|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 |
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią. Część 9
Rzecz, która niezmiennie mnie zadziwia: mierzenie innych swoją miarą i nie chodzi mi nawet o supermenki pracujące i studiujące prawo i medycynę jednocześnie, ale np. JA mogłam TO i TO, więc Ty też możesz. Nie, nie mogę.
Edytowane przez 201708160922 Czas edycji: 2013-04-29 o 23:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Zakorzenienie
|
Mnie dzisiaj głęboko zadziwił koleś, który po tym jak poprosił o pieniądze na jedzenie, zapytał:
"Mogę o coś spytać?"[kiedy ja się nauczę odpowiadać na to pytanie NIE...] "Masz ochotę na seks?" Padłam, umarłam, nie wstałam.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes Edytowane przez Linaewen Czas edycji: 2013-04-30 o 11:14 Powód: głupawa pomyłka :D |
![]() ![]() |
![]() |
#933 | |
Copyraptor
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
damn good coffee
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Całkowicie nie rozumiem twojego jadu i agresji skierowanego w moja strone tylko dlatego ze nie chce dawać obcej osobie za moje ciężko zarobione pieniądze pełnego pakietu socjalnego. A oto realia z rozmów z nianiami, które w internecie na pewnej znajej stronie wyglądały dość dobrze i przez telefon rozmowa była sensowna ale o tym poniżej. Cóż sa takie nianie, które mają bardzo duże mniemanie o sobie, bo skonczyły polonistykę, albo wychowanie wczesnoszkolne, przedszkolne czy inna pedagogikę chciały by conajmniej 10 za godzine a najlepiej 15 lub etat!a u mnie na rozmowie odpadają na pytaniach: -Numer alarmowy na pogotowie -proszę przewinąć lakę tak jakby przewijała pani dziecko ( łapią lalkę za nogi!!!) wzglednie zaskoczenie bo pani nigdy dziecka nie przewijała. - ubieranie dziecka- nie zwijają rękawów ale szarpią za ręce - nie znają bajek dla dzieci -nie rozumieja że niemowlakom tez się bajki czyta -są oburzone że w domu tv brak - nie znajomość angielskiego na poziomie A2 to nic, tak samo jak FCE, wole żeby ktos taki mojego dziecka nie uczył, z reszta niania nie ma uczyć języka tylko opiekować się dzieckiem - jak również są oburzone jak mówię że chce żeby praca z moim dzieckiem polegała na tym że się siedzi na podłodze i bawi zabawkami, lub czyta książkę. ( No jak na podłodze! ja mam siedzieć na dywanie!) Tak preferencyjny zus jest dla firm przez pierwsze 2 lata ale to dobra sytuacja dla studiujących kobiet, które przez pierwsze dwa lata zajmują sie opieką nad dzieckiem a poźniej maja jednoosobową działalność zgodną z wykształceniem lub zainteresowaniami, jak równiez niania z firma łatwiej znajdzie dalszą prace w przedszkolu czy klubiku. Z reszta nianie można zatrudnić na zlecenie czy o dzieło. I nie nie wymagam cudów i płacę więcej niz 5 złotych. I tak mierze innych moją miara bo ja musze w pracy dawać z siebie wszystko, w domu tak samo i dokładnie tego samego oczekuje o TZ i każdej osoby której za coś płace nie ważne czy jest to ekipa remontowa, fryzjerka, niania czy księgowy- nie będę tolerowała bimbania i wykorzystywania mojej osoby, czym bardzo kometę uraziłam. Mama nadzieję ze komety nie spotkam i nie będę miała styczności z takimi nianiami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Zakorzenienie
|
Gość najpierw prosi o kasę na jedzenie, a potem mnie pyta czy mam ochotę na seks...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#938 | ||
Zakorzenienie
|
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;40562464]Ale zrobił to kodem i powiedział tekst zamiast seks?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A jeszcze jedno - dzieci uczą się języka już w łonie matki ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I co ważne jak nie najważniejsze akcent, lepiej żeby nie uczyła angielskiego osoba z polskim akcentem lub słaba znajomością języka. Bo to co złapie sie na początku zostaje na długo. Dlatego lepiej zrezygnować np z taniego korepetytora np po FCE - może uczyć dzieci, ale wydac więcej na takiego na poziomie co najmniej C1 ale efekty będą lepsze i znajomość języka i wymowa nieporównywalne. Dlatego też ważne jest żeby emigranci mówili do dzieci we własnym języku a nie w języku nowego kraju. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
Wtajemniczenie
|
W sumie, ja przeważnie też nie omawiam moich kłótni z przyjaciółką. TŻ musi mi wybitnie zajść za skórę, a ja muszę być w naprawdę złym humorze, żebym pogadała z przyjaciółką. Ale to i tak bardziej ogólnikowo.
#942 |
Zakorzenienie
|
[1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;40562464]Ale zrobił to kodem i powiedział tekst zamiast seks?
![]() O jeny, dopiero teraz tą literówkę zauważyłam ![]() Nie, żadnego kodu, tam było po prostu pytanie o seks ![]()
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
![]() ![]() |
![]() |
#943 |
Konto usunięte
|
Jedząc obiad przypomniało mi się jak kelnerka rozwaliła kiedyś sytem
![]() Poszliśmy na kolacje, srututut i tak dalej, no i przychodzi główne danie. No i tak rozkrawam mięso i... surowe. No to mówię przepraszam czy może pani to zabrać/coś z tym zrobić, tak oczywiście wezmę mięso i wymienię, musi pani 20 minut poczekać. Wiecie co zrobiła? Przełożyła to mięso na talerzyk i z nim poszła, mnie zostawiła z jarzynką na ciepło i ziemniakami tak żebym czekała ![]() Chyba ktoś ją na kuchni zrąbał bo wróciła się po cały talerz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Co mnie zdziwiło? Dzisiaj była koronacja nowego króla w NL, bo królowa abdykowała, bo nieczęsto się zdarza w ogóle w monarchiach ostatnio...obserwując polską tv, coś tam bąknęli i tyle. Jakby była taka sama sytuacja, tyle, że w Anglii, to byłby to temat numer jeden przez najbliższy tydzień albo i miesiąc. W końcu ciąża księżnej Kate atakuje wszem i wobec z każdego portalu i to w jakiej kiecce poszła do szpitala dziecięcego, czy jadła hot doga ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#945 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak samo jest w drugą stronę. Które państwo interesuje się wyborami prezydenckimi w Polsce? Edytowane przez 201604200942 Czas edycji: 2013-04-30 o 12:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#946 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#947 | |
wańka wstańka
|
Cytat:
Dodatkowo to, że członkowie rodziny króleskiej w Wielkiej Brytanii to tez trochę celebryci. Plotki, ploteczki są często bardiej chwytliwe niż powazne sprawy polityczne.
![]() |
#948 |
damn good coffee
|
Nie no, jak abdykowała kilka miesięcy temu to dość sporo o tym mówiono
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#949 |
Zakorzenienie
|
Mnie dziwi jaranie się księżną Kate. Strasznie ją postarzają makijażem a stroje ma takie zwyczajne. Najbardziej mnie zdziwił fakt, że sporo osób kopiowało jej pierścionek zaręczynowy i chciało mieć identyko tylko w wersji dla plebsu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#950 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() swoją drogą dlaczego abdykował? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#951 | |
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() ![]() Tak czy inaczej, selekcja materiału jest niezbędna. Głównie chodzi o to, by jak najwięcej osób usiadło przed telewizorem, dlatego daje się takie informacje, jakie interesują ludzi (upraszczając sprawę, bo telewizja ma też wpływ na to, jakich informacji chcą ludzie ![]()
![]() |
#952 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A zainteresowanie brytyjska rodziną królewską nie zaczęlo się po reżyserowanym szoł w wykonaniu księżnej Diany? |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#954 |
Zakorzenienie
|
W sumie fakt, dynastia holenderska jest słabo medialna, jakoś nie chcą szaleć, jak ci z Anglii. Dynastia z Danii czy Norwegii, też jakaś taka spokojna. O królu Hiszpanii kiedyś słyszałam w kontekście wydawania morza pieniędzy i urządzaniu polowań na lwy i nosorożce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#955 |
wańka wstańka
|
Bo dla katolików jest ważny.
O wiele ważniejszy niż pomarańczowy kolor monarchii w Holandii. ![]()
#956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#957 | |
Zakorzeniona
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#959 | ||
zawsze mam racje
|
Cytat:
![]() Mniejsza z tym, że pewnie jej fryzjer, maniciurzysta i co tam jeszcze kosztują fortunę. Ale Kate jest taka jak my ![]() ![]() ![]() ![]() A czemu ogólnie brytyjską monarchią? Tego do końca nie wiem, tak jest od dawna, dawna. No i więcej ludzi jara się WB, lubi koszulki z jej flagą itd. No i Anglia jest bardziej znacząca w Europie. ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Cytat:
Ale są tez inne teorie spiskowe, związane m.in. z bankiem Watykanu itd.
Janusze reklamy “You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf <3 <3 <3 Edytowane przez kobietasukcesu Czas edycji: 2013-04-30 o 13:43 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#960 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Zresztą, jak tak na nią patrzę... powinna jeszcze obciąć fundusze na te sukienki i poszukać kogoś lepszego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:54.