| 
 | |||||||
| Notka |  | 
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem. 
 | 
|  | 
|  | Narzędzia | 
|  2012-05-24, 07:14 | #931 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2012-05 Lokalizacja: Warszawa 
				 | 

Dot.: Slimex 15

To telepanie jest mega :P Jakby mnie ktoś przestraszył nagle albo jakbym przed snem strzeliła sobie sprint na 60 m  Trochę bardziej się pocę, ale nie tak okazale, tylko tak jakby... mam uderzenia gorąca  Miałyście taki mały objaw, że jak już miałyście zasypiać, to gromadziło Wam się więcej ślinki w buzi? :P | 
|     | 
|  2012-05-24, 07:21 | #932 | ||
| BAN stały | 

Cytat: 
 A TERAZ MAM PROŚBĘ- jest tu dużo nowych dziewczyn .które chyba nie do końca zdają sobie sprawę z tematu wątku!!!!!!!!!! JEŚLI NIE CHCECIE ABY TEN WĄTEK NAM ZAMKNĘLI , nie piszcie nazw leków bo to podchodzi pod reklamę!!!!!!!!!!! już watki z powodu doradzania jaki lepszy lub co kupić albo od kogo zostały zamknięte z powodu , promocji , reklamy sprzedaży nie dozwolonych leków , więc skrót wskazany!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ---------- Dopisano o 07:21 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ---------- Cytat: 
   Edytowane przez marika39 Czas edycji: 2012-05-25 o 05:40 | ||
|     | 
|  2012-05-24, 07:22 | #933 | 
				 | 

no właśnie jem w sumie normalnie. Może niedługo przejdzie, na szczęście nie jest to jakieś bardzo uciążliwe, da się żyć   Mariko a powiedz jak tam u Ciebie z tymi kilogramami? Dużo zostało do celu? Dzisiaj rano się mierzyłam, żeby porównać rozmiary z tymi wziętymi do sukienki i normalnie jestem w szoku!!! biust - 6 cm pod biustem - 4 cm talia - 7 cm pas - 10 cm !!! biodra - 8 cm SZOK! Bo ja tego jakoś specjalnie nie czuję Edytowane przez crookass Czas edycji: 2012-05-24 o 07:29 | 
|     | 
|  2012-05-24, 07:37 | #934 | |
| BAN stały | 

Cytat: 
  gratulacje  fantacstyczne wyniki, zważywszy na to ze 2 tyg dopiero stosujesz  super oby tak dalej ---------- Dopisano o 07:37 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ---------- zapomniałam odpowiedzieć na Twoje pytanie , narazie waga stoi, ale do celu jaki chce osiągnąć z przed felernego zdarzenia w życiu przed nabieraniem kochanych kg, jakieś 5 kg | |
|     | 
|  2012-05-24, 07:38 | #935 | 
				 | 

OGROMNE gratulacje!  Załatw sobie tą ostatnią przymiarkę trochę później    | 
|     | 
|  2012-05-24, 07:58 | #936 | 
				 | 

no właśnie niestety nie mogę, bo straszne kolejki są w tym salonie, ale kiecka z tyłu wiązana, więc zawsze można mocniej ścisnąć jak będzie za duża   Mariczko, 5 kilo? to Ty już chudziusieńka musisz być   | 
|     | 
|  2012-05-24, 08:46 | #937 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2008-07 
				 | 

A jak u was z ćwiczeniami ??? Ćwiczycie normalnie, czy może mniej ? A może nie wskazane ? Wiem, że jak byłam na cambri 600 to były nie wskazane ćwiczenia - ale w sumie i tak chodziłam na siłkę i basen - całkiem nieźle się czułam. A teraz się zastanawiam - bo dobra kilogramy - kilogramami , ale przecież brzuch chyba tak sam nie zmaleje co ? A to moja największa zmora ... wszystko się tam gromadzi - cały tłuszczyk.   
				__________________  Szczęście Jest ukryte w drobiazgach ... więc nie czekaj na zrządzenie losu, tylko ciesz się z tego co masz - zazwyczaj Masz więcej niż zauważasz  | 
|     | 
|  2012-05-24, 08:56 | #938 | ||
| BAN stały | 

Cytat: 
  A co do brzucha , gwarancja że go stracisz  ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- Cytat: 
  mam 173 wzr. 77 kg , więc zostało do wagi wyjsciowej jakies 5-7 więcej nie chce no może 69 i deka mniej , wyglądam okropnie przy wadze poniżej 70 kg , szkapa zabiedzona , buzia jak szczur  tyłka zero  , same kości, wtedy wszystko wisi na mnie  i tego chce uniknąć   | ||
|     | 
|  2012-05-24, 10:00 | #939 | 
				 | 

ależ ja Ci zazdroszcze, ja nawet nie wiem jak wyglądam jak jestem szczupła, bo nigdy nie byłam. Od zawsze byłam tłuściochem, ale mam nadzieję, że w końcu to się zmieni  w tym tygodniu zapisuję się na basen, coby wspomóc troszkę te tabletki   | 
|     | 
|  2012-05-24, 10:08 | #940 | |
| BAN stały | 

Cytat: 
   Moja waga wyjściowa przed porodem 65-66 kg, w ciąży oczywiście przytyłam do 95 kg czyli 30 kg- chyb a ta 30 bardzo mnie kocha   bo teraz też tyle przybyło, ale było i nie ma  i w ciągu roku , jak syn kończył rok spadłam do wagi wyjściowej  cieszyłam się jak nie wiem co , bo przerażona byłam jak widziałam ile przytyłam . Później z czasem mijania lat , wiadomo , każdego to czeka- zmienia się metabolizm  i waga zawsze wahała mi sie 68-71 kg i te 69 -71 góra 72i  chce do tego dążę, mniej nie chce tak jak napisałam , bardzo źle się z tym czuje- a był moment , że tak sie odchudziłam ( nie celowo, życie i stres) do 60 kg, szok  nie mogłam patrzeć w lustro ...anorektyczka , dosłownie , kości widoczne, brak ramion tylko sterczące kości , tyłek nie było , piersi znikły. itp. pisać nie muszę bo macie pojęcie jak to mogło wyglądać   Edytowane przez marika39 Czas edycji: 2012-05-24 o 10:09 Powód: czeski błąd:) | |
|     | 
|  2012-05-24, 10:21 | #941 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2010-10 
				 | 

Cytat: 
      Ja w obwodach też spadłam, ale nie tak spektakularnie. W spodnie zakupione 2 m-ce temu nadal nie wchodzę bez napinki w pasie  Ale poczekam cierpliwie. U mnie w brzuchu i udach wszystko się skupia  Musze zacząć dodatkowo brzuszki ćwiczyć! Ktoś tu pisał o zumbie? Ja chodzę na ZUMBĘ od 3 m-cy  To super zajęcia  Bezsenność dziś również i mnie prześladowała, zasnęłam o 2 w nocy, wstałam o 6! Samopoczucie na razie super, choć w drodze do pracy przymykały mi się oczka  Dietowo bdb, w pracy zjem sałatkę pomysłu Jeanne, tylko zamiast kurczaka włożyłam tuńczyka z puszki w s.wł. Pycha! Marika - tak, od pon. biorę A. codziennie. Nie ma oszczędzania! Miłego dnia   
				__________________ start 24 lutego... Edytowane przez _Amri_ Czas edycji: 2012-05-24 o 10:57 | |
|     | 
|  2012-05-24, 13:27 | #942 | |
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2012-05 Lokalizacja: Trójmiasto 
				 | 

Cytat: 
  Jesli napisałby, że czas oczekiwania jest dłuższy-nie ma problemu. Tak czy inaczej niekulturalne to. Jestem na diecie, więc nie mam parcia na te tabletki. Tylko chodzi mi o sam fakt postępowania tego Pana. Pozdrawiam   | |
|     | 
|  2012-05-24, 15:01 | #943 | 
| BAN stały | 

hm.....  każdy ma prawo do własnej opinni , ja mam inne zdanie na temat poczty i wysyłek | 
|     | 
|  2012-05-24, 15:35 | #944 | 
| Raczkowanie Zarejestrowany: 2012-05 Lokalizacja: Wieliczka 
				 | 

20 min temu dostałam tabletki   odpowiedz od KZ rano, ze wysłał wczoraj   uprzedzał na swojej stronie, ze jak sie przelew robi na poczcie to idzie do 13 dni wiec uczciwy jest   jak widać ciesze się   zacznę od jutra brać:d jakies rady xd ustalałyscie sobie jakies diety na tych tabletkach ? czy tylko MZ | 
|     | 
|  2012-05-24, 15:39 | #945 | 
				 | 

Ehh, z dietą to jest tak, że to nie może być 'dieta na tabletkach', tylko wpojenie sobie zasad żywieniowych na całe późniejsze życie- tabletki mają pohamować zachcianki i apetyt na to, czego nie powinno się jeść. Staraj się dobierać produkty tak, by nie zawierały dużo węglowodanów. Przede wszystkim poczytaj o diecie zrównoważonej.   | 
|     | 
|  2012-05-24, 15:45 | #946 | |
| BAN stały | 

Cytat: 
 Jaenne1990 jak sie teraz czujesz? jadłas? ja juz po obiadku, sałatka z pomidorków i kotlecik mielony i jestem najedzona   | |
|     | 
|  2012-05-24, 16:04 | #947 | 
				 | 

czuję się świetnie  zjadłam dziś loda  , musli na śniadanko. Myślę, co zjeść później, choć kompletnie mi się nie chce. Nawet tego loda męczyłam. Teraz bunkruję się w pokoju i spróbuję zasnąć- jutro kolejny egzamin, a to by było dziwne, by nie spać od poniedziałku więcej, niż 4h :P | 
|     | 
|  2012-05-24, 16:08 | #948 | 
				 | 

Ważne, by węglowodany zjeść rano, a na wieczór białko. Co z czym można łączyć, a co jest zabronione  Od 2 tygodni zmieniłam mój tryb odzywiania się. Przykłady jadłospisów zaczerpnęłam z wątku "Nasze jadłospisy". Można tam znaleźć fajne przykłady i wskazówki. Zaczęłam stosować no i widzę już efekty  ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- Jak napisała Jeanne: "wpojenie sobie zasad żywieniowych" - to najważniejsze. | 
|     | 
|  2012-05-24, 16:08 | #949 | 
				 | 

Ja wszystkim wciskam gotowanie na parze        | 
|     | 
Okazje i pomysły na prezent
|  2012-05-24, 16:10 | #950 | 
				 | 

| 
|     | 
|  2012-05-24, 16:14 | #951 | 
				 | 

Specjalny sprzęcior to taki garnek, na który nakładamy drugi garnek z dnem z dziurkami, a na to pokrywkę.  Ale są też takie sitka, które wstawia się do zwykłego garnka, a na to jedzonko  i normalnie przykrywasz pokrywką. Koszt tego stojącego w garnku sitka to ok. 10 zł nawet  a garnka- wcale nie tak dużo   | 
|     | 
|  2012-05-24, 16:18 | #952 | 
				 | 

Muszę się rozejrzeć za takim sitem    | 
|     | 
|  2012-05-24, 16:26 | #953 | 
| BAN stały | 

no dziewczynki , widzę , że nasz wątek zmieni tytuł na  pożyteczne AGD  a tak serio, Asia mówi dobrze, bardzo zdrowe gotowanie , jeść mozna wszystko z takiego gotowania , a że smak nie taki jak smażone albo duszone , to inna sprawa. Przeżyć się da i jak zdrowo  i nawyk na przyszłość  , ja też lubię więc kupuj i gotuj | 
|     | 
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|  2012-05-24, 16:33 | #954 | 
				 | 

Gotowane nie takie złe  ja tam lubię  wystarczy dobrze przyprawić, wkroić warzywka i mm, pycha! Jakies lat temu 10 też się odchudzałam i jadłam tylko gotowane i schudłam 10 kg  bez tabsów  teraz już nie tak łatwo  nie te lata :P | 
|     | 
|  2012-05-24, 16:35 | #955 | |
| BAN stały | 

Cytat: 
 | |
|     | 
|  2012-05-24, 17:06 | #956 | 
				 | 

Płatki owsiane, otręby to weglowodany, więc lepiej jeść je w codzień. Wieczorem gotowana pierś, tuńczyk wsw, serki wiejskie. W dzień dobrze zjeść ciepły obiad. Do każdego posiłku zawsze warzywka pod każdą postacią. Kasza gryczana lepsza niż jęczmienna.  etc ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Skopiowane z innego wątku: Podstawowe informacje: Źródła białka: mięso, ryby, wędliny, twarogi, sery (np. żółte), serki (np. wiejskie, naturalne homogenizowane), jaja, odżywki białkowe, nabiał (mleko, maślanki, jogurty – aczkolwiek mają małą zawartość białka). Źródła NNKT: oliwa z oliwek, tłuste ryby, avocado, orzechy włoskie, pistacjowe, nerkowca, laskowe, arachidowe, migdały, sezam, słonecznik, siemię lniane, mak, pestki dyni. Źródła węglowodanów złożonych: pieczywo żytnie/razowe, makaron razowy, ryż brązowy (naturalny), kasza gryczana, jęczmienna, płatki owsiane, żytnie, itp. – ogólnie produkty zbożowe, mało przetworzone. Źródła węglowodanów prostych: jasne pieczywo i makarony, słodycze, jogurty owocowe, cukier, owoce (fruktoza), mleko i pochodne (laktoza), itp. Rośliny strączkowe: groch, soczewica, ciecierzyca, fasola, soja, bób. Prawidłowa kompozycja pełnowartościowego posiłku: Białko + węglowodany + warzywa lub Białko + tłuszcze + warzywa | 
|     | 
|  2012-05-24, 17:20 | #957 | |
| BAN stały | 

Cytat: 
  jak kiedykolwiek stosował diety to wie!! ---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ---------- każdy ma swoje metody diet , wiem , że na jednych białkowa bardzo dobrze działa. Jak ktoś lubi nabiał - nie mówie o tłustych serach. to z powodzeniem może liczyc na spadek kg, bez efektu jojo, po diecie jest 5 lat i trzyma się ok, więc dobór jest indywidualny   | |
|     | 
|  2012-05-24, 17:40 | #958 | 
				 | 

Chciałam dobrze! Widzę, że nie mozna tu nic napisać. Domyslam się, że każdy wie! Tak na marginesie: na kolację możesz zjeść ugotowaną pierś z kurczaka. I nie miałam na myśli typowo białkowej diety. Każdy dopasowuje dla siebie dietę. ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- [QUOTE=marika39;34306032]ja nie mówiłam o płatkach owsianych i otrębach i nie mówiłam o warzywach strączkowych na noc, obiad z piersi i warzyw na parze to jest obiad ciepły a nie na noc mieso jeść- mięso na obiad , a przed snem nabiał, serki jogurty itd. Węglow. proste złożone , białkoa itp , to każdy wie co to jest  jak kiedykolwiek stosował diety to wie!! A o jakich płatkach mówiłaś??? Warzyw jest wiele, a nie tylko strączkowe. Skoro juz tak dokładnie analizujemy kazde napisane słowo. Patrz, nie pomyślałabym, że obiad z piersi i warzyw na parze to..ciepły obiad. | 
|     | 
|  2012-05-24, 17:42 | #959 | 
| Przyczajenie | 

Witam! tak Was czytam i się zastanawiam czy SIBUSLIM 15 też jest skuteczny? Znalazłam go na takiej jednej stronce.... Kiedyś brałam Zelixe, ale jak wiadomo jest wycofana...  a po kilku latach kg powracają, pomimo stosowania diet i ćwiczeń. | 
|     | 
|  2012-05-24, 18:49 | #960 | ||
| BAN stały | 

[QUOTE=Dolce32;34306341]Chciałam dobrze! Widzę, że nie mozna tu nic napisać. Domyslam się, że każdy wie! Tak na marginesie: na kolację możesz zjeść ugotowaną pierś z kurczaka. I nie miałam na myśli typowo białkowej diety. Każdy dopasowuje dla siebie dietę. ---------- Dopisano o 17:40 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- Cytat: 
 zreszta - nie ważne , ktoś tu jest strasznie oburzony i chyba troszke pobudliwy  moim zdaniem platki kukurydziane sa najzdrowsze ze wszystkich platkow bo nie zawieraja glutenu ja je lubię i jadam dość często- choć różnie bywa z chęcia na mleko. Zawsze pomagały mi w utrzymaniu kg,nie jem zadnych tluszczow, ,mleko pije 0,5% i do płatków tez takie dodaje - nigdy innego , warzywa ( nie tylko gotowane , ale dużo surowych jem , bo to uwielbiam i oczywiście wszystkie rodzaje sałatek) gotuje na parze albo na patelnie z malutką ilościa oliwy , mieso tez jak mam chęc np. gotowane lub równiez na parze ( wszystko zależy),i wcześniej nie miałam problemów z tyciem na takim jedzeniu. Najbardziej tyje po bulkach i ciastach- chociaż ciast nie jadam , bo nie lubie słodkiego i z rzucaniem sie na słodkie nigdy problemu nie miałam!!!,teraz nie spozywam mąki i nic co z tym związane ,po platkach kukurydzianych czuje sie wspaniale i wcale nie tyje, jem tez pieczywo ryzowe ( co juz wcześniej proponowałam jako zapychacz w czasie uczucia glodu), ktore wcale nie tuczy. Gwarantuje poprawe przemiany materi. Ja czuje sie z tym dobrze i takie przestrzeganie żywienia mi pomaga i rezultaty są widoczne-( nie powiem , czesto sie zmuszam teraz do jedzenia a czasmi wogóle nie wchodzi) . Jak czasami chce oczyścic organizm, robie sobie zupe kapuścianą i przez 4-5 dni jem i jestem zadowolona , wiec jak widac każdy mimo zaleceń ma swoje diety i sposoby na dobra figure i tyle ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:20 ---------- Chciałam dobrze! Widzę, że nie mozna tu nic napisać. Domyslam się, że każdy wie! Tak na marginesie: na kolację możesz zjeść ugotowaną pierś z kurczaka. nikt nie powiedział, że coś jest nie tak , napisałam że każdy ma swoje diety przy których czuje sie dobrze i wcale nie znaczy , że szczegółowa dieta polecana przez dietetyka bedzie dobra, ja preferuje to co napisałam , Ty co innego - wydaje mi się że chyba przesadzasz, z tym że nie można tu nic napisać, Ty wypowiedziałaś się na to co ja napisałam , negując , że lepiej piers zjeść na wieczór a w dzień ciepły obiad .....nie ja to napisałam !!!! i bez przesady, z tymi nerwami i unoszeniem się ...troche nie halllooo nie po to piszemy zeby się atakować !!!! ---------- Dopisano o 18:26 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Cytat: 
 Witamy nową kolezanke  hej , te wszystkie leki sa z sibutr. i tak samo skuteczne, sibus..., slim tr... reduc... itp tak samo działają więc jak narazie jest w czym wybierać   ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Bez unoszenia się naprawde będzie lepiej , nie wiem dlaczego odebrałas to co napisałam źle ...podałam przykład koleżanki i to że na takim jedzeniu schudła i jej pomogło była juz mowa, że każdy ma prawo wypowiedzi i ja nie musze się z nikim zgadzac tak samo jak Ty i inna wizażystka , więc po co takie siupy, jestesmy dorośli więc tak się zachowujmy a nie obraza!!!! każdy ma prawo wypowiedzi swojej opini, i nikt nie musi sie z nia zgadzać definicje tego są różne ile ludzi tyle zdań Mamy prawo wyrażać własne myśli i opinie, nawet jeśli różnią się one od poglądów innych ludzi!!!. - Mamy prawo mówić ludziom to co myslimy. -Mamy prawo powiedzieć nie, lub, tak bez poczucia winy. Mamy prawo powiedzieć nie rozumiem . Mamy prawo do popełniania błędów i do tego, by czuć się odpowiedzialnym za nie. Mamy prawo do szacunku innych ludzi oraz do tego, by ich szanować. Mamy prawo do tego, by nas wysłuchano i traktowano poważnie. ? Mamy prawo do niezależności. wypowiedzi .... i wiele jeszcze innych praw ma każdy z nas!! To wydaje się oczywiste, podobnie jak prawo otwartego wyrażania uczuć, opinii itp. Jednak w praktyce bardzo często okazuje się, że ludzie mają z tym problemy. Umiejętność wyrażania swojej opinii można także nazwać asertywnością, chociaż słowo asertywność to nie tylko umiejętność wyrażania własnych opinii ale także poszanowanie opinii innych. Tak naprawdę nie stanie się nic strasznego, gdy ujawni się rozbieżność zdań. Nie trzeba uzgadniać wspólnej opinii. Jesteśmy różni, przeżycia , doznania i poglądy zawsze bedą się różnic. Nikt nikomu nie ma prawa narzucać własnego zdania , a komentowanie , że powinno się tak a nie inaczej robić , jest nie wskazane . ale litania... , niech wszyscy wiedza , że wyrażanie swoich opini na forum jest jak najbardziej wskazane , ale nie można negować wypowiedzi innych , jesli się ktoś nie zgadza z czyjąś wypowiedzią - to wypowie swoje zdanie i jest ok, a nie atakowanie , że nie można nic napisać Dziećmi nie jesteśmy- z góry przepraszam za błędy | ||
|     | 
|  | 
|  Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania | 
|  | 

| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| 
 | 
 | 
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:31.