|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Inpiracje & Wariacje -> Nasze Ślubne Kombinacje - PM 2012 cz. VII
Cytat:
![]() ![]() A uwielbiam czytać w pociągu. Dlatego własnie na studia wolałam jeździć PKP, niż własnym samochodem. I wcale mi opóźnienia nie przeszkadzały, no chyba, że książka mi się skończyła.
![]() |
#932 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cześć Lejdis!
![]() Udało mi się Was wreszcie dogonić - od wczoraj nadrabiałam 20 stron! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#933 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A bez auta jestem jak bez ręki. Dobrze, że jakoś z TŻ umiemy się dopasować co do godzin pracy, bo byłoby kiepsko. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() mam ochotę na loda ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#934 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#935 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#936 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pchanie samochodu na autostradzie też nas nieźle rozbawiło. Już sobie wyobrażaliśmy jak cioteczka pchała samochód a wujek próbował odpalić ![]() ---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Bajki w 3D są dobre, ale film to trzeba dobrze zrobić aby efekty 3D naprawdę zachwyciły. Wiem, że 3D to tylko po to by więcej kasy zapłacić a czasem efektów brak...
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Zakorzenienie
|
Jakiś sąsiad/sąsiadka kupił/a sobie perkusję i już drugi dzień w nią wali
![]() HP - uwielbiam HP! czytałam HP do 4 tomu, a film widziałam do 5 części. I musze powiedzieć, że bardziej podobały mi się książki. Najtraumatyczniejsze było dla mnie zakończenie 4-go tomu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#939 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi tez sie ten grecki styl podoba, ale zastanawiam sie czy nie wygladam w nich za chudo, musze jeszcze inne wzory poprzymierzac, na razie to byl pierwszy rzut ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A w ogole to wczoraj sie pierwszy raz poklocilismy odkad jestesmy razem i to w dodatku o wesele...i mam dola ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#940 |
Wtajemniczenie
|
ksylwia, paulinka777 - dopisałam Was do kalendarza
![]() Pamiętam, że któraś pytała o koszt wodzireja. My mamy podobną sytuację - będzie DJ i wodzirej - dwie osoby, są to bracia i wynajmujemy ich jako duet. Za jeden dzień biorą 3 tys., za poprawiny dodatkowy 1000zł. Obrączki: ja mam rozmiar 10, a TŻ nie wiem jaki będzie nosił, jeszcze tego nie sprawdzaliśmy. To znaczy przymierzaliśmy różne modele obrączek, ale jakoś nie zapytaliśmy jaki on ma rozmiar. Co do poduszeczki, to chyba raczej nie będzie, bo nie planujemy dzieciątka, które by je niosło. Obrączki będzie miał świadek, a u nas w kościele jest tak, że dokumenty idzie się podpisywać do zakrystii zawsze przed mszą, więc pewnie wtedy odbędzie się przekazanie obrączek kościelnemu, księdzu bądź ministrantowi. maxwelka, również ode mnie przyjmij wyrazy współczucia. Ale pomyśl ile Twoja babcia przeżyła - prawie cały wiek! Była świadkiem diametralnych zmian w Polsce i na świecie. I to jest piękne. Lubcia, Nika - gratuluję zakupu bucików ślubnych! Sztuczka - a Tobie gratuluję sukienusi w szafie ![]() Co do organizera, to nie planuję takowego zakupu. Mam rozpisaną listę gości i budżet weselny w odpowiednich plikach excela, inspiracje w odpowiednich folderach na kompie, a w Wordzie rozpisane rzeczy do załatwienia na kolejne miesiące 2012. O, i właśnie zobaczyłam, że mam tam jakiś niezbędnik. Zaraz wkleję, bo nie wiem czy o to Wam chodziło ![]() Tak więc obejdę się bez organizera, a rady w stylu "Jak wybrać usługodawców" już mi się nie przydadzą - usługodawcy dawno wybrani.
Edytowane przez tenebrosa Czas edycji: 2011-07-15 o 12:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
Zakorzenienie
|
A wczoraj wpadły do mnie koleżanki i pokazałam im zdjęcia sukni które mi się podobają i które mierzyłam... no i tak podoba im się Herm's Bellucia i White Rose co przymierzałam u tej babki co koła nie zakładałam. I jak powiedziałam im ceny to stwierdziły żebym brała tą z Zamościa czyli White Rose. czyli tą zdjęcia na PM z UK
http://www.preloved.co.uk/fuseaction.../599b85ec.html a na dole katalogowe może przestanę kombinować i kupię jednak tą
#942 |
Wtajemniczenie
|
Sikoreczka, especially for you
![]() Niezbędnik PM z podziałem na 3 mniejsze zestawy: DO TOREBKI ŚWIADKOWEJ: 1. Agrafki 2. Bibułki matujące 3. Chusteczki higieniczne 4. Stoperan 5. Woda i słomka 6. Błyszczyk 7. Bezbarwna pomadka 8. Lusterko 9. Telefony do kamerzysty/fotografa, kierowcy, świadków, kogoś z obsługi sali, fryzjerki, kosmetyczki, taksówki 10. Dowody osobiste 11. Kartki od spowiedzi 12. Umowy (świadek) 13. Koszyk z płatkami kwiatów, który później posłuży jako koszyk do zbierania kopert od gości (świadek) DO PODRĘCZNEGO KUFERKA 1. Igła i nici 2. Małe nożyczki 3. Wsuwki 4. Lakier do włosów 5. Gumy do żucia 6. Mały ręczniczek 7. Przezroczysty lakier 8. Pilniczek 9. Chusteczki do demakijażu 10. Kosmetyki do poprawy makijażu 11. Plastry 12. Tabletki przeciwbólowe 13. Tabletki na zgagę, liproxal 14. Krem do rąk 15. Krem do twarzy 16. Super glue 17. Szpilki 18. Grzebień 19. Zapasowe soczewki, pudełeczko, płyn 20. Patyczki do uszu/ waciki 21. Wykałaczki 22. Krople do nosa 23. Ramiączka do biustonosza i do sukni 24. Wapno, Fenistil, Encorton, Amertil 25. Espumisan 26. Woda utleniona 27. Mgiełka do ciała DO PUDŁA W POKOJU PM: 1. Saszetka vanisha/proszku do prania 2. Golarka 3. Dezodoranty 4. Perfumy 5. Mydło 6. Ręcznik 7. Bandaż 8. Zmywacz do paznokci 9. Obcinacz do paznokci 10. Tampony 11. Chusteczki do higieny intymnej 12. Zapasowe majtki 13. Zapasowe skarpetki dla Pana Młodego 14. Zapasowa koszula 15. Zapasowe pończochy 16. Zapasowe buty 17. Szczoteczki do zębów i pasta 18. Suszarka (w razie niespodziewanego prania sukni/koszuli) 19. Guziki 20. Pęseta
#943 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez noneczka89 Czas edycji: 2011-07-15 o 10:57 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#944 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Zakorzenienie
|
Coraz bardziej zakochuję się w zwiewnych, prostych sukniach ślubnych (niektóre z Was tu takie wklejają)... do tego rozpuszczone włosy...kwiat w nich... bajka
![]() I tak sobie myślę - do tej pory chciałam na drugi dzień wesela założyć jakąs sukienkę do kolan... I czy by nie zrobić tak, że w pierwszy dzień mieć suknię bardziej zdobną + welon + upięte włosy, a na drugi dzień zafundować sobie długą i zwiewną suknię? ale nie białą tylko np. w kolorze pudrowego różu? na pewno będę się wyróżniać, bo rzadko się zdarza, żeby kobietki chodziły na wesela w długich sukniach. Co o tym myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() marylka80 więc jeszcze raz pochwalę Twoje włoski ![]() ![]() No i przykro mi z powodu TŻta. Niestety takie kłótnie się zdarzają, oby tylko wszystko ucichło. I szkoda, że TŻtowi nie podobają się Twoje wybory. Ale z facetami tak to już jest, niby na modę nie zwracają uwagi, a jak już to są bardziej wybredni iż my baby.
![]() |
#947 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#948 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Wyobraźcie sobie, że mnie- antyfance welonów- zaczynają się welony podobać ![]()
![]() |
#949 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja nie Sikoreczka, ale dziękuję, bardzo przydatne informacje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#951 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zawsze od tych okularów boli mnie głowa i się męczę. Wolę tradycyjne wersje w 2D. A w ogóle to średnio przepadam za kinem. Dużo przyjemniejsze dla mnie jest oglądanie filmów w domowym zaciszu, leżąc sobie z TŻtem na łożeczku, zajadając jakieś smakołyki. Swego czasu często chodziliśmy z TŻtem do kina ale później stwierdziłam że szkoda kasy, wolę za te pieniądze kupić coś dobrego do jedzonka czy zamówić pizzę, a obejrzeć w domu jakiś nawet starszy film na DVD. TŻ nie może się nadziwić, że zamiast cieszyć się, że on jeszcze chce mnie zabierać na randki do kina to ja marudzę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wiem, że dużo PMek na poprawiny wybiera taką sukienkę, którą później będzie można wykorzystać, np jakąś kolorową. Ale ja na pewno wybiorę białą lub ecru żeby się wyróżniać, choć niekoniecznie długą. To nic że później już mi się nie przyda, pewnie i tak ją sprzedam ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#954 |
Wtajemniczenie
|
magdziaS i jagata - musicie się chyba dogadać, która będzie aktualizować suknie naszych PMek. Teraz linki do obydwu Waszych postów są w pierwszej wiadomości na wątku: Magdzi jako Suknie PM2012, a jagaty jako Inspiracje - suknie i dodatki. Nie wiem czy ma tak zostać czy jakoś się podzielicie rolami?
Ja już zmykam, dwunasta wybiła - najwyższy czas. Mam na ten weekend nie lada wyzwanie - tłumaczonko z francuskiego na angielski. W końcu po coś studiowałam te 5 lat ![]() Miłego popołudnia!
#955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mówię to tylko ze swojej perspektywy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#956 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jagodzia suknia na PM wygląda lepiej niż w katalogu
![]() ![]() |
![]() |
#957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przy wyborze sukni nie powinnyśmy mieć żadnych wątpliwości. A jak mamy to trzeba szukać dalej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#958 | |
Zakorzenienie
|
oki
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#959 |
Rozeznanie
|
jagodzia - jak dla mnie pasuje do twojego charakterku... taka zadziorna
![]() Edytowane przez Nika0208 Czas edycji: 2011-07-15 o 11:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#960 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:52.