|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
prince-polo bardzo mi przykro
![]() U mnie już +2 a zaczynam dziś 17 tydzień. Widzę że idzie mi trochę w uda i bioderka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wlasnie skonczylam kosmetologie, tzn jeszcze w tym miesiacu obronie licencjat i koniec ![]() wlasnie podjadam sobie pierniczki ![]()
![]() ![]() 07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Zadomowienie
|
Zaczynam szkołę policealną na kierunku tech. usług kosmetycznych
![]() a w tym miesiącu muszę oddać mgr , bo już zdążyłam skończyć studia, tylko ta praca się za mną ciągnie ![]() a ja zjadłam mega śniadanie, postanowiłam sobie teraz ,ze będę się starała jeść pięć posiłków dziennie i zdrowo się odżywiać, bo do tej pory to różnie z tym było ![]()
#935 |
Zakorzenienie
|
No to tez fajnie
![]() ![]() Ja tez sobie obiecywalam zdrowsze jedzenie, a wychodzi bardzo roznie ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Zakorzenienie
|
Mogłybyście mi powiedzieć jak link z babystrology wkleić w jakieś słowo w podpisie? Wiem, że kiedyś mówiłyście jak to zrobić, ale nie mogę znaleźć
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#938 | |||
Wtajemniczenie
|
Witam Was kochane
![]() Na początek.. princepolo tak strasznie mi przykro ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzień dobry. W nocy się obudziłam i byłam tak strasznie zestresowana. Nie wiem czy mi się coś przyśniło, ale jak matoł rzucałam się z boku na bok i nie mogłam usnąć bo tak dygotałam. :/ Brzuch mnie czasem pobolewa i chyba schizuję, że coś się dzieje... Boże, te 2 tyg do wizyty to będą chyba baaaardzo długie. ![]() ![]() Idę coś zjeść, bo nie jadłam jeszcze śniadania ![]()
![]() |
#940 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() anagat Ty jestes naprawde niesamowita ![]() gwiazdeczka2009 moj dr.jest bardzo protatusiowy ![]() ![]() kumkura to juz niedlugo połowkowe Cie czeka ![]() ![]() ![]()
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
![]() ![]() |
![]() |
#941 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#942 |
Przyczajenie
|
prince-polo strasznie mi przykro
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#943 |
Zakorzenienie
|
#944 |
Zakorzenienie
|
Ja mam dzisiaj od rana takie dziwne bole podbrzusza, jakby ciagniecie, nie wiem jak to nazwac... nie jest to mocny bol ale troszke przeszkadza ... choc moze to jelita?Bo dzisiaj jestem jeszcze bez grubszej toalety, a co najgorsze brzuch mam napompowany jak balon ...
Pojutrze zaczynamy juz 16 tc ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Zakorzenienie
|
Jakiś strach mnie dziś złapał, czy na pewno w moją dzidzią wszystko w porządku..
Tyle dziewczyn już straciło swoje maleństwa;((( |
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
Raczkowanie
|
O kurcze.. to żeście mnie przeraziły z tym poprzednim wątkiem do nadrobienia
![]() ![]() emigra - dzięki , nick akurat nie zajęty był... ![]() ![]() lena_mi - jak ja się codziennie boje , bo panikara jestem ! popłakałam się za szczęścia jak fasolkowe serduszko zobaczyłam na usg !(a późno byłam,bo dop w połowie 7 tyg. bo wcześniej się głupot naczytałam o pustym jaju płodowym... ehh,,ja już musiałam zrezygnować z normalnych staników ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Zakorzenienie
|
Marijuana a następną wizytę kiedy masz?
Bo my podobną ciążę mamy (jeśli chodzi o długośc) ![]() Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2011-09-15 o 10:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#948 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Na początku prince-polo bardzo mi przykro... trzymam za Ciebie kciuki aby w przyszłości nigdy więcej Cię to nie spotkało...ani żadnej z dziewczyn...wiem jaki to smutek i strach ... ale wiem też , że bedzie dobrze musi być!! Strasznie pędzicie dziewczyny...ale to znaczy, że wątek żyje w pełni ![]() Ja dziś zważyłam się na potrzeby wątku aby móc nadrobić... więc u mnie 13 tydzień i już +3kg. widzę to głównie w piersiach, brzuszku (pod pępkiem + 5-6cm już ![]() Staniki zmieniłam już dawno ![]() Ciągle się cieszę i martwię na zmianę... wraz z 2 trymestrem ustąpiły objawy mdłości i bolesności piersi...choć nie tak na 100% i nadal są nabrzmałe... już bym wolała aby ciągle bolały...tak dla pewności ![]()
#949 |
Raczkowanie
|
lena_mi na 11 października , bo nie mieszkam w Polsce , ale puki będę mogła to będę przylatywać tu na wizyty , a Ty ? mi lekarka powiedziała, że muszę się wtedy też udać do innego lekarza z uprawnieniami , który zrobi mi to usg genetyczne. A na jakim "etapie" dokładnie teraz jesteś
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#950 |
Zakorzenienie
|
Czwarty dzień bez wymiotów
![]() Tylko naprawdę wyjątkowo szybko męczę się fizycznie i szybko się irytuję ![]() ![]() Powiedzcie mi jak zapatrujecie się na zjedzenie od czasu do czasu czegoś takiego jak danie "Pomysł na..." typu fix itp. Na moim plotkowym forum dziewczyna tak na mnie najechała, że to śmieć jest (podałam jej skład nawet to wyśmiała mnie, jakim cudem może być masło w proszku ![]()
#951 |
Zadomowienie
|
prince_polo - strasznie mi przykro. Już od kilku dni mamy same takie smutne wiadomości. Przytulam Cię mocno w tych trudnych chwilach. Mam nadzieje, że mąż Cie będzie mocno wspierał i razem dacie radę przejść przez to.
Mała- to razem będziemy się denerwowały przed wizytą, bo ja też mam ją 21.09 ![]() Ja jestem w 15 tygodniu i mam niecały kg na plusie. Tak w zasadzie, to nie wiem, gdzie mi się to odłożyło. Chyba tylko piersi i brzuszek. |
![]() ![]() |
![]() |
#952 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#953 | |
Zakorzenienie
|
![]() a ja znowu zjadłam pierwszy posiłek bułka słodka i jogurt pitny ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#954 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale faktem jest ze zdrowiej jest samemu poswiecic te kilka minut wiecej i zrobic sos od podstaw ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
|||
![]() ![]() |
![]() |
#955 |
Zakorzenienie
|
Sosy itp zawsze robię sama, bo te paczkowe nie dość, że mają dziwną konsystencję to jeszcze inaczej smakują (chociaż mam taki jeden wynalazek, którego odrobina dodaje świetny smak - ale to jest awaryjnie jeśli mi nie wychodzi).
A są rzeczy o takich smakach, gdzie nie jestem w stanie sama tego zrobić (tak jak ten mój wczorajszy kurczak po hawajsku). Mi lekarz powiedział, aby nie przesadzać z solą, bo może zbyt drastycznie zwiększyć ciśnienie, unikać niepasteryzowanego mleka i produktów z niego, i żebym nie przesadzała ze słodyczami, bo po tym tyje się niepotrzebnie. A tak mam jeść to, na co mam ochotę ![]() i takie jedno danie na pewno mi nie zaszkodzi (ani dziecku).
#956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie nadal mdli z rana, zwłaszcza jak wchodzę do kuchni, nie ważne, że jest posprzątana idealnie, to i tak mnie naciąga na samą myśl jak tam mam wejść ![]() A co do tych dań, o których piszesz, to moim zdaniem zbrodni nie ma, jak się raz za czas zje coś "mniej zdrowego". Zawsze to lepsze jakieś domowe jedzonko, bo wiadomo co się "wrzuca" do garnka, no i oczywiście smaczniejsze. ![]() ![]()
![]() |
#957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#958 |
Zakorzenienie
|
wygońcie mnie do sklepu
![]() ![]() ![]()
#959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#960 | |||||
Rozeznanie
|
Aguśkaa no i jak tam biedaku? Lepiej juz troche z Twoim gardlem po tym antybiotyku?
Mravka gratulacje! Sweitne wiadomosci z USG ![]() Cytat:
![]() ![]() No ale my Polacy z kolei to juz jestesmy czasem takimi ekspertami w leczeniu samych siebie ze lekarzy czase, uwazamy za glupkow ![]() Nie wiem co lepsze w sumie. a tam wole wiedziec wiecej wiec generalnie staram sie wszystko sprawdzac jak moge ![]() Mala, Marijuana witajcie ![]() Cytat:
![]() ![]() a mnie TZ dzis rosol gotuje ![]() Cytat:
Drugi trymestr - mam lekkie mdlosci w dzien ![]() Lekka sennosc, siusianie w nocy 1-2 razy. I tyle Czuje sie jak nie w ciazy ![]() Polozna twierdzi ze jestem z tych ktore maja farta ![]() Moze Ty tez ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ja juz tu naprawde boje sie zagladac. ciagle ktos odchodzi. ![]() 8 dziewczyn. To chyba nie jednak pechowy watek ciagle miescimy sie w statystyce. 20-25% ciaz umiera w 1 trymestrze. ![]() prince_polo trzymam kciuki kochanie zeby nastepnym razem sie udalo Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mysle ze to nic zlego Wczoraj mnie brzuch bolal. Bardzo. Az przysiadlam ![]() Tzn. zabolal mnie chyba z 3 razy. Taki jakby skurcz nie ciagly bol. Dlatego mnie nie bylo. Polozylam sie i panikowalam. Ale bolal mnie z boku brzucha, nie w podbrzuszu. Pozniej uslyszalam znajome bulgotanie ![]() ![]() Oby... Lactulose mojej nie wzielam bo odkad wyczytalam ze to kategoria B to juz nie tykam i sie meczylam.Wiec wydaje mi sie ze to naprawde jeslita musialy byc. Dzis juz dobrze. Ale i tak sie martwie. Ide na lunchu do przychodni sprobuje dopasc polozna i moze jakos uda mi sie przyspieszyc wizyte (bo mam dopiero 28.09) , moze znowu dopplerem serducha poslucha zebym sie nie martwila... ![]() Edytowane przez Zariah Czas edycji: 2011-09-15 o 12:40 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:56.