Czas szybko leci, prawie 4 latka mają nasze Dzieci :D - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-05-13, 10:46   #931
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Dot.: Czas szybko leci, prawie 4 latka mają nasze Dzieci :D

fajne te rowerki
ja tez malemu musze jakis kupic i zastanawialam sie wlasnie nad rozmiarem
czy brac 12' czy juz 16', a nie pomyslalam, ze sa jeszcze 14'
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 11:00   #932
morska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Kubie się taki podoba: http://www.decathlon.pl/14-kikodil-id_8088950.html, są jeszcze bez błotników, tańsze, np. http://www.decathlon.pl/14-aqua-id_8167093.html
Kuba ma 103-104 cm. Kask jeszcze nam styknie, przynajmniej na lato, bo jesienią na czapkę może być już ciężko.

A Kubie naklejki przeszły, teraz rysuje i oczywiście mam nowe zmartwienie, bo źle trzyma kredkę
Całą chatę mam w styropianie, bo Kuba sobie śnieg dla pociągów robi
Bardzo fajny, a jak go szukać, bo jak weszłam w dziecięce rowerki i zaznaczyłam 14", to tego nie było

To Tymek może też ma 103, bo On zawsze tak z centymetr był niższy od Kuby.

A już czas? Tymoteusz kredkę trzyma dobrze, sztućców jeszcze nie.

Stary 2013-05-13, 11:13   #933
Wojtusia
Zakorzenienie

svi ja nie mam roweru, miałam kupic w zeszłym roku, ale moja mama kupiła i powiedziała ze moge z jej korzystać, a że rzadko jezdze z braku czasu to i jej mi wystarcza. ale jakiej ma firmy to nie wiem, taki zwykly z 3 przerzutkami.

Miramej u nas czytamy ostatnio Wierszyki Domowe Rusinka, to najczęściej, a rzadziej już Brzechwę, zestaw tych trzech, ale one krótkie są, choć fajne,
Czerwonego kapturka, czasem jakąś baśń jak Oli ma wenę żeby dłużej posłuchać.

Dziewczyny nie wiecie co moze być przyczyną nocnego pocenia się? tak mi się zrobiło ostatnio ze w nocy jestem zlana potem, tak ze musze wstać się przebierać, taka mokra jestem. Na koniec ciąży tak mi się zrobiło i do teraz, choć nie co noc.
Wojtusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 11:28   #934
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

to ja Wam wkleje swoje typy
ktory najbardziej Wam sie podoba?

http://shop.kokkedalbicycles.com/rowery/city-mint.html
http://shop.kokkedalbicycles.com/row...int-sport.html
http://shop.kokkedalbicycles.com/row...ser/julie.html

szkoda, ze tu zdjec nie mozna wklejac
Stary 2013-05-13, 11:32   #935
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morska Pokaż wiadomość
Bardzo fajny, a jak go szukać, bo jak weszłam w dziecięce rowerki i zaznaczyłam 14", to tego nie było
(...)
A już czas? Tymoteusz kredkę trzyma dobrze, sztućców jeszcze nie.
Ja wpisałam rower 14'' w główną wyszukiwarkę.

Nie wiem, Kuba sztućce trzyma poprawnie i niby kredkę też - tzn. on nie trzyma w garści, tylko w tych 3 palcach, co trzeba, ale źle te palce układa, za bardzo zakrzywia kciuk i w konsekwencji tak naprawdę to nie kciuk i wskazujący trzyma kredkę Na początku trzymał dobrze, w przedszkolu pokochał rysowanie, ja ostatnio patrzę, a tu taki kwiatek
Sama źle trzymam długopis i powiem Ci, że to jest męczarnia.

Cytat:
Napisane przez Wojtusia Pokaż wiadomość
Miramej u nas czytamy ostatnio Wierszyki Domowe Rusinka, to najczęściej, a rzadziej już Brzechwę, zestaw tych trzech, ale one krótkie są, choć fajne,
Czerwonego kapturka, czasem jakąś baśń jak Oli ma wenę żeby dłużej posłuchać.

Dziewczyny nie wiecie co moze być przyczyną nocnego pocenia się? tak mi się zrobiło ostatnio ze w nocy jestem zlana potem, tak ze musze wstać się przebierać, taka mokra jestem. Na koniec ciąży tak mi się zrobiło i do teraz, choć nie co noc.
, a fajne te Rusinkowe wiersze?

Wojtusiu, to powinno przejść, pamiętam, że miałam taki okres po porodzie, że okropnie się pociłam.

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 11:36   #936
UnholyOne
Ola-Unhola

Jola, no beże brązy bardzo lubię
Ale chyba zrobię biało i boazerie na ścianie pomaluję na mietowo

Wojtusiu, ja mam ten problem ciagle i nie wiem co jest przyczyną

morska

Svi, ja nie mam roweru
Pożyczam od mamy czasami.
Stary 2013-05-13, 11:39   #937
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

ja bym malemu taki kupila
http://allegro.pl/najnowsza-kolekcja...220187619.html
Stary 2013-05-13, 11:55   #938
Wojtusia
Zakorzenienie

Cytat:

, a fajne te Rusinkowe wiersze?

Wojtusiu, to powinno przejść, pamiętam, że miałam taki okres po porodzie, że okropnie się pociłam.
takie inne niż wszystkie, tzn tematyka nietypowa
masz 3 przykładowe
dla mnie mogą być.
DSC05040.jpgDSC05039.jpgDSC05041.jpg
Dzięki
Cytat:
Napisane przez Svinecka Pokaż wiadomość
środkowy

Cytat:
Napisane przez UnholyOne Pokaż wiadomość

Wojtusiu, ja mam ten problem ciagle i nie wiem co jest przyczyną

morska

Svi, ja nie mam roweru
Pożyczam od mamy czasami.
a myslałam ze tylko ja mam ten problem. mam nadzieje ze to szybko minie, bo strasznie uciażliwe jest

bardzo podoba mi się taki wystrój biały, miętowy, takie skandynawskie klimaty itp.
Stary 2013-05-13, 12:26   #939
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
A kiedy się za to zabieracie?

Cytat:
masz 3 przykładowe
dla mnie mogą być.
Załącznik 5247554Załącznik 5247555Załącznik 5247556
Fajne , zapisuję

H. MacLeod

.
Stary 2013-05-13, 12:33   #940
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
A kiedy się za to zabieracie?

Fajne , zapisuję
Sporo czasu mamy, bo na jesieni zaczniemy. A skończy się pewnie w przyszłym roku na wiosnę. Chcemy zobaczyć, czy przez zimę dach nie będzie przeciekał i wszystko ok, a potem już urządzanie po ew. poprawkach. Żeby być pewnym, ze wszystko ok i mi mebli nie zaleje.
Robimy rozeznanie w kosztach, meblach, żeby na jakaś kwotę się nastawić. Szukamy tańszym materiałów (np włazy dachowe we własnym zakresie, bo cena u majstra wyższa )

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

Cytat:
masz 3 przykładowe
dla mnie mogą być.
Dzięki

środkowy

a myslałam ze tylko ja mam ten problem. mam nadzieje ze to szybko minie, bo strasznie uciażliwe jest

bardzo podoba mi się taki wystrój biały, miętowy, takie skandynawskie klimaty itp.
No mnie to męczy. W sumie mam tak prawie co noc.
Tylko muszę znaleźć farmę do łazienki i zarówno do drewna w tym kolorze
Stary 2013-05-13, 13:09   #941
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

w końcu udało mi się zasiąść do kompa, ciekawe na jak długo...

Cytat:

znowu muszę Was nadrobić. Nie było nas tydzień, bo bylysmy z Wiki w szpitalu. W sobotę dostałam wysokiej gorączki. wczoraj wyszłysmy ze szpitala. Cały tydzien sie meczyłam. Na szczescie Wiki była ze mną na oddziale i mogłam ją karmić normalnie cały czas.
oj bidulko
dobrze że już w domu
a jak tam Wiki? spokojna? czy daje popalić?

Cytat:
Oj bo znam małża, żadnej bieli i nowocześności
Ola, mój też był anty-biel
kuchnie chciał czarną, ewent czerw-czarno, łazienkę też więc biały to dla niego kosmos był
ale z braku czasu postawiłam na swoim, po drodze przekonał się nawet do bilei w kuchni, gorzej z salonem było ale i tu przeszło
wydawało mi się że nigdy w życiu nie przekonam go do kanapy w kolorze fuksji ale to akurat przełknął baaardzo szybko

ja uwielbiam prowansalskie klimaty , ale odpuściłam z braku czasu na szukanie i wyposażanie i postawił na minimalizm
Cytat:
Ton bardziej dla Mai, bo kiedyś pytała
Ty to wiem, że wiesz

Tak panele, a te pomysły to przede wszystkim mi chodzi o białą boazerie na skosach.
Musze teraz wynaleźć najpiekniejsze zdjęcia w sieci z białymi boazeryjnymi skosami i przesle Małżowi na maila, bo jak wczoraj usłyszał o białej boazeri, to odmówił stanowczo
biała boazeria jak najbardziej będzie pasować
z dodatkami można wtedy zaszaleć
podłoga nie musi być biała ale może np jakaś bielona by przeszła
do tego ciemne dodatki by fajnie pasowały
to zdjęcie bardzo mi się podoba
Załącznik 5247613

fiolet - hmmm sama niewiem, już bardziej róż, lub właśnie fuksja albo soczysta zieleń by pasowały
Cytat:
Napisane przez czarnula4321 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,

coś ostatnio tylko Was podczytuje, może macie jakieś pomysły z prezentem na chrzciny? Za 2 tygodnie mamy chrzciny u znajomych, ale to taki poczęstunek bardziej kawcia i ciacho, ale coś skromnego chcielibyśmy im kupić
to może jakas zabawka edukacyjna, nawet na 6+ lub 12+

Cytat:

polecacie jakies smartfony z androidem?
ja mogę tylko iphona
Cytat:
Napisane przez megi b Pokaż wiadomość
Maju Zuzia pewnie troszkę to robi z zazdrości, ale też może taki etap przechodzi. U nas Amelka jest sama, a z tymi schodami u nas to samo jak obiad ktoś zje pierwszy od niej też beczy
czyli jak widzę schody to norma

dziewczyny, dziękuję za wszelki rady/porady
co do angażowania Zuzi to od samego początku pomaga mi w przewijaniu Maćka
ona ma zresztą lepsze i gorsze dni - wczoraj np byłyśmy znów.... cały dzień same i było ok
a czasem ją roznosi
Aga, ja karmię Maćka w łóżku lub na kanapie, a jemy zawsze w kuchni więc nie będę jej uczyła jedzenia w łóżku. Poza tym ileż można jesć
Maciek je o pewnych porach, Zuza raczej o innych - zresztą ona woli jeść wtedy co ja, razem ze mną
Co do zazdrości - sama newiem, pewnie tak to się u niej objawia. Ale tak naprawdę nigdy mi nie dała odczuc że coś jest nie tak w przypadku jej stosunku do Małego. Ona cały czas by go ściskała najchętniej.
Ostatnio nawet poszłam się kapać a ona zajmowała się Mackiem - pod drzwiami łazienki (doceniam to że mam ją w sypialni) rozłożyłam matę - Zuza mu śpiewała, robiła teatrzyk i takie tam. W każdym bądź razie było cichutko. Nawet włosy umyłam i ogoliłam nogi
No ale czasem jest tak że mam dość....

Cytat:

Co czytacie teraz dzieciom?
u nas wszystko co jest o wilku - czerwony kapturek, wilk i koziołki, wilki i 3 świnki, wilk i koń, wilk i ...... - i doniczego nie mogę jej innego przekonać
ewent dziewczynka z zapałkami lub wiersze Brzechwy
aha, jeszcze Królewna Śnieżka może być
z Kubusiem Puchatkiem też miała okres ale już jej przeszło

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ----------

Svi, mi się TEN podoba
Stary 2013-05-13, 13:37   #942
UnholyOne
Ola-Unhola

Dzięki Maju
Podłogi chyba zrobimy w kolorze (brazów) - panele. Drzwi będą brązowe (juz odłozone), no i blat, coś z mebli, a poza tym pewnie na kompromis trzeba będzie iść. Bo już wolę białe boazeryjne sufity i "drewnianą" podłogę, niż odwrotnie
A co do dodatków, no róż fajnie, ale też Małż pewnie nie będzie chciał : Pomyślę o zieleni, zeby nawiązać do mięty w łazience
Jeszcze zostanie pokój sypialniany (my i dzieci wspólnie), ale to najłatwiejsze

Lecę, bo właśnie niedawno miałam tel od sister Małż, ze wpadnie ze swoim (ta z Niemiec). Sa u teściów akurat na dłużej.
Jeszcze okres dostałam, wiec super kul...
W ogóle coś mi się pomieszało, ostatni cykl 34, teraz 26 dni........
Stary 2013-05-13, 13:58   #943
czarnula4321
Zakorzenienie

Cytat:

u nas nie było czeoś takiego jak zajęcia adaptacyjne. Sama zapytałam czy mogę z Amelką przyjść na godzinkę kilka dni w wakacje jak było czynne. Dzieci się bawiły na placu, a Amelka z nimi oswajała się z otoczeniem. Może u was by tak można było.
Aguś już wpłaciłam zaliczkę tam gdzie mi polecałaś same dobre opinie wyczytałam, oby pogoda dopisała

Maju Zuzia pewnie troszkę to robi z zazdrości, ale też może taki etap przechodzi. U nas Amelka jest sama, a z tymi schodami u nas to samo jak obiad ktoś zje pierwszy od niej też beczy

Super
u nas niestety Amelka nie zaakceptowała okularków. Nawet przymierzyć nie chciała. Byliśmy w zakładzie ponad godzinę, i za nic w świecie nie chciała się przekonać nie podając nawet konkretnego powodu. W końcu pani wymyśliła żebyśmy jedną parę do domu wzięły, wiec tak zrobiłam, dałam zadatek. No a w domu znowu sceny, płacz i lament więc odniosłam na dzień następny i tak to zostawiłam. Nie będę jej kupować okularów, które nawet raz nie włoży. Nie umiem jej przekonać

Amela coś pokasływać zaczyna i katar ma, ale co się dziwić jak wczoraj było ponad 30 stopni a dziś 13

U nas też nie było adaptacyjnych, przedszkolanki są zdania że jesli dziecko przychodzi z mamą to później dziecko chce i wydaje mu się że ta mama zostanie z nim w tym przedszkolu. Więc może to i dobrze, zle ja też na początku myslałam że jest coś takiego choć jeden raz na chwilkę.

O tak Mariczka też zazdrości, nie waże czy o zejście ze schodów jest woja czy o przytualnie/buziaki.

Ostatnio byłam u optyka to Mariczka sama chodziła i przymierzała które fajniejsze, modnisia. Ale u optyka nie dała oczek zbadać, no cóż spróbujemy jak Oskar będzie bo też z nim pójdziemy. To już za miesiąć . Nie wiadomo co sobie te maleństwa nasze w którym momencie umyślą heh.

Moja też troszkę ma katarek i kaszle, ale u nas cały czas 10/12 tylko. Ach zazdroszczę tych stopni i słoneczka.

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Cytat:
Co tam się podziało?
Mnie Kuba ostatnio oznajmił, że on by chciał braciszka albo siostrzyczkę

, mój ananasek dzisiaj wstał, oczywiście awanturka w kuchni z małżem nie wiadomo o co, ja w łóżku, słyszę, jak małż mu każe być ciszej, bo 7 rano, a ten się wydziera. Na co Kuba przychodzi do mnie i "Mamo, a tata mnie namawia, co mam robić i ja jestem zdenerwowany"

O kurka , a ma przeciwsłoneczne? My wczoraj kupiliśmy Kubie i jest zachwycony, może od takich zacznijcie?

Siostro
Polecam

O proszę, to trzeba się synka posłuchać

No to nieźle, u nas też dzisiaj była woja rano bo Mika nie chciała się ubrac tylko w pizamce chodzić.

Dobry pomysł.

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ----------

Cytat:

Ma dwie pary i takie mogą być, a zwykłe nie Pamiętasz jak pisałam, że w jednych spała "bo ją oko bolało"
To nie dobrze

Co do rowerku to my mamy z pedałami, ale są z przodu i Marixczka nie chce pedałować za bardzo. Chyba wybierzemy się do sklepu niech się przymierzy do jakiegoś i zobaczymy jak jej wyjdzie kręcenie to jakiś kupimy.

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
A teraz były tam takie 0-2, potem 3-6 i 7-10.
Edit: Mamy takie: http://www.decathlon.pl/sg-quechua-3...d_8029611.html, tylko, że mają oznaczenie 3-6 , dla Kuby na teraz są OK, on jest drobny i twarz też ma drobną. Występują pod marką ORAO, ale są identyczne. Zresztą, ja mam duży problem ze znalezieniem dla siebie okularów przeciwsłonecznych właśnie ze względu na wąską twarz
Ja właśnie mam wręcz przeciwnie są zawsze za wąskie i musza mi ustawiać na szersze. A wcale takiej głowy szerokiej nie mam.

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Myślę, że wielkościowo będą takie same

Kubie się taki podoba: http://www.decathlon.pl/14-kikodil-id_8088950.html, są jeszcze bez błotników, tańsze, np. http://www.decathlon.pl/14-aqua-id_8167093.html
Kuba ma 103-104 cm. Kask jeszcze nam styknie, przynajmniej na lato, bo jesienią na czapkę może być już ciężko.

A Kubie naklejki przeszły, teraz rysuje i oczywiście mam nowe zmartwienie, bo źle trzyma kredkę

Fajna jest

Całą chatę mam w styropianie, bo Kuba sobie śnieg dla pociągów robi

Svi, ja nie mam roweru

Taki z błotnikami chyba lepszy, bo jak zacznie padać to mama będzie miała co prać.

Jeśli chodzi o książki Mariczka lubi Dore, o tej złotowłosej nie wiem jak dokładnie bo my po angielsku wszystko mamy no moze 2 po polsku - chyba złotowłos ai 3 misie. Ogólnie uwielbia jak jej się czyta więc podchodzi jej dużo pozycji.
Stary 2013-05-13, 13:59   #944
mayaha
Wtajemniczenie

GG do mayaha

Cytat:
Dzięki Maju
Podłogi chyba zrobimy w kolorze (brazów) - panele. Drzwi będą brązowe (juz odłozone), no i blat, coś z mebli, a poza tym pewnie na kompromis trzeba będzie iść. Bo już wolę białe boazeryjne sufity i "drewnianą" podłogę, niż odwrotnie
A co do dodatków, no róż fajnie, ale też Małż pewnie nie będzie chciał : Pomyślę o zieleni, zeby nawiązać do mięty w łazience
Jeszcze zostanie pokój sypialniany (my i dzieci wspólnie), ale to najłatwiejsze
też bym wolała

jestem padnięta, niewiem chyba ciśnienie niskie...
polożyłam się ale mąż wpadł na 2 min i mnie obudził zanim zasnęłam a teraz już mi sie nie kalkuluje bo Maciek zaraz wstanie na pewno

więc pochwalę się, ze ostatnio sobie w końcu zakupy małe zrobiłam
spodnie mi z tyłka leciały i mąż mi kazał kupic bo mnie widział na spacerze z obwisłą pupa więc zaszalałam i kupiłam 2 pary
do tego kieckę jaka mi się od dawna marzyła, taka mała granatowa i bluzeczkę miętową
ehh, chciałabym żeby mi ta figura została, ale jeżeli to zasługa Macka to pewnie się niedluge odbije z nawiązka
Zuzce też kupiłam buty w końcu - zaszalałyśmy i 4 pary nowych ma
bo zupełnie nic na lato nie miała a przy okazji i sobie kupiłam japonki i takie jeszcze - niewiem do czego je założe, póki co mi tylko do kiecki pasują, jeszcze musze sobie jakies gatki 3/4 kupić bo te co mam to mi z tyłka lecą
Stary 2013-05-13, 14:31   #945
czarnula4321
Zakorzenienie

Cytat:

Może warto iść do lekarza, ja nie mam pojęcia co to może być.

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Cytat:

Przecież możesz dodać jako załącznik fotki. Też podobają mi się takie rowerki, ale ja mam swój wyczynowy i jest meega. Tzn. nie jest taki typowy do niewiadomo czego.

---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:

Fajniutki

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ----------

Cytat:
Napisane przez mayaha Pokaż wiadomość

to może jakas zabawka edukacyjna, nawet na 6+ lub 12+

Chyba zdecydujemy się na jakąś książke o tematyce religijnej z tym że oczywiście dla dzieci i nie biblia do tego jakaś zabawka na teraz właśnie może jakaś edukacyjna. Też nie chce nie wiadomo ile pieniążków wydawać bo to tylko skromny poczęstunek, a wiadomo z gołymi rękami nie chcemy iść. Coś w takim stylu http://ksiegarniapl.co.uk/index.php/...dzieci-cd.html http://www.ksiazka.co.uk/index.php?s...=9788387895983
Do tego muszę coś znaleźć w księgarni internetowej bo u nas to niestety w języku polskim nie ma.

Dziękuje za rade

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-13, 15:14   #946
agga19851985
Wtajemniczenie

Cześć

[QUOTE=Miramej;40783927]Myślę, że wielkościowo będą takie same

Kubie się taki podoba: http://www.decathlon.pl/14-kikodil-id_8088950.html (...)
QUOTE]

Alan ma taki rower

Megi w Maks-Marze ?mam nadzieję, że będzie Wam sie podobało Kiedy wyjeżdżacie ?

Svi ja nie mam roweru tzn. mam ale starego górala

Angy

Kupiłam Alanowi sandałki z Renbut'u

---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ----------

Cytat:

Nie wiem jak u dorosłych, ale u dzieci to związane jest z sercem

Cytat:
J
To zacznij trzymać dobrze

Cytat:
dziewczyny, dziękuję za wszelki rady/porady
co do angażowania Zuzi to od samego początku pomaga mi w przewijaniu Maćka
ona ma zresztą lepsze i gorsze dni - wczoraj np byłyśmy znów.... cały dzień same i było ok
a czasem ją roznosi
Aga, ja karmię Maćka w łóżku lub na kanapie, a jemy zawsze w kuchni więc nie będę jej uczyła jedzenia w łóżku. Poza tym ileż można jesć
Maciek je o pewnych porach, Zuza raczej o innych - zresztą ona woli jeść wtedy co ja, razem ze mną
Co do zazdrości - sama newiem, pewnie tak to się u niej objawia. Ale tak naprawdę nigdy mi nie dała odczuc że coś jest nie tak w przypadku jej stosunku do Małego. Ona cały czas by go ściskała najchętniej.
Ostatnio nawet poszłam się kapać a ona zajmowała się Mackiem - pod drzwiami łazienki (doceniam to że mam ją w sypialni) rozłożyłam matę - Zuza mu śpiewała, robiła teatrzyk i takie tam. W każdym bądź razie było cichutko. Nawet włosy umyłam i ogoliłam nogi
No ale czasem jest tak że mam dość....
Rozumiem, pewnie nie pozostaje nic innego jak tylko uzbroić sie w cierpliwość, dużo cierpliwości

Cytat:
spodnie mi z tyłka leciały i mąż mi kazał kupic bo mnie widział na spacerze z obwisłą pupa więc zaszalałam i kupiłam 2 pary
do tego kieckę jaka mi się od dawna marzyła, taka mała granatowa i bluzeczkę miętową
ehh, chciałabym żeby mi ta figura została, ale jeżeli to zasługa Macka to pewnie się niedluge odbije z nawiązka
bo zupełnie nic na lato nie miała a przy okazji i sobie kupiłam japonki i takie jeszcze - niewiem do czego je założe, póki co mi tylko do kiecki pasują, jeszcze musze sobie jakies gatki 3/4 kupić bo te co mam to mi z tyłka lecą
Wow, poszalałaś

Pola jest z nami od 03.XI.2015
agga19851985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-05-13, 15:38   #947
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Sporo czasu mamy, bo na jesieni zaczniemy. A skończy się pewnie w przyszłym roku na wiosnę. Chcemy zobaczyć, czy przez zimę dach nie będzie przeciekał i wszystko ok, a potem już urządzanie po ew. poprawkach. Żeby być pewnym, ze wszystko ok i mi mebli nie zaleje.
Robimy rozeznanie w kosztach, meblach, żeby na jakaś kwotę się nastawić. Szukamy tańszym materiałów (np włazy dachowe we własnym zakresie, bo cena u majstra wyższa
Sporo czasu to ja mam

Cytat:
Ola, mój też był anty-biel
kuchnie chciał czarną, ewent czerw-czarno, łazienkę też więc biały to dla niego kosmos był
ale z braku czasu postawiłam na swoim, po drodze przekonał się nawet do bilei w kuchni, gorzej z salonem było ale i tu przeszło
wydawało mi się że nigdy w życiu nie przekonam go do kanapy w kolorze fuksji ale to akurat przełknął baaardzo szybko
(...)
u nas wszystko co jest o wilku - czerwony kapturek, wilk i koziołki, wilki i 3 świnki, wilk i koń, wilk i ...... - i doniczego nie mogę jej innego przekonać
ewent dziewczynka z zapałkami lub wiersze Brzechwy
aha, jeszcze Królewna Śnieżka może być
z Kubusiem Puchatkiem też miała okres ale już jej przeszło
Hehe , to ja już wolę, jak mój palcem w urządzaniu nie kiwnie, ale wtrącał się też nie będzie

Cytat:
jestem padnięta, niewiem chyba ciśnienie niskie...
polożyłam się ale mąż wpadł na 2 min i mnie obudził zanim zasnęłam a teraz już mi sie nie kalkuluje bo Maciek zaraz wstanie na pewno

Cytat:
Napisane przez agga19851985 Pokaż wiadomość
Alan ma taki rower
(...)
Kupiłam Alanowi sandałki z Renbut'u
I jak? On nie jest dla niego za mały teraz?

Pokaż

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
To zacznij trzymać dobrze
Ze względu na Kubę staram się, ale wyobraź sobie, że masz ot tak zmienić coś, co robisz od ponad 30 lat - wiem, to trudne, bo nawet tyle jeszcze nie masz

H. MacLeod

.

Edytowane przez Miramej
Czas edycji: 2013-05-13 o 15:18
Stary 2013-05-13, 16:10   #948
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:

I jak? On nie jest dla niego za mały teraz?

Pokaż

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Ze względu na Kubę staram się, ale wyobraź sobie, że masz ot tak zmienić coś, co robisz od ponad 30 lat - wiem, to trudne, bo nawet tyle jeszcze nie masz
Jest tak akurat, ale Alan ma 114 cm . Ja bym go drugi raz nie kupiła mam na mysli tego Kikodila. Moim zdaniem jest za toporny. Alan jest silny, ale na innym podłożu jak beton ciężko Mu jechać. Teraz to wzięłabym 16''

Nie ma ich na stronie Renbut'u tzn, są podobne, ale Alanowe mają usztywniony zapiętek.

Już niewiele mi brakuje Żartowałam, wiem , że cięzko zmienia się nawyki

Stary 2013-05-13, 17:09   #949
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Jest tak akurat, ale Alan ma 114 cm . Ja bym go drugi raz nie kupiła mam na mysli tego Kikodila. Moim zdaniem jest za toporny. Alan jest silny, ale na innym podłożu jak beton ciężko Mu jechać. Teraz to wzięłabym 16''

Nie ma ich na stronie Renbut'u tzn, są podobne, ale Alanowe mają usztywniony zapiętek.
Ja planuję w przyszłym roku kupić 16-tkę, wtedy jakąś lepszą, lżejszą. Kuba pewnie najwięcej właśnie będzie jeździł po betonie.

A skórzane? Po ile?

H. MacLeod

.
Stary 2013-05-13, 17:50   #950
morska
Zadomowienie

Cytat:
Pierwszy albo drugi.

Cytat:
Ja wpisałam rower 14'' w główną wyszukiwarkę.

Uhm, chyba wiem dlaczego mi nie wyskakiwał - bo jest niedostępny

Ja też źle trzymam, tzn. za mocno opieram na środkowym, na szczęście teraz więcej się pisze klawiaturą

Cytat:
masz 3 przykładowe
dla mnie mogą być.
Ale fajna, też kupię

Cytat:
Jeszcze okres dostałam, wiec super kul...
W ogóle coś mi się pomieszało, ostatni cykl 34, teraz 26 dni........
Mogłoby zostać te 34, nie?

.
Stary 2013-05-13, 18:42   #951
agga19851985
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja planuję w przyszłym roku kupić 16-tkę, wtedy jakąś lepszą, lżejszą. Kuba pewnie najwięcej właśnie będzie jeździł po betonie.

A skórzane? Po ile?
W przyszłym roku my też będziemy musieli kupić większy Właśnie, u Was jest o tyle dobrze, że prawie wszędzie beton, a u nas trawka, piasek itp.

Skórzane 119zł, fajne bo maja wysoki zapiętek i profilowaną wkładkę (takie wybrzuszenie żeby niwelować płaskostopie)

Stary 2013-05-13, 19:30   #952
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Ale dziwne, że wyskakuje, jak się wpisze w wyszukiwarkę tak jak ja

Cytat:
Skórzane 119zł, fajne bo maja wysoki zapiętek i profilowaną wkładkę (takie wybrzuszenie żeby niwelować płaskostopie)
Mnie interesuje usztywniony zapiętek, profilowana wkładka odpada, Kuba nie ma płaskostopia. Ale przypomniałam sobie, że kiedyś kupiłam kapcie od nich i sprzedałam od razu, bo stopa Kuby tam latała na boki

H. MacLeod

.
Stary 2013-05-13, 19:47   #953
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Marci wybral sobie ten rower
http://allegro.pl/rowerek-bmx-freest...235611424.html

tylko zastanawiam sie czy 14' nie bedzie za duza
dzis jezdzil na 12' kolegi i tak akurat byl, w zasadzie to ledwo ziemii siegal
Stary 2013-05-13, 19:53   #954
Wojtusia
Zakorzenienie

a Oli ma rowerek chyba '16 i radzi sobie
taki ma
Stary 2013-05-13, 20:32   #955
Miramej
Zakorzenienie

Cytat:
Marci wybral sobie ten rower
http://allegro.pl/rowerek-bmx-freest...235611424.html

tylko zastanawiam sie czy 14' nie bedzie za duza
dzis jezdzil na 12' kolegi i tak akurat byl, w zasadzie to ledwo ziemii siegal
Raczej nie powinien, a ile Marci mierzy?

H. MacLeod

.
Stary 2013-05-13, 21:25   #956
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

Cytat:
Raczej nie powinien, a ile Marci mierzy?
no wlasnie musze go zmierzyc, ostatnio mial jakies 104cm ale napewno urosl od tamtej pory bo spodnie krotkie sie zrobily

babcia powiedziala, ze fundnie rower na urodziny
wiec do lipca jeszcze polatamy na biegowym
Stary 2013-05-13, 22:43   #957
katarzynka00
Zakorzenienie

hi
Svi ja mam rower i śmiagam.Dużo jeżdżę, bardzo dużo,albo swoją holenderką, albo męża pseudo cruiserem.Takie typowe cruisery nie nadają się na miejską jazdę.Poczytaj.
A ty już możesz taką aktywność fiz?

co do książek,my nie czytamy nic :/ aboslutnie nic, bo nic nie chce, nie ma czasu, nie słucha,nie zmuszam, czekam na lepszy czas
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny

katarzynka00 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-05-13, 22:55   #958
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

kat cruisera nie kupuje, kupuje miejski tylko nie moge sie zdecydowac
a jaka masz rame aluminiowa czy stalowa? ile wazy? masz przerzutki? jak sie jezdzi takim rowerem?
Stary 2013-05-13, 23:14   #959
UnholyOne
Ola-Unhola

Cytat:
Pierwszy albo drugi.

Ja też źle trzymam, tzn. za mocno opieram na środkowym, na szczęście teraz więcej się pisze klawiaturą

Ale fajna, też kupię

Mogłoby zostać te 34, nie?

.

Dla mnie to w ogóle mogłoby nie być
A tak poważnie, to chociaż zawsze niech będzie tyle samo i min 28. Jakoś się przyzwyczaiłam, a tu częasciej to 26 niż dłużej ...
Stary 2013-05-14, 10:12   #960
agga19851985
Wtajemniczenie

hej

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości