|
|
#931 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystko o Avonie - cz.27
Cytat:
) zgadzam się z Nataszką, dobrze że wreszcie ktoś nie krytykuje, że ciężko się przebić przez ploteczki ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#932 |
|
Rozeznanie
|
Zignorowałam ją, przecież nie raz zamawiam coś z allegro np. i dostaję w kopertach bąbelkowych jako list polecony i jest ok. Ta klientka zawsze sie mnie czepia. Specjalnie poszłam w jakiś kąt poczty żeby zapakować tak, żeby nie było widac co wysyłam. Była tam szminka, perfumetka i eyeliner. Babka wymacała kopertę i zapytała co jest w środku- powiedziałam wymijająco, ze "takie tam, plastikowe..." (
) a ona mi przerwała w pół zdania i powiedziała swoje... dzięki
|
|
|
|
#933 |
|
Wtajemniczenie
|
Przyjmują zwroty z takiego powodu? Nie wiedziałam
![]() Czyli jak klientka zwróci mi cień do powiek, bo jednak jej się nie podoba, to też przyjmą? Kusząca propozycja
|
#934 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
najgorzej jak ktos nie wysyla systematycznie, bo wtedy te baby wciskaja taki kit, ze az smiesznie sluchac (ze wszystko musi byc w pudelku, jako paczka a nie list i to jeszcze ubezpieczone )
|
|
#936 |
|
Raczkowanie
|
Witam,
mam problem.. zamówiłam szampon mam go na fakturze on nie przyszedł ale w zamian otrzymałam płyn do kąpieli, którego nie zamawiałam co mam w tej sytuacji zrobić? |
|
|
|
#937 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#938 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
Masz nr na katalogu chyba. Albo napisz ze strefy. Powinni Ci po prostu uznać reklamacje i dołączyć brakujący produkt do następnej faktury, a ten każą pewnie zostawić sobie.
|
|
|
|
#940 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziękuje bardzo za odpowiedź ;* |
|
|
|
|
#941 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak swoją drogą mysle czy nie napisac do tej liderki o tym co mi sie nie podoba albo cos zrobi albo ja zmienie... co myslisz? chcialabym byc fer a nie robic cos bez slowa, moze ona tez mysli ze my wolimy aby miec spokoj?? nawina jestem co? ![]() Cytat:
![]() hehe, ale juz weszlam do klubu rózy moze byc trudniej podobno dokonac zmiany Cytat:
|
|||
|
|
|
#942 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewnie nie będziesz musiała im zwraca tego produktu.
|
|
|
|
|
#943 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jedź na słowiczą i tam wypełnisz druczek zaznaczysz, że pomyłka w zamówieniu i obok napiszesz kod produkty, który chciałaś zamówić
za zgodą Solaris1990 "TE PERFUMY", A NIE "TA PERFUMA" CZY "TEN PERFUM" ! http://obcyjezykpolski.strefa.pl/?md=archive&id=281 ----------------------------------------------------------- http://bogusiabloguje.blogspot.com/ |
|
|
|
|
#944 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny skladam zamowienie na 3 termin, brakuje mi pare zł do 50 zł, próbki sie liczą zeby ominac koszty realizacji malego zamówienia??
jak to jest? |
|
|
|
#945 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#946 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#947 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#948 |
|
Wtajemniczenie
|
A co trzeba zrobić, żeby zmienić Lidera?
Ja mam umowę na siostrę, bo podczas podpisywania nie miałam jeszcze dowodu osobistego także zerwanie umowy nie byłoby żadnym problemem, wręcz przeciwnie, wolałabym już działać na swoje konto.
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
Możecie mi wytlumaczyc co to ten klub rozy?? zielona totalnie jestem..
Jak to jest z tymi produktami dla nowych konsultantek? w katalogu o5 wyrobilam ponad 200zl i powinnam dostac za to wode toalet.Spotlight, wpisalam kod itd ale w paczce jej nie znalazlam;/
|
#951 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zmiana lidera nie jest taka prosta - musiałaby się na to zgodzić DMS, jednak z tego co wiem, w Poznaniu nikt nie dostał zgody, bo dywizyjne boją się fali przenosin od jednego lidera do drugiego. Pozostaje podpisanie umowy na kogoś innego np. TŻ czy siostrę, mamę, tatę. Moja kumpela była niezadowolona ze swojej liderki, bo nie potrafiła odpowiedzieć na najprostsze pytania. Chciała się przepisać do mnie (kiedy podpisywała umowę, ja nie byłam jeszcze liderem), ale DMS nie zgodziła się. Podpisałam umowę na jej męża, dziewczyna dostała prezenty z TPS jeszcze raz, dodatkowo był jakiś program na polecenia, więc też coś na tym zyskała. Przez 4 katalogi zamawiała na 2 konta, potem przestała zamawiać na swoje konto i zamawiała tylko na męża. Wkrótce minie rok od jej ostatniego zamówienia, więc chce ze mną podpisać nową umowę, znów na siebie. I znów przejdzie TPS ![]() Nie wiem tylko, co z kontem męża, pewnie będzie nieczynne przez rok. Jej wybór ![]() Jako liderka jestem elastyczna. Kontaktuję się z tymi osobami, które sobie tego życzą. Nie dzwonię w sprawie płatności, nie wymuszam zamówień. Raczej dzwonię po to, żeby pogadać o "d... Maryni", przy okazji też się wspomni o nowościach w Avonie. Są też takie osoby, które nie życzą sobie kontaktu w ogóle i ja to szanuję. Składam im życzenia na święta, bo wysyłam do wszystkich i tyle. Jeśli będą chciały, to same się odezwą. Są też takie dziewczyny, które dzwonią kilka razy w tej samej sprawie, bo czegoś nie rozumieją. No to tłumaczę, jakoś mnie to nie męczy i nie narzekam ![]() Konkursy kiedyś robiłam, ale dałam sobie spokój, bo też nie wszyscy byli zainteresowani. Zrobiłam raz konkurs z nagrodą gwarantowaną za zamówienie na 200zł, nagrodą był portfel. Od września leży u mnie 5 portfeli, bo dziewczyny nie mają czasu odebrać. Na spotkania sprzedażne nie chodzą, na indywidualne nie mają czasu. Pocztą nie będę wysyłać, no bez przesady
|
|
#952 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chodzi mi o zmianę na Lidera z innego okręgu niż mój.
|
|
#953 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#954 |
|
szeryfcio
|
Tak, oczywiście, to jest ta avonowa gwarancja satysfakcji.
|
#955 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Niezupełnie tak jest. Podpisałam umowę z dziewczyną, która zamknęła konto latem i teraz chciała wrócić. Normalnie, gdyby minął rok, umowa byłaby traktowana jako mianowanie, tymczasem u mnie pojawiła się jako reinstalacja. W zasadzie umowa nie powinna być przyjęta, ale przez zamknięcie konta system się nie zorientował i umowę przepuścił. Dziewczyna pojawiła się u mnie na 1 katalog, potem jednak przerzucili ją do poprzedniej liderki, chociaż po przeprowadzce do Poznania wolała być w okręgu poznańskim. Ten rok ma jednak znaczenie, współpracę można zerwać, ale nie można wrócić jako nowa KK u innej liderki.
|
|
#956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)[1=f36f09c64670dbbf8506d7b 7195631196fb4f2ce_65c2c81 98d77a;33357017]tak, dobrze kryje, choć dla cery miesznaje/tłustej może powodować świecenie.[/QUOTE] Najwyżej kupię próbki, nic nie tracę ; ) Edytowane przez Hedvigis Czas edycji: 2012-04-05 o 23:48 |
|
|
|
|
#957 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Oczywiście trzeba żeby minął rok, aby znów podpisać umowę, i umowa była traktowana jako nowa i przejść tps. Ale mi chodziło o to, ze jak już ktoś całkowicie chce zrezygnować i żeby liderka nie miała dostępu do danych i konta KK.Ale powiem ze miałam kilka sytuacji, kiedy dziewczyny zamknęły konto (były u innych liderek i innych okręgach), po 3-4 miesiącach podpisały umowę ze mną i u mnie wyskoczyły reinstalację, ale nie upominałam się w centrali, bo od razu by przenieśli je do poprzednich okręgów, a tak nadal są u mnie (jedna mi uciekła, bo zadzwoniła do Warszawy z jakimś pytaniem w 1 katalogu współpracy juz u mnie i Pani na infolinii sie zorientowała i to zgłosiła). Także mają tam niezły burdel
Edytowane przez tonia85 Czas edycji: 2012-04-05 o 23:53 |
|
|
|
|
#959 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
super wyjaśnione.właśnie w ten sposób zamknęłam jedno konto, wystarczył e-mail, potem przyszedł list z BOK o zamknięciu konta i dokładną instrukcją co robić w przypadku chęci powrotu, teraz konto jest nieaktywne. |
|
|
|
|
#960 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wodę będziesz mieć w następnym zamówieniu z następnego katalogu.... a klub róży jest to klub do którego wchodzi każda konsultantka która osiągnie łączną sprzedaż minimum 11 tys zł w katalogach 15/2011 - 12/2012 chyba tak jest w tym roku jak inaczej to mnie poprawcie...
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:24.

jestem zupełnym świeżakiem na forum, chociaż podczytuje Was od jakiegoś czasu no i specjalnie dla tego wątku założyłam konto 

)

super wyjaśnione.