|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#901 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#902 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
poszlam do lazienki i co zobaczylam troche krwi na wkladce i po sikaniu w wc,poczekam jeszcze troche i zadzwonie do lekarza martwie sie na pczatku w 12 tygodniu lezalam w szpiatlu z plamieniem mam nadzieje ze to ostatnie krople krwi jakie zobaczylam
|
![]() ![]() |
![]() |
#903 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() nadrobić was po całym dniu to chyba z cudem graniczy ![]() zanetka, na nfz niestety są straszne terminy do każdego specjalisty, ale powiedz ze jesteś w ciązy, powinno pomóc. A gin też powinna ci dać bez problemu skierowanie do specjalisty. Sygine, 100lat!!! Oliweczko, my chrzciny chcemy jeszcze w wakacje zrobić, no-może we wrześniu, póki ciepło i czasu więcej...a ludzi sporo, raczej się w domu nie zmieszczą... akurat też nie lubię „z pompą” ale co najmniej kilkanaście osób będzie z samej rodziny którą musimy zaprosić. Dobrze że obok domu mamy małą salkę w której można tak zrobić, więc będzie „prawie jak w domu” ![]() CarmelaSoprano, VAT ma wejść od 1 stycznia dopiero. Trzymam kciuki za nerolkę!
![]() |
#904 |
Zadomowienie
|
Kolinko co do wagi malego, to sie nie przejmuj, moj mial w 27 tygodniu zaledwie 700 gram a teraz jestem w 32 i juz wazy 1840. Ja siie smieje, ze to przez poranna owsianke.
83monia z tym slubem i chrztem jednoczesnie, czyli woz albo przewoz, wiesz u nas jest taka sytuacja, ze nie mamy koscielnego, moj P.jest innego wyznania i to nie jest takie hop siup, trzeba miesc dyspense od biskupa na slub a co za tym idzie, duuuuzo papierkologi, np. musimy przedstawic swiadkow, ktorzy znali by mojego od 18 roku zycia, a moj pan i wladca duzo podrozowal, wiec ze swiadkami tez ciezko. No i mimo chceci ciezko to ogarnac, a chcialabym aby mlody byl ochrzszczony. Dziewczyny swietne zakupy, Moniko piekna lazienka. wodaqua ja chyba bym zrezygnowala z domowych lodow teraz, wiesz do nich dodaje sie surowe jajka, a teraz znowu upaly i jakies bakterie moga sie przypaletac. Madziulka wspolczuje insuliny. Nerolko trzymaj sie dzielnie. Przebrnelam przez was. A teraz ide przygotowywac sie na jutrzejsza wizyte, czyli sztuczki cyrkowe z depilacja ![]()
![]() |
#905 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#906 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() karolinee ja chyba zrobię jak Stapelka ![]() ![]() Wogóle to jest jakieś chore, że księża odmawiają chrztów bo rodzicce nie mają kościelnego!! Dziecku w ten sposób krzywdę robi, że nie chce przyjąc do wspólnoty, a nie rodzicom!! Księża to jedna wielka mafia- hazardziści, złodzieje, pedofile i dziwkarze! Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-05-12 o 18:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#907 | |||
Zadomowienie
|
Wszystkiego najlepszego!
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#908 |
Zakorzenienie
|
ja będę prasować
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#909 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#910 |
Zadomowienie
|
hej
![]() Ktos tu pytal o vat na artykuly dla dzieci to ja slyszalam ze od stycznia 10 % Kupilam w biedronce zestaw tych body ![]() ![]() ![]() Śliczne sa ![]() Kupilam rozmiar 52 ale to chyba nie dobrze czy dobrze??
Edytowane przez moniczka2123 Czas edycji: 2011-05-12 o 18:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#911 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczynki!
Zanim zaczne nadrabianie dzisiejszego dnia, to napisze, ze mialam wizyte. Wyniki badan ok, to znaczy mocz, morfologia, krzywa cukrowa i toxo - ujemne. Hemoglobina sie trzyma mimo odstawienia zelaza. Tetno dzidzi 155, szyjka trzyma, co prawda ma tylko ok 2,5 cm, ale ujscie wewnetrze zamkniete, zewnetrzne tez jeszcze trzyma, wiec na razie ok. Za 4 tyg nastepna wizyta z usg. Rano bylam tez ze starsza Wiktoria u lekarza i dostala antybiotyk... Ona do wyjazdu wydobrzeje, ale jak mi sie Zuzia rozlozy, to bedzie masakra... Matko taka pogoda, a ja musze gnic w domu z chorym dzieckiem, gdybym choc miala ogrodek, to bysmy wyszly, a tak, gdzie nie pojde, to dzieci, a nie chce, zeby innych zarazala... No nic, ide nadrabiac.... |
![]() ![]() |
![]() |
#912 |
Zadomowienie
|
Nerola
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No to za 1,5 tygodnia ![]() ![]() ![]()
#913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja mam prawie-długi weekend, mąż dziś przyjechał i dopiero w poniedziałek jedzie ![]() AgaGuernsey, super że wszystko jest dobrze!
![]() ![]() |
![]() |
#914 |
Zadomowienie
|
#915 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Agni a temat księży to rzeczywiście temat rzeka.. Karolinneee ja pewnie poprasuje pierwsza partie, a potem bede robila to tylko wtedy kiedy bedzie cos pogniecione i trzeba bedzie wyjsc. Bartessa kiedys moze i mniej bylo zarazkow, ale mniej proszkow. Teraz masz wiecej zarazkow i wiecej proszkow, wiec wychodzi na to samo.Tylko z różnicą taką, że mamy się nie srały - za przeproszeniem, że wiesz brudne to brudne, czyste to czyste. A teraz ma niby być wszystko super sterylne, piękne czyste a potem wychodzą alergie nawet na głupi proszek ![]() Ania niestety nie pomoglo, uslyszalam prosze mieć skierowanie, najbliższy termin jak pierwszy raz to na grudzien ![]() ![]() Kajool Ja nie dodałam surowych jajek ![]() Aga i nadal nie wiesz kim jest Twój lokator? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#917 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
smutne, ale lepiej do takiego okna zanieść, niż inne matki do śmietnika wyrzucaja, albo te dzieci w beczkach od kiszenia kapusty... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#919 | |||
Wtajemniczenie
|
Nadrabiam:
Sygine sto lat! Cytat:
Cytat:
Cytat:
A czczoteczke mialam chyba z Canpola, z naturalnego wlosia, nie zauwazylam, zeby smierdziala... Ja planuje tak z miesiac po porodzie (w zaleznosci, kiedy urodze), w kazdym razie koniec wrzesnia, bo chrzciny beda polaczone z 3 urodzinami Zuzi. U nas na takich imprezach jest zawsze stala liczba gosci ok. 20 (to tylko najblizsi - rodzice i rodzenstwo z polowkami, jedna ciocia, najblizsza kuzynka i kuzyn z polowkami) Robimy w lokalu, w mieszkaniu nie mamy tylu gosci gdzie posadzic. Urodziny zawsze robimy na 2 razy, a przeciez chrzciny sa tylko raz. Wcale nie uwazam tego za jakas ekstawagancje...gdybym miala dom, to oczywiscie robilabym sam. Obiad, deser i do domu... |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#920 |
Wtajemniczenie
|
zdrzemnęłam się trochę i mi lepiej bo u nas dzisiaj strasznie parno..pewnie gdzieś w okolicy burze przwechodzą, ale Gorzów póki co ominęły
![]() co do chrztu to ja chciałabym w październiku ochrzcić malutką, a "przyjątko" to na pewno w jakiejś restauracyjce: tylko obiad, ciasto torcik..3 godzinki maks i do domu... no i dla rodziny tylko najbliższej , żadne ciotki, sąsiadki, koleżanki nie wchodzą w grę... tylko, że u mnie najbliższa rodzina to ok 40 osób ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#921 |
Zakorzenienie
|
SMS OD NEROLKI :
"No to już wiecie, że niebawem zostaniecie ciociami, jakoś mi tak dziwnie. Tak jak Pieleszka mówiła, to mama położyła mi jedną kupkę kasy na księgową do oddania we wrześniu, a druga na opłacenie położnej i na nic więcej i tak żeby tata się nie dowiedział. Mniej się już boję.i jest duża nadzieja , że mój lekarz będzie przy mnie ale to się okaże. Sygine składam serdeczne życzenia. Madziulce współczuję insuliny, ale będzie dobrze. Tu jest kilka dziewczyn co sobie wstrzykuje. Gratuluje zakupów. Krystuś i Szymuś chorzy, więc siedzą wszyscy w domu i tyle ich widzę niestety. A Pieleszka to super dziewczyna. Jesteście wszystkie cudowne i kochane. Dziękuję wam za wszystko, że jesteście ze mną. Buziolki " |
![]() ![]() |
![]() |
#922 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Nerolka już niedługo i Izka będzie z Wami ![]() Cytat:
Ale ciężkie tematy dzisiaj poruszacie: chrzciny, kościół... Co do proboszcza z mojej parafii, to powiem, że byłam w szoku, kiedy oddał mi 200zł z opłaty za ślub... O chrzcinach jeszcze nie myślimy, ale pewnie w restauracji w małym gronie, nie będzie nam się chciało gotować, a też chcielibyśmy uczestniczyć w imprezie, a nie donosić gościom. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#923 |
Wtajemniczenie
|
Nerolko kochana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#924 |
Zakorzenienie
|
Nerolka dzielna dziewczyna z Ciebie
![]() Jakoś do mnie nie dociera ze zaraz będzie Iza na świecie. Pieleszka wesoło masz, taka duża rodzinka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#925 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#926 |
Rozeznanie
|
moniczka2123 lazienka i kuchnja supr
![]() 83monia plan porodu ![]() ![]() sygine sto lat ![]() ![]() ![]() dziubek79 za 34 tydzien ![]() youyou dziekuje ze pytasz kochana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wszystkim Wam dziewczynki dziekuje bardzo za słowa otuchy o kciuki buziaki dla Was ![]() ![]() ![]() U mnie idzie 3 tura prania ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() editka2022 ja bym tez nie czekała ![]() ![]()
.................... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Karolinka ur. 19.06.2011r. - 52cm i 2700g szczęścia ![]() ![]() ![]() 24 tyg - 6770g ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Lilkaa82 Czas edycji: 2011-05-12 o 19:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#928 |
Zadomowienie
|
Kochane ja to sobie ide....
![]() Obejze hotel 52 i szpiliki na giewoncie albo nie obejze i pojde spac ![]() ![]() Do jutra tylko nie piszcie za duzo ![]() ![]()
#929 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Sweet mam nadzieje, ze z inhalacjami Twoj stan zdrowia sie poprawi i nie bedziesz tak cierpiec...
Zaneta co do nauk przed chrztem, to u nas jest jedna, a tyczy sie glownie samego obrzedu, to znaczy, gdzie sie stoi, co robi itp. Trwa krociutko... Cytat:
Ja kilka razy korzystalam z tego przepisu: http://89.171.188.165/recipe31391.html biszkopt udal sie nawet takiemu beztalenciu jak ja, mase raz robilam jak w przepisie, a raz bita smietane z smietan-fixem...dekoracje to juz wg wlasnego upodobania... [QUOTE=agni82;26871373 Czy można brac węgiel w ciąży?[/QUOTE] Podobno tak, na pewno mozna smecte. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ciekawa jestem, czy po odstawieniu lekarstw porod sie tak natychmiastowo zacznie, czy jednak jeszcze swoje odlezy? No chyba, ze jej przyspiesza w razie czego. Ale trzymam kciuki za szybki i jak najmniej bolesny porod! Nadrabiam dalej... |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#930 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki aby wszystko było w porządku! ![]() I tak jesteś bardzo silna słońce!! Izunia już za nie długo będzie z Tobą!! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:29.