Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-29, 22:59   #931
201708160922
Konto usunięte

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9

Rzecz, która niezmiennie mnie zadziwia: mierzenie innych swoją miarą i nie chodzi mi nawet o supermenki pracujące i studiujące prawo i medycynę jednocześnie, ale np. JA mogłam TO i TO, więc Ty też możesz. Nie, nie mogę.

Edytowane przez 201708160922
Czas edycji: 2013-04-29 o 23:11
201708160922 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 00:25   #932
Linaewen
Zakorzenienie

Mnie dzisiaj głęboko zadziwił koleś, który po tym jak poprosił o pieniądze na jedzenie, zapytał:
"Mogę o coś spytać?"[kiedy ja się nauczę odpowiadać na to pytanie NIE...]
"Masz ochotę na seks?"
Padłam, umarłam, nie wstałam.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes

Edytowane przez Linaewen
Czas edycji: 2013-04-30 o 11:14 Powód: głupawa pomyłka :D
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 00:32   #933
cholernarejestracja
Copyraptor

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Mnie dzisiaj głęboko zadziwił koleś, który po tym jak poprosił o pieniądze na jedzenie, zapytał:
"Mogę o coś spytać?"[kiedy ja się nauczę odpowiadać na to pytanie NIE...]
"Masz ochotę na tekst?"
Padłam, umarłam, nie wstałam.
Nie rozumiem?
cholernarejestracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 00:33   #934
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Nie rozumiem?
ja też
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 06:42   #935
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CzasKomety Pokaż wiadomość
Dlatego myślę, że mogę naprawdę sporo powiedzieć o realiach.

Nie, mi chodzi ogólnie o pracę legalną, ale wiem, o czym mówisz Ty w kontekście ustawy żłobkowej. Teraz mówię o tym, że ludzie myśląc o tym, że potencjalna niania ma ubezpieczenie tym bardziej nie zatrudniają jej legalnie. O płacenie podatków nikt się nie upomina, ale brak ubezpieczenia jest problemem.

Inni rodzice twierdzą, że nianie wolą pracować na czarno, żeby nie płacić podatku.

Ale tylko przez pierwsze dwa lata.

---------- Dopisano o 21:42 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ----------

To byście się zdziwiły jakie wymagania mają rodzice oferując 5 zł/h.
No i w tym się nie zgadzamy, bo mnie nie zadowala życie "skromne" ani nie jara mieszkanie z kimś obcym w pokoju do 30 r. ż.[COLOR="Silver"]

.

Całkowicie nie rozumiem twojego jadu i agresji skierowanego w moja strone tylko dlatego ze nie chce dawać obcej osobie za moje ciężko zarobione pieniądze pełnego pakietu socjalnego.

A oto realia z rozmów z nianiami, które w internecie na pewnej znajej stronie wyglądały dość dobrze i przez telefon rozmowa była sensowna ale o tym poniżej.

Cóż sa takie nianie, które mają bardzo duże mniemanie o sobie, bo skonczyły polonistykę, albo wychowanie wczesnoszkolne, przedszkolne czy inna pedagogikę chciały by conajmniej 10 za godzine a najlepiej 15 lub etat!a u mnie na rozmowie odpadają na pytaniach:

-Numer alarmowy na pogotowie
-proszę przewinąć lakę tak jakby przewijała pani dziecko ( łapią lalkę za nogi!!!) wzglednie zaskoczenie bo pani nigdy dziecka nie przewijała.
- ubieranie dziecka- nie zwijają rękawów ale szarpią za ręce
- nie znają bajek dla dzieci
-nie rozumieja że niemowlakom tez się bajki czyta
-są oburzone że w domu tv brak
- nie znajomość angielskiego na poziomie A2 to nic, tak samo jak FCE, wole żeby ktos taki mojego dziecka nie uczył, z reszta niania nie ma uczyć języka tylko opiekować się dzieckiem
- jak również są oburzone jak mówię że chce żeby praca z moim dzieckiem polegała na tym że się siedzi na podłodze i bawi zabawkami, lub czyta książkę. ( No jak na podłodze! ja mam siedzieć na dywanie!)

Tak preferencyjny zus jest dla firm przez pierwsze 2 lata ale to dobra sytuacja dla studiujących kobiet, które przez pierwsze dwa lata zajmują sie opieką nad dzieckiem a poźniej maja jednoosobową działalność zgodną z wykształceniem lub zainteresowaniami, jak równiez niania z firma łatwiej znajdzie dalszą prace w przedszkolu czy klubiku.
Z reszta nianie można zatrudnić na zlecenie czy o dzieło.

I nie nie wymagam cudów i płacę więcej niz 5 złotych.

I tak mierze innych moją miara bo ja musze w pracy dawać z siebie wszystko, w domu tak samo i dokładnie tego samego oczekuje o TZ i każdej osoby której za coś płace nie ważne czy jest to ekipa remontowa, fryzjerka, niania czy księgowy- nie będę tolerowała bimbania i wykorzystywania mojej osoby, czym bardzo kometę uraziłam.

Mama nadzieję ze komety nie spotkam i nie będę miała styczności z takimi nianiami.
dacn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 08:33   #936
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cholernarejestracja Pokaż wiadomość
Nie rozumiem?
Gość najpierw prosi o kasę na jedzenie, a potem mnie pyta czy mam ochotę na seks...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2013-04-30, 08:36   #937
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Gość najpierw prosi o kasę na jedzenie, a potem mnie pyta czy mam ochotę na seks...
Ale zrobił to kodem i powiedział tekst zamiast seks?
150f22149d232a15625e38a732d46b6c6e220cbb_63e043022f3b0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 08:54   #938
bowszystkotoiluzjajest
Zakorzenienie

[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;40562464]Ale zrobił to kodem i powiedział tekst zamiast seks? [/QUOTE]
To ja biedna bym mu odpowiedziała "noooo dawaj", bo bym myślała, że z tym tekstem chodzi o to, że chce mi pokazać jakiś wiersz czy coś, przez siebie napisane

Cytat:
Ale ja też miałam angielski już w przedszkolu no właśnie, w przedszkolu a nie okresie niemowlęcym ( ja cały czas mam na myśli dzieci 0-4 lata bo chyba o takich dzieciach była mowa... :<)
A w ogóle słyszałam ostatnio, że to, że będzie się małe dzieci uczyć innego języka i że wtedy szybciej go przyswoją, to mit i wcale nie uczą się szybciej niż dzieci, które zaczynają naukę w podstawówce. Żeby tak było i przyswajały szybciej, to musiałyby mieć styczność z językiem przez 50% swojego dziennego czasu, a nie 2 czy 3 razy w tygodniu.

A jeszcze jedno - dzieci uczą się języka już w łonie matki Była jakaś kobieta, która miała męża Francuza - zaszła w ciążę będąc we Francji i dopiero pod koniec ciąży wróciła do Polski - dzieciak jak podrósł lepiej posługiwał się francuskim mimo że miał z nim mniejszą styczność (tylko tata mówił po francusku, a otoczenie itd. po polsku)... Później zaszła w drugą ciążę - tym razem w Polsce, a dopiero poród itd. we Francji - i sytuacja odwrotna - dzieciak potem śmigał lepiej po polsku niż francusku..

Cytat:
Tak, to mormoni. Uważaj, bo dziewczyny nie są tak łatwo rozpoznawalne
O, zupełnie zapomniałam, że mormonki też istnieją Takich nie widziałam
bowszystkotoiluzjajest jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 09:00   #939
asioollka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Ja w takiej sytuacji wolałabym nie dusić niczego w sobie, tylko załatwić sprawę z TŻ-em, czyli z osobą zainteresowaną.

Kwestia podejścia. Mnie by coś takiego nie pasowało. Jeśli sprawa jest między mną a TŻ-em, to nie widzę powodu, by w sprawę angażować jeszcze osoby trzecie. Zwłaszcza, gdy nie mówimy o sytuacji, w której kłótnia jest długotrwała i brakuje nam już sił i pomysłów na to, jak dogadać się z drugą osobą.
Mam dokładnie takie samo podejście. Nie widzę przyczyny, dla której miałabym komukolwiek opowiadać o jakiś moich sprawach z TŻ-em. Też jestem zwolenniczką szybkiego rozwiązywania problemów, nie wydaje mi się, żeby rozmowa z kimś trzecim miała mi w tym pomóc.

Be an advocate of joy, find your little heart's desire and follow it.
[/LEFT]

asioollka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 09:03   #940
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bowszystkotoiluzjajest Pokaż wiadomość
A w ogóle słyszałam ostatnio, że to, że będzie się małe dzieci uczyć innego języka i że wtedy szybciej go przyswoją, to mit i wcale nie uczą się szybciej niż dzieci, które zaczynają naukę w podstawówce. Żeby tak było i przyswajały szybciej, to musiałyby mieć styczność z językiem przez 50% swojego dziennego czasu, a nie 2 czy 3 razy w tygodniu.
Bo to mit, przynajmniej tak twierdzi znajoma nauczycielka angielskiego. Uczenie w przedszkolu godzinę w tygodniu jest mało efektywne, albo uczyć porządnie- 2-3 godziny dziennie albo wcale. Takie jest moje zdanie.
I co ważne jak nie najważniejsze akcent, lepiej żeby nie uczyła angielskiego osoba z polskim akcentem lub słaba znajomością języka. Bo to co złapie sie na początku zostaje na długo. Dlatego lepiej zrezygnować np z taniego korepetytora np po FCE - może uczyć dzieci, ale wydac więcej na takiego na poziomie co najmniej C1 ale efekty będą lepsze i znajomość języka i wymowa nieporównywalne.

Dlatego też ważne jest żeby emigranci mówili do dzieci we własnym języku a nie w języku nowego kraju.
Stary 2013-04-30, 10:42   #941
Duszaniola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asioollka Pokaż wiadomość
Mam dokładnie takie samo podejście. Nie widzę przyczyny, dla której miałabym komukolwiek opowiadać o jakiś moich sprawach z TŻ-em. Też jestem zwolenniczką szybkiego rozwiązywania problemów, nie wydaje mi się, żeby rozmowa z kimś trzecim miała mi w tym pomóc.
W sumie, ja przeważnie też nie omawiam moich kłótni z przyjaciółką. TŻ musi mi wybitnie zajść za skórę, a ja muszę być w naprawdę złym humorze, żebym pogadała z przyjaciółką. Ale to i tak bardziej ogólnikowo.

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-30, 11:13   #942
Linaewen
Zakorzenienie

[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;40562464]Ale zrobił to kodem i powiedział tekst zamiast seks? [/QUOTE]
O jeny, dopiero teraz tą literówkę zauważyłam
Nie, żadnego kodu, tam było po prostu pytanie o seks
Stary 2013-04-30, 11:36   #943
201604181004
Konto usunięte

Jedząc obiad przypomniało mi się jak kelnerka rozwaliła kiedyś sytem .
Poszliśmy na kolacje, srututut i tak dalej, no i przychodzi główne danie. No i tak rozkrawam mięso i... surowe. No to mówię przepraszam czy może pani to zabrać/coś z tym zrobić, tak oczywiście wezmę mięso i wymienię, musi pani 20 minut poczekać.

Wiecie co zrobiła? Przełożyła to mięso na talerzyk i z nim poszła, mnie zostawiła z jarzynką na ciepło i ziemniakami tak żebym czekała ...
Chyba ktoś ją na kuchni zrąbał bo wróciła się po cały talerz
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 12:10   #944
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Jedząc obiad przypomniało mi się jak kelnerka rozwaliła kiedyś sytem .
Poszliśmy na kolacje, srututut i tak dalej, no i przychodzi główne danie. No i tak rozkrawam mięso i... surowe. No to mówię przepraszam czy może pani to zabrać/coś z tym zrobić, tak oczywiście wezmę mięso i wymienię, musi pani 20 minut poczekać.

Wiecie co zrobiła? Przełożyła to mięso na talerzyk i z nim poszła, mnie zostawiła z jarzynką na ciepło i ziemniakami tak żebym czekała ...
Chyba ktoś ją na kuchni zrąbał bo wróciła się po cały talerz
Trzeba było w nią tym talerzem walnąć, niczym Magda Gessler . A tak serio... zachowanie kelnerki by mnie zamurowało .

Co mnie zdziwiło? Dzisiaj była koronacja nowego króla w NL, bo królowa abdykowała, bo nieczęsto się zdarza w ogóle w monarchiach ostatnio...obserwując polską tv, coś tam bąknęli i tyle. Jakby była taka sama sytuacja, tyle, że w Anglii, to byłby to temat numer jeden przez najbliższy tydzień albo i miesiąc. W końcu ciąża księżnej Kate atakuje wszem i wobec z każdego portalu i to w jakiej kiecce poszła do szpitala dziecięcego, czy jadła hot doga . Nie każę się nikomu jarać ani wychwalać pod niebiosa, tylko dziwi mnie faworyzowanie jednej dynastii a olewanie całej reszty. W czym dynastia w Anglii jest lepsza od dynastii w Danii, Norwegii, Hiszpanii czy Holandii?
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 12:15   #945
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość

Co mnie zdziwiło? Dzisiaj była koronacja nowego króla w NL, bo królowa abdykowała, bo nieczęsto się zdarza w ogóle w monarchiach ostatnio...obserwując polską tv, coś tam bąknęli i tyle. Jakby była taka sama sytuacja, tyle, że w Anglii, to byłby to temat numer jeden przez najbliższy tydzień albo i miesiąc. W końcu ciąża księżnej Kate atakuje wszem i wobec z każdego portalu i to w jakiej kiecce poszła do szpitala dziecięcego, czy jadła hot doga . Nie każę się nikomu jarać ani wychwalać pod niebiosa, tylko dziwi mnie faworyzowanie jednej dynastii a olewanie całej reszty. W czym dynastia w Anglii jest lepsza od dynastii w Danii, Norwegii, Hiszpanii czy Holandii?
w tym, że Wielka Brytania jest jedną ze światowych "potęg" (zabrakło mi słowa, dlatego napisałam w cudzysłowie) obok Rosji czy Stanów Zjednoczonych. Holandia dla Polski nie jest zbyt ważna. Tak samo jak było głośno o wyborach prezydenckich w USA, a czy ktoś słyszał o wyborach prezydenckich w Czechach czy na Słowacji? Niewiele o tym się mówi. Tak to jest, że historię piszą zwycięzcy i Ci którzy mają władzę, a w Europie większą władzę ma Anglia niżeli Holandia.

Tak samo jest w drugą stronę. Które państwo interesuje się wyborami prezydenckimi w Polsce?

Edytowane przez 201604200942
Czas edycji: 2013-04-30 o 12:16
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 12:19   #946
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SamaraMorganx Pokaż wiadomość
w tym, że Wielka Brytania jest jedną ze światowych "potęg" (zabrakło mi słowa, dlatego napisałam w cudzysłowie) obok Rosji czy Stanów Zjednoczonych. Holandia dla Polski nie jest zbyt ważna. Tak samo jak było głośno o wyborach prezydenckich w USA, a czy ktoś słyszał o wyborach prezydenckich w Czechach czy na Słowacji? Niewiele o tym się mówi. Tak to jest, że historię piszą zwycięzcy i Ci którzy mają władzę, a w Europie większą władzę ma Anglia niżeli Holandia.

Tak samo jest w drugą stronę. Które państwo interesuje się wyborami prezydenckimi w Polsce?
No w sumie racja. Może w Gruzji się interesują? W końcu mają ulicę Lecha Kaczyńskiego . Mi się zdawało, że to kogoś zainteresuje, bo to taka ciekawostka. W końcu nie co dzień jakiś król abdykuje .
Stary 2013-04-30, 12:20   #947
ajah
wańka wstańka

Cytat:

Dokładnie.
Dodatkowo to, że członkowie rodziny króleskiej w Wielkiej Brytanii to tez trochę celebryci. Plotki, ploteczki są często bardiej chwytliwe niż powazne sprawy polityczne.
Stary 2013-04-30, 12:21   #948
kawa_zmlekiem
damn good coffee

Nie no, jak abdykowała kilka miesięcy temu to dość sporo o tym mówiono Teraz jakoś przycichło.
kawa_zmlekiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 12:22   #949
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Mnie dziwi jaranie się księżną Kate. Strasznie ją postarzają makijażem a stroje ma takie zwyczajne. Najbardziej mnie zdziwił fakt, że sporo osób kopiowało jej pierścionek zaręczynowy i chciało mieć identyko tylko w wersji dla plebsu .

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-30, 12:23   #950
201604200942
Konto usunięte

Cytat:
No w sumie racja. Może w Gruzji się interesują? W końcu mają ulicę Lecha Kaczyńskiego . Mi się zdawało, że to kogoś zainteresuje, bo to taka ciekawostka. W końcu nie co dzień jakiś król abdykuje .
My wolimy interesować się abdykującym papieżem niż królem
swoją drogą dlaczego abdykował?
201604200942 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 12:23   #951
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
A mnie nie dziwi, że o jednych dynastiach mówi się dużo, a o innych mniej. Przecież to normalne, że w wiadomościach pojawiają się wiadomości najważniejsze i/lub najbardziej pożądane przez widzów. A dynastia Holandii ani nie jest dla Polski bardzo ważna, ani ludzie się nią nie interesują nawet w połowie tak, jak np. życiem Kate (jest zresztą powód do tego – rodzina królewska w Holandii robi jakiś szoł w mediach?) Choć tu przyznam szczerze, że dopiero od Ciebie się dowiedziałam, że Kate jest w ciąży

Tak czy inaczej, selekcja materiału jest niezbędna. Głównie chodzi o to, by jak najwięcej osób usiadło przed telewizorem, dlatego daje się takie informacje, jakie interesują ludzi (upraszczając sprawę, bo telewizja ma też wpływ na to, jakich informacji chcą ludzie ). Efekt jest taki, że o jednych wydarzeniach mówi się dużo, o innych mało, a o jeszcze innych w ogóle się nie wspomina.
Stary 2013-04-30, 12:25   #952
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Bo jest chory i stary?
Stary 2013-04-30, 12:28   #953
dacn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Dokładnie.
Dodatkowo to, że członkowie rodziny króleskiej w Wielkiej Brytanii to tez trochę celebryci. Plotki, ploteczki są często bardiej chwytliwe niż powazne sprawy polityczne.

A zainteresowanie brytyjska rodziną królewską nie zaczęlo się po reżyserowanym szoł w wykonaniu księżnej Diany?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-30, 12:29   #954
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

W sumie fakt, dynastia holenderska jest słabo medialna, jakoś nie chcą szaleć, jak ci z Anglii. Dynastia z Danii czy Norwegii, też jakaś taka spokojna. O królu Hiszpanii kiedyś słyszałam w kontekście wydawania morza pieniędzy i urządzaniu polowań na lwy i nosorożce .
Stary 2013-04-30, 12:29   #955
ajah
wańka wstańka

Cytat:
Bo jest chory i stary?
Bo dla katolików jest ważny.
O wiele ważniejszy niż pomarańczowy kolor monarchii w Holandii.
Stary 2013-04-30, 12:32   #956
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajah Pokaż wiadomość
Bo dla katolików jest ważny.
O wiele ważniejszy niż pomarańczowy kolor monarchii w Holandii.
No tak...konklawe jest bardziej fascynujące, bo nie wiadomo kogo wybiorą. Tutaj było wiadome . Sądzę, że sporą część bardziej jara to, że to dzień łażenia na pomarańczowo i picia morza alkoholu ...no i można sprzedać na ulicy niepotrzebne graty z chaty haha.
Stary 2013-04-30, 12:45   #957
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Trzeba było w nią tym talerzem walnąć, niczym Magda Gessler . A tak serio... zachowanie kelnerki by mnie zamurowało .

Ale przecież to normalne, że o jednych sprawach mówi się więcej, a o innych mniej, tak samo jak wybory prezydenckie w USA były omawiane dużo szerzej niż te w innych krajach. Równie dobrze można spytać, czy w Holandii, Danii czy Norwegii omawia się szumnie wybory prezydenckie w Polsce czy inne newsy z naszego podwórka Powiedziano o tym, wspomniano, ale nie można o każdym kraju mówić non stop, to nierealne.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 13:00   #958
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Ale przecież to normalne, że o jednych sprawach mówi się więcej, a o innych mniej, tak samo jak wybory prezydenckie w USA były omawiane dużo szerzej niż te w innych krajach. Równie dobrze można spytać, czy w Holandii, Danii czy Norwegii omawia się szumnie wybory prezydenckie w Polsce czy inne newsy z naszego podwórka Powiedziano o tym, wspomniano, ale nie można o każdym kraju mówić non stop, to nierealne.
No spoko, to raczej normalne, że są sprawy ważne i ważniejsze, np. polityka wewnątrz państwa a reszta informacji . Po prostu wyraziłam zdziwienie, od tego ten wątek. Dla mnie przesadą jest jaranie się do granic możliwości wyborami w USA, czy ślubami w dynastii angielskiej, które to trzeba transmitować w tvn24 . Chociaż, tak samo dziwiło mnie transmitowanie na żywo rozprawy mamy Madzi . Nie każe wcale się ogółowi jarać pomarańczową dynastią w NL, żeby nie było.
Stary 2013-04-30, 13:39   #959
kobietasukcesu
zawsze mam racje

Cytat:
W czym dynastia w Anglii jest lepsza od dynastii w Danii, Norwegii, Hiszpanii czy Holandii?
Bo Kate nosi sukienki po 40 funtów, law law law, ale oszczędna
Mniejsza z tym, że pewnie jej fryzjer, maniciurzysta i co tam jeszcze kosztują fortunę.

Ale Kate jest taka jak my : love: Bo się umówiła się na ustawkę z fotoreporterami, żeby uchwycili jak niesie reklamówkę z Tesco.

A czemu ogólnie brytyjską monarchią? Tego do końca nie wiem, tak jest od dawna, dawna.
No i więcej ludzi jara się WB, lubi koszulki z jej flagą itd.

No i Anglia jest bardziej znacząca w Europie.

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Teoretycznie chodziło o wiek i zdrowie.
Ale są tez inne teorie spiskowe, związane m.in. z bankiem Watykanu itd.

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3

Edytowane przez kobietasukcesu
Czas edycji: 2013-04-30 o 13:43
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-30, 13:43   #960
201607231707
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
Bo Kate nosi sukienki po 40 funtów, law law law, ale oszczędna
Mniejsza z tym, że pewnie jej fryzjer, maniciurzysta i co tam jeszcze kosztują fortunę.
Chyba właśnie odkryłaś, dlaczego nosi tanie sukienki Żeby było więcej kasy na fryzjera, manicure itp.
Zresztą, jak tak na nią patrzę... powinna jeszcze obciąć fundusze na te sukienki i poszukać kogoś lepszego
201607231707 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości