|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
prince-polo bardzo mi przykro
U mnie już +2 a zaczynam dziś 17 tydzień. Widzę że idzie mi trochę w uda i bioderka
|
|
|
|
#933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wlasnie skonczylam kosmetologie, tzn jeszcze w tym miesiacu obronie licencjat i koniec wlasnie podjadam sobie pierniczki
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#934 |
|
Zadomowienie
|
Zaczynam szkołę policealną na kierunku tech. usług kosmetycznych
więc pokrewny kierunek do twojego.a w tym miesiącu muszę oddać mgr , bo już zdążyłam skończyć studia, tylko ta praca się za mną ciągnie a ja zjadłam mega śniadanie, postanowiłam sobie teraz ,ze będę się starała jeść pięć posiłków dziennie i zdrowo się odżywiać, bo do tej pory to różnie z tym było a chce, żeby ,maluszek rozwijał się jak najlepiej,
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
No to tez fajnie
ja ze swojej uczelni nie bylam zadowolona, ale wiem ze sa porzadniejsze szkoly najwiecej jednak nauczylam sie juz pracujac .... Ja tez sobie obiecywalam zdrowsze jedzenie, a wychodzi bardzo roznie
|
|
|
#937 |
|
Zakorzenienie
|
Mogłybyście mi powiedzieć jak link z babystrology wkleić w jakieś słowo w podpisie? Wiem, że kiedyś mówiłyście jak to zrobić, ale nie mogę znaleźć
|
|
|
|
#938 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witam Was kochane
![]() Na początek.. princepolo tak strasznie mi przykro ![]() Dlaczego tak się musi dziać Jakis ten nasz wątek strasznie pechowy, chyba nigdzie nie widziałam żeby tyle aniołkowych mamuś było co tu ![]() Cytat:
Oby tak było do końca ciąży Cytat:
![]() Cytat:
A jeszcze cały poprzedni wątek masz do nadrobienia
|
|||
|
|
|
#939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzień dobry. W nocy się obudziłam i byłam tak strasznie zestresowana. Nie wiem czy mi się coś przyśniło, ale jak matoł rzucałam się z boku na bok i nie mogłam usnąć bo tak dygotałam. :/ Brzuch mnie czasem pobolewa i chyba schizuję, że coś się dzieje... Boże, te 2 tyg do wizyty to będą chyba baaaardzo długie. wiem, że nie wolno siędenerwować, ale czasem to jest silniejsze... ![]() Idę coś zjeść, bo nie jadłam jeszcze śniadania
|
|
#940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Mysle,ze to powiekszenie to przez ogolne nabranie jedrnosci i takie wypelnienie. Ciekawe jakie namioty bede musiala kupic anagat Ty jestes naprawde niesamowita podziwiam za taki zapał do wszystkiego . co do tuszu to kiedys tez mnie taki jeden zmasakrował ,wyglądałam jakbym mc nie spała,a piekło jak diabli.gwiazdeczka2009 moj dr.jest bardzo protatusiowy powiedzial tylko TZ zeby teraz zamknal oczy na chwile(bo wpierw mnie zbadal),bo sie nauczy i jeszcze Mu zrobi konkurencje![]() kumkura to juz niedlugo połowkowe Cie czeka kurcze,bedziesz pierwsza rozpakowaną mama zazdroszcze ruchów małuszka
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję |
|
|
|
|
#942 |
|
Przyczajenie
|
prince-polo strasznie mi przykro
|
|
|
|
#943 |
|
Zakorzenienie
|
|
#944 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam dzisiaj od rana takie dziwne bole podbrzusza, jakby ciagniecie, nie wiem jak to nazwac... nie jest to mocny bol ale troszke przeszkadza ... choc moze to jelita?Bo dzisiaj jestem jeszcze bez grubszej toalety, a co najgorsze brzuch mam napompowany jak balon ...
Pojutrze zaczynamy juz 16 tc ciekawe ile dzidzi mi kazde czekac na ruchy? ![]()
|
|
|
#945 |
|
Zakorzenienie
|
Jakiś strach mnie dziś złapał, czy na pewno w moją dzidzią wszystko w porządku..
Tyle dziewczyn już straciło swoje maleństwa;((( |
|
|
|
#946 |
|
Raczkowanie
|
O kurcze.. to żeście mnie przeraziły z tym poprzednim wątkiem do nadrobienia
chyba jednak się poddam, bo Wy strasznie aktywne jesteście,ledwie dzień się zaczął , a tu proszę , nowa strona emigra - dzięki , nick akurat nie zajęty był... . A co do bólów to są one jak najbardziej ok ! tak przynajmniej dwie lekarki mi mówiły..to znaczy , że dzidziusiowe mieszkanko się rozciąga . Ja też je miałam, ale to było jakoś 4-6 tydzień , teraz jest 8tydz i 5 dzień i dawno nic mnie tam w środku nie ciągnęło...nie wiem właśnie czy to powinno tak ustać , bo wcześniej czułam to niemalże codziennie...lena_mi - jak ja się codziennie boje , bo panikara jestem ! popłakałam się za szczęścia jak fasolkowe serduszko zobaczyłam na usg !(a późno byłam,bo dop w połowie 7 tyg. bo wcześniej się głupot naczytałam o pustym jaju płodowym... ehh,,ja już musiałam zrezygnować z normalnych staników i tylko w sportowych moge wytrzymać...
|
|
|
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
Marijuana a następną wizytę kiedy masz?
Bo my podobną ciążę mamy (jeśli chodzi o długośc)
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2011-09-15 o 11:44 |
|
|
|
#948 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Na początku prince-polo bardzo mi przykro... trzymam za Ciebie kciuki aby w przyszłości nigdy więcej Cię to nie spotkało...ani żadnej z dziewczyn...wiem jaki to smutek i strach ... ale wiem też , że bedzie dobrze musi być!! Strasznie pędzicie dziewczyny...ale to znaczy, że wątek żyje w pełni ![]() Ja dziś zważyłam się na potrzeby wątku aby móc nadrobić... więc u mnie 13 tydzień i już +3kg. widzę to głównie w piersiach, brzuszku (pod pępkiem + 5-6cm już ) i 1cm w udach, brzuszek lekko widoczny...Staniki zmieniłam już dawno Ciągle się cieszę i martwię na zmianę... wraz z 2 trymestrem ustąpiły objawy mdłości i bolesności piersi...choć nie tak na 100% i nadal są nabrzmałe... już bym wolała aby ciągle bolały...tak dla pewności wizyte mam 21 września...i ciszę się i boję czy wszystko ok! pewnie bedzie mi robił to genetyczne... miałyście już i jak tam u Was?
|
#949 |
|
Raczkowanie
|
lena_mi na 11 października , bo nie mieszkam w Polsce , ale puki będę mogła to będę przylatywać tu na wizyty , a Ty ? mi lekarka powiedziała, że muszę się wtedy też udać do innego lekarza z uprawnieniami , który zrobi mi to usg genetyczne. A na jakim "etapie" dokładnie teraz jesteś
?
|
|
|
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
Czwarty dzień bez wymiotów
Tylko naprawdę wyjątkowo szybko męczę się fizycznie i szybko się irytuję Wczoraj byłam u mamy i moja siostra paliła fajkę (rzekomo rzuca palenie). Zwróciłam jej kilka razy uwagę, aby nie paliła przy mnie. Na nic się to zdało więc obróciłam się i poszłam do domu ![]() Powiedzcie mi jak zapatrujecie się na zjedzenie od czasu do czasu czegoś takiego jak danie "Pomysł na..." typu fix itp. Na moim plotkowym forum dziewczyna tak na mnie najechała, że to śmieć jest (podałam jej skład nawet to wyśmiała mnie, jakim cudem może być masło w proszku
|
#951 |
|
Zadomowienie
|
prince_polo - strasznie mi przykro. Już od kilku dni mamy same takie smutne wiadomości. Przytulam Cię mocno w tych trudnych chwilach. Mam nadzieje, że mąż Cie będzie mocno wspierał i razem dacie radę przejść przez to.
Mała- to razem będziemy się denerwowały przed wizytą, bo ja też mam ją 21.09 .Ja jestem w 15 tygodniu i mam niecały kg na plusie. Tak w zasadzie, to nie wiem, gdzie mi się to odłożyło. Chyba tylko piersi i brzuszek. |
|
|
|
#952 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#953 | |
|
Zakorzenienie
|
a ja znowu zjadłam pierwszy posiłek bułka słodka i jogurt pitny ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#954 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
nie uwazam zeby bylo to cos zlego, pod warunkiem ze nie gotuje sie wszystkiego z paczki i codziennie- Ale faktem jest ze zdrowiej jest samemu poswiecic te kilka minut wiecej i zrobic sos od podstaw w gruncie rzeczy to nic trudnego ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
|||
|
|
|
#955 |
|
Zakorzenienie
|
Sosy itp zawsze robię sama, bo te paczkowe nie dość, że mają dziwną konsystencję to jeszcze inaczej smakują (chociaż mam taki jeden wynalazek, którego odrobina dodaje świetny smak - ale to jest awaryjnie jeśli mi nie wychodzi).
A są rzeczy o takich smakach, gdzie nie jestem w stanie sama tego zrobić (tak jak ten mój wczorajszy kurczak po hawajsku). Mi lekarz powiedział, aby nie przesadzać z solą, bo może zbyt drastycznie zwiększyć ciśnienie, unikać niepasteryzowanego mleka i produktów z niego, i żebym nie przesadzała ze słodyczami, bo po tym tyje się niepotrzebnie. A tak mam jeść to, na co mam ochotę ![]() i takie jedno danie na pewno mi nie zaszkodzi (ani dziecku).
|
#956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie nadal mdli z rana, zwłaszcza jak wchodzę do kuchni, nie ważne, że jest posprzątana idealnie, to i tak mnie naciąga na samą myśl jak tam mam wejść A co do tych dań, o których piszesz, to moim zdaniem zbrodni nie ma, jak się raz za czas zje coś "mniej zdrowego". Zawsze to lepsze jakieś domowe jedzonko, bo wiadomo co się "wrzuca" do garnka, no i oczywiście smaczniejsze. Ale wg mnie powinno się jeść to na co się ma ochotę, i tak nie unikać wszystkiego co złe i niezdrowe. Potem dziecko będzie na połowę rzeczy uczulone
|
|
#957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#958 |
|
Zakorzenienie
|
wygońcie mnie do sklepu
muszę ocet kupić bo bedę śledzie w occie robiła (ale nie gotuję zalewy, na szklanę octu daję 3 szklanki zimnej wody, dużo cebuli, dużo pieprzu i po kilku godzinach śledzie są gotowe
|
#959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() podzialalo?
|
|
|
|
#960 | |||||
|
Rozeznanie
|
Aguśkaa no i jak tam biedaku? Lepiej juz troche z Twoim gardlem po tym antybiotyku?
Mravka gratulacje! Sweitne wiadomosci z USG ![]() Cytat:
w mysl zasady Anglik niedoinformowany = Anglik szczesliwy i nie zatruwajacy tylka lekarzom takich informacji latwo dostepnych nie ma. No ale my Polacy z kolei to juz jestesmy czasem takimi ekspertami w leczeniu samych siebie ze lekarzy czase, uwazamy za glupkow (patrzm moja kolezanka ktora u lekarza zadnego nie byla od 7 lat i sama sie leczy na wszystko) Nie wiem co lepsze w sumie. a tam wole wiedziec wiecej wiec generalnie staram sie wszystko sprawdzac jak moge Mala, Marijuana witajcie Cytat:
sos czosnkowy ![]() a mnie TZ dzis rosol gotuje srednio mam ochote no ale co tam on gotuje wiec narzekac nie moge Cytat:
Drugi trymestr - mam lekkie mdlosci w dzien ale jesc moge wszystko i od niczego mnie nie odrzuca. Lekka sennosc, siusianie w nocy 1-2 razy. I tyle Czuje sie jak nie w ciazy ![]() Polozna twierdzi ze jestem z tych ktore maja farta Moze Ty tez ja juz tu naprawde boje sie zagladac. ciagle ktos odchodzi. 8 dziewczyn. To chyba nie jednak pechowy watek ciagle miescimy sie w statystyce. 20-25% ciaz umiera w 1 trymestrze. prince_polo trzymam kciuki kochanie zeby nastepnym razem sie udalo Cytat:
Cytat:
a co! Mysle ze to nic zlego Wczoraj mnie brzuch bolal. Bardzo. Az przysiadlam Tzn. zabolal mnie chyba z 3 razy. Taki jakby skurcz nie ciagly bol. Dlatego mnie nie bylo. Polozylam sie i panikowalam. Ale bolal mnie z boku brzucha, nie w podbrzuszu. Pozniej uslyszalam znajome bulgotanie , zalatwilam sie (z trudem bo z trudem) i przeszlo. Wiec mam nadzieje ze to faktycznie jelita byly i juz. ![]() Oby... Lactulose mojej nie wzielam bo odkad wyczytalam ze to kategoria B to juz nie tykam i sie meczylam.Wiec wydaje mi sie ze to naprawde jeslita musialy byc. Dzis juz dobrze. Ale i tak sie martwie. Ide na lunchu do przychodni sprobuje dopasc polozna i moze jakos uda mi sie przyspieszyc wizyte (bo mam dopiero 28.09) , moze znowu dopplerem serducha poslucha zebym sie nie martwila...
Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2011-09-15 o 13:40 |
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:05.

Tak bardzo mi przykro. Trzymaj się ciepło

na samą myśl jestem zmęczona
a chce, żeby ,maluszek rozwijał się jak najlepiej,

najwiecej jednak nauczylam sie juz pracujac ....

ale nauczylam sie go nie uzywac i musze przyznac ze sam fakt ze jak poszlam do gina pierwszy raz to mialam infekcje i czesto czulam wtedy dyskomfort typu pieczenie, swedzenie a odkad jestem w ciazy tego nie ma, a przestalam uzywac jakos w maju czyli ok miesiac przed zajsciem w ciaze
Wczoraj byłam u mamy i moja siostra paliła fajkę (rzekomo rzuca palenie). Zwróciłam jej kilka razy uwagę, aby nie paliła przy mnie. Na nic się to zdało więc obróciłam się i poszłam do domu 
ale jesc moge wszystko i od niczego mnie nie odrzuca.