|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 |
Konto usunięte
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Moi dziadkowie obchodzili w styczniu 65 rocznice ślubu
![]() ![]() ![]() Mandragorka bardzo oryginalne imię wymyśliliście ![]() My wciąż debatujemy ![]() Zbieram się do tego E'lecreca czy jak to się tam pisze ![]() Co tam dzisiaj serwujecie na obiadki? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Zakorzenienie
|
Dot.: III trymestr !!! O mój Boże, jeszcze trochę i urodzę. Wrześniówki 2014 cz.5
Cześć babeczki
![]() Nie było mnie kilka dni a tu ładnych parę stron ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:18 ---------- Dzanet ja kupowałam sczzoteczkę i grzebyczek jak były artykuły niemowlęce w biedronce (z disneya) i w sumie jeszcze nie odpakowywałam, dopiero po Twoim komentarzu ![]() ![]() ![]() a i właśnie patrzę że grzebyczek ma na końcu każdego zęba taką kuleczkę, Twój też? Mo_nika wyobrażam sobie co czujesz po sterylizacji ![]() ![]() Niestabilna fajnie dostać trochę rzeczy! Wózek elegancki ![]() ircha łooo bobas niezły, ponad 5 kg to już mały gigancik ![]() Metam ja stosowałam syrop z cebuli (aż mnie od niego zgaga paliła, ale chyba przesadzałam z ilością ![]() ![]() ![]() Simran cieszę się, że już wyszłyście ![]() ![]() Szoonka pamiętamy ![]() ![]() aisa co do imienia to mam podobnie... Niby już wybrane mamy Zuzanna, ale kurczę i tak przychodzą do głowy myśli, ze może jednak inne... czy to jest odpowiednie... ![]() edit: właśnie doczytałam że gdyby nie DE to byłaby Zuzia ![]() ![]() Ania 9106 witaj z powrotem ![]() moja mała też jeszcze nie jest ułożona główką, czasami się boję że nie zdąży się tak ułożyć... Widziałam że niektóre z Was ładnie się obkupiły, chyba dzanet i agnes ![]() ![]() ![]() No i gdzie Asia...
Edytowane przez Ana*** Czas edycji: 2014-06-23 o 11:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#933 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Ania, Simran cieszę się że wróciłyście już do domku ![]() ja nadal u mamy w odwiedzinach ![]() jutro WIZYTA , nareszcie bo ostatnia byłą 5 tyg.temu ze względu na urlop mojego gina. Nie miałam żadnych niepokojących dolegliwości więc mam nadzieję że nie okaże się przez ten dług czas np.szyjka mi się skróciła ![]() Miłego dnia dziewczynki ![]()
![]() |
#934 |
Zakorzenienie
|
U nas był weekend imprezowy
![]() ![]() Mąż miał urodziny w sobotę, był grill: rybka, kiełbaska itp. niestety potem nie było za wesoło, chyba coś mi stanęło na żołądku bo wymiotowałam okropnie kilka razy... Aż się bałam o małą czy takie ataki, wstrząsy i wykręcanie jelit na drugą stronę krzywdy jej nie zrobi... Wczoraj już było ok i byliśmy na imieninach u tżta babci ![]() A i coraz gorzej z moimi żebrami ![]() ![]() Taki ból wdaje mi się po prawej stronie żeber. Domyślam się, ze to rozciąganie i to pewnie dlatego, a że zawsze miałam bardzo mało cm pod biustem - to by wszystko wyjaśniało... miałam zawsze biustonosze o obwodzie 60cm i problem z ich kupnem. No ale dla małej wszystko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#935 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Zadomowienie
|
Ana córeczka troszke sie rozpycha w zebrach i nic na to nie poradzisz niektorym znow biodra bola czy cos innego. Takze musisz wytrzymac
![]() A skoro obwod stanika sie zmienil to na pewno sie rozciaga wszystko, podobno potem wszystko sie schodzi. Biodra zawsze sie rozchodza i potem wraca wszystko na swoje miejsce cialo przygotowuje sie do porodu ![]() Moj brzuszej idzie do przodu poki co nic mnie nie boli, jedynie widok kg na wadze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#937 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo podobało mi się Liliana ale to odrzucił z biegu na samym początku ![]() ![]() Kiedyś myślałam o Kalinie, Kalinka nie brzydko przecież ![]() ![]() Ma dobrze trochę hehe ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#938 |
Zadomowienie
|
Moj tato ma chyba zastrzezenia do imienia Maja w mojej rodzinie kazdy ma imie po swietym czy blogoslawionym i on chcial zeby wnuczka tez miala. A Maja to nie jest swiete imie ale mama mowila zebym sie nie przejmowala taka glupota ze tacie i tak sie spodoba. No i doszlam do wniosku ze skoro pierwsze imie nie bedzie po jakims Sw. to bedzie Maja Malgorzata
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:00 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Dostalam ladnego smsa od meza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 79 dni do końca ![]() ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- http://pl.m.wiktionary.org/wiki/Indeks:Polski_-_Imiona |
|
![]() ![]() |
![]() |
#940 |
Rozeznanie
|
Nie pojechałam na IP. Mały fikał sobie, mnie dalej troszkę boli w lini gdzie dostałam tym cholernym wózkiem. Ale podejrzewam że to moje mięśnie oberwały i tyle. Ale strachu się najadłam.
No i jak od tygodnia miałam po jednym skurczu przepowiadaczu dziennie ( twardnienie brzucha i ból jak na okres ale o większym zasięgu na brzuchu i trochę mocniejszy i z lekkim parciem na kręgosłup) tak wczoraj miałam 2 i dzisiaj już też miałam 2. Także sama z siebie leżę i się oszczędzam. Tak się zastanawiam czy to nie za szybko na takie skurcze. Czytałam Mamy lipcowe i właśnie tak opisywały skurcze przepowiadające. Także domyślam się że skoro u mnie tak samo się objawiają to właśnie są one. Także dzisiaj leżę, odpoczywam, jem, i oglądam co w tv się nawinie ![]() I coś mnie kuje mniej więcej w miejscu gdzie normalnie są jajniki. Po lewej stronie. Nie wiem gdzie teraz posiadam jajniki i co znajduje się w miejscu gdzie były normalnie. Kiedyś właśnie w tym miejscu mnie kuło lekko jak owulka była. A teraz ból jest inny, i dłuższy. Ja się chyba rozpadam w tej ciąży ![]() Jeszcze moja psina która poszukuje swoich urojonych szczeniaków..... No mówię Wam cyrk na kółkach.... Wczoraj pochowałam jej wszystkie zabawki, które traktowała jak szczeniaki, to dzisiaj patrzę a ona to samo robi z parasolką............... Ale teraz wyleguje się ze mną w łóżku i się tulimy ![]()
#941 |
Zadomowienie
|
LAtte kochani
![]() ![]() Kurde ostatanio mi jakos waga do przodu za duzo idzie. Niby sie nie zmienilam a tu kg w gore. Maz mnie wspiera mowi ze nie wygladam przeciez zle ze po ciazy on sie zajmie mala a ja bede cwiczyc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#942 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jakoś wytrzymamy ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#943 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Lecia u mnie 80 ![]() ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() Mój kalendarz ciąży ![]() http://bellybestfriend.pl/graph/d837...d1859748377dae Edytowane przez Mo_onika_ika Czas edycji: 2014-06-23 o 12:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#945 |
Zadomowienie
|
Kurde co tu robic jak juz wszystko zrobilam hym... w sumie obiad musze przygotowac.
|
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
Zadomowienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;47000470]
Co tam dzisiaj serwujecie na obiadki? ![]() ja gotuję dziś pulpety w sosie pomidorowym i młode ziemniaczki z koperkiem ![]() na deser chyba machnę jeszcze galaretkę z truskawkami, chociaż niby mam jeszcze ciasto, które piekłam na niedzielę ![]() aż spojrzałam w mój kalendarz i u mnie jeszcze 89 dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#947 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() U mnie zostało 78 dni do finiszu ![]() Edytowane przez humant Czas edycji: 2014-06-23 o 12:26 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#948 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziś oszczędnie zrobię zupę wiosenną, ale taką że łyżka staje. Po ostatnich makaronach mam ochotę na dużo warzyw ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#950 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Rozeznanie
|
No lipcowe już w kwietniu rozpoczęły
![]() To już końcówka i podejrzewam że już od lipca coś się może zacząć.... Oby nie i żeby tylko dzidziusie jak najdłużej siedziały w ciepłych brzuszkach ![]() Co by tu na obiadek zrobić ![]() ![]() ![]()
#952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sierpniu to chyba jeszcze nie tak źle,ale trzy miesiące wcześniej! Oby żadnej z nas się to nie zdarzyło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#953 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oj wszystko sie zdarzyc moze, a ja mam jakies przeczucie ze urodze w sierpniu a nie 6 wrzesnia :P moim zdaniem lepiej przed terminem niz po bo bede miec pewnie co chwile skurcze ![]() a dzis malutka caly czas mi skacze po pecherzu, nawet nie mam potrzeby siakania ale skacze i smyra mnie tam caly czas
![]() |
#954 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak sobie myślę, że nasze dzieciaczki na sam koniec ciąży dostają wszystko co najlepsze ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Latte88 Czas edycji: 2014-06-23 o 12:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#955 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#956 |
Wtajemniczenie
|
czesc wszystkim
u mnie koncowka 28 tc, 81 dni do terminu i jutro wizyta u lekarza. dzidzia od wczoraj kopie tak jak zawsze, ciche dni minely. cieszy mnie to przeogromnie bo uwielbiam te kopniaki ![]() od wczoraj boli mnie prwa pachwina jak chodze. czy to moze byc normalne czy raczej nie?
Małżeństwo to diament szlifowany całe życie... 20.04.2013 ![]() Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę, Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę, Jestem przy Tobie od pierwszego grama, Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama ![]() 12.09.2014 ![]() 20.02.2017 ![]() czekamy.... 13.10.2021 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:06.