Mamusie Kwietniowe 2015! cz.IV - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-30, 08:23   #841
Nati_kk
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.IV

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Też patrzyłam za tym lozeczkiem i będę próbować namawiać Tż na nie. Z tego co widziałam kosztuje ok 300 zł
Kurcze nie wiem dokładnie, my za cały zestaw (łóżeczko, szuflada pod nie, szafa, komoda z przewijakiem + przewijak, regał i pojemnik na zabawki) płacimy 2100zł

Malinka - ale krąglutki a jesteś równo ze mną...

violka - ja planuję naturalnie, to dużo zdrowsze i dla dziecka i dla matki Należy pamiętać o tym, że cesarka to jednak jest dość poważna operacja, już nie wspomnę o tym, że gdyby to było lepsze rozwiązanie to natura by nie wybierała innego sposobu do rodzenia
Wiadomo, są sytuacje że trzeba - ale jeżeli nie ma przeciwskazań do SN, to moim zdaniem lepiej SN

Maddy - ja miałam mdłości jakoś do 15-16 tygodnia nawet także spokojnie

Mala_Sylwia - ja właśnie całych białych nie chciałam, a tu jest dużo białego z delikatnym brązem jak dla mnie wychodzą najkorzystniej cenowo pod względem jakości, więc postanowiliśmy nie kombinować już więcej i zamówić

Sunny - ale każde łóżeczko chyba tak ma?

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 08:31   #842
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a wszystkie rodzicie naturalnie? czy są takie które wybierają cesarkę? bo ja się nad cesarką mocno zastanawiam...

malinka1984 fajny brzusio - niemogę się już doczekać jak będę miała taki

Dziewczyny zdajecię sobie sprawę że nasze dzieci będą "Baranami" hehe mam nadzieję że nie będą zbyt uparte
Ja wole sn. Miałam zabieg robiony bez narkozy i to uczucie jak się leży i nie do konca czai co ci robią jest straszne. Ja marzyłam zeby to sie skonczyło bo bałam sie ze zaraz coś złego sie stanie
mój mąż jest baran także dobrze się dogaduje z takimi, byka bym nie chciała ale bedzie co bedzie...

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Blackberry ja bym wykastrowala..ale bym nie mogla isc z nim na zabieg i go widziec potem bo bym umarla..ja jak mojemu psiakowi -nie Kaprysowi -wenflon zakladali to zemdlalam ze stresu i nerwow

Dobranoc

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:25 ----------

Boleczko dobranoc

Violka bede rodzic tak jak wyjdzie w praniu

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ----------

Sliczznosci
U nas w pracy może zostać piesek zanim nie dojdzie do siebie
ja tam zaglądałam nawet jak moją suczkę operowali, jak pieska kastrowaliśmy naszego podwórkowego to pomagałam nawet... ale dla mnie to chleb powszedni. No u pieska jest lepiej niz u suczki bo szybciej dochodzi do siebie

Cytat:
Zawsze wydawało mi się że to oczywiste że będę rodzić naturalnie ale odkąd zaczęło mnie to dotyczyć myślę o cesarce. Chociaż ostatnio jest nagonka na cesarki w tv. Ale kilka moich koleżanek rodziło ostatnio w ten sposób i sobie chwalą. Zauważyałam zresztą taką zależność, że dziewczyny które rodziły przez cc polecają je, a te które rodziły naturalnie polecają sn
Wczoraj gadałam z fajną babeczką na poczekalni u gina. Urodziła pierwsze dziecko naturalnie a dwa nastepne cesarką. Mówi że nigdy w życiu cesarki gdyby miała wybór

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
nie wiem :P nie sorawdzałam:P

mnie co rano jak tylko z łożka wstanę naciąga mnie jak kota i ide o zakład że sasiedzi to słysza:P i z zimna zawsze mnie naciąga? zimno mi to wiem że zaraz mnie znaciaga... już się boje co bd w zimie :P

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ----------

hahah zmierzch oglądam oj wariowałam na punkcie tej sagi
Mnie czasem zmuli a koncze 16tydzien. Ale jest juz o niebo lepiej
Też ogladałam wczoraj zmierzch po raz ktoryś i ryczałam! ryczałam nawet wtedy jak ona z nim tak chciała sie kochać a on nie chciał bo sie bał jej krzywde zrobić. Dobrze ze tz spał bo głupio by mi było ze rycze o pierdoły
w ogóle to zawsze mi głupio jak przy tz na filmie się rozkleje, bo to fikcja a ja ryczę

Cytat:
Napisane przez magalska Pokaż wiadomość
Ja mam bardzo nisko, i prawie niewidoczna bo na poczatku sie oszczedzalam i smarowalam zelem p bliznom
no właśnie jeśli sie na początku oszczędza i blizna się nie paprze to jest malutka i cienka jak nitka, widziałam u 2 osób już
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 08:52   #843
gossip_girl21
Zakorzenienie

Witam się rano sniadanie jeszcze nie jadłam bo na nic patrzeć nie mogę... szynka fee dżem fee krem czekoladowy feee jajka fee i już nie wiem co robić i na dodatek nie mam pojęcia co mogę zjeść żeby smaczne było!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 08:56   #844
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Witam się rano sniadanie jeszcze nie jadłam bo na nic patrzeć nie mogę... szynka fee dżem fee krem czekoladowy feee jajka fee i już nie wiem co robić i na dodatek nie mam pojęcia co mogę zjeść żeby smaczne było!
Bidulka, a chleb w jajku?
ja zaraz zjadam spagetti z wczoraj:P

Edytowane przez Koperco
Czas edycji: 2014-10-30 o 09:06
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 09:08   #845
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Platki z mlekiem?

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Sunny - ale każde łóżeczko chyba tak ma?
http://allegro.pl/lozeczko-z-szuflad...657713650.html
Na przyklad to ma zaraz nad szuflada.
Aaa i juz wiem czemu klups u mnie odpadl, bo ma szuflade na kolkach i kolezance został slad na panelach po wielokrotnym otwieraniu, wiec chce na prowadnicach.

Jeju jak mnie dzis cos rzga w prawym dole brzucha... nawet jak leze.

Edytowane przez sunny_eyes
Czas edycji: 2014-10-30 o 09:14
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 09:09   #846
gosiak0512
Zakorzenienie

A ja sie juz z rana wkurzylam i wyje! Auto mi stanelo w polowie drogi do szkoly, dobrze ze przy sklepie siedzieli to mi pomogli go zepchnac na pobocze. Do meza zadzwonilam i nakrzyczalam! Kupil sobie auto a wreszcie mi zostawil i moim jezdzi a ja sie uzeram! Mowilam ze mi gasnie co kawalek i sie boje nim jezdzic to przejechal sie i jemu nic nie gasnie! To jak nie gasnie to sobie go przyciagnie po pracy..

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 09:09   #847
FlightlessBird
Zakorzenienie

ja pojadłam i teraz znów mi jakoś niedobrze
No ale dam radę zaraz idę robić wietrzenie szafy, posprzedaję parę ciuchów

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 09:18   #848
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
A ja sie juz z rana wkurzylam i wyje! Auto mi stanelo w polowie drogi do szkoly, dobrze ze przy sklepie siedzieli to mi pomogli go zepchnac na pobocze. Do meza zadzwonilam i nakrzyczalam! Kupil sobie auto a wreszcie mi zostawil i moim jezdzi a ja sie uzeram! Mowilam ze mi gasnie co kawalek i sie boje nim jezdzic to przejechal sie i jemu nic nie gasnie! To jak nie gasnie to sobie go przyciagnie po pracy..
Mi ostatnio wyskoczylo immobilaizer aktywny i nie moglam odpalić. Komentarz był ze ciekawe że jak on jedzie się nic nie dzieje przecież. Więc to chyba normalne u nich...
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 09:19   #849
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny zdajecię sobie sprawę że nasze dzieci będą "Baranami" hehe mam nadzieję że nie będą zbyt uparte
to najlepszy znak zodiaku! Energiczny, zywiolowy, wiedzacy czego chce, dazacy do celu, lubiany w towarzystwie, a nie jakis rozmymlany

Ja kiedys cc chcialam w pierwszej ciazy, ale to jednak operacja i zmienilam zdanie, a rodzac juz sn jestem pewna na 100%, ze bez sensu ciac sobie powloki i miesnie brzucha

Malinka super brzus, rosnie konkurencja dla Madison

Jej ja chce juz 18 45 i usg!

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 09:21   #850
cashmere
Zakorzenienie

Witam!

Ja też bym chciała rodzić SN, mam nadzieję że się uda
Zaczęło mnie coś ciągnąć w lewej pachwinie, ale to nieprzyjemne Ale to chyba to rozciąganie i normalne...? Czy się mylę?

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Witam sie w 15w0d
Posluchalismy sobie z dzidzia od rana Mozart for Babies podobno juz powoli mozna puszczac muzyke
O nie wiedziałam że jest coś takiego, muszę poszukać! A puszczasz normalnie i przykładasz słuchawki do brzuszka? Bo słyszałam że tym drugim sposobem dziecko lepiej słyszy

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 09:23   #851
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Bidulka, a chleb w jajku?
ja zaraz zjadam spagetti z wczoraj:P
myślałam ale jajka...?

Cytat:
Napisane przez sunny_eyes Pokaż wiadomość
Platki z mlekiem?

Aaa i juz wiem czemu klups u mnie odpadl, bo ma szuflade na kolkach i kolezance został slad na panelach po wielokrotnym otwieraniu, wiec chce na prowadnicach.

Mleko nie bardzooo bo mam rewolucje potem

Cytat:
współczuję ja swojego bym zatłukła!

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2014-10-30, 09:32   #852
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mori_lee Pokaż wiadomość
A probowalas zostawiac radio wlaczone? My tak robimy naszej Bigielce i psina nie czuje takiej pustki, nie kombinuje

Gratulacje !

Kastracja w przypadku psa psocacego moze zdzialac cuda. Sasiadka nie mogła sobie poradzic z psem, nie sluchal sie, uciekal i jej maz tez byl przeciwny kastracji, ale w koncu do tego doszlo i pies 'jak nowy', posłuszny, potulny, kochany no i mniejsze ryzyko chorob!

Heh tez tak mialam to serce? Hm'
A to serce nie takie glupie bo bije dla dwoch istot

Aaa i pochwale sie od 2 dni swiadomie czuje ruchy Synka
Kochana wyprobuje dzis jak wyjde do pracy na chwile dzieki
I gratki ruchow

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
nie grubas tylko kobieta w ciazy

Cytat:
Hej.

Siostra mnie obudzila telefonem, bo jej sie w torbie sam wlaczyl a z pracy wraca wlasnie.. super! Zasnac teraz nie moge

Co do CC czy SN to ja stanowczo za Sn jestem! Bolu jest i owszem ale do wytrzymania, zaraz po urodzeniu jest juz lepiej a po odpoczynku juz czlowiek na chodzie jest. Nie wiem jakos nie rozumiem dziewczyn ktore placa za CC bo znam takowe.. jak dla mnie ten zabieg powinien byc wykonywany jak rodzaca nie da rady sama urodzic. Kiedys nie bylo Zzo a teraz jest i kilka innych pomagaczy przy Sn wiec jest lzej tak mi sie wydaje choc nie korzystalam.

Glodna jestem.. a do tego gardlo mnie boli i ledwo sline lykam ehh

wspolczuje pobudki.a chcialam pytac czy sie wyspalas?

Cytat:
Witam sie w 15w0d
Posluchalismy sobie z dzidzia od rana Mozart for Babies podobno juz powoli mozna puszczac muzyke

hejka
A to ja jeszcze nie puszczalam muzyczki

Cytat:
Napisane przez czajelka Pokaż wiadomość
Witam sie z rana
zaraz sie ogarnę, zjem i lecę do miasta po znicze i kwiaty, zostawilam to wszystko na ostatnią chwilę

potem jeszcze zajde na cmentarz umyć pomniczek Kubusia

milego i słonecznego dnia :

kochana

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Ja wole sn. Miałam zabieg robiony bez narkozy i to uczucie jak się leży i nie do konca czai co ci robią jest straszne. Ja marzyłam zeby to sie skonczyło bo bałam sie ze zaraz coś złego sie stanie
mój mąż jest baran także dobrze się dogaduje z takimi, byka bym nie chciała ale bedzie co bedzie...

U nas w pracy może zostać piesek zanim nie dojdzie do siebie
ja tam zaglądałam nawet jak moją suczkę operowali, jak pieska kastrowaliśmy naszego podwórkowego to pomagałam nawet... ale dla mnie to chleb powszedni. No u pieska jest lepiej niz u suczki bo szybciej dochodzi do siebie

Wczoraj gadałam z fajną babeczką na poczekalni u gina. Urodziła pierwsze dziecko naturalnie a dwa nastepne cesarką. Mówi że nigdy w życiu cesarki gdyby miała wybór

Mnie czasem zmuli a koncze 16tydzien. Ale jest juz o niebo lepiej
Też ogladałam wczoraj zmierzch po raz ktoryś i ryczałam! ryczałam nawet wtedy jak ona z nim tak chciała sie kochać a on nie chciał bo sie bał jej krzywde zrobić. Dobrze ze tz spał bo głupio by mi było ze rycze o pierdoły
w ogóle to zawsze mi głupio jak przy tz na filmie się rozkleje, bo to fikcja a ja ryczę

no właśnie jeśli sie na początku oszczędza i blizna się nie paprze to jest malutka i cienka jak nitka, widziałam u 2 osób już

kochana nie no wolalabym zeby ze mna juz byl niz go zostawic

Cytat:
Witam się rano sniadanie jeszcze nie jadłam bo na nic patrzeć nie mogę... szynka fee dżem fee krem czekoladowy feee jajka fee i już nie wiem co robić na dodatek nie mam pojęcia co mogę zjeść żeby smaczne było!

biedna
A ja sie obudzilam i glod i musze zaraz wstac cos zjesc

Cytat:

Biedna

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
ja pojadłam i teraz znów mi jakoś niedobrze
No ale dam radę zaraz idę robić wietrzenie szafy, posprzedaję parę ciuchów

hehe mikego sprzatanka;*

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
to najlepszy znak zodiaku! Energiczny, zywiolowy, wiedzacy czego chce, dazacy do celu, lubiany w towarzystwie, a nie jakis rozmymlany

Ja kiedys cc chcialam w pierwszej ciazy, ale to jednak operacja i zmienilam zdanie, a rodzac juz sn jestem pewna na 100%, ze bez sensu ciac sobie powloki i miesnie brzucha

Malinka super brzus, rosnie konkurencja dla Madison

Jej ja chce juz 18 45 i usg!
kochana juz niedlugo

Witam sie!
Haha wiecie co mi sie wydarzylo? Mialam sen erotyczny i mialam orgazm przez sen no i oczywiscie znow pizamka cycuszkami zalana haha a byl juz spokoj,uaktualnily sie po podnieceniu:P
Kurcze trzeba wstawac jesc,ogarniac sie i z psiakiem spqcerowac,do pracu isc..my dzis te chcemy na cmentarz,bo w sobote ja nie dam rady w takim mrozie taki kawal isc na cmentarz bo droga tam zamknieta bedzie.
No i obiad trzeba zrobic,ktos chetny do pomocy?

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Aaa i wczoraj jak lezalam na lewym boku to czulam wlasnie z lewej strony delikatny ucisk i jakby ktos mnie delikatnie piorkiem dotknal.ale to bylo takie..delikatne mega
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 09:38   #853
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:

Witam sie!
Haha wiecie co mi sie wydarzylo? Mialam sen erotyczny i mialam orgazm przez sen no i oczywiscie znow pizamka cycuszkami zalana haha a byl juz spokoj,uaktualnily sie po podnieceniu:P
Kurcze trzeba wstawac jesc,ogarniac sie i z psiakiem spqcerowac,do pracu isc..my dzis te chcemy na cmentarz,bo w sobote ja nie dam rady w takim mrozie taki kawal isc na cmentarz bo droga tam zamknieta bedzie.

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ----------

Aaa i wczoraj jak lezalam na lewym boku to czulam wlasnie z lewej strony delikatny ucisk i jakby ktos mnie delikatnie piorkiem dotknal.ale to bylo takie..delikatne mega
heheh no to miałaś w końcu przyjemny sen a nie koszmary
ja miałam podobnie z tymi ruchami dlatego muszę posprawdzać czy to ono faktycznie a mama mi mówiła że dawniej mówili że jak się poczuję ruchy dziecka to że jest półmetek...?
i tu na wizazu w kalendarzu ciążowym pisze żeby zapamiętac dzień w którym się poczuło ruchy bo sie o tym lekarzowi mówi... ale po co to już nie wiem narazie wiem że musze się upewnić czy to dzieciątko

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2014-10-30, 09:42   #854
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
heheh no to miałaś w końcu przyjemny sen a nie koszmary
ja miałam podobnie z tymi ruchami dlatego muszę posprawdzać czy to ono faktycznie a mama mi mówiła że dawniej mówili że jak się poczuję ruchy dziecka to że jest półmetek...?
i tu na wizazu w kalendarzu ciążowym pisze żeby zapamiętac dzień w którym się poczuło ruchy bo sie o tym lekarzowi mówi... ale po co to już nie wiem narazie wiem że musze się upewnić czy to dzieciątko
dziwne
Ja tefo za ruch nie uwazam,raczej moj domysl. Jaj poczuje plywanie tak jak dziewczyny mowia to moze to za ruch uznam.
Najem sie i robie test na pieska haha.

LECe wstawac trzeba
Ale dzis mega zimno jest na dworze!
Stary 2014-10-30, 09:49   #855
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Platki z mlekiem?

Ja chyba jestem jakaś tępa bo jak dla mnie to te łożeczka pod względem szczebelków i szuflady są właściwie identyczne:P
Dla mnie te kółka to nie problem, bo nie mam zamiaru jakoś super często używać tej szuflady, a w domu mamy pod naszym łóżkiem na kółkach już parę lat i śladów żadnych nie ma

Mnie Klupś przede wszystkim przekonał cenowo

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 10:00   #856
soniuska
Zakorzenienie

O lozeczkach to ja jeszcze sie nie znam

Ale mam za to herbe z cytryna i miodem i bulkr z paprykarzem
Stary 2014-10-30, 10:04   #857
_Madison_
Zadomowienie

Cytat:
hahaha patrzcie co znalazłam
FAZY ROZWOJU MACIERZYŃSTWA

Twoje ubrania:
Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog
potwierdzi ciążę.
Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.
Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami.
_________________________ ___________
Przygotowanie do porodu:
Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.
Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego
skutku.
Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.
Ciuszki dziecięce:
Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach,
koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.
Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi
ubraniami.
Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?
Płacz:
Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.
Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje
niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.
Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki
w łóżeczku.
Gdy upadnie smoczek:
Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.
Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.
Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.
Przewijanie:
Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy
czysta.
Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.
Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się
na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.
Zajęcia:
Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo,
do teatrzyku itp.
Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.
Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.
Wyjście z domu:
Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do
opiekunki.
Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.
Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się
krew.
W domu:
Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.
Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go
nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.
Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.
Połknięcie monety:
Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.
Drugie dziecko: Czekasz aż wysra.
Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.
aa, hehe, no tak, trzeba posmakować, która lepsza ;D Te psiaki są takie śmieszne, jakoś nie wyobrażam sobie życia bez zwierzęcia w domu, z Tżetem chcemy, żeby dziecko też wychowywało się z pieskiem ( tzn. ja mam w planach kotka, ale TŻet ma w planach nigdy nie mieć kotka i nie wiem ;( Może TŻeta też zamorduję, jak gina?)

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

O nie padłam podwójne morderstwo lepiej Ci się nie narażać)
Cytat:
Super zdrowa 170gramowa DZIEWCZYNKA!!! Na 99%
Lekarz pozwolil kupowac dziewczece ciuszki!!
Ale sie ciesze bede miala parke_
Oh yeah!! Gratuluję córeczki!! :-*
Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Pierwsze USG w obu ciążach miałam dowcipne (7 i 8 t.c.)
To w 12 t.c było przez brzuch (był wtedy Tż, może dlatego) Kolejne po tyg. przy krwawieniu miałam dowcipne, bo gin chyba lepiej chciał zlokalizować skąd jest krwawienie. Kolejne w 16 t.c. przez brzuch

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Od którego tyg.ciąży wizyty są częściej czyli co 2-3 tyg.?
Ja już mam wizyty co 2-3 tyg. Ale to przez wyniki. A w pierwszej ciąży od 30tygodnia miałam co 2-3tyg wizytę.
Cytat:
a ja znow przytylam..waze juz 5,2 kg wiecej niz startowalam ;/
niezle co? chyba pobilam Was wszystkie
No kochana ja już mam 69.2kg czyli 8kg prawie więcej. A jem mało i staram się dietetycznie przez tę insulinę i cukrzycę. A i tak włazi:-(

Super, że ćwiczysz. Ja też!
12.2012- MARCELEK
07.2014 - IVF
_Madison_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 10:06   #858
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Madison_ Pokaż wiadomość
Dobre

O nie padłam podwójne morderstwo lepiej Ci się nie narażać)

Oh yeah!! Gratuluję córeczki!! :-*

Ja już mam wizyty co 2-3 tyg. Ale to przez wyniki. A w pierwszej ciąży od 30tygodnia miałam co 2-3tyg wizytę.

No kochana ja już mam 69.2kg czyli 8kg prawie więcej. A jem mało i staram się dietetycznie przez tę insulinę i cukrzycę. A i tak włazi:-(

Super, że ćwiczysz. Ja też!
Ja musze kochana bo cierpie na plecy i biodra:/
Stary 2014-10-30, 10:07   #859
gosiak0512
Zakorzenienie

Sonia nie bardzo wlasnie teraz leze bo sie zdenerwowalam i brzuch boli

Lozeczko mam Klupsia i szuflade na prowadnicach. A o co chodzi wam z tymi szczeblami i szuflada? Bo cos doczytac nie moge a moze pomoge.

Stary 2014-10-30, 10:08   #860
madzixx88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Witam!

Ja też bym chciała rodzić SN, mam nadzieję że się uda
Zaczęło mnie coś ciągnąć w lewej pachwinie, ale to nieprzyjemne Ale to chyba to rozciąganie i normalne...? Czy się mylę?

O nie wiedziałam że jest coś takiego, muszę poszukać! A puszczasz normalnie i przykładasz słuchawki do brzuszka? Bo słyszałam że tym drugim sposobem dziecko lepiej słyszy
tak, normalne

wpisz na youtube "pregnancy music" i Ci wyskoczy milion propozycji dzisiaj na spontanie puściłam z telefonu ale tż mnie opieprzył, że fale magnetyczne bla bla i mam słuchawki przykładać

Cytat:
Witam sie!

hehe to widzę, że podobnie jak u mnie, sniły mi się igraszki z TŻ i obudziłam się taka nakręcona

to musisz poobserwować jak będzie dalej, ale może to właśnie TO
ja też czuje po lewej str tylko
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 10:12   #861
madelinem
Zadomowienie

hej.

mi sie po.herbacie z cytryna odbija. chyba dzidzia.nie lubi.

co do ruchow to w karcie ciazy jest miejsce na wpisanie daty pierwszych. mnie pytala polozna na.wizycie teraz. ale ja jeszcze nie czuje nic.

Wysłane z mojego GT-S5570
madelinem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 10:12   #862
gossip_girl21
Zakorzenienie

Ja też po lewej to poczułam.....?

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2014-10-30, 10:12   #863
gosiak0512
Zakorzenienie

Cytat:
Mi ostatnio wyskoczylo immobilaizer aktywny i nie moglam odpalić. Komentarz był ze ciekawe że jak on jedzie się nic nie dzieje przecież. Więc to chyba normalne u nich...
Tak.. im sie jak zwykle nic nie dzieje.. rok temu mroz -10 dobre maz gume zlapal madral a klucz od kol w domu.. a do domu 20km! Ubralam dzieciaki i pojechalam z tym kluczem ale po uszach mu sie dostalo! Tak to taki madry jest a jak co do czego to na glupocie sie noga podwija. Nieodpowiedzialny bo jak by to byl inny dzien to bym w pracy byla a on mial by dzieciaki do odebrania ciekawe co by wtedy zrobil!

Stary 2014-10-30, 10:16   #864
kordelka85
BAN stały

Cytat:

A co to za wyprzedaże? mówisz o flohmarkach ?
No o wyprzedazach w sklepach, flohmarki rzadko sa w okolicy.No i tez ludziska sie rzucaja.

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
No a takie zwykłe przeceny jak w Polsce że przez kilka tygodni jest taniej 30-60%? Chyba warto poświęcić dzień i pojechać?
No wlasnie rzeczy dla doroslych spoko ale te dla dzieci sa tak przeczesane, ze dostanie tego co potrzebujesz w odpowiednim rozmiarze graniczy z cudem.
kordelka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 10:18   #865
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
No o wyprzedazach w sklepach, flohmarki rzadko sa w okolicy.No i tez ludziska sie rzucaja.

---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

No wlasnie rzeczy dla doroslych spoko ale te dla dzieci sa tak przeczesane, ze dostanie tego co potrzebujesz w odpowiednim rozmiarze graniczy z cudem.
aha

Nasz skarb 26.04.2015
Stary 2014-10-30, 10:20   #866
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Może, może słyszałam o takich przypadkach
Wez mnie nie strasz

---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ----------

Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
http://deezee.pl/obuwie_damskie/koza...mel_boots.html podobają mi się te kozaki myślicie, że są ciepłe w środku na zimę ? Niby ocieplenie: futerko jak na kozaki to cena przystępna ktoś zamawiał z tej strony buty ?
Podobaaj.
Ja mam kozakow do wyboru do koloru bo to moje chyba najczesciej uzywane buty poza kapciami
Stary 2014-10-30, 10:21   #867
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Sonia nie bardzo wlasnie teraz leze bo sie zdenerwowalam i brzuch boli

Lozeczko mam Klupsia i szuflade na prowadnicach. A o co chodzi wam z tymi szczeblami i szuflada? Bo cos doczytac nie moge a moze pomoge.
ej nie denerwuj sie!

Cytat:
tak, normalne

wpisz na youtube "pregnancy music" i Ci wyskoczy milion propozycji dzisiaj na spontanie puściłam z telefonu ale tż mnie opieprzył, że fale magnetyczne bla bla i mam słuchawki przykładać

hehe to widzę, że podobnie jak u mnie, sniły mi się igraszki z TŻ i obudziłam się taka nakręcona

to musisz poobserwować jak będzie dalej, ale może to właśnie TO
ja też czuje po lewej str tylko
no to bede obczajac hehe, i puszczac muze

dziewczyny wczoraj nieswiadomie wygralam sporo rzeczy :/
haah nie wiem jak zaplace;p
zapomnialam ze to licytowalam w ogole;p

http://allegro.pl/hm-zebra-komplet-5...716417169.html
http://allegro.pl/czapki-nowe-ff-uni...714295951.html
http://allegro.pl/pajac-dresik-disne...714386115.html
http://allegro.pl/ff-3-szt-uniseks-p...714339072.html
http://allegro.pl/sweter-uniseks-hm-...714360795.html
http://allegro.pl/body-kr-rekaw-unis...714342377.html
http://allegro.pl/pajacyk-cieplutki-...714427378.html
http://allegro.pl/czapka-hm-zabka-i-...711583809.html
http://allegro.pl/pajacyk-z-kapturem...711326675.html
http://allegro.pl/bluzka-hm-rozm-62-...714429831.html
http://allegro.pl/bluza-uniseks-supe...712878039.html

dorbze ze wszystko od jednej osoby. z przesylka wyszlo 98zl
Stary 2014-10-30, 10:23   #868
kordelka85
BAN stały

Cytat:
Baja się nie podobała widocznie
Nie martw się, my pierwsze dziecko, a ostatnio usłyszałam, że kombi by się przydało. Tylko powiedziałam że jest niepoważny jeśli myśli, że po roku będziemy auto zmieniać, tym bardziej że wcale małe nie jest, a o kombi to możemy pogadać przy drugim dziecku. Ale cóż to są faceci...
U nas w sedanie to do bagaznika wszedl wozek i tylko wozek wiec nie bylo mozliwosci jechac gdzies dalej tym autem

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ----------

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
a sprawdzaną miałaś szyjkę macicy?

Stary 2014-10-30, 10:25   #869
cashmere
Zakorzenienie

Dziś idę na "Bezpiecznego malucha" na 17.00 i już się doczekać nie mogę

Któraś z Was też idzie??

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-30, 10:33   #870
kordelka85
BAN stały

Cytat:
hahaha patrzcie co znalazłam
FAZY ROZWOJU MACIERZYŃSTWA

Twoje ubrania:
Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog
potwierdzi ciążę.
Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da.
Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami.
Przygotowanie do porodu:
Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy.
Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego
skutku.
Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży.
Ciuszki dziecięce:
Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach,
koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę.
Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi
ubraniami.
Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego?
Płacz:
Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.
Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje
niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.
Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki
w łóżeczku.
Gdy upadnie smoczek:
Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.
Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.
Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi.
Przewijanie:
Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy
czysta.
Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.
Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się
na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan.
Zajęcia:
Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo,
do teatrzyku itp.
Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer.
Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej.
Wyjście z domu:
Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do
opiekunki.
Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.
Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się
krew.
W domu:
Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.
Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go
nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.
Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi.
Połknięcie monety:
Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.
Drugie dziecko: Czekasz aż wysra.
Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.

Ale uz mnie z ciuchami ciazowymi bylo odwrotnie i chyba beda moimi notmalnymi na dlugo.
Przygotowanie do porodu zgadza sie.
Pranie ja juz przy pierwszym robilam jak przy drugim.
Pierwsze tez juz bralam do supermarketu

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

Cytat:
Super zdrowa 170gramowa DZIEWCZYNKA!!! Na 99%
Lekarz pozwolil kupowac dziewczece ciuszki!!
Ale sie ciesze bede miala parke_
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości