![]() |
#931 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI
Cytat:
Te dwie zabawki z linku powyzej wydaja sie troche za proste. Kon na biegunach, jezdzik czy stolik edukacyjny bylyby lepszym wyborem. A moze pchacz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Zadomowienie
|
Zauważyłam że niektóre strony się różnią tymi * :/
I sprawdzam na niemieckich razem z filmikami crash testów i wszystkiego co mają do powiedzenia i porównania z innymi fotelikami ![]() ---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:49 ---------- Po mimo tylu samo gwiazdek bezpieczeństwa widać różnicę w fotelikach . Dlatego teraz jeżdżę po sklepach i macam sama ![]() Chociaż do dzisiaj moim faworytem jest cybex Aton to Pebble też niczego sobie ![]() ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Bo kto by chciał na twardym siedzieć a co dopiero leżeć :/
#933 |
Zakorzenienie
|
Jest Pebble i Pebble Plus
![]() Jak będzie pasować do mojego auta to bierzemy ![]() ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Jutro się przekonam bo jedziemy ze mną na wyniki i pomacać wózki ☺
#934 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#935 |
Zakorzenienie
|
Wiesz co zwrócę na to uwagę.
#936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Booooosze! No ja mam dosć. Kuźwa ile można prosić, tołkować. Potrzeba mi od matki dwa zaświadczenia. Miała to już wczoraj załatwić. ☠☠☠☠a, czy to tak trudno zadzwonić do księgowej, żeby to sprawdziła i przysłała mailem? Dostała kartkę co na tam wpisać to jakieś wielkie pretensje, żebym sobie sama jechała no jasne, już lece. Bo ona taaaka zapracowała, szkoda, że sie to nie przekłada na stan konta. A pieprzyć o głupotach przez telefon to ma i czas i siły ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#937 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
To może moje są takie felerne... Chodzi o tą gumkę, która jest na górze, pod biustem, jest ciasna. Zresztą, cały ten panel też się dość mocno opina na brzuchu, nie mam zapasu. Większy rozmiar ma pewnie większy cały ten panel, ale wtedy mam luz na łączeniu spodni i panelu. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#938 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a wy fotelik kupujecie razem z baza? Bo my kupilismy tez baze isofix, ale tak ostatnio myslalam, ze i tak za kazdym razem jej nie bede uzywac bo jak ja bede prowadzic to dziecko bede dawac na przednie siedzenie, a nie na tyl. Macie juz wozek? My mamy jedo bartaina na paskach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#939 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A poduszkę powietrzną można wyłączyć u Ciebie w aucie? Wózek już mam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#940 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A wyl mozna w schowku lub gdzies z boku schowka po otwarciu drzwi gdzies od tamtej str. ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:25 ---------- A wozek i fotelik z baza isofix tez juz mamy dlugo ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#941 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
My kupujemy bez bazy, bo w naszym samochodzie nie ma isofixa. Co do wożenia z przodu, to ja bede starała sie tego unikać, zamontuje lusterko nad głowa dziecka i jakos ogarnę. Wozek mamy zamówiony, odbieramy w lipcu. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#942 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ---------- Wyżaliłam się na klubie, bo mnie po prostu mało nie rozniosło ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#943 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze dziewczyny... miętka faja ze mnie. Dzwoni dzisiaj moja siostra... że jej opiekunka do dzieci złamała nogę... prosi mnie o pomoc, zebym przez 2 tygodnie zajęła się chłopcami od 10-16 no i odpłatnie (tak samo jakby płacili tej opiekunce). Tylko, że ja się kurczę nie czuję na siłach...w dodatku te moje problemy z łożyskiem, gdzie moja gin kazała mi dużo leżec i się oszczędzać... z drugiej strony wiem, że ona nie ma nikogo innego kogo mogłaby poprosić o pomoc, pewnie pomyślała o mnie, bo wie, że siedze w domu i może kasa mi się przyda... ale z drugiej strony, zrobiło mi sie przykro, bo mówię jej o tych moich problemach z łożyskiem, że muszę działać na obniżonych obrotach...a ona na to, ze no tak...ale Staś nie jest wymagający i mogę sobie siedzieć, a Wojtek wraca o 14 z przedszkole i po 2 h jest juz w domu mój szwagier. Poczułam się tak jakby moje zdrowie i moje dziecko nie byly ważne, bo liczy się tylko jej rodzina i ona po prostu potrzebuje opiekunki nie ważne jakim kosztem... kazala przemysleć i mam jej dac znać wieczorem. Miętka faja jestem bo moglam od razu stanowczo powiedziec NIE. A teraz wieczorem bede musiala znow dzwonić i sie tlumaczyc i jąkać i odmówic, bo mój TŻ powiedział, że się nie zgadza za cholere i powiedzial ze moge im to nawet wprost powiedzieć. Znając zycie ona bedzie mnie jeszcze przekonywać i znow brac na litość jak teraz w ciagu dnia a ja będę się jąkać... na koniec i tak się obrazi i tyle z tego... nie znoszę takich sytuacji...
![]()
#944 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A te spodnie to może jakoś źle uszyte? Ja mam obcisłe dżinsy ale panel jest luźny i się rozciąga i nie ciśnie, w legginsach to w ogóle luz ale panel nie zwisa ![]() Cytat:
My dawaliśmy kasę jak tż był chrzestnym, jak większość, i myśleliśmy, że coś kupią porządnego dla małej albo zachowają, a szwagierka kupiła sobie nową kanapę narożną, bo jej się "stara" skórzana przestała podobać. I jeszcze każdemu się tym chwaliła z uśmiechem, a ja byłam taka zła.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#945 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Ładniutki, też mam w gwiazdki ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#946 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie dziwię się Twojemu Tz... Mój by mi też nie pozwolił - jakby nie patrzeć to też jego dzidziuś, ma tu coś do powiedzenia...
![]() |
#947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#948 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale jeśli masz problemy z łożyskiem, to wg mnie nie masz wyjścia i musisz odmówić. Pomyśl jak byś się czuła, gdyby coś się stało, bo nie wiedziałaś jak odmówić. Siostra się winna czuć nie będzie. Ja wiem, że odmawianie jest trudne, ale musisz patrzeć na siebie i dziecko przede wszystkim, jak ktoś tego nie rozumie, to nie Twój problem. Najwyżej się obrazi, przejdzie jej a Ty musisz się oszczędzać i już. Nieważne czy dziecko wymagające czy nie, raczej cały dzień przed bajkami nie siedzi ![]() ![]() Dziewczyny, a jak robicie te szaszłyki to na co nadziewacie? Bo ja mam tylko drewniane albo bambusowe pałeczki, ale się boję że mi się spalą w piekarniku ![]() Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
![]() |
#949 |
Raczkowanie
|
Witam się ponownie po chyba ponad miesięcznej przerwie
![]() ![]() Dzisiaj zaczynamy III trymestr i mimo ostatnich zapewnień że będziemy mieli dziewuszkę na ostatnich badaniach lekarz jednak się wycofał z tego i powiedział, że niestety ale jednak nie jest pewien kto tam siedzi w brzuchu, ale mamy nadzieje, że 1 czerwca się dowiemy (wtedy mamy kolejną wizytę). Dla nas i tak najważniejsze, że nasz bąbelek jest zdrowy i rozwija się wręcz książkowo ![]() W tym tygodniu zaczęłam dopiero urlop i już mi jakoś tęskno za pracą, ale za to maleństwo zostało obkupione w masę ciuszków no i kupiliśmy kosz Mojżesza ![]() Z okazji Dnia Mamy chciałam Wam życzyć dziewczyny siły, dużo zdrowia i szczęścia dla Was i Waszych maleństw! ![]()
#950 | |||
Zakorzenienie
|
Miałam ciasto do pierogów w zamrażalniku, zrobiłam w sumie 60 pierogów z truskawkami i mi plecy odpadną zaraz... Nie wspominając o tym że nie sądziłam że tego ciasta na tyle starczy i nie zrobiłam nic z roboty, którą planowałam dzisiaj zrobić, ech!
Cytat:
A wózek taki sam zamierzamy kupić. Używany masz czy nowy zamawiałaś? Cytat:
Nie w każdym, w moim chevrolecie z 2006 r. którego już nie mam nie dało się wyłączyć. Nie chcę zaczynać dyskusji, ale jeżdżenie bez poduszki, hmm ![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#951 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agu kiepska sytuacja, ja bym jednak siostrze chyba odmówiła... Z tym łożyskiem nie ma żartów! A nie rozważacie fotelika Recaro privia? Ma wzorowe testy z baza, bez bazy też dobre, jest dużo lżejszy od MC, a materiał jest mięciutki i przyjemny, ma regulowana wysokość pasów. Ja macałam i naprawdę rewelka.
![]() |
#952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja to w ogóle nie ogarniam tych fotelików i mnie przerażają, bo nie mamy samochodu, ale fotelik kupić trzeba. Chce kupić bezpieczny, ale znowu wydawać kupę kasy na fotelik, który może będzie używany tylko na drodze ze szpitala ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#953 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez mam takie felerne jedne, przestalam nosic a przy upalach przestawilam sie na spodnice i w koncu jest mi wygodnie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#954 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Musisz teraz przede wszystkim myśleć o sobie i dziecku, nie oglądać się na innych, nawet na własną siostrę. A jak się coś stanie (odpukać!!) w ciągu tych dwóch tygodni? Dzieci jednak nie będą takie spokojne? Chcesz ryzykować? Moim zdaniem siostra nie zachowała się tak jak powinna. Widziałam Twój ostatni post, leż i wypoczywaj, dbaj o siebie i maleństwo, naprawdę musisz myśleć o sobie. Ja też taka jestem, że zaraz mam wyrzuty sumienia, że coś nie zrobione, ktoś nie zadowolony i naprawdę uczę się w tej ciąży, myśleć przede wszystkim o sobie i dziecku - bo to jest dla mnie najważniejsze. Rozumiem, że siostra chce dać Ci dorobić, ale nie w takiej sytuacji. Brawo dla Twojego Tż'ta!
![]() |
#955 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Siostrze chyba powinno wystarczyc zwykle "nie", z lozyskiem zartow nie ma a jak jeszcze bedzie nalegac, to zapytaj, dlaczego o pomoc nie prosi opiekunki, w koncu dzieci takie niewymagajace ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#956 |
Zakorzenienie
|
Ciuszki z F&F ♡
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#957 | |
Zadomowienie
|
Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI
Cytat:
Nieelegancko ze strony Twojej siostry, że ciągnęła temat jeszcze po tym jak powiedziałaś jej o kwestii łożyska. Rozumiem, że ma problem i zrozumiałe, że się zwróciła do Ciebie, ale skoro masz się oszczędzać to opieka nad dziećmi niestety odpada ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Edytowane przez AaaMarta Czas edycji: 2015-05-26 o 13:01 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#958 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#959 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dlatego ja sie boje dziecko wozic na tylnym siedzeniu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Zakorzenienie
|
czizys ale napieracie z postami, nie mam czasu was poczytywać i o
nie mam co nadrabiać bo nie mam na to czasu ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:54.