2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :) - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-09-15, 07:19   #931
joanaros
Zakorzenienie

Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)

prince-polo bardzo mi przykro

U mnie już +2 a zaczynam dziś 17 tydzień. Widzę że idzie mi trochę w uda i bioderka
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 08:00   #932
alamig
Zakorzenienie

Prince_polo nie wiem co powiedzieć Tak bardzo mi przykro. Trzymaj się ciepło
Stary 2011-09-15, 08:00   #933
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka2009 Pokaż wiadomość
Cziqua jak ja bym chciała mieć taki dzień lenia, ale przyszły tydzień dwa będą bardzo intensywne w związku z pisaniem pracy mgr, pracą dorywczą, ale jednak, zaczynam szkołę kosmetyczną no i codzienne obowiązki na samą myśl jestem zmęczona
a co do złych przeczuć to nie wiem czemu ja też takie mam non stop. niby czuje się dobrze, nic nie boli (czasem coś ukłuje tylko) objawy ciąży nie są uciążliwe, ale jakoś ciągle mam strach czy wszystko oki...czekam na usg z niecierpliwością!!!

Witam nową mamusię.
o a jaka szkole kosmetyczna zaczynasz? studia masz na mysli?

ja wlasnie skonczylam kosmetologie, tzn jeszcze w tym miesiacu obronie licencjat i koniec

wlasnie podjadam sobie pierniczki
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 08:12   #934
gwiazdeczka2009
Zadomowienie

Zaczynam szkołę policealną na kierunku tech. usług kosmetycznych więc pokrewny kierunek do twojego.
a w tym miesiącu muszę oddać mgr , bo już zdążyłam skończyć studia, tylko ta praca się za mną ciągnie
a ja zjadłam mega śniadanie, postanowiłam sobie teraz ,ze będę się starała jeść pięć posiłków dziennie i zdrowo się odżywiać, bo do tej pory to różnie z tym było a chce, żeby ,maluszek rozwijał się jak najlepiej,
Stary 2011-09-15, 08:17   #935
emigra
Zakorzenienie

No to tez fajnie ja ze swojej uczelni nie bylam zadowolona, ale wiem ze sa porzadniejsze szkoly najwiecej jednak nauczylam sie juz pracujac ....

Ja tez sobie obiecywalam zdrowsze jedzenie, a wychodzi bardzo roznie staram sie podjadac owoce ale ostatnio nie mam na nie zbytnio ochoty, za to na slodycze owszem ilosciowo nie jest zle, ale ciagnie mnie do czekoladek, pierniczkow ... a owoce to mi sie po prostu przejadly, bo najpierw mialam faze na brzoskwinie i nektarynki i jadlam je non stop, potem na pomarancze, arbuzy, melony i tak mi sie przejadly ze patrzec nie moge ....
3270g, 47 cm
Stary 2011-09-15, 08:26   #936
gwiazdeczka2009
Zadomowienie

O tej szkoły słyszałam same dobre opinie
dobra lecę do pracy
miłego dnia dziewczynki
Stary 2011-09-15, 08:37   #937
alamig
Zakorzenienie

Mogłybyście mi powiedzieć jak link z babystrology wkleić w jakieś słowo w podpisie? Wiem, że kiedyś mówiłyście jak to zrobić, ale nie mogę znaleźć

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-09-15, 08:46   #938
gosica502
Wtajemniczenie

Witam Was kochane

Na początek.. princepolo tak strasznie mi przykro Dlaczego tak się musi dziać Jakis ten nasz wątek strasznie pechowy, chyba nigdzie nie widziałam żeby tyle aniołkowych mamuś było co tu

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
tez tak mialam..nie wyobrazalam sobie nie uzywac laktacydu, bylam chyba uzalniezniona ale nauczylam sie go nie uzywac i musze przyznac ze sam fakt ze jak poszlam do gina pierwszy raz to mialam infekcje i czesto czulam wtedy dyskomfort typu pieczenie, swedzenie a odkad jestem w ciazy tego nie ma, a przestalam uzywac jakos w maju czyli ok miesiac przed zajsciem w ciaze
No właśnie ja też się od początku roku niemalże na infekcję leczyłam i non stop mnie coś piekło, swędziało a teraz jak ręką odjął Oby tak było do końca ciąży

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Acha

a teraz pytanie z innej beczki jak z Waszym biustem? Musiałyście zakupić już nową bieliznę??
Ja sie na razie w starą mieszczę ale czuję że urosłam odrobinkę, aczkolwiek przy moim mikrobiuściku to i tak aż takiej zauważalnej różnicy nie ma

Cytat:
Napisane przez Marijuana Pokaż wiadomość
Witam wszystkie przyszłe ( jak i obecne ) mamusie , widze , że jestem bardzo spóźniona... bo wątek ma już 30 pare stron , mam nadzieję , że mogę dołączyć się do waszego grona termin mam na 21 kwietnia 2012 roku wg usg...
pozdrawiam
Witamy A jeszcze cały poprzedni wątek masz do nadrobienia
gosica502 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 08:54   #939
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Mogłybyście mi powiedzieć jak link z babystrology wkleić w jakieś słowo w podpisie? Wiem, że kiedyś mówiłyście jak to zrobić, ale nie mogę znaleźć
wpisujesz słówko, zaznaczasz ja kursorem (tak jak np do pogrubienia) następnie klikasz u góry tą kulę ziemską i tam wrzucasz linka, akceptujesz i gotowe. O to Ci chodziło ?

Dzień dobry.
W nocy się obudziłam i byłam tak strasznie zestresowana. Nie wiem czy mi się coś przyśniło, ale jak matoł rzucałam się z boku na bok i nie mogłam usnąć bo tak dygotałam. :/ Brzuch mnie czasem pobolewa i chyba schizuję, że coś się dzieje... Boże, te 2 tyg do wizyty to będą chyba baaaardzo długie. wiem, że nie wolno siędenerwować, ale czasem to jest silniejsze...

Idę coś zjeść, bo nie jadłam jeszcze śniadania

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 09:25   #940
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Acha

a teraz pytanie z innej beczki jak z Waszym biustem? Musiałyście zakupić już nową bieliznę??
no powiem Ci,ze ja osobiscie sie wybieram na dniach,czekam tylko az zostane zasilona gotowkowo. Mysle,ze to powiekszenie to przez ogolne nabranie jedrnosci i takie wypelnienie. Ciekawe jakie namioty bede musiala kupic

anagat
Ty jestes naprawde niesamowita podziwiam za taki zapał do wszystkiego . co do tuszu to kiedys tez mnie taki jeden zmasakrował ,wyglądałam jakbym mc nie spała,a piekło jak diabli.

gwiazdeczka2009 moj dr.jest bardzo protatusiowy powiedzial tylko TZ zeby teraz zamknal oczy na chwile(bo wpierw mnie zbadal),bo sie nauczy i jeszcze Mu zrobi konkurencje

kumkura to juz niedlugo połowkowe Cie czeka kurcze,bedziesz pierwsza rozpakowaną mama zazdroszcze ruchów małuszka

"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 09:34   #941
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karo89 Pokaż wiadomość
wpisujesz słówko, zaznaczasz ja kursorem (tak jak np do pogrubienia) następnie klikasz u góry tą kulę ziemską i tam wrzucasz linka, akceptujesz i gotowe. O to Ci chodziło ?
Tak, dokładnie o to mi chodziło Dziękuję
Stary 2011-09-15, 09:53   #942
Ankhnike
Przyczajenie

prince-polo strasznie mi przykro:gla siu:
Ankhnike jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 10:04   #943
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Tak, dokładnie o to mi chodziło Dziękuję
Nie ma za co

Stary 2011-09-15, 10:22   #944
emigra
Zakorzenienie

Ja mam dzisiaj od rana takie dziwne bole podbrzusza, jakby ciagniecie, nie wiem jak to nazwac... nie jest to mocny bol ale troszke przeszkadza ... choc moze to jelita?Bo dzisiaj jestem jeszcze bez grubszej toalety, a co najgorsze brzuch mam napompowany jak balon ...

Pojutrze zaczynamy juz 16 tc ciekawe ile dzidzi mi kazde czekac na ruchy?
3270g, 47 cm
Stary 2011-09-15, 10:23   #945
lena_mi
Zakorzenienie

Jakiś strach mnie dziś złapał, czy na pewno w moją dzidzią wszystko w porządku..
Tyle dziewczyn już straciło swoje maleństwa;(((
Stary 2011-09-15, 10:39   #946
Marijuana
Raczkowanie

O kurcze.. to żeście mnie przeraziły z tym poprzednim wątkiem do nadrobienia chyba jednak się poddam, bo Wy strasznie aktywne jesteście,ledwie dzień się zaczął , a tu proszę , nowa strona

emigra
- dzięki , nick akurat nie zajęty był... . A co do bólów to są one jak najbardziej ok ! tak przynajmniej dwie lekarki mi mówiły..to znaczy , że dzidziusiowe mieszkanko się rozciąga . Ja też je miałam, ale to było jakoś 4-6 tydzień , teraz jest 8tydz i 5 dzień i dawno nic mnie tam w środku nie ciągnęło...nie wiem właśnie czy to powinno tak ustać , bo wcześniej czułam to niemalże codziennie...

lena_mi - jak ja się codziennie boje , bo panikara jestem ! popłakałam się za szczęścia jak fasolkowe serduszko zobaczyłam na usg !(a późno byłam,bo dop w połowie 7 tyg. bo wcześniej się głupot naczytałam o pustym jaju płodowym...

ehh,,ja już musiałam zrezygnować z normalnych staników i tylko w sportowych moge wytrzymać...
Marijuana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 10:43   #947
lena_mi
Zakorzenienie

Marijuana a następną wizytę kiedy masz?

Bo my podobną ciążę mamy (jeśli chodzi o długośc)

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2011-09-15 o 10:44
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 10:43   #948
Mała!
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny

Na początku prince-polo bardzo mi przykro... trzymam za Ciebie kciuki aby w przyszłości nigdy więcej Cię to nie spotkało...ani żadnej z dziewczyn...wiem jaki to smutek i strach ... ale wiem też , że bedzie dobrze musi być!!

Strasznie pędzicie dziewczyny...ale to znaczy, że wątek żyje w pełni

Ja dziś zważyłam się na potrzeby wątku aby móc nadrobić...
więc u mnie 13 tydzień i już +3kg. widzę to głównie w piersiach, brzuszku (pod pępkiem + 5-6cm już ) i 1cm w udach, brzuszek lekko widoczny...
Staniki zmieniłam już dawno
Ciągle się cieszę i martwię na zmianę... wraz z 2 trymestrem ustąpiły objawy mdłości i bolesności piersi...choć nie tak na 100% i nadal są nabrzmałe... już bym wolała aby ciągle bolały...tak dla pewności wizyte mam 21 września...i ciszę się i boję czy wszystko ok! pewnie bedzie mi robił to genetyczne... miałyście już i jak tam u Was?

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 11:05   #949
Marijuana
Raczkowanie

lena_mi na 11 października , bo nie mieszkam w Polsce , ale puki będę mogła to będę przylatywać tu na wizyty , a Ty ? mi lekarka powiedziała, że muszę się wtedy też udać do innego lekarza z uprawnieniami , który zrobi mi to usg genetyczne. A na jakim "etapie" dokładnie teraz jesteś ?
Marijuana jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-09-15, 11:11   #950
karolca
Zakorzenienie

Czwarty dzień bez wymiotów
Tylko naprawdę wyjątkowo szybko męczę się fizycznie i szybko się irytuję Wczoraj byłam u mamy i moja siostra paliła fajkę (rzekomo rzuca palenie). Zwróciłam jej kilka razy uwagę, aby nie paliła przy mnie. Na nic się to zdało więc obróciłam się i poszłam do domu

Powiedzcie mi jak zapatrujecie się na zjedzenie od czasu do czasu czegoś takiego jak danie "Pomysł na..." typu fix itp. Na moim plotkowym forum dziewczyna tak na mnie najechała, że to śmieć jest (podałam jej skład nawet to wyśmiała mnie, jakim cudem może być masło w proszku ), a przecież jak zjem coś "mniej zdrowego", to przecież zbrodni żadnej nie popełniam. Zwłaszcza, że to nawet konserwantów żadnych nie miało, tylko naturalne barwniki... już cola jest bardziej szkodliwa.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 11:12   #951
kolanka
Zadomowienie

prince_polo - strasznie mi przykro. Już od kilku dni mamy same takie smutne wiadomości. Przytulam Cię mocno w tych trudnych chwilach. Mam nadzieje, że mąż Cie będzie mocno wspierał i razem dacie radę przejść przez to.

Mała- to razem będziemy się denerwowały przed wizytą, bo ja też mam ją 21.09 .

Ja jestem w 15 tygodniu i mam niecały kg na plusie. Tak w zasadzie, to nie wiem, gdzie mi się to odłożyło. Chyba tylko piersi i brzuszek.

kolanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-09-15, 11:31   #952
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
lena_mi na 11 października , bo nie mieszkam w Polsce , ale puki będę mogła to będę przylatywać tu na wizyty , a Ty ? mi lekarka powiedziała, że muszę się wtedy też udać do innego lekarza z uprawnieniami , który zrobi mi to usg genetyczne. A na jakim "etapie" dokładnie teraz jesteś ?
Wg ostatniej miesiączki - 8 tygodni i 1 dzień. Wizytę mam 5 paździenika - też będę miała wtedy usg genetyczne, zastanawam sie tylko czy to jednak troszkę nie za wcześnie - będę wtedy miała ciążę trwającą 11 tygodni i 1 dzień (a usg genetyczne robi się między 11 a 14 tygodniem?). Dziewczyny które już miały - co o tym myślicie?

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Tylko naprawdę wyjątkowo szybko męczę się fizycznie i szybko się irytuję Wczoraj byłam u mamy i moja siostra paliła fajkę (rzekomo rzuca palenie). Zwróciłam jej kilka razy uwagę, aby nie paliła przy mnie. Na nic się to zdało więc obróciłam się i poszłam do domu

Powiedzcie mi jak zapatrujecie się na zjedzenie od czasu do czasu czegoś takiego jak danie "Pomysł na..." typu fix itp. Na moim plotkowym forum dziewczyna tak na mnie najechała, że to śmieć jest (podałam jej skład nawet to wyśmiała mnie, jakim cudem może być masło w proszku ), a przecież jak zjem coś "mniej zdrowego", to przecież zbrodni żadnej nie popełniam. Zwłaszcza, że to nawet konserwantów żadnych nie miało, tylko naturalne barwniki... już cola jest bardziej szkodliwa.
Ja jeszcze nie rozmawiałam ze swoim lekarzem o jedzeniu, ale mojej koleżance powiedział, że abolutnie ma jeśc normalnie i nie wystrzegac się niczego i nie popadac w paranoje odnośnie konserwantów i tym podobnych rzeczy, żeby dzidzia nie była potem na połowę rzeczy uczulona. Jedynie co to zwrócił uwagę na produkty mleczne - by były pasteryzowane.
Stary 2011-09-15, 11:34   #953
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

a ja znowu zjadłam pierwszy posiłek bułka słodka i jogurt pitny

Cytat:
Witam wszystkie przyszłe ( jak i obecne ) mamusie , widze , że jestem bardzo spóźniona... bo wątek ma już 30 pare stron , mam nadzieję , że mogę dołączyć się do waszego grona termin mam na 21 kwietnia 2012 roku wg usg...
pozdrawiam
Witamy

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-09-15, 11:36   #954
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
O kurcze.. to żeście mnie przeraziły z tym poprzednim wątkiem do nadrobienia chyba jednak się poddam, bo Wy strasznie aktywne jesteście,ledwie dzień się zaczął , a tu proszę , nowa strona

emigra
- dzięki , nick akurat nie zajęty był... . A co do bólów to są one jak najbardziej ok ! tak przynajmniej dwie lekarki mi mówiły..to znaczy , że dzidziusiowe mieszkanko się rozciąga . Ja też je miałam, ale to było jakoś 4-6 tydzień , teraz jest 8tydz i 5 dzień i dawno nic mnie tam w środku nie ciągnęło...nie wiem właśnie czy to powinno tak ustać , bo wcześniej czułam to niemalże codziennie...

lena_mi - jak ja się codziennie boje , bo panikara jestem ! popłakałam się za szczęścia jak fasolkowe serduszko zobaczyłam na usg !(a późno byłam,bo dop w połowie 7 tyg. bo wcześniej się głupot naczytałam o pustym jaju płodowym...

ehh,,ja już musiałam zrezygnować z normalnych staników i tylko w sportowych moge wytrzymać...
Ja tez mialam bole podbrzusza ok 6-7 tc jeszcze ale zupelnie mi przeszly po kilku dniach branai magnezu. Dlugo nic mnie nie bolalo - poza sytuacjami np kichniecia czy kaszlniecia bo bywa okrutne w skutkach, a dzis mamy prawie koniec 15 tygodnia i nagle tak czuje dziwnie, ale wlasnie to bol spowodowany jakims rozciaganiem, bo ciagniecia czuje, a nie jakis ostry bol ...
Cytat:
Ja jak uczylam sie gotowac to stosowalam rozne sosy w proszku, pomysly na itp ale odkad zaczelam czuc sie pewniej w kuchni to ich nie stosuje, bo byly mi przede wszystkim za slone nie uwazam zeby bylo to cos zlego, pod warunkiem ze nie gotuje sie wszystkiego z paczki i codziennie-
Ale faktem jest ze zdrowiej jest samemu poswiecic te kilka minut wiecej i zrobic sos od podstaw w gruncie rzeczy to nic trudnego

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Wg ostatniej miesiączki - 8 tygodni i 1 dzień. Wizytę mam 5 paździenika - też będę miała wtedy usg genetyczne, zastanawam sie tylko czy to jednak troszkę nie za wcześnie - będę wtedy miała ciążę trwającą 11 tygodni i 1 dzień (a usg genetyczne robi się między 11 a 14 tygodniem?). Dziewczyny które już miały - co o tym myślicie?

---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Ja jeszcze nie rozmawiałam ze swoim lekarzem o jedzeniu, ale mojej koleżance powiedział, że abolutnie ma jeśc normalnie i nie wystrzegac się niczego i nie popadac w paranoje odnośnie konserwantów i tym podobnych rzeczy, żeby dzidzia nie była potem na połowę rzeczy uczulona. Jedynie co to zwrócił uwagę na produkty mleczne - by były pasteryzowane.
Ja mialam te badanie w 13+5. Niektorzy lekarze robia tak jak Twoj czyli wczesnie, a inni pozniej, zalezy od sprzetu pewnie i wymiarow dziecka
3270g, 47 cm
Stary 2011-09-15, 11:38   #955
karolca
Zakorzenienie

Sosy itp zawsze robię sama, bo te paczkowe nie dość, że mają dziwną konsystencję to jeszcze inaczej smakują (chociaż mam taki jeden wynalazek, którego odrobina dodaje świetny smak - ale to jest awaryjnie jeśli mi nie wychodzi).
A są rzeczy o takich smakach, gdzie nie jestem w stanie sama tego zrobić (tak jak ten mój wczorajszy kurczak po hawajsku).
Mi lekarz powiedział, aby nie przesadzać z solą, bo może zbyt drastycznie zwiększyć ciśnienie, unikać niepasteryzowanego mleka i produktów z niego, i żebym nie przesadzała ze słodyczami, bo po tym tyje się niepotrzebnie.
A tak mam jeść to, na co mam ochotę
i takie jedno danie na pewno mi nie zaszkodzi (ani dziecku).

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-15, 11:43   #956
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:

no to super

Mnie nadal mdli z rana, zwłaszcza jak wchodzę do kuchni, nie ważne, że jest posprzątana idealnie, to i tak mnie naciąga na samą myśl jak tam mam wejść

A co do tych dań, o których piszesz, to moim zdaniem zbrodni nie ma, jak się raz za czas zje coś "mniej zdrowego". Zawsze to lepsze jakieś domowe jedzonko, bo wiadomo co się "wrzuca" do garnka, no i oczywiście smaczniejsze. Ale wg mnie powinno się jeść to na co się ma ochotę, i tak nie unikać wszystkiego co złe i niezdrowe. Potem dziecko będzie na połowę rzeczy uczulone

Stary 2011-09-15, 11:49   #957
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Sosy itp zawsze robię sama, bo te paczkowe nie dość, że mają dziwną konsystencję to jeszcze inaczej smakują (chociaż mam taki jeden wynalazek, którego odrobina dodaje świetny smak - ale to jest awaryjnie jeśli mi nie wychodzi).
A są rzeczy o takich smakach, gdzie nie jestem w stanie sama tego zrobić (tak jak ten mój wczorajszy kurczak po hawajsku).
Mi lekarz powiedział, aby nie przesadzać z solą, bo może zbyt drastycznie zwiększyć ciśnienie, unikać niepasteryzowanego mleka i produktów z niego, i żebym nie przesadzała ze słodyczami, bo po tym tyje się niepotrzebnie.
A tak mam jeść to, na co mam ochotę
i takie jedno danie na pewno mi nie zaszkodzi (ani dziecku).
no oczywiscie, dlatego mowie ze jak nie wszystko sie robi z paczki i nie codziennie to jest ok i nie masz sie czym przejmowac
3270g, 47 cm
Stary 2011-09-15, 12:00   #958
karolca
Zakorzenienie

wygońcie mnie do sklepu muszę ocet kupić bo bedę śledzie w occie robiła (ale nie gotuję zalewy, na szklanę octu daję 3 szklanki zimnej wody, dużo cebuli, dużo pieprzu i po kilku godzinach śledzie są gotowe

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-09-15, 12:06   #959
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
wygońcie mnie do sklepu muszę ocet kupić bo bedę śledzie w occie robiła (ale nie gotuję zalewy, na szklanę octu daję 3 szklanki zimnej wody, dużo cebuli, dużo pieprzu i po kilku godzinach śledzie są gotowe
sioooooo podzialalo?
3270g, 47 cm
Stary 2011-09-15, 12:38   #960
Zariah
Rozeznanie

Aguśkaa no i jak tam biedaku? Lepiej juz troche z Twoim gardlem po tym antybiotyku?

Mravka gratulacje! Sweitne wiadomosci z USG

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
mój lekarz mówił mi o tym syropie.. ale jak zobaczyłam właśnie że ma kategorie B (oczywiście poszukałam trochę info w necie jak to ja) to się trochę przestraszyłam. Generalnie mam obawy przed jakimikolwiek lekami, więc staram się jakoś inaczej radzic.
Zariah, ciekawe że u Was ma inną kategorię..
a nie wiem nawet jaka tu ma kategorie bo tej informacji ciezko sie tu dokopac w mysl zasady Anglik niedoinformowany = Anglik szczesliwy i nie zatruwajacy tylka lekarzom takich informacji latwo dostepnych nie ma.

No ale my Polacy z kolei to juz jestesmy czasem takimi ekspertami w leczeniu samych siebie ze lekarzy czase, uwazamy za glupkow (patrzm moja kolezanka ktora u lekarza zadnego nie byla od 7 lat i sama sie leczy na wszystko)

Nie wiem co lepsze w sumie. a tam wole wiedziec wiecej wiec generalnie staram sie wszystko sprawdzac jak moge

Mala, Marijuana witajcie

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
a teraz lecę obiadek robic cos ala kebab z tym że męsko na patelni z mieszanka chińską i przyprawą do kebaba smażę potem z sosikiem czosnkowym i frytkami podam
fryyyttttkiiiii sos czosnkowy

a mnie TZ dzis rosol gotuje srednio mam ochote no ale co tam on gotuje wiec narzekac nie moge

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka2009 Pokaż wiadomość
hejaaa
a ja właśnie nie miałam prawie żadnych specyficznych objawów. ani wymiotów, ani mdłości. jedynie brak okresu i ból piersi mnie zaniepokoił. a teraz zastanawiam się czy wszystko w porządku bo w sumie NIC nie czuje.
Ja zero objawow w pierwszym trymestrze.
Drugi trymestr - mam lekkie mdlosci w dzien ale jesc moge wszystko i od niczego mnie nie odrzuca.
Lekka sennosc, siusianie w nocy 1-2 razy. I tyle
Czuje sie jak nie w ciazy
Polozna twierdzi ze jestem z tych ktore maja farta
Moze Ty tez

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny ja chcialam się pożegnać :-(

ja juz tu naprawde boje sie zagladac. ciagle ktos odchodzi.
8 dziewczyn.
To chyba nie jednak pechowy watek ciagle miescimy sie w statystyce.
20-25% ciaz umiera w 1 trymestrze.

prince_polo trzymam kciuki kochanie zeby nastepnym razem sie udalo

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
anagat ja chciałam jeszcze zapytać, jak to sie stało że zabieg w 14tc a dziecko sie nie rozwijało od 8.?? Przez 6tyg dziewczyna nie miała żadnych dolegliwości??
to mozliwe. niestety mozliwe. obumarla ciaza moze przebywac w macicy kilka tygodni nawet bezobjawowo

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Ja jak uczylam sie gotowac to stosowalam rozne sosy w proszku, pomysly na itp ale odkad zaczelam czuc sie pewniej w kuchni to ich nie stosuje, bo byly mi przede wszystkim za slone nie uwazam zeby bylo to cos zlego, pod warunkiem ze nie gotuje sie wszystkiego z paczki i codziennie-
Ale faktem jest ze zdrowiej jest samemu poswiecic te kilka minut wiecej i zrobic sos od podstaw w gruncie rzeczy to nic trudnego
ja tez tak robilam. Teraz juz zazwyczaj nie (nawet kostki rosolowe sama robie) ale ... czasem tez uzywam gotowcow jesli sie spiesze albo jak mam na cos ochote a co!
Mysle ze to nic zlego

Wczoraj mnie brzuch bolal. Bardzo. Az przysiadlam
Tzn. zabolal mnie chyba z 3 razy. Taki jakby skurcz nie ciagly bol.
Dlatego mnie nie bylo. Polozylam sie i panikowalam.
Ale bolal mnie z boku brzucha, nie w podbrzuszu. Pozniej uslyszalam znajome bulgotanie , zalatwilam sie (z trudem bo z trudem) i przeszlo. Wiec mam nadzieje ze to faktycznie jelita byly i juz.
Oby...

Lactulose mojej nie wzielam bo odkad wyczytalam ze to kategoria B to juz nie tykam i sie meczylam.Wiec wydaje mi sie ze to naprawde jeslita musialy byc. Dzis juz dobrze.
Ale i tak sie martwie.
Ide na lunchu do przychodni sprobuje dopasc polozna i moze jakos uda mi sie przyspieszyc wizyte (bo mam dopiero 28.09) , moze znowu dopplerem serducha poslucha zebym sie nie martwila...

Edytowane przez Zariah
Czas edycji: 2011-09-15 o 12:40
Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości