Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-01, 09:12   #931
Oluska1988
Raczkowanie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Dzień dobry mamusie my dziś z maleństwem zaczynamy 17 tydzień
Oluska1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 09:18   #932
ultraradiola
Wtajemniczenie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Hej mamusie

Po dwóch godzinach nadrabiania chyba 10 stron skończyłam
w weekend był TZ to nawet nie było czasu żeby zajrzeć na watek. Kazda godzinka i minutka z nim spędzenia była ważna A czas spędziliśmy na prawdę superancko Teraz czekać żeby 9 dni znowu szybciutko zleciały

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
aha właśnei na temat włosów, mi zaczeły w ciazy rosnąć jak oszalałe ale nei tam gdzie powinny tzn zamiast na głowie to rosną na rękach i brzuchu jak oszalałe i do tego takie ciemne do tego pod pachą musze codziennie golić , nogi co 2 dzień , wydaje mi się ze to właśnei hormony
Mam dokładnie to samo. Jakbym chciała być gładziutka na nogach i pod pachami musiałabym juz chyba na drugi dzień znowu się golić. Ah te hormony

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
dziewczyny a zapinacie pasy w samochodzie? Bo tz na mnie krzyczy jak nie zapnę, a koleżanka która juz jest mama mówi ze właśnie teraz nie powinnam i bądź tu mądry
Prawda jest taka ze jeśli nas by policja zatrzymała a byśmy nie miały pasów to nie dostałybyśmy mandatu z tym ze musiałybyśmy mieć kartę ciąży przy sobie. Ale ostatnio oglądałam taki program i wszędzie mowie żeby jednak pasy zapinać w ciąży. Mniej szkody wtedy wyrządzimy jeśli je będziemy mieć. Dlatego ja zapinam za każdym razem czy jestem kierowca czy pasażerem

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
A ja zapraszam na naleśniki z czekoladą lub dżemem. Do wyboru
mmmm z checia bym zjadla ale pewnie za pozno sie zglosilam

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
A zjadanie prezentów urodzinowych nie jest wcale takie dziwne, bo np. czekoladki też zjadasz, tyle, że one nie kicają, nie mają mięciutkiego futerka i nie patrzą na Ciebie słodkimi oczkami
dobry tekst

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
agatku ja don tej pory boję się wziąć małego bobaska na ręce...dopiero takie 3 miesieczne mniej wiecej boję się, że krzywdę zrobię....
Ja najbardziej boje sie etapu podtrzymywania glowki Jak to bede miala juz za soba to odetchne z ulga

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
ja wiem że jest tylko 1000zł becikowego i 1000zł za urodzenie dziecka czyli razem dostaje się 2000zł ale jak by zwiększyli becikowe to bym się nie obraziła
U mnie ze znajomych nikt nie dostał dodatkowego 1000 zł Dlatego mało prawdopodobne mi się to wydaje bo puścić 1000 zł tak sobie to nikt by tak nie chciał.

Cytat:
no nam zostaje tylko becikowe i kasa z naszych dodatkowych ubezpieczen... tz ma indywidualne i grupowe a ja grupowe...bo na ten drugi tysiac sie chyba na pewno nie załapiemy....
My mamy dokladnie tak samo z tych pieniedzy z ubezpieczenia pewnie zrobimy chrzciny dla naszego babelka

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
A my dzisiaj kupilismy basen taki duzy z drabinka. Nalewal sie 2 godziny az slonce zaszlo. Mili sie pokapala chwilke ale ja wzielam bo juz 19.00 byla. Jutro ma byc 30' to sobie poplywamy. Teraz maz grila rozpala i zaraz kielbaska i szaszlyczki

Masajko bardzo mi przykro, trzymam kciuki, tym razem na pewno bedzie dobrze .

Uciekam na ogrod. Do jutra

P.S. Zoska nie daj sie! Olej go jak przyjedzie.
Ale superancko Wlasnie dlatego zawsze chcialam miec dom Zeby sobie basen rozlozyc zrobic grilla i w ogole muc wyjsc na ogrod

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 09:27   #933
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Ale się w✂✂✂✂iłam, cholera jasna. Zadzwoniłam do UP i ten ciul przerwał staż , tylko dlatego, że sie z tym L4 spóźniłam, bez względu na to czy jestem na L4 czy nie, staż został przerwany.

Jedynie tyle szczescia z tym nie szczesciu, ze nie musze oddawac pieniedzy i nie musiałabym nawet wtedy gdy sama bym zrezygnowała ze stazu.

Ale chamidło, dupek jeden. Taka wsciekła teraz jestem.. aż płakać mi się chce.. Bo co ja teraz zrobię?

narazie wpłynęło pismo o przerwanie stażu i Pani dyrektor ma go rozpatrzyć. Mam biec jeszcze jutro tam z tym L4 czy juz sobie darować?

Edytowane przez zoskasamoska
Czas edycji: 2011-08-01 o 09:33
zoskasamoska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 09:34   #934
edytka27101982
Rozeznanie

Zośka, tak czytam i trochę się wkurzam,
Dziewczyno musisz znaleźć w sobie determinację i walczyć o swoją przyszłość! jeśli nie tą daleką (udany związek, szczęśliwą rodzinę dla dziecka), to chociaż zabezpieczenie materialne na najbliższe pół roku/rok!

jesteś na stażu i co Szef chce żebyś zrezygnowała?
idź do UP i powiedz opiekunowi stażu że kombinuje dziad! będzie musiał płacić karę za zerwanie stażu, i dodatkowo przez długi czas nie dostanie innego stażysty!!! nie będzie mu się to opłacało i może da Ci spokój i pójdziesz na L4.

A masz gwarancję zatrudnienia po stażu?? chociaż na pół roku??
to kolejne pieniądze! nawet z najniższej krajowej to jest ok. 1000zł na rękę co miesiąc!! potem nabywasz prawa do zasiłku dla bezrobotnych i znowu masz swój pieniadz!!!!

A ponieważ widać że na TŻta nie możesz liczyć to chyba warto mieć swoje pieniądze chociaż na podstawowe rzeczy... chleb, pieluchy.

wiem że jest CI ciężko, ciąża, brak oparcia, samotność, hormony itp.itd. ALE TYM BARDZIEJ musisz obudzić w sobie instynkt samozachowawczy! DLa dziecka zacznij rozpychać się łokciami w tym świecie bo świat nigdy nie będzie bajką, trzeba walczyć o swoje!!!

zrób porządek z szefem - nie daj się dziadowi zastraszyć! prawo Cię chroni, umowa stażowa Cię chroni - tyko się uczysz, masz prawo popełniac błędy, nie mozę Cię za to wywalić i niczym zastraszyć! ma Cię uczyć i podejrzewam że musi Cię zatrudnić - teraz UP nie dają staży bez gwarancji zatrudnienia, przynajmniej u nas w LBN.

o sprawach uczuciowych nie będę pisała...

sorki za długość i lekki krzyk...
po prostu szkoda mi jak się odpuszcza i nei walczy o swoje..

EDIT:
ok doczytałam najnowszą wiadomość - leć do UP koniecznie, ale obawiam się że za brak L4 mogą zerwać staż... chyba ze nie minął jeszcze tydzień?

a czemu nie dziś?? na dostarczenie zwolnienia jest 7 dni! zawsze i wszędzie!

Edytowane przez edytka27101982
Czas edycji: 2011-08-01 o 09:37
edytka27101982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 09:34   #935
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
dzien dobry kochane!!
byłam rano na badaniach a teraz czekam na koleżanke bo ma do mnie przyjechać i zostaje do jutra szkoda ze tak leje bo byśmy gdzies poszły a ta to cos trzeba bedzie robić w domu ale już wymyśliłam ciacho szarlotke a wieczorem pojedziemy na festyn
zoskasamoska gratuluję kochana decyzji i trzymaj się mocno!! a za wizytę trzymam kciuki mocno!!
uska nie boisz się zespołu FAS? ja to nawet bezalkoholowego nie tknę tyle się naczytałam o tym nawet pół lampki wina w ciązy może spowodować całą lawinę objawów choroby FAS u dzieci. Jestem strasznie przewrażliwiona na wszystko może za bardzo no ale jak się tyle o tym czytało to tak jest a na festyn tez dzisiaj idę pewnie nie będzie za fajnie bo poniedziałek ale zawsze posiedzimy sobie wśród ludzi
nie boje sie co ma byc to bedzie mojej kolezance na usg wychodzilo 2 razy ze dzisdzius ma jedna nerke mniejsza, i lekarz jej kazal 2 piwa tyg pic przez 4 tyg i nerka sie wyrownala a ja nawet pol nie wypilam i to jeszcze z kija na festynie to tylko kolor piwa mialo;p i z sokiem

a w ogole to dzien dobry

http://www.suwaczek.pl/cache/b034e10552.png
uska000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 09:34   #936
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez renata:) Pokaż wiadomość
uska nie boisz się zespołu FAS? ja to nawet bezalkoholowego nie tknę tyle się naczytałam o tym nawet pół lampki wina w ciązy może spowodować całą lawinę objawów choroby FAS u dzieci. Jestem strasznie przewrażliwiona na wszystko może za bardzo no ale jak się tyle o tym czytało to tak jest a na festyn tez dzisiaj idę pewnie nie będzie za fajnie bo poniedziałek ale zawsze posiedzimy sobie wśród ludzi
Z tym alkoholem lekka przesada Mojej koleżanki matka miała chęć na lampkę wina wieczorem i piła, ale można tylko bodajże wytrawne, bo to pomagało na krwinki czy jakoś tak i jakoś chorego dziecka nie urodziła, tak samo ciocia mojego męża wypiła sobie nie raz naparstek likieru itp i też dziecko zdrowe... ja piję jak mnie najdzie karmii bezalkoholowe, ale narazie zdarzyło mi się raz Nie dajmy się zwariować, teraz za dużo piszą na ten temat i ludziom robią wodę z mózgu nie mówię tu o alkoholu wódka czy co innego, tylko o winie wytrawnym A karmii można, tlko musi być rozgazowane

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 09:40   #937
klaurencja
Raczkowanie

Witajcie

Zaczynamy 15 tydzień

Lecę nadrabiać Wy gaduły!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-01, 09:44   #938
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez edytka27101982 Pokaż wiadomość
Dziewczyno musisz znaleźć w sobie determinację i walczyć o swoją przyszłość! jeśli nie tą daleką (udany związek, szczęśliwą rodzinę dla dziecka), to chociaż zabezpieczenie materialne na najbliższe pół roku/rok!

idź do UP i powiedz opiekunowi stażu że kombinuje dziad! będzie musiał płacić karę za zerwanie stażu, i dodatkowo przez długi czas nie dostanie innego stażysty!!! nie będzie mu się to opłacało i może da Ci spokój i pójdziesz na L4.

to kolejne pieniądze! nawet z najniższej krajowej to jest ok. 1000zł na rękę co miesiąc!! potem nabywasz prawa do zasiłku dla bezrobotnych i znowu masz swój pieniadz!!!!

A ponieważ widać że na TŻta nie możesz liczyć to chyba warto mieć swoje pieniądze chociaż na podstawowe rzeczy... chleb, pieluchy.

wiem że jest CI ciężko, ciąża, brak oparcia, samotność, hormony itp.itd. ALE TYM BARDZIEJ musisz obudzić w sobie instynkt samozachowawczy! DLa dziecka zacznij rozpychać się łokciami w tym świecie bo świat nigdy nie będzie bajką, trzeba walczyć o swoje!!!

zrób porządek z szefem - nie daj się dziadowi zastraszyć! prawo Cię chroni, umowa stażowa Cię chroni - tyko się uczysz, masz prawo popełniac błędy, nie mozę Cię za to wywalić i niczym zastraszyć! ma Cię uczyć i podejrzewam że musi Cię zatrudnić - teraz UP nie dają staży bez gwarancji zatrudnienia, przynajmniej u nas w LBN.

EDIT:
ok doczytałam najnowszą wiadomość - leć do UP koniecznie, ale obawiam się że za brak L4 mogą zerwać staż... chyba ze nie minął jeszcze tydzień?

Sprawa wygląda tak:

Od 19 lipca jestem na L4 , mialam 7 dni na dostarczenie L4 , nie wiedziałam o tym, pierwszy raz w ogole jestem na L4, nie wiedziałam jak to działa, szef mi powiedział, że mam to do konca lipca dostarczyc, a ja głupia uwierzyłam, chciałam to dostarczyc wraz z lista obecnosci ( z reszta liste mi zabrał, nie wiem dlaczego)

Szef miał obowiązek mnie zatrudnic po stazu, ale skoro jestem w ciazy to ja zmieniłam sytuacje i ponoć już nie musi, a mi sie wydaje, ze jednak musi, bo dlaczego teraz by tak kombinował?

dziewczyna na innym watku radzi mi, zebym napisała pismo do UP, bym napisała tam , ze L4 dostarczyłam późno , bo jestem w ciąży, zagrożonej (ale to nie prawda.. :/), że szef od kąd się dowiedział, że jestem w ciąży wydzwaniał na mnie i wygrażał.

L4 mam do jutra, ale chcialam jutro załatwic kolejne L4 na miesiac, bo myślałam, ze tym sposobem uda się jakoś uniknąć przerwania stażu, teraz nie wiem czy pisać to pismo i od razu dać L4, czy tylko pismo wysłac.
Stary 2011-08-01, 09:54   #939
edytka27101982
Rozeznanie

Jedź do UP weź długopis i kartkę i znajdź tam jakiegoś doradcę i napisz to pismo wyjaśniające! dodatkowo możesz poprosić o wizytę u Dyrektora UP - ma obowiązek przyjmować petentów w wyznaczonych godzinach.
Na l4 masz napisane ze możesz chodzić?? bo jeśłi tak to mogą nie uwzględnić.. argumentu że jest zagrożona ciąża

edytka27101982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 09:58   #940
NataliaM1103
Rozeznanie

Witam Mamuśki,przed ciążą używałam balsam z eveline rozgrzewający na cellulit,czy teraz też mogę do stosowac??(uda,pośladki)
NataliaM1103 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 10:01   #941
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Cytat:
Jedź do UP weź długopis i kartkę i znajdź tam jakiegoś doradcę i napisz to pismo wyjaśniające! dodatkowo możesz poprosić o wizytę u Dyrektora UP - ma obowiązek przyjmować petentów w wyznaczonych godzinach.
Na l4 masz napisane ze możesz chodzić?? bo jeśłi tak to mogą nie uwzględnić.. argumentu że jest zagrożona ciąża
Pismo już piszę, w domu.
Na l4 mam napisane ,ze nie moge chodzic, ze mam leżec, no to nawet ja nie moglabym tego pisma donieść. Aj dobra napiszę coś , zobaczymy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-01, 10:02   #942
madzia16094
Raczkowanie

hej bylam tydz temu na usg u innego gina zapytac sie o plec powiedzial ze 14 tydz to za wczesnie na plec ale sie uparlam i zobaczyl pow ze siusiaka nie widac to on obstawial by dziewczyne male tak sie wiercilo ze trudno bylo zobaczyc pow ze nie twierdzi ze go tam nie ma ale nie widzi wiec obstawia dziewczyne czy mozna sie tym sugerowac ? dodam ze ten lekarz to normalny ginekolog poloznik a ten ktory prowadzi mi ciaze to dr n med gienkolog poloznik i w 11 tyg juz pow ze chyba bedzie chlopak i z testu na plec tez wyszlo ze chlopak i w ktore wierzyc ?
madzia16094 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 10:05   #943
eliza1984
Zadomowienie

Aj mamuski ale lecicie z tym pisaniem.Chyba powoli tez zaczynam czuć ruchy maleństwa,takie dziwne pukanie ,ale bardzo delikatne,a wczoraj jak trzymałam reke na brzuchu to poczułam jakk by dzidzia wysuneła rączke czy nóżke ,taką kulke ,ale zaraz schowała.Niesamowite uczucie.Jestem teraz w 14 t.c. wiec juz blizej niz dalej do kopniaczków
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 10:11   #944
uska000
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzia16094 Pokaż wiadomość
hej bylam tydz temu na usg u innego gina zapytac sie o plec powiedzial ze 14 tydz to za wczesnie na plec ale sie uparlam i zobaczyl pow ze siusiaka nie widac to on obstawial by dziewczyne male tak sie wiercilo ze trudno bylo zobaczyc pow ze nie twierdzi ze go tam nie ma ale nie widzi wiec obstawia dziewczyne czy mozna sie tym sugerowac ? dodam ze ten lekarz to normalny ginekolog poloznik a ten ktory prowadzi mi ciaze to dr n med gienkolog poloznik i w 11 tyg juz pow ze chyba bedzie chlopak i z testu na plec tez wyszlo ze chlopak i w ktore wierzyc ?
tak to wlasnie jest.. nigdy nie masz pewnosci:P 100% bedziesz miala jak sie urodzi;p a 90 na usg polowkowym

Stary 2011-08-01, 10:21   #945
agacia_cz
Zadomowienie

Zdecydowanie nie!
Widziałam w rossmanie kremy na celuit specjalnie dla ciężarnych

Edytowane przez agacia_cz
Czas edycji: 2011-08-01 o 10:22
agacia_cz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 10:28   #946
AgaMili
BAN stały

A mi polozna powiedziala ze moge pic 2 unity alkoholu tygodniowo , a to jest (chyba) 2 kieliszki wina lub 1,5 piwa. Na grilu 2 tygodnie temu wypilam kilka lyczkow piwa. W poprzedniej ciazy na moim weselu tez cos tam. Wszystko zawsze z polozna omawialam.

Ja juz w pracy. Od tego tygodnia mam na rano. Koncze o 14. i bede sie z mezem codziennie widywac bo on wychodzi o 17.20. A do tej pory to ja konczylam o 17.30 i gdy bylam w domu to on juz w pracy.

Dziekuje kochane za komplemenciki . Moja mama mowi ze na zdjeciach wygladam jakbym miala rodzic i sie ciotki pytaja w ktorym miesiacu jestem bo na NK widzialy
Denerwujaca ta wscibskosc.

Zoska ja sie na prawie nie znam ale wspolczuje sytuacji. Szkoda ze nie donioslas na czas zwolnienia. Nie rozumiem czemu zwlekalas...

Co do tych badan usg. Jak mialam w 20tc w poprzedniej ciazy to stwierdzili ze nie ma kosci nosowej i jest duze ryzyko zespolu downa. Przeryczalam caly tydzien, po tygodniu mialam drugie usg i na nim juz bylo widac piekna , normalna kosc a moja corka to okaz zdrowia. Nie ma sensu sie na zapas zamartwiac !!

P.S. U mnie upal. Od rana goraco a dopiero 10.30

Edytowane przez AgaMili
Czas edycji: 2011-08-01 o 10:32
AgaMili jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 10:48   #947
ewula83
Rozeznanie

Witam!!

My zaczynamy dzisiaj 18 tydzien!!Wczoraj bylismy na festynie ze znajomymi,zjadlam kielbaske z grilla i owoce w czekoladzie.

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:

EDIT:

Popieram.

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ----------

Walcz o swoje.

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Ja w srode mam wizyte a od piatku urlop.
Stary 2011-08-01, 10:53   #948
zoskasamoska
Wtajemniczenie

Pismo napisałam, jeszcze je gdzies wydrukować muszę, a teraz uciekam na autobus i jade na usg, buzki
Stary 2011-08-01, 10:56   #949
AgaMili
BAN stały

Zoska powodzenia na badaniach

Gratulacje wszystkich rozpoczetych tygodni juz blisko do polowy za nami. Nam leci 16tc
Stary 2011-08-01, 11:01   #950
madzior80
Przyczajenie

Witam Wsztstkie przyszłe mamusie
Postanowiłam do Was dołaczyć (jeśli można??) aby móc dowiadywać sie nowych rzeczy porad itp.
Mam na imie Magda, ostani @ mialam 16.05, tak wiec obecnie jestem w 11 tyg. ciaży a termin wg usg mam na 19.02
Ogólnie czuję się ok, nie mam wymiotów, przybieram na wadze , jedyna rzecz to konieczne leczenie nadczynności taryczycy i przyjmowanie leków.

pozdrawiam Was serdecznie
madzior80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 11:04   #951
Psotnika
Raczkowanie

Witajcie kochane
byłam dziś u lekarza po zwolnienie i mam do końca sierpnia
odebrałam tez testy pappa i lekarz mówi że ok - choć myślałam że ten test jest na kilka rodzajów chorób genetycznych, a wyniki mówią tylko o ryzyku dot. zespołu downa.. więc już nie wiem..

lekarz tak dla uspokojenia mnie że jest ok wszystko zaproponował słuchanie bicia serca, po czym strasznie długo go szukał.. w końcu usłyszał ale tak cicho było słychać - i nie wiem czy to kwestia urządzenia... i czy to przypadkiem moje tętno nie było...
miał mnie uspokoić ale chyba mu się nie udało
bo usg miałam 3 tyg temu i następne dopiero we wrześniu i dla mnie to rzadko ale powiedział że nie ma potrzeby i lepiej dla dziecka mniej razy robić niż więcej....a ja bym chciała podejrzeć maluszka...

Zosia, a ty się nie dawaj urabiać temu facetowi... bo miałaś się z nim nie widywać a tu on się do brzucha tuli.. bądź stanowcza wobec niego bo tylko wtedy zrozumie że to nie hormony itp ale całkiem poważne wymagania z twojej strony, których nie zmienisz jak ci burza hormonów minie.. bo to jest chyba taki typ, co to pokaże się chwilę jako czuły i zatroskany i jeszcze skrzywdzony i nierozumiany przez ciebie (bo to tylko koledzy itp).. i jak swoją scenę odegra to myśli że ma cię na kilka dni z głowy...a pewnie jeszcze dumny jest z siebie że cię sobie tak łatwo urobić potrafi..

edytka27101982, pamiętam cię z wątku lubelskich panien młodych ja tam krótko byłam ale chyba to byłaś ty..
w którym szpitalu zamierzasz rodzić? ja na staszica i mam nadzieję że ten remont już zakończą niedługo..
Stary 2011-08-01, 11:17   #952
EciaPecia
Raczkowanie

Hej ho!
Wracam do żywych Byłam u lekarza w czwartek, widziałam moje ufo, ma 2,6cm Ginka zmieniła mi zestaw witamin na te moje wymioty i chyba jest lepiej. Miałam też iść pod kroplówkę ale bałam się więc dostałam tylko jakiś zastrzyk, coś tam na odwodnienie i walczyłam sama w domu. No i chyba mdłości znikają a ja mam coraz więcej siły więc jestem z powrotem

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
nie boje sie co ma byc to bedzie mojej kolezance na usg wychodzilo 2 razy ze dzisdzius ma jedna nerke mniejsza, i lekarz jej kazal 2 piwa tyg pic przez 4 tyg i nerka sie wyrownala a ja nawet pol nie wypilam i to jeszcze z kija na festynie to tylko kolor piwa mialo;p i z sokiem

a w ogole to dzien dobry
Mi lekarka przy poprzedniej ciąży powiedziała, że na stres mam sobie lampkę koniaku popijać nie piłam bo alkoholu nie lubię choć w tej ciąży to chętnie bym zamoczyła języczek w piwku myślę, że wszystko z umiarem nie zaszkodzi.

Cytat:
Napisane przez zoskasamoska Pokaż wiadomość
Sprawa wygląda tak:

Od 19 lipca jestem na L4 , mialam 7 dni na dostarczenie L4 , nie wiedziałam o tym, pierwszy raz w ogole jestem na L4, nie wiedziałam jak to działa, szef mi powiedział, że mam to do konca lipca dostarczyc, a ja głupia uwierzyłam, chciałam to dostarczyc wraz z lista obecnosci ( z reszta liste mi zabrał, nie wiem dlaczego)

Szef miał obowiązek mnie zatrudnic po stazu, ale skoro jestem w ciazy to ja zmieniłam sytuacje i ponoć już nie musi, a mi sie wydaje, ze jednak musi, bo dlaczego teraz by tak kombinował?

dziewczyna na innym watku radzi mi, zebym napisała pismo do UP, bym napisała tam , ze L4 dostarczyłam późno , bo jestem w ciąży, zagrożonej (ale to nie prawda.. :/), że szef od kąd się dowiedział, że jestem w ciąży wydzwaniał na mnie i wygrażał.

L4 mam do jutra, ale chcialam jutro załatwic kolejne L4 na miesiac, bo myślałam, ze tym sposobem uda się jakoś uniknąć przerwania stażu, teraz nie wiem czy pisać to pismo i od razu dać L4, czy tylko pismo wysłac.
Cytat:
Pismo już piszę, w domu.
Na l4 mam napisane ,ze nie moge chodzic, ze mam leżec, no to nawet ja nie moglabym tego pisma donieść. Aj dobra napiszę coś , zobaczymy.
Zosia jeszcze nic straconego ale wszystko zależy od Ciebie, czy nadal będziesz olewać sprawę czy weźmiesz się w garść i zadbasz o siebie i swoje dziecko czyli o zabezpieczenie finansowe w tej sytuacji. Nie wiem czemu się zastanawiasz czy brać dalej L4 czy nie. Wydaje mi się, że się Tobie nie chce.
Tym bardziej na wygranej jesteś skoro masz L4 leżące. Napisz pismo, że szef Ciebie źle poinformował, że myślałaś, że możesz do końca lipca dostarczyć, choć powinnaś leżeć Ty się poświęcasz i dojeżdżasz do UP, bo Tobie zależy. I zadzwoń do PIPu i dowiedz się co możesz zrobić i jak, żeby było dobrze. Sorki, że tak dosadnie ale naprawdę jak zlejesz wszystko to będziesz mogła mieć pretensje tylko do siebie a tu już nie chodzi tylko o Ciebie a też o dziecko!!!

Cytat:
Napisane przez AgaMili Pokaż wiadomość
P.S. U mnie upal. Od rana goraco a dopiero 10.30
zazdroszczę słonka u nas nijako ale ja i tak wyjdę na spacer bo inaczej zwariuję.

Adaś 28.03.2010
Zuzia 21.02.2012
EciaPecia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 11:23   #953
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Dzień dobry mamuśki
U mnie dzisiaj piękna pogoda i pójdę się trochę powygrzewać na słoneczku Do pracy mam dopiero na 16sta i tylko 3 i pół godziny zmiana wiec luźny dzień dzisiaj
Cytat:
a tak apropo czy ktoras zauwazyla jak wyslalam ten kupon do apteki internetowej?? 39zl na 100 do wydania?? bo tez nie pisalyscie nic??
Tak tak ja pamiętam ale w IE niestety mi się nie przyda ale uważam ze dobra oferta
Cytat:
Napisane przez nawojka8583 Pokaż wiadomość
Kasikzaki jak się nazywa ta maść? Jest dostępna w UK?
Multi-mam balm on jest nawilżający i siostra mówi że jest super bo jeszcze przed porodem miała tak suche brodawki że aż jej skóra schodziła i jej bardzo pomógł. Ona go dostała w szpitalu po porodzie a wcześniej jej koleżanka dała i jednym mnie uraczy ale pewnie ja po porodzie też dostanę w szpitalu

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj po ponad miesiącu zobaczę mojego maluszka
Mam wizytę o 16-20, więc dopiero wieczorem wrócę do domu i zdam relację nie mogę się doczekać

miłego dnia
Cytat:

O 13 mam USG, teraz do wyra wracam.
Powodzenia dziewczyny

Edytowane przez kasikzaki
Czas edycji: 2011-08-01 o 11:31
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-01, 11:24   #954
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BebiBebi Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny !
Wieczór panieńsko - kawalerski udany
Cieszę się, że wieczór się udał

Cytat:
Napisane przez staraupa Pokaż wiadomość
Renata ja też miałam takiego bóla na sałatkę majonezową, których zwykle nie cierpię i zrobiłam z tuńczykiem i kukurydzą i oczywiście do tego majonez kielecki i mówię szczerze od wczoraj nic innego nie jem hehe. Tak mi smakuje jak nic.
Uwielbiam ten majonez. Zresztą jestem z Kielc, więc to normalne, że tylko kielecki Muszę sobie wymyśleć teraz jakąś sałateczkę

Cytat:
no fakt... pomijam to, ze suma moich zarobków i TZ jest łącznie niższa niz srednia krajowa.wazne, ze mamy pracę..do tego opłaty wszystkie...
dlatego od wrzesnia ide na zwolnienie bo bardziej mi sie to opłaca. dojezdzam do pracy samochodem wiec odejda mi opłaty za paliwo... no i mamy pomoc rodzicow i to nie małą...
Też oboje pracujemy, ale co z tego skoro zarabiam grosze... Też od września idę na zwolnienie Dodatkowo będę jeszcze przez ok. 2 miesiące dorabiała po kilka godzinek u znajomego, więc powinno być ok
Pisałam, że miałam dostać podwyżkę, a tu lipa. Szef nic nie mówi, a ja sama się już przestałam upominać, skoro i tak od września chcę iść na zwolnienie. Jeśli nadal mam pracować za takie pieniądze, to zacznę się zastanawiać nad wychowawczym. Przynajmniej dziecko będzie ze mną w domu.

Masajka1983 trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku

Cytat:
Ale się w✂✂✂✂iłam, cholera jasna. Zadzwoniłam do UP i ten ciul przerwał staż , tylko dlatego, że sie z tym L4 spóźniłam, bez względu na to czy jestem na L4 czy nie, staż został przerwany.

Jedynie tyle szczescia z tym nie szczesciu, ze nie musze oddawac pieniedzy i nie musiałabym nawet wtedy gdy sama bym zrezygnowała ze stazu.

Ale chamidło, dupek jeden. Taka wsciekła teraz jestem.. aż płakać mi się chce.. Bo co ja teraz zrobię?

narazie wpłynęło pismo o przerwanie stażu i Pani dyrektor ma go rozpatrzyć. Mam biec jeszcze jutro tam z tym L4 czy juz sobie darować?
Walcz o swoje! Z tego, co piszesz, to jeszcze decyzji o przerwaniu stażu nie ma, więc nie wszystko stracone. Dziewczyny dobrze radzą, żebyś napisała pismo do kierowniczki i wyjaśniła, że nie mogłaś dostarczyć L4 i że szef był nie w porządku w stosunku do Ciebie. Walcz o to, bo to dla Twojego dziecka

Dopiero Was nadrobiłam
Dziewczyny kupowałyście może jakieś spodnie dresowe ciążowe na allegro? Chciałabym coś zamówić, ale wolałabym sprawdzone, żeby mi się nie skurczyły w praniu...

Co do lumpków, to ja sobie nigdy nic tam nie kupiłam, ale zanim się dowiedziałam, że jestem w ciąży, to odwiedziłam jeden z tym sklepów z siostrą z zamiarem upolowania czegoś. Dla siebie nic nie znalazłam, ale widziałam śliczną malusią sukieneczkę No ale wtedy jeszcze nie wiedziałam, że jestem w ciąży Jak już będę na zwolnieniu, to chyba grafik sobie zrobię, kiedy i gdzie jest nowa dostawę i będę polowała
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 12:19   #955
kasikzaki
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to kasikzaki

Cytat:
Napisane przez madzia16094 Pokaż wiadomość
Madzia ja już kiedyś pisałam ze jak dla mnie to 11tc to zdecydowanie za wcześnie żeby określić płeć. Może w 14tc przy dobrym sprzęcie to już prędzej. Test z tego co czytałam też nie daje pewności i warunki jakie trzeba spełnic by go w ogóle dobrze zrobić też niosą ryzyko że nie wyjdzie.
Ja bardzo bym chciała wiedzieć co tam u mnie w brzuszku siedzi, jestem w 18tc i dopiero za 2 tyg wizyta , muszę wytrzymać ale wtedy wiem że szanse na prawidłową opinie są zdecydowanie większe.

Pytasz w które wierzyć...ja bym w żadne na tym etapie ciąży nie wierzyła....ale to moje zdanie.

