|
|
#931 |
|
ja.
|
Dot.: Ile kosztuje wyprawka ?
Dopisze coś o body, nie miałam ani jednego zapinanego kopertowo, same wkladane przez głowę i spokojnie dałam radę. Ps. Synek był pierwszym niemowlakiem, z jakim miałam w życiu do czynienia😉
|
|
|
|
|
#932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#933 |
|
BAN stały
|
Ja również. I bardzo lubilam pajacyki. Ale takie z obiema nogawkami rozpinanymi. Kilka miałam z jedną rozpinana i mocowalam się z wepchnieciem nóżki do tej drugiej;-)
---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- I polecam rampersy na lato. Takie kolorowe, nie białe wyglądają jak fajne ubranko a nie śpiochy. |
|
|
|
|
#934 |
|
Zakorzenienie
|
Co do ubranek, to moim zdaniem najlepiej jest kupić różne rodzaje w najmniejszym rozmiarze, a później zaopatrywać się już tylko w te, które nam pasują. Ile mam, tyle upodobań i nie ma uniwersalnej rady (no może poza niekupowaniem rzeczy z kapturami i zapinanych na plecach
). Ja na przykład wyjątkowo nie lubiłam śpiochów i kaftaników. Dla drugiego malucha kupuję właściwie tylko body zakładane przez głowę i półśpiochy, ale to co wygodne dla mnie, dla innych jest do kitu
|
|
#935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#936 |
|
Zakorzenienie
|
Kapturki mogą się sprawdzić w przypadku dzieci, które już nie leżą cały czas lub ewentualnie na wyjścia na dwór (sama nosząc dziecię w chuście zakładałam mu często bluzy z kapturkami
). Nieporozumieniem są jednak ubranka "po domu", w których kaptur służy jedynie do zwijania się pod dzieckiem
|
|
#937 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#938 |
|
Zakorzenienie
|
Też już slyszalam od kogoś ze lubił zestaw body + polspiochy. Ja mam już skompletowana taka tonę ciuszków od rodziny że zastanawiam się czy będzie szansa to wszystko użyć. Idzie już w dziesiątki z każdego rodzaju i rozmiaru
|
|
|
|
|
#940 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chyba najlepiej sie zdystansować do sprawy i przyjąć kp jako coś naturalnego, nie wymagającego wielkich rozkmin ![]() Cytat:
Cytat:
wkładane przez głowę poszły w kąt,dopiero teraz takie nosi, od rozm.62 ![]() ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Też się zapisuje do klubu tych co tak lubią brak problemu spadających skarpetek chociaż w legginsy+ skary też ją czasem ubieram
|
|
|
#941 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Żałuję, że się w czasie ciąży w temacie kp nie wyedukowałam.
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#942 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#943 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko
![]() Np. żeby nie podawać na początku butelki, bo może spartolić technikę ssania, że jak dziecko ssie non stop przez 3 godziny, to jest to zupełnie normalne, jak należy przystawiać dziecko do piersi i jakie są oznaki prawidłowego ssania itd.
Edytowane przez pani-jesień Czas edycji: 2016-05-05 o 16:34 |
|
|
|
|
#944 | |||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chociaż ostatnio znalazłam w Smyku skarpetki, które wyjątkowo nie dają się zdjąć więc zaczęłyśmy się przekonywać do spodenek Śpiochy lubimy, nie znosimy za to pajacyków.Moim zdaniem świadomość, że bywa trudne, że bywa że boli, że są kryzysy, że czasem wymaga długich dni spędzanych tylko na karmieniu, itd. Trzeba się ostro nastawić psychicznie na pokonywanie przeszkód, żeby się potem nie poddać, nie załamać. Ale myślę, że w wątku wspierającym w kp pomogą Ci lepiej Tam są specjalistki, wręcz fanatyczki , znają temat z każdej możliwej strony, odpowiedzą chyba na każde pytanie, pomogą
|
|
|
|
#945 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja mam same ubranka przez głowę i ostatnio nawet ja YT widziałam technikę zakładania ich nie przez głowę ale od dołu i nawet wyglądało to sensownie Dzięki za rady o kp. Już wiem że może boleć, cis tam slyszalam, ale nastawiam się że przetrwamy Jaki to wątek o kp? |
||
|
|
|
|
#946 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Od dołu??? LOL
Pokaż ![]() Wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=837130
|
|
|
#947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() https://youtu.be/elu8SBbzmh8 No i dziękuję za namiary na wątek
Edytowane przez favianna Czas edycji: 2016-05-05 o 17:07 |
|
|
|
|
|
#948 |
|
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem zakładanie bodziaka przez głowę to żadna filozofia, nawet u noworodka to nie jest problem, nie trzeba żadnych specjalnych technik
Edytowane przez pani-jesień Czas edycji: 2016-05-05 o 17:08 |
|
|
|
|
#949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak się zastanawiam w temacie wątku nad sensem kupowania nowych ubranek. Ja dzięki rodzinie i charity shopom wydalam na olbrzymią ilość ciuszków może z 50 euro łącznie. Wiem że nie wszystkie są nowe (choć niektóre na takie wyglądają) ale wszystko jest w super stanie. Po co wydawać tone kasy na nowe, kiedy używane przynajmniej maja wyplukane barwniki i są miękkie od prania? |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#950 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Ciekawa opcja z tym zakładaniem od dołu, chociaż mam wrażenie, że nie każdy bodziak będzie dobrze współpracował, zwłaszcza te z długim rękawem. Aż spróbuję z ciekawości
![]() Cytat:
i dzięki zaprzyjaźnieniu się z właścicielką lumpka Towar dziko pożądany, zawsze jest na to dziki szał ![]() No i dostałam jeszcze sporo od koleżanki Ale to nie znaczy, że dałam radę się opanować na widok -30%, -50%, -70% w standardowych sklepach To jest mania, idzie się do centrum handlowego po coś dla siebie i wraca się z słitaśnymi śpioszkami ![]() ---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- No i jeszcze jedna kwestia w temacie używek - bodziaki. Na początku faktycznie super sprawa, po jakimś czasie jednak wiesz już, jakie firmy, jakie rozmiary na Twojego dzidziola pasują, okazuje się że połowa/dużo tych z lumpka zwyczajnie nie pasuje - przynajmniej ja tak miałam. I jak na 20 sztuk pasowały mi 3, to...szłam i kupowałam tam, gdzie wiedziałam że na pewno będzie ok. I w efekcie wcale nie wychodziło drożej.
|
|
|
|
#951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Przede wszystkim postępowanie w kryzysach laktacyjnych i idea kp, tzn., że ssanie nie służy tylko jedzeniu, i nie należy podawać mm. Nie da się tego opisać. Ja trafiłam na genialną szkołę rodzenia, zajęcia z laktacji trwały prawie 4 h.
|
|
|
#952 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nie znam, żadnego dobrego lumpeksu, ani nie było od kogo za bardzo dostać ubranek to córka miała prawie wszystko nowe. Ale moja siostra przed porodem kupiła synkowi tylko jednego bodziaka w rozmiarze 80. Mały ma 7 miesięcy i już jakiś czas temu z niego wyrósł. Cała reszta używana albo sprezentowana.
|
|
#953 |
|
Zakorzenienie
|
W temacie używanych ciuszków to wiadomo, dużo zależy od tego czy ma się od kogo wziąć i gdzie kupić.
A co powiecie na używany wózek czy łóżeczko? Ja planuje takie, tylko materac oczywiście nowy i porządne czyszczenie. |
|
|
|
|
#954 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na używane zdecydowałabym się, od biedy, gdyby było od kogoś, kogo znam.
|
|
|
#955 |
|
Zakorzenienie
|
Dla mnie to nie potrzebny wydatek. Wózek dostaniemy od znajomych po ich synku, łóżeczko pewnie będzie z lapanki, tylko fotelik i baza będą nowe, bo tu jak nie znasz historii fotelika to można się bardzo przejechać.
Nowe będą też pieluszki, kocyki, materac, butelki, termometr itd. |
|
|
|
|
#956 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Nie ma reguły, znajdziesz zwolenników i przeciwników obu opcji.
Moim zdaniem używane łóżeczko jak najbardziej, ale pod warunkiem sprawdzenia stanu szczebelków i wszystkich śrubek. Ja kupiłam nówkę, ale niedrogie Gdybym miała inwestować w coś super hiper wypasionego, to pewnie bym się za używkami rozejrzała Materac koniecznie nowy.Wózek wolałam tańszy i nowy, chociaż wiem, że wiele mam sobie chwali używane firm, na których nowe wózki nie mogłyby sobie pozwolić.
|
|
|
#957 |
|
BAN stały
|
Ja mialam używany wózek na tez zasadzie ci Elve mówiła. Nie miałam kasy na nowy Mutsy a uzywany kupilam w super stanie. Jakość wg mnie nieporownywalna do niektorych taniutkich wózków. A mój był bardzo intensywnie używany włącznie z jazdą po gorach ;-) potem sprzedałam za 600zl
|
|
|
|
|
#958 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Mój na razie się super spisuje, ale dopiero w tym miesiącu będziemy się przesiadać do spacerówki, zobaczymy jak się sprawdzi
Nie polecam natomiast wózków 3w1 - lepiej zapłacić mniej za wózek, dorzucić trochę kasy i kupić porządny fotelik samochodowy. Też można używkę, ale pod warunkiem możliwości sprawdzenia stanu/pewności co do pochodzenia.
|
|
|
#959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja swoje kupiłam za 120 zł, za to materac na pewno 2-2,5 razy droższy.
najważniejsze w życiu jest być zdrowym, mieć zdrowego małżonka, zdrowe dziecko, zdrowych rodziców, zdrowe rodzeństwo. wszystko inne jest kwestią chęci i siły, niekiedy szczęścia... Edytowane przez wika82 Czas edycji: 2016-05-05 o 18:44 |
|
|
|
|
|
#960 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
z tym że wózek jest firmy Jedo a fotelik Recaro, łóżeczko w dobrym stanie używane bym kupiła, ale w gruncie rzeczy te łóżeczka drogie nie są więc trochę nie widziałam sensu w wyszukiwaniu używanego, wolałam dać tą stówkę więcej i nie mieć obgryzionych szczebelków ![]() Cytat:
21.06.2014r.Edytowane przez viki1988 Czas edycji: 2016-05-05 o 20:14 |
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:05.

). Ja na przykład wyjątkowo nie lubiłam śpiochów i kaftaników. Dla drugiego malucha kupuję właściwie tylko body zakładane przez głowę i półśpiochy, ale to co wygodne dla mnie, dla innych jest do kitu
). Nieporozumieniem są jednak ubranka "po domu", w których kaptur służy jedynie do zwijania się pod dzieckiem 

wkładane przez głowę poszły w kąt,dopiero teraz takie nosi, od rozm.62
chociaż w legginsy+ skary też ją czasem ubieram
21.06.2014r.