|
|
#931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecien 2013 cz.10
Cytat:
100 lat dla 3 latków!! Pakerek niestety tez z tych dzieci, co to mu sie "w rekach pali wszystko". Tż njic tylko skleja i naprawia...czasem niechcący, a czasem rzuci zabawka, tłumaczę, pokazuję, czasem mówie, że jak będzie nadal rzucał zabiorę(i zabieram)- i to ostatnie jedynie działa w miare.... Braliśmy udział w konkursie plastycznym w przedszkola i w piątek mówi, ze Pani dyrektor dała mu duplo, a on zapomniał...Se myśle, duplo- za droga coś ta nagroda, może czekoladki duplo z kindera...a dzis przynosi Dyplom i mówi: "O to duplo mi chodziło" + odblask, 2 linijki, kolorowankę i 2 cukierki nagrody, że hoho, ale duma Go rozbiera;p;p
|
|
|
|
|
|
#932 |
|
Zakorzenienie
|
alez syf w domu, jestem z siebie dumna <klepiesieporamieniu>
|
|
|
|
|
#933 |
|
MBZ♥
|
Moderna odc płatny od Wrocław Bielany do Krakowa.
http://www.autostrada-a4.pl/#nav Klementyna za duplo Lecę biegać
|
|
|
|
|
#934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno Katowice Wroclaw jest platny? |
|
|
|
|
|
#935 | |||||
|
Zakorzenienie
|
hej
pierwsze urodziony dla kolegów Karola za nami ![]() Cytat:
pobiegała bym i ja ![]() Cytat:
Cytat:
super muszę się i ja zmotywować![]() a widzisz co zaczne czytać to mi coś przeszkodzi szukam jakiegoś Duplo używanego na Allegro w rozsądnej cenie i to też mi zajmuje czas na kompie![]() Cytat:
Cytat:
za zabki ode mnie równiez najlepsze życzenia dla solenizantów a i Sorce sliczny kuferek ![]() Pani brawo za nowego lapka
|
|
|
#936 |
|
Wtajemniczenie
|
Na szybko rozwijam anegdotą
Kolega miał koleżankę, która na (i to wdarła się niepwność) na rajd Polibudy, albo na Woodstock (czyli i tu i tu do przepełnionego pociągu zabierała ze sobą słoik, taki 900ml, do którego sikała sobie.
|
|
|
#937 |
|
MBZ♥
|
Sorce
Moderna na pewno. Nawet jakieś remont autostrady i z 4 pasów robią dwa to i tak się płaci, mimo korków i obniżenia standardów jazdy:/ |
|
|
|
|
#938 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale nieeee, nie bede sobie roboty dokładać. Moze jak dzieci bedą wieksze.Ale póki co cieszymy się psem sąsiadów - mają fajnego, spokojnego goldena. Poszlismy wszyscy na spacer to pies był jedną z atrakcji Ogarnelismy troche mieszaknie dziś, ufff. Ciekawe na jak długo ![]() Cytat:
-------- Dzieci śpią, K obudził się i kaszel go męczy, ech... Zaraz oglądamy Walking dead ![]() Dobranoc! |
|||
|
|
|
|
#939 |
|
Zadomowienie
|
Buziaki urodzinowe dla Fifiego i spóźnione ale serdeczne uściski dla Kini
|
|
|
|
|
#940 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() budzę się odsuwam rolety a tam - ...śnieg... normalnie nie ogarniam tej pogody![]() --------------------------- No i stało się - O. od kwietnia idzie do przedszkola. Cieszę się i boje się . Czy oby dobrze zrobiliśmy, czy nie za wcześnie, czy sobie poradzi i się odnajdzie...matko ale to trudne
|
|
#941 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dla Lili wszystkiego najsmaczniejszego
![]() cathlyn co u Was?????? ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- Cytat:
![]() a kysz! przygotowujecie sie jakos? Oliwka jak sie ma do tematu przedszkola? ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
![]() pies to obowiazek na kilkanascie lat - spacery w kazda pogode, wyjazdy planowane pod mozliwosc zabrania psa ze soba (chyba, ze ma sie kogos, kto sie psem w czasie urlopu zaopiekuje)
|
||
|
|
|
|
#942 |
|
MBZ♥
|
Lil uśmiechu, słońca i radości
Demeter nie idź tą drogą piecho będzie Wam towarzyszył kilkanaście lat. Wiem, że macie dom ale to obowiązek. Ja kocham naszego psa bardzo jednak jak odejdzie to już się na zwierzaka nie zdecydujemy. Tzn na psa.Anika mam podobne obawy. Trzymam kciuki za Was Obie |
|
|
|
|
#943 |
|
Wtajemniczenie
|
Moderna przed nami tydzień adaptacyjny. Będziemy chodzić codziennie po 2-3 godz. Rozmawiamy z O. o przedszkolu opowiadamy co tam dzieci robią itp ale jsk to będzie to nie msm pojęcia
|
|
#944 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepsze życzenia dla wszystkich trzylatków
Ostatnio nie mam czasu na forum, czasem podczytuję karmiąc ale pisanie mi nie idzie jedną ręką. U nas masakra czasami brakuję mi sił na zachowanie Filipa... Już nie wiem co mam robić, jego zachowanie od mojego powrotu ze szpitala zmieniło się o 180st. Wiem, że strasznie przeżył moją nieobecność, nie jadł i nie spał podobno przez te 3 dni. Strasznie się złości, krzyczy, nie słucha. Jedyny plus to do brata ma bardzo fajne podejście ciągle mówi mój kochany braciszek, skarbek. Przytula go, rozmawia. |
|
|
|
|
#945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a jak Dawid? dogadujecie się? czyli normalna reakcja rodzicielska. Oliwka na pewno sobie poradzi ![]() i jak, i jak, i jak? chłop skomentował????
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#946 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poradzi sobie, chociaż obawy bardzo rozumiem. Cytat:
U nas już dużo lepiej ale początki właśnie takie były. Rodzeństwo, za chwilę przedszkole, cieeeeezko było. J. nadal bywa Dominisia, pelza razem z nią po mieszkaniu, ale potrafi też przytulić, popilnowac. Codziennie przy ubieraniu go do przedszkola całuje i glaszcze swój samochodzik, odkłada go do wózka, wydaje mi instrukcje o której mam go (autko) polozyc na drzemke, o której dać zupę, kiedy kaszke, jak lulac, itp. Jak go odbieram najpierw się cieszy, coś na szybko opowiada a zaraz potem pyta jak samochodziki, czy zjadly, spały, jak się zachowywały, itp. Ta faza trwa już ponad pół roku z różnym nasileniem, w różnych formach. Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:10 ---------- Ubrałam dziś dzieci i siebie rano, chcemy wychodzić do przedszkola a tu nie ma moich kluczy od mieszkania... Tz wziął do pracy 2 komplety kluczy, do tego kluczyki do samochodu, wszystko. Wystawiłam dzieci na balkon i czekaliśmy na ratunek Dobrze ze tata później dziś do pracy szedł to nam przywiózł zapasowe..Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
|
#947 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Czesc
Cytat:
Cytat:
Ale, ale byłam wychowana w domu ze zwierzętami i może potem mi zabraknąć jakiegoś zwierza w domu ![]() Cytat:
Bedzie dobrze, na początku może być ciezej ale potem będzie dobrze. Widze po moim K - w sumie pierwsze ok. 2 miesiące płacz, nie jadł z dziecmi. Dziś opowiada jak to pojdzie do dzieci, bedzie z nimi jadł zupke, bedzie tańczył i się bawił z kolegą ulubionym Wymienia wszystkie dzieci ![]() Cytat:
![]() ---------------- K idzie dziś do lekarza, bo kaszle bardzo i się bidny meczy
|
||||
|
|
|
|
#948 |
|
Wtajemniczenie
|
Monicca, dużo sił
Moderna za bałagan! Co powiedział mąż?Pani dla Ciebie za lapotopa, klatwa wizażu i tu zadziałała ![]() Monika, uśmiałam się z pytań J. o samochodziki słodkie Kwiatuszki dla Z za ząbki.Anika, trzymam kciuki za przedszkole. Kasia i dla Ciebie kciuki za dobrą decyzję. U nas też śnieg, na szczęscie już się topi. Tradycji stanie się zadość - będziemy mieli białe święta
|
|
#949 | |
|
Rozeznanie
|
100 lat i wszystkiego naj naj najlepszego dla wczorajszych i dzisiejszych solenizantów
Cytat:
![]() BYou byliśmy tylko na jeden dzień ![]() ![]() Mam nadzieję, że TŻ zauważył Co tam jeszcze ... dla podróżujących znalazłam takie oto trony https://www.google.pl/search?q=jedno...w=1536&bih=755
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#950 |
|
MBZ♥
|
CR choć jedne święta będą białe
![]() Achna szkoda, że tak krótko byliście:/ Nie dziwię się wzruszeniu Dziadka ![]() Mieliśmy takie wynalazki w trasie jednak problem z miejscem na postój.
|
|
|
|
|
#951 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#952 | |
|
MBZ♥
|
Cytat:
![]() Super fajnie, że nie mam wody. Super fajnie, że zaplanowali wymianę czegoś bez powiadomienia mieszkańców. I super fajnie ekstra, że właśnie się dowiedziałam jak wróciłam z biegania. A tak marzyłam o kąpieli bez asysty bo B zabrał Roszpunke żebym mogła mieć pełny relaks. To kara za chęć chwili świętego spokoju |
|
|
|
|
|
#953 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Byou za dużo dobrego na raz chciałaś- to masz
---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- A tak na poważnie to współczuję. Nie cierpię takich niezapowiedzianych akcji! Wrrr ![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:12 ---------- Cytat:
15-07-2006 od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html Edytowane przez anika_s Czas edycji: 2016-03-15 o 17:11 |
||
|
|
|
|
#954 |
|
Zakorzenienie
|
Monika dobre z tym autkiem...
Byou dobrego masz tego męża! Za duzo dobrych rzweczy by Cie spotkało, jakbys jeszcze i wode ciepła miała... ![]() Moderna, no ciekawe jak tż zachowa sie w przyszłości.... Panika super fpty wstawiła na fb....musze i ja się zebrac i PAkerka Wam podrzucić, moze w klubie.. |
|
|
|
|
#955 | |
|
Zakorzenienie
|
Dawidek grzeczny, dużo śpi i zaczyna wisieć na cycu bo do tej pory szybko jadł i puszczał a od wczoraj co chwilę je. Jutro albo pojutrze idziemy na pierwszą wizytę do pediatry, mam nadzieję, że przybrał coś bo ciągle o tym myślę czy się najada. Filipa dokarmiałam i ciężko mi uwierzyć, że damy radę na samym cycu a bardzo bym chciała.
Mamy jakieś problemy z brzuszkiem bo pręży się i płacze przed kupką. Ale ogólnie nie mogę narzekać, za to starszy dokazuje za dwóch. Cytat:
Dzisiaj Filip jak karmiłam Dawida też chciał się napić mleczka z cyca. |
|
|
|
|
|
#956 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Dzieci są rózne, K raczej z tych nieśmiałych w 'obcym' srodowisku, boi się wielu rzeczy, potrzebuje czasu, aby się rozkręcić.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Te poczatki ciezkie beda...u nas tesciowa przychodziła dzień w dzień. ------ K dostał antybiotyk. Siedziemy w domu. Bidny kaszle, popłakuje, ma katar i jest senny ![]() TZ poszedł na drzemke, pozniej zaprowadziłam ich do niego, wchodze po kilkunastu minutach a wszyscy śpią
|
|||
|
|
|
|
#957 |
|
Wtajemniczenie
|
o jeju------------------- O. zasnęła, a ja mam na coś ochotę tylko nie wiem na co... ![]() (oczywiście coś do zjedzenia mam na myśli )
15-07-2006 od 13-04-2013 najszczęśliwsza mama na świecie http://suwaczki.slub-wesele.pl/201304134865.html Edytowane przez anika_s Czas edycji: 2016-03-15 o 19:46 |
|
|
|
|
#958 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i mama po pracy też trochę zajmie się Filipkiem, jak by nie to to byłoby ciężko. |
|
|
|
|
|
#959 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ---------- Cytat:
![]() a Zu jak sie trzyma od tych zlobkowych infekcji brata? ---------- Dopisano o 07:56 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ---------- Cytat:
mam nadzieje, ze klopoty z woda byly tylko chwilowe ![]() a meza masz doskonalego
|
|||
|
|
|
|
#960 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wrong!!!!! złe myślenie. bez: "ciężko", bez "chyba". przekonanie, przekonanie, przekonanie i czarujemy rzeczywistość ![]() DASZ RADĘ, bo niby dlaczego nie?! ![]() Cytat:
![]() Olka wstała o 5ej pierwszy raz raaannnyyyy, jak ona jest nieprzewidywalna
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:50.

za duplo

znasz Ją i wiesz na ile możesz sobie pozwolić. Z mojego doświadczenia wiem, że do niektórych ani aluzje ani walenie w oczy nie trafia i trzeba z tym żyć.
05.07.2008 

normalnie nie ogarniam tej pogody
. Czy oby dobrze zrobiliśmy, czy nie za wcześnie, czy sobie poradzi i się odnajdzie...matko ale to trudne

czasami brakuję mi sił na zachowanie Filipa... Już nie wiem co mam robić, jego zachowanie od mojego powrotu ze szpitala zmieniło się o 180st. Wiem, że strasznie przeżył moją nieobecność, nie jadł i nie spał podobno przez te 3 dni. 

tego nie wie nawet najstarszy goral