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ----------

Cytat:
Napisane przez madzior80 Pokaż wiadomość
Witam Wsztstkie przyszłe mamusie
Postanowiłam do Was dołaczyć (jeśli można??) aby móc dowiadywać sie nowych rzeczy porad itp.
Mam na imie Magda, ostani @ mialam 16.05, tak wiec obecnie jestem w 11 tyg. ciaży a termin wg usg mam na 19.02
Ogólnie czuję się ok, nie mam wymiotów, przybieram na wadze , jedyna rzecz to konieczne leczenie nadczynności taryczycy i przyjmowanie leków.

pozdrawiam Was serdecznie
Witaj na naszym wąteczku
kasikzaki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 12:46   #956
AgaMili
BAN stały

madzior80 witaj

Jeszcze 2 godzinki i do domu
Stary 2011-08-01, 12:56   #957
ultraradiola
Wtajemniczenie

a ja jeszcze 1,5 godzinki i do domku

Dzisiaj na reszcie nie pada to może na jakiś spacerek wyskoczę

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-01, 13:00   #958
uska000
Zadomowienie

a ja sie dzis kiepsko czuje;/
ale sie zmobilizowalam przerobilam rosol na pomidorowa
pozbieralam pranie wstawilam nowe, posegregowalam smieci i pozamiatalam na dzis starczy

ide lezec;/

Stary 2011-08-01, 13:15   #959
inutil
Zakorzenienie

GG do inutil

Dzień Dobry

U mnie od rana prąd wyłączyli, normalnie jak bez ręki i nogi się czułam nie wiedziała co robić. Chciałam jechać do miasta po lumpkach pochodzić, ale jakoś się kiepskawo czuję i głowa mnie boli i nie pojechałam.

za to słonko wychodzi od rana i chyba robi się cieplej

Brawurka84 te testy nic konkretnego nie wykazują, jedynie prawdopodobieństwo choroby. Mam nadzieję, że dojdziesz do siebie i niestety ale uzbroisz się w cierpliwość. Tak naprawdę dopóki dziecko się nie urodzi żadna z nas nie będzie miała pewności że jest w 100% zdrowe, a nawet po urodzeniu różnie to bywa...

zoskasamoska nie zastanawiaj się tylko jedź do UP i walcz, jak nie masz siły walczyć dla siebie to walcz dla dziecka. Zgadzam się w 100% z edytka
Wiele może Ci pomóc to że masz L4 'leżące' - jedź i walcz i to od razu, bo jak będziesz czekać to będzie za późno. I bierz to następne L4 od razu. Musisz wziąć skądś siłę

madzior80 witaj

za wszystkie wizyty dzisiejsze
i za wszystkie rozpoczęte tygodnie i trymestry
Stary 2011-08-01, 13:20   #960
AgaMili
BAN stały

Cytat:
a ja sie dzis kiepsko czuje;/
ale sie zmobilizowalam przerobilam rosol na pomidorowa
pozbieralam pranie wstawilam nowe, posegregowalam smieci i pozamiatalam na dzis starczy

ide lezec;/
Cytat:
Napisane przez inutil Pokaż wiadomość
Dzień Dobry

U mnie od rana prąd wyłączyli, normalnie jak bez ręki i nogi się czułam nie wiedziała co robić. Chciałam jechać do miasta po lumpkach pochodzić, ale jakoś się kiepskawo czuję i głowa mnie boli i nie pojechałam.

za to słonko wychodzi od rana i chyba robi się cieplej

Brawurka84 te testy nic konkretnego nie wykazują, jedynie prawdopodobieństwo choroby. Mam nadzieję, że dojdziesz do siebie i niestety ale uzbroisz się w cierpliwość. Tak naprawdę dopóki dziecko się nie urodzi żadna z nas nie będzie miała pewności że jest w 100% zdrowe, a nawet po urodzeniu różnie to bywa...

zoskasamoska nie zastanawiaj się tylko jedź do UP i walcz, jak nie masz siły walczyć dla siebie to walcz dla dziecka. Zgadzam się w 100% z edytka
Wiele może Ci pomóc to że masz L4 'leżące' - jedź i walcz i to od razu, bo jak będziesz czekać to będzie za późno. I bierz to następne L4 od razu. Musisz wziąć skądś siłę

madzior80 witaj

za wszystkie wizyty dzisiejsze
i za wszystkie rozpoczęte tygodnie i trymestry
No to szybkiej poprawy samopoczucia dziewczyny

Ja pije kawke i sie roztapiam, chyba 50' jest ale to dobrze, kupie lezak na ogrod , wezme gazetke , Mili do basenu i relaks bedzie po pracy maz za godzinke przyjezdza

Tylko pomyslu na obiad nie mam. Zupa ogorkowa z wczoraj na razie jest.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości