Mamusie Kwietniowe 2015! cz.IV - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-30, 11:00   #931
Majka232
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.IV

Witam Drogie Panie
Byłam na zakupach (znowu ) i kupiłam sobie buty w CCC o takie dokładnie: http://m.ccc.eu/pl/woman/catalog/cat-3024/333982
Poza tym w H&M jeansy ciażowe i z kuponem wyszły za 112 zł i Młodemu rurki
W SuperPharm do jutra promocja -40% na kosmetyki do makijażu i kupiłam mój ukochany tusz za 27 zł zamiast 45 i podkład w sztyfcie.Są też kosmetyki do koloryzacji włosów 1+1 za grosz

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Majka to w razie czego będziesz ratowała radą. A na jakiej wysokości jest taka blizna? Majtkami da się zakryć?
Blizna jest tuż nad włoskami dowcipnymi Nawet w dosyć niskim stroju kąpielowym nic nie widać. Muszę przyznać, ze ładnie mnie zszyli Służę radą co do cc. Ja przed 1 ciażą duzo ćwiczyłam min.3 razy tyg. i to od kilku lat i moze dlatego wszystko tak dobrze sie zrosło. CC miałam we wtorek przed północą a już w czwartek byłam na chodzie, oczywiscie zgarbiona itp. ale w miarę się czułam. W domu jeszcze jakis czas miałam obawę przed wstawaniem z leżenia więc przyciągałam nogę do brzucha i wstawałam jak kołyska. Bliznę chyba ok.2 tyg.po cięciu smarowałam maścią contractubex i jest naprawdę niewielka.

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
ja się po prostu boję operacji w ogóle. A cc jakby nie patrzeć to operacja. Właśnie robi się w znieczuleniu ogólnym czy tylko od pasa w dól?
Ja w sumie nie wiem jak miałam. U mnie wyszła bardzo stresująca syt. i ja cała sie trzęsłam i nagle film mi sie urwał, chyba dali mi coś na sen. Teraz pewnie będzie od pasa w dół i będę świadoma co mnie przeraża, ale mam nadz.że Tż będzie przy głowie i dadzą mi coś na uspokojenie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
A ja sie juz z rana wkurzylam i wyje! Auto mi stanelo w polowie drogi do szkoly, dobrze ze przy sklepie siedzieli to mi pomogli go zepchnac na pobocze. Do meza zadzwonilam i nakrzyczalam! Kupil sobie auto a wreszcie mi zostawil i moim jezdzi a ja sie uzeram! Mowilam ze mi gasnie co kawalek i sie boje nim jezdzic to przejechal sie i jemu nic nie gasnie! To jak nie gasnie to sobie go przyciagnie po pracy..
Bidulka Też mnie stresują takie sytuacje z autem. Nam ostatnio szfankował immobilizer, ale się okazało że wystarczyła zmiana baterii Zabierz auto mężowi i oddaj mu tego psuja

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
No o wyprzedazach w sklepach, flohmarki rzadko sa w okolicy.No i tez ludziska sie rzucaja.

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

No wlasnie rzeczy dla doroslych spoko ale te dla dzieci sa tak przeczesane, ze dostanie tego co potrzebujesz w odpowiednim rozmiarze graniczy z cudem.
To lipa :/ Może teraz kobietę w ciąży przepuszczą

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
ej nie denerwuj sie!

no to bede obczajac hehe, i puszczac muze

dziewczyny wczoraj nieswiadomie wygralam sporo rzeczy :/
haah nie wiem jak zaplace;p
zapomnialam ze to licytowalam w ogole;p

http://allegro.pl/hm-zebra-komplet-5...716417169.html
http://allegro.pl/czapki-nowe-ff-uni...714295951.html
http://allegro.pl/pajac-dresik-disne...714386115.html
http://allegro.pl/ff-3-szt-uniseks-p...714339072.html
http://allegro.pl/sweter-uniseks-hm-...714360795.html
http://allegro.pl/body-kr-rekaw-unis...714342377.html
http://allegro.pl/pajacyk-cieplutki-...714427378.html
http://allegro.pl/czapka-hm-zabka-i-...711583809.html
http://allegro.pl/pajacyk-z-kapturem...711326675.html
http://allegro.pl/bluzka-hm-rozm-62-...714429831.html
http://allegro.pl/bluza-uniseks-supe...712878039.html

dorbze ze wszystko od jednej osoby. z przesylka wyszlo 98zl
Ale super rzeczy Ja planuję kupić ten komplecik w zeberkę z H&M rozm.62.
Aha - super miałaś dziś sen - zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Dziś idę na "Bezpiecznego malucha" na 17.00 i już się doczekać nie mogę

Któraś z Was też idzie??
Ja jeśli głowa nie będzie bolała to idę

Cytat:
No tylko jak tu zachowac umiar jak ciagle czujesz sie jak taki bezpanski piesek. ktorego ktos przygsarnal i nie moze sie najesc.
Mozna sobie darowac slodycze, fast foody zachcianki, ale jak wygrac z glodem?

---------- Dopisano o 10:45 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Ja bym nie chciala cesarki, bo mnie przeraza to rozcinanie brzucha. Na watku mojegy synka na innym forum dziewczyny po cesarce gorzej dochodzily do siebie. Jedna chciala miec szybko nastepne dziecko, ale nie mogla przez ta cc.
Ale musisz sama podjac decyzje, nie daj sobie tylko wmawiac, ze jestes przez to gorsza matka.
Myślę, że trzeba po głównym posiłku zapychać sie owocami i jeść dużo surówek i zupy

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość
Auto kombi polecam nawet przy 1 dziecku

Na ciśnienie położna poleciła pić czarną mocną herbatė, lepiej podnosi niż kawa i na dłużej

Blackberry nie boisz siė rodzić po cc? Ja reż byłam świadoma i świetnie to wspominam- gadałam z pielęgniarką, słuchałam co się dzieje a potem usłyszałam pierwszy płacz i łzy mi leciały ja chce znowu cc bo boję się powikłań np, pęknięcia macicy
Auto kombi to duze udogodnienie przy dziecku

My przed narodzinami pierwszego synka kupiliśmy kombi, a teraz namawiam Tż żebysmy zmienili na lepsze, bo skoro wtedy byłam w ciaży i była zmiana auta to i teraz (mam bardziej podejście jak Wasi Tż co )

Zjadałam te tosty z jajkiem i serem i wędliną - bardzo dobre mniammmm
Stary 2014-10-30, 11:03   #932
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
No tylko jak tu zachowac umiar jak ciagle czujesz sie jak taki bezpanski piesek. ktorego ktos przygsarnal i nie moze sie najesc.
Mozna sobie darowac slodycze, fast foody zachcianki, ale jak wygrac z glodem?
tez wlasnie. umiar umiarem, najgorsze jest to ze sie je a nie odczuwa sie sytosci, probuje juz malymi kesami, zapychac sie owocami, warzywami, po dwa kubki herbaty, ale nie zawsze pomaga. czasem mam dzien ze rano wypije kawe i moge do obiadu nic, a sa dni,m ze od rana tak ssie, ze 4 drugie sniadania to malo. a jeszcze ja codziennie min 2 litry wody wypijam, wiec tez sie powinno zapychac, ale gdzie tam :P

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 11:06   #933
boleczka93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Witam Drogie Panie
Byłam na zakupach (znowu ) i kupiłam sobie buty w CCC o takie dokładnie: http://m.ccc.eu/pl/woman/catalog/cat-3024/333982
Poza tym w H&M jeansy ciażowe i z kuponem wyszły za 112 zł i Młodemu rurki
W SuperPharm do jutra promocja -40% na kosmetyki do makijażu i kupiłam mój ukochany tusz za 27 zł zamiast 45 i podkład w sztyfcie.Są też kosmetyki do koloryzacji włosów 1+1 za grosz

Blizna jest tuż nad włoskami dowcipnymi Nawet w dosyć niskim stroju kąpielowym nic nie widać. Muszę przyznać, ze ładnie mnie zszyli Służę radą co do cc. Ja przed 1 ciażą duzo ćwiczyłam min.3 razy tyg. i to od kilku lat i moze dlatego wszystko tak dobrze sie zrosło. CC miałam we wtorek przed północą a już w czwartek byłam na chodzie, oczywiscie zgarbiona itp. ale w miarę się czułam. W domu jeszcze jakis czas miałam obawę przed wstawaniem z leżenia więc przyciągałam nogę do brzucha i wstawałam jak kołyska. Bliznę chyba ok.2 tyg.po cięciu smarowałam maścią contractubex i jest naprawdę niewielka.

Ja w sumie nie wiem jak miałam. U mnie wyszła bardzo stresująca syt. i ja cała sie trzęsłam i nagle film mi sie urwał, chyba dali mi coś na sen. Teraz pewnie będzie od pasa w dół i będę świadoma co mnie przeraża, ale mam nadz.że Tż będzie przy głowie i dadzą mi coś na uspokojenie

Bidulka Też mnie stresują takie sytuacje z autem. Nam ostatnio szfankował immobilizer, ale się okazało że wystarczyła zmiana baterii Zabierz auto mężowi i oddaj mu tego psuja

To lipa :/ Może teraz kobietę w ciąży przepuszczą

Ale super rzeczy Ja planuję kupić ten komplecik w zeberkę z H&M rozm.62.
Aha - super miałaś dziś sen - zazdroszczę

Ja jeśli głowa nie będzie bolała to idę

Myślę, że trzeba po głównym posiłku zapychać sie owocami i jeść dużo surówek i zupy

Auto kombi to duze udogodnienie przy dziecku

My przed narodzinami pierwszego synka kupiliśmy kombi, a teraz namawiam Tż żebysmy zmienili na lepsze, bo skoro wtedy byłam w ciaży i była zmiana auta to i teraz (mam bardziej podejście jak Wasi Tż co )

Zjadałam te tosty z jajkiem i serem i wędliną - bardzo dobre mniammmm
Super zakupy
My tez kupilismy ostatnio kombi i tez jestem zdania ze jest duzo wygodniejsze nawet jak sie nie ma dziecka a co dopiero jak sie ma haha

Nasza córcia - Nikola
30.04.15
boleczka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 11:06   #934
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agolandia Pokaż wiadomość
Hej, znów wylądowałam w szpitalu. Z dzieckiem w porządku, ze mną różnie. Nie mam za bardzo siły pisać.
Jak będę w domu (mam nadzieję, że już niebawem), to nadrobię zaległe posty.
Trzymajcie się!
Co ci jest? Trzymaj się i życzę duuużooo zdrówka!

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Moi rodzice są baranami a mój brat bykiem i chyba szczerze wolę aby moje było byczkiem :P hehe
Masz coś do Baranów?

Co do muzyki dla dziecka to jest taki zestaw chyba 12 czy 18 płyt chyba Beethoven dla dzieci - każda płyta do czego innego - relax, zabawa, usypianie itd. Mam te płyty ale rzadko u nas leciały
Stary 2014-10-30, 11:09   #935
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Witam gratki 16t, ja slyszlam ze dzidzia w brzuchu slyszy dopiero od 17 tyg.

?
ja tez tak slyszalam. zaczelam pouszczac wlasnie w 17 tyg ciazy, i sa to dzwieki bardzo glosne, typu odkurzacz, pralka, czyli wibracujne ale powoli tez zaczyna rozpoznawac glos mamy, wiec teraz coraz wiecej bede do brzuszka mowila

---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:07 ----------

Cytat:
Tak mnie cycki bola, ze mi chyba odpadna.
ja tak mam z putkami, nie moge ich dotknac. a staniki tlyko duze push up wchodza w gre. plusem jest to z emoje sutki sa mega duze, jak radary anteny :/ bedzie latwiej dzidzie karmic, ale za to bardziej wrazliwe sa przez to

JAŚ

Stary 2014-10-30, 11:11   #936
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
ja tez tak slyszalam. zaczelam pouszczac wlasnie w 17 tyg ciazy, i sa to dzwieki bardzo glosne, typu odkurzacz, pralka, czyli wibracujne ale powoli tez zaczyna rozpoznawac glos mamy, wiec teraz coraz wiecej bede do brzuszka mowila

Moje drugie dziecko na pewno będzie rozpoznawać głos brata, bo On bardzo dużo i głośno śpiewa i to tak śpiewa, ze nasz pies zaczyna z nim wycio-śpiewanie, a wczoraj to nawet na leżąco przez sen psinka śpiewała
Stary 2014-10-30, 11:13   #937
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Haha ja tez nie mam ani jednego znicza a przy okazji wszystkich sw. bedziemy rozdawac zaproszenia na slub, chyba zaczynam sie denerwowac
pierwszy stresik.. ajj pamietam to ni denerwuj sie, wszystko potoczy sie tak jak sobie planujecie

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
20' w mieszkaniu a mnie trzesie jakbym miała z 10:P
podkoszulek bluzka i bluza spodnie papucie skarpetki i dalej mi zimno
masakra :P co bd potem?:p
na obiad łazanki bo kiełbasy w domu mam dużo :P więc będzie pierdzonko
to mi znowu wiecznie goraco a stopy i rece zime jak lody, ale to od zawsze

JAŚ

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-30, 11:16   #938
niezawsze
Zakorzenienie

Agolandia trzymaj sie!

Soniuszka szalejesz, fajne ubranka

ja w lozku jeszcze, zbieram sily do sprzatania mieszkania, bo wyglada jak po wojnie, a jutro gosci mamy

Tez mialam fajne sny jeden cos tam z tz'tem, a drugi o dzidzi, ktora pieknie umiala z cyca jesc tak szeroko buzie otwierala

Maciuś

Edytowane przez niezawsze
Czas edycji: 2014-10-30 o 11:20
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 11:17   #939
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Hej, znów wylądowałam w szpitalu. Z dzieckiem w porządku, ze mną różnie. Nie mam za bardzo siły pisać.
Trzymajcie się!
trzymaj sie

JAŚ

Stary 2014-10-30, 11:19   #940
niezawsze
Zakorzenienie

Sylwia, ale putki jak raxary wystajace? Ja mam dosc szerokie i nie wchodzil caly do buzi Mai i dlatego ciezko bylo nam karmic

Maciuś
Stary 2014-10-30, 11:20   #941
kordelka85
BAN stały

Cytat:
tez wlasnie. umiar umiarem, najgorsze jest to ze sie je a nie odczuwa sie sytosci, probuje juz malymi kesami, zapychac sie owocami, warzywami, po dwa kubki herbaty, ale nie zawsze pomaga. czasem mam dzien ze rano wypije kawe i moge do obiadu nic, a sa dni,m ze od rana tak ssie, ze 4 drugie sniadania to malo. a jeszcze ja codziennie min 2 litry wody wypijam, wiec tez sie powinno zapychac, ale gdzie tam :P
Dokladnie. Tsakie zapychacze nie syca, poza tym na owocach i surowkach tez przytyjesz jak jestes taka glodna, ze zjesz ich tone.
Nie mas rady, w druga ciaze musisz szybko zajsc i wyrzygasz to co zjadlas w pierwszej.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-30, 11:21   #942
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

dla mnie zupy to najgorsze rozwiazanie bo po godzinie czuje sie jakby nie jadla wcale ale czasem robie, bo lubie. ale wteyd 3 talerze to malo F

JAŚ

Stary 2014-10-30, 11:22   #943
kordelka85
BAN stały

Cytat:
j
ja tak mam z putkami, nie moge ich dotknac. a staniki tlyko duze push up wchodza w gre. plusem jest to z emoje sutki sa mega duze, jak radary anteny :/ bedzie latwiej dzidzie karmic, ale za to bardziej wrazliwe sa przez to
Ja tez mam takie wielkier i bylo zupelnie odrwotnie nisz mowisz, malego bylo ciezko karmic, ale nie bolaly.
Stary 2014-10-30, 11:22   #944
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Moje drugie dziecko na pewno będzie rozpoznawać głos brata, bo On bardzo dużo i głośno śpiewa i to tak śpiewa, ze nasz pies zaczyna z nim wycio-śpiewanie, a wczoraj to nawet na leżąco przez sen psinka śpiewała
hah ale to dobrze! dzidzia od razu bedzie kochala brata i psinke

JAŚ

Stary 2014-10-30, 11:24   #945
rosarioV
Zakorzenienie

Kto chce skarpetki tego już nie muszę kupować ciuszki od kuzyna chyba musi być chłopak :P a wiec skarpetki pieluszki tetrowe czapeczki sliniaczki pajacyk rampersy bluzeczki spodenki. ah... kaftaniki hehe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1414667643476.jpg (120,3 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1414667784275.jpg (106,2 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1414667867416.jpg (94,2 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1414667892993.jpg (98,5 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1414667981539.jpg (123,0 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1414668127021.jpg (99,9 KB, 11 załadowań)

Razem: 21.05.2010
Ślubujemy: 21.10.2017
rosarioV jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 11:25   #946
kordelka85
BAN stały

Cytat:
dla mnie zupy to najgorsze rozwiazanie bo po godzinie czuje sie jakby nie jadla wcale ale czasem robie, bo lubie. ale wteyd 3 talerze to malo F
Jakbym czytala swoj pamietnik z poprzedniej ciazy.
Stary 2014-10-30, 11:27   #947
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
jestes baranem?

kciuki za usg!
Hehe raczej

Maciuś
Stary 2014-10-30, 11:28   #948
rosarioV
Zakorzenienie

wie ktoś jak nazyają się te fajne bamboszowate ubranka na drugim zdjęciu te czerwone i niebieskie ? super to jest
aaa i wiecie może, czy można używać wybielacza do ciuszków ? jest parę białych które bym chciała odświeżyć bo sa trochę szarę i czy można barwników używać ? chodzi o tą czarna kurteczkę jest już trochę wyblakła a bardzo ładna w sam raz będzie na jesień i bym ją zafarbowała na czarno aby odzyskała kolor

Stary 2014-10-30, 11:30   #949
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
O to ja mam dokładnie tak samo. Albo jak robie zupę to i tak jakiś dopychacz musi być do tego.

Ide zrobie sobie jakąś sałatkę i do tego tosty czosnkowe.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-30, 11:31   #950
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:
Masz coś do Baranów?
nie no co Ty :P tylko są uparci i twardo się trzymają swojego zdania trudno im coś przegadać akurat moim rodzicom a mój brat byczek spokojny, opanowany, za rodziną by w ogień poszedł przeciwieństwo mnie i rodziców w sensie żywiołości

Stary 2014-10-30, 11:37   #951
Patusia1711
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _Madison_ Pokaż wiadomość
Moje dziecia będą rybami na 99%
I ja będę miała CC i jakoś tak dobrze mi z tą myślą

Piękny!

Ja też zmierzch oglądałam

Współczuję bólu gardła mam nadzieję, że szybko przejdzie.
Czyli i mój będzie spod znaku ryb no chyba, że się przeterminuje...
Cytat:
Napisane przez _Madison_ Pokaż wiadomość
Na dworzu taka zimnica jak sobie pomyślę o sobocie to mi się odechciewa
A jeszcze taki kawał musimy jechać...
No nic zbieram się na targ bo coś na obiad wymyślić trzeba... Chyba pójdę po najmniejszej lini oporu i zrobię rosół

Miłego dnia!
Ja dzięki Tobie na sobotę i niedzielę zrobię rosołek
Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Właśnie umówiłam się na prenatalne, 1 grudnia na 16.00

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
No udalo mi siw bo fajne ☠☠☠☠☠☠☠ki;D

matko ja zaraz wychodze z psem i plakac sie chce tak zimni

kochana taki orgazm ze dojsc do siebie nie moglam haha

haha no udalo sie:P

gratki kochana
Ja mam 9dni pozniej

i czlowiek nie obserwowal i tyle wygral haha.

Tyle wygrac ! idr z psem na dwor i potem do pracy
Ale fajne te ciuszki powygrywałaś Ja z psią jeszcze nie byłam bo i jej dziś zimno i ciągle z mną leży pod kołdrą
Cytat:
no moj bedzie napewno barankiem ale wole to niz ryby, jak tz
A to jakie są ryby? bo ja się nie znam...
Cytat:
Haha ja tez nie mam ani jednego znicza a przy okazji wszystkich sw. bedziemy rozdawac zaproszenia na slub, chyba zaczynam sie denerwowac
No to powodzenia z zaproszeniami fajnie czas spędzicie
Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
my zniczy też nie mamy ale u nas po cmentarzami zawsze ich pełno to pewnie tam kupimy
My kupiliśmy w sobotę
Cytat:
Trzymajcie się!
Oj a to co się dzieję. Trzymaj się tam
Cytat:
to samo mi tesciowa mowila, ale musi to byc kopniak i ze jak sie poczuje to jest dokladnie polowa
Oooo to ja nawet nie wiedziałam... I nawet nie zapisałam sobie kiedy poczułam kopniaczka... Fakt to były może ze 2 wieczory do tej pory ale jednak coś tam było... Tylko nie wiem kiedy
Cytat:
Kto chce skarpetki tego już nie muszę kupować ciuszki od kuzyna chyba musi być chłopak :P a wiec skarpetki pieluszki tetrowe czapeczki sliniaczki pajacyk rampersy bluzeczki spodenki. ah... kaftaniki hehe
Ale super ciuszki
A ja zjadłam płatki z mlekiem na śniadanie i dalej w łóżku leże. Tak mnie strasznie głowa boli i jeszcze te zawroty... No i u nas brzydka pogoda... Powiem Wam, że niebo wygląda jakby śnieg miał zacząć padać...
Ale zaraz muszę wstawać bo muszę pozmywać i obrać ziemniaczki bo jak Mężuś wróci to będą jajka sadzone z ziemniaczkami... Coś jeszcze miałam pisać ale nie pamiętam...
❤ 1.08.2014
08.03.2015
1CS
Patusia1711 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 11:40   #952
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Ale są sycące zupy i w takie chłody zjeść taki żurek czy krupnik to mniammmm. Chyba dzis zrobię pomidorową, mam chrapkę na nią

Cytat:
hah ale to dobrze! dzidzia od razu bedzie kochala brata i psinke
Oj tak

Cytat:
wie ktoś jak nazyają się te fajne bamboszowate ubranka na drugim zdjęciu te czerwone i niebieskie ? super to jest
aaa i wiecie może, czy można używać wybielacza do ciuszków ? jest parę białych które bym chciała odświeżyć bo sa trochę szarę i czy można barwników używać ? chodzi o tą czarna kurteczkę jest już trochę wyblakła a bardzo ładna w sam raz będzie na jesień i bym ją zafarbowała na czarno aby odzyskała kolor
To rampersy
Ja bym wybieliła, a potem bym pomoczyła w proszku dla dzidzi i uprała ze 2 razy

Cytat:
nie no co Ty :P tylko są uparci i twardo się trzymają swojego zdania trudno im coś przegadać akurat moim rodzicom a mój brat byczek spokojny, opanowany, za rodziną by w ogień poszedł przeciwieństwo mnie i rodziców w sensie żywiołości
A już myślałam
Stary 2014-10-30, 11:56   #953
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Sylwia, ale putki jak raxary wystajace? Ja mam dosc szerokie i nie wchodzil caly do buzi Mai i dlatego ciezko bylo nam karmic
tak. nie sa szerokie. sa wystajace, dlugie, wiecznie sterczace :P

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

Cytat:
Dokladnie. Tsakie zapychacze nie syca, poza tym na owocach i surowkach tez przytyjesz jak jestes taka glodna, ze zjesz ich tone.
Nie mas rady, w druga ciaze musisz szybko zajsc i wyrzygasz to co zjadlas w pierwszej.
a jak znowu druga ciza bedzie bez objawowa?
ale zawsze to jakis sposob!
ja mam nadzieje, ze jak urodze dzidzie to sie nia bede zajmowala i na jedzenie bede miala zdecydowanie mniej czasu

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
super te ubranka! no to co? musi byc chlopak
do mnie wlasnie dotarl kurier z ciuszkami ahh..

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

Cytat:
moj brat tez byk. i jest identyczny

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
O to ja mam dokładnie tak samo. Albo jak robie zupę to i tak jakiś dopychacz musi być do tego.

Ide zrobie sobie jakąś sałatkę i do tego tosty czosnkowe.
ta, to w ogole szkoda robic bo i tak cos innego musisz zjesc no ale czasem jak mam malo czasu, albo mi sie nie chce to wtedy mamy zupe

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Patusia1711 Pokaż wiadomość
A to jakie są ryby? bo ja się nie znam...

Oooo to ja nawet nie wiedziałam... I nawet nie zapisałam sobie kiedy poczułam kopniaczka... Fakt to były może ze 2 wieczory do tej pory ale jednak coś tam było... Tylko nie wiem kiedy
Główne zalety

Ryby mają niezawodną intuicję i instynkt. Są ofiarne i gotowe do wielkiego poświęcenia, czasem wręcz zapominają o sobie. Są obdarzone ogromną twórczą wyobraźnią, którą mogą wykorzystać we wszelkich dziedzinach sztuki.
Główne wady

Problemem Ryb jest skłonność do cierpiętnictwa i stawiania się w roli ofiary. Ryby są dość chwiejne i łatwo zmieniają zdanie. Ich myślenie bywa bardzo subiektywne, mające niewiele wspólnego z rzeczywistym obrazem sytuacji. Nadwrażliwość i nieumiejętność radzenia sobie z emocjami własnymi i cudzymi może je popchnąc w kierunku alkoholu czy narkotyków.

ale ja nie strasze

a jesli chodzi o kopniaki to mniej wiecej ile temu to bylo nie pamietasz?

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

Cytat:
rampersy

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Cytat:
Ale są sycące zupy i w takie chłody zjeść taki żurek czy krupnik to mniammmm. Chyba dzis zrobię pomidorową, mam chrapkę na nią
krupnik.. bleee... mam uraz odkad w dziecinstwie mi ja mam wpychala

zurek jest sycacy? jak to lubi, ja ze swojego doswiadczenia wiem, ze dla mnie zupa jest chwilowym zapychaczek i chwile po zjedzeniu i tak jestm glodna. ale rozni ludzie maja rozne trawienie i jesli ty sie zupami najadasz to szczerze zazdroszcze bo zdecydowanie wolala bym je jesc czesciej

JAŚ

Stary 2014-10-30, 11:59   #954
kordelka85
BAN stały

Cytat:

zurek jest sycacy? jak to lubi, ja ze swojego doswiadczenia wiem, ze dla mnie zupa jest chwilowym zapychaczek i chwile po zjedzeniu i tak jestm glodna. ale rozni ludzie maja rozne trawienie i jesli ty sie zupami najadasz to szczerze zazdroszcze bo zdecydowanie wolala bym je jesc czesciej
Ja mam cale zycie problem z zupami. I tez rzadko jadam, bo dla mnie to takie "puste kalorie". Jak mam jesc i sie nie najesc to mi szkoda tego ruszac.
Stary 2014-10-30, 12:01   #955
rosarioV
Zakorzenienie

Cytat:

Główne zalety

Ryby mają niezawodną intuicję i instynkt. Są ofiarne i gotowe do wielkiego poświęcenia, czasem wręcz zapominają o sobie. Są obdarzone ogromną twórczą wyobraźnią, którą mogą wykorzystać we wszelkich dziedzinach sztuki.
Główne wady

Problemem Ryb jest skłonność do cierpiętnictwa i stawiania się w roli ofiary. Ryby są dość chwiejne i łatwo zmieniają zdanie. Ich myślenie bywa bardzo subiektywne, mające niewiele wspólnego z rzeczywistym obrazem sytuacji. Nadwrażliwość i nieumiejętność radzenia sobie z emocjami własnymi i cudzymi może je popchnąc w kierunku alkoholu czy narkotyków.

ale ja nie strasze
no kurcze chłopak musi być hehe
pokaz pokaż co Ci przysłał
a co do ryb to kurcze się zgadzam... mój dziadek ryba i wady to 90 % on ;/
bo akurat co do ostatniego zdania to się nie zgadza bo do alkoholu dziadek nie za bardzo ale reszta tak co ostatnio nas doprowadza do szału ;/

Stary 2014-10-30, 12:02   #956
lekkaatletka
Zadomowienie

Ja mam na dziś jakiś krupnik od teścia, dopchnę bułeczką, ale zupa to nie obiad
Idę ogarnąć chałupę, bo syf totalny..
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 12:04   #957
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Wiecie, no nie każdy jest odzwierciedleniem swojego znaku zodiaku. Mój tż jest baran i on prędzej mi ustąpi... a ja panna.

Cytat:
tak. nie sa szerokie. sa wystajace, dlugie, wiecznie sterczace :P

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

a jak znowu druga ciza bedzie bez objawowa?
ale zawsze to jakis sposob!
ja mam nadzieje, ze jak urodze dzidzie to sie nia bede zajmowala i na jedzenie bede miala zdecydowanie mniej czasu

---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ----------

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

ta, to w ogole szkoda robic bo i tak cos innego musisz zjesc no ale czasem jak mam malo czasu, albo mi sie nie chce to wtedy mamy zupe

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Główne zalety

Główne wady

ale ja nie strasze

a jesli chodzi o kopniaki to mniej wiecej ile temu to bylo nie pamietasz?

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ----------

rampersy

---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:54 ----------

Co do opisu ryb to moja siorka jest rybą i prawie wszystko się zgadza.
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 12:07   #958
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:

Żurek z jajkiem i kiełbaską a do tego chlebek - mega sycące

Cytat:
Ja mam cale zycie problem z zupami. I tez rzadko jadam, bo dla mnie to takie "puste kalorie". Jak mam jesc i sie nie najesc to mi szkoda tego ruszac.
No to nie wiem dziewczyny, jedzcie ile wlezie i na pocieszenie to Wam powiem, że ja mam może troszkę mniej kg na plus, ale ja teraz ważę więcej niż Wy, które niby tak dużo przytyłyście
Stary 2014-10-30, 12:14   #959
gosiak0512
Zakorzenienie

Zrobilam drzemke i troche lepiej ale napisalam do M zeby mi leki kupil na przeziebienie.

A teraz zupa juz na gazie i ogarniam w domu troche przed swietami.

Co do kombi to kupilismy na 2 miesiace przed drugim porodem tyle ze my duzo jezdzimy jak jest cieplo i innej opcji by nie bylo. Teraz albo cmaxa kupimy albo bagaznik na dach bo juz w czerwcu chcemy nad morze jechac z dzieciakami a to juz spora torba wiecej bedzie, wozek i 2 rowery.

Co do CC to ja sie panicznie tego boje !

Kordelka w wiekszej temperaturze napis powinien zejsc mi tak ponad pol zeszlo a reszte po kazdym praniu skubie dalej

Sonia poszalalas ! cudne sa! Mi dzis te ogrodnice przyszly i sliczne sa

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Mala wiem ze to tylko auto ale szkoda mi dzieciakow bo zimno rano bylo a dalej z buta szli ja wrocilam zmarznieta do domu zaraz powtorka bo po nich ide dobrze ze slonko jest.

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 12:22   #960
rosarioV
Zakorzenienie

Ej wyszłam na dwór z przekonaniem że bedzie zimno a tu miłe zaskoczenie jest ciepło D

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości