|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#932 | |||||
Zadomowienie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Cytat:
![]() A jak rodzice zareagowali? U nas jak się wczoraj okazało, teść nie załapał ostatnio, że po raz drugi zostanie dziadkiem, tylko myślał, że się dopiero staramy ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Takie wolne miałam, że hej. Padnięta jestem tak samo jak po 8h pracy ![]() ![]() Dlatego dobranoc, bo pobudka o 6 ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#933 |
Wtajemniczenie
|
Witam Przyszłe mamusie
![]() Mogę się przyłaczyć? Również w czerwcu zostane mamą ![]() Termin mam na 19.06
tęsknie. nie ważne, czy jesteś jeden kilometr ode mnie, czy tysiąc kilometrów ode mnie... i tak tęsknie . Krzyś: http://www.suwaczki.com/tickers/dxgi3ew1dblq93ps.png Nasze Maleństwo: http://www.suwaczki.com/tickers/orefskjolqcz6tby.png |
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Zakorzenienie
|
Hej!
Wróciłam do domu prawie 1,5 godziny temu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#935 |
Zakorzenienie
|
No więc tak, z tymi mdłościami to nigdy nie może być dobrze
![]() ![]() ![]() ![]() Lolja witaj ![]() Pisałyście o reakcji rodziny, powiem wam że były bardzo dobre, (poza jedną osobą, no ale to nie jest temat na forum publicznym) Tak to powiem wam że rodzice moi prze szczęśliwi że po raz 14 zostaną dziadkami ![]()
#936 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ehhh to coż tak to już bywa, że czasem fajnie dostać jakies ubranka czy zabawki od kogoś ale są rzeczy które każda mama chce sobie sama zakupić jak np. wózek ale przypuszczam, że mój mąż zareagował by dokładnie tak jak Twój ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Też tak miałam, jakbym nic nie zjadła to mdłości by mnie dopadły ale jak zjadłam za dużo to też nie najlepiej się czułam ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny ;-)
Ja wczoraj byłam na badaniu krwi i moczu, potem runda po mieście- załatwianie zaświadczeń do kredytu Jutro USG genetyczne na 10.00 Poza tym jest coraz lepiej ![]() Lolja Witaj. Napisz coś więcej o sobie ANTERIA Ja też tak miałam z mdłościami, nie jeść mdłoście, po zjedzeniu tez mdłosci- masakra! Ale to mija, jeszcze chwilka malin30Bardzo dobrze, że nie uświadomiłaś do końca lekarza, ja też tak robię- i wcale nie mam wyrzutów sumienia ![]() ![]() beat@ co do migreny- jak tylko czujesz, że to nie jest zwykły ból głowy- od razu łykasz APAP- nie można czekać, bo potem nie zadziała, Można nawet po 15 minutach łyknąć 2 - tak mi mówiła GIN, paracetamol, który jest składnikiem apapu nie wpływa na dziecko- jest w 100% bezpieczny |
![]() ![]() |
![]() |
#938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj, opowiedz coś o sobie ![]() Widzę że masz termin taki i ja ![]() Właśnie grzeszę. Szwagro przywiózł mi wczoraj od siostry Magis Starsy z Milky Way ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#939 |
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewczyny
![]() Coś o mnie. OM 8 września, TP 15 czerwca, dziś jest 10t2d. Od początku mam takie mdłości, że ledwo funkcjonuję. Od początku też plamiłam, a na ostatnim badaniu wyszło, że mam prawie 5cm krwiaka kosmówki no i zakażenie pałeczkami zapalenia pluc. Także leżę, biorę leki i czekam na to, co będzie. Oby było dobrze. Trochę czasem plamię, ale to ten krwiak. Za tydzień mam następną wizytę i mam nadzieję, że już będzie lepiej. To pomarudziłam na dzień dobry ;-) Mam nadzieję, że mnie nie przegnacie ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
#940 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do reakcji naszych rodzin, to u mnie bardzo pozytywnie. Poza tym, że Teściowa ma misje nakarmić mnie za wszystkie czasy. BO JESTEM W CIĄŻY to musze.. a taka pyszna zupka, a jaki kotlecik, i surówka taka ważna... A ja nie potrafię dużo zjeść, Kocham, ale muszę mało a często. Inaczej mi niedobrze aż. Mój maż w ogóle narazie nie myśli o przemeblowaniu mieszkania czy zakupach, ciągle wydaje mu się, że to za wcześnie. On jest taki, że jak się za coś zabrać to raz a porządnie.. Pojechać, kupić, zrobić. Ustaliliśmy, że przemeblowanie w styczniu. Mną się opiekuje i troszczy, jak wraca z pracy to pyta "co tam u Was" haha ![]() Nie poznaje swojej cery ;( Normalnie tak mnie wysypało, że obciach z domu wyjść ;( Nie chce tego leczyć żadnym lekiem, bo to hormony, ale jakaś masakra;( Musze nakładac podkład, by wyjść po bułki. Najgorzej.. Kupiłam mydło aleppo i mam nadzieje, że tak naturalnie troszkę to podleczę. Tęsknie za kawą. Chyba zgrzesze i zrobie sobie takie delikatne latte z pianką <3 podobno jak się piło przed ciążą i się nie przesadza, to krzywda się nie stanie. Chodzi mi o taki delikatny, aromatyczny kawowy napój mleczny, który uwielbiałam.. I do tego cukierek, trufle z Odry <3 Miłego dnia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() Lolja witam ![]() majkela , Aldrin ja również witam w klubie nie rozglądających się za ciuszkami dla dziecka mam ![]() Nie mogę się doczekać już wizyty no i 2 trymestru...nie wiem, jak ja wytrzymam do 4.12 nie oglądając fasolki na usg.. Już się zastanawiam co u niej słychać, jak rośnie, jak teraz wygląda. Staram się nie odliczać, ale to po prostu jest silniejsze ode mnie. A jak tam Wasze smarowidła na rozstępy? Używacie już czegoś? Jesteście zadowolone? Trudno tu mówić o skuteczności ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ---------- Sola1 mnie tak wysypało jakiś czas temu na plecach, po prostu syfy nieziemskie (za dużo słodyczy chyba) i mąż mnie zaczął smarować na noc wacikiem nasączonym wodą z sokiem z cytryny (proporcje pół na pół) i jest o niebo lepiej ![]() Rybka witam i trzymam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#942 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Tak samo uważajcie z internetowymi testami wózków. Nie przeglądałam oczywiście wszystkich stron na których są testy i wierzę, że są fajne i obiektywne strony. Ale kiedyś czytałam o wózku który ja mam - już nie pamiętam co to było, ale było to coś co uważam, że w tym wózku jest super, a tam otrzymało niską notę. ---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
A mnie coś wysypało? ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#943 |
Zadomowienie
|
Jejku, faktycznie, to było do Prowansji
![]() ![]() |
![]() |
#944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#945 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Musi być dobrze, trzeba być dobrej myśli ![]() I fajnie że się ujawniłaś ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#946 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
![]() Cos o mnie? wiec tak: OM 12.09.pierwszy test robiłam 6.10 , i wyszedł negatywny , ale juz podejrzewałam ze coś się dzieje bo jadłam jak wariatka, i brzuch mnie bolał jak na okres ale okresu nie było.. Kolejny test zrobiłam 15.10 i juz były dwie kreseczki. U lekarza byłam dopiero 6. listopada, i wszytko z maleństwem jest dobrze ![]() Teraz kolejna wizyte mam 11.12. a teraz tak z innej beczki to latek mam 21, o ciaży wie kilka osób jak: oczywiście Tż, jego siostra, moja siostra co ze mną mieszka i w sumie sie bardziej domyśliła niż ktoś jej powiedział, i wie jeszcze moja ciotka , która od smierci mamy zastepuje mi ją. W tym tygodniu chcę poinformować ojca
tęsknie. nie ważne, czy jesteś jeden kilometr ode mnie, czy tysiąc kilometrów ode mnie... i tak tęsknie . Krzyś: http://www.suwaczki.com/tickers/dxgi3ew1dblq93ps.png Nasze Maleństwo: http://www.suwaczki.com/tickers/orefskjolqcz6tby.png |
![]() ![]() |
![]() |
#947 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#948 |
Zakorzenienie
|
Lolja, Rybka witajcie
![]() ![]() ![]()
#949 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dzisiaj miałam w pracy kryzys. Najpierw bolał mnie brzuch, tak, że dopiero po nospie przeszło, a ostatnią godzinę przelatałam do łazienki. Obecnie jestem do ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Młody właśnie uczył się w przedszkolu : dzisiaj w Betlejem ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#950 |
Zakorzenienie
|
O kurde, nie widziałam tych świątecznych ikonek, są super
![]() ![]() ![]() ![]()
#951 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#953 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() o i widze,ze beda u nas czworaczki ![]() Dopisac Cie do 1 strony? Cytat:
---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- haha te ikonki tez dzisiaj wyczailam,sa slodkie az chce mi sie juz swiat ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() az musialam je zdublowac ![]()
![]() |
#954 |
Zakorzenienie
|
A jeszcze co do tej emulsji Babydream po nałożeniu dosłownie chwilę odczekać i rozsmarować. A wcześniej chodzi o to, żeby skóra była dobrze osuszona. Ale zakręciłam, ale mam nadzieję, że rozumiecie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#955 |
Zakorzenienie
|
Hejka!
Ale miałam dziś zalatany dzień ![]() Aha, ginek podał mi dwa miejsca, gdzie w 3mieście wykonują badania prenatalne. W necie musiałam tylko znaleźć telefony. I tak szukając tych numerów, dowiedziałam się, że są jeszcze dwie przychodnie i całe szczęście, bo w tych klinikach do końca roku nie ma już miejsc na badania refundowane (prywatnie - proszę bardzo, tylko trzeba wyskoczyć z 5 stów ![]() ![]() ![]() Witam nowe czerwcowe Mamy ![]() Aaa! Ale fajne są te świąteczne emoty ![]()
#956 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A ja nie mam problemów z tym balsamem Fur Mama o którym piszecie i dużo bardziej wolę go od oliwki |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poczekaj, poczekaj ![]() ![]() ![]()
![]() |
#958 |
Zadomowienie
|
Cześć wszystkim
![]() Szczególnie witam nowe towarzyszki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny jadłyście już o tej porze roku pomarańcze lub mandarynki (wiadomo na święta najlepsze)? Tak mi smakują jakbym miała 5 lat i wyjadała je spod choinki ![]() ![]() Poza tym złożyłam w pracy wniosek na taki dość ważny egzamin i muszę się uczyć :/ stwierdziłam, że teraz będzie mi łatwiej to przejść niż później z dzidziusiem... ale jakaś masakra, materiału tyle, że szok, a chęci brak... Jak tu się zmusić? |
![]() ![]() |
![]() |
#959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#960 |
Wtajemniczenie
|
Chętnie ![]() Lolja Lila 21lat, OM 12.09, TP 19.06
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.