Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-05-26, 08:59   #901
Mten
Rozeznanie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
To ja sie chwale łupami z wczoraj. Body, rampers krótki, spodenki sa z SH. Kaftaniki i body z dinozaurem ze Smyka

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Jakie śliczne
Stary 2015-05-26, 09:00   #902
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
My kupujemy Cybex Aton 4 Już nawet do samochodu przymierzaliśmy.

Dzisiaj afrykarium
A u nas najprawdopodobniej będzie to Maxi Cosi Pebble Plus z baza 2wayfix.
Ta bazą najlepsza bo nie trzeba jej wymieniać później jak kupuje się fotelik dla starszego dziecka
Stary 2015-05-26, 09:01   #903
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:
To ja sie chwale łupami z wczoraj. Body, rampers krótki, spodenki sa z SH. Kaftaniki i body z dinozaurem ze Smyka

Śliczne rzeczy !

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-05-26, 09:01   #904
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Czarownica śliczne te łupy
Stary 2015-05-26, 09:15   #905
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Haha jaki agent z Ciebie
Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
Ja też kiedyś jedną zaczepiłam Z joggerem Dała mi syna powozić
Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Witam się z porannym bólem pleców lewy bok mnie tak boli, że aż mi łzy z bólu leciały rano. Zagrzałam sobie wody do butelki i leżę i grzeję, trochę ulga jest...

U mnie nie pada co prawda, ale i słońca nie ma... A upały uwielbiam

Jest szansa mailowo, ale długo się czeka na odp i jest średnio konkretna, równie dobrze mogłaby mi napisać, żebym się umówiła na wizytę, to mi wszystko powie.
Powinnam się przyzwyczajać, po przeprowadzce jak zajdę w drugą ciążę, to nawet maila nie będę miała do kogo napisać

A z kosmetykami zazwyczaj mam tak, że kończą mi się w różnych odstępach czasu, ale teraz oba kremy, mleczko i olejek mi się kończą jednocześnie. Ale tym razem to jest na plus, bo tylko na to czekam

Ciekawe jak reszta miesięcy letnich się uda... Coś te pory roku coraz dziwniejsze.
Może musisz chodzić później spać, to później się obudzisz ja standardowo zasypiam po 2, za to w łóżku jestem po 21 już. A budzę się pierwszy raz o 7. I też nie bardzo mam co robić, więc jem śniadanie i kładę się znowu

Ja to bym się bała, jakby ktoś tak na mnie czekał

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
E tam to okazja jedna na milion zreszta nie stalam nad nia tylko siadlam jakbhm w kolejce czekala a jak odeszla od okienka a ja przeprosilam ja zanim wyszla z zusu. Wolalam w pomieszczeniu przy ludziach. Bez problemu dala mi pojezdzic z synkiem. Super chodzi Powiedziala o wadach i zaletach ale wada byla.tylko taka ze po zlozeniu myslala ze bwdzie mniejszy ale ogulnie jest baedzo zadowolona i kupilaby go ponownie.

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Lupy bardzo ladne

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 09:20   #906
fatal21
Wtajemniczenie

Bianeczka musisz tym wozkiem
Stary 2015-05-26, 09:25   #907
czarownica_tea
Zakorzenienie

Dzieki. Mam fajny SH ale w nim normalnie nie kupowałam bo dość drogo wychodziło. Ale dziecięce rzeczy sa lekkie i wychodzi 3-3,5 zeta za sztukę. A maja nexta, zare, early days i inne z uk.

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-05-26, 09:31   #908
petel
Raczkowanie

Wczoraj któraś z Was pisała o sytuacji w autobusie.
No mnie też rozwala jazda MPK. Dziś jednej lasce strasznie zależało, żeby wsiąść przede mną (taka mniej-więcej w moim wieku, może młodsza; jakaś starsza pani też się przepychała za wszelką cenę, ale niech jej już będzie). Wsiadła, oczywiście bieg do ostatniego wolnego siedzenia. Siadła i gapi się na mój brzuch. W zasadzie powinnam jej wytłumaczyć: "tak, to jest brzuch ciążowy, 23 tydzień, początek 6 miesiąca, ciąża fizjologiczna. Nie, to nie jest wzdęcie ani otyłość".

Chciałam Was też zapytać, bo ja nie mam doświadczenia w temacie
Zaczęłam mieć wątpliwości, czy body z krótkim rękawem (których mam najwięcej) w ogóle mi się przydadzą... Bo wydaje mi się, że jak założę dziecku samo body, to zmarznie. Ktoś tu już pisał, że jak się założy pod pajaca - to się przegrzewa. Jak założę do body półśpiochy czy kaftanik to w sumie tak samo jak z pajacem. Czy te body się w ogóle przydają jesiennym dzieciom?

Chciałam Was jeszcze podpytać o spodnie ciążowe, takie z golfem. Czy ten nieszczęsny golf się w ogóle rozciąga? Kupiłam sobie spodnie i jest mi ciasno. Większy rozmiar nie pomaga, bo wiszą mi pod brzuchem. I nie wiem, czy dać im jeszcze szansę, czy zanieść do krawcowej, niech kombinuje?

PS. I dziękuję za miłe przywitanie
petel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 09:38   #909
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez petel Pokaż wiadomość
Zaczęłam mieć wątpliwości, czy body z krótkim rękawem (których mam najwięcej) w ogóle mi się przydadzą... Bo wydaje mi się, że jak założę dziecku samo body, to zmarznie. Ktoś tu już pisał, że jak się założy pod pajaca - to się przegrzewa. Jak założę do body półśpiochy czy kaftanik to w sumie tak samo jak z pajacem. Czy te body się w ogóle przydają jesiennym dzieciom?

Chciałam Was jeszcze podpytać o spodnie ciążowe, takie z golfem. Czy ten nieszczęsny golf się w ogóle rozciąga? Kupiłam sobie spodnie i jest mi ciasno. Większy rozmiar nie pomaga, bo wiszą mi pod brzuchem. I nie wiem, czy dać im jeszcze szansę, czy zanieść do krawcowej, niech kombinuje?

Sądzę że z tym body jest tak samo jak z body bez rękawów w ogóle - po prostu ubierasz jeszcze jedną warstwę - kaftanik na przykład. Lepiej mieć możliwość rozebrania dziecka.

A ten panel ciążowy jasne że się rozciąga, zaczęłam już 7 miesiąc i niektóre są wręcz luźne jeszcze. Ale do końca nie rozumiem na czym Twój problem polega.
Stary 2015-05-26, 09:39   #910
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:
Imienia jeszcze nie mam, byłam mocno nastawiona na dziewczynkę (choć od początku miałam przeczucie, że będzie chłopak) i się żadne męskie imię jak na razie do mnie nie przylepiło.
A, i Wrocław

Raaany, ale śliczne. Bardzo lubię taką kolorystykę i wzory

Witam nową Mamusię i dziękuję za miłe słowa odnośnie ciuszków aa i ja też z Wrocławia

Stary 2015-05-26, 09:42   #911
didi9
Raczkowanie

Cytat:

Piękności
I też zamówiłam te kaftaniki plus półśpiochy do kompletu do tego

Słuchajcie brat mojego męża ma dziecko roczne, które będzie chrzczone pod koniec czerwca, nie chcemy dawać im kasy, bo dla mnie to bez sensu, zwłaszcza że nic im nie brakuje w tej kwestii Czy jakiś jeździk, konik na biegunach lub stolik interaktywny to jest dobry prezent? Nie mamy pomysłu zupełnie, bo mielismy plan kupić im krzesełko do karmienia jakieś lepsze, ale się już zaopatrzyli
didi9 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-26, 09:45   #912
czarownica_tea
Zakorzenienie

Ja dzis wracałam na czczo z badań. Oczywiście w tramwaju zero wolnych miejsc. Ostentacyjny rzut okiem na brzuch w wykonaniu dziewczęcia w wieku liceum/studia zaskutkowal odwroceniem sie do okna i podziwianiem krajobrazu. Zaczęło mi sie robić nieco słabo wiec poprosiłam jakiegoś chłopaka o ustąpienie miejsca. Wstał, przeprosił że nie zauważył i widząc ze jestem lekko zielona na twarzy otworzył okno. Szkoda ze trzeba prosić ale z drugiej strony ludzie często sa pogrążeni we własnym świecie i nie widza starszych, brzuchatych, dzieciatych, niepełnosprawnych.

Stary 2015-05-26, 09:50   #913
didi9
Raczkowanie

ooo albo coś takiego http://www.smyk.com/k-s-kids-jestem-...y-dla-dzieci-p lub takiego http://www.smyk.com/k-s-kids-centrum...y-dla-dzieci-p. Co uważacie? Co byłoby najlepsze dla takiego roczniaka?

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Cytat:
Ja dzis wracałam na czczo z badań. Oczywiście w tramwaju zero wolnych miejsc. Ostentacyjny rzut okiem na brzuch w wykonaniu dziewczęcia w wieku liceum/studia zaskutkowal odwroceniem sie do okna i podziwianiem krajobrazu. Zaczęło mi sie robić nieco słabo wiec poprosiłam jakiegoś chłopaka o ustąpienie miejsca. Wstał, przeprosił że nie zauważył i widząc ze jestem lekko zielona na twarzy otworzył okno. Szkoda ze trzeba prosić ale z drugiej strony ludzie często sa pogrążeni we własnym świecie i nie widza starszych, brzuchatych, dzieciatych, niepełnosprawnych.

A ja wczoraj jechałam autobusem i też żadne z gimbaziaków czy studenciaków nie planowało mi ustąpić, ale uznałam, że póki się w miarę dobrze czuję to postoję, nie lubię się upominać, to głupie, ale się wstydzę i wiem, że to nie ja powinnam się wstydzić, bo upominam się o swoje, ale jakoś mi tak... nie wiem... niezręcznie? w każdym razie pani koło 60 wysiadała z autobusu i zapytała, czy nie chce usiąść i dosyć głośno powiedziała, że powinnam któreś z tych, o tu (wskazała z placem) nauczyć kultury :P No ale mimo jej reakcji, wszyscy nadal siedzieli na swoich miejscach...

Edytowane przez didi9
Czas edycji: 2015-05-26 o 09:54
didi9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 10:00   #914
mysza007
Zakorzenienie

witam się w 23 tygodniu, czyli 6 miesiącu

Mały tak ostatnio kopie ze mi spac po nocy nie daje a dzisiaj mnie obudził "mamusia wszystkiego najlepszego, wstawaj i dawaj śniadanie"

Co do jazdy komunikacją to ja się po prostu boje jezdzic, bo młodziez wracając ze szkol z plecakami łazi po autobusie nie zważając na nikogo, parę razy juz się bałam ze zostane uderzona w brzuch

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 10:03   #915
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:

No co, przecież ona taka zmęczona życiem, to co będzie ciężarną puszczać... A tak na poważnie, to przykra sytuacja, ale dobrze, że się przełamałaś i poprosiłaś o ustąpienie miejsca. Ja na początku miałam ogromny problem, żeby poprosić, ale odkąd się przełamałam pierwszy raz to już teraz jest lepiej. Z tym, że zawsze celuję w osoby siedzące na miejscu dla ciężarnych, żeby mieć dodatkowy argument, gdyby mi ktoś odmówił

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-26, 10:06   #916
Mten
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez didi9 Pokaż wiadomość
ooo albo coś takiego http://www.smyk.com/k-s-kids-jestem-...y-dla-dzieci-p lub takiego http://www.smyk.com/k-s-kids-centrum...y-dla-dzieci-p. Co uważacie? Co byłoby najlepsze dla takiego roczniaka?

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

A ja wczoraj jechałam autobusem i też żadne z gimbaziaków czy studenciaków nie planowało mi ustąpić, ale uznałam, że póki się w miarę dobrze czuję to postoję, nie lubię się upominać, to głupie, ale się wstydzę i wiem, że to nie ja powinnam się wstydzić, bo upominam się o swoje, ale jakoś mi tak... nie wiem... niezręcznie? w każdym razie pani koło 60 wysiadała z autobusu i zapytała, czy nie chce usiąść i dosyć głośno powiedziała, że powinnam któreś z tych, o tu (wskazała z placem) nauczyć kultury :P No ale mimo jej reakcji, wszyscy nadal siedzieli na swoich miejscach...
Wiesz co a może podpytać brata lub bratowa? Możesz powiedzieć, że chcielibyście żeby byli zadowoleni z prezentu więc może niech Wam powiedzą z 2-3 rzeczy i coś z tego wybierzecie? Bo zobacz nawet tutaj na forum każdej z nas co innego się podoba
Stary 2015-05-26, 10:07   #917
czarownica_tea
Zakorzenienie

Marta- ja jestem z natury pyskata wiec nie mam z tym problemu. Jak jadę 2-3 przystanki to sobie postoje. Ale jak trzeba to sie o swoje upomne . Tak zawsze robię z kasa pierwszeństwa w supermarkecie

Stary 2015-05-26, 10:09   #918
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez melawen Pokaż wiadomość
To ja mam też trochę jak Ty, starsi wydają mi się już zdziadziali Brzuchy im urosły i w ogóle
10 lat młodszy to może za dużo, ale już się łapię, że tacy 5 lat młodsi to też faceci, a jeszcze 5 lat temu to były dzieciaki
Nawet męża mam młodszego - 2 lata Ale to wynik rozpoczęcia drugiego kierunku studiów i większość znajomych mamy właśnie w wieku od mojego do dwa lata w dół.

Tak mówicie o wyjazdach to też mam ochotę straszną. Planowałam na początku czerwca właśnie okolice Helu, ale niestety mąż nie dostanie urlopu
Zamiast tego pojechałam na tydzień urlopu do rodziców, w celach wyprawkowych. Wczoraj byliśmy oglądać wózki, 2 zrobiły na nas najlepsze wrażenie: Emmajlunga i Bexa Line. Duże gondole. Emmajlunga na nieskrętnych i trochę ciężko się składa spacerówkę, w ogóle taka trochę bardziej oldschoolowa (ten model, który wybrałyśmy). A ta Bexa bardzo fajna, ale produkują je dopiero od 2014 i mało jest opinii na necie, a jeśli są to są średnie i dotyczą poprzedniego modelu, a tamten faktycznie nie był fajny. Ten nowy Bexa Line 2015 ma i fajny design i się dobrze prowadzi, jest wysoki i leciutki. Składa się też wszystko fajnie, fajnie wykończony. Może wchodzą na rynek i się uczą na błędach? Chociaż trochę boję się zaryzykować

Wybrałyśmy też fotelik, olaboga cena zabija, ale ma bardzo dobre wyniki w testach - Cybex Aton 3. No i jak porównywałyśmy z MaxiCosi to solidniejszy i ma kilka fajniejszych rozwiązań, chociażby regulowana wkładka, czy taki gondolkowy daszek (nie wiem jak to się nazywa) albo takie dodatkowe zabezpieczenia przed uderzeniem bocznym.

W ogóle bardzo fajna babka nas obsługiwała, aż wzięłam namiary, żeby ją pochwalić jak będę składać zamówienie. Bo zamówienie postanowiłam złożyć pod koniec lipca, żeby nie tracić gwarancji. Jeszcze jakieś wózki pojadę obejrzeć, ale fotelika jestem pewna Owocny dzień

Dziś jedziemy na ciuszki i jeszcze jeden z wózkami, jak starczy czasu

A z pierdółek kupiłyśmy rożek i smoczki
Sama myślałam nad cybex aton właśnie i powiem Ci, że zrezygnowałam z powodu ciężkości. Maxi Cosi Pebble z regulacją wkładki i takimi samymi testami co cybex aton od 2 w górę to w sklepie przy podnoszeniu to masakra. Ciężki jak cholera do tego ta budka, daszek to chyba do ozdoby tylko, bo zasłania tyle co nic i zrezygnowałam :/ nawet w sobotę byłam jeszcze raz w sklepie zobaczyć te foteliki i wymacalam dokładnie maxi Cosi od citi , cabriofix i Pebble i atony od zwykłego po Q i Pebble mięciutki pod dupcia i w ogóle a reszta twarda jakaś :/
Chociaż cybex kuszą tymi bocznym czymś, to na żywo wygląda to jakby w ogóle nie było solidne .

Z uwagi na to właśnie napalilam się na cybex ale nie wiem czy widziałaś w maxi Cosi nie mają tego, ale za to cała "skorupa" fotelik bierze na siebie tą siłę co dobrze widać na tych filmikach.

Mówię tylko co ja odczulam dzwigajac i widząc w sklepie ze sam fotelik jest ciężki a gdzie tam jeszcze z dzieckiem :/ i odpadł, pomimo tylu dobrych stron między innymi ta budka :/

JULEK 16.08.2015
http://s10.suwaczek.com/201508161756.png
Sandrusia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 10:10   #919
fatal21
Wtajemniczenie

Stolik interaktywny jest fajny.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-05-26, 10:12   #920
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
My kupujemy Cybex Aton 4 Już nawet do samochodu przymierzaliśmy.

Dzisiaj afrykarium
A widziałaś cybex aton Q ?
Tylko cena porażająca :/

JULEK 16.08.2015
Stary 2015-05-26, 10:15   #921
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Wczoraj któraś z Was pisała o sytuacji w autobusie.
No mnie też rozwala jazda MPK. Dziś jednej lasce strasznie zależało, żeby wsiąść przede mną (taka mniej-więcej w moim wieku, może młodsza; jakaś starsza pani też się przepychała za wszelką cenę, ale niech jej już będzie). Wsiadła, oczywiście bieg do ostatniego wolnego siedzenia. Siadła i gapi się na mój brzuch. W zasadzie powinnam jej wytłumaczyć: "tak, to jest brzuch ciążowy, 23 tydzień, początek 6 miesiąca, ciąża fizjologiczna. Nie, to nie jest wzdęcie ani otyłość".

Ja uważam, że to zależy od terminu porodu. JEsli początek września to mogą sie przydać, jeśli koniec to mało prawdopodobne. Też mam ich sporo ale wątpię, żebym użyła, pogoda w tym roku chyba nie będzie nas rozpieszczać
Spodnie noszę tylko z panelem, ale nie jeansy, bo ten rodzaj gniecie mnie pod brzuchem okropnie. Panel mi nie przeszkadza, wprost przeciwnie. I są zazwyczaj dużo luźniejsze i od samych gaci.

Cytat:

To prawda, czasem człowiek jest zmęczony, zamyślony. Sama kiedyś pamiętam jak stała nade mną kobieta w ciąży, a ja się tak zamyśliłam, że jej nie zauważyłam, dopiero po paru przystankach jej ustąpiłam.

Obczajcie to, mój lekarz dzwoni do mnie osobiscie, bo musi przełożyć naszą wizytę, a w Luxmedzie nie mogą się do mnie dodzwonić To mu powiedziała, że oni w luxmedzie wiecznie maja jakiś problem, a ja numer aktualizowałam i sprawdziałam kilkadziesiat razy ale spoko, powiedziałam, że nie ma problemu. Po chwili dzwoni znów i nawija od razu Dzień dobry Aniu.. i już chce dalej mówić ale mu się wcięłam Aż szkoda, że nie powiedział Aniu kochanie, to bym mu odp że już żałuję, że się Ania nie nazywam No to jednak w czwartek wizyta

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-26, 10:15   #922
Sandrusia91
Zadomowienie

Nie są dla was dziewczyny te Cybex Atony za ciężkie ? :/

Bo ja właśnie z tego powodu zrezygnowałam z niego :/

JULEK 16.08.2015
Stary 2015-05-26, 10:15   #923
AaaMarta
Zadomowienie

Cytat:
Marta- ja jestem z natury pyskata wiec nie mam z tym problemu. Jak jadę 2-3 przystanki to sobie postoje. Ale jak trzeba to sie o swoje upomne . Tak zawsze robię z kasa pierwszeństwa w supermarkecie

I tak trzymać ! że ten w biedrze nie ma kasy pierwszeństwa... Korzystałabym z wielką radością.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-05-26, 10:17   #924
AaaMarta
Zadomowienie

Kolejny zakup z listy odhaczony Rożek ImageUploadedByWizaz Forum1432631840.178093.jpg

Stary 2015-05-26, 10:19   #925
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sandrusia91 Pokaż wiadomość
Sama myślałam nad cybex aton właśnie i powiem Ci, że zrezygnowałam z powodu ciężkości. Maxi Cosi Pebble z regulacją wkładki i takimi samymi testami co cybex aton od 2 w górę to w sklepie przy podnoszeniu to masakra. Ciężki jak cholera do tego ta budka, daszek to chyba do ozdoby tylko, bo zasłania tyle co nic i zrezygnowałam :/ nawet w sobotę byłam jeszcze raz w sklepie zobaczyć te foteliki i wymacalam dokładnie maxi Cosi od citi , cabriofix i Pebble i atony od zwykłego po Q i Pebble mięciutki pod dupcia i w ogóle a reszta twarda jakaś :/
Chociaż cybex kuszą tymi bocznym czymś, to na żywo wygląda to jakby w ogóle nie było solidne .

Z uwagi na to właśnie napalilam się na cybex ale nie wiem czy widziałaś w maxi Cosi nie mają tego, ale za to cała "skorupa" fotelik bierze na siebie tą siłę co dobrze widać na tych filmikach.

Mówię tylko co ja odczulam dzwigajac i widząc w sklepie ze sam fotelik jest ciężki a gdzie tam jeszcze z dzieckiem :/ i odpadł, pomimo tylu dobrych stron między innymi ta budka :/
Tylko, że różnica między tymi dwoma markami jest taka, że MC podaje ilość gwiazdem z bazą, oczywiście nie wspominając o tym, a Cybex bez bazy. MC jak sam fotelik ma tylko 3 ***, Cybex ma 4, jak nie 5 te najnowsze. Fakt, jest cięższy, ale powiem ci, że każdy fotelik, który ma więcej gwiazdek taki jest. Myślę, że ta masa też ma znaczenie w ochronie. Mój też jest sporo cieższy i na dodatek wielki, ale wolę bezpieczeństwo od wygody.

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-26, 10:20   #926
dirtyblack
Raczkowanie

Witam sie i ja i zycze nam wszystkim bezbolesnych, szybkich porodow w okolocach terminu, zdrowych dzidziusiow i szybkiego powrotu do formy
dirtyblack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-05-26, 10:27   #927
Sandrusia91
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Tylko, że różnica między tymi dwoma markami jest taka, że MC podaje ilość gwiazdem z bazą, oczywiście nie wspominając o tym, a Cybex bez bazy. MC jak sam fotelik ma tylko 3 ***, Cybex ma 4, jak nie 5 te najnowsze. Fakt, jest cięższy, ale powiem ci, że każdy fotelik, który ma więcej gwiazdek taki jest. Myślę, że ta masa też ma znaczenie w ochronie. Mój też jest sporo cieższy i na dodatek wielki, ale wolę bezpieczeństwo od wygody.
Nie. Sprawdzałam nawet twój fotelik i Bez bazy ma tyle samo gwiazdek, a sprawdzałam na niemieckiej stornie ADAC.

5 mają z bazą! Do tego maxi cosi citi , koszt 80€ ma 4* bez bazy co cybex aton od 2 w górę mają każdy z bezpieczeństwa 4*.

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Aż poszukam ci strony gdzie wszystkie wymienione foteliki bez bazy mają po 4 *

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Na stronie są wymienione foteliki z bazą i bez bazy. Widocznie szukasz na złych stronach. :/

JULEK 16.08.2015
Stary 2015-05-26, 10:31   #928
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Przyszły ciuszki dla mojego szkraba
Zaraz zdjęcia zrobię i wam pokaże

W dotyku takie milusie
Stary 2015-05-26, 10:31   #929
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Nie. Sprawdzałam nawet twój fotelik i Bez bazy ma tyle samo gwiazdek, a sprawdzałam na niemieckiej stornie ADAC.

5 mają z bazą! Do tego maxi cosi citi , koszt 80€ ma 4* bez bazy co cybex aton od 2 w górę mają każdy z bezpieczeństwa 4*.

---------- Dopisano o 10:24 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Aż poszukam ci strony gdzie wszystkie wymienione foteliki bez bazy mają po 4 *

---------- Dopisano o 10:27 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ----------

Na stronie są wymienione foteliki z bazą i bez bazy. Widocznie szukasz na złych stronach. :/
Jak patrzyłam na tej stronie to ten nasz miał 4 i bez bazy, mc to większość miała 3, ale może teraz te nowsze są lepsze, ale ogólnie uważam, że trochę spoczeli na laurach, tak jak xlander

Ok idę robić galaretkę bo dzisiaj dzień mamy to deser będzie

Wspólnie zamawiamy buty

Stary 2015-05-26, 10:37   #930
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Sama myślałam nad cybex aton właśnie i powiem Ci, że zrezygnowałam z powodu ciężkości.
Ja nie patrzę na ciężkość, ale na bezpieczeństwo. I tak raczej rzadko będę z fotelikiem nosić (szczególnie, że ja samochodu nie mam)...
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości