|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku ![]() |
|||
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 53,45% |
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
0 | 0% |
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
3 | 5,17% |
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
24 | 41,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#542 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
a na ulotce nic nie piszę czy można?? Jak będziesz u lekarza poproś go o http://www.✂✂✂✂✂✂✂/leki/p4350-Nystat...tki_dopochwowe to można w ciązy brać ja w tamtej ciązy też miałam problemy i miałam to przepisane odrazu pomogło tak samo teraz w tej ciązy miałam w razie co przepisane jak byłam w spzitalu z polipem przepisała mi lekarka bo ruszali tam troche tego polipa i się bała bym czegoś nei załapała
Edytowane przez MMONIKA9 Czas edycji: 2011-07-29 o 13:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Zakorzenienie
|
tak, pepco jest świetne cenowo i dla dzieciaczków i w ogole... tylko nei zawsze sie trafi na fajne promocje....
a co do tego kosza na pieluchy to kosztuje okolo 120 zł i te worki potem jeszzcze trzeba kupowac.. |
![]() ![]() |
![]() |
#544 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez nawojka8583 Czas edycji: 2011-07-29 o 13:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Zakorzenienie
|
kurcze a mi ósemka rosnie i pobolewa juz trzeci dzień...
no i przez Was muszę się do pepco wybrac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Wtajemniczenie
|
aha właśnei na temat włosów, mi zaczeły w ciazy rosnąć jak oszalałe ale nei tam gdzie powinny tzn zamiast na głowie to rosną na rękach i brzuchu jak oszalałe i do tego takie ciemne do tego pod pachą musze codziennie golić , nogi co 2 dzień , wydaje mi się ze to właśnei hormony
#547 |
Zakorzenienie
|
tak dziewczyny, to hormony.. ;/ i chyba nie da się z tym niczego zrobic...
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#548 |
Wtajemniczenie
|
mi 8 na początku ciązy sie tak wyżynała jejuuu co to był za ból akurat w takim czasie musiała zacząć wychodzić gdzie za bardzo tabletek przeciwbólowych nei można brać - od czasu do czasu wziełam apap bo już nie dawałam rady i okłady lodem schładzałam sobie polik bo cąły miałam opuchnięty bo dziasło mi rozerwało jak sie już ząb przebił ale chyba z 4 dni tak sie męczyłam 2 dni były najgorsze temperatura ból głowy cała prawa strona opuchnieta ze nie mogłam mówić jesc pić nawet przełknięcie śliny to była masakra
#549 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny a zapinacie pasy w samochodzie? Bo tz na mnie krzyczy jak nie zapne, a kolezanka ktora juz jest mama mowi ze wlasnie teraz nie powinnam
![]() ![]() i co z tym myciem okien? naprawde nie mozna? bo ja juz mam okropnie brudne, a tz to pewnie se nie poradzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#550 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
Rozeznanie
|
co do serów pleśniowych to nie można jeść takich, które są zrobione z niepasteryzowanego mleka, a prawda jest taka, że w Polsce takich serów po prostu nie ma
![]() więc ja jem, bo je uwielbiam ![]() ![]() Mój brat wraca jutro z Francji i pewnie przywiezie kilka tych śmierdziuchów, ale tych to nie odważę się zjeść, bo nie znam francuskiego i nie przeczytam z jakiego mleka są zrobione. Co do kosza na pieluchy - moim zdaniem zbedny wydatek. Ja kupuję w tesco zapachowe woreczki na brudne pieluchy, 75sztuk kosztuje niecałe 5 zł a starcza na długo, bo ja do takiego woreczka wkładam 5-6 pieluch z całego dnia. I nie śmierdzi, a trzymam ten woreczek w duzym pokoju, gdzie przewijam Emi (woreczek stoi sobie schowany za fotelem). |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#552 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kiedyś było tak że kobieta w ciąży nie musiała tylko musiała mieć zaświadczenie od lekarza ze jest w ciąży itp a teraz już się przepisy pozmieniały i nawet kobieta w ciąży musi zapinać jeżeli ją uwiera to są nakładki jakieś na pas w okolicy brzucha by nie cisło gdzieś to niedawno czytałam, ale ja i tak jeżdzę bez pasów bo nasze pasy w samochodzie nawte nie działają wiec nie ma sensu się nimi zapinać po za tym ja nei lubię w pasach jeździc bo mnie wszystkie ocierają i uwierają przy szyi bym musiała z poduszką pod dupką jeżdzić ![]() co do okien nie wskazane bo podczas mycia okien podnosimy ręce do góry co sprawia ze macica się obniża ja znalazłam na to sposób myję stojąc na krześle wtedy rąk nie podnoszę ![]()
![]() |
#553 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Okien nie można myć, bo nie powinno się podnosić do góry rąk. Macica się obniża podobno. Ale ja wczoraj myłam, bo mieszkam na poddaszu i tam okna są niższe, no i pomadałam sobie stojąc na krzesełku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#554 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#555 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#556 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak będę miała większy brzuszek to zacznę wkładać pod pas poduszkę do spania ![]() Co do okien- nie można rąk do góry wyciągać ponoć ![]() zmyłam włoski i czekam na efekty ![]()
![]() |
#557 |
Zadomowienie
|
Ja jak najbardziej pasy zapinam i nie zamierzam przestać, moja siostra do samego końca zapinała, nic ja nie uciskało i mnie też nie. Dolny pas pod brzuch a górny nad. A po za tym znajoma w 6mc miała wypadek i jak by nie miała pasów zapiętych to źle by się to dla niej skończyło a tak nic a nic jej sie nie stało. Wiadomo że dużo osób myśli...aaa mi się to nie przydarzy...ale przezorny zawsze zabezpieczony. Szczególnie że w lutym mój tż skasował auto(nie z jego winy) ale na całe szczęście nic mu sie nie stało.
#558 |
Zadomowienie
|
skonczylam... ale okien nie myje... przynajmniej sasiadow nie widze;p
boje sie ze cos mi bedzie... wystarczy ze posprzatalam ![]() Staraupa ja tez znowu pieklam teroryzuja mnie tymi bulkami ![]() pychaa bo duzo sera wchodzi i szybko sie robi :P
#559 | ||
Raczkowanie
|
no niby tak
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() jedyny problem to cena tego leku - ta jedna saszetka to kilkadziesiąt zł kosztuje ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#560 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasik pisała, że ją nie uwiera - mnie tak i to bardzo. Muszę mieć ten pas na brzuchu poluzowany, bo mnie gniecie. Ale i tak zapinam, bo to bezpieczniejsze ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A z tymi woreczkami zapachowymi to fajny patent ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() My z Tztem już po obiadku ![]() ![]() A ja sama ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#561 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A tak poza tym to zrobiłyście mi ochotę na pierogi, u mnie będą z sereeem , tylko muszę poczekać na ser do 16 ![]() Gadałam z Tz, ślub będzie ale jak będę się źle czuć to nie muszę szaleć. wczoraj to chyba te hormony ... Dziś jest o niebo lepiej, nawet w szafach zrobiłam porządek jak sprzatałam ![]() Ja zawsze zapinam pasy, nawet Tz-ta opierniczam bo jego pasy uwierają i nie dają swobody ruchu jak on to lubi gadać. Mama mi powiedziała że jak jestem w ciązy to nie muszę zapinać ale potem czytałam artykuly na ten temat i zapinanie pasów może uratować życie, więc zapinanie pasów- zdecydowanie TAK. Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2011-07-29 o 14:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#562 |
Zakorzenienie
|
z pasami to akurat jest róznie... raz uratują życie a raz spowodują, ze człowiek przez nie zginie-bo jakby np wypadł przez szybę to by przeżył...
genralnie uważam, ze pasy powinny byc zapinane bądź nie na własną odpowiedzialnośc... no ale ja zapinam raczej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#563 |
Zakorzenienie
|
w sumie masz rację. Właśnie przypomniałam sobie ze ostanio ciocia mi mówiła, że jedną kobietę z jej miejscowości uratowało to, że nie miała zapiętych pasów.
|
![]() ![]() |
![]() |
#564 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#565 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A budowa to przede wszystkim ogromny stres nieraz sie balam czy malenstwu nie zaszkodze bo ja strasznie emocjonalnie podchodze do wszystkiego... no i duuuzo jezdzenia samochodem a tak naprawde dopiero sie teraz zacznie wybieranie lamp, mebli itp... Ale jestem strasznie szczesliwa i wam tez zycze swoich wlasnych domkow bo warto ![]() A zdjecia wrzuce jak we wrzesniu mi elewacje zrobia zeby se ladnie prezentowal ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Raczkowanie
|
spróbowałam też usunąć te włoski z brzucha pęsetą ale nie da rady
![]() ![]() może tylko popracuję nad tymi co mi tworzą ciemną kreskę od cycków do majtek ![]() wkurza mnie to owłosienie ![]() ![]() a któraś dawała linka do opisów porodów na wesoło ![]() ![]() można się odprężyć.. najlepszy był opis wizyty u gina kiedy dziewczyna w ramach przygotowań chciała użyć dezodorantu do higieny intymnej ale pomyliła opakowania i użyła brokatu ![]() ![]() a gin do niej: ale ładnie się pani przygotowała! ![]() ![]()
![]() |
#567 |
Raczkowanie
|
ja pasy zapinam i będę zapinać i krzyczę na mojego TŻ bo wcześniej nie zapinała ale teraz też już zapina odkąd jestem w ciąży a przynajmniej zapina jak ze mną jedzie
![]() ![]() Gaduły zwolnijcie bo ja nie nadążam nadrabiać ![]() Włosy też mi rosną jak szalone w szczególności na nogach i pod pachami .... ![]()
#568 |
Zadomowienie
|
z uwagi na to ze kupujemy teraz tyle witamin itp polecam
http://citeam.pl/oferty/cala-polska/...apo-discounter polecam rowniez to zwlaszcza ze ktoras pisala o tym ![]() http://citeam.pl/oferty/cala-polska/...ane-dla-dzieci a teraz ide sie szykowac na party ![]()
#569 |
Wtajemniczenie
|
Witam Was.
Szef wobec mnie totalna olewka, nie odpisał nic, pier*** go. We wtorek mu takiego wała wykręcę, że jeszcze mnie zapamięta. Dziś mam urodziny, oczekiwałam od Tż-ta coś, cokolwiek, przyjechał rano złożyć życzenia i cisza. Nie żebym była materialistką, ale przyjemnie jest otrzymywać prezenty, nawet te najdrobniejsze. Usłyszałam tylko od niego, że króliki potem dostane, dwa króliki, małe najzwyklejsze króliki, które bedziemy hodować u niego,a zjemy je na Wielkanoc, tak własnie, zjemy mój prezent urodzinowy przy wielkanocnym stole. Już mnie wszystko wnerwia, głowa mnie do tego znowu boli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#570 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zośka nie uważasz że rozsądneij by było po prostu zadzwonić a nie poprzez gg pisac jak jakieś koleżanki bo mi to by było nawet głupio i wstyd do szefa pisać na gg zamiast normalnei zadzwonić i zapytać sie co dalej z twoja sytuacją No to wszystkiego najlepszego ![]() owszem miło jest jak ktoś pamięta i jakiś drobiazg chociaż da nawet kwiatka mi nie raz tez jest przykro bo tż często bywa zapracowany ze w dzień zapomina i przypomina mu się wieczorem i jedzie wtedy po kwiatka i jakąś czekolade - wtedy gdy dzień się kończy i moje urodziny też ale nei mam mu tego za zle wiem ze ciężko pracuje i zdarza mu sie zapomnieć tym bardziej ze nie ma pamięci do dat - i tak go kocham taki jaki jest ![]() w tamtym roku zupełnie zapomniał o moich urodzinach było mi strasznie przykro za to w tym roku o moich imieninkach już pamiętał ![]() ![]() ciekawe jak w tym roku będzie z urodzinami ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:51.