Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz. XVIII - Strona 30 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: XIX część wątku będzie nosić nazwę:
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013 0 0%
Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? 0 0%
Jedna z drugą poszły rodzić, ta zaś w ciąży jeszcze chodzi 2 3,51%
Już zaczęły się porody, zaraz będzie młoda, młody 1 1,75%
Wrześnióweczki już gotowe, zaraz będą dzidzie nowe 13 22,81%
Wrzesień jeszcze w słońcu chodzi, nasze dziecię już się rodzi 5 8,77%
Porodówka z uśmiechem wita, dzidzię wygania wrześniowa kobita 0 0%
Idźcie rodzić już dziewczyny, bo tą ciążę przenosimy 1 1,75%
Wiem, że fajnie Ci w mym brzuszku, ale czas na świat maluszku 25 43,86%
Szykujcie torby dziewczyny, bo nie znacie dnia ani godziny 9 15,79%
Moja dzidzia śliczna, mała już by świat zobaczyć chciała 1 1,75%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-24, 14:17   #871
angelikada
Wtajemniczenie

Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
ile nadrabiania

bajka moje gratulacje!!!!!!!

a ja oficjalnie mogę rodzić, rzeczy dzidziowe w komodzie, mieszkanko posprzątane, kołyska stoi wyprana już, torba do szpitala spakowana na tip top, przemeblowanie zrobione..

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

może jakieś mini streszczenie dla mnie?
wrzuć foteczke i klask i: za skończone przemeblowanie
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 14:17   #872
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
Wychodzimy dziś do.domu

Diorisha - info specjalnie dla Ciebie, konflikt krwi nie wystąpił tak jak po pierwszym porodzie, zoltaczka jest ale w ramach fizjologii
Ps. Nie zdążyłam kupić stanika, skurcze były już za częste
Super, że wszystko dobrze :brawo:

I z pytankiem podłączam się do Snow. Do Medeora pojechaliście? Jakie wrażenia, jakie położne?
Stary 2013-08-24, 14:18   #873
angelikada
Wtajemniczenie

Dot.: Odp: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Rozmawiałam dziś z maminką na skype. Mówię ze kupiłam im bilety a ona mówi że tata nie chce przylecieć jeszcze z nim nie gadałam więc nie wiem co on tam wymyślił... znając jego to nie chce żebyśmy kasę wydawali, bo był już raz i ceny go zszokowały. Ale kurde ja mam w dupie ta kasę. .. jeju jak mi przykro, oczywiście już się sto razy zryczałam... uroki życia za granicą, najważniejsze chwile w życiu a bliscy 1, 5tys km od ciebie. Mam nadzieję że jeszcze da się przekonac
Dobranoc

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kurcze nena przekonuj tate mi tez byłoby przykro okropnie powiedz ze masz już bilety i koniec i muszą przyjechać bo pieniazki i tak już wydalas...może jakos uda Ci się go przekonać trzymam
angelikada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 14:19   #874
Madziuchna27
Zakorzenienie

Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013, cz.

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
nastawiam się na piękny, ciepły, słoneczny wrzesień
i październik żeby tez taki był
Ja też. Już dziś sobie marzyłam jak pod koniec września będę spacerowała z Julkiem

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
moje słonko waży sobie 3200 ma się dobrze, troszkę mu ciasnawo, ale daje radę bo wody ok
lekarz mówi, że do 19.09 urodzę także jest szansa, że jak przenoszę to rządam aby mi wywoływali 17.09 w rocznicę albo 9.09.2013 ewentualnie 13.09.2013

a lekarz dobry na sam początek pyta co u mnie, czemu jeszcze nie urodziłam i czy małż już wrócił
Super Brawa dla Mikiego, że taki z niego pakieros
Co do pogrubionego: lekarzowi pewnie udzieliło się Twoje lękanie się o to, żeby nie urodzić przed przyjazdem P.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Madziuchna ja się nie bulwersuję, mnie właśnie śmieszy to przejęcie kiedy piszę o mejkapie.A mi chodzi głównie o puder...ja przez moją bliznę nie pokażę się na ulicy bez pudru, bo zwyczajnie nie umiem, mam kompleksy. Także dla mnie to jak druga skóra
No i pisałam tak ogólnie w odniesieniu do posta Tassi o tym jak się odpindrzy
Wiem, wiem, Motylku
Ja naprawdę nie umiem się malować, ostatnio oprócz rzęs i podkładu to nic więcej nie kładłam na gąbkę Nawet zdarzało się, że jak wychodziłam do sklepu to w ogóle bez podkładu, a przecież na twarzy armagedon mam... Ech...

Cytat:
małż chce 13.09- on sam się urodził w piątek 13-go
Nie pisałaś wcześniej tego

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Kurde macie racje... tyle sie placi na nfz, chodzi sie prywatnie zostawiajac niemala kase, a ja mialam jeszcze jakies dziwne obiekcje :/ moja gin wydawala mi sie az za mila i wogole az zaa i moze dlatego, ale cholera moze nie wszyscy licza tylko na kase, moze sa jeszcze lekarze z prawdziwego powolania... Mysle ze kaze mi sie 6tyg po cc zglosic do kontroli to wtedy kupie jej jakies duze czekoladki i dobra kawe w podziekowaniu za opieke i finito! dzieki ze mnie sciaglyscie na ziemie

Przy okazji witamy sie z Dżonusiem w 37 TYGODNIU )

Nie mogę! No taka laska, że padam z zazdrości! Takim to tylko w ciąży chodzić

Cytat:
a! i mam już 7,5kg na plus poniosło mnie przez te 2 tygodnie bo 1,5kg przytyłam, ale co tam- po ciąży się odchudzę
A ja 16
Moja T. wczoraj jak się śmiała, bo jej siostry synowa też jest w ciąży (rodzi w listopadzie) i ma już na plusie 15 kg. T. się śmieje, że tyle co ja, a przed nią jeszcze trzy miesiące, to na pewno dużo przytyje. Ja jej tłumaczę, że ona jest wysoka i była przed ciążą szczupła, więc ma zupełnie inną figurę niż ja i na pewno szybko wszystko zrzuci

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
a i pochwalę się że kupiliśmy fotelik maxi cosi city z tablicy z adapterami za pół ceny dziś Mąż odbiera o 16 i śmieje się zemnie że będę go wypatrywać w oknie
powiedziałam że nawet mu drzwi otworze i na wycieraczce poczekam, już się doczekać nie mogę
mają nam dorzucić gratis kocyk do fotelika z wycięciem na pasy
Gratuluję Też taki mamy.

Cytat:
Wychodzimy dziś do.domu

Diorisha - info specjalnie dla Ciebie, konflikt krwi nie wystąpił tak jak po pierwszym porodzie, zoltaczka jest ale w ramach fizjologii
Ps. Nie zdążyłam kupić stanika, skurcze były już za częste

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Motyl, co do make-up to rozumiem. Ja jeszcze ze 3 m-ce temu wygladalam tak, ze bez porzadnego podkladu nie wychodzilam. Teraz sobie zreszta obiecalam, ze nawet siedzac w domu z dzieckiem, nie zapuszcze sie i bede dbac, zeby ladnie wygladac (lekki make-up, ciuchy). I dla siebie i dla TZ.

Też mam takie założenie Twarz i cichy ogarnę, ale lękam się o figurę, czy dam rady znowu być szczupła

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
U nas akurat ja mam O a M. ma A . I w przypadku konfliktu grup głównych RH nie ma żadnego znaczenia.
U nas w SR neonatolog na wykładzie o tym mówiła, ale jej nie zrozumiałam Wiem, że w państwowych szpitalach to sprawdzają, ale czy w prywatnych też - tego nie wiem Zapytam gina, bo u nas jest taka sytuacja z grupami jak u Ciebie.

Dorishka, a może Ty w dwóch zdaniach powiedz, o co kaman?

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 14:20   #875
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Ja moją cc wspominam bardzo dobrze!
Ból przy wstawaniu oczywiście był i to nieuniknione,jednak nie było to nic strasznego,czego nie mogłabym pokonać( a uwierz mi,że mam niski próg bólu) Rana mnie nie bolała,ale z jednej strony trochę dziwnie mnie zszyli i zrobił mi się taki 'woreczek',w którym zbierała mi się krew i musiałam to co chwile opróżniac i przemywac octaniseptem. Nawet na jednym obchodzi ordynator mi na to nacisnął i krew gichnęła na fartuch pielęgniarki
Najgorsze co wspominam,to nieprzespane noce w szpitalu,bo Maja cigle się darła i chciała byc przy cycku. No i kiepsko wspominam czyszczenie,ale w sumie byłam na głupim jasiu,więc bólu jako tako nie odczuwałam
Czarna, a Ty Majeczkę rodziłaś w PL? Julkę/Olę w UK planujesz?

Stary 2013-08-24, 14:22   #876
bajka1807
Zakorzenienie

ocipialyscie co ? jak ja mam was nadrobic ? dobrze ze bede w szpitalu do wtorku najbidniej to bede miala szanse
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 14:23   #877
misia332
Zakorzenienie

Madziuchna nie wiem z czego Twoja T. się śmieje, każdy tyje inaczej.
Po ciąży wystarczy się pilnowac, poruszać, uważać na dietę i każa da radę schudnąć.
A druga sprawa każda z nas chyba wie w jaki sposób najszybciej traci na wadze. U mnie to zawsze 80 % dieta +20 % ćwiczenia.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 14:24   #878
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Macie tak, że przy kichaniu popuszczacie siuśki ? ????

kupiłam http://allegro.pl/show_item.php?item=3487055701 w sowy
Stary 2013-08-24, 14:24   #879
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
za wizytę
do 19 urodzić, bo 19 kolejna pełnia
no tak
Cytat:
7,5 to pewnie nawet nie będzie co zrzucać, bo połowa z tego to Miki, a druga połowa to to wszystko co tam z nim siedzi
A ja nie ukrywam,że od ślubu do zajścia w ciążę mi się przytyło, więc też będę miała nadprogramowe to,co chciałam zrzucić wcześniej (jakoś 5 kg i próbowałam od początku stycznia dietując i ćwicząc, aż dowiedziałam się o ciąży)
no to ja mam tak samo- to co ciąża+ jakieś 5kg do zrzucenia

Cytat:
kaska o taaaak,będziesz miała mega dużo do zrzucenia... jak Ty sobie z tym poradzisz?
mam jeszcze +5kg sprzed ciąży
Cytat:
Kaśka bo nawet nie wiesz jak się strasznie czuję ostatnio.

Marzę, żeby donosić ciążę i chyba szybk w drugą nie zajdę.
daję Ci moc
Cytat:
Wychodzimy dziś do.domu
super

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Kaska - mamy podobna sytuacje i podobny termin, zatem czekamy. A Miki fajnie dopakowal..
no dał radę Bączek
Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
ja też mam zamiar nie 'zdziadzieć' przy dziecku trochę mnie wkurza jak czasem niektóre kobiety komentują jak to faceci się zmieniają po ślubach - tutaj na wąatku się akurat z tym nie spotkałam ale w życiu już parę razy, że to niby tyją, że coś tam... a same niech popatrzą na siebie jak się zapuściły właśnie po ciąży, zero zadbania, i to nie jest fajne, ja nie mówię tutaj o przytyciu, bo to różnie bywa bo czasem pulchniejsza dziewczyna wygląda sto razy lepiej niż jakaś szczuplejsza, ale chodzi mi właśnie że wtedy tylko w dresach chodzą, czy w powyciąganych t-shirtach czy tam właśnie zero makijażu czy włosy tłuste.
dokładnie, mam taki sam plan, przy dziecku nie muszę wyglądać jak lump

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
łeeee chciałam kupić kołdry w jusku i wykupili dziady.... zwęszyli promocje
idę sprzątać w kiblu... Niemoc mam straszną
mi też koszyczki wykupili
Cytat:
A my we wtorek po mojej wypłacie zamawiamy aparat
my jak będzie małż to też musimy ogarnąć

idę jeść spaghetti

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 14:24   #880
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ocipialyscie co ? jak ja mam was nadrobic ? dobrze ze bede w szpitalu do wtorku najbidniej to bede miala szanse
Jak się czujesz ??
Jak Amelcia ?

Stary 2013-08-24, 14:25   #881
ladanseuse14
Zakorzenienie

bajka opowiadaj co u was
Stary 2013-08-24, 14:25   #882
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
bo zaczełam sie podejrzewać o nietrzymanie moczu.

Stary 2013-08-24, 14:25   #883
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
tak.

Macie tak, że przy kichaniu popuszczacie siuśki ? ????

Nie. Ale przy kichaniu brzuch się spina i boli.
A najgorsze jak mnie chwyci takie kochanie po kilkanaście-kilkadziesiąt razy. I nie mam tego na tle alergicznym , ot taka moja uroda-po tacie...

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Ja też. Już dziś sobie marzyłam jak pod koniec września będę spacerowała z Julkiem

Co do pogrubionego: lekarzowi pewnie udzieliło się Twoje lękanie się o to, żeby nie urodzić przed przyjazdem P.

Wiem, wiem, Motylku
Ja naprawdę nie umiem się malować, ostatnio oprócz rzęs i podkładu to nic więcej nie kładłam na gąbkę Nawet zdarzało się, że jak wychodziłam do sklepu to w ogóle bez podkładu, a przecież na twarzy armagedon mam... Ech...

Nie mogę! No taka laska, że padam z zazdrości! Takim to tylko w ciąży chodzić

A ja 16
Moja T. wczoraj jak się śmiała, bo jej siostry synowa też jest w ciąży (rodzi w listopadzie) i ma już na plusie 15 kg. T. się śmieje, że tyle co ja, a przed nią jeszcze trzy miesiące, to na pewno dużo przytyje. Ja jej tłumaczę, że ona jest wysoka i była przed ciążą szczupła, więc ma zupełnie inną figurę niż ja i na pewno szybko wszystko zrzuci

Gratuluję Też taki mamy.

Też mam takie założenie Twarz i cichy ogarnę, ale lękam się o figurę, czy dam rady znowu być szczupła

U nas w SR neonatolog na wykładzie o tym mówiła, ale jej nie zrozumiałam Wiem, że w państwowych szpitalach to sprawdzają, ale czy w prywatnych też - tego nie wiem Zapytam gina, bo u nas jest taka sytuacja z grupami jak u Ciebie.

Dorishka, a może Ty w dwóch zdaniach powiedz, o co kaman?
Spokojnie, zrzucisz to, dasz radę i będziesz laska.Wszystkie będziemy

Mnie pies pogryzł jak miałam 12 lat i jakoś od 13stego roku życia pudruję facjatę, zresztą mama mi zaczęła kupować bo wiedziała,że mnie ta blizna razi
Ale tuszować rzęsy zaczęłam dopiero w liceum. Jakoś inne czasy wtedy były W gimnazjum tylko odżywka przezroczysta do rzęs

Pisała kiedyś Kaśka,że P. jest z piątku 13stego, ale nie z września. Moja mama też,ale ze stycznia

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 14:27   #884
misia332
Zakorzenienie

Kurczę ja też nie dopuszczę sie do zaniedbania po ciąży. Nawet teraz w ciąży w domu zawsze fajnie staram sie ubrać, włosy mam codziennie zrobione, lekko się pomaluje... ot tak po prostu dla siebie i męża.

Stary 2013-08-24, 14:27   #885
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
ogłaszam, że jestęęę słonięęę w 39tc zero rozwarcia szyjka w pytkę nic się nie dzieje, łożysko super, skurczy brak, wody też bardzo dobrze no jednym słowem czekamy
badanie moczu super
moje słonko waży sobie 3200 ma się dobrze, troszkę mu ciasnawo, ale daje radę bo wody ok
lekarz mówi, że do 19.09 urodzę także jest szansa, że jak przenoszę to rządam aby mi wywoływali 17.09 w rocznicę albo 9.09.2013 ewentualnie 13.09.2013

a lekarz dobry na sam początek pyta co u mnie, czemu jeszcze nie urodziłam i czy małż już wrócił

tak jak mówiłam, urodzę wcześniej

a i żart się doktorka trzyma

Cytat:
Madziuchna ja się nie bulwersuję, mnie właśnie śmieszy to przejęcie kiedy piszę o mejkapie.A mi chodzi głównie o puder...ja przez moją bliznę nie pokażę się na ulicy bez pudru, bo zwyczajnie nie umiem, mam kompleksy. Także dla mnie to jak druga skóra
No i pisałam tak ogólnie w odniesieniu do posta Tassi o tym jak się odpindrzy
też lubię być umalowana
umalowana, nei znaczy zaraz, że pełna tapeta, ale podkład, tusz, ciut różu i człowiek od razu lepiej wygląda
Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
mojej kuzynce w Matce Polce, właśnie na Perinatologii wprowadzili zakażenie podczas CC i miała ropień, taką ją jeszcze do domu wypuścili. później tam wróciła oczywiście, bo położna środowiskowa jej to zauważyła i zszokowana była efektem ich pracy, no ale przez to trwało to znacznie dłużej.
nie lubię tego oddziału, burdel na kółkach tam mają
taki średni ten oddział na szczęśćie zamykają go na koniec sierpnia i nawet jeśli zostanę w szpitalu to już gdzie indziej
na lipcowo sierpniowych są dziewczyny które rodziły w pabianicach i absolutnie nie polecają tego szpitala bo coś tam coś tam, a jedna już tam rodziła i wtedy był git
z mojego otoczenia najwięcej osób właśnie tam rodziła i opinie są bardzo rózne, skrajne, nawet co do jednego lekarza

jakbym miała tak każdym przypadkiem się przejmować to bym rodziła w domu
Stary 2013-08-24, 14:28   #886
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Co tak długo?Ja tak będę po cc.

Jak tam u Was?
o nieuczciwe, większość nas ma na liczniku 0 porodów, a ty już 2 z Natalą:P Jesteśmy niedoświadczone na maksa

Cytat:
Słit

Cytat:
no tak
no to ja mam tak samo- to co ciąża+ jakieś 5kg do zrzucenia

mam jeszcze +5kg sprzed ciąży

daję Ci moc
super

no dał radę Bączek
dokładnie, mam taki sam plan, przy dziecku nie muszę wyglądać jak lump

mi też koszyczki wykupili
my jak będzie małż to też musimy ogarnąć

idę jeść spaghetti
Smacznego

Stary 2013-08-24, 14:31   #887
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Madziuchna nie wiem z czego Twoja T. się śmieje, każdy tyje inaczej.
Po ciąży wystarczy się pilnowac, poruszać, uważać na dietę i każa da radę schudnąć.
A druga sprawa każda z nas chyba wie w jaki sposób najszybciej traci na wadze. U mnie to zawsze 80 % dieta +20 % ćwiczenia.
No, właśnie też nie wiem z czego tu się śmiać

Matka najadła się ciasta, dopiła kawą, a dziecko się wykręca

Stary 2013-08-24, 14:31   #888
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Jak się czujesz ??
Jak Amelcia ?
Cytat:
bajka opowiadaj co u was
zaraz sie maly szogun przebudzi na szamke wiec pewnie wiecej napisze przy jej nastepnej drzemce

ogolnie cud miod i orzeszki ale na wiecej dzieci sie nie decyduje

porod w pewnym momencie poszedl ekspresem, ale to napisze przy okazji relacji, bo czort wlasnie sie budzic zaczyna. kruszynka z niej straszna, boje jej sie tylek przewijac bo ciezko mi jej syrki chwycic ale jest zdrowiutka chociaz urodzila sie na 8,8,9 pkt Apgar przez znieczulenie. no i do Blanki wydaje mi sie podobna co najwazniejsze ma moj nos

Motyl tak dlugo nas beda trzymac przez moja niedoczynnosc tarczycy, bo noworodkowi na 4 dobre pobieraja TSH zeby zobaczyc jak tarczyca radzi sobie po wyplukaniu z organizmu lekow ktore bralam w ciazy.
Mel B 14/14 ✓

Edytowane przez bajka1807
Czas edycji: 2013-08-24 o 14:33
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 14:33   #889
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
no ja ostatnio mu mówiłam, że mogę rodzić dopiero jak małż wróci
Cytat:
pisałam o tym z Motylkiem, jak nadrabiasz

Cytat:
o boszzzz czuję, że zaraz będzie ogień, weź opisz poród

Cytat:
śliczny, a na co to jest?

jak słyszę reklamę lactacydu w tv to mam ochotę wypieprzyć tv przez balkon

Stary 2013-08-24, 14:33   #890
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
zaraz sie maly szogun przebudzi na szamke wiec pewnie wiecej napisze przy jej nastepnej drzemce

porod w pewnym momencie poszedl ekspresem, ale to napisze przy okazji relacji, bo czort wlasnie sie budzic zaczyna. kruszynka z niej straszna, boje jej sie tylek przewijac bo ciezko mi jej syrki chwycic ale jest zdrowiutka chociaz urodzila sie na 8,8,9 pkt Apgar przez znieczulenie. no i do Blanki wydaje mi sie podobna co najwazniejsze ma moj nos
Czekam na tą relację niczym na najnowszą ksiązkę

Stary 2013-08-24, 14:33   #891
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
od jutra ma zamiar go zacząć troszkę poganiać

Cytat:
puścił mi nawet piosenkę z tego koncertu możesz sobie posłuchać Janowski i Skrzynecka (jej nie lubię ) Ten którego kocham, śliiiiiczna piosenka
to był nasz pierwszy taniec

Cytat:
natomiast 3 lata temu była Doda o raju powiem Wam ale się działo, miasto było tak przepełnione że szok, rekord rekordów padł w ilości ludzi na dniach miasta ale nie powiem, fajnie było
u mnie było tak w tym roku na wośp jak był weekend i ona tańczy dla mnie
zimno jak nigdy a ludzi tłum

Cytat:
kaska o taaaak,będziesz miała mega dużo do zrzucenia... jak Ty sobie z tym poradzisz?
włąśnie nie wiem, cięzka przeprawa, ale będziemy przy Niej
Stary 2013-08-24, 14:33   #892
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

Tak pisałam w K.że chyba do Blanci podobna, a dziewczyny się zastanawiały po kim nosek Ale gin miał rację co do włosów

Stary 2013-08-24, 14:34   #893
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
no ja ostatnio mu mówiłam, że mogę rodzić dopiero jak małż wróci
pisałam o tym z Motylkiem, jak nadrabiasz

o boszzzz czuję, że zaraz będzie ogień, weź opisz poród

śliczny, a na co to jest?

jak słyszę reklamę lactacydu w tv to mam ochotę wypieprzyć tv przez balkon
Kaśka to jakiś termofor dla dzieci na brzuszek.

Stary 2013-08-24, 14:34   #894
inwersja
dryfuję słowami

Odp: Dot.: Niech już któraś zacznie rodzić, ile w ciąży można chodzić? Mamy IX-X 2013

Cytat:

tak jak mówiłam, urodzę wcześniej

też lubię być umalowana
umalowana, nei znaczy zaraz, że pełna tapeta, ale podkład, tusz, ciut różu i człowiek od razu lepiej wygląda

taki średni ten oddział na szczęśćie zamykają go na koniec sierpnia i nawet jeśli zostanę w szpitalu to już gdzie indziej
na lipcowo sierpniowych są dziewczyny które rodziły w pabianicach i absolutnie nie polecają tego szpitala bo coś tam coś tam, a jedna już tam rodziła i wtedy był git
z mojego otoczenia najwięcej osób właśnie tam rodziła i opinie są bardzo rózne, skrajne, nawet co do jednego lekarza

jakbym miała tak każdym przypadkiem się przejmować to bym rodziła w domu
Wiadomo, że jeszcze się taki nie urodził co by wszystkim dogodził. Tylko ja sama też mam tam złe doświadczenia.
Najpierw miałam jaja z tym USG, potem z wypisem i pani doktor uciekała przede mną jak chciałam ją zapytać o wynik jednego badania. A dziewczynie obok mnie dwa razy podali złe leki. Dobrze, że się ich zapytała co to takiego nowego.... :kwaśny:

Edytowane przez inwersja
Czas edycji: 2013-08-24 o 14:44
inwersja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-24, 14:36   #895
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Kaśka to jakiś termofor dla dzieci na brzuszek.
Jego można dawać na ciepło i na zimno, więc w przypadku jakiejś gorączki czy uderzenia też może sie przydać.

Stary 2013-08-24, 14:36   #896
Madziuchna27
Zakorzenienie

Teraz to się zeschizowałam tym konfliktem w grupach głównych No bo ja mam O, a A. A.... Już na wiki czytałam, że ten konflikt jest mniej groźny niż konflikt Rh, ale muszę wypytać o to gina.
Tylko tak się zastanawiam, czy jak odczyn Coombsa mam ujemny to oznacza to brak konfliktu tylko w zakresie Rh czy także w zakresie grup? Któraś wie?

Stary 2013-08-24, 14:38   #897
misia332
Zakorzenienie

Jak to jest, że ja sama jadąc z Hiszpanii do Pl potrafie dojechac w 20 godzin, a dwóch kierowców i to jeszcze facet nie potrafi w 24 ??

Stary 2013-08-24, 14:38   #898
kaska87
Zakorzenienie

ja jak kicham to się boję, że się Miki wystraszy
Cytat:
Pisała kiedyś Kaśka,że P. jest z piątku 13stego, ale nie z września. Moja mama też,ale ze stycznia
ha! mówiłam

Cytat:
albo się ze mnie śmieje

Cytat:
Smacznego
dzięks
Cytat:
wiedziałam, że o tym wspomnisz, wiedziałam

a Blanka już widziała Ami?

Stary 2013-08-24, 14:39   #899
passion80
Zakorzenienie

Cytat:
a i pochwalę się że kupiliśmy fotelik maxi cosi city z tablicy z adapterami za pół ceny dziś Mąż odbiera o 16 i śmieje się zemnie że będę go wypatrywać w oknie
powiedziałam że nawet mu drzwi otworze i na wycieraczce poczekam, już się doczekać nie mogę
mają nam dorzucić gratis kocyk do fotelika z wycięciem na pasy
rozumie, ja też chyba najbardziej ujarana byłam przez fotelik

Cytat:
Kaśka bo nawet nie wiesz jak się strasznie czuję ostatnio.

Marzę, żeby donosić ciążę i chyba szybk w drugą nie zajdę.

wiecie, już dwie osoby stwierdziły, że drugiego to my chyba nie będziemy szybko mieli przez te moje szpitale

a ja o tym nie myślę
myślę że druga ciąża bęzie łatwiejsza, po prostu to czuję
no i nie chiałąbym przez to rezygnować z rodzeństwa dla Mai
to tak teraz, zobaczymy jak się wykluje

Cytat:
Wychodzimy dziś do.domu

dawaj znac co u Was

Cytat:
Napisane przez Diorisha Pokaż wiadomość
Nawet nie wiesz jak mnie tym info ucieszyłaś Bo przyznam,że ostatnio tylko o tym myślę - nie zastanawiam się nad porodem/bólem tylko nad tym co po porodzie. Mam nadzieję,że i u nas nie dojdzie do konfliktu .
Daj spokój ze stanikiem-najważniejsze ,że wszystko w porządku i idziecie do domku. A za Twoje dobre chęci i dobre serduszko
trzymam mocno
Cytat:
ja też mam zamiar nie 'zdziadzieć' przy dziecku trochę mnie wkurza jak czasem niektóre kobiety komentują jak to faceci się zmieniają po ślubach - tutaj na wąatku się akurat z tym nie spotkałam ale w życiu już parę razy, że to niby tyją, że coś tam... a same niech popatrzą na siebie jak się zapuściły właśnie po ciąży, zero zadbania, i to nie jest fajne, ja nie mówię tutaj o przytyciu, bo to różnie bywa bo czasem pulchniejsza dziewczyna wygląda sto razy lepiej niż jakaś szczuplejsza, ale chodzi mi właśnie że wtedy tylko w dresach chodzą, czy w powyciąganych t-shirtach czy tam właśnie zero makijażu czy włosy tłuste.
zgadzam się
Stary 2013-08-24, 14:42   #900
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
włąśnie nie wiem, cięzka przeprawa, ale będziemy przy Niej

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości