|
|||||||
| Notka |
|
| Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Co sądzicie o tabletkach wspomagających odchudzanie???
Witam
rok temu mniej więcej o tej samej porze rozpoczęłam kolejną walkę z samą sobą i zakupiłam APLEFIT firmy NATURELL. Cena do przyjęcia ,a efekt? mam wątpliwości... gdy patrze na to z perspektywy czasu to sądzę ,że schudłam nie dzięki tym tabletkom ale dzięki mojej silnej woli i ćwiczeniom, choć z drugiej strony fakt faktem zrzuciłam bardzo dużo bo aż 8kg w jakieś 1,5 miesiąca. Nie ręczę ,że taka szybka utrata wagi była spowodowana tymi właśnie tabletkami ( podkreślam ,że się nie głodziłam i nie katowałam ćwiczenia) Teraz wiem ,że nie kupiłabym ich znowu, ich skład nie bardzo zachwyca ( jabłka lepiej zjeść a ocet winny czy też ocet z jabłek dodać do sałatki, zdrowsze i przyjemniejsze rozwiązanie). Życzę powodzenia w odchudzaniu
|
|
|
#932 |
|
Raczkowanie
|
Tabletki GIGAMAX
Witam wszystkich
![]() Mam pytanie skierowane do osób odchudzających się. Slyszałam o tabletkach GIGAMAX z źeń-szeniem, guaraną, luteina i zielona herbatą. Czy ktoś je stosuje, jako suplement diety? A jeśli tak to czy pomagają w jakikolwiek sposób? I czy jest to jakaś różnica, jeżeli zażywa sie te tabletki rano przed śniadaniem czy po śniadaniu. Z góry dziękuję za pomoc
Ścięłam włosy , jestem krótkowłosa ![]() Po roku znów mi się przytyło, jestem na zdrowym odżywianiu - trzeba znowu spalić dziada. Zakochałam się - tylko on !Jestem II roczną studentką - ekonomia górą! Edytowane przez Kithira Czas edycji: 2010-05-15 o 11:39 |
|
|
|
|
#933 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: skuteczne tabletki odchudzające
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#934 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Tabletki GIGAMAX
Osobiście nic nie wiadomo mi na temat tych tabletek, bo nigdy ich nie brałam, nawet nie słyszałam nic o nich. W każdym razie mogę napisać tyle, że brałam tabletki - LINEA, nie zauważyłam większych sukcesywnych wpływów na mój organizm i moją sylwetkę myślę natomiast, że łaknienie się trochę po nich zmniejszyło ale po przestaniu brania tabletek łaknienie było 10 x większe. Może tak działały na mój organizm.. Nie wiem. Dodam tylko tyle, że wydaje mi się że tabletki lepiej brać przed żeby spalily to co zjemy !? Tak mi się wydaje, akurat nie jestem zwolenniczką żadnych tabletek, bo nie pomogły.
|
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
No ale czym sie chwalic
? Utrata wody?
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
#936 |
|
Rozeznanie
|
Zgadzam się z przedmówczynią - ja uważam, że WSZELKIE tabletki, bez pilnowania diety i regularnych ćwiczeń są kompletnie do niczego. Sama też stałam się kiedyś ofiarą jakichś fat burnerów - brałam przez 2 miesiące, waga pięknie poleciała do wymarzonych 55kg (jadłam bardzo niewiele, bo wydawało mi się, że nie potrzebuję) (chyba bardziej sobie to wmawiałam), przestałam brać tabletki, zachwycona wynikami wróciłam do normalnego odżywiania i co? Jojo aż miło, to było z 4-5 lat temu i DO DZIŚ walczę z 5-8 nadprogramowymi kilogramami. Jeśli będziemy się trzymać swojego celu, diety i ćwiczeń, to naprawdę - tabletki na nic nie będą nam potrzebne. Krótko mówiąć - wyrzucony pieniądz.
|
|
|
#937 |
|
Raczkowanie
|
Utrzymałam tą wagę (czyli 8 kg mniej) do chwili obecnej więc nie sądzę ,że pozbyłam się wody z organizmu na cały rok , to raczej niemożliwe.
|
|
|
#938 |
|
Zakorzenienie
|
Nie sama wode, ale w poczatkowej fazie utraty wagi traci sie glownie wode.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
|
|
|
#939 |
|
Raczkowanie
|
Zgadzam się ,na początku tracimy wodę i niestety nasza radość z początkowych rezultatów jest przed wczesna
ale cóż jak to miło zobaczyć na wadze 2 kg mniej...
|
|
|
#940 |
|
Raczkowanie
|
Droga do idealnej sylwetki, albo chociaż takiej którą akceptujemy wcale nie jest taka prosta. Ja sama długo walczyłam by przy wzroście 158 nie wyglądać jak baryłeczka. Moim celem była waga 47 kg. Długo musiałam o nią walczyć, ale udało sie. Wymagało to ode mnie ogromnego samozaparcia i zaangażowania. Zaczęłam regularnie ćwiczyć, odkurzyłam swój rower no i zabrałam się za likwidowanie złych nawyków żywieniowych. W tym ostatnim pomagały mi tabletki fosanic, które hamowały łaknienie i co najważniejsze obniżały indeksy glkikemiczny spożywanych potraw ( kto się kiedykowielk odchudzał wie o czym ja tu piszę
)
|
|
|
|
|
#941 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#942 |
|
Zadomowienie
|
Ja od tygodnia biorę LINEĘ. Niestety rezultatów jako takich nie widzę,ani na wadze,ani wizualnie,lecz może to jeszcze za wcześnie. Jedyny + to taki,że wcale nie chce mi się jeść (nie mam ochoty na słodycze). A i specyfik nie jest też drogi - zapłaciłam 30 zł za 60 tabletek. Zobaczymy co będzie dalej
Oczywiście nic nie zadziała bez diety i ćwiczeń. Moim zdaniem to bardziej niż "wspomagacz odchudzania" zwykły suplement diety (podobnie jak np. VITAPIL na włosy,skórę i paznokcie),który nie pozwala na wyniszczenie organizmu przez zmniejszenie ilości jedzenia i wysiłek fizyczny
|
|
|
|
|
#943 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Bio-Drain lub inne srodki na oczyszczanie organizmu z toksyn:)
witam, dodam jeszcze że zawiera miąższ z owoców i ekstrakt z warzyw odżywiają florę bakteryjną. W celu wzmocnienia skuteczności preparatu BioDrain należy: zredukowac lub weliminować z jadłospisu alkohol, kawę, słodycze, cukier, czerwone mięso, tłuste potrawy, zwiększyć spożycie produktów pełnoziarnistych oraz swieżych owoców i warzyw. Wskazane są umiarkowane ćwiczenia fizyczne w celu poprawy krążenia krwi, lepszego dotlenienia oraz eliminacji toksyn z organizmu.www.aptekaotc.pl/p/pl/1784/biodrain_*_60_tabl_.html Należy pamiętać o przyjmowaniu dużej ilości płynów, najlepiej od 1,5 do 2 litrów.
Edytowane przez piernikstary Czas edycji: 2010-05-20 o 14:35 |
|
|
|
|
#944 | |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Cytat:
Ja może postaram się odpowiedzieć na to pytanie swoim przykładzie. Kilka lat temu ważyłam (aż wstyd się przyznać Kilka miesięcy później przytyłam blisko 5 kg (efekt jojo - zbyt szybko zleciałam ze starej wagi) i chciałam je zrzucić z powrotem. Okazało się, że kolejna dieta idzie dużo gorzej, przy czym trzymałam się żelaznych zasad. Wtedy zakupiłam wspomnaiany tutaj fosanic i chociaż moja walka z wagą trwała blisko 8 miesięcy, to wiem, że się opłaciło. Chudłam ok 1-1,5 kg tygodniowo. Im ważyłam mniej, tym gorzej było zrzucić kolejny kilogram. Jadłam 5 posiłków dziennie i nie podżerałam pomiędzy nimi, poza tym odrzuciłam słodycze. W efekcie do tego czasu nie przytyłam i nie ma efektu jojo. Tak, więc na swoim przykładzie mogę powiedzieć, że im człowiek przeszedł już w swoim życiu kuracje odchudzające, tym bardziej jest mu trudniej zrzucić kolejne kilogramy, bo organizm skutecznie broni się przed każdą, kolejną dietą. ufff ale się rozpisałam
|
|
|
|
|
|
#945 |
|
Przyczajenie
|
Także nie słyszałam o tych tabletkach, ale skład mają podobny do wszystkich innych więc nie podejrzewam, aby dawały lepsze efekty. Większość środków tego typu działa bardziej na naszą podświadomość.
|
|
|
|
|
#946 |
|
Przyczajenie
|
Może warto, żebyście dziewczyny spróbowały fosanic? Ja w ciągu dwóch tygodni schudłam 4 kg, a co najważniejsze, dzięki tym tabletkom nie mam już tej ciągłej nieodpartej ochoty na słodkie batoniki, bez których wcześniej nie wyobrażałam sobie życia
nie ukrywam, że oprócz tego dodatkowo także ćwiczę (w miarę systematycznie ) Warto spróbować, bo cena również jest przystępna, za fosanic płacę około 20 zł, co w porównaniu z poprzednimi tabletami, jaki stosowałam, to niezły interes.
|
|
|
|
|
#947 |
|
Przyczajenie
|
Ten fosanic rzeczywiście jest taki dobry? Ni będę miała po nim takiego apetytu na słodycze? Bo w tej chwili to właściwie nie ma dnia, żebym nie zjadła jakiegoś batonika czy czekolady... nie mogę się powstrzymać, a przez to waga ani trochę nie leci w dół
|
|
|
|
|
#948 |
|
Przyczajenie
|
Widzę, że podobnie jak ja na początku podchodzisz trochę sceptycznie do tabletek... Znam to, ale jedno co mogę Ci powiedzieć, to że jak dla mnie Fosanic spełnił moje oczekiwania
|
|
|
|
|
#949 |
|
Raczkowanie
|
Gdyby nie fosanic to straciłabym fortunę w nowo postawionym w pracy automacie ze słodyczami. Oj, jest to pokusa, szczególnie kiedy zrobie sobie kawkę, albo kiedy zbliża się okres. Pochłonęłabym wtedy kilogramową tabliczke czekolady. Fosanic czuwa i nie pozwala żebym się zapuściła - w końcu lada moment będę musiała odkurzyć bikinii
|
|
|
|
|
#950 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#951 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Slim Fast- koktajl wspomagajacy odchudzanie w Wielkiej Brytanii- prosze o rade:
Cześć dziewczyny!
Ja też długo się zastanawiałam, czy go spróbować, ale w końcu zaczęłam cały program. Otóż koktajle są bardzo smaczne, ale to tylko 2. Cały program polega na 3-2-1, czyli 3- batoniki slim-fast lub krakersy slim-fast, 2- koktajle i 1 tabletka i nic więcej. Oczywiście plus 2 litry wody. Koktajl spowodował, że wcale nie czuje głodu i nie mam ochoty na słodkie, wiec wybrałam krakersy. I...... Schudłam 4 kg w tydzień!!!!! |
|
|
|
|
#952 |
|
|
Silna wola jest najważniejsza, aczkolwiek bardzo często jej po prostu brakuję, dlatego też sądzę, że można wspomagać się suplementami. Oprócz wspomnianego fosanicu polecam dla wszystkich ćwiczacych l-karnitynę w płynie
|
|
|
|
|
#953 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Slim Fast- koktajl wspomagajacy odchudzanie w Wielkiej Brytanii- prosze o rade:
ale jesz tylko i wyłącznie to przez cały tydzień????
|
|
#954 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: JAkie suplementy iety okazały sie SKUTECZNE w twojej walce z kilogramami?
Cytat:
http://www.sanusmarket.pl/adipesina-...4e9ed8060a7e0b |
|
|
|
|
|
#955 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: JAkie suplementy iety okazały sie SKUTECZNE w twojej walce z kilogramami?
ja dzisiaj rowniez zamowilam adipesine...
kiedys schudlam po animal cuts ale bardzo zakrecona po tym chodzilam
|
|
|
|
|
#956 |
|
Przyczajenie
|
No właśnie z tą silną wolą różnie u mnie bywa...
|
|
|
|
|
#957 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#958 |
|
|
Kiedy nie ćwiczysz, nie masz ruchu, to moim zdaniem szkoda wyrzucać kasę w błoto na l-karnitynę, która najlepiej działa, przy długim i regularnym wysiłku fizycznym. Aczkolwiek tutaj należałoby nadmienić, że przyjmując l-karnitynę (najlepsza do picia 1000 mg), warto ćwiczyć aeroby, ćwiczenia kardio, które trwają bite 50-60 minut. Jeżeli np. ćwiczymy na orbitreku to praktycznie na najlżejszym obciążeniu, bo l-karnityna, jak to termogenik spala tłuszcz, ale może też wyrobić mięśnie przy dużych obciążeniach, a chyba nie chodzi nam o ciało bez grama tłuszczu, ale za to z mięśniami, wielkimi niczym Pudzian
Długie i lekkie ćwiczenia najefektywniej spalają tkankę tłuszczową. Osoby, które z kolei lubią potrawy mączne, typu. jakieś kluski, pierogi, chleb etc. powinny zainwestować w preparat zaiwerający fasolaminę (np. fosanic), który nautralizuje kalorie w nich zawarte i nie pozwala, aby człowiek przytył. ufff ale się rozpisałam
|
|
|
|
|
#959 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Thermo Speed czy pomaga ?
Ja jestem bardzo zadowolona z tego preparatu.W 2 miesiące schudłam 12 kg. Ćwiczę 3 razy w tygodniu po 1,5 h.Nie jem jasnego pieczywa,ziemniaków, makaronów,nie słodzę, w ogóle zrezygnowałam ze słodyczy,dużo warzyw wszystko oczywiście gotowane,przerwa między posiłkami min.3godz. a jak w tym czasie jestem głodna piję wodę dużo wody.Przede mną jeszcze 7 kg do zgubienia,życzę powodzenia wszystkim odchudzającym się
|
|
|
|
|
#960 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: FOSANIC - czy działa?
Czy naprawdę żadne wizażanki nie stosowały tego leku? Szukałam informacji na innych popularnych forach i znalazłam same pozytywne opinie, po cichu liczyłam, że potwierdzę to na wizażu, bo przymierzam się do kupna
Będę więc wdzięczna za opinie dziewczyn, które to stosowały
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:46.

rok temu mniej więcej o tej samej porze rozpoczęłam kolejną walkę z samą sobą i zakupiłam APLEFIT firmy NATURELL. Cena do przyjęcia ,a efekt? mam wątpliwości... gdy patrze na to z perspektywy czasu to sądzę ,że schudłam nie dzięki tym tabletkom ale dzięki mojej silnej woli i ćwiczeniom, choć z drugiej strony fakt faktem zrzuciłam bardzo dużo bo aż 8kg w jakieś 1,5 miesiąca. Nie ręczę ,że taka szybka utrata wagi była spowodowana tymi właśnie tabletkami ( podkreślam ,że się nie głodziłam i nie katowałam ćwiczenia) Teraz wiem ,że nie kupiłabym ich znowu, ich skład nie bardzo zachwyca ( jabłka lepiej zjeść a ocet winny czy też ocet z jabłek dodać do sałatki, zdrowsze i przyjemniejsze rozwiązanie). Życzę powodzenia w odchudzaniu 

!

? Utrata wody?