|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Holandia
Dziewczyny to wpisujcie ktora z was jest na 100% pewna co do tego spotkania, bo jak na razie to cosik trzy osoby ze mną
|
|
|
|
|
#932 |
|
Raczkowanie
|
O, Sky1980, Ty juz chyba jedna taka kawe zaliczylas ze Sweetie, nie?
.Wiec jako weteranka jestes jak najbardziej mile widziana... . No dobrze, juz wiemy, ze musi byc to w weekend i wiemy, ze Sweetie ma zajety styczen. To moze trzeba strzelic jakims konkretnym weekendem w lutym i w ten sposob pojdzie nam szybciej?
|
|
|
|
|
#933 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez sie pisze
![]() No wiec ktorego lutego? Sobota czy niedziela a moze piatek wieczor? pozdrowionka Basia |
|
|
|
|
#934 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam do was ważną sprawe, bardzo zalezy mi na odpowiedzi. jak przedstawia sie sprawa pracy w Holandii jako opiekunki do dzieci?? czy łatwo jest ją dosatc, duzo jest tam ofert? czy któraś z was pracowała lub pracu jako opiekunka?
|
|
|
|
|
#935 |
|
Zakorzenienie
|
jak znasz niderlandzki to zasadniczo nie ma problemu...
|
|
|
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
niderlandzkiego nie znam, tylko angielski. ale przecież sa tez rodziny polskie poszukujące opiekunek
|
|
|
|
|
#937 |
|
Zakorzenienie
|
no ale polska rodzine to ci nie bedzie tak łatwo znalesc..no i niestety nie zarobisz tyle..
|
|
|
|
|
#938 |
|
Zakorzenienie
|
A to się jeszcze zapytam, bo nie moge konkretnych informacji znaleźc w necie
czy w Holandii sa polskie szkoly lub przedszkola??
|
|
|
|
|
#939 |
|
Zakorzenienie
|
juz ktos kiedys o to pytał. moze ty. nie wiem czy są. mało prawdopodobne. szkól na pewno nie ma. przedszkola..kto wie..
|
|
|
|
|
#940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Temat był poruszany w tym wątku-przeczytaj dokładnie jeśli chcesz coś więcej wiedzieć to zadaj konkretne pytanie.A co z tym spotkaniem dziewczyny? |
|
|
|
|
|
#941 |
|
Zakorzenienie
|
Drogie Holenderskie wizazanki!!
Chcę założyc kosmetyczny wątek wymiankowy tak jak mowiłam, zeby sie wymieniać w NL. Pytam czy są chetne? Jezeli nie to nie mam co go wystawiać... Dajcie znac!! |
|
|
|
|
#942 |
|
Zakorzenienie
|
Moze jednak ktos sie skusi....
http://www.wizaz.pl/forum/showthread...62#post6461462 Zapraszam!! |
|
|
|
|
#943 |
|
Zakorzenienie
|
Co tutaj tak cichutko an forum?
|
|
#944 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie nie wiem
![]() ![]() zapraszam na moj watek
|
|
|
|
|
#945 |
|
Przyczajenie
|
Witam Was serdecznie!
piszę bo mam wielką prośbe dotyczącą mojej pracy licencjackiej, czy moglibyście poświęcić chwilkę na wypełnienie mojej ankiety? Dotyczy ona reklamy i wpływu na proces zakupowy, jest ona w języku angielskim. Znajdziecie ją tutaj: http://www.my3q.com/go.php?url=tinapawlak/75027 wydaje mi sie że nie naruszam regulaminu więc mam nadzieje, że moderator nie będzie sie gniewał .Z góry dziękuje, Karolina |
|
|
|
|
#946 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny nie wierzcie w te ankiety, na dodatek od osoby ktora ma jednego posta-ja w taki sposób kiedyś zamuliłam sobie na maksa kompa.
Jesli się mylę to sorry!
|
|
#947 |
|
Przyczajenie
|
Szkoda, ze masz taką opinię ale ja nie mam złych intencji, po prostu potrzebuje szybko przeprowadzić ankietę do pracy licencjackiej.
Karolina |
|
|
|
|
#948 |
|
Przyczajenie
|
no własnie. tak sobie wszystko czytam i chyba zaczynam watpic co do wyjazdu z dziecmi do holandii. mój maz pracuje obecnie w nijmegen wczesniej niedaleko utrechtu. byłam juz tam kilka razy w odwiedziny. planujemy wyjechac do holandii i tam juz zamieszkac wraz z dziecmi. mam problem bo córka własnie chodzi do klasy zerowej w polsce i niewiem jak to jest w holandii z podstawówka. nie umiem sobie wyobrazic jak dziecko moze chodzic do holenderskiej szkoły gdzie wogóle nie zna jezyka. w sumie ja tez nie. jedynie co maz potrafi dogadac sie z holendrami bo z nimi pracuje ale to tez tylko po niemiecku. po waszych wypowiedziach mam straszny metlik w głowie. niewiem jak mam to wszystko załatwic. pomózcie w miare mozliwosci
|
|
|
|
|
#949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wg mnie bez znajomości żadnego języka, jechać do innego kraju to duże ryzyko. Może lepiej najpierw podszlifować język w PL lub przyjechać tutaj na wakacje i pójść na jakiś kurs a wtedy podjąć (wg mnie) poważną decyzję co do tego aby zostać w NL z całą rodziną(zwłaszcza mam na myśli dzieci). Powodzenia
|
|
|
#950 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#951 |
|
Zakorzenienie
|
to w Holandii jest polska szkoła??
|
|
|
|
|
#952 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#953 |
|
Przyczajenie
|
szkoła prowadzi program edukacji zgodny z MEN i dziecko wracajace do polski po pobycie w holandii moze kontynuowac program nauczania. sa wystawiane normalne swiadectwa. gdybys potrzebowała adresu lub telefonu to posiadam taki pozdrawiam
|
|
|
|
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
a czy w necie można cos o tym przecztac?? jeste jakas stronka?? jak tak to bardzo prosiłabym o jakis link
|
|
|
|
|
#955 |
|
Przyczajenie
|
wiesz co? musze sprawdzic email bo pisałam z pania dyrektor z tej szkoły i chyba mam. w sprawie jakis pytan mam email do szkoły w den haag. zaraz sprawdze
|
|
|
|
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
byłabym wdzieczna
|
|
|
|
|
#957 |
|
Przyczajenie
|
www.spk-haga.nl posiadam tylko taka. tam w sumie niewiele sie dowiedziałam. dopiero jak napisałam email doszłam do tego czego potrzebowałam.pozdrawiam
|
|
|
|
|
#958 |
|
Przyczajenie
|
to jest w sumie jedna szkoła jaka znalazłam zgodna z polskim programem nauczania. ale cieszy mnie to ze dzieci w tej szkole korzystaja z ksiazek"wesoła szkoła". moja córka musiałaby nadrobic zaległosci bo w NL nauka zaczyna sie od 5 roku zycia. nie bedzie to duzym problemem dla niej poniewaz tutaj w polsce korzysta z tych samych podreczników co w NL
|
|
|
|
|
#959 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#960 |
|
Zakorzenienie
|
tak, bardzo dziekuje, napisałam maila do nich i teraz czekam na odpowiedź
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:04.

.