![]() |
#931 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ciężarówki po przejściach :)
Kochana ale mój nie szumi tylko naprawdę wyje na cały dom
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#932 |
Konto usunięte
|
Ja mam i fridę (bo mąż że on nic do odkurzacza nie podłączy) i katarek. Frida praktycznie nic nie odciągała, a trzeba było się namęczyć. A po pierwszym użyciu katarka frida została głęboko schowana :P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#933 |
Zadomowienie
|
Mordsith, jak duża torbe? To zależy od szpitala, ja mam ogromniasta bo muszę mieć kupę rzeczy higienicznych, podkłady na lozko, poporodowe, pieluchy itp. Lekkie ale strasznie dużo miejsca.
Tego aspiratora do odkurzacza nie chce, najpierw sprobuje zwykla grucha, zawsze można potem dokupic jak nie dam rady ![]() Evelinke, czekamy na wiesci z wizyty. W ciąży ilość wydzieliny się mocno zwieksza, tyle wkładek, ile mi teraz idzie, to chyba przez cale zycie nie zuzylam. A z lutinusem to już w ogóle masakra.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#934 | |||
Wtajemniczenie
|
:P
Cytat:
![]() Co do wydzieliny to normalne, ja cały czas z wkładką chodzę. Cytat:
![]() Co do odkurzacza to mój też taki głośny... Cytat:
A jak się czujesz? Bo u Ciebie to już w każdej chwili może się zacząć ![]()
![]() |
![]() |
#935 |
Zakorzenienie
|
My dopiero w domku, w klinice poślizg był.
Dzie nie chciał nam zdradzić płci, także dalej pozostajemy w proporcji 50/50 ![]() W pewnym momencie leżał na pleckach i miał nóżki skrzyżowane i widzieliśmy małe stópki ![]() A potem to przytulił sie w stronę mojego kręgosłupa i znów pokazał nam swoje tyły ![]() I czułam rybkę ![]() ![]() Maluch dobrze się rozwija, wszystko jest oki ![]() A moja waga stoi w miejscu. Mam się zapisać już na 2 usg prenatalne. Ja natomiast dostałam skierowanie na badania w kierunku zakrzepicy. Gina niepokoi mój kaszel i woli to sprawdzić. A od samego poczatku jestem na duużych dawkach hormonów to lepiej dmuchać na zimne. No i za 2 tygodnie wizyta. Także nie mówi już że będzie to ostatnia w klinice, bo już ta ostatnia miała być ze dwa razy ![]()
![]() |
#936 | |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Mordsith;53935141
Na specjalne życzenie fotka brzuszka z dziś ![]() ![]() Cytat:
Ja się wkurzyłam na blog Sroki bo się 2 raz myliła. Raz co do składu Palmersa że niby coś tam nie dobrego a tego skladnika w ogóle nie było na butelce, a drugi raz co do składu chusteczek Dady i przez ten blog kupiłam z PEG chusteczki ![]() ![]() Jaki ładny brzunio ![]() ---------- Dopisano o 23:50 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ---------- acha co do aspiratora to nie ma nic lepszego niż Katarek ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#937 |
Zakorzenienie
|
Eve to wasza dzidzia taka wstydliwa jak u nas na początku.
Gdyby nie nifty to tez późno poznalibysmy płeć. Najważniejsze że wszystko gra i maluch rośnie ![]() Jak tak dalej pójdzie to ci w klinice poprowadzą ciążę do samego końca haha.. Mała i zadowolona jesteś z tych chusteczek? Ja używam teraz oliwki Babydream do smarowania brzucha,ale zaczął mi strasznie zapach przeszkadzać.. Używasz jeszcze czegoś tej firmy dla Gabi? Nad katarkiem w takim razie tez pomyślę skoro tak wszyscy chwalą.. Edytowane przez bombka666 Czas edycji: 2015-12-31 o 14:02 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#938 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#939 |
Zadomowienie
|
Witam was w nowym roku, u mnie niestety nie za szczęśliwie sie zaczął :-( wyladowalam w szpitalu z plamieniem :-( niby wszystko ok, ale zostawili mnie na obserwacji :-(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#940 |
Zakorzenienie
|
Kochana trzymaj się tam,napewno wszystko będzie ok z maluszkami.Lekarze zajmą się wami...
Informuj jak będziesz mogła.Mysle o was ciepło. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#941 |
Zakorzenienie
|
Motylku mam nadzieję, że plamienia ustały i że nie jest to nic poważnego
![]() Trzymajcie się a my tu potrzymamy kciuki za Was ![]() I dobrze, że jesteś na obserwacji, przynajmniej jesteś pod kontrolą.
![]() |
#942 |
Zadomowienie
|
Jest dobrze, plamienie po tym z rana juz sie nie pojawilo :-D lekarz byl na obchodzie, zapytal jak tam, a ja ze juz wszystko ok, a on, ze musi byc ok, ze przeciez wszystko jest dobrze, a zatrzymal mnie tylko zeby poobserwowac. Ale za to cisnienie teraz wieczorem mi skoczylo 160/95 :-( brałam 4x1, a tu zmniejszyli mi na 2x1, ale po tym cisnieniu dostalam od razu tabletke i relanium. Najgorszy jest moj pies, chodzi po domu jak struty i tylko patrzy w drzwi :-( mojego tż mi tak nie szkoda, choc wiem ze bardzo sie martwi, jak tego mojego żabeluszka :-(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#943 |
Zadomowienie
|
To moja żabka najukochańsza
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#944 |
Zadomowienie
|
Eve, szkoda że się maleństwo nie ujawniło. A waga jak ruszy to będziesz chciała żeby przestała
![]() ![]() Motylku, dobrze że u was ok, pieska masz przeslodkiego ![]() A moje ktg z wczoraj już było całkiem ok, zjadlam ciastka przed badaniem ![]() Edytowane przez Eleo765 Czas edycji: 2016-01-02 o 09:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#945 |
Zadomowienie
|
Puki co, to moja żaba jest wychuchanym jedynakiem i wszystkie dzieci kąsa po nogach :-( trzeba bedzie go jakos przyzwyczaic. Eleo, tzn ze juz cos sie zaczyna?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#946 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jak dokładnie wygląda to KTG?
Motylku trzymaj się ![]() ![]()
![]() |
#947 |
Zadomowienie
|
Dzis rano na papierze tez byl troche przybrudzony sluz, ale lekarz mowi, ze jak bylo krwawienie toueraz wszystko musi sie oczyscic. Teraz jestem pod koniec 15 tyg, a wczoraj z usg lekarz stwierdzil 18 tydz, co jest?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#948 |
Zadomowienie
|
Motylku, wręcz przeciwnie, nic się nie dzieje. Dwa dni wcześniej zapis ktg byl nieprawidłowy częściowo bo przez pierwsze pół godz mala sobie spala i mamusie stresowala, dlatego powtarzalismy wczoraj, pisałam o tym na fb. A wczoraj juz było ok, ruszała się, serduszko biło miarowo. Tylko nie umiem na tym wykresie odczytać czy były jakieś skurcze i znowu nie zapytalam ;]
https://www.google.pl/search?q=ktg&c...W3AeoQ_AUIBygB Mordsith, lezysz na kozetce przez ok 30 min, na brzuchu takimi gumowymi pasami masz przypiete dwa czujniki, tetna plodu i skurczow macicy, a maszyna zapisuje wykres wyglądający jak ekg. Motylku, musicie pieselowi pokazac, zd dzidziuś nie jest zagrożeniem dla niego. Moja znajoma na czas porodu wywiozla psa do rodziców żeby to on wracając do domu zastał dziecko a nie odwrotnie. A poza tym miał dostęp do ciuszkow małej, żeby poznać jej zapach. Ja mam zamiar kotkom dostarczyć ze szpitala pieluszke tetrowa której będzie dotykać malutka. Poza tym już teraz koty bawią się w wózku i łóżeczku. Muszę jeszcze o tym poczytać.... Edytowane przez Eleo765 Czas edycji: 2016-01-02 o 10:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#949 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Eleo jak sytuacja? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#950 |
Rozeznanie
|
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku mamusie! Dużo zdrowia
![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Moja Lila skończyła 29 3 m-ce.... Jak ten czas zapieprza! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#951 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#952 |
Zakorzenienie
|
Mordsith a Ty nie dołączasz do nas na FB??
![]() |
#953 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłałam linka do profilu, ale nie mam jeszcze odzewu ![]()
![]() |
![]() |
#954 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#955 |
Zakorzenienie
|
Motylku jak się masz ?
Tez mamy piesa(4 letniego yorka)dość rozpieszczonego i przyzwyczajonego do spania z nami w lozku. Zastanawiam się jak to będzie jak mała przyjdzie na świat,napewno zrobimy tak jak pisała Eleo bo to samo mówił nam znajomy.Najpierw mała w domu potem dopiero pies no i ciuszki i pieluszki z zapachem dziecka ze szpitala. Nasz ma mało do czynienia z dziećmi a jak przyjeżdżają bratankowie to się trochę ich boi.. Musze tez poczytać trochę na ten temat. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#956 |
Zadomowienie
|
U mnie juz wszystko ok, plamienia juz na szczescie sie nie pojawilo :-D mam m planach jutrzejsze wyjscie do domu i mojego stęsknionego piesełka :-D ja tez nie wiem, jak my poradzimy sobie z dziecmi i psem, bo to straszny zazdrosnik, ale pojde za waszymi radami :-D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#957 |
Zadomowienie
|
Mordsith, tak, naciskasz przycisk jak czujesz ruch. Poza tym jak dziecko śpi to ma trochę niższe tętno i na ktg nie rysują się takie ładne górki, dr mówi wtedy że wykres jest za plaski.
Poza tym lekarz np widzi spadek tętna jak się dziecko okreci pępowina wiec jest to dla nich w pewien sposób dobre narzędzie diagnostyczne do oceny dobrostanu dzidziusia... Z tymi pieselami to naprawdę się trzeba przygotować żeby nic nie spaprac bo potem będzie kłopot :/ Edytowane przez Eleo765 Czas edycji: 2016-01-03 o 09:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#958 | ||
Wtajemniczenie
|
Czyżby mój ciążowy umysł płatał mi figle? :P Teraz powinnaś już mieć.
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#959 |
Konto usunięte
|
Ja miałam jedno takie ktg, że mały ruszył się trzy razy. I nikt nic na to nie mówił.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#960 |
Zadomowienie
|
Nie tyle o ruch chodzi co o odpowiednie tętno dziecka.
A wciskam tylko jak czuje wyraźne, ewidentne kopniecie. Takie przewalanie, przeplywanie z miejsca na miejsce to nie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:00.