|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
Pokaż wyniki sondy: Czy aborcja powinna być zalegalizowana w Polsce? | |||
tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
501 | 71,57% |
nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
199 | 28,43% |
Głosujący: 700. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 |
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Aborcja- co o tym sądzicie ?
Niektórzy są przeciwni, bo uważają, że ten „kłopot” to już istota ludzka. A wtedy jasne jest, że nie chcą aby była pozbawiana życia.
#932 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwielbiam to katolickie miłosierdzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#933 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam wrażenie, że zdecydowana większość potrafi tylko krzyczeć o heroizmie i moralności dopóki sami nie muszą niczego robić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#934 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I przy okazji - uwazam ze to jest moja decyzja co robie ze swoim cialem. Kazdy ma prawo decydowac o sobie. A przynajmniej powinien miec, bo w Polsce raczej z tym ciezko.
![]() |
#935 |
BAN stały
|
W Polsce to jest kwesia kasy, /jak masz, problemy nie ma. Problem mają biedni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
jestę wieszczę
|
właśnie. A jak wiadomo to wśród ludzi ze skrajnej biedoty jest najwięcej dzieciaków, które lądują w domach dziecka, albo zostają z rodzicami i nie mają czasami co jeść.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
#937 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Ale fakt, katolicy mają trochę inne podejście. O sobie i swoim ciele — tak. Ale zarodek/płód nie jest ciałem matki, choć jest w jej ciele.
![]() |
#938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja zylam w przekonaniu, ze ma wybor. Nazywa sie on antykoncepcja. Rozumiem jednostkowe przypadki, w ktorych antykoncepcja nawali. Wtedy kobieta powinna miec prawo do aborcji. A osobiscie znam dwie kobiety, ktore antykoncepcji nie uzywaly a pozniej poszly na skrobanie. I slyszalam o jednym drastycznym przypadku: znajoma mojej kolezanki skrobala sie 3 razy (mloda dziewczyna) i z tego, co wiadomo nadal sie nie zabezpiecza wiec ciekawe ileee jeszcze razy skorzysta ze "swojego prawa wyboru". |
|
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Zakorzenienie
|
A no to już głupota. Przypłaci swoim zdrowiem kiedyś. Jej sprawa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#940 |
Are you talking to me?!
|
Dokładnie. Może i się skrobać 50 razy. To jej sprawa. Jej zdrowie i jej sumienie.
#941 |
Raczkowanie
|
Aborcja
Hej, mam do Was pewne pytanie. Co myślicie na temat aborcji? To dosyć popularny i głośny temat, dlatego chcę spytać Was, co o tym sądzicie
![]() Tak dla uściślenia, nie piszę po to, bo mam zamiar to zrobić czy coś w ten deseń, po prostu jestem ciekawa waszych opinii ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#942 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Aborcja
Cytat:
![]() Wyszukiwarka...
![]() |
#943 |
Raczkowanie
|
Temat rzeka, a po za tym to takich tematów było mnóstwo. Po co kolejny raz rozpetywać wojnę?
![]()
#944 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Raczkowanie
|
a ja się tu wypowiem.
Pomimo tego że jestem wierząca jestem jak najbardziej ZA. ZA w przypadku gwałtu,jak i ZA w przypadku niechcianej ciąży. I im częściej myślę,to gdybym zaszła w ową ciążę to bym poddała się aborcji,EWENTUALNIE oddała dziecko do domu dziecka,bo przepraszam bardzo ale przez swoją głupotę nie miałabym zamiaru niszczyć sobie życia przez własną głupotę i być może"niedoświadczenie" w "tych"sprawach. Wiem,przez niektórych zostanę zjechana,ale cóż ![]()
uczę się języków ![]() odchudzam się 70 69 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 ![]() Zmieniam się na lepsze...! ![]() Cenię w ludziach ich oryginalność,odmienność. Wiesz dlaczego?Bo nie każdy ma odwagę być sobą... matura 2014 ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#946 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#947 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie oddałabys dziecka wierz mi.... i nie zniszczyło by Ci życia - choc bardzo by je skomplikowało. Sama zaliczylam "wpadke" i mimo ze jestem teraz szczesliwą mamą to jestem za aborcją. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#948 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#949 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja również jestem ZA tzw. świadomym rodzicielstwem. Jednak nie nazwałabym ciąży niszczeniem sobie życia. Po prostu niektóre kobiety chcą dziecka, a inne nie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#950 |
Wtajemniczenie
|
Temat rzeka, to fakt...
I szczerze powiem, że nie mam zdania. Jeden z niewielu tematów, na które nie mam zdania... Z jednej strony gryzie mnie to i sama aborcji bym nie zrobiła (ale mam 24 lata, więc wpadka nie byłaby dla mnie końcem świata), z drugiej strony myślę, że w pewnych sytuacjach jest dopuszczalna. Lepiej dokonać aborcji, niż zostawić niemowlę na śmietniku - a niestety tak się zdarza, jak jakaś nieodpowiedzialna siksa boi się powiedzieć rodzicom, że już się bzykała... masakra :/ Ale w takich wypadkach, to nawet za sterylizacją bym była. Więc ogólnie nie jestem w stanie powiedzieć czy jestem za czy przeciw. Dlatego od kilku lat skutecznie stosuję antykoncepcję, żeby nigdy nie stanąć przed takim dylematem. Lepiej być odpowiedzialnym za wczasu, niż potem zastanawiać się czy mam prawo odbierać komuś życie. |
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
nyan nyan ^^
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Raczkowanie
|
wyrażenie "przez swoją głupotę"- nie miałam tu na myśli tego że nie wiem co to zabezpieczenie,prezerwaty wy,pigułki itp,bo jak najbardziej wiem,ale sam seks tak jak napisała umeko
zabezpieczanie się nie jest w stu procentach pewne,zawsze jest ten procent niepewności.Moja przyjaciółka-zabezpieczyła się z chłopakiem,i co ? jest w ciąży.więc dla mnie to całe zabezpieczenie to jak o dupę opiął,bo jak ma się zajść to i tak się zajdzie. Czemu nie miałabym zamiaru niszczyć sobie życia ? po pierwsze opinie ludzi, po drugie opóźnione skończenie szkoły jak i kształtowanie się dalej( czyt.studia) wiadomo,może bym wgl została bez wykształcenia ? i jak tu zapewnić dziecku bezpieczną przyszłość ? co jak co,ale nie pozwoliłabym żeby dziecko przeze mnie miało na starcie spapraną przyszłość,bo od nikogo łaski bym nie chciała. Może taka opinia wywodzi się z tego że jestem młoda,nie przeżyłam prawdziwej miłości i co najgorsze zdaniem wielu ludzi- nie chcę mieć dzieci.Fakt napisałam ze gdybym już je miała i nie mogłabym jego oddać ani nic ( przez presję najbliższych) to chciałabym zapewnić mu lepszą przyszłość,lepsze dzieciństwo niż ja miałam.Tak dla sprostowania ![]() może kiedyś zdanie zmienię,ale w to wątpię A to wszystko być może zrodziło się z tego że byłam wpadką.Matka chciała zerwać z ojcem,ale dowiedziawszy się e jest w ciąży wyszła za niego za mąż,przez co teraz się z nim męczy już 18lat....
uczę się języków ![]() odchudzam się 70 69 68 67 66 65 64 63 62 61 60 59 58 ![]() Zmieniam się na lepsze...! ![]() Cenię w ludziach ich oryginalność,odmienność. Wiesz dlaczego?Bo nie każdy ma odwagę być sobą... matura 2014 ![]() Edytowane przez agnese18 Czas edycji: 2012-04-02 o 18:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#953 | |
zuy mod
|
Cytat:
![]() aborcja to dobry sposób na niechciane dziecko, jestem przeciw używaniu jej jak antykoncepcji - ale nie oszukujmy się, nawet najlepsza antykoncepcja może zawieść. Dlatego ja w takim przypadku nawet bym się nie zawahała.
![]() ![]() |
![]() |
#954 |
Konto usunięte
|
Im jestem starsza tym mi bardziej mięknie faja, w sensie im bardziej wiem że DAŁOBY radę na upartego powiązać koniec z końcem tym mniej tracę taką pewność ze na pewno bym usunęła. A kiedyś byłam pewna.
Generalnie jestem za aborcją na życzenie. Ja za ludzi życia nie przeżyję, nie poniosę konsekwencji ich błędów i decyzji. |
![]() ![]() |
![]() |
#955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#956 |
Raczkowanie
|
pewnie to ja zostanę zjechana,ale każdy może mieć swoją opinię.Nie zamierzam nikogo przekonywać do swych racji,szanuję zdania innych i z góry uprzedzam że moja wypowiedź to nie żadna umoralniająca gadanina kojarząca się z moherami i kazaniami księży.Nie chodzę do kościoła.Jestem definitywnie przeciw aborcji(z wyjątkiem przypadku.gdy życie matki jest zagrożone).Tyle się teraz trąbi o tym,żeby przestać dyskryminować kobiety i dać im prawo wyboru poprzez zalegalizowanie aborcji. Ok,ale czy ktoś zastanowił się nad tym kiedy przestanie się dyskryminować dzieci nienarodzone? One nie mają żadnego prawa wyboru.Nie mogą sie same obronić.Niby po co przejmować się zlepkiem komórek? To przecież jeszcze nie człowiek wiec można z nim robić co się chce.Do znudzenia jest powtarzany w kółko jeden i ten sam argument:jeśli dziecko jest niechciane to z góry wiadomo że jego życie będzie do bani,może np trafić do domu dziecka,lepiej więc uchronić go przed cierpieniami na tym świecie i skazać na śmierć.Wiadomo że nie każdy chce mieć dzieci i że antykoncepcja zawodzi.Myślałam jednak że dorosłość polega na odpowiedzialnosći za to co się robi. Uprawiając seks trzeba być świadomym konsekwencji,tego że mimo najlepszego zabezpieczenia wynikiem współżycia moze być ciąża.Aborcja to ucieczka od odpowiedzialności.Konsekw encje ponosi tylko i wyłącznie dziecko,które zawiniło wszystkim tylko tym,że żyje.Tyle jest rozwiązań,jeśli kobieta nie chce dziecka,choćby nawet okno życia,ale nieeee bo nie wtedy dziecko jest skazane na życie a wszyscy z góry wiedzą jak jacyś jasnowidze że mu będzie źle na świecie.Aborcja szybsza,wygodniejsza,ratu je kobiety przed traktowaniem ich jak żywy inkubator a dzieci przed życiem.Dobra.kończę. Jeśli ktoś czuje się urażony moim postem,najmocniej przepraszam,naprawdę
#957 |
Konto usunięte
|
Znowu? Serio? I tak się wzajemnie nie przekonacie, a tylko pokłócicie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#958 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#959 |
Zakorzenienie
|
- tyle że wyrostek robaczkowy nie przejdzie w formę pełnego rozwiniętego człowieka; w ciąży byłam dwa razy i wiem, jak wcześnie czuje się ruchy dziecka, to jak pływanie małej rybki, a nawet specjalnie brzucha ciążowego nie widać.To nie jest zlepek przypadkowych komórek w matce.
|
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Konto usunięte
|
Jaram się ale zygota i zarodek się nie ruszają i są wielkości pomidorka koktajlowego albo migdału. No chyba że już wtedy czułaś ruchy to gratuluję
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:13.