Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz. XVIII - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: XIX część wątku będzie nosić nazwę:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? 0 0%
Jedna z drugą poszły rodzić, ta zaś w ciąży jeszcze chodzi 2 3,51%
Już zaczęły się porody, zaraz będzie młoda, młody 1 1,75%
Wrześnióweczki już gotowe, zaraz będą dzidzie nowe 13 22,81%
Wrzesień jeszcze w słońcu chodzi, nasze dziecię już się rodzi 5 8,77%
Porodówka z uśmiechem wita, dzidzię wygania wrześniowa kobita 0 0%
Idźcie rodzić już dziewczyny, bo tą ciążę przenosimy 1 1,75%
Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku, ale czas na świat maluszku 25 43,86%
Szykujcie torby dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny 9 15,79%
Moja dzidzia śliczna, mała już by świat zobaczyć chciała 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-24, 14:22   #931
tancerka212
Zakorzenienie

Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hmm ja pierwszy raz słyszę o konflikcie grup głównych, już zaczęłam czytać na necie. Bo u nas też jest taka sytuacja ja mam B+, a mąż 0+
ja też mam B+ a mąż 0+ i lekarz powiedział że to super i w ogóle idealnie i luzik więc chyba nie ma się czego obawiać w naszym przypadku
tancerka212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 14:23   #932
ewacia85
Wtajemniczenie

Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
aaaaaaaa nie mogę się doczekać Julii
coś jeszcze miałam pisać ale zapomniałam z tego wszystkiego

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

aaaa wiem..
bo kurde zaczęłam się przejmować, że do porodu mam koszulę nocną po babci znaczy się taka biała w malutkie różowe kwiatuszki i długa jest i się stresuję, że będę śmiesznie wyglądać jak będę łazić po korytarzu a i nie wiem czy lekko nie prześwituje
zaraz ci obfocę co mi babcia dała do porodu
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 14:24   #933
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tancerka212 Pokaż wiadomość
ja też mam B+ a mąż 0+ i lekarz powiedział że to super i w ogóle idealnie i luzik więc chyba nie ma się czego obawiać w naszym przypadku
no bo to małż ma O, a nie Ty, a to chyba ma znaczenie

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 14:26   #934
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
Inwersja, Ty leżałaś na perinatologii czy patologii?
mi się wydawało, że na patologii i się dziwiłam czemu narzekałaś bo tam było bardzo miło
Na perinatologii właśnie. Stąd mam takie złe wrażenie po pobycie tam.
Mówię Ci patrz jakie leki Ci dają, bo tamtej lasce dwa razy podali jeden lek zły :kwaśny:

Ale fajnie jest w Hebe. Pozwolili siusiu zrobić,a przy kasie dali wkładki laktacyjne w gratisie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-08-24 o 14:28
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 14:26   #935
rusałka_1
Zakorzenienie

madziuchna na pewno zapytam swojego gina
ty też daj znać co się dowiesz

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
Natala super ze wychodzic już do domku
Bajka zazdraszczam że masz kruszynke przy sobie
Jejku jak ja bym chciała mieć już kruszka przy sobie
Wrzucam foty skończonego dzisiaj 38tc (czyli 37t7d) czyli zaczynamy 39.... NIe śmiejcie się ale w gratisie dorzucam moje paróweczki od kilku dni Dołuje mnie moja wagaZauważyłam że jak mi zaczely puchnąć noi to w 2 tygodnie przybiło mi na wadze 3kg a przed odstatnią wizytą(jak już się upaly konczyły wtedy tez zaczelam lekko puchnąć ale nie az tak jak teraz) też przybyło mi 2kg łącznie mam już 17,5(wg karty ciązy 15,5) . Nie obżeram się staram się jeść małe posiłki i niewiem co jest grane.... CZasem mam ochotę nażreć sie wszystkiego na co mam ochotę (slodyczy ,chipsów ,placków ktore namiętnie piekę) żeby chociaż wiedzieć dlaczego tak tyje..... Czuję się poprostu gruba Z Adim przytylam w prawdzie 18 kg ale nie bylam ocieżala jak teraz...w ogóle nie odczuwałam tych kg. Wiem że po ciazy dam rade zrzucić tak jak za pierwszym razem ale mimo wszystko jestem zdołowana....no to się wyzaliła
za buniek
co do wagi pewnie większość to woda zatrzymana w organizmie
ale to zrozumiałe każda z nas ma gorszy dzień

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 14:29   #936
ewacia85
Wtajemniczenie

babcia twierdziła że do porodu będzie bo taka zwiewna no i nie prześwituje przecież bo ma halke ja jej mówie że wezme sobie ale na noc po porodzie jak już dojde do siebie bo w takim czymś to bym była mis porodowki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2013-08-24-968.jpg (91,2 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2013-08-24-969.jpg (57,9 KB, 37 załadowań)
Stary 2013-08-24, 14:31   #937
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
przypomniał mi się fajny, przyjemny film, holiday
oglądałam ale nie pamiętam

Cytat:
cześć
cze

Ewcia, ale masz biedne te syrki a wagą się nie martw- woda

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 14:31   #938
Madziuchna27
Zakorzenienie

Ewacia, wow!

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 14:32   #939
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
babcia twierdziła że do porodu będzie bo taka zwiewna no i nie prześwituje przecież bo ma halke ja jej mówie że wezme sobie ale na noc po porodzie jak już dojde do siebie bo w takim czymś to bym była mis porodowki

ej ale ja w tej ob mojej babci mam zamiar rodzić, bo nie mam innej
Stary 2013-08-24, 14:34   #940
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
60 dni do porodu !!

wyczuwam jednak maks 40
ja się z Toba piszę na te max 40 dni

jestem kuzynka pojechała, a ja po tych dwóch dniach w sumie czuję się jak po westernie... następnym razem się bedę dopytywała odwiedzających na jak długo jadą... bo jednak to trochę meczące...

Dirty super ze niebawem będziecie wszyscy w komplecie w domku

Ladan chyba już jesteś trochę podjarana zbliżającym się porodem

Matall gratuluję rozpoczęcia 9 m-ca... ja też bym nie załatwiła takiej sprawy przez sms, to takie trochę lekceważące

Madziuchna gratki 37 tc

Karolson super że jutro wychodzicie do domku

Kaśka brawa za wizytę, kobieto 7,5 kg to Ty się już pozbędziesz po porodzie: waga dzidzi, wody, łożysko... będziesz laska od razu śmigała

Madzia piękny brzuś Dżonowy

Amelko gratuluję zakupu fotelika

Ewacia ja widzę tylko zgrabny brzuszek, myślę że Ci się woda się zatrzymała i stąd taki "skok" wagi i opuchnięcia.. hehe niezła ta koszulka...

przypomniało mi się: ostatnio jak byłam na edukacji u położnej, to mówiła o żółtaczce fizjologicznej u noworodków i mówiła że położna która jest doradcą laktacyjnym mówiła jej, że może być tak że pokarm matki wzmaga wzrost poziomu bilirubiny i jeśli jest taka sytuacja to mleko matki się podgrzewa i dopiero podaje noworodkowi... oczy jak 5 zł miałam... ale to podobno nowa teoria

ja muszę sie wziać za porządki, ale po niedzieli, dzisiaj nie mam siły... ledwo siedzę, spać mi się chce

był wczoraj rzeczoznawca z Warty i szkoda po wypadku będzie całkowita... czyli 50 % dla nas przez to że sprawca nie został wyjaśniony i policja w końcu orzekła że tż i tamten koleś obaj sie przyczynili do kolizji... nie mamy niestety kasy żeby nawet dołożyć i kupić jakieś inne auto, wiec zapewne będziemy klepać ten samochód...
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 14:34   #941
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
noooo powiem Ci że kiecę na porodówkę masz jak ta lala do tego siateczkowe prześwitujące gacie i pół oddziału nie będzie mogło oderwać od Ciebie wzroku
Stary 2013-08-24, 14:36   #942
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
W sumie to nie denerwuję się, że przytyłam 16 kg, a na finiszu może być i 17 Tylko zastanawiam się, gdzie są te kilogramy? Bo jakoś tak strasznym grubaskiem się nie czuję
jakby to Czarna powiedziała, w dOOpie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Na perinatologii właśnie. Stąd mam takie złe wrażenie po pobycie tam.
Mówię Ci patrz jakie leki Ci dają, bo tamtej lasce dwa razy podali jeden lek zły :kwaśny:

Ale fajnie jest w Hebe. Pozwolili siusiu zrobić,a przy kasie dali wkładki laktacyjne w gratisie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
patrzę i pytam jakby co, chyba mnie tu nie lubią

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ----------

Cytat:
urocza

siostry moga być fajne
Stary 2013-08-24, 14:37   #943
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
Ladan chyba już jesteś trochę podjarana zbliżającym się porodem
jestem
Stary 2013-08-24, 14:38   #944
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ocipialyscie co ? jak ja mam was nadrobic ? dobrze ze bede w szpitalu do wtorku najbidniej to bede miala szanse
hahah już robi najazd

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
zaraz sie maly szogun przebudzi na szamke wiec pewnie wiecej napisze przy jej nastepnej drzemce

ogolnie cud miod i orzeszki ale na wiecej dzieci sie nie decyduje

porod w pewnym momencie poszedl ekspresem, ale to napisze przy okazji relacji, bo czort wlasnie sie budzic zaczyna. kruszynka z niej straszna, boje jej sie tylek przewijac bo ciezko mi jej syrki chwycic ale jest zdrowiutka chociaz urodzila sie na 8,8,9 pkt Apgar przez znieczulenie. no i do Blanki wydaje mi sie podobna co najwazniejsze ma moj nos

Motyl tak dlugo nas beda trzymac przez moja niedoczynnosc tarczycy, bo noworodkowi na 4 dobre pobieraja TSH zeby zobaczyc jak tarczyca radzi sobie po wyplukaniu z organizmu lekow ktore bralam w ciazy.
dobrze pisałam, że podobna do Blanki, widać to bardzo
czekamy na Twoje opisy

Cytat:

to był nasz pierwszy taniec

u mnie było tak w tym roku na wośp jak był weekend i ona tańczy dla mnie
zimno jak nigdy a ludzi tłum
o rany weś, jak pracowałam ostatnie 2 mc w dyskotece dodatkowo, czyli styczeń i luty to już żygałam tą piosenką
a piosenka fajna jak na pierwszy taniec rzeczywiście

Cytat:
Natala super ze wychodzic już do domku
Bajka zazdraszczam że masz kruszynke przy sobie
Jejku jak ja bym chciała mieć już kruszka przy sobie
Wrzucam foty skończonego dzisiaj 38tc (czyli 37t7d) czyli zaczynamy 39.... NIe śmiejcie się ale w gratisie dorzucam moje paróweczki od kilku dni Dołuje mnie moja wagaZauważyłam że jak mi zaczely puchnąć noi to w 2 tygodnie przybiło mi na wadze 3kg a przed odstatnią wizytą(jak już się upaly konczyły wtedy tez zaczelam lekko puchnąć ale nie az tak jak teraz) też przybyło mi 2kg łącznie mam już 17,5(wg karty ciązy 15,5) . Nie obżeram się staram się jeść małe posiłki i niewiem co jest grane.... CZasem mam ochotę nażreć sie wszystkiego na co mam ochotę (slodyczy ,chipsów ,placków ktore namiętnie piekę) żeby chociaż wiedzieć dlaczego tak tyje..... Czuję się poprostu gruba Z Adim przytylam w prawdzie 18 kg ale nie bylam ocieżala jak teraz...w ogóle nie odczuwałam tych kg. Wiem że po ciazy dam rade zrzucić tak jak za pierwszym razem ale mimo wszystko jestem zdołowana....no to się wyzaliła
w ogóle, ale to w ogóle nie widać tych kg serio. a skoro tak szybko przybierasz to to zapewne woda jest, więc po porodzie szybciutko to zleci wszystko także się nie martw a że ciężko no to każdej z nas teraz w tych ostatnich dniach jest ciężko :/ ale damy radę!
Stary 2013-08-24, 14:38   #945
tancerka212
Zakorzenienie

idę chyba pod prysznic... zrobię sobie peeling, umyję włosy, nałożę balsam brązujący- jakoś tak mnie natchnęłyście tym dbaniem o siebie i byciem ładnym w ciąży
Stary 2013-08-24, 14:41   #946
ewacia85
Wtajemniczenie

Cytat:
noooo powiem Ci że kiecę na porodówkę masz jak ta lala do tego siateczkowe prześwitujące gacie i pół oddziału nie będzie mogło oderwać od Ciebie wzroku

babcia mi to z takim zadowoleniem dawałam że nie mogłam odmówić

Dziewczyny mam nadzieje że to woda glownie się zatrzymała przez ten ostatni czas ale czuje po ubraniach /spodniach że nogi mam generalnie grubsze,pupe a o ubraniu butów to szkoda gadać bo w żadne się nie mogę wbić Jak już ubiorę najszersze jakie mam to góra po 30 min musze je ściągnać bo całe stopy mam pogniecione...ehhhh problemy ciązowe
Stary 2013-08-24, 14:41   #947
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Ja sie boje bou, ze nie wytrzymam, w ogole boje sie przec ja nie wiem jak to bedzie jestem 1 raz w ciazy NIC NIE WIEM wydaje mi sie to takie straszneeee
Zawsze musi byc ten pierwszy raz
A tak poważnie to mnie się wydaje, że w trakcie porodu bardzo mocno zadziała instynkt. Same będziemy wiedziały co robić, bo to jedna z naturalniejszych rzeczy na świecie Przy czym oczywiście trzeba słuchać położnej i wspólnymi siłami jakoś to pójdzie Bądźmy dobrej myśli!

Cytat:
mam skończony 33tc i włąnsie trwają u mnie generalne, gruntowne porządki. Miała być sama teściowa a przyjechałą też dziewczyna męża brata
O jaaaa, ale Ci dobrze! Przemiło ze strony Ekipy Sprzątającej

U mnie mama dziś machnęła mi pyszne obiady na dwa dni, jestem wniebowzięta Tż jak wróci z pracy na pewno nie mniej, ponieważ kocha kuchnię teściowej

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Helol.
Jutro z Fifin wychodzimy do domku
Wyglada na to ze jest okazem zdrowia

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
A wiesz jak to wygląda z porodem rodzinnym? Czytałam w necie, że trzeba mieć zgodę ordynatora, że niby tę zgodę ma poprzedzić uregulowana cegiełka na Fundację 200 pln. Ale zapłacenie jej nie zagwarantuje Tobie wspólnego porodu, bo akurat sala może być zajęta. Że podobno są przypadki, że się w ogóle nie płaci. Nie wiem na co się przygotować, ale 2 stów na pewno bym nie dała.
O ja pierdzielę

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
ja wody ani "przekąsek" nie mam jeszcze
A masz już zaplanowaną jaką konkretnie weźmiesz wodę? Ja zakładałam, że to nie ma specjalnego znaczenia i chciałam brać zwykłą dużą mineralną niegazowaną. Położna na sr doradziła, żeby lepiej wziąć dwie mniejsze butelki z dzióbkiem (łatwiej z nich pić na leżąco) i fajnie jakby nawet były z tych słodkich ulepów z dodatkiem "soku", bo glukoza dodaje sił.
Tak więc wzięłam dwa Arctici, jakąś "truskawkową" i "cytrynową".

A w kwestii przekąsek, to tż najchętniej wpierniczy pewnie jakieś Snickersy

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
ogłaszam, że jestęęę słonięęę w 39tc zero rozwarcia szyjka w pytkę nic się nie dzieje, łożysko super, skurczy brak, wody też bardzo dobrze no jednym słowem czekamy
badanie moczu super
moje słonko waży sobie 3200 ma się dobrze, troszkę mu ciasnawo, ale daje radę bo wody ok
lekarz mówi, że do 19.09 urodzę także jest szansa, że jak przenoszę to rządam aby mi wywoływali 17.09 w rocznicę albo 9.09.2013 ewentualnie 13.09.2013

a lekarz dobry na sam początek pyta co u mnie, czemu jeszcze nie urodziłam i czy małż już wrócił
O rany, kurde, nie mogę z tego jak nasze dzieci identycznie lecą wagowo

Ogólnie to dla Ciebie chyba dobre wieści skoro tak znowu na dniach nie chcesz rodzić
Stary 2013-08-24, 14:42   #948
LaLoca
Zakorzenienie

Cytat:
A ze mnie jaka doświadczona matka! Sama też jeszcze nigdy nie wkładałam dziecka do fotelika, ale z tego co pamiętam - teraz nie sprawdzę, bo nasz fotelik stoi wysoko na szafie - to pasy bezpieczeństwa wkładasz dziecku między nogi, co w rożku jest raczej niemożliwe
Fakt nie mam jeszcze fotelika i jakoś źle kojarzyłam, że on nie ma swoich pasów

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
LaLoca u nas trzeba było przyjść z fotelikiem, inaczej dziecka nie wydawali Teraz jest obowiązek i dlatego tego pilnują. Więc Edzika niósł tż w foteliku do samochodu

A lepiej ciepłego pajaca wziąć
Zaraz zarzucę fotkę Edzika z wyjścia
Pewnie u mnie w szpitalu też tak jest, ale jeszcze tego nie wiem
Ślicznie Edzik wyglądał

Cytat:
Gdybym napomknęłam mamie, że chcę robić generalne porządki i potrzebuję pomocy, a w zasadzie zastępstwa, to by przyjechała w końcu to tylko 50 km Ale wiecie jakoś nie pomyślałam, że na przyjście dziecka na świat to właśnie trzeba te generalne porządki robić Serio.... Sprzątam w domu tak normalnie. Co za mnie za matka?
Teraz pomyślałam, że odczekam tydzień - do następnej niedzieli - jak już Julek będzie donoszony i może wtedy zabiorę się rzeczywiście za porządki
Ja też nie dom pucujemy co sobotę, a w szafach faktycznie pasowałoby posprzątać, a to głównie ze wgl. na wolny czas. Później podejrzewam, że w wolnej chwili będę odsypiać i siedzieć na wizażu

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
A nie lepiej w foteliku i ewentualnie pod kocykiem jak będzie zimniej?
No raczej, że lepiej

Cytat:
Urocza
LaLoca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 14:43   #949
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
był wczoraj rzeczoznawca z Warty i szkoda po wypadku będzie całkowita... czyli 50 % dla nas przez to że sprawca nie został wyjaśniony i policja w końcu orzekła że tż i tamten koleś obaj sie przyczynili do kolizji... nie mamy niestety kasy żeby nawet dołożyć i kupić jakieś inne auto, wiec zapewne będziemy klepać ten samochód...
na pewno Wam to teraz potrzebne do szczęścia jak bat do dOOpy

Cytat:
idę chyba pod prysznic... zrobię sobie peeling, umyję włosy, nałożę balsam brązujący- jakoś tak mnie natchnęłyście tym dbaniem o siebie i byciem ładnym w ciąży
ja mialam taki wieczór wczoraj, szpitalne spa

ale moje włosy proszą o farbę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-24, 14:45   #950
ewacia85
Wtajemniczenie

kurcze Adiego mi znowu gorączka rozebrała i spi bidula moja. Dziś skłądam mu ubranka w szafce a on do mnie podchodzi i mowi :
mamo może urodzimy sobie Janka? Ja na to w myślach WTF skad mu się to wzięło ??? więc pytam : chcesz mieć Jasia za braciszka ? Adi na to Nie mamo Janka albo ....wiem... baby Jake (taka bajka jest dla dzieci http://www.youtube.com/watch?v=qrkxP1QA3As) To dziecko potrafi mi humor poprawić
Stary 2013-08-24, 14:46   #951
passion80
Zakorzenienie

butelka z dzióbkiem to mój ciążowy hit
Angel, jednak jakąś zwykłą tez bym wzięła
Stary 2013-08-24, 14:47   #952
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
O rany, kurde, nie mogę z tego jak nasze dzieci identycznie lecą wagowo

Ogólnie to dla Ciebie chyba dobre wieści skoro tak znowu na dniach nie chcesz rodzić
no ciekawe, może się tego samego dnia urodzą
no dla mnie dobre- mi się nie pali do porodu, jak mu dobrze to niech jeszcze posiedzi

ja kupiłam żywce niegazowane z dziubkiem dla mnie i P. a do torby włożyłam jeszcze 1,5l wodę- małż przeleje jak coś bo tak położna radziła
o! zapomniałam przekąski włożyć do torby- muszę coś kupić chociaż w szpitalu jest całodobowy sklepik jakby co

Motyl coś dla Tusi
http://www.hm.com/pl/product/17062?article=17062-A

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-08-24 o 14:52
Stary 2013-08-24, 15:13   #953
tancerka212
Zakorzenienie

a do kiedy jest ten kupon z H&M minus 20% na całą kolekcję dziecięcą? bo za tydzień mam wypłatkę i może bym się wybrała tylko już nic mężowi nawet nie powiem że coś kupuję bo zwątpi
Stary 2013-08-24, 15:18   #954
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
a do kiedy jest ten kupon z H&M minus 20% na całą kolekcję dziecięcą? bo za tydzień mam wypłatkę i może bym się wybrała tylko już nic mężowi nawet nie powiem że coś kupuję bo zwątpi
Do 8 września

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 15:18   #955
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
8.09 także tez chyba zdążę małża na zakupy wyciągnąć może w przyszły weekend

Stary 2013-08-24, 15:24   #956
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
butelka z dzióbkiem to mój ciążowy hit
Angel, jednak jakąś zwykłą tez bym wzięła
No mnie akurat te dzióbki drażnią Ale możliwe, że faktycznie w trakcie porodu dobrze się sprawdzą.
Tak, zwykłą też raczej wezmę

W ogóle powiem Wam, że już w trakcie pakowania torby doszłam do wniosku, że nie ma opcji, nie zmieszczę się w taką typową, sportową "długą" torbę. Nie wiem czy to standard dla wszystkich porodówek, ale w "mojej" na stronie internetowej podają żeby wziąć z sobą nawet papier toaletowy czy butelkę z przegotowaną wodą na Tantum Rosę Do tego oczywiście pieluchy, podpachy, podkłady...
Wzięłam moją walizkę na kółkach w najmniejszym rozmiarze z kompletu i poupychałam wszystko tak w miarę. Ale i tak pieluchy jadą osobno

Cytat:
no ciekawe, może się tego samego dnia urodzą
no dla mnie dobre- mi się nie pali do porodu, jak mu dobrze to niech jeszcze posiedzi

ja kupiłam żywce niegazowane z dziubkiem dla mnie i P. a do torby włożyłam jeszcze 1,5l wodę- małż przeleje jak coś bo tak położna radziła
o! zapomniałam przekąski włożyć do torby- muszę coś kupić chociaż w szpitalu jest całodobowy sklepik jakby co
No jestem mega ciekawa! Tym bardziej, że czytałam, że kwestia nastawienia psychicznego mamy na to "czy to już" też ma spore znaczenie. Pisali, że jak kobieta mocno się nastawi, że się np. boi czy nie chce teraz, tylko jak najpóźniej, to faktycznie dzieje się tak, że przenosi
No ja tam nie mam super ciśnienia, ale po prostu mnie skręca z ciekawości jak to będzie i nie mam nic przeciwko temu żeby zacząć rodzić już w tej chwili

Hihi, mój chłop to z gatunku tych, co nic nie jest w stanie mu odebrać apetytu, duże koryto to dla niego priorytet Na pewno będzie mi wpierniczać pod bokiem jakieś smakołyki

Ok, chyba załączanie załączników się naprawiło
Kupiłam to co na dole, plus jeszcze dżinsy z szelkami w gwiazdki i bluzę z motocyklem z napisem Moto Club (w końcu dziecko pary jeżdżącej ). Skarpetki są do szopkowego kompletu
Nie wiedziałam, że w H&M mają takie wielkie siatki

Także tego Supermena z Lidla i te komplety I Love Mum & Dad wezmę do szpitala
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg hmprodA.jpg (22,1 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hmprodB.jpg (30,6 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hmprodC.jpg (25,4 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hmprodD.jpg (26,1 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hmprodE.jpg (26,4 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hmprod1.jpg (31,1 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hmprod2.jpg (22,0 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg hmprod3.jpg (20,6 KB, 18 załadowań)
Stary 2013-08-24, 15:25   #957
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Siemka wszystkim. Witam się w leniwe sobotnie popołudnie.

Madziuchna gratki za kolejny tydzień

Matall za dziewiąty miesiąc

Natala, Karolson super że już prawie w domku
Kaśka za wizytę

Bajka jak wszystkie czekam z niecierpliwością na opis. Na pewno będzie to bestseller

Ewcia, Madziaooo za brzuszki

No to tyle spamiętałam. Dziś mam dzień śpiocha, ciekawe co będę w nocy robić

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 15:26   #958
badzia987
Wtajemniczenie

Cytat:

Boska !!!....

śliczny buń !!! i u Madzi też

U mnie dzień lenia...
Jestem wykończona - poranne wycieczki po supermarketach to w tej chwili jakaś masakra. Wszędzie wydaje się daleko.
Może jeszcze się wybierzemy dziś wózki oglądać.
Po waszych recenzjach jestem za Tutkiem ale chciałabym zobaczyć inne i posłuchać trochę produkujących się sprzedawców.

Jeszcze info dla wszystkich mamuś- w tesco znów promocje na ubranka niemowlęce !!! 30% i więcej obniżki. Pajace w dwupaku chyba po 26 czy 27 zł... , bodziaki w 3 paku po 20 zł. No i muszę koniecznie zdobyć te bodziaki "i love mum, dad" bo ostatnio mi sprzątnęli sprzed nosa....

Małgosia 06.10.2013 r.

Edytowane przez badzia987
Czas edycji: 2013-08-24 o 15:29
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 15:30   #959
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
No jestem mega ciekawa! Tym bardziej, że czytałam, że kwestia nastawienia psychicznego mamy na to "czy to już" też ma spore znaczenie. Pisali, że jak kobieta mocno się nastawi, że się np. boi czy nie chce teraz, tylko jak najpóźniej, to faktycznie dzieje się tak, że przenosi
myślę, że to może być prawda

Cytat:
Ok, chyba załączanie załączników się naprawiło
Kupiłam to co na dole, plus jeszcze dżinsy z szelkami w gwiazdki i bluzę z motocyklem z napisem Moto Club (w końcu dziecko pary jeżdżącej ). Skarpetki są do szopkowego kompletu
Nie wiedziałam, że w H&M mają takie wielkie siatki

Także tego Supermena z Lidla i te komplety I Love Mum & Dad wezmę do szpitala
wszystko śliczniaste

Stary 2013-08-24, 15:30   #960
tancerka212
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Do 8 września
pasuje
Cytat:
8.09 także tez chyba zdążę małża na zakupy wyciągnąć może w przyszły weekend
ja wyciągnę siostrę ona mnie nigdy nie ogranicza w dzieciaczkowych zakupach mąż na początku mi dzielnie towarzyszył ale po zapełnieniu połowy komody poległ i resztą zajmuję się ja
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości