Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-28, 11:52   #931
MoOoNiA
Raczkowanie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. III

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
Właśnie! co jest! atak facetów ciekawa jestem ile z tych facetów okaże się pięknymi kobietkami

Ja wpadłam, ale od razu jak się dowiedziałam o ciąży to rzuciłam. Nawet nie było mowy żebym chociaż jednego zapaliła, z resztą ja bym to nazwała wcześniej popalaniem od czasu do czasu.
A co do taty, mój aż tak twardy nie jest, ale też pali ogromnie dużo 2 paczki to standard, dla mnie szok.....ilość nie do wyobrażenia. To teraz pomyślcie ile razy chłopina na ten balkon wychodzi, jak się mu tak chce, ja bym już wolała nie palić

No widzisz jaka urocza babinka na koniec Na szczęście nam się starsze babcie nie trafią na porodówce! raczej !
O matko a tak to palił w domu? Nie ma takiego "smrodu" papierosów w domu? Mój nie , mój nawet jak Marty nie ma i tak pali na balkonie.
Pamiętam, jak zmieniałam samochód to zawsze było czuć jak się wsiadało do tego gdzie paliło sie w środku. Chociaż oczywiście wszycy sprzedający twierdzili, że nie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
A ja z maluszkiem( po porodzie) leżałam na 8 osobowej sali i wcale tak fajnie nie było... Jak Julka plakała w nocy, to widać było, że innym to strasznie przeszkadza i wogole takie napięcie się robiło...niby dziewczyny fajne, ale naprawde BARDZO różne środowiska, niektóre miłe, a niektóre, to takie, że bez kija nie podchódź, więc bywało różnie... treaz bardzo bym chciała leżeć na jakiejś mniejszej, ale na takich chyba kładą tylko po cesarce?
U nas największe są sale 4 osobowe. 8 kobiet i dzieciaczków to faktycznie trochę za dużo.

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Leżałam na ginekologii
Sale, w których leżały ciężarne były zajęte, więc wpakowali mnie do tej babci
No tak, jak ja rodziłam i sale były pozajmowane, to latali i kombinowali jakby tu miejsca trochę wyszukać. I wypisali nas trochę wcześniej dzięki temu
Może i dobrze, bo się nie nasłuchałaś historii innych kobiet.

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
My też chcemy chłopca. Dziewczyny w którym właściwie tygodniu lekarz może stwierdzić jaka jest płeć dziecka ??
Niby od 13, chociaż mój mi zapowiedział ze dopiero w 20 mi powie

Majeczka
04.12.2012 r

MoOoNiA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 11:52   #932
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Niektóre dziewczyny już w 14 tygodniu się dowiedziały
ja pewnie dopiero na polowkowym sie dowiem no chyba ze 4 czerwca ale jakos watpie bo moj gin powiedzial ze wczesniej to on woli nie bo to zgadywanka i pozniej maja ludzie pretensje wiec on woli na polowkowym mowic

Edytowane przez czarnamadonna1982
Czas edycji: 2012-05-28 o 11:53
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 11:53   #933
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
Lecę się kąpać i na wizytę i gin!!! Jeszcze raz proszę o mocne trzymanie kciuków!!!!!
Kciuki

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
w ogole mam wrazenie ze moje małżeństwo sie sypie, juz nie potrafimy rozmawiac ze soba, stracilam do niego zaufanie, obydwoje mamy duzo zalow do siebie, nie zawsze mowionych na glos, nawet nie chce sie mi osatnio z nim juz gadac i starac, i teraz ta ciaza, to tez na nas nie wplynelo uzdrawiajaco, 2 lata po slubie przeciez tylko jestesmy, masakra czuje sie jak w zwiazku jakim co najmniej 20-letnim, tak jakos sie mi zebralo na przemyslenia, nie wiem jak to dalej bedzie...

nawet nie zauwazyłam, a w weekend zaczelam z maluszkiem II trymestr
Gratuluję II trymestru
A co męża - szczera rozmowa może pomóc

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Hej!
A my dziś mamy pierwszą rocznice ślubu
I zaczęliśmy 15 tydzień

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość

i trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
, swoją też i was też proszę o kciuki dla siebie, bo dziś w końcu ta przezierność... mam nadzieję że będzie wszystko dobrze : )
Kciuki

Cytat:
Dziękuję za trzymanie kciuków! USG robione, wszystko podobno super, chociaż moja gin bardzo mało wylewna..... jak ona to okresliła " wszystkie organy rozwijają się prawidłowo" ot nagadała
Nie chcę się nastawiać, żeby nie zapeszać.....ale ale ale podobno będzie SYYYNEEEEK !!! wiem wiem, wcale to Was nie dziwi, na forum chłopaki rządzą podobno coś wystaje, ale mówiła że mam się nie nastawiać jeszcze, więc jeszcze proszę tego na 1 stronę nie wpisywać coś mi się wydaje, że wszystko się może zmienić. Nawet fotki ładnej nie mam bo łobuz tak się wiercił! plecami się później odwrócił jak gin chciała dla mnie zdjęcie zrobić ładne. Po tacie pieron!! Przecież nie po grzecznej mamusi
O, za późno nadrobiłam i już moje kciuki niepotrzebne Super, że wszystko ok I po cichu gratuluję synka
Stary 2012-05-28, 11:55   #934
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

a bol wychodzenia na balkon z fajką znam bo moj tz rzyucil w sylwestra a ja jeszcze do 9 marca palilam wiec w te mrozy wylazilam jak taka sierota na balkon cala trzęsąca się
Stary 2012-05-28, 11:55   #935
Oliweczka1985
Zakorzenienie

NIE przepraszam pomyliłam z ta ilością osób na sali... było nas 7-sala przeznaczona na 6 osób, ale na stałe ,,doczepione" jeszcze jedno łóżko( prawie że w oknie stało).

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 11:56   #936
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

justa gratuluje synka i wizyty!!
Stary 2012-05-28, 11:58   #937
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez musso4 Pokaż wiadomość
nie ma się co oszukiwać, dziecko to zawsze kryzys dla związku, nawet upragnione i wyczekiwane, trzeba to przetrwać, początki są trudne, a potem już z górki
ano prawda dziecko przewraca świat do góry nogami i zanim ustanowi się nowy ład i porządek to minie trochę czasu.

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-05-28, 11:59   #938
happy_eve
Wtajemniczenie

Cytat:
A dużo km masz do Warszawy?
Niby nie dużo, bo ok.10 km, ale jak poród złapie mnie w dzień, to ta trasa może zająć nawet ponad godzinę Takie korki... No i ani ja ani mąż tak dobrze Warszawy nie znamy, więc nie wiem jak trafimy do szpitala w stresie :/ Więc pozostaje mi się modlić, żeby było miejsce u mnie. Albo żeby złapało mnie w nocy

W końcu nadrobiłam
Stary 2012-05-28, 12:00   #939
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
dokladnie.nasz tez troche jednka ksoztowal bedzie. koscielny nie wiem ile kosztuje ale przyjaciolka wydala 15 tysiecy na wszystko

my wydalismy juz okolo 1700 zl narazie wiec do 4tysiecy spokojnie dobije
No nasz to spokojnie z 12 tys. wyniesie

Cytat:
Napisane przez MoOoNiA Pokaż wiadomość
Pamiętam, jak zmieniałam samochód to zawsze było czuć jak się wsiadało do tego gdzie paliło sie w środku. Chociaż oczywiście wszycy sprzedający twierdzili, że nie
No jak ktoś nie pali to szybko wyczuje

Cytat:
No tak, jak ja rodziłam i sale były pozajmowane, to latali i kombinowali jakby tu miejsca trochę wyszukać. I wypisali nas trochę wcześniej dzięki temu
Może i dobrze, bo się nie nasłuchałaś historii innych kobiet.
No w sumie i racja, ale akurat jak ja leżałam to dziewczyny, które były w ciąży (miałam z nimi styczność, jak chodziłyśmy gdzieś na badania) to nie opowiadały jakichś strasznych historii na szczęście

Cytat:
ja pewnie dopiero na polowkowym sie dowiem no chyba ze 4 czerwca ale jakos watpie bo moj gin powiedzial ze wczesniej to on woli nie bo to zgadywanka i pozniej maja ludzie pretensje wiec on woli na polowkowym mowic
Może to i lepiej, niż sie nastawić i później rozczarować.
ja mam nadzieję, że może 13 czerwca poznam płeć

Cytat:
a bol wychodzenia na balkon z fajką znam bo moj tz rzyucil w sylwestra a ja jeszcze do 9 marca palilam wiec w te mrozy wylazilam jak taka sierota na balkon cala trzęsąca się
Jak się chciało palić ..

Cytat:
NIE przepraszam pomyliłam z ta ilością osób na sali... było nas 7-sala przeznaczona na 6 osób, ale na stałe ,,doczepione" jeszcze jedno łóżko( prawie że w oknie stało).
Super
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 12:01   #940
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Cytat:

Dziękuję za trzymanie kciuków! USG robione, wszystko podobno super, chociaż moja gin bardzo mało wylewna..... jak ona to okresliła " wszystkie organy rozwijają się prawidłowo" ot nagadała
Nie chcę się nastawiać, żeby nie zapeszać.....ale ale ale podobno będzie SYYYNEEEEK !!! wiem wiem, wcale to Was nie dziwi, na forum chłopaki rządzą podobno coś wystaje, ale mówiła że mam się nie nastawiać jeszcze, więc jeszcze proszę tego na 1 stronę nie wpisywać coś mi się wydaje, że wszystko się może zmienić. Nawet fotki ładnej nie mam bo łobuz tak się wiercił! plecami się później odwrócił jak gin chciała dla mnie zdjęcie zrobić ładne. Po tacie pieron!! Przecież nie po grzecznej mamusi
Gratuluję syncia!
Rzeczywiście chłopaki rządzą.
Ja po cichu liczę na wyrównanie i drugą córeczkę

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
znalazlam własnie taki przepis
https://wizaz.pl/kulinaria/przepis_widok.php?id=1042
chyba wyprobuje tylko skocze po maslanke i olej
Wygląda przepysznie.
Jak po obiedzie będę miała jeszcze siły to może i się skuszę.

Cytat:
Ja wczoraj na urodzinki zrobiłam sernik na zimno. Kupiłam gotowy sernik w proszku z delecty. Dodajesz 2 serki homogenizowane na góre truskawki i galaretka. Jest pyszny taki leciutki, puszysty. Zjesz z 3 kawały i możesz jeszcze
Chociaż ten sernik na zimno też jest przecież zarąbisty.
Żeby tak ktoś chciał mi zrobić...

Cytat:
Napisane przez EdziaO Pokaż wiadomość
w pierwszej ciąży poczułam słabe i nieregularne ruchy w 17tc. To bardzo indywidualne, zależy m.in. od też od tego na której ścianie jest łożysko. Jeszcze trochę i pojawią się ruchy
Kurcze a pamiętacie jak jeszcze niedawno biegałyśmy robić betę bo nie byłyśmy pewne czy to napewno ciąża???
A tu już niedługo bobaski będą nas kopały...

Cytat:
Napisane przez happy_eve Pokaż wiadomość
Hej
A ja dzisiaj zaczynam 16 tydzień

Idę dalej nadrabiać
Gratuluję 16 tygodnia

Strasznie dużo piszecie..
Jak tak dalej pójdzie to nie będzie dziś u mnie obiadu
anett234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 12:02   #941
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Niby nie dużo, bo ok.10 km, ale jak poród złapie mnie w dzień, to ta trasa może zająć nawet ponad godzinę Takie korki... No i ani ja ani mąż tak dobrze Warszawy nie znamy, więc nie wiem jak trafimy do szpitala w stresie :/ Więc pozostaje mi się modlić, żeby było miejsce u mnie. Albo żeby złapało mnie w nocy
no to faktycznie
Może akurat w listopadzie będzie mniej rodzących i znajdzie się miejsce
Stary 2012-05-28, 12:03   #942
T'ai
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
A ja dzisiaj zaczynam 16 tydzień
T'ai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 12:08   #943
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Dziewczyny mam do was takie pytanko.
Dość długo mnie bolały piersi ale już przestały tylko w nocy bolą. Teraz zaczęły strasznie swędzieć no i wiadomo jak swędzą to drapie i tak podrapałam że teraz mam jakąś taką dziwną wysypkę czy coś w tym rodzaju. Czy wiecie od czego to może być ?
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 12:09   #944
emylka86
Zakorzenienie

ale piszecie, nie mogę się oderwać a mam łazienkę posprzątać ; p

ciacho też bym sobie zjadła... muszę coś wykombinować : )

od 14 tygodnia mówicie... to ja jeszcze poczekam bo ja dopiero 12... ale to nic, mogę czekać, byle by zdrowe było...

a co do ślubu ja w tamtym roku brałam kościelny i cywilny łącznie... koszt na 80 osób wyszło nas ok 30 tysięcy... gdyby nie rodzice nie dalibyśmy rady...

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 12:10   #945
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mam do was takie pytanko.
Dość długo mnie bolały piersi ale już przestały tylko w nocy bolą. Teraz zaczęły strasznie swędzieć no i wiadomo jak swędzą to drapie i tak podrapałam że teraz mam jakąś taką dziwną wysypkę czy coś w tym rodzaju. Czy wiecie od czego to może być ?
Nie mam pojęcia, ja nic takiego nie mam.
A moze to jakieś uczulenie?
Smarujesz czymś piersi?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-28, 12:13   #946
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
jejku sami chłopcy... ja też już się nastawiam na to, że będzie synuś... chociaż jeszcze nic nie widać... ale tak mi wszyscy to wpierają, że już zaczynam tak mysleć
Ja też mam wrażenie że u mnie będzie chłopak

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:11 ----------

Cytat:
Właśnie! co jest! atak facetów ciekawa jestem ile z tych facetów okaże się pięknymi kobietkami

Ja wpadłam, ale od razu jak się dowiedziałam o ciąży to rzuciłam. Nawet nie było mowy żebym chociaż jednego zapaliła, z resztą ja bym to nazwała wcześniej popalaniem od czasu do czasu.
A co do taty, mój aż tak twardy nie jest, ale też pali ogromnie dużo 2 paczki to standard, dla mnie szok.....ilość nie do wyobrażenia. To teraz pomyślcie ile razy chłopina na ten balkon wychodzi, jak się mu tak chce, ja bym już wolała nie palić

No widzisz jaka urocza babinka na koniec Na szczęście nam się starsze babcie nie trafią na porodówce! raczej !
No w tych czasach to nigdy nic nie wiadomo medycyna się rozwija, ludzie później się starzeją więc kto wie ....
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 12:13   #947
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

madzius tez kupuje te żelki sa pyzne co drugi dzien je pochlaniam

z tym weselem to jeszcze zalezy gdzie bo moja przyjaciolka robila 40 kmod poznania wszytsko i cala ceremonia kosciol a nie w poznaniu bo tu to powyzej 20 tysiecy bo fotograf , zespol wszytswko drogie ze masakra

mnie piersi przestaly bolec co zauwazylam wczoraj i na poczatku sie zmartwilam ze cos nie tak ale pozniej pomyslalam ze przeciez w drugim trymestrze to normalne
sa wielkie, obrzmiale i pelno żylek no i strasznie sie luszczy skóra na sutkach smaruje oliwką i nic
Stary 2012-05-28, 12:14   #948
judkama
Zakorzenienie

dobra lece bo maslanke do ciasta, to na pewno mi humor poprawi

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 12:15   #949
EdziaO
Zakorzenienie

Cytat:
A ja z maluszkiem( po porodzie) leżałam na 8 osobowej sali i wcale tak fajnie nie było... Jak Julka plakała w nocy, to widać było, że innym to strasznie przeszkadza i wogole takie napięcie się robiło...niby dziewczyny fajne, ale naprawde BARDZO różne środowiska, niektóre miłe, a niektóre, to takie, że bez kija nie podchódź, więc bywało różnie... treaz bardzo bym chciała leżeć na jakiejś mniejszej, ale na takich chyba kładą tylko po cesarce?
ooo matkou nas po cc są dwójki a po sn trójki max. Ale sama nie chciałbym leżeć. Z tym, ze zawsze jest element ryzyka kto się trafi

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
My też chcemy chłopca. Dziewczyny w którym właściwie tygodniu lekarz może stwierdzić jaka jest płeć dziecka ??
mój podaje po skończonym 12tc jeśli małe rozwija się terminowo i dobrze się ułoży, a czasem nie wiadomo do końca. zależy od sprzęt, doświadczenia lekarza i ułożenia dziecka.

„Błogosławiony, który daje swoim dzieciom korzenie i skrzydła”
EdziaO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 12:15   #950
justa86
Zadomowienie

Cytat:
O matko a tak to palił w domu? Nie ma takiego "smrodu" papierosów w domu? Mój nie , mój nawet jak Marty nie ma i tak pali na balkonie.
Oczywiście, że jest! teraz już od paru miesięcy nie pali w mieszkaniu, a i tak u niego w pokoju/biurze jak się wchodzi to czuć. Trzeba odświeżyć całe mieszkanie żeby się tego pozbyć. Do tego te szare ściany mimo, że wcale nie tak dawno malowane.... aaaa fuuuj, całe życie się tak wychowałam. Tylko kiedyś niestety tak było, mnóstwo ludzi paliło, było to strasznie modne, na szczęście zaczyna się robić z tym porządek! a palenie przy dzieciach mnie już do szału doprowadza! u mnie wśród niektórych ciotek, wujków to normalne....szok, jak można truć własne dzieci
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 12:16   #951
Pokrzywka19
Zakorzenienie

Cytat:
Nie mam pojęcia, ja nic takiego nie mam.
A moze to jakieś uczulenie?
Smarujesz czymś piersi?
Ja jestem uzależniona od balsamu oliwkowego z Ziaji i długooooo go już używam.
2:29
Adam
56 cm
3600 g

Pokrzywka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 12:17   #952
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
Niektóre dziewczyny już w 14 tygodniu się dowiedziały
w 14 to chyba najwcześniej, no i jeżeli jest to chłopiec - to wtedy widać, że coś tam dynda Bo dziewczynkę tak na 100 % to raczej później
Stary 2012-05-28, 12:21   #953
justa86
Zadomowienie

Cytat:
ale piszecie, nie mogę się oderwać a mam łazienkę posprzątać ; p

ciacho też bym sobie zjadła... muszę coś wykombinować : )

od 14 tygodnia mówicie... to ja jeszcze poczekam bo ja dopiero 12... ale to nic, mogę czekać, byle by zdrowe było...

a co do ślubu ja w tamtym roku brałam kościelny i cywilny łącznie... koszt na 80 osób wyszło nas ok 30 tysięcy... gdyby nie rodzice nie dalibyśmy rady...
Jezu....illeee???? 30tys? o mamo.... to ja biorę teraz skromny cywilny, chcemy później zrobić większe wesele....ale chyba się zastanowię Bo człowiek się stara, żeby wszystkim dogodzić, żeby smakowało, żeby się podobało a ludzie są różni i i tak połowa pojedzie po nas że kiecka nie ta, ze bukiet brzydki a pan młody miał za krótkie włosy:/
Chciałabym kiedyś kościelny, ale wiem że za te pieniądze można by zrobić tyle innych rzeczy.....

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Ja też mam wrażenie że u mnie będzie chłopak

No w tych czasach to nigdy nic nie wiadomo medycyna się rozwija, ludzie później się starzeją więc kto wie ....
hehe nooo różnie to bywa
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 12:24   #954
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

robie krupnik

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

ja tez czuje na chłopaka ale nie wiem zobaczymy..w sumie narazie tu sami chlopacy prawie woiec niedlugo chyba wypadaloby zeby sie dziewczynki posypały
Stary 2012-05-28, 12:25   #955
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Jezu....illeee???? 30tys? o mamo.... to ja biorę teraz skromny cywilny, chcemy później zrobić większe wesele....ale chyba się zastanowię Bo człowiek się stara, żeby wszystkim dogodzić, żeby smakowało, żeby się podobało a ludzie są różni i i tak połowa pojedzie po nas że kiecka nie ta, ze bukiet brzydki a pan młody miał za krótkie włosy:/
Chciałabym kiedyś kościelny, ale wiem że za te pieniądze można by zrobić tyle innych rzeczy.....

hehe nooo różnie to bywa
no tak jakoś nas wszystko łącznie wyszło... suknia, garnitur, sala, wódka, fotograf, kamerzysta, i te wszystkie inne drobiazgi... strasznie drogi interes

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 12:30   #956
Ma_majka
Zakorzenienie

Cytat:
robie krupnik
ale mam ochotę na jakąś zupkę. Krupnik albo barszczyk, mniam.
Ale nie chce mi się robić

A jeszcze większą ochotę mam na piwo!!! jak nigdy nie lubiłam piwa, to teraz nie mogę wytrzymać jak D. sobie popija. Ma któraś z Was tak samo? Co to może oznaczać, że mam jakieś niedobory??
A bezalkoholowe można pić? To chodzi o sam alkohol, czy może w piwie są inne zakazane składniki
Stary 2012-05-28, 12:32   #957
Kamalika
Raczkowanie

Witam się i ja po bardzo długiej przerwie - udzielalam się w pierwszej części a tu już trzecia i ciężko za Wami nadążyć ale staram się w miarę regularnie podczytywać

Dołączam do mamuś które rozpoczynają 18 tydzień

Ja od 6 tygodnia leżę z plamieniem i biorę luteinę - już mam dość tego siedzenia w łóżku i uważania na wszystko co się robi ale cóż jak trzeba to trzeba.

My płci jeszcze nie znamy ale widać było na ostatnim usg że straszny wstydzioch z zaciśniętymi nóżkami więc pewnie będzie dziewczynka

Cytat:
Napisane przez Poni Pokaż wiadomość
Mi ktoś kiedyś powiedział, że trafienie na patologię ciąży potrafi konkretnie dobić. Ja nie wierzyłam, bo myślałam sobie, że co mnie obchodzą inne przypadki.
No i na własnej skórze przekonałam się, że jednak jak się człowiek nasłucha i naogląda przeróżnych historii, to może złapać konkretnego doła.
To prawda - po takich przeżyciach zupełnie inaczej się na wszystko patrzy. Ja kilka lat temu byłam z przyjaciółką i jej mężem na łyżeczkowaniu obumarłego zarodka ...... do końca życia tego nie zapomnę, tego jedego dnia w szpitalu z tym samym było 8 dziewczyn .....

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Ja biorę luteinę dopochwowo 2x2
To dokładnie jak ja - szczerze to już mam dosyć tych aplikacji, tego wyciekania, ciągłego mycia ..... ale u mnie wygląda na to że jeszcze długo to potrwa

Cytat:
Z doświadczenia wiem że w takich sytuacjach najlepiej wezwać karetkę - pogotowie zazwyczaj pojawia się w ciągu 5-10 minut i dowiozą Cię na czas - a jeśli utkniecie autem gdzieś w korkach to dzwonicie na policję, mówicie jaka jest sytuacja i oni mają OBOWIĄZEK Was pilotować do szpitala
Kamalika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-28, 12:32   #958
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

My za wesele płaciliśmy 35tys, na 80 osób. Wyszliśmy na zero, bo tyle samo się "zwróciło"...

Ale wiecie, różnie to bywa - mój brat robił na 40 osób, wydał chyba niecałe 17 tysięcy, a zainkasował ponad 40 000, bo prezent od samej babci bratowej był równowartością wesela. (20 000)

(To oczywiście taka dygresja tylko czysto materialnie podchodząc do kwestii ślubu)
Stary 2012-05-28, 12:33   #959
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:
madzius tez kupuje te żelki sa pyzne co drugi dzien je pochlaniam
No pycha są

Cytat:
Wiesz, że nie da rady wszystkim dogodzić. Zawsze znajdzie się jakaś maruda, co to nic nie pasuje
U nas pewnie też, ale nie mam zamiaru się tym przejmować, bo tak jak napisałam, nie da się każdemu dogodzić, a po co psuć sobie humor jakimś maruderem?
Z resztą jak juz wspominałam kiedyś- już przy rozdawaniu zaproszeń znalazła się jedna maruda, co to nic nie pasuje, że wesele mamy gdzie indziej niż ślub, że trzeba dojechać, ale do cholery, przecież my zapewniany transport, że będę miała czerwone róże w bukiecie i czerwone dodatki to przecież jest beeee. i w ogóle to pewnie mało ludzi przyjdzie i będzie stypa, bo mało osób będzie piło %. No tak napewno.
Wolałabym, żeby tacy ludzie w ogóle nie przyszli niż mają siedzieć z nosem na kwintę, bo nic nie pasi.
Eh. szkoda słów
Stary 2012-05-28, 12:35   #960
meiadeleite
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość

Szkoda, że nie wiedziałam, bo też bym poszła.
Ojej, no szkoda, naprawdę było warto. Ja wiedziałam z ich strony www i tylko dlatego, że to jedyny szpital, którym się interesuję, jeśli chodzi o poród, innych w ogóle nie znam.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości