|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
Cytat:
Ja chyba założę ciepły kombinezon na pajaca. I czapkę i rękawiczki ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, jeśli Wasze dzieci nie chcą leżeć na brzuszku, to ćwiczcie z nimi w innej pozycji - Przewieście je przez swoje kolana. W tej pozycji też ćwiczą brzuszki. Tu przykład - http://www.youtube.com/watch?v=pUQ7tPF5Dns |
||
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201
A ja chora
![]() ![]() Tantum verde, szłwia, sok malinowy... mam nadzieję, że pomogą |
![]() ![]() |
![]() |
#933 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak się boicie podawać twist off to polecam taką wit. D3 http://www.cefarm24.pl/15860,juvit-b...-z-pompka.html
Ja mam i sobie chwale. Maluch mi usnął na rękach i co chwila otwiera oczy i sprawdza czy jestem ![]() U nas póki co z usypianiem nie ma problemu. W dzień się tulimy i Jaś usypia mi na rękach, ale od wieczora odkładam Go do łóżeczka i tam usypia. Głaszcze Go wtedy po głowce i tak słodko odlatuje.
#935 |
Zakorzenienie
|
o matulo... ile naskrobałyście przez weekend
![]() jakiś kiepski nastrój mnie dopadł. Czas mi zapierdziela jak szalony. zdecydowanie za szybko i czuję, że przemyka mi przez palce. dni podobne do siebie. Tylko daty się zmieniają. weekend minął zanim się zorientowałam, że się zaczął. ech... no i jeszcze mi smutno, bo nie wygrałam iphona. mój telefon już mnie wkurza a na taki, jaki chcę to w tym momencie mnie nie stać i nie wiem, kiedy w ogóle będzie. I w ogóle do d*** mam humor. Dobrze, że gdy ma dziecinka się uśmiecha, to lepiej mi się na sercu robi. Ale w ogóle jakiś kiepski jest ten czas. Ja chcę słońce!! baterie mi się wyczerpały i muszę się podładować pozytywną energią i słonecznymi promieniami ![]()
#936 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
a ja jestem zla bo zespula mi sie pralka ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#938 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze zima na dobre sie nie zaczęła a ja juz jej mam dosc!!!
Zimno, pochmurno i za cholere wyjsc sie nie chce :thumbdown: Ciekawe czy kolejną aukcje wygram ![]() Mam zabawe z allegro, którą uwielbiam jak jest ładny przypływ gotówki. A wczoraj teść mężowi dał fajową sumke dla małego żeby mu coś kupić ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#939 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale musze mu troszke ograniczyć te oglądanie,bo odkąd jest Fabianek to faktycznie zbyt dużo przed tv siedzi ![]() Teraz myśle o wysłaniu go do przedszkola i nie mogę się zdecydować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witam sie! Ale naskrobałyście,a mi coś brakuje czasu na wizaż,ale nadrobiłam w końcu ![]() Jutro mamy szczepienie i mam problem na jakie sie zdecydować,bo można chyba 5w1 lub 6w1 tak? Jak szczepiliście? I ciekawa jestem ile waży chłopiec mój,bo jakiś taki ciężki na rękach sie wydaje. Zaczełam Fabianka kąpać na brzuszku i też mu się podoba ![]() ![]() Sojka gratulacje dla Zosi ![]() ![]() Gracjanek ząbkowął bezobjawowo,po 2 ząbki na raz mu wychodziły i na szczęście nic mu nie doskwierało. Ciekawe jak to będzie z Fabiankiem. Współczuje kochane tych kolek i problemów z kupką ![]() Zdjęcia na meilu są boskie. A tak apropo tego sudocremu na buźce to dzisiaj Gracjanek wstał przede mną i wyszedł z sypialni a mi sie przysnęło. Budze sie po chwili,patrze na przedpokój a tam leży spód od tortownicy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Na Fabianka pasuje garniturek Gracjanka od chrztu więc to mam z głowy tylko doradźciemi co mam ubrac dziecku na wierzch,żeby w kościele nie zmarzł?? Bo w samym garniturku to za zimno mu będzie. Możecie coś podpowiedzieć?? Gracjankowi kupiłam ubranko na allegro,eleganckie takie i płaszczyk ![]() ![]() ale co ja ubiore na siebie jak nic nie mam ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#940 |
Wtajemniczenie
|
Boże ale mam doła.. przez ten stres związany z kupa małej.. straciłam pokarm
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#941 | |
Zakorzenienie
|
Jak do chrztu do garniturku to pewnie płaszczyk
np http://allegro.pl/do-chrztu-ubranko-...839433304.html http://allegro.pl/do-chrztu-ubranko-...828578212.html Cytat:
![]() Moje dziecko śpi już 2 godziny ![]() Edytowane przez Iwa844 Czas edycji: 2012-12-03 o 12:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#942 |
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Od wczoraj oswajamy Milke z lozeczkiem..Tzn. na razie tylko w dzien, na drzemki,ale i tak jest juz sukces bo wlasnie mi zasnela(ciekawe na jak dlugo..).Wczoraj musiałam ululac na rękach i na spiocha odkładać bo inaczej się nie dało. Kto wie,moze niebawem zaliczymy nocke ![]() Co do tematu tv i maluchy to jestem na nie i bede starała się unikać tego kontaktu jak najdłużej.
#943 |
Wtajemniczenie
|
Iwa robie co mogę ale widzę że to chyba koniec karmienia piersią..flaki mi sie zrobiły wogóle mi pokarm nie nachodzi :/ i może jak jej dam mm to wkońcu łaskawie zrobi ta kupe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Zadomowienie
|
przywitam się szybko póki mała śpi
![]() Dziś byliśmy w pracy a potem przerejestrować autko rano zaś pięknie udało mi się złapać siusiu Lili do woreczka i poniosłąm do badania jutro odbiorę wyniki i pójdziemy do pediatry oby się okazało że ona po prostu ma tak jak ja kiedy byłam mała bo też baardzo słabo przybierałam na wadze i do końca podstawówki byłam chuda jak patyk teraz ponadrabiam |
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Wtajemniczenie
|
Anusia dziś jest http://dziendarmowejdostawy.pl/ więc może w necie znajdziesz jakąś kieckę.
Dziewczyny macie jakieś ulubione sklepy internetowe,obojętnie z czym, bo na DDD tyle tego jest,że nie mogę nic znaleźć ciekawego... A ja piękę drożdżowe z malinami, ciekawe czy wyjdzie mniam mniam.... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#946 | ||||
Zadomowienie
|
moja córka dziś pierwszy raz przegapiła karmienie między 24 - 1 w nocy i spała do 3
aż oczywiście ja się wybudziłam patrzę na zegarek a tam 3 prawie a dziecko śpi no ale za kilka minut zaczęła ssać łapkę więc na pół śpiąco ją nakarmiłam i spała dalej do 5:30 Cytat:
![]() Cytat:
ja już wariuję przez te cycki teraz już sie tak nie pompują tylko są miekkie ale podobno tak ma być jak się laktacja unormuje mała je ale obala cycka w 5 do 8 minut i wypuszcza jak ją próbuję dostawić jeszcze raz to nie chce więc wnoszę z tego że się najadła szkoda że w cycuszkach miarki nie ma i nie widać ile ten brzdąc wyciągnął sobie ![]() Cytat:
ja cię nie chce straszyć ale kiedyś oglądałam taki program, gdzie facet tak też miał, że kupy nie umiał zrobić w ubraniu a miał tak od dziecka i do dorosłości mu zostało i jak był w pracy a w garniturze w jakimś biurowcu pacował to jak mu się zachciało na dłużej do toalety to się za każdym razem do golasa z tego garniaka rozbierał ![]() troszkę to mu czasu zajmowało Cytat:
|
||||
![]() ![]() |
![]() |
#947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#948 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Boże jak mi ulżylo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#949 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#950 | |
Zadomowienie
|
Trudno mi Was dzisiaj nadgonić. Uczę małą spać w łóżeczku więc nie mogę Was podczytywać podczas drzemek mojego dziecka na sobie. Często się budzi, smoczka trzeba wtykać jak wypadnie...
Eh a ja tak lubie jak ona na mnie śpi... całkiem z tego nie zrezygnuję bo kocham czuć na sobie to jej ciepłe ciałko. Dziękuję za życzynia z okacji 3 miesiąca Alicji ![]() Widziałam wszystkie zdjęcia dzieci na mailu. Małe cukiereczki ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#951 | ||
Zadomowienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;37940849]powiedzmy ze nigdzie nie wybyłam tylko po prostu sie nie odzywałam
![]() katee nie wiem ile waży teraz.chyba dzis pojdziemy do pediatry to sie dowiem ![]() W ogóle moje dziecko zjadlo o 4 nad ranem 50 ml i nie chce jesc.Chyba wybiore sie znim do lekarza bo bardzo jest marudny.Tylko na raczkach chce byc i to nie jedzenie mnie martwi[/QUOTE] może to skok? ![]() u mojej Basi tak się do tej pory objawiał... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Witamy się z Baśką poweekendowo ![]() mój potworek kończy dziś 11 tygodni!!! ![]() tak szybko to zleciało, że szok! ![]() najlepsze życzonka dla urodzeniowego rodzeństwa mojej niuni: Weroniki90 i LadyBeatty ![]() Edytowane przez Filusia88 Czas edycji: 2012-12-03 o 14:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Rozeznanie
|
Cześć kobitki! Witam się na odchowalni chociaż pewnie już mało osób mnie kojarzy
![]() ![]() ![]() Widzę że nie jestem sama z problemem małego przybierania na wadze dziecka. Moja przez pierwszy miesiąc osiągała 100g/tydz, przez kolejne 100 z niewielkim haczkiem. Nasza pani doktor nie kazała jeszcze dokarmiać. Mała przesypia sporo godzin w nocy i stwierdziła że widocznie się najada. Ale martwiłam się bo czasem Paulinka denerwuje się przy cycku. Myślałam że potrzebuje więcej pokarmu, że może opróżniła pierś... Nie mam jak tego sprawdzić, porządnego laktatora nie posiadam a ręcznie nie potrafię odciągnąć. Walczyłam o zwiększenie laktacji korzystając z Waszych rad, czyli herbatka, karmi, dużo płynów. Jakiejś super poprawy nie zauważyłam, szukałam kolejnych sposobów i znalazłam jeszcze to więc chciałam się z Wami podzielić: http://www.nokaut.pl/pozostale-leki-...anulki-4g.html (podobno polecane w poradniach laktacyjnych), mam wrażenie że się sprawdzają chociaż biorę krótko. Oprócz tego załatwiłam sobie laktator, na razie wybudzałam małą w nocy, chociaż po tych 5 godzinach. Niegrzeczna może jeszcze nic straconego nie poddawaj się! U mnie stres wywołują moi rodzice. Bez przerwy słyszę od mamy: dokarmiasz ją już? Przesłałam jej zdjęcie Małej a tego samego dnia ojciec dzwoni do mnie, mówi że jest w rossmannie i pyta jakie mm mi kupić ![]() Mam nadzieję że uda mi się częściej zaglądać, Miło popatrzeć jak Wasze dzieciaczki rosną w siłę ![]()
#953 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() wspólczuje Wam tego oczekiwania na kupki moja Pola robi 3-4 dziennie ![]()
![]() |
#954 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#955 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nigdy bym nie pomyślała że kupa może tak cieszyc haha ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#956 |
Rozeznanie
|
Powodzenia! A jakie metody stosujesz, jak ją usypiasz?
#957 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#958 |
Zakorzenienie
|
![]() ja po ciężkiej nocy mała zasnęła prze 4 ale oczywiście o 6 była już obudzona i w dobrym humorze bawić się chciała a więc bawiłyśmy się, później kupa, jedzonko i na usg główki jechałyśmy - wszystko jest dobrze więc niepotrzebnie się stresowałam teraz wizyta u neurologa nam została i to chyba koniec wizyt będzie .... dzisiaj Duśka jakaś spokojna, katarek po tym aerozolu jakiś mniejszy się zrobił i tylko raz się sopelkowałyśmy dzisiaj ![]() ![]() Iwcia pokaż no co wygrałaś ![]() Niegrzeczna próbuj jeszcze nie poddawaj się chociaż troszkę zawsze coś Agnes kurcze ale natrętni są przecież wiesz co robisz i dobre rady niech zachowają dla siebie ehhh .. głowa do góry ![]() katim zdrówka dla synusia ![]()
#959 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Eh współczuje Wam tych kupek. Moje nie ma z tym problemu i niech tak zostanie ![]() O właśnie walneła kupsko. Trzeba będzie pieluche zmienić. O znowu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Wtajemniczenie
|
czesc
![]() pisze z dzieckiem na rece ![]() nie wiem czy nie ida jej zeby bo cala sobote przepłakała, a piastki miała bardzo czerwone ![]() dzzis była bardzo grzeczna, konsultantka od chustowania ja wychwaliła ze hoho.I moje dziecie lubi na kangurka ![]() Kraven tez mam te witaminki z pompka. z favit baby sa lepsze, te pompki w juvitach sa nieudane moim zdaniem. moje dziecie nie cierpi lezec na brzuchu, zawsze wrzeszczy ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.