|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | |
|
Wieczne Kutango
|
Dot.: "Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych posiłków dziennie, 1000 kcal ! cz. 2 "
Cytat:
|
|
|
#932 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: "Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych posiłków dziennie, 1000 kcal ! cz. 2 "
a lubisz chociaz te kasze, bo ja nie cierpie
dlatego wole 2 male ziemniaczki zjesc maja potas w sumie...
Edytowane przez kosaciec Czas edycji: 2011-07-24 o 19:25 |
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
Wcześniej jadłam normalnie. Tzn. normalnie...Jadłam po prostu ziemniaki dajmy na to ze smażonym kotletem i np. warzywem surowym lub konserwowym. Ale naczytałam się o tym błonniku, też z wypróżnianiem zaczęłam mieć problemy to pomyślałam, że może powinnam jeść więcej tego błonnika w daniach. Do tego zaczęłam grillować zamiast smażyć i taki kurczak też mi bardzo smakuje. Ale chyba się w jakiś kozi róg zapędziłam...A kaszę lubię. Ryż też. I ten kalafior naprawdę bardzo mi smakował. Tylko myślałam, że będzie sycił. Porcje jem takie jak zawsze...A może to przez ten okres za parę dni. Teraz też pożarłam kanapkę aż mi TŻ doje**ł że 'Przecież o 4 jadłaś obiad!". Nie wytrzymałam, musiałam zjeść tą kanapkę. Myślałam że lód mi starczy ale nie
Dziś na wadze niby miałam 49 ale czuję się przez te napady głodu jak spaśluch. Jakieś załamanie chyba przechodzę...I sorry że ciągle coś w poście dopisuję ale mam natłok myśli Szkoda że tych negatywnych.Never, a co? Miałaś jakieś problemy może przez dietę?
![]() Edytowane przez dzaga1989 Czas edycji: 2011-07-24 o 19:29 |
|
|
|
#934 |
|
Raczkowanie
|
to ja tak wlasnie jem - jak to okreslilas normalnie...
tyle ze uwazam na ziemniaki, jem te 2 sztuki i koniec...warzyw to fure, bo uwielbiam...i maly kawalek miesa...mniejszy niz dawniej....poza tym nic nie zmienialam w obiadach na diecie...zreszta nie ja je gotuje to nie wiem jak bym miala zmienic pytaja mnie tylko jakie warzywo ma byc, bo wiedza ze to dla mnie najistotniejsze..
Edytowane przez kosaciec Czas edycji: 2011-07-24 o 19:32 |
|
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
To może ja zmniejszę porcję o jednego kartofelka i zastąpię go po prostu kupicą
warzyw. Kuurde, ale ten kalafior się takim dobrym rozwiązaniem wydałał. Buu
|
|
#936 |
|
Raczkowanie
|
powinno byc pol talerza warzyw, 1/4 miesa i 1/4 np. ziemniaka
takie proporcje obiadowe...to wszyscy pewnie znaja, bo walkowane to jest od lat... to mnie sie tak mniej wiecej udaje...z ta roznica ze ja caly talerz warzyw potrafie bez problemu zjesc....a reszte salatki dopchac na kolacje zagryzajac wasa...lol a zostawiam na kolacje tylko dlatego, zeby sobie zoladka nie rozpychac taka iloscia...ale radoche mam zawsze jak zostanie ![]() to sie chyba nazywa krolicza natura.... gdyby nie te slodycze ehh to bym sie tak nie doprawila, bo nawykow zywieniowych zlych nie mialam :/ ale juz 2 raz tego bledu nie popelnie...jak ja tabliczke czekolady to na raz potrafilam zjesc masakra...
Edytowane przez kosaciec Czas edycji: 2011-07-24 o 19:45 |
|
|
|
#937 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwszy raz o tym słyszę przysięgam
W moim zaścianku to zawsze oby "gębę kartoflami zapchać". Dopiero gdy poszłam na studia i przeprowadziłam się do miasta podsłuchiwałam u dziewczyn jak jedzą, podpatrywałam w restauracjach...No i faktycznie masz rację, że te proporcję są dość często spotykane. To będzie ok jak zacznę tak właśnie szamać. I pewnie pójdę jutro po jakąś Xennę czy inny szit bo nic mi to oczyszczanie nie pomogło i tylko mi bobki wychodzą Już mam dosyć tego ![]() Piję dla ukojenia nerwów czerwoną herbatę. Wypłakałam się TŻ ale on nic nie kuma. Powiedział, że jestem psychiczna bo schudłam 16kg i dalej telepię się o każdy gram.
![]() Edytowane przez dzaga1989 Czas edycji: 2011-07-24 o 19:54 |
|
|
|
#938 |
|
Raczkowanie
|
dzaga1989
no wiesz...zeby "gebe miesem zapchac" to malo kogo stac w tym kraju...zreszta tez niezdrowo...a efekt kalafiora juz znasz moj tata tez ma te proporcje przesuniete znacznie w strone kartofla wiec teorie zywieniowe teoriami, a zycie zyciem...ale dla kobiety niepracujacej fizycznie jest to mysle adekwatne i wskazane...u mnie sie sprawdza w kazdym razie
Edytowane przez kosaciec Czas edycji: 2011-07-24 o 20:16 |
|
|
|
#939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba parę rzeczy mi rozjaśniłaś. Więc będę jadła ziemniaki, a kalafior lub brokuły walnę jako warzywo, bo sporo tego pierwszego zamroziłam. Myślę że nie będzie to złe połączenie. A no i dziś zamiast tradycyjnych brzuszków pewnie będę robić ten abs. Podobno przy dobrej rozgrzewce przynosi efekty. Mam taką małą oponkę i za cholerę nie chce "zejść". Może to pomoże. Bo jeżdżę na rwr, pływam i nic :/
|
|
|
#940 |
|
Raczkowanie
|
witajcie
no ja tez mialam male zalamanie niestety, otoz zjadlam tak: 13.30: 2 bulki po 60 g z 1 plasterkiem szynki i pomidorkiem 17.00: 4 plasterki szynki+ garstka warzyw 18:00: nieplanowane 2 lyzki twarogu z 2 lyzeczkami slodziutkiego dzemu z jezynami ( jak to zjadlam to rzucilam sie na slodkie i zamiast polykac to wypluwalam i jestem zla, bo to juz 2 raz sie zdarzylo 20.00 planuje serek wiejski i moze dorzuce do tego bulke ale niewiem watpie kurcze wczoraj kolacje jadlam o 20 a poszlam spac o 3 nad ranem, 7 godzin bez jedzenia, zawsze jem kolacje o 20 i chodze spac tak 24 lub 1 w nocy ale kolacji po 20 nie rusze bo mi nie wchodzi poprostu wiec musze zostac przy godz 20 choc i tak to dla mnie zbyt pozno pozdrawiam
|
#941 |
|
Zadomowienie
|
Moje dzisiejsze podsumowanie
:I duży jogurt nat. 0% + szklanka płatków kukurydzianych z domieszką pszennych rower II Wielki gołąbek z sosem pomidorowym III 150g grilowanej piersi kurczaka, sałatka z : maleńkiej cebulki, trochę papryki, pomidora, 3 rzodkiewek posypana ziołami + wielki ogórek kiszony 20min HH IV serek homo z wielką łychą wiejskiego, cynamonem, słodzikiem
Edytowane przez mimi0290 Czas edycji: 2011-07-24 o 20:35 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#942 | |
|
Rozeznanie
|
Wiem, wiem, już nic nie kombinuję
![]() Cytat:
Np. coś takiego http://allegro.pl/oryginal-bialko-wp...714269365.html W sklepach dla pakerów też pewnie będą Firm jest od groma, ja używałam akurat tej i mi smakowało.170 Chwilowo nic, kiedyś brzuszki ale mięśni i tak nie było widać. Ale Ty jesteś szczuplejsza to pewnie masz w ogóle pępek przylepiony do kręgosłupa? ![]() Kurcze, zaczynam się trochę martwić bo włosy mi wypadają trochę bardziej niż kiedyś. Niby to częste przy karmieniu cyckiem ale może z powodu wagi wychodzą a nie karmienia? I jeszcze tak się zastanawiam... gupio to brzmi ale... czy widać Wam te podłużne kości na dłoniach?
|
|
#943 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() robilam wczoraj rano abs i do dzis mnie szyja boli wiec dzis 8 min legs zrobilam i na rowerze bylam....abs moze jeszzce sprobuje...podobno trzeba patrzec w jakis punkt na suficie i bron boze nie ciagnac rekoma glowy do gory...wydawalo mi sie ze nie ciagnelam, bo znalam te zasade wczesniej, ale szyja i tak mnie koszmarnie bolala...teraz juz jest lepiej...ale sie waham czy dzis podchodzic do kolejnej proby czy moze poczekac do jutra...moze zaczne i najwyzej przerwe...dzaga...no wlasnie zrob pasek ze swoimi wagowymi osiagnieciami slysze tu plotki, ze Ci sie pepek do kregoslupa przykleil a ja nic o tym nie wiem jeszcze
Edytowane przez kosaciec Czas edycji: 2011-07-24 o 20:44 |
|
|
|
|
#944 |
|
Zakorzenienie
|
Myślałam że umrę podczas tego ABS
|
|
#945 |
|
Wieczne Kutango
|
Dziewczyny czytam forum kdf dla sportowcow ale tam laski sie odchudzają wrzuce wam przykładowy jadłospis, dopiero teraz widzę ile błedów robimy podczas odchudzania zamiast eliminowania posiłkow trzeba dodawać, zamiast katowania się na siłowni tak jak ja to robie wystarczy lekki trening.. matko kochana a zebyscie zobaczyly zdjęcia tej panny przed i po... nie wiedzialam, że mozna schudnac tyle jedzac i w ogole.. brak mi slow naprawde
I. 2 jajka 40g owsianych jagody, pół banana II. 200g ziemniaków 70g piersi z kurczaka III. 50g ryżu brązowego 100 g piersi z kurczaka warzywa IV. sałatka z surimi http://www.kfd.pl/ma...79#entry1701979 V. 50g ryżu brązowego 100g mintaja na parze warzywa VI. 125g twarogu 10g oliwy TRENING: Na czczo: 30’ rowerka + potem trening właściwy tj: PULL: nogi, plecy, biceps *przysiad 10/10/10 *26kg, **2 x 10kg *wykroki 10/10/10 2 x 10kg * wspięcia na palce ze sztangą na kolanach 10/10/10/10 21 kg *MC klasyczny 8/8/8/ 36kg *wiosłowanie sztangą 10/10/10 21 kg *uginanie ramion ze sztangą 10/10/8 16 kg * sztrugsy 10/10/10 2 x 10kg *unoszenie nóg w leżeniu na ławce płaskiej 10/10/10/10 *pięcia brzucha leżąc 20/20/20 PRZED: bcaaxtra + l-karnityna PO: 2x amino 660
|
|
#946 |
|
Zakorzenienie
|
Eivor nie chudnij już więcej
Karolinko musisz zacząć coś z tym robić, może idź do jakiegoś specjalisty, bo chyba nie chcesz znów popaść w anoreksję czy bulimię ( to co teraz robisz moim zdaniem już podchodzi pod bulimię ) Proszę Cię zastanów się nad tym, bo naprawdę już się martwię o Ciebie ![]() Dzaga co do kalafiora i brokuł, to właśnie tak to z nimi jest, że najadasz się tylko na chwilę, ja też zawsze zjem trochę i czuję się pełna a za godzinę znów jem, bo nigdy nie zjem całego kalafiora czy brokuły na raz. A co do tych napadów głodu, to oczywiście, że jest to spowodowane też zbliżającym się okresem ![]() Baletnica cieszę się, że weekendzik udany
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
Meeedzik dziękuję Kochana za podniesienie mnie na duchu
Myślałam, że to ja tylko tam mam. Uff...Never, no coś Ty!? Dla mnie to menu to właśnie droga do przytycia A zapodałabyś link żeby te fotki obczaić?Eivor, zapomniałam Ci odpisać, że właśnie brzuchalek i wewnętrzne partie ud to moje koszmarki i jak tyję to zawsze od nich się zaczyna. Jeszcze w grudniu przed twisterkiem i tak ta oponka była większa a teraz mi spadła, ale taka buła ciągle została. A może wystarczy po prostu wyrzeźbić Będę próbować te ABSy.
|
|
#948 |
|
Raczkowanie
|
A co do l-karnityny to dostałam ją za darmo razem z rowerkiem, a podobno pomaga spalać tłuszcz. Trochę boję się to brać wiec siebie siedzi na półce
Wiec dziś było 24 km na rowerku stacjonarny + 45 min na rowerze zwykłym (po kolacji) + i teraz będzie 8 abs (ko kuzynka zainstalowała mi tą wtyczkę
|
#949 | |
|
Raczkowanie
|
no na tym zdjeciu z boku prawde powiedziawszy widac juz zebra
tak pytalam o wzrost, bo sie zastanawialam czy mnie przy 50 kg tez juz by bylo widac...ale nie...jestes jednak 7 cm wyzsza...popieram, ze czas juz diete zakonczyc![]() ---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
ale jesli intensywnie cwiczysz to pewnie mozesz zjesc wiecej... |
|
|
|
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
Dzaga, kalafior to raczej dodatek do obiadu, nie nasyci jak ziemniaki, no chyba, ze jest smazony w jakims ciescie czy cos
|
|
|
|
#951 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale po kolejnych 2kg bodajze sama sie wsiaknela i wygladzila i teraz mam plynne przejscie miedzy posladkami a plecami...wiec rozne cuda chodza po ludziach...probowac warto Edytowane przez kosaciec Czas edycji: 2011-07-24 o 21:22 |
|
|
|
|
#952 |
|
Zakorzenienie
|
ja niestety w ten weekend poległam po całej linii, ale od jutra od nowa walczę ze zwiększoną siłą. Już prawie wyzdrowiałam i mogę się brac do roboty
czy u was też taka jesienna pogoda? Ja chyba sobie za jakiś czas na zakupy jesienne pójdę ... :/
|
#953 | |
|
Wieczne Kutango
|
Cytat:
|
|
|
#954 |
|
Wieczne Kutango
|
same zobaczcie co prawda zajęło jej to długo ale przynajmniej zmieniła styl życie bo to nie jest dieta i będzie miała taka figurkę długo
|
|
#955 |
|
Zadomowienie
|
Ja już uciekam, wracam za tydzień. Życzę miłego dietkowania i spadku wagi wszystkim
|
|
#956 |
|
Raczkowanie
|
Eivor juz sie opamietaj bo wygladasz jak anorektyczka, same kosci a to juz nie jest fajne naprawde, ile wazysz teraz?
Ja napisze swoje poprawione menu: 13,30: 2 bulki po 60 g+1 plasterek szynki+maly pomidor 17: 4 plastry szynki+garstka warzyw+jablko 18: 2 lyzki wlasnego twarogu z 2 lyzeczkami slodkiego bardzo dzemu 20: bulka z serkiem wiejskim 200g mysle ze zmiescilam sie w 1000 kalorii i mam nadzieje ze incydent z wypluwaniem zarcia sie juz nie powtorzy
https://static.wizaz.pl/akcje/soraya...ral_mini_1.jpg"]https://static.wizaz.pl/akcje/soraya...ral_mini_1.jpg[/URL] Edytowane przez Dorisek16 Czas edycji: 2011-07-24 o 21:38 |
|
|
|
#957 |
|
Zadomowienie
|
nie załamujcie się grzechami dziewczyny, ja też zjadłam dziś trochę czipsów orzechowych i bekonowych. ale żeby się zadręczać wyrzutami sumienia? ciężko jest mi postawić się w Waszej sytuacji, rozumiem że macie problem z tym ED i w psychice, ale mimo to jakoś nie potrafię sobie wyobrazić jak się z tym czujecie. a Wasi Tżci co na to? pozwalają żebyście tak przeżywały każdy posiłek? albo przyjaciele, wiem że to łatwo powiedzieć ale może powinni poświęcić Wam więcej czasu i przekonywać aż do skutku że jesteście piękne i nie potrzebujecie takich metod? Never, mam nadzieję że opamiętasz się z tymi tabletkami przecież już kiedyś wylądowałaś w szpitalu przez to.
a co do tego 8min abs to mnie też bolała szyja przez pierwszych kilka dni myślałam że mi odpadnie, ale później już się przyzwyczaiłam i nic już nie czuję, mogę nawet ciągnąć ją i nic cierpliwości ![]() Eivor ja mam lekkie zarysy tych kości na dłoniach ale tylko jak napnę je i prawie ich nie widać ![]() dzaga ja przed @ też tak mam, chyba każda z nas tak ma. nie przejmuj się ![]() ja dziś nie miałam czasu na ćwiczenia, w dodatku ciągle boli mnie brzuch tak z boku nie wiem od czego. no ale jutro już poćwiczę na pewno. wrzucę Wam fotki ![]() aa no i zapomniałam o najważniejszym! dziś koleżanka powiedziała że urosły mi włosy
|
|
#958 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja tylko na chwilkę...dzisiaj dorwałam przypadkiem maskę do włosów Stapiz- Sleek Line i po prostu oniemiałam...włosy tak pachną, błyszcza się i są sypkie jakbym dopiero wyszła od fryzjera...dziewczyny na Wizażu strasznie zachwalały ta odżywkę! i miały rację!! P.O.L.E.C.A.M!!!
dobranoc Kochane
|
#959 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny, jestem nowa choć często korzystałam z porad wizazu. Ja również jestem na etapie odchudzania, chętnie sie do Was przyłącze jeśli pozwolicie.
|
|
|
|
#960 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ze tak obrazowo napisze![]() a figury maja nieziemskie bo maja wiecej miesni niz tluszczu...ale tez miesnie wiecej waza...wiec zebys nie panikowala w razie czego ze tyjesz
Edytowane przez kosaciec Czas edycji: 2011-07-24 o 21:59 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:02.

Dopiero od wczoraj zaczęłam jeść te warzywka. Po prostu chciałam odstawić ziemniaki i zastąpić je brązowym ryżem, kaszą i kalafiorem. Wczoraj był kalafior, dziś kasza...a ja bym zjadła konia z kopytami 
dlatego wole 2 male ziemniaczki zjesc
maja potas w sumie...
Szkoda że tych negatywnych.
masakra...
W moim zaścianku to zawsze oby "gębę kartoflami zapchać". Dopiero gdy poszłam na studia i przeprowadziłam się do miasta podsłuchiwałam u dziewczyn jak jedzą, podpatrywałam w restauracjach...No i faktycznie masz rację, że te proporcję są dość często spotykane. To będzie ok jak zacznę tak właśnie szamać. I pewnie pójdę jutro po jakąś Xennę czy inny szit bo nic mi to oczyszczanie nie pomogło i tylko mi bobki wychodzą 

Chyba parę rzeczy mi rozjaśniłaś. Więc będę jadła ziemniaki, a kalafior lub brokuły walnę jako warzywo, bo sporo tego pierwszego zamroziłam. Myślę że nie będzie to złe połączenie.
....... .

tak pytalam o wzrost, bo sie zastanawialam czy mnie przy 50 kg tez juz by bylo widac...ale nie...jestes jednak 7 cm wyzsza...popieram, ze czas juz diete zakonczyc