Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku! - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-11-23, 09:40   #931
Lola2828
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już IV część naszego wątku!

Cytat:
Napisane przez Elena_22 Pokaż wiadomość
Dzień dobry ,
wczoraj nie miałam już kiedy do was zajrzeć , na dodatek strasznie pożarłam się z mężem, gdyby nie było szkoły , to wyjechałabym z córką na jakiś czas, samej jej nie zostawię, bo jestem jej potrzebna i jeszcze pomyśli, że ją porzuciłam i nie chcę jej wkręcać w swoje problemy . Ehh...

Witam nowe mamusie
Paula, super zdjęcie i bardzo się cieszę, że masz nowe zlecenia
Widzę że możemy sobie podać rękę też miałam wczoraj paskudny dzień i wojne z tż nie chciałam tu nawet zaglądać i wyleważ żali
Witam nowe mamuśki
Paula super nowe zdjęcia cuudne są Ja buty zimowe przywiozłam rok temu i ani razu nie ubrałam także w adidaskach śmigam całą zimę Zamówiliśmy wczoraj łóżeczko Będzie za miesiąc Ale dobrze nie będzie się kurzyć A zamówiliśmy już bo pościel którą wybraliśmy zaraz nie było a teraz znów się pojawila i zamówiliśmy już żeby psikusa nie było
Stary 2015-11-23, 09:44   #932
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
no ja wlasnie na operze tez nigdy, na koncerty symfoniczne ewentualnie z dodatkiem pojedynczych wystepow operowych chodzimy czesto, ale na operze nigdy. no i dumam.
pamietam jak z Pola juz pod koniec ciazy bylam w filharmoni w stanach to tak szalala ze myslalam ze mi wyskoczy z brzucha w sensi ena dzwiek muzyki, w przerwach byla spokojna

Tez nigdy nie byłam Jakos mnie nie ciągnie by spróbować, a symfoniczne z elementami operowymi super

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Kto ogląda Rolnika?

Normalnie od początku twierdziłąm,że ten Mariusz to desperat

W sumie Ci powiem,że mi brakuje tego właśnie leżenia przy niej jak zasypia. Tzn. zawsze czytamy bajki przed snem i się przytulamy itp (ale teraz jak będzie mieć nowe łóżko będzie łatwiej), ale właśnie tego czekania aż zamknie oczka czasem mi brak No ale, muszę jej dać szansę na samodzielność.

O Zuzi w sensie tę serię?Tuśka ma prawie wszystkie Zuziowe bajki już, uwielbia je

Co do Opery to nie pomogę, nie byłam już z 10 lat, bo mój małż nie trawi. Do teatru chodzimy, ale opery nie zdzierży

Ogladalam wczoraj z TZ i ubieraliśmy z zażenowania jesli chodzi o tego młodego i młot w wesołym miasteczku

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
esor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 09:44   #933
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lucy31 Pokaż wiadomość
Rozmawiałam z ginem. Jednak mam sie stawić na oddział :/ Po tylu dniach taka dawka luteiny powinna już coś zmienić, a tu upa.
Plus wymioty, które nie pomagają tej anemii, no i psują całą moją dietę, bo nie mogę dopilnować posiłków przez nie.
Tak więc ja ew zniknę na razie, jakby co.

O rany, to jakiś kosmos. Może jak będziesz na wizycie to poproś gina o taki system jak my mamy? Że zapisuje na koniec wizyty na kolejny termin? Mi sie wydawało do tej pory, że z ciezarnymi to norma że się tak robi..
a jednak no trudno oby ten pobyt w szpitalu coś dał
Cytat:
Napisane przez Zosienka200 Pokaż wiadomość
Współczuję problemów z lekarzem, a zwłaszcza stresu i nerwów . No właśnie, nie można sue u niego umawiać z wizyty na wizytę? Sam lekarz sobie prowadzi rejestracje?

Wózek camarelo sevilla albo carera. Jestem bardziej za sevilla, a malz za carera bo w sieci są opinie ze w sevilla są gorsze spacerówki. A to podobno ta sama konstrukcja, tylko detalami się różnią i tapicerka. Czy któraś mamusia testowala lub spotkała się z tymi wózkami? W sieci patrzylismy na inne, na żywo w sklepie okazały się za niskie dla nas, ja 175 wzrostu.

Wizyty położnej są po porodzie 4,ale w praktyce różnie bywa. Z tego co słyszałam to niektóre dają do podpisania papier ze była, a nie jeżdżą. Moja powiedziała ze przyjedzie przed porodem mnie wydrukować bo nie mogę na razie do SR uczęszczać.
one są śliczne chyba kilka z dziewczyn je ma

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 09:45   #934
Lola2828
Zadomowienie

Paula może masz na ciepło w domu mnie od ogrzewania boli głowa

Edytowane przez Lola2828
Czas edycji: 2015-11-23 o 09:48
Lola2828 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 09:46   #935
mamusiaczek
Rozeznanie

Cytat:
Rozmawiałam z ginem. Jednak mam sie stawić na oddział :/ Po tylu dniach taka dawka luteiny powinna już coś zmienić, a tu upa.
Plus wymioty, które nie pomagają tej anemii, no i psują całą moją dietę, bo nie mogę dopilnować posiłków przez nie.
Współczuję!!!! Ale jak ma pomóc, to warto Dużo zdrówka i wytrwałości! Może trafisz na fajne babki na sali i czas szybciej poleci
Daj znać jak się połączysz z netem. Powodzenia!!
Stary 2015-11-23, 09:46   #936
esor
Mamusia Luty 2016

Dzien dobry dziewczyny

Ja od wczoraj nie w sosie. Niedobre samopoczucie, ale najgorsze, ze nie czuje Hani i sie zaczynam martwic tzn ona w ogole jest nieruchawiec i czesto poczuje tylko 1-2 ruchy dziennie, ale od wczoraj to nic, ZERO Słuchałam serduszka i bije, zaraz zjem śniadanie, specjalnie kanapki z nutella zeby dostarczyć cukru i mam nadzieje, ze sie odezwie.

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2015-11-23, 09:47   #937
Lola2828
Zadomowienie

Lucy wracaj do nas szybko cała i zdrowa Mam nadzieje że ci wszystko uregulują i jeszcze normalnie będziesz funkcjonować Zdróóóówka dla was

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-11-23, 09:47   #938
esor
Mamusia Luty 2016

Cytat:

O rany, to jakiś kosmos. Może jak będziesz na wizycie to poproś gina o taki system jak my mamy? Że zapisuje na koniec wizyty na kolejny termin? Mi sie wydawało do tej pory, że z ciezarnymi to norma że się tak robi..

Lucy badz dzielna Jestem myślami z Toba trzymam kciuki by wszystko szybko sie poprawiło

03.10.2015 żona

22.02.2016 Hania
19.04.2017 Agatka
Stary 2015-11-23, 09:49   #939
mamusiaczek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez esor Pokaż wiadomość

Ja od wczoraj nie w sosie. Niedobre samopoczucie, ale najgorsze, ze nie czuje Hani i sie zaczynam martwic tzn ona w ogole jest nieruchawiec i czesto poczuje tylko 1-2 ruchy dziennie, ale od wczoraj to nic, ZERO Słuchałam serduszka i bije, zaraz zjem śniadanie, specjalnie kanapki z nutella zeby dostarczyć cukru i mam nadzieje, ze sie odezwie.
Wstawaj maleńka i nie stresuj mamusi!!!!!
Stary 2015-11-23, 09:50   #940
Lola2828
Zadomowienie

Cytat:
Dzien dobry dziewczyny

Masz małego leniuszka Nie martw się kochana to nie pierwszy jej taki psikus ... ja jak małej długo nie czuję to się kładę i przykladam mocniej rękę i czuję jak tam sobie pływa a nie koniecznie kopie moja raczej z tych nie kopiących a rozpychających się

Edytowane przez Lola2828
Czas edycji: 2015-11-23 o 09:52
Lola2828 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 09:59   #941
Mordsith
Wtajemniczenie

Bry
Źle spałam, bardzo boli mnie krzyż, myślałam że po nocy przejdzie, ale jedynie trochę złagodniało. Miałam posprzątać w domu i coś ugotować, ale mąż nakazał mi się dziś oszczędzać, więc tylko na spacer wyjdę się dotlenić..

Cytat:
Ojej, brakuje Wam tylko kilku rzeczy, my mamy raptem tylko parę ciuszków, firmę wózka, ale model i kolor jeszcze nie na 100% i łóżeczko do malowania, na resztę nawet listy nie ma. A jestem teraz zmuszona do leżakowania, w dodatku gin mnie straszy szpitalem. W rodzinie Tż były niestety przypadki smutne zakończenia ciąży i nie chciał za wczasy nic patrzeć, kupować. A teraz ja mam cholerny stres jak to będzie z wyprawka jak ja nie mogę latac po sklepach, macac i oglądać. A to pierwsza ciąża i doświadczenia w zakupach brak.
Nie przejmuj się, teraz wszystko można zamówić przez internet, często taniej niż w sklepach stacjonarnych, no i bez wychodzenia z domu

Cytat:
Dzien dobry
Ależ cudowna noc! Ani jednej pobudki, pola w lozku nowym nawet na picie sie nie obudziła
dla Poli !

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Dodzwoniłam się i dupa z tego...juz nie ma miejsc na dzisiaj..tak myślałam że ktoś mnie wyprzedził...i to chyba nie jedna osoba bo przychodził mi sms ze nr juz dostępny a dzwonię i zajęte...próbowałam od 8.57, dodzwoniłam się 9.17. Dzisiaj nie jest w stanie mnie przyjąć...mam dzwonić w czwartek rano i wtedy mi powie na która...niby juz na pewno...mam nadzieje...niech mi tylko powie ze za rzadko się spotykamy....
No niech to Ja nie rozumiem systemu zapisywania na te wizyty u Twojego lekarza, nie możecie złożyć jakiegoś zażalenia, żeby odbywało się to w inny sposób? Przecież teraz wizyty będą częstsze i co? Na co drugą się nie dostaniesz?

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
Mamusie zima niby od piątku w sensie minusowe temp. no i właśnie...buty zimowe mam jedne traperki takie dość ciężkie i drugie eleganckie na obcasie...jeszcze kaloszki wyglądające jak kozaki ale nieocieplone do nich zwykle takie podkolanówki zakładam jak nie jest ślisko to w nich chodzę...ale myślałam, że kupię coś jak emu wyglądające...w c&a widziałam za 50 zł porządne nawet zrobione... na te ostatnie miesiące tylko teraz sama nie wiem...nie lubię takich ale są lekkie i ciepłe... co Wy macie na zimę z butów?
Ja mam jedne takie typowe śniegowce, cieplutkie i wygodne, ale niestety wiązane, więc lada moment bez pomocy może być problem z ich ubraniem. Mam jeszcze takie jesienno-zimowe traperki na zamek z boku i zamszowe na małym obcasie, ale w tych to zimno będzie no i pewnie przemokną na śniegu, więc odpada. Myślałam też o tych emu właśnie, ale jak z nimi jest? One nie przemakają?

Cytat:
Dzień dobry ,
wczoraj nie miałam już kiedy do was zajrzeć , na dodatek strasznie pożarłam się z mężem, gdyby nie było szkoły , to wyjechałabym z córką na jakiś czas, samej jej nie zostawię, bo jestem jej potrzebna i jeszcze pomyśli, że ją porzuciłam i nie chcę jej wkręcać w swoje problemy . Ehh...

Cytat:
Kochana trzymaj się mocno
Mordsith jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-23, 10:06   #942
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuję problemów z lekarzem, a zwłaszcza stresu i nerwów . No właśnie, nie można sue u niego umawiać z wizyty na wizytę? Sam lekarz sobie prowadzi rejestracje?

Wózek camarelo sevilla albo carera. Jestem bardziej za sevilla, a malz za carera bo w sieci są opinie ze w sevilla są gorsze spacerówki. A to podobno ta sama konstrukcja, tylko detalami się różnią i tapicerka. Czy któraś mamusia testowala lub spotkała się z tymi wózkami? W sieci patrzylismy na inne, na żywo w sklepie okazały się za niskie dla nas, ja 175 wzrostu.

Wizyty położnej są po porodzie 4,ale w praktyce różnie bywa. Z tego co słyszałam to niektóre dają do podpisania papier ze była, a nie jeżdżą. Moja powiedziała ze przyjedzie przed porodem mnie wydrukować bo nie mogę na razie do SR uczęszczać.
Mam Carmelę, w sklepie oglądałam kilka ich wózków. Różnice są naprawdę nieznaczne. Trochę inne stelaże, niewielkie różnice w rozkładaniu budki itp.

Mnie moja położna już namierzyła ale jeszcze nie rozmawiałam z nią o wizytach itp. Ostatnio wyszłam ze szpitala a na drugi dzień rano miałam telefon czy może przyjść, więc póki co nie przejmuje się, że będzie miała 48h na przybycie
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 10:07   #943
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaczilla21 Pokaż wiadomość
Dodzwoniłam się i dupa z tego...juz nie ma miejsc na dzisiaj..tak myślałam że ktoś mnie wyprzedził...i to chyba nie jedna osoba bo przychodził mi sms ze nr juz dostępny a dzwonię i zajęte...próbowałam od 8.57, dodzwoniłam się 9.17. Dzisiaj nie jest w stanie mnie przyjąć...mam dzwonić w czwartek rano i wtedy mi powie na która...niby juz na pewno...mam nadzieje...niech mi tylko powie ze za rzadko się spotykamy....
Eh dziwna organizacje ma.. I nie stresuj sie

Cytat:

Jeslintrzeba to kladz sie do tego szpitala i tyle. Wazny maluszek. Dasz rade myslimy ontobie :-*

Cytat:
Dzien dobry dziewczyny

Wlasnie sprobuj ja pobudzic. Ja mialam w tamtym tyg przez stresy i pogode to samo..
Stary 2015-11-23, 10:13   #944
Lucy31
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczynki zobaczymy co tam wymyślą..
Na razie ogarniam się i czekam na męża.
Stary 2015-11-23, 10:13   #945
marciar7
Zakorzenienie

Ja sie witam. Ladna pogoda w wawie nawet. Jestem tylko zla na siebie bo mialam wczesniej wstac i zabrac sie za robienie tlumaczen a tu dupa.. Na 18 mam wyklad w zamku krolewskim!!!!tak wyjątkowo ;-)
Stary 2015-11-23, 10:13   #946
Lola2828
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość
Mam Carmelę, w sklepie oglądałam kilka ich wózków. Różnice są naprawdę nieznaczne. Trochę inne stelaże, niewielkie różnice w rozkładaniu budki itp.

Mnie moja położna już namierzyła ale jeszcze nie rozmawiałam z nią o wizytach itp. Ostatnio wyszłam ze szpitala a na drugi dzień rano miałam telefon czy może przyjść, więc póki co nie przejmuje się, że będzie miała 48h na przybycie
Tutaj położna przychodzi już przed porodem na wizytę zrobić wywiad środowiskowy Tak koło 36 tygodnia
Stary 2015-11-23, 10:16   #947
figa84
Zakorzenienie

Lucy kładź się do tego szpitala, przebadają Cię, sprawdzą co i jak. I daj znać jak się połączysz z netem.

Na moje dziecko nie działa cukier itp, ale kwaśne i ostre. I mam jeszcze dwa sposoby, zawsze kopie jak mnie coś zdenerwuje oraz jak się rozłożę i wezmę z 5-15 głębszych oddechów przeponą.

A wogóle to coś mi net nie działa jak trzeba :/
Stary 2015-11-23, 10:20   #948
kaaasi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lola2828 Pokaż wiadomość
Widzę że możemy sobie podać rękę też miałam wczoraj paskudny dzień i wojne z tż nie chciałam tu nawet zaglądać i wyleważ żali
Witam nowe mamuśki
Paula super nowe zdjęcia cuudne są Ja buty zimowe przywiozłam rok temu i ani razu nie ubrałam także w adidaskach śmigam całą zimę Zamówiliśmy wczoraj łóżeczko Będzie za miesiąc Ale dobrze nie będzie się kurzyć A zamówiliśmy już bo pościel którą wybraliśmy zaraz nie było a teraz znów się pojawila i zamówiliśmy już żeby psikusa nie było
z facetami tak już jest za miesiąc to odpowiednia pora moje złożone w folii jak i reszta rzeczy i jak tu zrobić zdjęcie by pokazać
esor ej nie smutaj od 27-28 t ruchy naszych dzieci będą zdecydowanie spokojniejsze i będzie ich mniej tak wyczytałam w którymś z tych tyg
Cytat:
Napisane przez Mordsith Pokaż wiadomość
Bry
Źle spałam, bardzo boli mnie krzyż, myślałam że po nocy przejdzie, ale jedynie trochę złagodniało. Miałam posprzątać w domu i coś ugotować, ale mąż nakazał mi się dziś oszczędzać, więc tylko na spacer wyjdę się dotlenić..

Nie przejmuj się, teraz wszystko można zamówić przez internet, często taniej niż w sklepach stacjonarnych, no i bez wychodzenia z domu

dla Poli !

No niech to Ja nie rozumiem systemu zapisywania na te wizyty u Twojego lekarza, nie możecie złożyć jakiegoś zażalenia, żeby odbywało się to w inny sposób? Przecież teraz wizyty będą częstsze i co? Na co drugą się nie dostaniesz?

Ja mam jedne takie typowe śniegowce, cieplutkie i wygodne, ale niestety wiązane, więc lada moment bez pomocy może być problem z ich ubraniem. Mam jeszcze takie jesienno-zimowe traperki na zamek z boku i zamszowe na małym obcasie, ale w tych to zimno będzie no i pewnie przemokną na śniegu, więc odpada. Myślałam też o tych emu właśnie, ale jak z nimi jest? One nie przemakają?

Kochana trzymaj się mocno
buty można zaimpregnować dodatkowo i nie będą przemakać

kaaasi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 10:22   #949
NanaR
Zadomowienie

Lucy wiem ze szpital to nic przyjemnego ale dla dobra Twojego i Maleństwa trzeba się poświęcić. Jestem z Tobą myślami.
Esor nie denerwuj się nasze maluszki czasem tak mają ze się inaczej ułoza i wredt mniej je czuć. Mam nadzieje ze szybko da znać kopniaczkiem.

Dumna mama Dominika
07.02.2016
NanaR jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-23, 10:34   #950
butterfly20
Zakorzenienie

powoli nadrabiam

Cytat:
A ja lubię i kino i filharmonie i teatr i inne bzdety ale raz ze nie ma z kim tyle młodej zostawiać dwa ze nie chce jej tyle zostawiać trzy ze chcemy tez czasem miec zwykle rodzinne wieczory a tz późno wraca z pracy a cztery ze jakby człowiek chciał na wszystko chodzić to by cała pensje na to wydał

Sent from my iPhone using Tapatalk

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Znalazłam zajęcia Aqua joga dla kobiec w ciąży extra, ide wypróbować w środę to zobacze czy fajnie i jeśli tak to bede chodzić na zmianę na basen zeby popływać a nastepnym razem na te ćwiczenia

Nic to, tez sie kładę poczytam książkę i w kime. Dobrej nocy!

u nas nie ma aqua nic, jogi nic...jest tylko w jednym klubie jakaś aktywna ciąża, ale godziny zupełnie z kosmosu dla mnie, bo o 19, to ja o tej godzinie jestem bez sił...

Cytat:
Ja nie śpię bo nie mogę zasnąć, męczy mnie kaszel. Niunia tez nie chce spać.

Ojej, brakuje Wam tylko kilku rzeczy, my mamy raptem tylko parę ciuszków, firmę wózka, ale model i kolor jeszcze nie na 100% i łóżeczko do malowania, na resztę nawet listy nie ma. A jestem teraz zmuszona do leżakowania, w dodatku gin mnie straszy szpitalem. W rodzinie Tż były niestety przypadki smutne zakończenia ciąży i nie chciał za wczasy nic patrzeć, kupować. A teraz ja mam cholerny stres jak to będzie z wyprawka jak ja nie mogę latac po sklepach, macac i oglądać. A to pierwsza ciąża i doświadczenia w zakupach brak.

W Rolniku był już ślub😀
No to zrozumiałe, ja w poprzedniej ciąży też kupowałam późno, a teraz po prostu mam po córce

Jaki ślub w rolniku??

Cytat:
Dzien dobry
Ależ cudowna noc! Ani jednej pobudki, pola w lozku nowym nawet na picie sie nie obudziła

Witaj w pięknym świecie przespanych nocek
Moja spała od 20.15 do 8.25 rano hehe.Och ciężko będzie się przestawić na nocne pobudki.
Ale i tak nie wsypałam się sama przez siebie-kaszel i katar mnie dobijają. Tuśka tylko jeden dzień kaszlała i już zdrowa, a ja zdycham.

Słyszałyście coś,że w ciąży można Hascosept na gardło?

Cytat:
W SR mówili że od października weszło jakieś nowe rozporządzenie, że trzeba podać i położna. Ma ona przyjechać do domu po wyjściu ze szpitala do mamy i dziecka w ciągu chyba 48 h, jak dobrze pamiętam. Do tej pory to mama sama inf położna ze wychodzi i ta wizyta była tydzień po wyjściu albo później. Teraz szpital ma dzwonić do położnych, tak jak przesyłać kartę szczepień do pediatry. Pewnie w różnych szpitalach różnie to będzie, zwlaszcza na początku. Mój gin pracuje w szpitalu, a o tym nie wiedział.
a to ciekawe. U mnie było tak,że położną miałam nie ze swojej przychodni tylko z tej, gdzie zapisałam córkę.I jak mąż pojechał z deklaracją to dostaliśmy nr tel do tej położnej,żeby się umówić...

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 10:45   #951
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:

Lucy, słuchaj lekarza Leżenie w szpitalu to wątpliwa przyjemność, ale jak mus to mis, Twoje i dzieciaczka zdrowie najważniejsze- tam będziesz pod stałą kontrolą. Będę trzymać kciuki, żeby jak najszybciej Ci się poprawiło .

Niestety, jeśli chodzi o te zapisy, to nie wszędzie jest tak różowo- ja np. muszę sama pilnować wizyt i zapisy są tylko przez internet

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
powoli nadrabiam

u nas nie ma aqua nic, jogi nic...jest tylko w jednym klubie jakaś aktywna ciąża, ale godziny zupełnie z kosmosu dla mnie, bo o 19, to ja o tej godzinie jestem bez sił...

No to zrozumiałe, ja w poprzedniej ciąży też kupowałam późno, a teraz po prostu mam po córce

Jaki ślub w rolniku??

Witaj w pięknym świecie przespanych nocek
Moja spała od 20.15 do 8.25 rano hehe.Och ciężko będzie się przestawić na nocne pobudki.
Ale i tak nie wsypałam się sama przez siebie-kaszel i katar mnie dobijają. Tuśka tylko jeden dzień kaszlała i już zdrowa, a ja zdycham.

Słyszałyście coś,że w ciąży można Hascosept na gardło?

a to ciekawe. U mnie było tak,że położną miałam nie ze swojej przychodni tylko z tej, gdzie zapisałam córkę.I jak mąż pojechał z deklaracją to dostaliśmy nr tel do tej położnej,żeby się umówić...
Ja na gardło stosuję propolki , pyszne i wiem, ze bezpieczne.
Słyszałam, ze można tantum verde- a to jest praktycznie to samo, tak mi kiedyś lekarka powiedziała, jak córce zapisała hascosept, a ja miałam w domu tantum verde.
Ja się boję jednak stosować cokolwiek innego, poza naturalnymi środkami, i albo sok malinowy, albo mleczko z miodem i propolki.

Uff...ale moje dziecię jest rozszalałe, wreszcie, bo po tamtym czasie słabych kopniaków bardzo czekałam na takie fikołki brzuszkowe
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 10:46   #952
MamaKarolci28
MamaKarolci28

Dot.: Mamusie lutowe 2016  to już IV część naszego wątku!

Cytat:
Nie martw sie Lucy, w szpitalu lekarze wiedza co robią, bedzie dobrze...
MamaKarolci28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 10:54   #953
Czarnooka_Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Nie martw się

Tam zadbają o was
Lepiej dmuchać na zimne niż potem się martwić. Będę trzymać kciuki żeby szybko się unormowalo

Ja umylam okna w kuchni, posprzatalam szafki i wstawilam pranie. I padam - hehe nie.mam juz siły na resztę

Mia i Tosia <3

Czarnooka_Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 10:55   #954
good idea
Raczkowanie

Cytat:

Wspolczuje bo pobyt w szpitalu to nic przyjemnego ale czasami lepiej sie przemeczyc.
Wracaj szybko do domu w dwupaku

Brak polskich znakow.
good idea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 10:56   #955
amb86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez figa84 Pokaż wiadomość

A jak to jest z tą położną, skąd ona w ogóle wie, że ja jestem w ciąży? Może to głupie pytanie, ale jestem zielona w tym temacie
amb86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 11:00   #956
Elena_22
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Czarnooka_Paula Pokaż wiadomość
Nie martw się

Tam zadbają o was
Lepiej dmuchać na zimne niż potem się martwić. Będę trzymać kciuki żeby szybko się unormowalo

Ja umylam okna w kuchni, posprzatalam szafki i wstawilam pranie. I padam - hehe nie.mam juz siły na resztę
Paula, ty pracusiu, szalejesz od rana.
Ja dziś tylko dwa prania zrobiłam i prasowanie czeka, ale nastroju nie mam .

---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:58 ----------

Cytat:
Napisane przez amb86 Pokaż wiadomość
A jak to jest z tą położną, skąd ona w ogóle wie, że ja jestem w ciąży? Może to głupie pytanie, ale jestem zielona w tym temacie
Tez się nad tym zastanawiam

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ----------

No i gdzie ten śnieg ja się pytam? Czekam i czekam, a tu temp. na plusie, niebo błękitne i słonko świeci . Marzy mi się już taka prawdziwa zima
Elena_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-11-23, 11:04   #957
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
moja ma swoje kanały A tak serio to ja mieszkam na wsi, ona ma pod sobą 3 czy 4 wsie, ale jak wiadomo ośrodek zdrowia to źródło wszelkich plotek....
A tak to trzeba się do niej zgłosić, chociaż jak ja rodziłam (6 lat temu) to jeśli nie podało się przy porodzie i nie miało nikogo zdefiniowanego to szpital zawiadamiał ośrodek zdrowia zgodnie z miejscem zamieszkania matki.
Stary 2015-11-23, 11:04   #958
marciar7
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie jest tak, że położna jest w twojej przychodni i tam się np ty zgłaszasz że jesteś w ciąży. ewentualnie jeśli tam byłas (bo coś tam) to cię namierza nie wiem czy dobrze wyjaśniłam. wiem ze tak moja mama robi. albo z polecenia ma ciężarne, albo z przychodni, albo z oddziały (jeśli jakaś leży i należy do przychodni w ktorej moja mama jest jako środowiskowa)
Stary 2015-11-23, 11:07   #959
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
No i gdzie ten śnieg ja się pytam? Czekam i czekam, a tu temp. na plusie, niebo błękitne i słonko świeci . Marzy mi się już taka prawdziwa zima
proszę mi tu nie wywoływać wilka z lasu, bo mam zamiar nie odkopywać samochodu spod śniegu jak zaczne rodzić
Raz mi się zdarzyło, że miałam auto zasypane przez noc po lusterka... serio nie chciałabym trafić w taką pogodę z rodzeniem
Stary 2015-11-23, 11:12   #960
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaaasi Pokaż wiadomość
ale Ty się masz chyba jeszcze organizacyjnie się młodzieniaszek nie ogarnia nie stresuj się będzie dobrze tylko wkurzające bo teraz te wizyty będą już zaraz częstsze i taka organizacja

jasne rozumiem tylko właśnie na ile to się na praktykę przełoży lekarze nie mają takiej wiedzy organizacyjnej szczególnie jak coś się zmienia w styczniu temat ogarnę bo w sumie nawet rozeznania nie robiłam z położnymi tutaj...a ile tych obowiązkowych wizyt musi być?

sama rozumiesz sytuację

Mamusie zima niby od piątku w sensie minusowe temp. no i właśnie...buty zimowe mam jedne traperki takie dość ciężkie i drugie eleganckie na obcasie...jeszcze kaloszki wyglądające jak kozaki ale nieocieplone do nich zwykle takie podkolanówki zakładam jak nie jest ślisko to w nich chodzę...ale myślałam, że kupię coś jak emu wyglądające...w c&a widziałam za 50 zł porządne nawet zrobione... na te ostatnie miesiące tylko teraz sama nie wiem...nie lubię takich ale są lekkie i ciepłe... co Wy macie na zimę z butów?
Ja mam przeróżne buty, botki ocieplane i nieocieplane, kozaki tak samo. Jedne kozaki to takie saszki wciągane i szersze górą, więc gdyby mi łydki spuchły to będą ok.
Ale raczej tego nie przewiduję, bo skoro w poprzedniej ciąży w upałach mi nie puchły, to może w zimie tym bardziej.No i poprzednio z tym moim niewielkim brzuchem nie miałam problemow z ubieraniem butów, więc i teraz nie nastawiam się na to

Cytat:
Tez nigdy nie byłam Jakos mnie nie ciągnie by spróbować, a symfoniczne z elementami operowymi super

---------- Dopisano o 10:44 ---------- Poprzedni post napisano o 10:42 ----------

Ogladalam wczoraj z TZ i ubieraliśmy z zażenowania jesli chodzi o tego młodego i młot w wesołym miasteczku
My z mężem mówiliśmy od pierwszego odcinka, że po nim widać,że nie suzka baby tylko się chce pokazać. A zachowanie ma jak 14latek
Ale od początku mi się pdoobali RObert i Grzesiek bo było widać,że traktują to serio

Cytat:
Dzien dobry dziewczyny

Masz małego leniuszka. I całe szczęście,że sobie kupiłaś tego dopplera, jesteś spokojniejsza

Cytat:
Dobrze,że będą Was mieli na oku.Odzywaj się jak będziesz miała możliwość

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ----------

Cytat:
Lucy, słuchaj lekarza Leżenie w szpitalu to wątpliwa przyjemność, ale jak mus to mis, Twoje i dzieciaczka zdrowie najważniejsze- tam będziesz pod stałą kontrolą. Będę trzymać kciuki, żeby jak najszybciej Ci się poprawiło .

Niestety, jeśli chodzi o te zapisy, to nie wszędzie jest tak różowo- ja np. muszę sama pilnować wizyt i zapisy są tylko przez internet

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ----------

Ja na gardło stosuję propolki , pyszne i wiem, ze bezpieczne.
Słyszałam, ze można tantum verde- a to jest praktycznie to samo, tak mi kiedyś lekarka powiedziała, jak córce zapisała hascosept, a ja miałam w domu tantum verde.
Ja się boję jednak stosować cokolwiek innego, poza naturalnymi środkami, i albo sok malinowy, albo mleczko z miodem i propolki.

Uff...ale moje dziecię jest rozszalałe, wreszcie, bo po tamtym czasie słabych kopniaków bardzo czekałam na takie fikołki brzuszkowe

No właśnie też się boję...o tych propolkach nie słyszała, spróbuję! Bo właśnie mleko z miodem, sok z malin i czarnej porzeczki-nic nie dają...

A my wstałyśmy dzisiaj o 8.30, pojechałam na badania, ogarnęłam chatę, teraz wszystkie dzieci śpią (czyt. Tuśka i moj tata) to odpoczywam

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości