jak zapraszałam to już wszystkie z nich, wolałam nie mieć potem wyrzutów sumienia.
wybacz- ale ja mam fajna paczke od lat i nie wyobrazam sobie takiego zachowania moich znajomyuch

pytam, bo opis wskazuje na to, ze raczej z ta osoba masz slaby kontat a jak dolozy sie do tego konflikt o mezyczyzne, za ktorego teraz Ty wychodzisz za maz - to takie zaproszenie chyba od pocztk bylo skazane na niepowodzenie
PannaAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-06-25, 07:42   #960
oluska227887
Raczkowanie

GG do oluska227887

U nas najlepsza wymówka: "nie przyjdę, bo nie mam zębów"

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości