|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł na nowy wakacyjny wątek ![]() |
|||
Wody Nam odpływaja i Nasze brzdące Nas witają - Lipiec/Sierpień 2011 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 1,30% |
Rodzice moi kochanie - za chwilę będę już z WAMI ! - Lipiec/Sierpień 2011 |
4 | 5,19% |
Jedna mamą, druga z brzuchem, która teraz przywita się z Maluchem ? Lipcówki-sierpniówki 2011 |
5 | 6,49% |
Szopy z norek wylatują, mamy dzieci już całują. Lipcówki-sierpniówki 2011 |
18 | 23,38% |
Porodówki zapełniamy, letnie dzieci już witamy. |
3 | 3,90% |
Akcję wywoływania rozpoczynamy, wakacyjne maluszki na świecie witamy. |
0 | 0% |
Synu, córko, wychodź z brzucha! Idzie lato - mamy słuchaj! |
14 | 18,18% |
Torby już spakowane a my nadal nienagadane! |
0 | 0% |
Z brzuszkiem pożegnania czas. Drogie dzieci - witamy Was! |
1 | 1,30% |
Bociany zaczynają już lądować, letnie mamuśki- czas się rozpakować! |
8 | 10,39% |
A my nie znamy dnia ani godziny bo nasze szkraby w nosie mają porodów terminy |
3 | 3,90% |
A my jak bomby sobie tykamy i na rozbrojenie cierpliwie czekamy. |
3 | 3,90% |
Pękają już brzuszki jak bańki mydlane, wychodzą z nich nasze maluszki kochane. |
5 | 6,49% |
Jedne już rozpakowane, inne zaczekane - wciąż w kupie się trzymamy - lipcowo-sierpniowe mamy 2011 |
2 | 2,60% |
Torby spakowane, łóżeczka skręcone, czekamy na nasze brzdące wymarzone! |
1 | 1,30% |
Nareszcie lipcowo-sierpniowe mamusie wymieniają brzuszki na słodkie dzidziusie! |
6 | 7,79% |
Ruszające się brzuszki w zapomnienie odchodzą, na ich miejsce cudowne maleństwa się rodzą |
0 | 0% |
Mamusie lipcowo-sierpniowe: tykające bomby zegarowe, w każdej chwili urodzić gotowe |
3 | 3,90% |
Głosujący: 77. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Cxesc wszystkim
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a tak wogole to u nas brzydko:/ zostalo 5 dni do powrotu mezulka ![]() ![]() ![]() i dzis ZACZYNAMY 35 TYDZIEN ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#932 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czas w kolejce się ustawić i na poród się nastawić! Lipcówko-sierpniówki 2011.
Stapelka i Pieleszka - super brzuszki
![]() ![]() a ktg to nie obowiązkowe- gdzie mają podczas wizyt to robią,by sprawdzic bicie serduszka dzidzi i akcję skurczową macicy. ale zazwyczaj się je robi wtedy jak się ciężarna z jakimiś skurczami w szpitalu zjawi.ja miałam robione przypadkiem w pierwszej ciąży. a tak nie z przypadku to podczas porodu ![]() miłego dnia dziewczęta |
![]() ![]() |
![]() |
#933 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
piękna, kolejna czarnulka ![]() Pieleszka dorodny wieloryb ![]() Dziewczyny które mają wizytę: zanka, natka, margaret i nie wiem kto jeszcze ![]() Ze spaniem wszystkie mają chyba masakrę. Dzisiaj kwękałam w nocy bo mnie brzuch bolał jak na okres, a potem mała mi na pęcherz napierała i ledwo do łazienki doszłam. Dzisiaj czeka mnie ten cholerny egzamin poprawkowy o 16. Zaciskajcie podwójnie kciuki. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#935 |
Zakorzenienie
|
wlasnie, jak leze jest w miare ok, ale jak wstane to mam takie parcie na mocz ze masakra...i tak od tygodnia gdzies! ma chyba łep jak sklep i ciagle mi uderza w pęcherz...
|
![]() ![]() |
![]() |
#936 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a nie da się ściągi napisać na brzuchu? ![]() Cytat:
![]() czasem mam wrażenie w nocy, że nie dojdę do wc a najgorsze jak mi się parę razy zdarzyło z takim nabrzmiałym pęcherzem pędzić do wc i jak tylko siadłam to czułam takie potworne parcie na pęcherz a nic nie chciało wylecieć, ale bolałoooo ![]() dopiero po chwili się udawało haaaaa! w końcu "pękł" mój 500 post ![]() koniec z raczkowaniem ![]()
![]() |
#937 | ||
Zadomowienie
|
cudowna
![]() ![]() ![]() Cytat:
dzięki dziewczyny za słowa pocieszenia. ![]() a zgaga może dobic. czuję się jak smok wawelski ![]() ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#938 | |
Zakorzenienie
|
A uzgodniłaś to ze swoim maleństwem?
![]() ![]() Pieleszko, Stapelka śliczne brzuszki macie! ![]() Ja muszę też swojego zdjęcie zrobić, bo dawno nie robiłam ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Zadomowienie
|
Nam na SR położna mówiła, że z wodami to nie jest tak, że chlustaja wszystkie na raz tak jakby ktoś wode z garnka wylewał. Zresztą od kilku koleżanek tez to slyszałam i dwie to mówily że one nawet nie wiedziały kiedy im wody odeszły. Położna na SR mówiła że różnica miedzy odchodzącymi wodami a siusianiem jest taka, że jak sie siusia i się zaciśnie mieśnie to się zatrzyma a wód płodowych żadne zaciskanie nie zatrzyma
![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#940 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#941 |
Raczkowanie
|
cześć kochane
na dzięń dobry GRATULUJĘ KOLEJNYM MAMUSKOM !!! 3 DNI MNIE NIE BYŁO I WOOOOW ![]() mam pytanko do Brunetki i innych ![]() własnie rozmawiałam ze znajomą (20 tc z bliźniaczkami), która wczoraj wylądowała na ip z bólami i wyszła jje krew w moczy z podejrzeniem kamieni w nerkach (reszta badań ok) z tego co mi się wydaje to chyba dosyć częste w ciązy? możecie się ypowiedzieć? ona zaraz jajko zniesie bo konsultację z urologiem ma dopiero wieczorem...;( iwona |
![]() ![]() |
![]() |
#942 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry.
Też miałam dziś okropną noc. Koszmar. Zgaga jak sto pieronów, ból brzucha, duszności i w ogóle. A jeszcze suszyło mnie strasznie, a nie miałam wody, więc katowałam się sokiem, który wzmagał zgagę ![]() Teraz muszę iść do sklepu i kupić coś na obiad, ale nie mam pojęcia co...
#943 |
Rozeznanie
|
ojej następna mamusia gratuluje
![]() sliczne maleństwa, ja już nie mogę się doczekać na mojego synka ![]() miłego dzionka |
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki
![]() Patik kciuki za egzamin ![]() Lilka gratuluję Karolinka jest śliczna ![]() Nie umiem cytować i nie pamiętam co miałam komu odpisać :/// Rozczulanka jest mega smutna !!
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-06-20 o 09:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#945 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Stapelko sliczny brzuszek
![]() Nie wiem, czy nie przeoczylas mojej prosby o zeskanowanie tego dodatku Gazety Wyborczej. Dasz jeszcze rade? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zanka a moze pomalu sie zaczyna? Ta nerwowosc i wc... ![]() Cytat:
Sliczny brzuch, a Ty jak modelka, kolejna forumowa chudzinka z doklejonym brzuszkiem. Cytat:
Co do ktg, raczej nie jest obowiazkowe. Ja nie mam na wizytach, bede jezdzila do szpitala, ale nie na IP, tylko u nas jest cos takiego jak poradnia, tam np mozna chodzic na wizyty do lekarzy, ktorzy maja akurat dyzur, tam tez robia ktg. Ale nie od 36 tylko 38 tc. Wy narzekacie dzis na spanie, a ja sie w koncu wyspalam, bez goraczki, bez sikania, szkoda, ze tylko do 7, ale zawsze cos! |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#946 | ||||
Zakorzenienie
|
skąd ja to znam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
http://alles.pl/sklep//produkty/mama...mamanew_33.php Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() witam w poniedziałek, wreszcie brzydka pogoda ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Zadomowienie
|
Witajcie!
Looknęłam na 1 stronę, a tu Lilka urodziła!!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Nie wiem jeszcze co i u kogo bo nie nadrobiłam dokładnie, dopiero się zabieram. Czekam w stresie na dzisiejszą wizytę o 16, jakies zle przeczucia mnie dorwały, humoru brak, źle śpię, jestem jakaś wymęczona i zdołowana. Nie będę Was tu dzisiaj zasmucać, bo nie chcę zarazić nikogo. Napiszę po wizycie. A dziś zaczynamy już 34 tydzień. Idę czytac. Miłego dnia! |
![]() ![]() |
![]() |
#948 |
Zakorzenienie
|
A już wiem dziubek79 mi też nikt nic o KTG nie mówił, teraz mnie gin zapisał na pierwsze w środę. Ale to prywatnie tak jak wizyta, tyle tylko, że za free. Może zapytaj swojego jakoś tak żeby nie stwierdził że sama sobie badania zlecasz
![]()
#949 |
Zadomowienie
|
wlaczcie tvn ma byc o gadzetach dla cizarnych
![]()
#950 |
Zadomowienie
|
Lece sie szykować bo za 35 minut mam wizytę a teraz podstawowe czynności zeby sie ogarnąc zajmuja mi 2x więcej czasu
![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#951 | |
Raczkowanie
|
Jaki wieloryb - śliczny brzusio
![]() Kochana dziewczynka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#952 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() miałam jeszcze przekazać ![]() Lilka Karolcia jest ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
Zakorzenienie
|
do pogonienie do wc to skutek nerwów chyba
nie wiem w sumie czemu się tak denerwuję dzisiejszą wizytą ![]()
#954 |
Zakorzenienie
|
zanka będzie dobrze na wizycie
![]() ![]() dziubek79 wiem, że w niektórych szpitalach można się zapisać na KTG. Może i u Ciebie ? A tak w ogóle to pije ktoś oprócz mnie te liście malin ? ;>
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-06-20 o 09:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#955 |
Raczkowanie
|
Myślałam że coś lepszego pokażą na tym tvn, ale się zawiodłam... nie będę dziecka karmić w parku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
" Panie są zagrożone kamicą w czasie ciąży, bo wtedy częściej dochodzi do zastoju moczu oraz bakteryjnych infekcji dróg moczowych. Bakterie alkalizują mocz, a w środowisku zasadowym szybciej wytrącają się sole wapnia, co sprzyja tworzeniu się kamieni." |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#958 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#959 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Zakorzenienie
|
dziubek79 najpierw się dowiedz czy jest taka możliwość KTG. A jakbyś ją spotkała to powiedz, że boli Cię podbrzusze i się martwisz dlatego na KTG przyszłaś
![]() A tak a propo biegunki to mnie męczy już gdzieś od ponad tygodnia, ale nic mnie nie boli, po prostu raz dziennie jest. Ale nie chce sobie już wkręcać, że się organizm oczyszcza czy coś bo znowu się zawiodę :/
"Jeśli u mnie zasypiasz, to tylko w kącie mojej głowy. Jeśli ubrany, to tylko do połowy." ![]() ![]() Edytowane przez Zmalowana Czas edycji: 2011-06-20 o 09:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.