|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas szybko leci, prawie 4 latka mają nasze Dzieci :D
Czesc
![]() Mało mnie tutaj bo czasu brakuje , jestem padnieta codziennie wstaje o 4 rano , jak wracam z pracy usiadę z kawką to zasypiam na siedząco.... Ale przecież same rozumiecie jak to jest ![]() Bylam na zebraniu w przedszkolu , Werka bedzie chodzila z nową grupą i dostała sie do nowego oddziału ktory dopiero jest w budowie- nazwa tez do ustalenia.Mam tylko jedno zastrzezenie bo w grupie sa tylko 4 dziewczynki i 12 chłopaków Wpłaciłam juz 60zł na przybory szkolne, a tak to wyzywienie kosztuje 4 zł dziennie, kazda godzina 1,80.Dni otwarte beda pod koniec sierpnia. Pozdrawiam wszystkich chorowitków małych i dużych
|
#902 | |||||||
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Oj bo znam małża, żadnej bieli i nowocześności ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Antoś też ![]() Cytat:
![]() A dlaczego gorączki dostałas. Jakiś stan zapalny? Dobrze, ze już w domku. jak malutka zniosła pobyt w szpitalu? Cytat:
![]() Biel z brązem (raczej ciemniejszym, np orzech) plus moze jakiś kolorek dodatkowy, fiolet? ![]() 106161842_BKeGkFt6_c.jpg boazeria3.jpg P3076348AA.jpg tu, tu, tu, tu Tylko podłogi nie białe raczej. Bo to już by dla M było mocno przesadzone. To tylko takie ogólny pogląd, bo wiadomo moje poddasze inne i wygląda tak: P1020168.jpgP1020167.jpg Boki będą podniesione na ok 160 cm moze więcej. Cytat:
![]() Myślałam dzisiaj w nocy o Tobie i Cię wywołałam
|
|
#903 | |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=czekoladka21;407594 11]Czesc
![]() Mało mnie tutaj bo czasu brakuje , jestem padnieta codziennie wstaje o 4 rano , jak wracam z pracy usiadę z kawką to zasypiam na siedząco.... Ale przecież same rozumiecie jak to jest ![]() Bylam na zebraniu w przedszkolu , Werka bedzie chodzila z nową grupą i dostała sie do nowego oddziału ktory dopiero jest w budowie- nazwa tez do ustalenia.Mam tylko jedno zastrzezenie bo w grupie sa tylko 4 dziewczynki i 12 chłopaków Wpłaciłam juz 60zł na przybory szkolne, a tak to wyzywienie kosztuje 4 zł dziennie, kazda godzina 1,80.Dni otwarte beda pod koniec sierpnia. Pozdrawiam wszystkich chorowitków małych i dużych hej pracusiu ciekawe jak Weronice spodoba się przedszkole ![]() Cytat:
![]() Fajne te pomysły, ciekawa jestem efektu końcowego Czyli będą panele? P.S Karo sernik z Twojego przepisu piecze się w piekarniku
Mój łobuziak Alanek ur. 12.07.2009 Pola jest z nami od 03.XI.2015 Edytowane przez agga19851985 Czas edycji: 2013-05-11 o 18:13 |
|
|
|
|
#904 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
Ton bardziej dla Mai, bo kiedyś pytała ![]() Ty to wiem, że wiesz ![]() Tak panele, a te pomysły to przede wszystkim mi chodzi o białą boazerie na skosach. Musze teraz wynaleźć najpiekniejsze zdjęcia w sieci z białymi boazeryjnymi skosami i przesle Małżowi na maila, bo jak wczoraj usłyszał o białej boazeri, to odmówił stanowczo
|
|
#905 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby już się nie rozwijało , ja normalnie znów mam nerwicę przez to chorowanie Kuby ![]() Mój Kuba robi awanturę o to, że pierwsza idę po schodach, o to, że przerwałam mu w mówieniu, że zamknęłam książkę, ba, dziś nawet o to, że go zagadaliśmy i wyszedł za linię, jak po kropkach rysował. Nadmienię, że ani ja ani małż nic do niego nie mówiliśmy Itp., itd. ...Cytat:
![]() Nie ma co pokazywać, wróciłam bez niczego ![]() Cytat:
![]() Siły A dlaczego tak zrobią? W innych grupach też? Cytat:
---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Mariolu, przeczytałam "Przewrotność dobra" w 2 wieczory i powiem Ci, że chyba żadna książka mną tak nie wstrząsnęła.
|
|
|
#906 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
To normalne chyba w tym wieku, bo Antoś tez ma czasami takie humory, ze bez kija nie podchodź ![]() Ja myslałam o kuchni Ikea Stat (pionowe paski) własnie z brązowym, ciemniejszym blatem. Tak naprawdę będziemy tam tylko latem (maj-wrzesień), więc może się szybko nie zużyje
|
|
#907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No na pewno wolniej będzie się zużywał, poza tym może Ty lubisz takie zabawy w odnawianie
|
|
|
#908 | |
|
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Ta, tak uwielbiam wiesz
|
|
#909 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak mi przykro ![]() dobrze, ze juz jestescie w domu Cytat:
, dobrze, ze ktos sie odwazyl.Unholy, poddasze w bieli cudowne. Bardzo mi sie podoba Czeko, sciskam mocno
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Dziewczynki
Z Zosią poprawa-wieczorem miała 37,8 temp., ale wstała już bez gorączki Wojtusiu a co Ci było? Unholy super pomysł z poddaszem Ja też chcę przeczytać jakąś dobrą książkę Miramej gdzie kupowałaś? I bardzo ogólnie-jaka tematyka? I tak w ogóle to jak Kuba? Chory jeszcze?
|
#911 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny,
coś ostatnio tylko Was podczytuje, może macie jakieś pomysły z prezentem na chrzciny? Za 2 tygodnie mamy chrzciny u znajomych, ale to taki poczęstunek bardziej kawcia i ciacho, ale coś skromnego chcielibyśmy im kupić
|
#912 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny, nie wiem co mi bylo, jakis stan zapalny chyba crp miałam 111... teraz dobrze się czuję na szczęście. Mam nadzieje ze tak zostanie ![]() wpadne wieczorkiem do Was polecacie jakies smartfony z androidem? |
|
|
|
#913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam iphona i jestem zadowolona, wcześniej miałam jakiegoś ericssona też byłam. Ja to za bardzo się nie znam na telefonach.
|
|
#914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W Arosie. O trudnym dzieciństwie i jego następstwach - bardzo ogólnie ![]() , już zdrowy
|
|
|
#915 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Nie (na razie plany w zawieszeniu bo się pokomplikowało ) Cytat:
Aguś już wpłaciłam zaliczkę tam gdzie mi polecałaś ![]() Cytat:
jak obiad ktoś zje pierwszy od niej też beczy ![]() Cytat:
![]() u nas niestety Amelka nie zaakceptowała okularków. Nawet przymierzyć nie chciała. Byliśmy w zakładzie ponad godzinę, i za nic w świecie nie chciała się przekonać nie podając nawet konkretnego powodu. W końcu pani wymyśliła żebyśmy jedną parę do domu wzięły, wiec tak zrobiłam, dałam zadatek. No a w domu znowu sceny, płacz i lament więc odniosłam na dzień następny i tak to zostawiłam. Nie będę jej kupować okularów, które nawet raz nie włoży. Nie umiem jej przekonać ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Jak bym o moim terroryście czytała ![]() Zaintrygowałaś mnie tą książką Boziu jak ja dawno nie czytałam chyba z rok.Amela coś pokasływać zaczyna i katar ma, ale co się dziwić jak wczoraj było ponad 30 stopni a dziś 13
|
|
#916 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie Kuba ostatnio oznajmił, że on by chciał braciszka albo siostrzyczkę ![]() , mój ananasek dzisiaj wstał, oczywiście awanturka w kuchni z małżem nie wiadomo o co, ja w łóżku, słyszę, jak małż mu każe być ciszej, bo 7 rano, a ten się wydziera. Na co Kuba przychodzi do mnie i "Mamo, a tata mnie namawia, co mam robić i ja jestem zdenerwowany" O kurka , a ma przeciwsłoneczne? My wczoraj kupiliśmy Kubie i jest zachwycony, może od takich zacznijcie? ![]() Siostro ![]() Polecam
|
|
|
#917 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A jakie? Tymek też lubi przeciwsłoneczne, ale ciasne się już robią. .
|
|
#918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja się dziwię, że jemu w ogóle to przyszło do głowy, wiesz taki pępuszek świata ![]() Kupiłam z Decathlonu 3-6, pewnie je macie ![]() Kupujesz rower z pedałami? ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Mocne , ostrzegam.Ja ogólnie jestem przeciwna karze śmierci, ale czasem tego żałuję
|
|
|
#919 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i co mu odpowiedziałaś ? Moja na razie mi odpuściła bo teściowa dalej u nas pomieszkuje więc Amelka eksploatuje ją na maxa jak idzie się bawić to babcia musi z nią więc towarzystwo ma. Kubuś nie przestaje mnie zadziwiać Ma dwie pary i takie mogą być, a zwykłe nie Pamiętasz jak pisałam, że w jednych spała "bo ją oko bolało" ![]() ---------- Dopisano o 22:27 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ---------- Cytat:
|
|
#920 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nic, bo mnie zatkało ![]() O, on ma na każdy temat coś do powiedzenia, ja się go o coś pytam, on nie odpowiada, więc ja znów pytam, a ten już ma nowy powód do handryczenia się - bo mu przeszkadzam w myśleniu nad odpowiedzią ![]() To może coś ją uwierało, no kurczę, nie wiem, a pytałaś ją potem na spokojnie o co chodzi? ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Co czytacie teraz dzieciom?
|
|
|
#921 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Jola moj Marci meczy basnie, ta sama ksiazke chyba od roku, mimo iz ma ich z milion
w kolko tylko czerwony kapturek, jas fasola, jas i malgosia, brzydkie kaczatko itp dziewczyny jakie macie rowery? ma ktos tutaj miejski albo cruiser? jestem na etapie wybierania wlasnie postanowilam wozic malego do przedszkola rowerem ale chce koniecznie miejski albo cruiser, taki stylowy
|
|
#922 | |
|
Zakorzenienie
|
Czas szybko leci, prawie 4 latka mają nasze Dzieci :D
Cytat:
Antos chętnie przymierzal, więc mam nadzieje, ze i nosić będzie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#923 |
|
Zakorzenienie
|
Miramej u nas ostatnio Bolek i Lolek z Biedronki na topie ![]() *** Nie spałam całą noc-okropne dreszcze, bolący żołądek...
|
#924 |
|
Zakorzenienie
|
Svi, angy dzięki za odpowiedź ![]() angy ![]() Kupiłam sobie pod koniec kwietnia kurtkę w Reserved, wczoraj napa mi się wyrwała cała i wisi na nitce Ciekawe, czy uznają reklamację.
|
|
#925 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() My chyba mamy właśnie 2-5 tylko ![]() Chciałabym, bo Tymek bardzo prosi, ale jeszcze nic nie czytałam, nie oglądałam, nawet nie wiem na ile cali patrzeć, na 14''? ![]() Niefajnie, Cytat:
To napisz jak będziesz wiedzieć ![]() A'propos zakupów to w C&A będzie wszystko -25% bodajże 15 maja. Niby nic nie potrzebuję, ale w obliczu takiej propozycji... ![]() Jola, który krem przeciwsłoneczny lepiej Ci się używa, rozprowadza - Bioderma czy LRP? .
|
|
#926 |
|
Ola-Unhola
|
Hej
![]() Dzięki Dziewczyny za opinie ![]() Mam problem z łazienką jeszcze, Jola masz jakieś fajne inspiracje, bo mi sie nic nie podoba w necie ![]() Pewnie bedziemy kupować tylko płytki na podłogę, bo podejrzewam, ze działowe też się obije boazerią (nie będa murowane, ani gk tylko kantówka i na to pewnie drewno). Ale nie wiem jaki kolor fajny Jak powiem małżowi, ze biało czarna, to mnie chyba do wariatów pośle
|
#927 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edit: Mamy takie: http://www.decathlon.pl/sg-quechua-3...d_8029611.html, tylko, że mają oznaczenie 3-6 ![]() Kuba też chce, nas stać jedynie na ten z Decathlona , jeśli już, to będziemy brać 14-tkę, będzie na jeden sezon, wiem, ale 16-tka jest dla Kuby za duża, a ile Tymek ma wzrostu teraz?To mój jest książkowy bardzo - Uszatek idzie w jeden dzień, Puchatek w 2 . A potem od nowa , fajny jest Pan Kuleczka, bardzo ![]() Rozprowadzają się podobnie, ale mam wrażenie, że LRP jest bardziej klejący. Cytat:
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2013-05-13 o 10:08 |
||
|
|
|
#928 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziewczyny nie macie rowerow?
|
|
#929 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A masz już konkretny upatrzony? Nie wiem ile ma wzrostu, muszę zmierzyć, ale myślę, że koło 104 - 105, nie więcej. Od razu kask musiałabym wziąć, bo tamten, to już uciska, no ja nie mogę, ciągle coś To rzeczywiście mól książkowy Ci rośnie Tymek jedynie naklejkowy jest, ostatnio takie historyjki z nalepkami Go zainteresowały, ale żeby tak dłuższą chwilę poczytać, to nie Ja nie mam Mój ostatni rower to Wigry z czasów podstawówki ![]() .
|
|
#930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kubie się taki podoba: http://www.decathlon.pl/14-kikodil-id_8088950.html, są jeszcze bez błotników, tańsze, np. http://www.decathlon.pl/14-aqua-id_8167093.html Kuba ma 103-104 cm. Kask jeszcze nam styknie, przynajmniej na lato, bo jesienią na czapkę może być już ciężko. A Kubie naklejki przeszły, teraz rysuje i oczywiście mam nowe zmartwienie, bo źle trzyma kredkę ![]() Fajna jest *** Całą chatę mam w styropianie, bo Kuba sobie śnieg dla pociągów robi ![]() Svi, ja nie mam roweru
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2013-05-13 o 10:49 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:57.

Wpłaciłam juz 60zł na przybory szkolne, a tak to wyzywienie kosztuje 4 zł dziennie, kazda godzina 1,80.

, już jest dobrze, ale mieliśmy małe zawirowanie 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

, ja normalnie znów mam nerwicę przez to chorowanie Kuby