![]() |
#931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspaniałe stulecie, TVP1
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#932 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#933 |
Zakorzenienie
|
widze ze wizaz szaleje ;P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#934 |
uparta chmura
|
Ja cały odc 82 i 83 przepłakałam, nie przypuszczałam, że tak się rozkleje. I jak oglądając powtórki na tvp1 gdzie bawet zaczełam rozumieć Huurem, to po odc 82,83 nienawidze jej i Sulcia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#935 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja się zastanawiam, czy w tamtych czasach sporym faux pas miało być oddanie nie-dziewicy za żonę, czy była usprawiedliwiona przez to, że była niewolnicą. Nie dla mnie, dla mężczyzny ![]() Oglądam kolejny odcinek (24) - po kilku przesłankach z tego odcinka dochodzę do wniosku, że ta piżama ma ogromne znaczenie - sugeruje, że sułtan spędził z kobietą namiętną noc.
![]() |
![]() |
#936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dlatego po tych guziczkach zrozumiałam, że Sulejman się dobrze bawił. Och gdyby nie one to nic bym nie wiedziała ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#937 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#938 |
Zakorzenienie
|
Ja teraz nie pracuję, szukam pracy, ale też leniłam się i oglądałam ostatnio po 3 lub czasem i 4-5 odcinków "Wspaniałego stulecia" na YouTube dziennie, czyli z 4 godziny oglądania albo ponad i czasem, zaszalałam
![]() ![]() No i miałam tak, że do pewnego odcinka czułam, że wiadomo Hurrem manipuluje sułtanem jedynie, bo wiadomo, że początkowo to raczej nie była jeszcze miłość z jej strony. On wtedy zakochany. Teraz jakbym czuła, że są odwrócone proporcje, że Sulejmanowi mniej zależy, a ona bardzo go kocha, teraz nie czuję już u niej tu wielkich manipulacji, ale miłość do niego i musi o niego walczyć, bo inaczej mam wrażenie, że to, by się między nimi mogło rozpaść. Oj, nie miały wtedy kobiety łatwo. Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2015-06-27 o 12:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#939 |
Przyczajenie
|
Też się wciągnęłam, kocham muzykę z tego serialu, a zwłaszcza dźwięk harfy i skrzypiec.
Nie uważacie aby, że nasza polska aktorka Kasia Zawadzka przypomina z urody Mahidevran> https://www.google.pl/search?q=katar...-ve7H9YTgkM%3A http://8.s.dziennik.pl/pliki/4632000...ki-900-598.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#940 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#941 |
Przyczajenie
|
nudno tu ostatnio więc w oczekiwaniu na odcinek 85 chciałabym rozwinąć temat najprzystojniejszych mężczyzn serialu, więc dla mnie tak wygląda ranking:
1. Bali Bej 2. Mustafa 3. W pierwszym sezonie był ochroniarz niezłe ciacho taki ciemny z mocnymi brwiami... 4. Yahya jest niezły ... Mąż Nigar wg mnie wcale nie jest brzydki A co do Mihrimah uważam, że jest idealną mieszanką urody swoich rodziców - mocno zarysowane piękne łuki brwi po sułtanie i reszta delikatniejsza po Hurrem Edytowane przez mahidevran73 Czas edycji: 2015-07-19 o 06:58 Powód: i Leon był przystojny... |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#942 |
Przyczajenie
|
No i dziś po obejrzeniu kolejnego odcinka stwierdzam jasno, jak tu nie współczuć Hurrem? Jakim trzeba być człowiekiem żeby uśmiercać człowieka i jeszcze wmawiać innym że to jego wina, Hurrem świetnie powiedziała Shach że Ona od początku walczy tylko o przeżycie.
Nienawidzę Hatice, żałosna, słaba, nie mająca swojego zdania kobieta. Jedyne to jej wychodzi to płacz i lament, mam nadziej e ze Hurrem w końcu się jej pozbędzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#943 |
Zakorzenienie
|
Nowy odcinek był jakiś taki nudnawy.
Hatice jest nieznośna. Wstrętne, rozpieszczone dziecko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#944 |
Zakorzenienie
|
Ja aktualnie jestem na odcinku 76. Szkoda mi bardzo Bali Beja, a właściwie jego ukochanej Armin i tego jak musi się nacierpieć, bo ona umarła, popłakałam się w poprzednich odcinkach.
Co do Hurrem to ja teraz nawet ją lubię nadal, mimo że dąży do celu po trupach i tego nie pochwalam, ale jednak w filmie/serialu takie charaktery są ciekawsze. To co innego niż życie, choć wiadomo kiedyś żyła Hurrem i też była dosyć niebezpieczna, wtedy jej poznać bym nie chciała. Wtedy to co innego. Hatice też za bardzo nie lubię, jest straszną histeryczką, cały czas się czymś przejmuje i czasem owszem ma duże powody, w tych odcinkach co oglądam też sporo przeszła, ale i bez tego dużo przesadzała. Jest też taka niestabilna emocjonalnie, płaczliwa i to bardzo. Ibrahima teraz też nie lubię, zrobił się z niego sadysta, za bardzo władza mu uderza do głowy. Trochę jak Hurrem tak naprawdę, on też pochodzi ze zwykłej rodziny i jakby nie patrzeć oboje dążą do władzy. Nigar lubię najbardziej, dobra dziewczyna, a ma moim zdaniem z nich praktycznie najgorzej, zwłaszcza, że czytałam o serialu i wiem co będzie w dalszych odcinkach. Ona chyba jako jedyna praktycznie nie tworzy intryg, jak robi coś złego to tylko dla kogoś, bo chciałaby być zauważona, kochana jakby nie patrzeć, tak uważam. W pełni lojalna np była dla Hurrem, a ta ją odrzuciła, a w tamtej sytuacji z Leonem to nie bardzo była jej wina, nie mogła sprzeciwić się Ibrahimowi, widziała co może wtedy jej zrobić... Dla mnie Nigar też jest jedną z ładniejszych kobiet w serialu, ma według mnie oryginalną urodę, fajne lekko skośne oczy i wygląda to moim zdaniem zjawiskowo. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#945 |
Rozeznanie
|
Witam
![]() Jak zobaczyłam nazwę wątku od razu wiedziałam, że muszę się tu udzielić, ponieważ uwielbiam ten serial ![]() ![]() Z uwagi, że są wakacje i w tv puszczają tylko powtórki, powiedzcie mi drogie gdzie oglądacie najczęściej serial ? ![]()
![]() |
![]() |
#946 |
Zakorzenienie
|
Na facebooku jest fanpage Wspanialego stulecia. Moj chlopak bacznie oglada tam odcinki, wiec warto pogmerac w fejsbukowych czelusciach.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#947 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#948 |
Raczkowanie
|
Jak możecie lubić Hurrem? Przecież ona jest straszna. Swoją przyjaciółkę najpierw gotowa była otruć podając jej najpierw do jedzenia swoje potrawy (bojąc się, że są zatrute), a później poparzyła jej calą twarz. Nawet amuletu jej nie pozwalała wziąć. Ona jest zapatrzoną w siebie tyranką.
Zapraszam serdecznie na mojego bloga http://antyportal.org/author/karolciak86/ A w nim artykuły o zdrowym odżywianiu, dietach etc. m.in. o: Glukomannan , Zielony Jęczmień, Jagody Acai, Dieta 1200 kalorii i wiele innych... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#949 |
Rozeznanie
|
Jak obejrzysz dalsze odcinki to zobaczysz jej bardziej ludzką twarz
![]()
![]() |
![]() |
#950 |
Raczkowanie
|
Oglądałam póki co wszystkie odcinki na TVP i nie mam wątpliwości, że ona jest okropną manipulantką i egoistką.
Zapraszam serdecznie na mojego bloga http://antyportal.org/author/karolciak86/ A w nim artykuły o zdrowym odżywianiu, dietach etc. m.in. o: Glukomannan , Zielony Jęczmień, Jagody Acai, Dieta 1200 kalorii i wiele innych... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#951 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:36 ---------- Poprzedni post napisano o 11:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() Za to z kobitek to jak najbardziej Hurrem ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#952 |
Zakorzenienie
|
Gdybym przezyla to co Hurrem, widziala smierc rodzicow, zostala porwana, trafila do haremu jako niewolnica, to nie wiem czy nie stalabym sie taka jak ona. Odebrali jej wszystko, nic dziwnego, ze tak zaciekle realizowala swoje plany.
Fakt, zginelo wielu niewinnych ludzi, za co powinna poniesc kare ale ogladajac ten serial mam wrazenie, ze tam mozna bylo zginac za nic. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#954 | ||
Zakorzenienie
|
Też bardzo podoba mi się uroda Hurrem. Niektórzy piszą, że jest grubsza od innych aktorek w serialu, ale co z tego? Dla mnie jej to pasuje, dla mnie u niej to dodaje dużo kobiecości, nie trzeba być bardzo szczupłą przecież, by być ładną, a gruba moim zdaniem też nie jest i to są u niej kobiece kształty, wygląda bardzo ładnie
![]() Co do zachowań Hurrem to ja też w pewnym stopniu ją rozumiem. Oczywiście nie da się całkowicie usprawiedliwić tego co robi, ale w pewnym stopniu zrozumieć można. Ja tam nawet ją lubię, mimo jej wad. No chociaż jak pisałam w prawdziwym życiu to co innego, co innego oglądać w serialu, a poznać osobiście kobiety jak ona bym może nie chciała, bo wiadomo co innego serial co innego życie. No, ale właśnie jak widać tam wiele osób jest przebiegłych, ona często przegina jeszcze bardziej, ale nie jest też dużo gorsza od innych osób tam, a przeszła wiele. Może w niemoralny sposób do końca, ale dąży do celu, czasem chroniąc też siebie i swoich bliskich, bo przecież tak jak było gdzieś napisane jej synowie są zagrożeni, bo podobno wiadomo jeden syn zasiadał na tronie, a według tamtego prawa powinien innych zabić, czyli swoich braci czy ktoś tam miał zabić, by nie było walk o władzę. Smutne. No i popatrzcie, w haremie nie trzeba było być niewolnicą, by mieć małe prawa. Np książe Mustafa też ma nie za ciekawie, bo np czasem zamiast móc być z tą, którą kocha to nie może, wszystko to zagrywki polityczne, nawet jego matka mówi, że on ma być z tą, która da świetność Imperium Osmańskiemu, nie zważa potem już za bardzo na jego uczucia, mówi, że tutaj ma liczyć się polityka, a nie miłość. On też pod tym kątem wolny nie jest i też nie jest to jakieś dobre życie. ---------- Dopisano o 03:57 ---------- Poprzedni post napisano o 03:51 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 03:58 ---------- Poprzedni post napisano o 03:57 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2015-07-26 o 02:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#955 |
Przyczajenie
|
Cześć,jestem tu nowa i dołączam do fanów "Wspaniałego..
![]() A do wszystkich co nie lubią Hurrem(ja ją akurat lubię ![]() -Jak wiemy muzułmanin może mieć kilka żon,(tak samo Arab).Akcja dzieje się w Turcji,czyli muzułmańskim państwie,w którym istnieje poligamia. W Europie czegoś takiego nie ma,ale zapewne wielu chciałoby. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#956 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#957 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nie uważam, żeby była grubsza - ładne, apetyczne krągłości, regularne i kobiece rysy twarzy. Cytat:
Poza tym Ibrahim przyjął islam mniej lub bardziej świadomie w wieku wczesnonastoletnim, jego rodzice byli chrześcijanami - wychowywał się w tradycyjnej rodzinie, niekoniecznie mogło to być zgodne z wzorcami, w których dorastał.
![]() |
![]() |
#958 |
Zakorzenienie
|
Aha no tak, ja też uważam jak pisałam, że Hurrem ma fajne kształty, dla mnie też nie jest gruba. Dla niektórych chyba tak, jak piszą, ale dla mnie nie. No i ładna twarz jak dla mnie
![]() Aa no tak, możliwe. No, ale Hatice jak sama mówiła to ona może wymagać wierności nie to co niewolnice hehe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prawdziwy pasza Ibrahim miał swój harem niewolnic zanim ożenił się z sułtanką i właśnie w tym haremie wychowała się Hurrem i została przez niego podarowana sułtanowi w prezencie.
![]() |
![]() |
#960 |
Rozeznanie
|
Dołączam do grona fanek Wspaniałego Stulecia
![]() Jako jedna z nielicznych, nie znoszę Hurrem, moją faworytką jest Mahidevran. Strasznie dużo osób patrzy na nią, jak zauważyłam, dość jednowymiarowo, traktuje jako 'czarny charakter' i uporczywie ignoruje fakt, że Hurrem jest dużo bardziej bezwzględną intrygantką. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:34.