|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku ![]() |
|||
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 53,45% |
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
0 | 0% |
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
3 | 5,17% |
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
24 | 41,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 |
Raczkowanie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Dzień dobry mamusie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#932 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Hej mamusie
![]() ![]() Po dwóch godzinach nadrabiania chyba 10 stron skończyłam ![]() w weekend był TZ to nawet nie było czasu żeby zajrzeć na watek. Kazda godzinka i minutka z nim spędzenia była ważna ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() mmmm z checia bym zjadla ale pewnie za pozno sie zglosilam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#933 |
Wtajemniczenie
|
Ale się w✂✂✂✂iłam, cholera jasna. Zadzwoniłam do UP i ten ciul przerwał staż , tylko dlatego, że sie z tym L4 spóźniłam, bez względu na to czy jestem na L4 czy nie, staż został przerwany.
Jedynie tyle szczescia z tym nie szczesciu, ze nie musze oddawac pieniedzy i nie musiałabym nawet wtedy gdy sama bym zrezygnowała ze stazu. Ale chamidło, dupek jeden. Taka wsciekła teraz jestem.. aż płakać mi się chce.. Bo co ja teraz zrobię? narazie wpłynęło pismo o przerwanie stażu i Pani dyrektor ma go rozpatrzyć. Mam biec jeszcze jutro tam z tym L4 czy juz sobie darować? Edytowane przez zoskasamoska Czas edycji: 2011-08-01 o 09:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Rozeznanie
|
Zośka, tak czytam i trochę się wkurzam,
Dziewczyno musisz znaleźć w sobie determinację i walczyć o swoją przyszłość! jeśli nie tą daleką (udany związek, szczęśliwą rodzinę dla dziecka), to chociaż zabezpieczenie materialne na najbliższe pół roku/rok! jesteś na stażu i co Szef chce żebyś zrezygnowała? idź do UP i powiedz opiekunowi stażu że kombinuje dziad! będzie musiał płacić karę za zerwanie stażu, i dodatkowo przez długi czas nie dostanie innego stażysty!!! nie będzie mu się to opłacało i może da Ci spokój i pójdziesz na L4. A masz gwarancję zatrudnienia po stażu?? chociaż na pół roku?? to kolejne pieniądze! nawet z najniższej krajowej to jest ok. 1000zł na rękę co miesiąc!! potem nabywasz prawa do zasiłku dla bezrobotnych i znowu masz swój pieniadz!!!! A ponieważ widać że na TŻta nie możesz liczyć to chyba warto mieć swoje pieniądze chociaż na podstawowe rzeczy... chleb, pieluchy. wiem że jest CI ciężko, ciąża, brak oparcia, samotność, hormony itp.itd. ALE TYM BARDZIEJ musisz obudzić w sobie instynkt samozachowawczy! DLa dziecka zacznij rozpychać się łokciami w tym świecie bo świat nigdy nie będzie bajką, trzeba walczyć o swoje!!! zrób porządek z szefem - nie daj się dziadowi zastraszyć! prawo Cię chroni, umowa stażowa Cię chroni - tyko się uczysz, masz prawo popełniac błędy, nie mozę Cię za to wywalić i niczym zastraszyć! ma Cię uczyć i podejrzewam że musi Cię zatrudnić - teraz UP nie dają staży bez gwarancji zatrudnienia, przynajmniej u nas w LBN. o sprawach uczuciowych nie będę pisała... sorki za długość i lekki krzyk... po prostu szkoda mi jak się odpuszcza i nei walczy o swoje.. EDIT: ok doczytałam najnowszą wiadomość - leć do UP koniecznie, ale obawiam się że za brak L4 mogą zerwać staż... chyba ze nie minął jeszcze tydzień? a czemu nie dziś?? na dostarczenie zwolnienia jest 7 dni! zawsze i wszędzie!
Edytowane przez edytka27101982 Czas edycji: 2011-08-01 o 09:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#935 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() a w ogole to dzien dobry ![]()
![]() |
#936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#938 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sprawa wygląda tak: Od 19 lipca jestem na L4 , mialam 7 dni na dostarczenie L4 , nie wiedziałam o tym, pierwszy raz w ogole jestem na L4, nie wiedziałam jak to działa, szef mi powiedział, że mam to do konca lipca dostarczyc, a ja głupia uwierzyłam, chciałam to dostarczyc wraz z lista obecnosci ( z reszta liste mi zabrał, nie wiem dlaczego) Szef miał obowiązek mnie zatrudnic po stazu, ale skoro jestem w ciazy to ja zmieniłam sytuacje i ponoć już nie musi, a mi sie wydaje, ze jednak musi, bo dlaczego teraz by tak kombinował? dziewczyna na innym watku radzi mi, zebym napisała pismo do UP, bym napisała tam , ze L4 dostarczyłam późno , bo jestem w ciąży, zagrożonej (ale to nie prawda.. :/), że szef od kąd się dowiedział, że jestem w ciąży wydzwaniał na mnie i wygrażał. L4 mam do jutra, ale chcialam jutro załatwic kolejne L4 na miesiac, bo myślałam, ze tym sposobem uda się jakoś uniknąć przerwania stażu, teraz nie wiem czy pisać to pismo i od razu dać L4, czy tylko pismo wysłac. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Rozeznanie
|
Jedź do UP weź długopis i kartkę i znajdź tam jakiegoś doradcę i napisz to pismo wyjaśniające! dodatkowo możesz poprosić o wizytę u Dyrektora UP - ma obowiązek przyjmować petentów w wyznaczonych godzinach.
Na l4 masz napisane ze możesz chodzić?? bo jeśłi tak to mogą nie uwzględnić.. argumentu że jest zagrożona ciąża
#940 |
Rozeznanie
|
Witam Mamuśki,przed ciążą używałam balsam z eveline rozgrzewający na cellulit,czy teraz też mogę do stosowac??(uda,pośladki)
|
![]() ![]() |
![]() |
#941 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na l4 mam napisane ,ze nie moge chodzic, ze mam leżec, no to nawet ja nie moglabym tego pisma donieść. Aj dobra napiszę coś , zobaczymy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#942 |
Raczkowanie
|
hej bylam tydz temu na usg u innego gina zapytac sie o plec powiedzial ze 14 tydz to za wczesnie na plec ale sie uparlam i zobaczyl pow ze siusiaka nie widac to on obstawial by dziewczyne male tak sie wiercilo ze trudno bylo zobaczyc pow ze nie twierdzi ze go tam nie ma ale nie widzi wiec obstawia dziewczyne czy mozna sie tym sugerowac ? dodam ze ten lekarz to normalny ginekolog poloznik a ten ktory prowadzi mi ciaze to dr n med gienkolog poloznik i w 11 tyg juz pow ze chyba bedzie chlopak i z testu na plec tez wyszlo ze chlopak i w ktore wierzyc ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#943 |
Zadomowienie
|
Aj mamuski ale lecicie z tym pisaniem.Chyba powoli tez zaczynam czuć ruchy maleństwa,takie dziwne pukanie ,ale bardzo delikatne,a wczoraj jak trzymałam reke na brzuchu to poczułam jakk by dzidzia wysuneła rączke czy nóżke ,taką kulke ,ale zaraz schowała.Niesamowite uczucie.Jestem teraz w 14 t.c. wiec juz blizej niz dalej do kopniaczków
#944 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#945 |
Zadomowienie
|
Zdecydowanie nie!
Widziałam w rossmanie kremy na celuit specjalnie dla ciężarnych
moja mała mahttp://www.mamacafe.pl/suwak/12868.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/20120922310713.html Edytowane przez agacia_cz Czas edycji: 2011-08-01 o 10:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
BAN stały
|
A mi polozna powiedziala ze moge pic 2 unity alkoholu tygodniowo , a to jest (chyba) 2 kieliszki wina lub 1,5 piwa. Na grilu 2 tygodnie temu wypilam kilka lyczkow piwa. W poprzedniej ciazy na moim weselu tez cos tam. Wszystko zawsze z polozna omawialam.
Ja juz w pracy. Od tego tygodnia mam na rano ![]() Dziekuje kochane za komplemenciki ![]() ![]() ![]() Denerwujaca ta wscibskosc. Zoska ja sie na prawie nie znam ale wspolczuje sytuacji. Szkoda ze nie donioslas na czas zwolnienia. Nie rozumiem czemu zwlekalas... Co do tych badan usg. Jak mialam w 20tc w poprzedniej ciazy to stwierdzili ze nie ma kosci nosowej i jest duze ryzyko zespolu downa. Przeryczalam caly tydzien, po tygodniu mialam drugie usg i na nim juz bylo widac piekna , normalna kosc a moja corka to okaz zdrowia. Nie ma sensu sie na zapas zamartwiac !! P.S. U mnie upal. Od rana goraco a dopiero 10.30 Edytowane przez AgaMili Czas edycji: 2011-08-01 o 10:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#947 | |
Rozeznanie
|
Witam!!
My zaczynamy dzisiaj 18 tydzien!!Wczoraj bylismy na festynie ze znajomymi,zjadlam kielbaske z grilla i owoce w czekoladzie. ---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- Walcz o swoje. ---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Ja w srode mam wizyte a od piatku urlop.
![]() |
#948 |
Wtajemniczenie
|
Pismo napisałam, jeszcze je gdzies wydrukować muszę, a teraz uciekam na autobus i jade na usg, buzki
|
![]() ![]() |
![]() |
#949 |
BAN stały
|
Zoska powodzenia na badaniach
![]() Gratulacje wszystkich rozpoczetych tygodni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#950 |
Przyczajenie
|
Witam Wsztstkie przyszłe mamusie
![]() Postanowiłam do Was dołaczyć (jeśli można??) aby móc dowiadywać sie nowych rzeczy porad itp. Mam na imie Magda, ostani @ mialam 16.05, tak wiec obecnie jestem w 11 tyg. ciaży a termin wg usg mam na 19.02 ![]() Ogólnie czuję się ok, nie mam wymiotów, przybieram na wadze ![]() pozdrawiam Was serdecznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Raczkowanie
|
Witajcie kochane
![]() byłam dziś u lekarza po zwolnienie i mam do końca sierpnia ![]() odebrałam tez testy pappa i lekarz mówi że ok - choć myślałam że ten test jest na kilka rodzajów chorób genetycznych, a wyniki mówią tylko o ryzyku dot. zespołu downa.. więc już nie wiem.. lekarz tak dla uspokojenia mnie że jest ok wszystko zaproponował słuchanie bicia serca, po czym strasznie długo go szukał ![]() miał mnie uspokoić ale chyba mu się nie udało ![]() bo usg miałam 3 tyg temu i następne dopiero we wrześniu ![]() Zosia, a ty się nie dawaj urabiać temu facetowi... bo miałaś się z nim nie widywać a tu on się do brzucha tuli.. bądź stanowcza wobec niego bo tylko wtedy zrozumie że to nie hormony itp ale całkiem poważne wymagania z twojej strony, których nie zmienisz jak ci burza hormonów minie.. bo to jest chyba taki typ, co to pokaże się chwilę jako czuły i zatroskany i jeszcze skrzywdzony i nierozumiany przez ciebie ![]() ![]() edytka27101982, pamiętam cię z wątku lubelskich panien młodych ![]() w którym szpitalu zamierzasz rodzić? ja na staszica i mam nadzieję że ten remont już zakończą niedługo..
![]() |
#952 | |||
Raczkowanie
|
Hej ho!
Wracam do żywych ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Tym bardziej na wygranej jesteś skoro masz L4 leżące. Napisz pismo, że szef Ciebie źle poinformował, że myślałaś, że możesz do końca lipca dostarczyć, choć powinnaś leżeć Ty się poświęcasz i dojeżdżasz do UP, bo Tobie zależy. I zadzwoń do PIPu i dowiedz się co możesz zrobić i jak, żeby było dobrze. Sorki, że tak dosadnie ale naprawdę jak zlejesz wszystko to będziesz mogła mieć pretensje tylko do siebie a tu już nie chodzi tylko o Ciebie a też o dziecko!!! zazdroszczę słonka ![]()
![]() |
#953 | ||
Zadomowienie
|
Dzień dobry mamuśki
![]() U mnie dzisiaj piękna pogoda i pójdę się trochę powygrzewać na słoneczku ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Multi-mam balm on jest nawilżający i siostra mówi że jest super bo jeszcze przed porodem miała tak suche brodawki że aż jej skóra schodziła i jej bardzo pomógł. Ona go dostała w szpitalu po porodzie a wcześniej jej koleżanka dała i jednym mnie uraczy ale pewnie ja po porodzie też dostanę w szpitalu ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2011-08-01 o 11:31 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#954 | |||
Rozeznanie
|
Cieszę się, że wieczór się udał
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Pisałam, że miałam dostać podwyżkę, a tu lipa. Szef nic nie mówi, a ja sama się już przestałam upominać, skoro i tak od września chcę iść na zwolnienie. Jeśli nadal mam pracować za takie pieniądze, to zacznę się zastanawiać nad wychowawczym. Przynajmniej dziecko będzie ze mną w domu. Masajka1983 trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku ![]() Cytat:
![]() Dopiero Was nadrobiłam ![]() Dziewczyny kupowałyście może jakieś spodnie dresowe ciążowe na allegro? Chciałabym coś zamówić, ale wolałabym sprawdzone, żeby mi się nie skurczyły w praniu... Co do lumpków, to ja sobie nigdy nic tam nie kupiłam, ale zanim się dowiedziałam, że jestem w ciąży, to odwiedziłam jeden z tym sklepów z siostrą z zamiarem upolowania czegoś. Dla siebie nic nie znalazłam, ale widziałam śliczną malusią sukieneczkę ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#955 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bardzo bym chciała wiedzieć co tam u mnie w brzuszku siedzi, jestem w 18tc i dopiero za 2 tyg wizyta , muszę wytrzymać ale wtedy wiem że szanse na prawidłową opinie są zdecydowanie większe. Pytasz w które wierzyć...ja bym w żadne na tym etapie ciąży nie wierzyła....ale to moje zdanie. ---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#956 |
BAN stały
|
madzior80 witaj
![]() Jeszcze 2 godzinki i do domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#957 |
Wtajemniczenie
|
a ja jeszcze 1,5 godzinki i do domku
![]() ![]() Dzisiaj na reszcie nie pada to może na jakiś spacerek wyskoczę ![]()
#958 |
Zadomowienie
|
a ja sie dzis kiepsko czuje;/
ale sie zmobilizowalam przerobilam rosol na pomidorowa ![]() pozbieralam pranie wstawilam nowe, posegregowalam smieci i pozamiatalam na dzis starczy ![]() ide lezec;/
#959 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry
![]() U mnie od rana prąd wyłączyli, normalnie jak bez ręki i nogi się czułam nie wiedziała co robić. Chciałam jechać do miasta po lumpkach pochodzić, ale jakoś się kiepskawo czuję i głowa mnie boli i nie pojechałam. za to słonko wychodzi od rana i chyba robi się cieplej ![]() Brawurka84 te testy nic konkretnego nie wykazują, jedynie prawdopodobieństwo choroby. Mam nadzieję, że dojdziesz do siebie i niestety ale uzbroisz się w cierpliwość. Tak naprawdę dopóki dziecko się nie urodzi żadna z nas nie będzie miała pewności że jest w 100% zdrowe, a nawet po urodzeniu różnie to bywa... ![]() zoskasamoska nie zastanawiaj się tylko jedź do UP i walcz, jak nie masz siły walczyć dla siebie to walcz dla dziecka. Zgadzam się w 100% z edytka Wiele może Ci pomóc to że masz L4 'leżące' - jedź i walcz i to od razu, bo jak będziesz czekać to będzie za późno. I bierz to następne L4 od razu. Musisz wziąć skądś siłę ![]() madzior80 witaj ![]() ![]() i ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#960 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja pije kawke i sie roztapiam, chyba 50' jest ![]() ![]() ![]() Tylko pomyslu na obiad nie mam. Zupa ogorkowa z wczoraj na razie jest. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:10.