|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#932 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
![]() ![]() Zanetka - śliczna karuzelka ![]() Cytat:
![]() A moja szafa gotowa! I pięęęęękna ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#933 | ||
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny po długiej nieobecności, z góry Was przepraszam, ze tak mało się udzielam, ale ostatnio po prostu nie miałam czasu na odpisywanie i ledwo co nadążałam z czytaniem. Ale teraz jestem na L4 do końca przyszłego tygodnia to może trochę więcej czasu znajdę.
To może najpierw co u mnie nowego: We wtorek miałam wizytę, niestety bez usg, tylko badanie na fotelu i przez brzuch ale wszystko ze mną i z synkiem jest ok. Ostatnio bardzo bolał mnie pępek i pachwiny, tak że aż chodzić nie mogłam wieczorami szczególnie i brzuszek się od tego napinał. Pani dr powiedziała, że to przez rozciąganie i muszę to przetrwać, z szyjka jest wszystko w porządku. Mam tylko więcej odpoczywać i nie przemęczać się a jak tak bardzo boli to leżeć. Dostałam również skierowanie na gukozę, morfologię i mocz, i dzisiaj odebrałam wyniki i wszystkie są w normie, a co najważniejsze glukoza naczczo 91, po 2h 88 także się bardzo cieszę. Z dobrych wieści to również, że wkroczyłam w III trymestr jutro będę miała skończony 28 tydzień!!!!!!!!! Od kilku dni nasz synek daje czadu, czuję go prawie cały dzień i poznałam w końcu to uczucie falującego brzuszka BEZCENNY WIDOK. ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Tak węgiel można brać. na początku ciąży byłam chora i mi pomógł. Beatka śliczne zakupy i śliczny kącik Was czeka. Ale się wyśpisz na takim łożu małżeńskim. ja też takie mam i już sobie nie wyobrażam życia bez wygodnej i dużej sypialni. Nerolka bardzo się cieszę, że juz niedługo będziesz miała Izunię przy sobie bezpieczną. Wszystko na pewno będzie dobrze. 3mam kciuki. No i jeszcze muszę pochwalić się naszym zakupem: łóżeczko i pościel http://allegro.pl/orzech-lozeczko-dz...573498454.html http://allegro.pl/materac-gryka-pian...584763776.html http://allegro.pl/posciel-20cz-90-12...575725954.html kolor misio pastelowe paseczki http://allegro.pl/materac-gryka-pian...584763776.html kolor safari Łożeczko na prawdę super, polecam jak ktoś jeszcze nie ma. Sorki za tak długiego posta ![]()
![]() |
#934 |
Zakorzenienie
|
Kochane fajna promocja jest na ciuszki!
Zrobicie zakup za 150zł a wpisując kod dostajecie 20zł zniżki ! http://www.darmolandia.pl/index.php/...i%C4%99ce.html |
![]() ![]() |
![]() |
#935 |
Zadomowienie
|
Gratuluje wszystkich wspanialych wiesci z wizyt dziewczynki!
![]() editka- ja bym chyba poszla jutro do lekarza - wszelkie krwawienia i plamienia w ciazy nalezy sprawdzac ![]() Madziulka - ![]() Scio- kciuki nadal zacisniete! ![]() Nerolko- wiem, ze sie martwisz o rodzinke, ale juz niedlugo i bedziecie wszyscy razem, mocne mocne kciuki ![]() A teraz czas wylaczyc kompa- ide sobie na Eurowizje. Na polskim nie leci, ale na szczescie mam Das Erste ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Zakorzenienie
|
Dzwoniła do mnie właśnie ciotka z chrześniakiem moim,
nie widziałam go z 2 lata ![]() i mówi mi do telefonu, że mnie kocha, że przyjedzie do mnie jutro na motorze ![]() ![]() Igorek będzie miał 4 lata w grudniu i normalnie chyba mu kupię mały motor jak dostanę fajną wypłatkę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#937 | |||
Wtajemniczenie
|
Dziekuje za gratki! I zyczenia zdrowia dla Wiki, mam nadzieje, ze dzis bylo przesilenie...
Cytat:
Zaneta no dalej nie znamy plci, bo dzis bez usg. Cytat:
Brunetko dziekujemy za wiesci! Cytat:
uff nadrobilam...alez dzis dalyscie czadu... |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#938 |
Zadomowienie
|
A moje dziecię coś jest mniej ruchliwe od wczoraj. Czuję nadal kopniaczki, ale nie tak często jak do tej pory...Nie wiem czy powinnam się martwić? Może ma po prostu jakieś leniwe dni?
|
![]() ![]() |
![]() |
#939 | |
Zakorzenienie
|
Editka najlepiej podjechac i sprawdzić co się dzieje... Lepiej dmuchać na zimne.
Nerola bardzo fajnie, że mama pożyczyła pieniążki i mogłaś opłacić to na czym Ci zależało! AgaG ![]() ![]() Mnie też czasem pępek boli, ale to napewno wina rosnącego Brzdąca ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#940 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Kurcze, miałam problem z logowaniem do wizażu... Więc nadrabiam teraz... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#941 | ||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
o kurcze, no to faktycznie kawal czasu ![]() Cytat:
![]() idę spac, dobej nocki ![]() Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-05-12 o 20:54 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#942 |
Wtajemniczenie
|
Ja tylko na chwilę bo oczka mi się kleją.
Nerolka trzymaj się i fajnie, że już niedługo Iza będzie razem z Wami ![]() ![]() Zmykam do łóżeczka, za dużo dziś pospacerowałam i nie mam siły ![]()
#943 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ostanio też zauwazyłam plamkę krwi na wkładce i to najwidoczniej moj poporodowy hemoroid się odezwał ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Poza tym dużo zdrówka dla Was!! ![]() Cytat:
![]() ![]() No i ja teraz jakoś już wyluzowałam, nie boję się już panicznie że urodzę na dniach, wierzę że będzie dobrze ![]() Myślę sobie że jakby było bardzo źle to lekarz wysłałby mnie do szpitala a mogę leżeć w domu to wypoczywam w ogrodzie i delektuję się tym że mogę odpocząć ![]()
![]() |
#944 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że przewinął się temat prania i prasowania
![]() Ja na bank będę prasować wszystko bo raz, że lubię a dwa, że nienawidzę choćby trochę wymiętych rzeczy ![]() Prasuje wszystko: ręczniki, ścierki kuchenne, pościele, firanki, koszulki, spodnie, no dosłownie wszystko ![]() ![]() Jak któraś nie lubi prasować to ja przyjadę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#945 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No to Nerola, szykuj się na przyjście córy! Myślę, że będzie to odmiana po chłopakach ![]() |
||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#946 |
Zakorzenienie
|
a ja prasuje od wielkiego dzwonu, bo wydaje mi sie ze jak wiatr wytrzepie mi ubrania to są w miare niewygniecione
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Zadomowienie
|
Madzia, fajnie że jesteś i all ok, jakoś tak właśnie dawno Twój avatar się nie pojawiał, tylko nie pamietałam loginu...
![]() ![]() Dobranoc kobietki! |
![]() ![]() |
![]() |
#948 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale chyba lepsze takie zboczenie niż jakieś inne ![]()
![]() |
#949 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Heh, ja prasuję raz na ruski rok, ale nie to żebym jakoś specjalnie nie lubiła. Uciekam do łózia, jutro na 6 rano do pracy ![]() Dobrej nocy. Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2011-05-12 o 21:22 |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Zakorzenienie
|
widziałyście? urodziło się 400g maleństwo..
http://lodz.gazeta.pl/lodz/1,35136,9...nie_widac.html
#952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzę, że brzuchatki już spią brzusiami do góry ![]() Szpilki na giewoncie sie konczą, więc i ja powoli uciekam ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#954 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:10 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- Cytat:
![]() |
#955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#956 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A Szpilki też oglądałam |
||
![]() ![]() |
![]() |
#957 |
Zakorzenienie
|
Ja oglądam właśnie teraz
![]() ![]()
![]() |
#958 |
Zadomowienie
|
Matko kochana ile Wy piszecie.
![]() Ja dopiero melduję się w nowym wątku, a on już w 1/5 zapełniony. Zdążyłam nadrobić, ale co komu miałam napisać to już nie pamiętam... Tak w skrócie to Nerola trzymaj się dzielnie, już niedługo będziesz miała przy sobie Izunię i wrócicie razem do domku. ![]() Madziulka, współczuję tego wyczekiwania na wizytę i insuliny. ![]() Beata, czeka na Was super przytulny kącik- jeszcze chwila i będziecie się przeprowadzać. ![]() Co do chrzcin to u nas podobnie jak u większości z Was- będziemy starali ograniczyć się do jak najmniejszej ilości gości. Zaprosimy wszystkich do restauracji na obiad i deser i to wszystko. Z jednej strony chciałabym zrobić chrzciny w miarę szybko (tak żeby skorzystać jeszcze z ładnej pogody), a z drugiej chciałabym jakoś dojść do siebie, więc wszystko wyjaśni się z czasem. ![]() Wygrałam dwie licytacje z ciuszkami dla Hani jeden komplet 6,50 a drugi 5,50. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#959 |
Zakorzenienie
|
ha ha witam z rana jako pierwsza
![]() ja już od 6 nie śpię ale tylko nie śpię bo na nogach dopiero od pół godziny jestem ![]() ![]() ![]() wczoraj poszłam spać gdzieś przed 23 ale w nocy w ogóle nie mogłam spać - gorąco mi było okropnie, siku mi się chciało co chwilę, pół nocy stękałam bo mi niewygodnie było - aż tż się przebudził i pytał czy wszystko w porządku ![]() ![]() jak mnie już teraz w nocy gorąco, u mnie się coś chmurzy, dobrze że wczoraj sobie autko wysprzątałam to dzisiaj mam lajtowy dzień, obiad w sumie z głowy bo z wczoraj fasolka jest w lodówce, może obiorę kilka ziemniaczków to będzie z jajkiem i kefirkiem jak ktoś będzie chciał ![]() ![]() ![]() zjadłabym coś jeszcze a sama nie wiem co mi się chce... ![]() ---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:16 ---------- nie zżera Cię ciekawość czy to chłopiec czy dziewczynka? ja bym chyba nie wytrzymała do tego czasu i poszła na usg gdzieś specjalnie żeby poznać płeć ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-13 o 06:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Zakorzenienie
|
Witam i ja
![]() Mężuś jeszcze sobie śpi, a mnie paskudny katar dopadł i na leżąco nijak wytrzymać nie mogę... ale przynajmniej kawę już popijam, potem na basen pojedziemy ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:08.