![]() |
#931 | |
Przyczajenie
|
Odp: Dot.: Problem z mężem...
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#932 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem z mężem...
Cytat:
![]() najgorsze masz za soba, teraz do przodu, życie przed Tobą, nowe, pełne możliwości, kamień z serca, że mąż jednak nie utrudniał tego ![]() życzę powodzenia !!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#933 |
BAN stały
|
Cześć, Aleksa, co słychać? Miałam dłuższą przerwę w odwiedzinach na wizazu z przyczyn losowych, wracam, a tu cisza u ciebie. Wszystko w porządku? Jak tam sprawy majątkowe?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#934 |
Zakorzenienie
|
Gratulacje, spóźnione, ale szczere
![]() ![]()
![]() |
#935 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Co u mnie - staram się dalej żyć. Choć muszę przyznać, że chyba dopiero teraz dotarło do mnie co miało miejsce przez ostatni czas i jestem po rozwodzie. Zdarza mi się wieczorem rozpłakać, ale staram się to neutralizować. Odnowiłam sobie kontakt z jedną z przyjaciółek ze studiów, dalej szukam jakiś ciekawych możliwości i zajęć, ostatnio próbowałam swoich sił na spływie kajakowym. Sprawa majątkowa na razie czeka na boku, aż uprawomocni mi się wyrok i wrócę z wakacji (jadę na 6 dni we wrześniu). Później mam się spotkać z moją adwokatką i porozmawiać co dalej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#936 |
BAN stały
|
Życzę wspaniałych wakacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#937 | |
BAN stały
|
Cytat:
i tak powinnaś zrobić, bo co? masz zamiar Ty podkulic ogon? żeby jeszcze była sprawiedliwość tzn. że on siedzi też w domu i stara się o Ciebie jak najlepiej zadbac i zając czas ale on żyje jak jakis szowinista- psychopata |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#938 |
Zakorzenienie
|
Sprawa już dawno wyjaśniona i zakończona rozwodem. Ludzie, czytajcie chociaż ostatnie posty jeśli nie całe wątki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#939 | |
BAN stały
|
Cytat:
Ja napisałam i zbaraniałam jak przeniosło mnie na ostatnią stronę i przeczytałam ostatnie posty!. Zaraz zabrałam sie do czytania poprzednich ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- Aleksa wszystko przeczytałam z zapartym tchem! ![]() Jesteś super babka! naprawdę. Siły życzę i cudownego mężczyzny w przyszłości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#940 |
Zakorzenienie
|
Aleksa, 2 godziny temu miałam zrobić sobie obiad! W brzuchu burczy a ja nie mogę się oderwać od wątku! Jesteś dzielną, świetną kobietą! Gratuluję! i stawiam Ci wirtualny pomnik za siłę, nieugiętość i odwagę!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#941 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#942 |
Przyczajenie
|
Przeczytałam cały wątek.... Dał mi dużo do myślenia. Gratuluję autorce odwagi i determinacji. Może jeszcze mam czas aby się wycofać z podobnego związku... krótko przed ślubem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#944 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#945 |
BAN stały
|
Hej, Aleksa, wróciłaś z urlopu? Jak sprawy?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#946 |
Zakorzenienie
|
Również czekam na dalsze wieści
![]()
![]() |
![]() |
#947 |
Zakorzenienie
|
Wiecie, tak mi dzisiaj przyszło do głowy. Jestem z tym wątkiem od początku, bardzo kibicowałam i przeżywałam wszystko i być może mylnie, ale mam wrażenie, że dawno nie czytałam i nie brałam udziału na forum w czymś tak szczerym. I to we wszystkim. W emocjach Aleksy to czuć, w poradach dziewczyn, w szczerym zainteresowaniu mimo, że teoretycznie sprawa się wyjaśniła i szczerym podziwie dla wytrwałości tej dziewczyny. No i jednak można wyczuć kiedy dzieje się coś ważnego, a kiedy ktoś zakłada wątek bo 'nudny wieczór'.
Jakoś tak mam poczucie, że to wyjątkowy wątek i dobrze jakby przeczytało go jak najwięcej dziewczyn. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#948 |
Przyczajenie
|
Przeczytałam wątek w całości... WYJĄTKOWY!!!! Wyjątkowa Autorka, niesamowita historia... Ogromnie gratuluję Aleksie siły i wytrwałości, a jednocześnie zazdroszczę, że uwolniła się z tak toksycznego związku. Jestem w takim samym, z tą różnicą, że my mamy już dziecko i zakończenie takiego związku jest trochę trudniejsze. Niemniej jednak podziwiam Aleksę i życzę jej wszystkiego co najlepsze!!!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#949 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#950 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#951 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#952 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#953 |
Zadomowienie
|
Problem z mężem...
Takie,że Ramona odniosła się do wypowiedzi innej wizażanki,a nie Aleksy.
Swoją drogą- Aleksa co u Ciebie? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#954 |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Dot.: Problem z mężem...
Witajcie
![]() Na wstępie bardzo dziękuję za wszystkie miłe słowa. Chwilami sama się zastanawiam jak ja dałam radę, jestem z siebie dumna. Wiem, że wygrałam swoje życie, choć jeszcze trochę mnie czeka. Byłam w Wenecji. Wyjazd cudowny. Poznałam niesamowitych ludzi, zrelaksowałam się maksymalnie, całkowicie nie myślałam o rzeczywistości. Zakochałam się w tym mieście - jest jak z bajki, te uliczki, gondole, klimat...Na pewno tam wrócę ![]() Dalej co u mnie - ruszam z remontem, z dnia na dzień zmieniają mi się wizje, szukam płytek, wybieram okna i drzwi, ustawiam poszczególne ekipy żeby się w miarę zgrały itd. Zmieniłam nazwisko na panieńskie - czekam na dowód i będę miała dużo zmian z tym związanych w firmie itd. Ale uważam że warto. Tamten rozdział trzeba zamknąć, po mału małymi kroczkami dążę do tego właśnie. Jeżeli chodzi o temat mojego byłego męża to już spodziewa się dziecka, ale nie znam szczegółów, bo staram się nie myśleć o nim i nie chce wiedzieć nic więcej. Przed wyjazdem zadzwonił do mnie, że chciałby żebym mu podpisała u notariusza pismo, że w razie pogorszenia mojej sytuacji nigdy nie będę chciała od niego alimentów... Jak dogram szczegóły remontu, muszę zakończyć sprawy z nim. Przed wyjazdem rozmawiałam z nim - powiedział, że jak spiszę mu umowę darowizny na auto, to on przepisze kredyt na siebie. Nie wiem co jeszcze zrobię z resztą, bo dowiedziałam się że koparka stoi zepsuta i trzeba tam bardzo dużo kasy wsadzić żeby ją uruchomić - praktycznie bardzo straciła na wartości.... Teraz wracam do pracy i postaram się częściej zaglądać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#955 |
BAN stały
|
Ooo, miło, że znów jesteś.
Nic mu nie podpisuj, broń boże. Nie ma powodu. Reszta - pół na pół, niech rzeczoznawcy określą wartość, a ty domagaj się kasy za swoją część. Nie szłabym na umowę darowizny na auto, bo nie wierzyłabym w kredyt na niego. No chyba żeby mi w banku, który kredytu udzielił zmienili umowę, że od teraz tylko on jest kredytobiorcą. Wenecję też lubię. Byłam trzy razy i jeszcze pojadę. Tym razem z ukochanym. Czego i tobie życzę przy powrocie do tego pięknego miasta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#956 |
Raczkowanie
|
Takie mam założenie - jechać z nim do banku i zapytać o zmianę umowy, czy jest taka możliwość. Dobrze wiem, że formalnie muszę to uregulować. Tym bardziej, że podział pół na pół już mi zbyt dużo nie da....
Co do podpisania u notariusza takiego pisma uważam, że jeżeli będzie w dwie strony (czyli on nie będzie mógł ode mnie nigdy nic chcieć) - jest ok. Znam siebie i pewnie prędzej bym tynk ze ściany zjadła niż kiedykolwiek poprosiła go o pomoc - więc będzie mi na rękę oświadczenie, że on ode mnie nie będzie miał prawa nic chcieć (tylko czy tak mozna). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#957 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#958 |
Raczkowanie
|
Bez
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#959 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#960 |
Raczkowanie
|
Oczywiście, że w obie. Innej opcji nie biorę pod uwagę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:40.