Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 10 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-04-21, 13:06   #931
Kinga_20
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 10

Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Nie dajcie sobie wmówić, że macie iść na wcześniuejszy macierzyński to jest wbrew prawu. Kobieta ma prawo iść na wcześniejszy macierzyński ale nie ma obowiązku.
Mój lekarz twierdzi, że może wypisać l4 tylko do TP. Z Lili tak było i nie chciało mi się latać po rodzinnych i poszłam 9 dni przed porodem na macierzyński.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 13:07   #932
jagodowa07
Zadomowienie

Cytat:
Nie dajcie sobie wmówić, że macie iść na wcześniuejszy macierzyński to jest wbrew prawu. Kobieta ma prawo iść na wcześniejszy macierzyński ale nie ma obowiązku.
No właśnie tak mi się wydawało, ale ciągle trafiam na lekarzy z bardzo dziwnym podejściem do L4 może w szpitalu zapytam czy mi nie wystawią, albo do rodzinnego? Bo tez nie uśmiecha mi się wykorzystywać macierzyński wczesniej
Stary 2015-04-21, 13:08   #933
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TienShan Pokaż wiadomość
Fistaszek niektórzy lekarze uważają że mogą dać.l4 tylko do dnia terminu :-/ i później albo macierzyński albo kombinować u rodzinnego. Z jakiej paki :-/
Głupota .
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 13:09   #934
irenka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moniisia90 Pokaż wiadomość
Nadzieja - wow, gdzie ten bęben?? super szybko wracasz do formy

Goskie - śliczny chłopak

Santi - też bym się wkurzyła i chyba olała te zakupy - z takim podejściem kasjerek?

ja po wizycie. szyjka wciąż długaśna i zamknięta mała waży 3200.
następna wizyta 5 maja - jak nie urodzę i ktg 1 maja - jak nie urodzę.
lekarz mówi, że wszystko w porządku, że mimo pozamykania itd mogę rodzić w każdej chwili i życzy mi powodzenia
pobrał wymaz, wyniki za 4-5 dni

Cytat:
Napisane przez jagodowa07 Pokaż wiadomość
cudowny!!

wow, szybciutko znika! po tygodniu pewnie wcale go nie będzie, Nadzieja dajesz kolejną nadzieję na szybki powrót do formy no i oczywiście na spotkania z bożeną

Ja po wizycie - póki co nic nie zapowiada porodu, szyjka zamknięta, nie wiem ile ma, ale lekarz powiedział że dziś na pewno nie urodzę Pozostaje czekać. No ale liczę na to że jednak Tymek zdecyduje się na wyjście wcześniej
Lekarz wypisał mi zwolnienie do 3 maja, czyli do terminu z OM, jak do tego czasu nie urodzę mam jechać do szpitala na badania, i oni będą decydować czy wywoływać, czy na patologię, czy jeszcze pochodzić.
Czyli będę musiała iść na ten wcześniejszy macierzyński, jak się nie wyrobię się do terminu - ale nie wiem jak to się załatwia
No i on uważa że przy wadzie wzroku powinni mnie ciąć i pewnie tak zrobią - ale na początek mam próbować sn, więc liczę że pójdzie szybko, bez wysiłku i bez konieczności cc
kiedy masz jechać do tego szpitala? ja mam termin też na 3 maja i ciekawa jestem co mi w czwartek doktorek powie i zaproponuje, ja to bym chciała aby brał mnie już do szpitala i wywoływał
bezinteresowną...
irenka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 13:09   #935
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Cytat:
No właśnie tak mi się wydawało, ale ciągle trafiam na lekarzy z bardzo dziwnym podejściem do L4 może w szpitalu zapytam czy mi nie wystawią, albo do rodzinnego? Bo tez nie uśmiecha mi się wykorzystywać macierzyński wczesniej
A ile byś musiała wykorzystać tego macierzyńskiego ?

17.05.2015 r. godz. 12:30 3780 g i 55 cm

Kasia
16.02.2017 r. godz. 17:44 3170g i 52 cm

Wymiana

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1203546
SzaraaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 13:09   #936
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzaraaMyszka Pokaż wiadomość
Ja mam termin na 11 maj a zwolnienie do 8 dostałam
Normalnie idź później po l4.
Stary 2015-04-21, 13:09   #937
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goskie89 Pokaż wiadomość
A to moj Antoś

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Przecudowny!! I pomysleć, że takie małe cuda siedzą u nas w brzuszkach a stworzyły się z dwóch maleńkich komórek

Cytat:
Napisane przez Madeleine05 Pokaż wiadomość
Nadzieja - super opis! Jeszcze raz gratulacje!

Śliczny chłopak

Któraś z was pytała kiedyś o zdjęcia, jak mamy poukładane w szafkach dla dziecków. To ja ogarnęłam moją, powkładałam na razie same ubranka 56 do szuflad. Przerobiliśmy jedną część szafy, na rzeczy dla dziecka. Mamy jeden drążek, półkę i 4 kosze Na razie wystarcza.

Załącznik 5965583Załącznik 5965584Załącznik 5965585Załącznik 5965586
chciałabym mieć tyle miejsca dla Małej

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
Haha pierwszy raz widzialam takie oburzenie z zazdrosci

aaa odnosnie przepuszczania w kolejce.. w sobote pojechalam z TZ do liroy po polki. No i stoimy w kolejce, oczywiscie nikt nie mysli, zeby przepuscic (wrecz przeciwnie, patrza na brzuch i jeszcze szybciej zabieraja wzrok zeby nie przepuscic). I w pewnym momencie kasjerka to dziewczyny z konca, ze ma przyjsc bez kolejki. Byla w ciazy ale miala o wiwle mniejszy brzuch i w wozku mase doniczek z kwiatami. Stanela przed nami a ja mowie do kasjerki, ze ja tez jestem w ciazy i moglaby wszystkich jednakowo traktowac. Na co ona "ale widac ze pani sie dobrze czuje". No oslablam, skad jej wiedziec, jak ja sie czuje? Wkur.wiona wyszlam z kolejki i jakas babka za mna sie odezwala, dlaczego nie otwieraja kasy z pierwszenstwem a po drugie stalam caly czas przodem do kas i trudno takiego brzucha nie widziec i co to za cyrki zeby osadzac ktora lepiej sie czuje
wscieklam sie bardzo..

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Goskie, Antos cudowny!
Szok po prostu !

Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
2 doba po porodzie O.o

Załącznik 5965603
świetnie wyglądasz!

Cytat:
Napisane przez Sylvie_91 Pokaż wiadomość
Ja zostaję dalej w szpitalu, dziś usg, w czwartek badanie gin. i zobaczymy co dalej... coś mi się zdaje, że wyjdziemy już rozpakowani

Śliczny
Trzymam kciuki!

U mnie obiad gotowy, ale czekam na męża bo wyskoczył gdzieś ze swoim szefem. W ogole jakie komplementy dzis dostałam od szefa i jego żony - że jestem piękną kobietą, ale w ciązy to podwójnie. I super wyglądam, brzuszek śliczny, okrągły i na twarzy nie utyłam ani w ciele Fajnie takie miłe słowa usłyszeć

Która mnie nauczy jak wyparzać butelkę? Mam z tommee tippee i ona ma w środku jakąś rurkę i całą butelkę wyparzam czy tylko smoka? Sory za głupie pytania ale pierwszy raz to robię

Kupiłam dzisiaj w aptece też gaziki do pępuszka i żel do ciemieniuchy. Nie wiem czy dobry, taki mi poradziły w aptece. A do mycia buźki to nie wiem czy dobrze ale kupiłam mydło Bambino. Nie wiedziałam jakie a było w Polo w promocji ;P

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 13:10   #938
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Cytat:
Normalnie idź później po l4.
W czwartek idę na wizytę zobaczymy co mi powie i kiedy będzie następna wizyta. Może akurat do 8 maja urodzę

Kasia

Wymiana

Stary 2015-04-21, 13:11   #939
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maartussss Pokaż wiadomość
Witam się dziewczyny w 35 tyg
Dziś wizyta, ciekawa jestem, czy Franko się w końcu zdecydował obrócić, czy nie... Proszę o kciuki
Tyle rzeczy mam dziś do ogarnięcia, że nie wiem, czy dam radę tu być, ale jakby co to wieczorem Was ponadrabiam
za wszystkie wizytujące!
za kolejny tydzień i kciuki za wizytę

Cytat:
Napisane przez goskie89 Pokaż wiadomość
A to moj Antoś

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cudny aniołek

Cytat:
Napisane przez sylwia01485 Pokaż wiadomość
no właśnie tak sobie to wyobrażałam, ten ból. Normalnie można się posrać w majty.
no prawie się kurna posrałam tak mnie wszystko boli, że ledwo się ruszam... końcówka najgorsza a sprzątanie w 9 msc ciąży to dramat...

Cytat:
Napisane przez Santilia Pokaż wiadomość
aaa odnosnie przepuszczania w kolejce.. w sobote pojechalam z TZ do liroy po polki. No i stoimy w kolejce, oczywiscie nikt nie mysli, zeby przepuscic (wrecz przeciwnie, patrza na brzuch i jeszcze szybciej zabieraja wzrok zeby nie przepuscic). I w pewnym momencie kasjerka to dziewczyny z konca, ze ma przyjsc bez kolejki. Byla w ciazy ale miala o wiwle mniejszy brzuch i w wozku mase doniczek z kwiatami. Stanela przed nami a ja mowie do kasjerki, ze ja tez jestem w ciazy i moglaby wszystkich jednakowo traktowac. Na co ona "ale widac ze pani sie dobrze czuje". No oslablam, skad jej wiedziec, jak ja sie czuje? Wkur.wiona wyszlam z kolejki i jakas babka za mna sie odezwala, dlaczego nie otwieraja kasy z pierwszenstwem a po drugie stalam caly czas przodem do kas i trudno takiego brzucha nie widziec i co to za cyrki zeby osadzac ktora lepiej sie czuje
wscieklam sie bardzo..[COLOR="Silver"]
no kur.a

Cytat:
Napisane przez sara3008 Pokaż wiadomość
Witam się w dobrym samopoczuciu i w dobrym humorze, który zafundowała mi moja babcia
Dzwoni do mnie wczoraj i mówi, żebym przyszła, da mi 2 tysiące, to cos małemu kupię
Pierwsza moja myśl "wow, babcia skąd Ty masz taka kase",
zaczelam już planować, jakie to fajne gadżety kupię i w ogole..
no ale ok, poszłam rano, ledwie wczłapałam na 4 piętro, zjadłyśmy śniadanko, pogadalysmy... Babcia poszła do swojego magicznego pokoiku, z którego wyciąga pieniązki i daje mi 200 złotych moja mina musiała być bezcenna kochana babcia

A teraz biorę się za ostatnie prasowanie i oficjalnie ogłaszam, że jestem gotowa na poród
kochana babinka :ehem; mi ostatnio dziadek auto zatankował haha
Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
2 doba po porodzie O.o

Załącznik 5965603
super za chwilę będzie decha

Cytat:
Napisane przez Sylvie_91 Pokaż wiadomość
Ja zostaję dalej w szpitalu, dziś usg, w czwartek badanie gin. i zobaczymy co dalej... coś mi się zdaje, że wyjdziemy już rozpakowani

Śliczny
i dawaj znać co i jak!

Cytat:
Napisane przez moniisia90 Pokaż wiadomość

ja po wizycie. szyjka wciąż długaśna i zamknięta mała waży 3200.
następna wizyta 5 maja - jak nie urodzę i ktg 1 maja - jak nie urodzę.
lekarz mówi, że wszystko w porządku, że mimo pozamykania itd mogę rodzić w każdej chwili i życzy mi powodzenia
pobrał wymaz, wyniki za 4-5 dni

Cytat:
Ja po wizycie - póki co nic nie zapowiada porodu, szyjka zamknięta, nie wiem ile ma, ale lekarz powiedział że dziś na pewno nie urodzę Pozostaje czekać. No ale liczę na to że jednak Tymek zdecyduje się na wyjście wcześniej
Lekarz wypisał mi zwolnienie do 3 maja, czyli do terminu z OM, jak do tego czasu nie urodzę mam jechać do szpitala na badania, i oni będą decydować czy wywoływać, czy na patologię, czy jeszcze pochodzić.
Czyli będę musiała iść na ten wcześniejszy macierzyński, jak się nie wyrobię się do terminu - ale nie wiem jak to się załatwia
No i on uważa że przy wadzie wzroku powinni mnie ciąć i pewnie tak zrobią - ale na początek mam próbować sn, więc liczę że pójdzie szybko, bez wysiłku i bez konieczności cc
za wizytę i na pewno do 3 maja się rozpakujesz zobaczysz

Ja właśnie wstałam czuję się fatalnie.. przegięłam wczoraj ze sprzątanie + ta pogoda i umieram... musiałam iść spać znowu bo normalnie ledwo się ruszałam... bolą żebra, podwozie do nawala
i głowa taka ciężka ... no ale cóż trzeba zbieram się i ogarniać dalej chatę... ale teraz na spokojnie

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 13:13   #940
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Przecudowny!! I pomysleć, że takie małe cuda siedzą u nas w brzuszkach a stworzyły się z dwóch maleńkich komórek

chciałabym mieć tyle miejsca dla Małej

Szok po prostu !

świetnie wyglądasz!

Trzymam kciuki!

U mnie obiad gotowy, ale czekam na męża bo wyskoczył gdzieś ze swoim szefem. W ogole jakie komplementy dzis dostałam od szefa i jego żony - że jestem piękną kobietą, ale w ciązy to podwójnie. I super wyglądam, brzuszek śliczny, okrągły i na twarzy nie utyłam ani w ciele Fajnie takie miłe słowa usłyszeć

Która mnie nauczy jak wyparzać butelkę? Mam z tommee tippee i ona ma w środku jakąś rurkę i całą butelkę wyparzam czy tylko smoka? Sory za głupie pytania ale pierwszy raz to robię

Kupiłam dzisiaj w aptece też gaziki do pępuszka i żel do ciemieniuchy. Nie wiem czy dobry, taki mi poradziły w aptece. A do mycia buźki to nie wiem czy dobrze ale kupiłam mydło Bambino. Nie wiedziałam jakie a było w Polo w promocji ;P
Na ciemieniuche trzeba coś mieć czy dopiero jak będzie ? Bo nie każde dziecko chyba ją ma nie ? Ja mam takie woreczki do wyparzania to z tego skorzystam i chyba w tym też wyparzę laktator bo chyba mogę ??
Im bliżej porodu tym człowiek staje się bardziej guupi i mniej wie

Kasia

Wymiana

Stary 2015-04-21, 13:14   #941
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Cytat:
Sama dałas rade, wow podziwiam
nie wiem czy to nie za dużo powiedziane, że dałam rade
Stary 2015-04-21, 13:14   #942
moniisia90
Wtajemniczenie

a ja dostałam zwolnienie do tp lekarz powiedział że jak nie urodzę to mam przyjść i mi przedłuży jeszcze o parę dni
Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017
moniisia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 13:16   #943
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
nie wiem czy to nie za dużo powiedziane, że dałam rade

Ja to tam nawet nie zajrzę, nie ma jakichkolwiek szans na to
Brzuch już za nisko siedzi
Już małżonka uświadomiłam co go czeka jutro, minę miał nietęgą

Kasia

Wymiana

Stary 2015-04-21, 13:16   #944
fistaszek24
Zakorzenienie

Mogę zażyć węgiel???
Stary 2015-04-21, 13:16   #945
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Cytat:
Mogę zażyć węgiel???
Biegunka?

Kasia

Wymiana

Stary 2015-04-21, 13:17   #946
jagodowa07
Zadomowienie

Ruska trzymam Cię za słowo!! Niech Twoje wróżby się sprawdzają, bo potem nie chce mi się martwić L4 ani wcześniejszym macierzyńskim, po za tym ile można toczyć się z brzuchem

Cytat:
Napisane przez irenka78 Pokaż wiadomość

kiedy masz jechać do tego szpitala? ja mam termin też na 3 maja i ciekawa jestem co mi w czwartek doktorek powie i zaproponuje, ja to bym chciała aby brał mnie już do szpitala i wywoływał
Mam jechać 3 maja, czyli własnie w dniu terminu - ale tak uważa lekarz, który ze szpitalem nie ma nic wspólnego. Mam nadzieję że nie przepędzą mnie z izby przyjęć, chociaż liczę na to że jednak urodzę wczesniej i nie będę musiała się tym martwić

Cytat:
A ile byś musiała wykorzystać tego macierzyńskiego ?
do dnia porodu, więc w zależności ile się przeterminuje, a bardzo bym tego nie chciała.
Stary 2015-04-21, 13:18   #947
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Cytat:
Mogę zażyć węgiel???
Raczej można

Kasia

Wymiana

Stary 2015-04-21, 13:19   #948
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Cytat:
Ruska trzymam Cię za słowo!! Niech Twoje wróżby się sprawdzają, bo potem nie chce mi się martwić L4 ani wcześniejszym macierzyńskim, po za tym ile można toczyć się z brzuchem

Mam jechać 3 maja, czyli własnie w dniu terminu - ale tak uważa lekarz, który ze szpitalem nie ma nic wspólnego. Mam nadzieję że nie przepędzą mnie z izby przyjęć, chociaż liczę na to że jednak urodzę wczesniej i nie będę musiała się tym martwić

do dnia porodu, więc w zależności ile się przeterminuje, a bardzo bym tego nie chciała.
No to zz dniem terminu jeżeli nie zaczniesz rodzić pojedź do lekarza i niech ci wypisze na parę dni jeszcze

Kasia

Wymiana

Stary 2015-04-21, 13:19   #949
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Biegunka?
Tak.
Stary 2015-04-21, 13:20   #950
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Cytat:
Tak.

Czytałam na forum jakimś że można. Węgiel niby tylko w przewodzie pokarmowym pozostaje.

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ----------

Idę pooglądać te śliczności

Kasia

Wymiana

Stary 2015-04-21, 13:20   #951
maartussss
Zadomowienie

Cytat:
Na ciemieniuche trzeba coś mieć czy dopiero jak będzie ? Bo nie każde dziecko chyba ją ma nie ? Ja mam takie woreczki do wyparzania to z tego skorzystam i chyba w tym też wyparzę laktator bo chyba mogę ??
Im bliżej porodu tym człowiek staje się bardziej guupi i mniej wie
Raczej nie jest konieczne kupowanie czegoś na ciemieniuchę, dopóki dziecko jej nie ma

Monisia za wizytę zaraz następną wpiszę.

Jagodowa za wizytę i za sn
Stary 2015-04-21, 13:22   #952
sara3008
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anol Pokaż wiadomość
u mnie mielone, ziemniaczki i mizeria, tak sobie zażyczył tż, bo ostatnie mielone były parę m-cy temu
U mnie tez dzis mielone tylko, ze ja do srodka jeszcze ser zolty daje
a mizeria za mna tydzien chodzila i dzis nadszedl jej dzien
sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 13:22   #953
majaa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karol_ak Pokaż wiadomość
Nadzieja

agnes
dorka

kciuki za dzisiejsze wizytujące ola

ja dzisiaj ranny ptaszek, byłam na badaniach, w piekarni kupiłam świeże ciepłe bułki ale miałam pyszne śniadanie mniam
modle się tylko żeby dotrzymać jeszcze ten tydzień do cięcia bo z każdym dniem gorzej się czuję, skurcze narastają i coraz bardziej bolesne są, w nocy też spać nie dają, kurde

a mnie cc na życzenie nie dziwi w ogóle, jak ktoś chce i ma kase jego wybór a 4 tyś to chyba jeszcze nie tak dużo jak na prywatną klinikę
i szkoda mi kobiet które boją się rodzić naturalnie i muszą bo nie ma innej opcji w polskich szpitalach a potem trauma i złe wspomnienia
Karolak zapodaj sobie nospę..mi doktorek cały tydzień kazał zażywać przed cc..

Nadzieja brzuszek piekny jak na 2 dzień fiu fiu

Truskawka współczuję spotkania z babsztylem..ja chyba bym ją zwyklinała...ja w 5 miesiacu jakoś jak mój mąż mnie przez przypadek szturchnął w brzuch to go w twarz strzeliłam i się wydarłam i zwyklinałam i rozpłakałam na końcu..także Twoja reakcja i tak spokojna..

Madeleine ślicznie u Ciebie w tej szafie

Goskie a Antoś wspaniały, taki słodki

do mnie przyszły koszyki wiklinowe i czekam na wypełnienia do poduszek,żby wreszcie poszewki założyć..końcem miesiąca dopiero dotrze wieksza kołdra dla nas z westwing..i byłoby na tyle..

Dziś w mieście byłam, w aptece magnez i szare mydełko z nanosrebrem...aha i melduję,że w Rosku kupiłam te pampki w promocji!!! dzięki za info promocja tyczy się pampersów 2, 94 szt w opakowaniu, promocja z 42,99 na 34,99 także spoko..wychodzi 37 gr za szt

<3 Karolek<3 Moje Serduszko <3

Edytowane przez majaa86
Czas edycji: 2015-04-21 o 13:26
majaa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 13:23   #954
Apiska
Zakorzenienie

Cytat:

Właśnie też sie zastanawiałam, jak to będzie z wypisaniem zw. lek, wizytę mam 27.04, do tego dnia mam tez poprzednie zw. Termin porodu na 14.05.
Ślub
: 28.09.2013r

41/40
Apiska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 13:30   #955
mimi_77
Zakorzenienie

Truskawka jestem oburzona zachowaniem tej baby!! Ale wiem co czujesz. Ja przestałam chodzić w niedziele do kościoła bo siedząc w ławce czułam wobec siebie taki brak szacunku ze strony innych kobiet że szok. Rozpychanie się łokciami i walenie po brzuchu to nic. Stojąc do komunii św. mężczyźni zawsze mnie przepuszczali. A baby? Patrzą przed siebie i idą prosto jakbym była niewidzialna. Szok po prostu. Nie wspomne o kolejkach do kas itp. Ja nawet zapomniałam ,że jest coś takiego jak przepuszczanie ciężarnych. Stoję zawsze pokornie i czekam na swoją kolej. Śmieszne było to , jak w stycznu byłam chora i z pracy mnie zwolniły do lekarza. Na drzwiach jak byk wisi kto ma pierwszeństwo, m.in. ciężarne. Podchodze do rejestracji , że chciałabym wejść bez kolejki, szefowa dzwoniła, że z pracy mnie zwolnili żebym poszła do lekarza , a po za tym to jestem w ciąży. A ona "ale tutaj ciężarne nie wchodzą bez kolejki". Na co tż sie w☠☠☠☠ił, poszedł do pacjentów i zapytał czy mnie wpuszczą. Akurat było dużo facetów i weszłam przed nich.

Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 13:37   #956
sara3008
Zakorzenienie

Mi jeszcze nigdy nikt nie ustąpił miejsca w kolejce
ale w przychodzni albo w labo krzesełko zwalniali, żebym usiadła
jak z Tż w USC bylismy, to tez nas przepuscili ale wisiała wielka kartka "kobiety w ciąży wchodzą bez kolejki"
sara3008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 13:38   #957
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

wstałam, ale czuje się jak flaczek.

kupiła, któraś te pampersy w rossku? jest ta promo?

ja dziś miałam przykład jakie są mohery, nie tylko baby ale i faceci...

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24

Edytowane przez Baset
Czas edycji: 2015-04-21 o 13:39
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-04-21, 13:38   #958
fistaszek24
Zakorzenienie

Dostałam ekupon do tesco jak ja mam nie kupować za dwie bluzki spodnie z h&m dałam 45 zł więc musiałam kupić .
Stary 2015-04-21, 13:45   #959
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Cytat:
Napisane przez maartussss Pokaż wiadomość
Raczej nie jest konieczne kupowanie czegoś na ciemieniuchę, dopóki dziecko jej nie ma
No właśnie też mi się tak wydawało

Kasia

Wymiana

Stary 2015-04-21, 13:46   #960
sylwia01485
Zadomowienie

Cytat:
Cytat:
U mnie to samo, mam l4 do tp i potem nie wiem, co

Poprzednim razem też tak miałam,ale H uwinęła się 4 dni przed terminem i było ok. A teraz - chyba pójdę do rodzinnej, ona fajna babka, to może wypisze. Ale w duszy liczę, że z trzecim dzieckiem się nie przeterminuję
sylwia01485 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości