Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-09-18, 09:31   #931
Le La
Zadomowienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

tajeczka jaki tluscioch? Brzusio super
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 09:32   #932
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tajeczka Pokaż wiadomość
o dorzucam Wam zdjęcia mojego tłuściocha, wczoraj rano, 20tydz

no jaki okazały
Stary 2013-09-18, 09:37   #933
zonka Tomaszka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
no jaki okazały

nooo śliczny ja dziś też będę leżakować również z lapkiem na kolanach
będę przeglądać wózki i inne akcesoria dla dzieciaczków nie wiem jeszcze na jaki wózek się zdecydujemy ale mi się bardzo podobają x-landery xa
zonka Tomaszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 09:45   #934
san_g
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
No i jestem po USG.

Niby ok, ale ... Podobnie jak u którejś z Was w serduszku jest małe zwapnienie, w spojeniu naczyniowym w mózgu po 1 torbieli (czyli 2 w sumie). Lekarka powiedziała, ze mieści się to w "normie", bo nie jest to niebezpieczne dla dziecka, torbiele mogą się jeszcze wchłonąć, ale z drugiej strony są to jedne z wskaźników m.in. downa. Powiedziałam jej, ze w 12 tyg przezierność karkowa wyszła bardzo mała, nawet nie na granicy normy. Uspokoiła, że skoro tak, to wzrastają szanse że to są zmiany nie związane z chorobą. Trzeba to obserwować.

I dowiedziałam się jednak jaka płeć - tak mnie szybko wzięła do badania i zaczęła że nawet nie zdążyłam powiedzieć. Prawdopodobnie chłopczyk.
Będę trzymać kciuki żeby wszystko było dobrze!

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
A teraz mala prosba ode mnie dziewczyny, trzymajce mocno kciuki, dzisiaj mam wizyte i tak sie tym stresuje od rana, ze az mnie zoladek z nerwow rozbolal...
A coś Cię martwi, że stresujesz się badaniem? Kciuki oczywiście będą!

Cytat:
Ładny, taki okrąglutki

http://www.suwaczki.com/tickers/34bw43r82yq11y27.png
san_g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 09:45   #935
sadlaczyca
Raczkowanie

magnusia, no ja też nie wiedziałam, że kotom zęby wypadają.. Z moim odrobinę lepiej, zjadł trochę kurzego cyca.

Mój laryngolog też polecał QUIXX ale w aptece nie było i małż zakupił Prenalen-sprej do nosa, podobno to to samo, ale tańsze. Działać działa, nochal trochę odetknięty, za to chyba gardło powraca

Niech ktoś za mnie tą przeklętą pracę napisze

tajeczka, śliczny brzuś!

Hosenka, na pewno wszystko będzie w porządku, trzymam mocne kciuki ! No i gratuluję chłopca

Le La powodzenia!! Kciukaski są trzymane

Edytowane przez sadlaczyca
Czas edycji: 2013-09-18 o 09:47
sadlaczyca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 09:46   #936
mo_nic
Przyczajenie

[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;42854226]jeszcze nasila ból pleców, układ pokarmowy jest mniej wydajny i powoduje obniżenie ciśnienia a zatem może kręcić się w głowie...
Zaczęłam czytać "W oczekiwaniu na dziecko"[/QUOTE]

Tak się naczytałam o tym spaniu na lewym boku że po każdym przebudzeniu próbowałam ponownie zasypiać na lewym boku a nie zawsze szło. Rano budziłam się niewyspana i obolała. Zapytałam o to ginekologa to zapytał mnie czy w Afryce kobiety czytają jakieś poradniki....no nie....a dzieci mimo wszystko się rodzą Pod koniec ciąży lewy bok jest wskazany ale teraz śpię na lewym, prawym i plecach...psychicznie i fizycznie czuję się lepiej
Ja jestem już w rozdziale "Poród"

Cytat:
No i jestem po USG.
Niby ok, ale ... Podobnie jak u którejś z Was w serduszku jest małe zwapnienie, w spojeniu naczyniowym w mózgu po 1 torbieli (czyli 2 w sumie). Lekarka powiedziała, ze mieści się to w "normie", bo nie jest to niebezpieczne dla dziecka, torbiele mogą się jeszcze wchłonąć, ale z drugiej strony są to jedne z wskaźników m.in. downa. Powiedziałam jej, ze w 12 tyg przezierność karkowa wyszła bardzo mała, nawet nie na granicy normy. Uspokoiła, że skoro tak, to wzrastają szanse że to są zmiany nie związane z chorobą. Trzeba to obserwować.

I dowiedziałam się jednak jaka płeć - tak mnie szybko wzięła do badania i zaczęła że nawet nie zdążyłam powiedzieć. Prawdopodobnie chłopczyk.
Gratulacje synka Lekarz niby uspokaja że będzie dobrze ale człowiek i tak się denerwuje. W 11 tyg. dowiedziałam się że mam toxoplazmoze. Wynik awidności ciągle był graniczny (przestaliśmy już robić badania) czyli nie można stwierdzić czy zaraziłam się przed zajściem w ciąże czy będąc już w ciąży.....ta niepewność potrafi zabić szczególnie że w moim przypadku USG nie pokaże czy DNA jest zarażone

Cytat:
Napisane przez zonka Tomaszka Pokaż wiadomość
a kiedy robiłyście glukozę? ja jestem w 23 tygodniu i jeszcze nie dostałam skierowania od swojego gina na glukozę właśnie....
Ja w 22 tygodniu byłam u ginekologa i zlecił mi glukoze

Cytat:
nooo śliczny ja dziś też będę leżakować również z lapkiem na kolanach będę przeglądać wózki i inne akcesoria dla dzieciaczków nie wiem jeszcze na jaki wózek się zdecydujemy ale mi się bardzo podobają x-landery xa
My zdecydujemy się (chyba) na Bugaboo, oczywiście używany
mo_nic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 09:51   #937
forester
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Witam z rana
Wczoraj dostałam wiadomośc od kuzynki że skoro okazało się że na 80% będzie dziewczynka to ona już pierze kompleciki od 56 do 68 po swojej córeczce
Tak strasznie mnie korci żeby zacząć coś dla dziewczynki kupować,wiem że 27 na 4d drugi lekarz określi płeć ale ja już tak bardzo bym chciała cos kupić .... myślicie że 80 % to dużo? Kupowały byście czy czekały na 90 % ?
Ale mam problemy co?
U nas powiedziała na 90% dziewczynka, ale nic a nic nie kupiliśmy, bo cały czas wierzymy naszym przeczuciom, że będzie chłopiec. Jutro jak się okaże, że jednak Marysia to sam Tż powiedział, że kupuje komplet z sarenkami z h&m więc dla nas 90% to mało, jak zobaczymy na 100% dziewuszkę to lecimy z koksem

lidkaa82 3maj się ciepło! oby to przeziębienie szybko minęło. ja kiedyś wciągałam do nosa letnią wodę, bo tak mi kazał lekarz by zapaleniu zatok i pomagało na krótko.

Le La kciukasy za dzisiejsze badanie! ja mam jut i tez mnie lekko skręca z nerwów.

zonka Tomaszka
zdarzało mi się zjeść coś z Maca, ale jak na początku ciąży super się po tym czułam, tak teraz jest masakra- mega zgaga, mdłości, ból żołądka. Staram się robić sobie sama Maca i pizzehut buła z sezamem, kotlet mielony, dobry sosik, cebulka pomidor, ogóreczek, ser i jest ten macdonald

Edytowane przez forester
Czas edycji: 2013-09-18 o 10:00
forester jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-18, 09:52   #938
tajeczka
Zadomowienie

dzięki dziewczyny, tylko niestety on nie był dużo mniejszy przed ciążą, tylko wtedy to była hmmm, powiedzmy taka oponka nad spodniami, i teraz tak jakby się tylko podniósł w górę.
mimo, że dużo osób mówi, że jakiś inny teraz, to ja widzę nadal to samo co przed ciążą

BTW mąż mi wczoraj powiedział, że nie chce wiedzieć czy chłopiec czy dziewczynka i żebym nikomu nie mówiła, bo zaraz do niego dojdzie...I bądź tu mądry człowieku

Edytowane przez tajeczka
Czas edycji: 2013-09-18 o 09:54
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 09:55   #939
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Cytat:
No i jestem po USG.

Wszędzie jest napisane, ze zwalniania w sercu nie znaczą kompletnie nic, jesli nic innego się nie dzieje.
Na torbielach się nie znam zupełnie...
U mnie za to na polowkowych wyszły lekko poszerzona miedniczki nerkowe, ale tez stwierdzili , ze jako izolowany objaw nie znaczy nic.

Bedzie dobrze

No i gratuluje chłopca
Stary 2013-09-18, 10:04   #940
SunShineDoll
Rozeznanie

lolita ja kupowałam już po pierwszym "proszę nastawiać się na dziewczynkę" - dosłownie oszalałam ja i rodzinka ale oczywiście rozsądniej byłoby poczekać na kolejne potwierdzenie
SunShineDoll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 10:13   #941
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
dzięki dziewczyny, tylko niestety on nie był dużo mniejszy przed ciążą, tylko wtedy to była hmmm, powiedzmy taka oponka nad spodniami, i teraz tak jakby się tylko podniósł w górę.
mimo, że dużo osób mówi, że jakiś inny teraz, to ja widzę nadal to samo co przed ciążą

BTW mąż mi wczoraj powiedział, że nie chce wiedzieć czy chłopiec czy dziewczynka i żebym nikomu nie mówiła, bo zaraz do niego dojdzie...I bądź tu mądry człowieku
My też chcieliśmy nikomu nie mówić ale jak zobaczyłam te proszące oczy teściów,babci,rodziców... rodzeństwa to się powstrzymać nie mogliśmy

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
lolita ja kupowałam już po pierwszym "proszę nastawiać się na dziewczynkę" - dosłownie oszalałam ja i rodzinka ale oczywiście rozsądniej byłoby poczekać na kolejne potwierdzenie
Żeby to takie proste było....

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Cytat:
Napisane przez forester Pokaż wiadomość
U nas powiedziała na 90% dziewczynka, ale nic a nic nie kupiliśmy, bo cały czas wierzymy naszym przeczuciom, że będzie chłopiec. Jutro jak się okaże, że jednak Marysia to sam Tż powiedział, że kupuje komplet z sarenkami z h&m więc dla nas 90% to mało, jak zobaczymy na 100% dziewuszkę to lecimy z koksem
Wooow zazroszczę lekarza który potwierdzi w 100 %
Z reguły potwierdzają właśnie na 90% albo na 95% ale na 100% to chyba jest dobry
Moja dopiero przemówiła z płcią na 5 usg,wczesniej mówiła że nie widać...że nie jest pewna.. itd.
A w poniedziałek ot tak dała 80% i powiedziała że raczej na połówkowym też doktor przyzna jej racje....i bądź tu mądra jak taka pewna to mogła dać 90%

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-18, 10:14   #942
mo_nic
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny przestraszyłyście mnie trochę w 22 tygodniu dowiedziałam się że będzie córka i chcę już kupić parę ciuszków...myślicie żeby jeszcze poczekać?
Stary 2013-09-18, 10:23   #943
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Masakra jak mnie rozłożyło, najgorszy chyba ten katar, ja jak mam zawalony nos to juz koniec, czuje się fatalnie.
Zdrowiej
Cytat:
hejka dziewczyny ale Wy doginacie wczoraj pisałam do Was pierwszy raz, a dziś ciężko było mi się dokopać do tych wiadomości

powiedzcie mi czy Wam zdarza się zjeść coś niezdrowego? ja wczoraj miałam takie parcie na kebaba że pojechaliśmy a jak tylko zjadłam to żałowałam... całą noc się kręciłam bo niedobrze mi było, a z rana musiałam iść na krew i mocz... jak tylko się obudziłam to wiedziałam, że będzie dziś grane rzyganko no i się nie myliłam... nie wiem czy to kwestia tego kebaba czy jak ale normalnie masakra... a tak już było fajnie... mój synek mam nadzieje, że się nie wkurza na mało mądrą mamusię za to, że nakarmiła go jakimś świństwem...

a kiedy robiłyście glukozę? ja jestem w 23 tygodniu i jeszcze nie dostałam skierowania od swojego gina na glukozę właśnie....
Pewnie że jem niezdrowe rzeczy...najlepiej mi wchodzi żarcie z mcsyfa na szczęście nie jem często, ale się zdarza.
Co do glukozy ja będę ją robić w 28 tygodniu.
Cytat:
Fajny brzuś
Cytat:
Witam z rana
Wczoraj dostałam wiadomośc od kuzynki że skoro okazało się że na 80% będzie dziewczynka to ona już pierze kompleciki od 56 do 68 po swojej córeczce
Tak strasznie mnie korci żeby zacząć coś dla dziewczynki kupować,wiem że 27 na 4d drugi lekarz określi płeć ale ja już tak bardzo bym chciała cos kupić .... myślicie że 80 % to dużo? Kupowały byście czy czekały na 90 % ?
Ale mam problemy co?
Ja zaczęłam kupować ubranka jak płeć została potwierdzona po raz drugi. W żadnych procentach mi lekarz nie mówił, tylko, że nic między nogami nie dynda a że na 2 usg Mała się pięknie rozkraczyła to wyraźnie było widać że nic jej nie wyrosło
Stary 2013-09-18, 10:26   #944
forester
Zadomowienie

Cytat:
My też chcieliśmy nikomu nie mówić ale jak zobaczyłam te proszące oczy teściów,babci,rodziców... rodzeństwa to się powstrzymać nie mogliśmy

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Żeby to takie proste było....

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ----------

Wooow zazroszczę lekarza który potwierdzi w 100 %
Z reguły potwierdzają właśnie na 90% albo na 95% ale na 100% to chyba jest dobry
Moja dopiero przemówiła z płcią na 5 usg,wczesniej mówiła że nie widać...że nie jest pewna.. itd.
A w poniedziałek ot tak dała 80% i powiedziała że raczej na połówkowym też doktor przyzna jej racje....i bądź tu mądra jak taka pewna to mogła dać 90%
haha wiadomo, że 100% to przy porodzie, ale chodzi o to, że ostatnio na usg to bardziej przezywaliśmy wielkość dziecka, a płeć powiedziała bo ją zapytaliśmy, ale sami nic nie widzieliśmy. Jutro mamy takie spóźnione połówkowe i powinniśmy coś więcej zobaczyć (a raczej zarejestrować brak antenki)
Stary 2013-09-18, 10:42   #945
perfuzja
Zakorzenienie

My tym razem płeć dostaliśmy określoną na piśmie, w opisie usg

Wczesniej oceniali w 13 tygodniu "na 80% chłopiec" i w 21 "no rzeczywiście wygląda na chłopca".
Stary 2013-09-18, 10:50   #946
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2
Konto usunięte

Tajeczka ale fajny brzusio

hosenka będzie wszystko dobrze i dziecko urodzi się zdrowiutkie

Mo_nic nie dajmy sie zwariować. Wygodnie nam na plecach to leżymy na plecach. Swoja droga jak mnie krzyż boli to ta pozycja właśnie najbardziej pomaga

Le la trzymam kciuki

Ale dziś mam zły dzień, jakas rozdrażniona chodzę i nawet nie mam ochoty napisać smsa do Tzeta
d45d073d235b2c61bfba836ad9283865b35be1e1_67da090142ca2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 11:03   #947
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Hehh no bo trochę mi się nudzi kupiłabym coś
Na allegro taki duży wybór
Stary 2013-09-18, 11:08   #948
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kefii Pokaż wiadomość
Ale lecicie.
Na szybko Mama w domu przez co mam troszke zajęć bo trzeba mamą zajmować sie prawie 24h na dobe. Nie jest to proste ale jakoś to poukłądaliśmy.
Wesele fajne ja za wiele sie nie bawiłam raz przez stan, dwa przez sytuacje w domu i trzy maż ma żałobe po bracie. Coś tam potańczyliśmy, posiedzieliśmy. W pierwszy dzień do 1 w poprawiny do 9.
Ale najważniejsze , ze mama jest w domu jakoś pewnie się wszytsko ułoży i z mamą też będzie lepiej już
Cytat:
No i jestem po USG.

Gratuluję chłopczyka i wierzę , ze będzie wszystko dobrze
Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny
Masakra jak mnie rozłożyło, najgorszy chyba ten katar, ja jak mam zawalony nos to juz koniec, czuje się fatalnie. No i kichnąć potrafie 10 razy z rzędu, juz mnie cały brzuch boli od tego "psikania".
Może ktos madry się wypowie czy ma sens branie paracetamolu przy przeziębieniu czy on tylko jest przeciwbólowy??
Na spanie może sobie weź , ja się leczyłam witaminą C i mi pomogła
Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość
Hosenkotrzymam mocno kciuki, zeby wszystko bylo dobrze. Na pewno bedzie dobrze!!!!

A teraz mala prosba ode mnie dziewczyny, trzymajce mocno kciuki, dzisiaj mam wizyte i tak sie tym stresuje od rana, ze az mnie zoladek z nerwow rozbolal...
Mocne będzie wszytsko dobrze
Cytat:
hejka dziewczyny ale Wy doginacie wczoraj pisałam do Was pierwszy raz, a dziś ciężko było mi się dokopać do tych wiadomości

powiedzcie mi czy Wam zdarza się zjeść coś niezdrowego? ja wczoraj miałam takie parcie na kebaba że pojechaliśmy a jak tylko zjadłam to żałowałam... całą noc się kręciłam bo niedobrze mi było, a z rana musiałam iść na krew i mocz... jak tylko się obudziłam to wiedziałam, że będzie dziś grane rzyganko no i się nie myliłam... nie wiem czy to kwestia tego kebaba czy jak ale normalnie masakra... a tak już było fajnie... mój synek mam nadzieje, że się nie wkurza na mało mądrą mamusię za to, że nakarmiła go jakimś świństwem...

No jasne , ze się zdarza podobnie jak Ty wspominam hamburgera miałam taką ochotę a później tak się źle czułam , ze masakra powiedziałam nigdy więcej .
Ale kebaby jadłam nad morzem i nic mi nie było
raz po pieczonych ziemniakach też się źle czułam .

Cytat:
na bank będzie dobrze, mieści się w granicach normy więc stres może tylko zaszkodzić

Witam się w tą paskudną środę, dzisiaj zdecydowanie dzień piżamowy, miałam robić ciasto ale teść śpi, więc miksera nie włączę póki co.
cały dzień zapowiada się w łóżku pod kołdrą z czymś ciepłym do picia i lapkiem na kolanach...
jaki śliczny brzuchol

Tak piszecie o tych zakupach mi lekarz powiedział raz na połówkowym 22tc, ze chłopak a ja już zaczęłam kupować ciuchy mam nadzieje , że zostanie chłopak już
Stary 2013-09-18, 11:21   #949
perfuzja
Zakorzenienie

Chyba kupię sobie kurtkę do noszenia w chuscie, która posłuży tez jako ciazowa. Da się kupić za 250 złotych, więc niewiele drożej niz zwykła kurtka ciazowa. A jednak czegoś na zimę potrzebuje, w plaszcze juz się nie dopinam. Jesienią to pol biedy, ale jak spadnie temperatura to słabo to sobie wyobrażam
A tak jest szansa, ze kurtka posłuży dłużej...
Stary 2013-09-18, 11:27   #950
nattalli
Rozeznanie

Która z Was jest fryzjerką? potrzebuję konsultacji;p

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 11:32   #951
tajeczka
Zadomowienie

co do kurtek, to mi mamuśka wysłała taką bluzo-kurtkę, która w opisie miała być taaaaaaka ciepła, no nawet na mrozy -20, a jak przyszła to się okazało, że jest na teraz a nawet w zimniejsze dni, trzeba coś na wierzch zakładać, więc też będę musiała coś szukać....

Wczoraj czytałam gdzieś na necie, że ma być zima stulecia w tym roku, z 1 małym ale... Ruscy prognozują, że będzie najzimniej u nas od dawna, a amerykanie, że najcieplej i bądź tu mądry człowieku

Z braku perspektyw na dzień dzisiejszy (i beznadziejnej pogody) wsadziłam właśnie do piekarnika ciasto czekoladowe
tajeczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 11:49   #952
mo_nic
Przyczajenie

Dziewczyny macie już swoje listy wyprawkowo/zakupowe? Ja taką stworzyłam na podstawie doświadczeń koleżanek i porad z blogów ale wydaje mi się za długa i mało czytelna :P
Stary 2013-09-18, 11:50   #953
zonka Tomaszka
Raczkowanie

hi hi hi hi ja właśnie się obudziłam... tak mnie wymęczył ten wczorajszy kebab że postanowiłam przespać najgorsze...
a co do bluz to właśnie też bym chciała taką bluzę na jakimś kożuszku, a o tej zimie stulecia to i ja czytałam
zonka Tomaszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 12:03   #954
forester
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mo_nic Pokaż wiadomość
Dziewczyny macie już swoje listy wyprawkowo/zakupowe? Ja taką stworzyłam na podstawie doświadczeń koleżanek i porad z blogów ale wydaje mi się za długa i mało czytelna :P
upadly anioloo swego czasu jeszcze w części 3, zrobiła moim zdaniem super listę. Ja się nią będę kierować po odpowiedniej personalizacji

a z tą zimą to mnie nie załamujcie. Ja początkowo miałam cudowny plan nie kupowania żadnego nowego okrycia wierzchniego, ale ja już teraz się trzęsę z zimna i ubieram warstwami, więc w listopadzie zamarznę. Planuje w ten albo przyszły weekend rozejrzeć się w mieście rodzinnym za jakimiś płaszczykami odciętymi pod biustem.
Stary 2013-09-18, 12:12   #955
Sheperdess
Rozeznanie

Cytat:
Tak się naczytałam o tym spaniu na lewym boku że po każdym przebudzeniu próbowałam ponownie zasypiać na lewym boku a nie zawsze szło. Rano budziłam się niewyspana i obolała. Zapytałam o to ginekologa to zapytał mnie czy w Afryce kobiety czytają jakieś poradniki....no nie....a dzieci mimo wszystko się rodzą Pod koniec ciąży lewy bok jest wskazany ale teraz śpię na lewym, prawym i plecach...psychicznie i fizycznie czuję się lepiej
Ja jestem już w rozdziale "Poród"
Ja nie zawsze mogę spać na lewym boku, bo synuś jest tam jakoś wciśnięty i mnie czasem kopie. Tak że różnie to z tym jest. Śpij, jak Ci wygodnie, z czasem, z powiększającym się brzuchem i innymi objawami będziesz miała mniej możliwości wyboru.

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Tak piszecie o tych zakupach mi lekarz powiedział raz na połówkowym 22tc, ze chłopak a ja już zaczęłam kupować ciuchy mam nadzieje , że zostanie chłopak już
Nam też powiedziano tylko raz, że chłopak i więcej USG nie będzie. Chłopięce ubranka już kupione. Najwyżej, jeśli jednak będzie córa, to będzie na początku śmigać w niebieskim z samochodami.
Stary 2013-09-18, 12:20   #956
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Ja mam już kupioną podstawową bieliznę do dziecka,teraz jeszcze trochę ciuszków typu sweterki i dresiki pokupuje.
Jeżeli chodzi o akcesoria to mam już kupione:
Uspokajacz tt
herbatkę koperkową
wkład biały do pościeli
ceratka ochronna na materac
podkłady chigieniczne do przewijania
Kocyk akrylowy ecru wytłaczany-zamówione
pościel 3 el haft ecru-zamówione
Rożek-zamówione
przescieradło-zamówione
Herbatke na laktacje
Spray do noska Nose Frida z solą morską
Sól fizjologiczna
Gaziki nasączone spirytusem
Gaziki jałowe
Nożyczki do paznokci tt
Szczoteczka do włosów tt
Nosfriida
Przescieradło
Butelka TT antykolkowa
Pojemnik na mleko TT x2
Nakrętka do butelek tt
Termoopakowanie TT
Butelka TT zwykła 260 ml i 150 ml
Okrycie kąpielowe z kapturkiemx2 żółte i zielone
Kocyk polarowy kremowy x1
Kocyk z mikrofibry czekoladowy x1
Pielucha tetrowax8 pielucha flanelowax6
Przewijak uszczywniany
Dla mnie:
Koszule rozpinanex2
Szlafrok bawełniany
Laczki
Ręczniki
Nakładki na sedes
Nakładki na brodawki tt
Majtki poporodowe
Podkłady poporodowe
Wkładki laktacyjne
Stary 2013-09-18, 12:21   #957
Muminek1991
Rozeznanie

Witam Witam Kurcze jak wy pędzicie, ponad godzinę was nadrabiałam .Wstałam rano niewyspana, zimno, deszczowo, szaro i ogólnie do du** .Siedzę z kubkiem herbaty pod kocem ,a i tak marznę. Powiem wam ,że czuje się lepiej nie pracując. Jest mi jakoś lżej i ogólnie po prostu dobrze mi robi póki co.Rano obskoczyliśmy z TŻ kilka spraw załatwić. Kupiliśmy lampę na sufit do dużego pokoju taka co kolory świateł można na pilota zmieniać, haha bajer , ale co tam.Cieszymy się jak dzieci .I wykupiłam chyba połowę regałów ze słodyczami dla dzieci ,bo w sobotę już Polska !!!

A z dobrych wieści dzidziuś zaczyna dzisiaj 19 tydzień.
Już prawie połowa

Cicici
mnie takie filmy obrzydzały przed ciążą , ale od kiedy wiem ,że jest maluszek to już mnie nic nie obrzydza.I dość często oglądam takie filmy z porodów.
Ja tez myślę nad porodem w wodzie.
guapissima nie martw się ,że nie tyjesz. Ja schudłam kilo od początku ciąży i nie tyje .Dzisiaj zaczynam 19 tyd.. Dziecko i tak weźmie z ciebie co potrzebne. Moja mama schudła będąc ze mną w ciąży 20 kg.Ja zdrowa 4,5 kg się urodziłam.
Sholoh a widzisz , ty się boisz, rozrywania , cięcia itd a ja znieczulenia, i za żadne skarby nie dam sobie wbić igły w kręgosłup. Póki co nic mi tak nie straszne, jak znieczulenie albo co gorsze cesarka.Zazdroszczę ci trochę ,że nie boisz się zająć maluszkiem. Ja mimo ,że opiekowałam się 2 noworodkami. Od przewijania, po kapanie itd to i tak mam stracha.
Akkma kciuki za pogodę, i gratuluje w takim razie córeczki.Na pewno się przestawicie lada dzień na małą królewnę w domu.
sadlaczyca kciuki za kotowatość
Hosenka to u ciebie jak u mnie z tymi torbielami u maluszka. Ja po usg dostałam od razu skierowanie do kliniki na szczegółowe badania, zobaczymy idę jutro.Dowiem się więcej. Mówiła ci coś jeszcze o tych torbielach ?Ja się bardzo martwię .Gratuluje też chłopca.
kukurydzianaa hmmm no tego to nie słyszałam żeby johnsona do seksu używać .Oby ci podrażnienie szybko zeszło.
Le La
malaMigotkAaa dobre rozwiązanie z tymi spodniami
zonkaTomaszka Ja od początku ciąży mam chcice na kebaby i cheesburgery i pozwalam sobie raz w miesiącu.Akurat kebab nie jest aż tak nie zdrowy.Mięsko bez tłuszczu dużo warzyw i już
tajeczka super brzusio
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 12:22   #958
Olcia_1983
Raczkowanie

Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4

Melduje sie i ja poniżej kilka upolowanych dzisiaj w lumpku ubrań dla młodej. Poszłam po kurtkę dla siebie ale oczywiście nic nie było

Sent from my HTC Desire C using Wizaz Forum mobile app
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1379503119352.jpg (79,3 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1379503154394.jpg (103,3 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1379503178535.jpg (76,6 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1379503204037.jpg (76,9 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1379503223488.jpg (102,7 KB, 17 załadowań)
Olcia_1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-09-18, 12:23   #959
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

A kupić muszę jeszcze:
Pażdziernik
Stojak pod wanienke tega drewniany
Wanna 102 cm tega capucino misie
Fotelik tega capucino misie
Myjka bo ecru
Druga pościel na zmiane+rożek
Listopad:
łóżeczko
materac
Płyn do kąpieli z oliwką Nivea
Puder Nivea
Krem na każdą pogode Nive
sudocrem
rumianek do picia dla dziecka
oiliatum
krople na kolke bobotic
bephanten na brodawki i odparzenia
Grudzień:
Wózek nosidło
Chusteczki do pupy x3
Pampersy
Styczeń:
Podgrzewacz do butelek
Laktator+sterylizator
Niania elektroniczna

Rozłożyłam sobie to na miesiące ale jak tak dalej będę się nudzić to pokupuje szybciej
Stary 2013-09-18, 12:26   #960
JustiLbn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
Która z Was jest fryzjerką? potrzebuję konsultacji;p
Ja jestem technikiem usług fryzjerskich, może coś pomogę .
JustiLbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości