|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Czas szybko leci, prawie 4 latka mają nasze Dzieci :D
fajne te rowerki
ja tez malemu musze jakis kupic i zastanawialam sie wlasnie nad rozmiarem czy brac 12' czy juz 16', a nie pomyslalam, ze sa jeszcze 14'
|
|
#932 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To Tymek może też ma 103, bo On zawsze tak z centymetr był niższy od Kuby. A już czas? Tymoteusz kredkę trzyma dobrze, sztućców jeszcze nie.
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
svi ja nie mam roweru, miałam kupic w zeszłym roku, ale moja mama kupiła i powiedziała ze moge z jej korzystać, a że rzadko jezdze z braku czasu to i jej mi wystarcza. ale jakiej ma firmy to nie wiem, taki zwykly z 3 przerzutkami. Miramej u nas czytamy ostatnio Wierszyki Domowe Rusinka, to najczęściej, a rzadziej już Brzechwę, zestaw tych trzech, ale one krótkie są, choć fajne, Czerwonego kapturka, czasem jakąś baśń jak Oli ma wenę żeby dłużej posłuchać. Dziewczyny nie wiecie co moze być przyczyną nocnego pocenia się? tak mi się zrobiło ostatnio ze w nocy jestem zlana potem, tak ze musze wstać się przebierać, taka mokra jestem. Na koniec ciąży tak mi się zrobiło i do teraz, choć nie co noc. |
|
|
|
#934 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
to ja Wam wkleje swoje typy
ktory najbardziej Wam sie podoba? http://shop.kokkedalbicycles.com/rowery/city-mint.html http://shop.kokkedalbicycles.com/row...int-sport.html http://shop.kokkedalbicycles.com/row...ser/julie.html szkoda, ze tu zdjec nie mozna wklejac
|
|
#935 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, Kuba sztućce trzyma poprawnie i niby kredkę też - tzn. on nie trzyma w garści, tylko w tych 3 palcach, co trzeba, ale źle te palce układa, za bardzo zakrzywia kciuk i w konsekwencji tak naprawdę to nie kciuk i wskazujący trzyma kredkę ![]() Sama źle trzymam długopis i powiem Ci, że to jest męczarnia. Cytat:
Wojtusiu, to powinno przejść, pamiętam, że miałam taki okres po porodzie, że okropnie się pociłam.
|
|
|
#936 |
|
Ola-Unhola
|
Jola, no beże brązy bardzo lubię
![]() Ale chyba zrobię biało i boazerie na ścianie pomaluję na mietowo ![]() Wojtusiu, ja mam ten problem ciagle i nie wiem co jest przyczyną ![]() morska ![]() Svi, ja nie mam roweru ![]() Pożyczam od mamy czasami.
|
#937 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
ja bym malemu taki kupila
![]() http://allegro.pl/najnowsza-kolekcja...220187619.html
|
|
#938 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() masz 3 przykładowe dla mnie mogą być. DSC05040.jpgDSC05039.jpgDSC05041.jpg Dzięki Cytat:
![]() Cytat:
bardzo podoba mi się taki wystrój biały, miętowy, takie skandynawskie klimaty itp. |
|||
|
|
|
#939 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#940 | |
|
Ola-Unhola
|
Sporo czasu mamy, bo na jesieni zaczniemy. A skończy się pewnie w przyszłym roku na wiosnę. Chcemy zobaczyć, czy przez zimę dach nie będzie przeciekał i wszystko ok, a potem już urządzanie po ew. poprawkach. Żeby być pewnym, ze wszystko ok i mi mebli nie zaleje.
Robimy rozeznanie w kosztach, meblach, żeby na jakaś kwotę się nastawić. Szukamy tańszym materiałów (np włazy dachowe we własnym zakresie, bo cena u majstra wyższa )---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ---------- Cytat:
Tylko muszę znaleźć farmę do łazienki i zarówno do drewna w tym kolorze
|
|
#941 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
w końcu udało mi się zasiąść do kompa, ciekawe na jak długo...
![]() Cytat:
dobrze że już w domu a jak tam Wiki? spokojna? czy daje popalić? Ola, mój też był anty-biel kuchnie chciał czarną, ewent czerw-czarno, łazienkę też więc biały to dla niego kosmos był ale z braku czasu postawiłam na swoim, po drodze przekonał się nawet do bilei w kuchni, gorzej z salonem było ale i tu przeszło wydawało mi się że nigdy w życiu nie przekonam go do kanapy w kolorze fuksji ale to akurat przełknął baaardzo szybko ![]() ja uwielbiam prowansalskie klimaty ![]() Cytat:
z dodatkami można wtedy zaszaleć ![]() podłoga nie musi być biała ale może np jakaś bielona by przeszła ![]() do tego ciemne dodatki by fajnie pasowały to zdjęcie bardzo mi się podoba Załącznik 5247613 fiolet - hmmm sama niewiem, już bardziej róż, lub właśnie fuksja albo soczysta zieleń by pasowały ![]() Cytat:
![]() ja mogę tylko iphona Cytat:
![]() dziewczyny, dziękuję za wszelki rady/porady co do angażowania Zuzi to od samego początku pomaga mi w przewijaniu Maćka ona ma zresztą lepsze i gorsze dni - wczoraj np byłyśmy znów.... cały dzień same i było ok a czasem ją roznosi Aga, ja karmię Maćka w łóżku lub na kanapie, a jemy zawsze w kuchni więc nie będę jej uczyła jedzenia w łóżku. Poza tym ileż można jesć ![]() Maciek je o pewnych porach, Zuza raczej o innych - zresztą ona woli jeść wtedy co ja, razem ze mną Co do zazdrości - sama newiem, pewnie tak to się u niej objawia. Ale tak naprawdę nigdy mi nie dała odczuc że coś jest nie tak w przypadku jej stosunku do Małego. Ona cały czas by go ściskała najchętniej. Ostatnio nawet poszłam się kapać a ona zajmowała się Mackiem - pod drzwiami łazienki (doceniam to że mam ją w sypialni) rozłożyłam matę - Zuza mu śpiewała, robiła teatrzyk i takie tam. W każdym bądź razie było cichutko. Nawet włosy umyłam i ogoliłam nogi ![]() No ale czasem jest tak że mam dość.... u nas wszystko co jest o wilku - czerwony kapturek, wilk i koziołki, wilki i 3 świnki, wilk i koń, wilk i ...... - i doniczego nie mogę jej innego przekonać ewent dziewczynka z zapałkami lub wiersze Brzechwy aha, jeszcze Królewna Śnieżka może być z Kubusiem Puchatkiem też miała okres ale już jej przeszło ---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Svi, mi się TEN podoba
|
|
#942 |
|
Ola-Unhola
|
Dzięki Maju
![]() Podłogi chyba zrobimy w kolorze (brazów) - panele. Drzwi będą brązowe (juz odłozone), no i blat, coś z mebli, a poza tym pewnie na kompromis trzeba będzie iść. Bo już wolę białe boazeryjne sufity i "drewnianą" podłogę, niż odwrotnie ![]() A co do dodatków, no róż fajnie, ale też Małż pewnie nie będzie chciał : Pomyślę o zieleni, zeby nawiązać do mięty w łazience ![]() Jeszcze zostanie pokój sypialniany (my i dzieci wspólnie), ale to najłatwiejsze ![]() Lecę, bo właśnie niedawno miałam tel od sister Małż, ze wpadnie ze swoim (ta z Niemiec). Sa u teściów akurat na dłużej. Jeszcze okres dostałam, wiec super kul... W ogóle coś mi się pomieszało, ostatni cykl 34, teraz 26 dni........
|
#943 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas też nie było adaptacyjnych, przedszkolanki są zdania że jesli dziecko przychodzi z mamą to później dziecko chce i wydaje mu się że ta mama zostanie z nim w tym przedszkolu. Więc może to i dobrze, zle ja też na początku myslałam że jest coś takiego choć jeden raz na chwilkę. O tak Mariczka też zazdrości, nie waże czy o zejście ze schodów jest woja czy o przytualnie/buziaki. Ostatnio byłam u optyka to Mariczka sama chodziła i przymierzała które fajniejsze, modnisia . Ale u optyka nie dała oczek zbadać, no cóż spróbujemy jak Oskar będzie bo też z nim pójdziemy. To już za miesiąć![]() Moja też troszkę ma katarek i kaszle, ale u nas cały czas 10/12 tylko. Ach zazdroszczę tych stopni i słoneczka. ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Cytat:
O proszę, to trzeba się synka posłuchać ![]() No to nieźle, u nas też dzisiaj była woja rano bo Mika nie chciała się ubrac tylko w pizamce chodzić. Dobry pomysł. ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
![]() Co do rowerku to my mamy z pedałami, ale są z przodu i Marixczka nie chce pedałować za bardzo. Chyba wybierzemy się do sklepu niech się przymierzy do jakiegoś i zobaczymy jak jej wyjdzie kręcenie to jakiś kupimy .---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
Taki z błotnikami chyba lepszy, bo jak zacznie padać to mama będzie miała co prać .Jeśli chodzi o książki Mariczka lubi Dore, o tej złotowłosej nie wiem jak dokładnie bo my po angielsku wszystko mamy no moze 2 po polsku - chyba złotowłos ai 3 misie. Ogólnie uwielbia jak jej się czyta więc podchodzi jej dużo pozycji.
|
|
#944 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() jestem padnięta, niewiem chyba ciśnienie niskie... polożyłam się ale mąż wpadł na 2 min i mnie obudził zanim zasnęłam a teraz już mi sie nie kalkuluje bo Maciek zaraz wstanie na pewno ![]() *** więc pochwalę się, ze ostatnio sobie w końcu zakupy małe zrobiłam ![]() spodnie mi z tyłka leciały i mąż mi kazał kupic bo mnie widział na spacerze z obwisłą pupa więc zaszalałam i kupiłam 2 pary ![]() do tego kieckę jaka mi się od dawna marzyła, taka mała granatowa i bluzeczkę miętową ehh, chciałabym żeby mi ta figura została, ale jeżeli to zasługa Macka to pewnie się niedluge odbije z nawiązka ![]() Zuzce też kupiłam buty w końcu - zaszalałyśmy i 4 pary nowych ma ![]() bo zupełnie nic na lato nie miała a przy okazji i sobie kupiłam japonki i takie jeszcze - niewiem do czego je założe, póki co mi tylko do kiecki pasują, jeszcze musze sobie jakies gatki 3/4 kupić bo te co mam to mi z tyłka lecą
|
|
#945 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może warto iść do lekarza, ja nie mam pojęcia co to może być. ---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
Przecież możesz dodać jako załącznik fotki. Też podobają mi się takie rowerki, ale ja mam swój wyczynowy i jest meega. Tzn. nie jest taki typowy do niewiadomo czego. ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- Cytat:
Fajniutki ![]() ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Chyba zdecydujemy się na jakąś książke o tematyce religijnej z tym że oczywiście dla dzieci i nie biblia do tego jakaś zabawka na teraz właśnie może jakaś edukacyjna. Też nie chce nie wiadomo ile pieniążków wydawać bo to tylko skromny poczęstunek, a wiadomo z gołymi rękami nie chcemy iść . Coś w takim stylu http://ksiegarniapl.co.uk/index.php/...dzieci-cd.html http://www.ksiazka.co.uk/index.php?s...=9788387895983Do tego muszę coś znaleźć w księgarni internetowej bo u nas to niestety w języku polskim nie ma. Dziękuje za rade
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#946 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
[QUOTE=Miramej;40783927]Myślę, że wielkościowo będą takie same Kubie się taki podoba: http://www.decathlon.pl/14-kikodil-id_8088950.html (...) Kuba ma 103-104 cm. Kask jeszcze nam styknie, przynajmniej na lato, bo jesienią na czapkę może być już ciężko. QUOTE] Alan ma taki rower ![]() Megi w Maks-Marze ?mam nadzieję, że będzie Wam sie podobało Svi ja nie mam roweru ![]() Angy Kupiłam Alanowi sandałki z Renbut'u ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
![]() To zacznij trzymać dobrze Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#947 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
, to ja już wolę, jak mój palcem w urządzaniu nie kiwnie, ale wtrącał się też nie będzie ![]() Cytat:
![]() I jak? On nie jest dla niego za mały teraz? Pokaż ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Ze względu na Kubę staram się, ale wyobraź sobie, że masz ot tak zmienić coś, co robisz od ponad 30 lat - wiem, to trudne, bo nawet tyle jeszcze nie masz
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2013-05-13 o 15:18 |
|||
|
|
|
#948 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie ma ich na stronie Renbut'u Już niewiele mi brakuje Żartowałam, wiem , że cięzko zmienia się nawyki
|
|
#949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A skórzane? Po ile?
|
|
|
#950 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja też źle trzymam, tzn. za mocno opieram na środkowym, na szczęście teraz więcej się pisze klawiaturą Cytat:
Cytat:
![]() .
|
|
#951 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Skórzane
|
|
#952 | |
|
Zakorzenienie
|
Ale dziwne, że wyskakuje, jak się wpisze w wyszukiwarkę tak jak ja
![]() Cytat:
|
|
|
#953 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Marci wybral sobie ten rower
http://allegro.pl/rowerek-bmx-freest...235611424.html tylko zastanawiam sie czy 14' nie bedzie za duza dzis jezdzil na 12' kolegi i tak akurat byl, w zasadzie to ledwo ziemii siegal
|
|
#955 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#956 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
no wlasnie musze go zmierzyc, ostatnio mial jakies 104cm ale napewno urosl od tamtej pory bo spodnie krotkie sie zrobily
babcia powiedziala, ze fundnie rower na urodziny wiec do lipca jeszcze polatamy na biegowym
|
|
#957 |
|
Zakorzenienie
|
hi
Svi ja mam rower i śmiagam.Dużo jeżdżę, bardzo dużo,albo swoją holenderką, albo męża pseudo cruiserem.Takie typowe cruisery nie nadają się na miejską jazdę.Poczytaj. A ty już możesz taką aktywność fiz? co do książek,my nie czytamy nic :/ aboslutnie nic, bo nic nie chce, nie ma czasu, nie słucha,nie zmuszam, czekam na lepszy czas
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#958 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
kat cruisera nie kupuje, kupuje miejski tylko nie moge sie zdecydowac
a jaka masz rame aluminiowa czy stalowa? ile wazy? masz przerzutki? jak sie jezdzi takim rowerem?
|
|
#959 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Dla mnie to w ogóle mogłoby nie być ![]() A tak poważnie, to chociaż zawsze niech będzie tyle samo i min 28. Jakoś się przyzwyczaiłam, a tu częasciej to 26 niż dłużej ...
|
|
#960 |
|
Wtajemniczenie
|
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.

i oczywiście mam nowe zmartwienie, bo źle trzyma kredkę 

, a ma przeciwsłoneczne? My wczoraj kupiliśmy Kubie i jest zachwycony, może od takich zacznijcie? 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)