![]() |
#931 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu
Cytat:
![]() Co do jedzenia w sklepie to może przytoczę śmieszną historię. Kiedyś w jednym sklepie zdarzyła mi się podczas zakupów awaria kas. Większość klientów zrezygnowała z zakupów. Pozostali tylko ci wytrwali i ci z napoczętym towarem, niektórzy nieźle sfrustrowani ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#932 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, zrozumiałam, ale płacą już po zjedzeniu. Czyli zjadają coś nie płacąc za to ani nie pytając właściciela o zgodę. To tak jakby ktoś sobie coś ode mnie pożyczył nie pytając mnie o zgodę, to to, że potem po godzinie to odda to nie znaczy, że nie dopuścił się kradzieży.
![]() |
![]() |
#933 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#934 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wymyśliłam tego teraz. Całe swoje życie żyje w przekonaniu, że nie wolno kraść. ![]()
![]() |
![]() |
#935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Płaci się po złożeniu zamówienia. Można kupić także na wynos. Paragon należy okazac przy kasie, podobnie jak wychodząc z działu alkoholi (gdzie płaci się osobno).
![]() |
![]() |
#936 |
damn good coffee
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#937 |
Zakorzenienie
|
A jakbym sobie po drodze do kasy flaszkę obaliła, to też ok?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#938 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#939 |
Raczkowanie
|
Przypadkiem tu weszłam, ale ruszyła mnie ta dyskusja, że az wyrażę swoje zdanie. Jestem mama prawie 3 latki i powiem szczerze nie raz zdarzało się, że córka jadła/pila w sklepie. Mówię o takich wiekszych sklepach oczywiście typu biedronka, tesco, Carrefour. Mało tego nie raz sama ja, albo mąż zjedliśmy, wypilismy w sklepie, oczywiście placac za to na podstawie pustego opakowania. Dziewczyny jak jest upał, chce Wam sie pic i wstapicie do takiego sklepu, a kolejka czesto tam jest na kilkanascie minut to nie wierzę, ze nie otworzycie wczesniej sobie, a co dopiero chcącemu dziecku?! Mało tego raz zdarzylo mi się wyjść ze sklepu i nie zaplacic za to- akurat to byla zabawka nie jedzenie, którą to corka za moją zgodą zgarnela sobie z półki, a przy kasie po dluzszym chodzeniu zapomnialam o tym. Dopiero po powrocie do domu znalazlam zabawkę w wozku i nastepnego dnia poszłam, przyznalam sie, przeprosilam i oczywiscie zaplacilam.
![]() Co do higieny jedzenia- macie rację, że nie wiadomo kto tego jedzenia dotykał, no i same dziecko w sklepie może nieźle złapać bakterii, ale bez przesady- w domu też co chwile myjecie dziecku rece? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do drugiego - to ja też nie wiem, gdzie tak się płaci. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#941 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jakby ktoś coś takiego kiedyś wymyślił, to by nie była kradzież, bo właściciel się na to godzi, wysyłając towar do klienta bez zapłaty. Ale widzę, że nie widzisz różnicy jak zwykle. ![]()
![]() |
![]() |
#942 |
Zakorzenienie
|
nie żałuj sobie
![]() [1=150f22149d232a15625e38a 732d46b6c6e220cbb_63e0430 22f3b0;43566676]w niemieckich? [/QUOTE] ![]() Co więcej, w sklepie do którego jeżdżę na te duże zakupy jest kącik z gazetami i krzesełkami (dla znudzonych ![]() ![]() ![]()
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2013-11-04 o 21:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#943 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale przecież to, że nasze dzieci by np. korzystając z naszej nie uwagi włożyło sobie do kieszeni cukierka czy nagryzło inny produkt to nie znaczy, że my jesteśmy złodziejami ![]() Toż dziecko dopiero się uczy i trzeba mu wytłumaczy, że źle zrobiło itp ![]()
![]() |
![]() |
#944 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#945 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie w każdym sklepie internetowym. nikt z góry nie zakłada, że ktoś jest złodziejem i nie zapłaci. nikomu też nie przychodzi do głowy by nazywać kogoś złodziejem bez dowodów.
Nie jestem na tyle młody żeby wiedzieć wszystko J.M. Barrie Afazja, darmowa strona z cwiczeniami! Edytowane przez Luba Czas edycji: 2013-11-04 o 21:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#946 |
jestę wieszczę
|
Wiecie, że jak się planuje dłuższe zakupy, czy w ogóle wyjście z domu, to można zabrać ze sobą butelkę z wodą i przekąskę? Ja tak robię i ramię mi się nie urwało jeszcze od tego nadludzkiego ciężaru
![]() Moja siostra zawsze miała przy sobie picie dla dzieciaków i jakieś biszkopty np. i nigdy nie musiała dawać dzieciom do zjedzenia czegoś niezapłaconego. Przewidzenie, że dziecku może się zachcieć pić albo jeść, jak się z nim gdzieś wychodzi, to nie jest jakaś czarna magia.
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#947 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() na podstawie woreczka ![]() może któraś z jedzących/dających dziecku bułki w sklepie odpowie (a wypowiadało się kilka), bo bardzo mnie to ciekawi serio ![]() podchodzicie do kasy i mówicie "proszę jeszcze doliczyć jedną zjedzoną bułkę" czy jak ![]() i kasjerka wierzy na słowo że zjedzona została jedna a nie np trzy ![]() Pytam, ponieważ parę lat temu mój ojciec ugryzł świeżą bagietkę w Lidlu, którą oczywiście wcześniej wrzucił do wózka i dostał opiernicz od ochroniarza, który powiedział że jest to zabronione, traktowane jak kradzież, bo niby skąd ma wiedzieć czy nie zjadł już 3 bagietek. Ojciec zawstydził się i przeprosił, zdarzyło mu się to pierwszy i ostatni raz. Mnie też było głupio jak ugryzł tą bagietkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#948 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedzenie w sklepie jest niehigieniczne. To dlaczego kupujecie bułki leżące tak w tych pojemnikach, gdzie każdy może w nich pogrzebać, kichnąć na nie czy nakaszleć? To już jest higieniczne? ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#949 |
Zakorzenienie
|
Nie kupuje bułek w supermarketach, bo są zwyczajnie niedobre.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#950 |
Zakorzenienie
|
Z tym to ja się w zupełności zgadzam.
![]()
![]() |
#951 |
jestę wieszczę
|
Bo tak byłoby bardziej elegancko i kulturalnie?
![]()
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną ![]() Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#952 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#953 |
Zakorzenienie
|
Co jest mało eleganckiego i niekulturalnego w stojakach specjalnie wystawionych, żeby brać z nich picie?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#954 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Az strach ostatnio na MzK wejsc, podwojne standardy az bija po oczach. Wy jestescie be i zlodziejki, bo jecie/pozwalacie jesc. Za to moje dziecko moglo, no nic nie moglam zrobic bo sama wyjela. Jak to nic? Trzeba bylo wyjac z reki i wytlumaczyc, ze zje pozniej, proste prawda? Nasunela mi sie inna wizaznka na mysl, udziela sie tu baardzo, swojego czasu wypowiadala sie duzo o kobietach, ktore rodza dzieci po czym wracaja do pracy i pracuja na caly etat lub wiecej malo widzac dzieci. Ze po co im w takim razie to dziecko bylo? Az tu nagle okazalo sie, ze maz tejze wizazanki dlugimi okresami pracuje poza domem. wiec po co to dziecko mu bylo? Po konfrontacji byly teksty :ale to co innego, zupelnie inna sytuacja, zreszta widzimy, ze zle, staramy sie to zmienic. Taaa, teraz, po ilus tam latach, ale wtedy to latwo bylo szkalowac innych? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#955 |
jestę wieszczę
|
No wiesz, dla mnie szczytem elegancji to nie jest, żeby jeść coś, zanim się za to zapłaci, ale widzę że jestem odosobniona w swoich odczuciach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#956 |
Zadomowienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;4356724 7]No ale vixen nie wytlumaczyla, tylko pozwolila zjesc, no nie
![]() Az strach ostatnio na MzK wejsc, podwojne standardy az bija po oczach. Wy jestescie be i zlodziejki, bo jecie/pozwalacie jesc. Za to moje dziecko moglo, no nic nie moglam zrobic bo sama wyjela. Jak to nic? Trzeba bylo wyjac z reki i wytlumaczyc, ze zje pozniej, proste prawda? Nasunela mi sie inna wizaznka na mysl, udziela sie tu baardzo, swojego czasu wypowiadala sie duzo o kobietach, ktore rodza dzieci po czym wracaja do pracy i pracuja na caly etat lub wiecej malo widzac dzieci. Ze po co im w takim razie to dziecko bylo? Az tu nagle okazalo sie, ze maz tejze wizazanki dlugimi okresami pracuje poza domem. wiec po co to dziecko mu bylo? Po konfrontacji byly teksty :ale to co innego, zupelnie inna sytuacja, zreszta widzimy, ze zle, staramy sie to zmienic. Taaa, teraz, po ilus tam latach, ale wtedy to latwo bylo szkalowac innych?[/QUOTE] Dokładnie, też to widzę u kilku osob. I ta ciągła krytyka... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#957 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#958 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak zle i tak niedobrze, tak to juz jest na MzK ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#959 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
nie wiem co mojego ojca napadło, że ugryzł tą bagietkę ![]() Podejrzewam, że ochroniarz przyczepił się (i moim zdaniem słusznie!), bo trzymał nadgryzioną bagietkę przez chwilę w ręce. Mnie było głupio i zanim ochroniarz się przyczepił sama zwróciłam mu uwagę, że zachowuje się niewłaściwie. A najlepsze jest to, że nie potrafił wytłumaczyć dlaczego ugryzł, to był chyba jakiś dziwny odruch .. To prawda, został potraktowany jak złodziej (słusznie) i dostał ostrzeżenie. Oczywiście zapłacił za bułkę. Nadgryzioną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#960 |
Zakorzenienie
|
[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;4356738 1]Haha, tak, ja zawsze jestem obladowana jak dziki osiol , zawsze mam pod wozkiem jedzenie, wode, zabawki, folie przeciwdeszczowa, 2 pary kaloszy bo nigdy nie wiadomo kiedy zacznie padac, mam tez po powrocie ze szkoly dodatkowo torbe z lunchu, worek z ubraniami na w-f, plus torbe na czwiczenia. A potem i tak jest zle, bo przyjdzie taka jedna i napisze, ze widziala matke z trzylatkiem w wozku. A jak kuzwa mam to wszystko nosic i jeszcze dwojke dzieci pilnowac.
Tak zle i tak niedobrze, tak to juz jest na MzK ![]() Plus jeszcze doczepi się wielce ważny pan ochroniarz i zacznie sprawdzać czy czasem jedzenie i picie, które wlekłaś z domu, nie jest sklepowe i w tym momencie i tak wychodzisz na złodzieja ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:19.