![]() |
#931 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Zapuszczanie włosów
Mogę Wam polecić wcierkę domowej roboty, którą sama wymyśliłam
![]() Skład to: nafta kosmetyczna z olejem rycynowym (Anna), lanolina, sok z czarnej rzepy i olej rycynowy. Mieszamy odrobinę wszystkiego i nakładamy na skalp (i włosy), zmywamy szamponem po 0,5h ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#932 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dzięki za odp. Własnie nie wiedzialam ile trzeba ją trzymac na włosach bo czytalam ze roznie ludzie to robią. niektorzy na 10-15 minut. Inni na 1 lub 2 godziny, a niektorzy na całą noc. Postawiłam więc na to posrednie ![]() ![]()
![]() |
#933 |
Raczkowanie
|
Aha i jeszcze chciałam się dopytac o kapsułki , tabletki etc.
Czyttałam o róznych i nie wiem jakie wybrac , a bym kupila jakies ![]() No więc jesli ktos stosuje jakies to niech pisze czy są efekty i czy naprawdę warto . Słyszałam o : - Revalid -Humavit -Vitapil -Skrzypowity rozne -Capivit piękne włosy -Belissa -Merz special ???? Cala masa tego jest wrr az nie wiadomo co kupic ![]() ![]() Ojjj ja chce juz dlugie wlosy ! Zapuszczam do talii czyli gdzies tak do 60cm, czyli jeszcze drugie tyle ile mam ![]() ![]() ![]()
#934 | |
Dolce vita
|
Cytat:
Te wypróbowałam i najlepszy jest wg mnie Vitapil, bo ma najbogatszy skład. Mogę polecić również Onozis, które wspomogły mnie bardzo, również na paznokcie swego czasu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#935 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się, ja tez wiele razy o nim wspominałam. Mam po nim lepsze włosy i trochę się boję bo już mi się kończy (biore 2 miesiące) i nie chciałabym żeby ten efekt się zmarnował ale z drugiej strony nie chce cały czas byc na tabletkach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#936 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#937 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz biorę Humavit i wydaje mi się taki sobie, włosy trochę wypadają. Też słyszałam, że Vitapil jest dobry, szkoda tylko, że dosyć drogi! A 60cm pokaźna długość ![]() A sama planuje max 50cm, bo coś mi się wydaje, że przy moim pragmatyźmie dłuższe nie przejdą ![]()
![]() |
#938 |
Konto usunięte
|
Ostrzegam, że jeżeli masz jakieś problemy skórne to belissa bardzo wzmaga trądzik.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Raczkowanie
|
[1=6291cc2e5cca5cd6ab177e5 efe4c5e0758342977;2473094 9]Ostrzegam, że jeżeli masz jakieś problemy skórne to belissa bardzo wzmaga trądzik.
![]() Oj Ja nie mogę się z tym zgodzić. Sama mam trądzik i belissę brałam już może jakiś czas temu ale był to okres gdzie miałam ten trądzik całkiem spory (teraz naszczescie jest nieźle ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#940 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ufffff!!!! Cała masa. Brałam prawie wszystkie z tych co wymienilas i wiele innych, ale włosy najszybciej mi rosły po VITAPIL piekne wlosy. A najlepsze efekty miałam, jak brałam je razem z SILIKĄ. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
Zadomowienie
|
Hmm, ja może następnym razę skuszę się na ten Vitapil, ale póki co mam calutkie opakowanie Humavitu do zużycia, bo z rozpędu kupiłam dwa.
Dziś nabyłam mgiełkę Radicala, głównie ze względu na opakowanie z psikaczem, aby móc później przelać do niego wodę brzozową. Chociaż, może akurat radykał się sprawdzi ![]() ![]()
#942 |
Dolce vita
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#943 |
Raczkowanie
|
Kupiłam wczoraj naftę z witaminą a+e i poprostu po pierwszym uzyciu się w niej zakochałaaam !
![]() Włosy są takie mięciutkiee, puszyste i takie gęstszee !! ![]() Napewno na dluzej zagosci u mnie ![]() A Seboradin tez kupilam i przyznam ze smierdzi, ale nie jest ten smród az tak nieznosny. Poza tym wtarłam go na noc i dzis juz nic nie czuć . ( uff ) . Poczekamy na efekty ;D Ale naftą jestem mile zaskoczona ! ![]()
#944 |
Dolce vita
|
A mnie zastanawia częste przetłuszczanie się głowy. W sumie nie mogę zrezygnować z odżywek, i stosuję je od połowy włosów. Ale po nocy już mam wrażenie, że włosy sa nieświeże, przetłuszczone, i to całe. Czy to możliwe, że mam już wystarczająco odżywione, nawilżone włosy, że one nie wymagają jużnawilżania
![]() Jakoś ciężko w to uwierzyć, bo są farbowane....ale takiego przetłuszczania, oklapnięcia nie mialam wczesniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#946 | |
Dolce vita
|
Cytat:
Stosuję również suplementy. Teraz Vitapil i zaczęłam pić sok aloesowy, ale to swieża sprawa... No i odbyłam kurację Radicalem. Mogę powiedzieć, ze 2 lata temu mialam włosy puszyste, ale bardzo zniszczone. A teraz...przeraża mnie to przetłuszczanie... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupiłam jeszcze maskę seboradin i latte kallosa - jak szaleć, to z głową ![]()
![]() |
#948 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#949 |
Zakorzenienie
|
Mocny Akcent może poprostu masz niedomyte włosy po nafcie a odżywki są zbyt obciążające?
|
![]() ![]() |
![]() |
#950 |
Dolce vita
|
Przed używaniem nafty tez tak miałam.
![]() Jestem uzależniona od nakładania odżywek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Zakorzenienie
|
Jesli nie masz mocno zniszczonych włosów to wystarczy lekka odzywka o prostym składzie. Ja polecam Seboradin lub Mrs Potters
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#952 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Sprobuje ten Vitapil. Wezme wszystko co powiedzie,zeby tylko byly juz dlugie i lsniace ![]() Mam wlosy dosc grube i ciezkie. czy nie uwazacie,ze dobrze by bylo je troche 'przepierzyc' (moj fryzjer kiedys przycinal mi pasma wlosow przy skorze,zeby bylo ich mniej)?moze wtedy latwiej mi bedzie je pielegnowac/ukladac itp? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, jaki skład ma Wax Aloe Vera, jeśli chodzi o maskę Bingo to wydaje mi się mało prawdopodobne (chociaż nie niemożliwe), żeby to ona obciążała włosy. Spróbuj na razie stosować tylko jedną z nich, albo w ogóle odżywkę zamiast maski (tak chociaż przez 2 mycia). Odżywka z Castinga może obciążać. Od dawna używasz wody brzozowej? Może być jeszcze tak, że masz wysuszoną skórę głowy przez alkohol zawarty w wodzie brzozowej i skalp broni się przed tym produkując więcej łoju. U mnie woda brzozowa i Seboradin właśnie kiepsko się sprawowały pod tym względem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#954 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak prostujesz od 14 roku życia, to już chyba baardzo długo? Co do ugniatania, to może spróbuj ugniatać na odżywkę bez spłukiwania, bo pianka wysusza. ![]()
![]() |
#955 |
Dolce vita
|
Umyłam właśnie głowę tylko szamponem. I spryskałam skalp wodą brzozową (używam jej dopiero od 4 myć). Nie nakładałam odżywki, ani nic. Zobaczę jak się włosy zachowają, może sobie odpoczną od tego wszystkiego..wysychają sobie teraz powoli. Głowę umyłam dwa razy, robiąc delikatny masaż.
|
![]() ![]() |
![]() |
#956 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Bardzo długo.. hmm na dobrą sprawę to już 9 lat ![]() ![]() ![]() Poki co nie mam zadnych specyfikow jak wy. nie wiem czym je myc,jakich odzywek stosowac,bo piszecie tu o ogromnej ilosci rzeczy o ktorych slysze po raz pierwszy ![]() narazie zainwestuję w specyfiki medyczne (jakies tabsy),a pozniej ponakładam na glowe dziwne mikstury ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#957 | |
Dolce vita
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#958 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Musisz próbować. Na porost polecam picie pokrzywy i skrzypu oraz olejowanie ![]()
![]() |
#959 |
Dolce vita
|
Chodzi o to, ze dużo już wiem o pielęgnacji, używam łagodnego szamponu bez SLS, stosowałam różne odżywki, i nie wiem od czego zaczęły mi się strasznie przetłuszczać włosy. Nawet to, że nie nałożyłam odżywki nic nie dało.
|
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.