|
|
#931 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wystarczająco Dobre Panie Domu - część II
już sobie zapisałam i zrobię po weekendzie bo od jutra przez 3 dni w robocie...
|
|
|
|
#932 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wkoncu piatek i urlooooop
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
Piątunio !
|
|
|
|
#934 |
|
Zakorzenienie
|
Kraven, o rany, współczuję
Ja dzis ostatni dzien w obecnej pracy ! ![]() Myślałam, że porobię sobie przetwory popołudniu w TM i go obczaję na spokojnie, ale nie, bo trzeba do dziadka jechać, moja mama obrażona, cyrk... Jutro idziemy na wesele: - Tż niewyczyszczony garnitur, brak krawata - ja: niewydepilowane nogi, brak fryzury i pomysłu, nie przymierzyłam sukienek (nowa chyba będzie ciasna i ubiorę inną), nie zrobiłam sobie maseczki Nie mówiąc o tym, że mam miliard zaległych spraw do załatwienia + w domu A wszyscy wszystko chcą właśnie teraz....
|
|
|
|
#935 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz, jak jestem pon,wt, czw w pracy 9-21, pt do 16 i potem musze jchac do dziadka, a w srode caly dzien cos zalatwiałam, no to za dużego pola manewru nie ma
![]() Dlatego już marzę żeby pracować do 16, bo wtedy codziennie coś można zrobić, a nie że jestem w domu przed 22, ogarne ledwo obiad, zamienie dwa słowa z TŻtem i trzeba iść spać... |
|
|
|
#937 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ja zaczynam dziś długi weekend. Cudownie
|
|
#938 |
|
Konto usunięte
|
Dotka no domyślam się i nie pisałam tego złośliwie
![]() ---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- a wracanie do domu przed 17tą to prawdziwy luksus i ja to bardzo doceniam On mnie jednak spacyfikował i powiedział, że w Polsce to raczej prędzej ktoś mnie zatrudni na cały a będzie chciał płacić za pół
|
|
|
|
#939 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Melduję się dzisiaj. Jakoś ostatnio w ogole nie idzie mi wizażowanie... |
|
|
|
|
#940 |
|
Zakorzenienie
|
melduję się i ja
od rana akcja, bo... zgubiłam klucze a tam klucze od mieszkania i od biura/kasetki ![]() zadzwoniłam po tżta, żeby przyszzedł z pracy, bo ja nie mogę nawet wyjść z domu, a tu z psem trzeba iść i jeszcze do pracy jechać. dobrze, że rpacuje bliziutk0, to od razu był. do szefa zadzwoniłam, żeby przyjechał, bo nie mam kluczy i nie wejdę przyjeżdżam do pracy, patrzę, a na drzwiach od wc kartka, że znaleziono klucze a była jezcze ewentualność, że po prostu biura nie zamknęłam, ale pamiętałam, że zamykałam także od rana akcja poziomka a tż już zdążył klucze dorobić i zapłacił 40zł no nic, zawsze się przydadzą w razie wu
|
|
|
|
#941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wracam praktycznie podobnie do Męża bo on ma kawałek pieszo a ja tramwaj w jedną stronę 20 minut plus trochę dojścia
|
|
|
|
|
#942 |
|
Zakorzenienie
|
Kash, ja będę 7h pracować, bo od 9 do 16, ale wolałabym w sumie od 8 do 15
![]() Zwłaszcza, że uniknęłabym tych najgorszych korków, które robią się dosłownie o 16:01
|
|
|
|
#943 |
|
Zakorzenienie
|
ja przychodzę 9-17 i... wkurza mnie to
|
|
|
|
#944 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pracuję od 7:30 do 15:00, we wtorki od 7:30 do 17:00. Pasuje mi to
|
|
|
|
#945 |
|
Konto usunięte
|
super macie Dziewczyny! i te co pracują od 7 do 15 i te co tylko 7h
tylko jak czasem jest chory to chodzimy na 7 ![]() Miss Saeki tak w ogóle nie pracować to bym nie chciała, nawet jakby mi płacili lubię kontakt z ludźmi i lubię się czuć potrzebna
|
|
|
|
#946 |
|
Rozeznanie
|
Ja pracuje 7:30 - 15:30
|
#947 |
|
Zakorzenienie
|
ja pracuje od 10-21 o_O
a w nd od 10-20... |
|
|
|
#948 |
|
Zakorzenienie
|
Jak sobie na studiach dorabiałam w weekendy to pracowałam od 10 do 22. Koszmar.
|
|
|
|
#949 |
|
Zakorzenienie
|
Ja po dzisiejszym dniu mam dosyć.
Prowadzę projekt dla rosyjskiego klienta. Nie mówię po rosyjsku, oni nie mówią po angielsku. Ale mój główny kontakt jest z Rosjaninem pracującym w naszej firmie (w niemieckim oddziale) i to on jest taką twarzą do klienta. Ale teraz mieliśmy przygotować pewne dokumenty dla Rosjan. Właściwie to dział jakości je ma zrobić. I od nich mam takiego prawie dziadka z którym współpraca jest straszna. Nie kapuje podstawowych rzeczy, trzeba mu 20 razy tłumaczyć. I zamiast sam robić ten dokument robił ze mną i z inżynierem produkcji. I ten dziadek z jakości zna rosyjski tylko stwiedził "ja nie mam czasu aby zrobić to do środy". Tyle, że zabrał sie za to dzisiaj a wiedział od tym od ponad miesiąca... W ogole masakra... |
|
|
|
#950 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#951 |
|
Zakorzenienie
|
koszmar godzinowy to mam ja :P pracuję na zmiany 7-16 albo 15... 24 :P
|
#952 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny jakie plany na weekend?
![]() u nas będzie pracowicie bo musimy posprzątać mieszkanie, pochować letnie ciuchy i przynieść z piwnicy zimowe, jutro wieczorem idziemy na imprezkę do znajomych (muszę zrobić coś do jedzenia, chyba skuszę się na te muffinki z ciasta francuskiego o których pisała Kraven dobrze by było jakbym w weekend znalazła czas żeby choć zacząć się pakować bo później tylko poniedziałek, wtorek i jedziemy
|
|
|
|
#953 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj fotobudka. Wrócę późno, więc nic więcej nie planuję. Jutro chcemy jechać na targi budowlane, po południu urodziny teściowej. Na niedzielę biorę pracę do domu :/ Muszę zrobić pewne rzeczy do 10.10, inaczej nie dostanę urlopu...
|
|
|
|
#954 |
|
Blond forever!
|
O losie, dobrze, że już dzisiaj piątek
(i na dodatek słonecznyZaczęliśmy tydzień chorobą, TŻ pracuje codziennie po kilkanaście godzin, a wczoraj na dobicie akcja - już wraca, zajedzie tylko po bułki. Następnie dzwoni, że będzie za 2 godziny, bo jakiś palant puknął nam auto na parkingu i czekają na policję 1)nie ma prawo jazdy (odebrali mu ponad rok temu i nie wyrobił nowego po roku) 2) auto nie jest jego 3) auto jest szwagra 4) auto jest na niemieckich blachach 5) ubezpieczenie OC jest krótkoterminowe na żonę szwagra 6) koleś miał 1,5 promila Jak mi TŻ o tym opowiedział, to w pierwszej chwili myślałam, że jaja sobie ewidentnie ze mnie robi. I oczywiście po spędzeniu ponad godziny na dworzu wrócił z temperaturą 37,7 ![]() Zaparzyłam Teraflu, kazałam zmienić piżamę i dalej w kimę... Przed pracą miał 38... Ale pójść musiał, to nowa praca. A jeszcze we wtorek będzie się musiał zwolnić, bo ma wezwanie do sądu przez tego palanta od auta Pracuję na pełnych obrotach, może mi się uda wcześniej wyjść, podratować tego zdechlaka... Kash - myślisz, że jeżeli przygotuję dzisiaj cały farsz do zapiekanki pasterskiej to mogę ją wstawić na noc do lodówki i jutro po południu upiec?
|
|
#955 |
|
Zakorzenienie
|
ja jutro lecę się zapisać chyba do szkoły, potem musimy z tżtem trochę ogarnąć mieszkanie a wieczorem idziemy z kolegą na urodziny jego "ex" o ile to można tak w ogóle nazwać
ale powiedziała, że i tak mamy przyjść więc idziemy i zastanawiam się, co zabrać ze sobą, ale chyba zrobię muffinki z nutellą i tyle
|
|
|
|
#956 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:26 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ---------- Cytat:
a farsz myślę, że spokojnie możesz zrobić dziś a upiec jutro |
||
|
|
|
#957 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, jestem chwilę na wifi. Pozdrowienia i pozytywna energia z upalnej Malty!
|
|
|
|
#958 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#959 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Kash, mnie czeka weekend masakra, dopiero przed chwilą mi dziecię padło, siadłam na chwilę, a zaraz muszę się ostro brać za robotę i jak TŻ wróci to go też do roboty zagonić. Plan: - posprzątać gruntownie całą chałupę - powymieniać rzeczy letnie z zimowymi - zrobić porządek w szafie - poprać, poprasować - może zaprosić rodziców na obiad - dokończyć naukę - spakować materiały do nauki, siebie, tŻta i pół domu dla dziecka - dokupić to o co się zorientuję że nie mam/mam za mało - na niedzielę popołudnie dojechać do warszawy - coś tam ze sobą zrobić żeby nie wystraszyć stolicy - dożyć i nie zwariować ruszam zad i idę która zgadnie co bym zjadła???
|
|
#960 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale jaja z tym facetem Blondi. Niech sie Tz kuruje szybko
![]() przypomnial mi sie nowy wczorajszy odcinek South Parku - zalozyli na kickstarterze firme z glownym zalozeniem, ze maja nic nie robic i dostawac za to kase U mnie piatek pracowity, bo rano dostalam tel z oferta namalowania muralu do baru sushi, pojechalam, zobaczylam powierzchnie, zgodzilam sie i jutro bede malowac japonska fale. I moze dadza mi jeszcze jedno zlecenie w tym samym barze, bo jest duuuzo do zrobienia. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:24.

Pierś z kurczaka smażę w przyprawie, ryż gotuję (ja ogólnie preferuje brązowy, ale biały w tym daniu jest bardziej sycący), dodaję pokrojonego ananasa z puszki, rodzynki i do tego sos - majonez wymieszany z curry, posypuję pietruszką 

rozumiem, że to co odpoczęłaś na urlopie bardzo szybko wytracisz w związku z tym stażem
już do niego dzwoniłam i umówiłam na wizytę jak tylko wrócę z urlopu, zwykle o takih rzeczach pamiętam a teraz mi umknęło, czas zdecydowanie za szybko leci!
A wszyscy wszystko chcą właśnie teraz....

13.03.2008

dobrze by było jakbym w weekend znalazła czas żeby choć zacząć się pakować bo później tylko poniedziałek, wtorek i jedziemy