|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 |
Zadomowienie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
tajeczka jaki tluscioch? Brzusio super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Zakorzenienie
|
no jaki okazały ![]()
#933 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#934 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ładny, taki okrąglutki ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#935 |
Raczkowanie
|
magnusia, no ja też nie wiedziałam, że kotom zęby wypadają.. Z moim odrobinę lepiej, zjadł trochę kurzego cyca.
Mój laryngolog też polecał QUIXX ale w aptece nie było i małż zakupił Prenalen-sprej do nosa, podobno to to samo, ale tańsze. Działać działa, nochal trochę odetknięty, za to chyba gardło powraca ![]() Niech ktoś za mnie tą przeklętą pracę napisze ![]() tajeczka, śliczny brzuś! Hosenka, na pewno wszystko będzie w porządku, trzymam mocne kciuki ! No i gratuluję chłopca ![]() Le La powodzenia!! Kciukaski są trzymane ![]()
Smerf 16.01.2014 ![]() Crazy Little Thing Called Love Edytowane przez sadlaczyca Czas edycji: 2013-09-18 o 09:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#936 | |||
Przyczajenie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;42854226]jeszcze nasila ból pleców, układ pokarmowy jest mniej wydajny i powoduje obniżenie ciśnienia a zatem może kręcić się w głowie...
Zaczęłam czytać "W oczekiwaniu na dziecko" ![]() Tak się naczytałam o tym spaniu na lewym boku że po każdym przebudzeniu próbowałam ponownie zasypiać na lewym boku a nie zawsze szło. Rano budziłam się niewyspana i obolała. Zapytałam o to ginekologa to zapytał mnie czy w Afryce kobiety czytają jakieś poradniki....no nie....a dzieci mimo wszystko się rodzą ![]() ![]() Ja jestem już w rozdziale "Poród" ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#937 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() lidkaa82 3maj się ciepło ![]() Le La kciukasy za dzisiejsze badanie! ja mam jut i tez mnie lekko skręca z nerwów. zonka Tomaszka zdarzało mi się zjeść coś z Maca, ale jak na początku ciąży super się po tym czułam, tak teraz jest masakra- mega zgaga, mdłości, ból żołądka. Staram się robić sobie sama Maca i pizzehut ![]() ![]() Edytowane przez forester Czas edycji: 2013-09-18 o 10:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#938 |
Zadomowienie
|
dzięki dziewczyny, tylko niestety on nie był dużo mniejszy przed ciążą, tylko wtedy to była hmmm, powiedzmy taka oponka nad spodniami, i teraz tak jakby się tylko podniósł w górę.
mimo, że dużo osób mówi, że jakiś inny teraz, to ja widzę nadal to samo co przed ciążą ![]() BTW mąż mi wczoraj powiedział, że nie chce wiedzieć czy chłopiec czy dziewczynka i żebym nikomu nie mówiła, bo zaraz do niego dojdzie...I bądź tu mądry człowieku ![]() Edytowane przez tajeczka Czas edycji: 2013-09-18 o 09:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#939 | |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Cytat:
Na torbielach się nie znam zupełnie... U mnie za to na polowkowych wyszły lekko poszerzona miedniczki nerkowe, ale tez stwierdzili , ze jako izolowany objaw nie znaczy nic. Bedzie dobrze ![]() No i gratuluje chłopca ![]()
![]() |
#940 |
Rozeznanie
|
lolita ja kupowałam już po pierwszym "proszę nastawiać się na dziewczynkę" - dosłownie oszalałam ja i rodzinka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#941 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Cytat:
![]() Z reguły potwierdzają właśnie na 90% albo na 95% ale na 100% to chyba jest dobry ![]() Moja dopiero przemówiła z płcią na 5 usg,wczesniej mówiła że nie widać...że nie jest pewna.. itd. A w poniedziałek ot tak dała 80% i powiedziała że raczej na połówkowym też doktor przyzna jej racje....i bądź tu mądra jak taka pewna to mogła dać 90% ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#942 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#943 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do glukozy ja będę ją robić w 28 tygodniu. Fajny brzuś ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#944 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Zakorzenienie
|
My tym razem płeć dostaliśmy określoną na piśmie, w opisie usg
![]() Wczesniej oceniali w 13 tygodniu "na 80% chłopiec" i w 21 "no rzeczywiście wygląda na chłopca".
#946 |
Konto usunięte
|
Tajeczka ale fajny brzusio
![]() hosenka będzie wszystko dobrze i dziecko urodzi się zdrowiutkie ![]() Mo_nic nie dajmy sie zwariować. Wygodnie nam na plecach to leżymy na plecach. Swoja droga jak mnie krzyż boli to ta pozycja właśnie najbardziej pomaga ![]() Le la trzymam kciuki ![]() Ale dziś mam zły dzień, jakas rozdrażniona chodzę i nawet nie mam ochoty napisać smsa do Tzeta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#947 |
Zakorzenienie
|
Hehh no bo trochę mi się nudzi kupiłabym coś
![]() Na allegro taki duży wybór ![]()
#948 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale kebaby jadłam nad morzem i nic mi nie było ![]() raz po pieczonych ziemniakach też się źle czułam . Cytat:
![]() Tak piszecie o tych zakupach mi lekarz powiedział raz na połówkowym 22tc, ze chłopak a ja już zaczęłam kupować ciuchy ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#949 |
Zakorzenienie
|
Chyba kupię sobie kurtkę do noszenia w chuscie, która posłuży tez jako ciazowa. Da się kupić za 250 złotych, więc niewiele drożej niz zwykła kurtka ciazowa. A jednak czegoś na zimę potrzebuje, w plaszcze juz się nie dopinam. Jesienią to pol biedy, ale jak spadnie temperatura to słabo to sobie wyobrażam
![]() A tak jest szansa, ze kurtka posłuży dłużej...
![]() |
#950 |
Rozeznanie
|
Która z Was jest fryzjerką? potrzebuję konsultacji;p
#951 |
Zadomowienie
|
co do kurtek, to mi mamuśka wysłała taką bluzo-kurtkę, która w opisie miała być taaaaaaka ciepła, no nawet na mrozy -20, a jak przyszła to się okazało, że jest na teraz a nawet w zimniejsze dni, trzeba coś na wierzch zakładać, więc też będę musiała coś szukać....
Wczoraj czytałam gdzieś na necie, że ma być zima stulecia w tym roku, z 1 małym ale... Ruscy prognozują, że będzie najzimniej u nas od dawna, a amerykanie, że najcieplej i bądź tu mądry człowieku ![]() Z braku perspektyw na dzień dzisiejszy (i beznadziejnej pogody) wsadziłam właśnie do piekarnika ciasto czekoladowe ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny macie już swoje listy wyprawkowo/zakupowe? Ja taką stworzyłam na podstawie doświadczeń koleżanek i porad z blogów ale wydaje mi się za długa i mało czytelna :P
|
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
Raczkowanie
|
hi hi hi hi ja właśnie się obudziłam... tak mnie wymęczył ten wczorajszy kebab że postanowiłam przespać najgorsze...
a co do bluz to właśnie też bym chciała taką bluzę na jakimś kożuszku, a o tej zimie stulecia to i ja czytałam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#954 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a z tą zimą to mnie nie załamujcie. Ja początkowo miałam cudowny plan nie kupowania żadnego nowego okrycia wierzchniego, ale ja już teraz się trzęsę z zimna i ubieram warstwami, więc w listopadzie zamarznę. Planuje w ten albo przyszły weekend rozejrzeć się w mieście rodzinnym za jakimiś płaszczykami odciętymi pod biustem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#955 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o akcesoria to mam już kupione: Uspokajacz tt herbatkę koperkową wkład biały do pościeli ceratka ochronna na materac podkłady chigieniczne do przewijania Kocyk akrylowy ecru wytłaczany-zamówione pościel 3 el haft ecru-zamówione Rożek-zamówione przescieradło-zamówione Herbatke na laktacje Spray do noska Nose Frida z solą morską Sól fizjologiczna Gaziki nasączone spirytusem Gaziki jałowe Nożyczki do paznokci tt Szczoteczka do włosów tt Nosfriida Przescieradło Butelka TT antykolkowa Pojemnik na mleko TT x2 Nakrętka do butelek tt Termoopakowanie TT Butelka TT zwykła 260 ml i 150 ml Okrycie kąpielowe z kapturkiemx2 żółte i zielone Kocyk polarowy kremowy x1 Kocyk z mikrofibry czekoladowy x1 Pielucha tetrowax8 pielucha flanelowax6 Przewijak uszczywniany Dla mnie: Koszule rozpinanex2 Szlafrok bawełniany Laczki Ręczniki Nakładki na sedes Nakładki na brodawki tt Majtki poporodowe Podkłady poporodowe Wkładki laktacyjne
![]() |
#957 |
Rozeznanie
|
Witam Witam Kurcze jak wy pędzicie, ponad godzinę was nadrabiałam .Wstałam rano niewyspana, zimno, deszczowo, szaro i ogólnie do du** .Siedzę z kubkiem herbaty pod kocem ,a i tak marznę. Powiem wam ,że czuje się lepiej nie pracując. Jest mi jakoś lżej i ogólnie po prostu dobrze mi robi póki co.Rano obskoczyliśmy z TŻ kilka spraw załatwić. Kupiliśmy lampę na sufit do dużego pokoju taka co kolory świateł można na pilota zmieniać, haha bajer , ale co tam.Cieszymy się jak dzieci .I wykupiłam chyba połowę regałów ze słodyczami dla dzieci ,bo w sobotę już Polska !!!
A z dobrych wieści dzidziuś zaczyna dzisiaj 19 tydzień. Już prawie połowa ![]() Cicici mnie takie filmy obrzydzały przed ciążą , ale od kiedy wiem ,że jest maluszek to już mnie nic nie obrzydza.I dość często oglądam takie filmy z porodów. ![]() Ja tez myślę nad porodem w wodzie. ![]() guapissima nie martw się ,że nie tyjesz. Ja schudłam kilo od początku ciąży i nie tyje .Dzisiaj zaczynam 19 tyd.. Dziecko i tak weźmie z ciebie co potrzebne. Moja mama schudła będąc ze mną w ciąży 20 kg.Ja zdrowa 4,5 kg się urodziłam. Sholoh a widzisz , ty się boisz, rozrywania , cięcia itd a ja znieczulenia, i za żadne skarby nie dam sobie wbić igły w kręgosłup. Póki co nic mi tak nie straszne, jak znieczulenie albo co gorsze cesarka.Zazdroszczę ci trochę ,że nie boisz się zająć maluszkiem. Ja mimo ,że opiekowałam się 2 noworodkami. Od przewijania, po kapanie itd to i tak mam stracha. Akkma kciuki za pogodę, i gratuluje w takim razie córeczki.Na pewno się przestawicie lada dzień na małą królewnę w domu. sadlaczyca kciuki za kotowatość ![]() Hosenka to u ciebie jak u mnie z tymi torbielami u maluszka. Ja po usg dostałam od razu skierowanie do kliniki na szczegółowe badania, zobaczymy idę jutro.Dowiem się więcej. Mówiła ci coś jeszcze o tych torbielach ?Ja się bardzo martwię .Gratuluje też chłopca. kukurydzianaa hmmm no tego to nie słyszałam żeby johnsona do seksu używać .Oby ci podrażnienie szybko zeszło. ![]() Le La ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() malaMigotkAaa dobre rozwiązanie z tymi spodniami zonkaTomaszka Ja od początku ciąży mam chcice na kebaby i cheesburgery i pozwalam sobie raz w miesiącu.Akurat kebab nie jest aż tak nie zdrowy.Mięsko bez tłuszczu dużo warzyw i już ![]() tajeczka super brzusio ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#958 |
Raczkowanie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 4
Melduje sie i ja
![]() ![]() Sent from my HTC Desire C using Wizaz Forum mobile app |
![]() ![]() |
![]() |
#959 |
Zakorzenienie
|
A kupić muszę jeszcze:
Pażdziernik Stojak pod wanienke tega drewniany Wanna 102 cm tega capucino misie Fotelik tega capucino misie Myjka bo ecru Druga pościel na zmiane+rożek Listopad: łóżeczko materac Płyn do kąpieli z oliwką Nivea Puder Nivea Krem na każdą pogode Nive sudocrem rumianek do picia dla dziecka oiliatum krople na kolke bobotic bephanten na brodawki i odparzenia Grudzień: Wózek nosidło Chusteczki do pupy x3 Pampersy Styczeń: Podgrzewacz do butelek Laktator+sterylizator Niania elektroniczna Rozłożyłam sobie to na miesiące ale jak tak dalej będę się nudzić to pokupuje szybciej ![]()
#960 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:16.