![]() |
#961 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
SLIWECZKA no jest grzeczny, chociaż jak to dziecko ma swoje odpaly
![]() Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- ANIA co u fizjo i pediatry? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#962 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Sam został bo siostra 15 lat starsza. A on zawsze taki wydmuchany wychuchany bo bardzo wystarany, między nim a siostra kilka aniołków. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurczę tz już duży synek, mamusia widać nie rozumie. Szkoda, że Tobie tym krzywdę robi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#964 |
Konto usunięte
|
Mnie tez coraz mniej, nadrabiam wieczorami, chyba ze padne 😂
Pikpik straszny cham z Twojego TŻ. Przykro, ze starszak na to patrzy, tak jak Miszka napisała- będzie brał z niego przykład 😐 Honcia fajnie że juz planujecie starania 👍 jako mama dzieci między którymi jest 20mc różnicy trzymam kciuki ✊ i popieram. Ja kilka dni po roczku Zosi robilam pierwszy test ciążowy, a starania zaczęliśmy jak Zosia miała 9mc 😉 Początki jak się Hania urodziła to był niezły kosmos 😂 przetrwałam dzięki wam i dzięki temu, ze podeszlam do tego na luzie, bez spiny ze wszystko musi być w domu zrobione, codziennie super obiad. I na prawdę myslalam ze będzie gorzej. Dziś dziewczyny zabawialy się razem klockani LEGO a ja robiłan obiad. Codziennie rano walaja się razem po łóżku lub lozeczku a ja się ogarniam. Na prawdę jest mi teraz łatwiej, niż było z sama Zosia, bo dziewczyny mają siebie, jedna drugą obserwuje, mają towarzystwo którego obie potrzebują. Jak Hania marurdzi proszę zosie, żeby pibawila się przy niej i Hania się uspokaja. Ciekawe czy ktorejs z czerwczatek będzie juz miało rodzeństwo w tym roku 😁 stawiam ze tak 👌 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kiedyś miałam napisać/ zasugerowac to jednej z nas ale może to zostać źle odebrane. A przydałoby się oderwanie od internetu na jakiś czas, skoncentrowanie się i poznanie na nowo potrzeb własnego dziecka... ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Piernik mam i ja! ![]() Od wczoraj go jemy i jest rewelacyjny!!!!!!! Australia, dzięki Ci dobra kobieto za przepis mobilizację 😙 ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Lena, zachowania teściowej współczuję. A nie macie zamka w drzwiach czy tz ja wpuszcza? Moja ciocia też podobnie postępowała. Na szczęście jej córka w porę zauważyła i zareagowała, że mama wchodzi z butami w ich życie. A ciotka przegiela tym, że powiedziała kuzynce żeby pościel przebrała bo już jest nieświeża. Wtedy podjęli decyzję o budowie i wyprowadzce. Tego Wam życzę bo pewnie jeszcze długo rodzice TŻ będą was traktować jak dzieci ( przepraszam za doslownosc) bo jesteście bardzo młodzi. Śliweczko, no to bratowa ma nieciekawie. Ale faktycznie brat może latać z córcia a ona dojeżdżac innym transportem. Głupio tak trochę ale dla spokoju dziecka warto się przemęczyc. ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Pikpik, wiesz to że tż nie był taki... Ale jest i raczej się nie zmieni. Mój tato przed ślubem też mamę na rękach nosił a po ślubie pokazał swój charakterek. Ale to nie znaczy, że masz się z nim męczyć cale życie. Może postraszenie separacja potrząsnęłoby nim trochę. Pomyśl o dzieciach, jakim jest wzorcem i czy chcesz być przez nich tak pomiatana jak przez TŻ. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#966 |
Zakorzenienie
|
[QUOTE=miszkaaa;69198861]Jak ja Ci dziękuję za to pierwsze zdanie.
![]() Kiedyś miałam napisać/ zasugerowac to jednej z nas ale może to zostać źle odebrane. A przydałoby się oderwanie od internetu na jakiś czas, skoncentrowanie się i poznanie na nowo potrzeb własnego dziecka... ---------- Dopisano o 22:30 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Piernik mam i ja! ![]() Od wczoraj go jemy i jest rewelacyjny!!!!!!! Australia, dzięki Ci dobra kobieto za przepis mobilizację 😙 ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Lena, zachowania teściowej współczuję. A nie macie zamka w drzwiach czy tz ja wpuszcza? Moja ciocia też podobnie postępowała. Na szczęście jej córka w porę zauważyła i zareagowała, że mama wchodzi z butami w ich życie. A ciotka przegiela tym, że powiedziała kuzynce żeby pościel przebrała bo już jest nieświeża. Wtedy podjęli decyzję o budowie i wyprowadzce. Tego Wam życzę bo pewnie jeszcze długo rodzice TŻ będą was traktować jak dzieci ( przepraszam za doslownosc) bo jesteście bardzo młodzi. Śliweczko, no to bratowa ma nieciekawie. Ale faktycznie brat może latać z córcia a ona dojeżdżac innym transportem. Głupio tak trochę ale dla spokoju dziecka warto się przemęczyc. ---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Pikpik, wiesz to że tż nie był taki... Ale jest i raczej się nie zmieni. Mój tato przed ślubem też mamę na rękach nosił a po ślubie pokazał swój charakterek. Ale to nie znaczy, że masz się z nim męczyć cale życie. Może postraszenie separacja potrząsnęłoby nim trochę. Pomyśl o dzieciach, jakim jest wzorcem i czy chcesz być przez nich tak pomiatana jak przez TŻ.[/QUOTE] Strasznie przykre ale jak szczere.
#967 |
Zakorzenienie
|
MFrancesca, no, dobrze, że się odezwałaś! Bo już miałam na Ciebie
![]() ![]() Madzia, Chorwacja jest super! Miszka, cieszę się, że i Tobie zasmakował piernik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#968 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Zakorzenienie
|
Marcelina dopiero poszła spać
![]() Żabciu ja tylko tutaj piszę, więc ogarnięcie zajmuje niewiele czasu ![]() Dzanet właśnie na to liczę, że dzieci wychowają się "razem" i za jednym podejściem ![]() ![]()
#970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zwiedziliśmy wtedy dużo od Trogiru po Dubrownik a,na koniec Jeziora Plitvickie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#971 |
Raczkowanie
|
Eh dziewczyny u mnie staz malzenski w tym roku 10 lat. A z tzem jest tak: nadaje sie tylko do przyjemnosci.jesli wstane byle kiedy i powiem idziemy potanczyc to w mig wszystko zorganizuje.wszelkie przeszkody pokona naprawde.ostatnio tez bylismy na domowce no szalenstwo po prostu
![]()
#972 |
Konto usunięte
|
PikPik, a co na to Twoi najbliżsi- Twoi rodzice np. jak słyszą jak się zwraca do ich córki i wnuka?
Ja wierzę że Twój mąż ma też zalety, no chyba za człowieka bez zalet byś nie wyszła ![]() Powinnaś znaleźć tą siłę w sobie żeby coś zmienić. Dla dzieci. ___ Witam się w ten śnieżny poranek! Nocka taka sobie, przynajmniej z tego co pamiętam, a nie pamiętam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#973 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() A co do pogrubionego - ![]() ![]() ![]() U nas flaszka o 1.30 i 4.30. Po 6 zaczął się poranny monolog, więc wzięłam ją do siebie do łóżeczka, pogadała do 7 i zasnęła ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
Konto usunięte
|
A ja w święta robiłam gofry z bitą śmietaną ale one jakoś inaczej smakują niż nad morzem. Tam są zdecydowanie smaczniejsze. Może ich cena tak działa na mózg
![]() Kurczę jak ja bym chciała żeby chociaż pół nocy I. przespał w łóżeczku ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]()
#976 |
Rozeznanie
|
Smaka na gofry z rana narobilyscie, nieladnie. Gdzie tu gofry w zimie znaleźć?
My dzis uziemione w domu, meble do garderoby zaraz beda nam montowac ![]() Australia, Madzia fajne plany wakacyjne. Paulina, Sliweczka moze jest super chociaż nad polskim z moim mezem jeszcze razem nie bylismy a w lipcu 7 lat razem na stuknie. Moze w tym roku uda nam się pojechać. My uwielbiamy pod namiot wyjechac na kilka dni w tym roku jest plan zabrać juz Oliwke ![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Edit morze mialo byc 😜 |
![]() ![]() |
![]() |
#977 | |
Rozeznanie
|
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! Spełnienia marzeń dziewczyny!
![]() Witam się po prawie 2 tygodniach wizyt u teściów i u siostry. Na Sylwestra bawiłam się fajnie- okazało się że jedzenie w porządku, orkiestra też i tylko znajomi z którymi poszliśmy jakieś miny średnie mieli. Koleżanka siedzi od 6 lat w domu z dziećmi i bardzo się stresowała "wyjściem do ludzi". Tak bardzo, że przez całą imprezę minę miała zdystansowaną, a że ja jestem z natury empatyczna, to jakoś tak trudno było się całkiem wyluzować. Niestety, ale siedząc w domu bez kontaktu z obcymi ludźmi można zdziczeć (wychodzę gdzie mogę, ale sama już to widzę po sobie). [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;69198591] Honcia fajnie że juz planujecie starania jako mama dzieci między którymi jest 20mc różnicy trzymam kciuki â i popieram. Ja kilka dni po roczku Zosi robilam pierwszy test ciążowy, a starania zaczęliśmy jak Zosia miała 9mc Początki jak się Hania urodziła to był niezły kosmos przetrwałam dzięki wam i dzięki temu, ze podeszlam do tego na luzie, bez spiny ze wszystko musi być w domu zrobione, codziennie super obiad. I na prawdę myslalam ze będzie gorzej. Dziś dziewczyny zabawialy się razem klockani LEGO a ja robiłan obiad. Codziennie rano walaja się razem po łóżku lub lozeczku a ja się ogarniam. Na prawdę jest mi teraz łatwiej, niż było z sama Zosia, bo dziewczyny mają siebie, jedna drugą obserwuje, mają towarzystwo którego obie potrzebują. Jak Hania marurdzi proszę zosie, żeby pibawila się przy niej i Hania się uspokaja. [/QUOTE] U nas też był kosmos przez pierwsze trzy miesiące- myślałam, że zbzikuje. Teraz z każdym dniem jest coraz lepiej i oby tak dalej ![]() Dzanet u nas to jest raczej szorstka braterska miłość. Czasem się ładnie pobawią razem, ale częściej starszak wyrywa autka i odpycha. A młody otwiera szczękę i próbuje mu się dossać do ręki (nie do uwierzenia że taki mały a ma takie zapędy...). Cytat:
Śliweczka- ja też tracę przytomność od razu po podaniu. Jak ktoś się mnie pyta ile razy w nocy mi się Leon wybudza to po prostu nie wiem. Spróbuj go odłożyć wieczorem do łóżeczka, to może chociaż się wyśpisz do pierwszego karmienia. Pikpik- pamiętam, że jeszcze jak byłyśmy brzuchatkami, to pisałaś o problemach w związku- więc to grubsza sprawa. Przydałaby się Wam jakaś porządna rozmowa, żeby gościem wstrząsnąć. Jak nie będzie Cię chciał wysłuchać, to napisz do niego list. Wiem, że nie każdy ma warunki i czas i ewentualne uprzedzenia, szczególnie u facetów, ale warto może by było sobie zrobić jakiś kurs komunikacji w związku. Naprawdę fajna sprawa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#978 | |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze w piżamie siedzę
![]() ![]() Cytat:
![]() Na razie to takie luźne plany, ale bardzo mam nadzieję, że wypalą. W zeszłym roku nigdzie nie byliśmy, dwa lata temu jeden dzień nad morzem... Bardzo bym chciała gdzieś pojechać ![]() Zebrah, to Ci się towarzyszka na Sylwestra trafiła... Mogła wrócić do domu skoro taka nieszczęśliwa tam była, zamiast psuć innym zabawę swoją miną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Rozeznanie
|
Miszko mieszkamy razem, więc nie mamy drzwi oddzielajacych a co dopiero zamka: P mamy swój pokój, Franek ma swój a za ścianą rodzice mają sypialnie. Drzwi są wszystkie od pokojów zawsze pootwierane więc każdy wchodzi kiedy chce.
I masz rację że teściowa traktuje nas jak dzieci. Jak tz bierze kluczyki od auta to od razu "gdzie jedxiesz" A jak tz się z nią przekomarza bo tak naprawdę idzie np wstawić samochód do garażu i mówi że "Aaa daleko" A ona "o której wrocisz" A on "Aaa pozno" I jest fochy bo nie chce jej powiedzieć gdzie jedzie i ona przychodzi do mnie zapytac gdzie on jedzie. A jak Franka trzyma na rękach i się z nim wyglupia to co chwilę jest "nie rób tak" "on tak nie lubi" "uważaj, bo co upuscisz " "no ale trzymaj go mocno" A Franek rozesmiany w głos, więc tz mówi że faktycznie tak nie lubi a ona "bo on się uśmiecha z grzecznosci" nosz kur... xD Zebrah no proszę. U nas też rumianek pomógł. Pospalismy rano do 8:30! Cud: p a to wszystko dlatego ze książę wstał o 5 na jedzenie i już nie chciał spać więc powędrował do nas i dospal z nami do rana ![]() Na 12:30 idziemy do pediatry z tym kaszlem (jest coraz okropniejszy taki duszacy, odrywajacy). Z małych ale jakże cieszących sukcesów- pisałam że na święta dostanę zestaw do paznokci. Złamał mi się przedwczoraj jeden i wczoraj to odbudowalam żelem. Jak na pierwszy raz myślę że wyszło super. Także jak któraś ma po drodze do mnie to zapraszam: D dłonie do eksperymentów mile widziane: p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#980 |
Zakorzenienie
|
Wiem, że rychło w czas, ale zamieszczam mój opis porodu
![]() Napisałam go już dawno temu w Wordzie, ale zapomniałam tu dodać, dzisiaj mi się przypomniało ![]() 7 czerwca (wtorek) ok. godz. 5 wstałam z łóżka i poczułam jakbym popuściła, niewiele, ale jednak dziwne uczucie. Poszłam do łazienki, a wkładka była zabarwiona na różowo. Na początku nie za bardzo się tym przejęłam, więc poszłam spać dalej. Ok. 8, przed wyjściem do pracy, mój mąż powiedział do brzucha: „Mała, wychodź!”. Kto by pomyślał, że nasza córka tak bardzo weźmie sobie te słowa do serca… ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#981 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Podrzucam interesujący art http://ziolablog.pl/2016/11/23/zdrow...ury-dla-dzieci Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co z tego, że jest na pokaz fajny. Życie to nie impreza. Ty też byś sobie wakacje zorganizowala, co to za filozofia?😋 Dla mnie najważniejsze jest to, jaki jest dla mnie i dzieci. I jakim jest wzorem dla dzieci. Bo za chwilę one będą brały przykład z niego i tak samo postepowaly. Nic więcej mnie nie interesuje. I powiem Ci, że moja mama też ciągle tłumaczyła, że była z moim ojcem dla dzieci bo podobno byłam zakochana w tatusiu. I co z tego? Jak doroslam i zaczęłam rozumiec postępowanie ojca to wciąż mamie wyrzucalam dlaczego go nie zostawiła. Ani on wsparciem, ani oparciem... To po ciul taki chłop. No ale to Twoje życie i robisz jak uważasz. Obyś kiedyś nie żałowała... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#983 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tak niedawno to bylo jak witałyśmy nasze Skarby a tu już ząbki, siadanie, czworakowanie.... Cytat:
![]() M od kilku dni intensywnie ćwiczy chwyt pęsetowy i od wczoraj tak świadomie zajada zupkę ![]()
![]() |
#984 |
Zakorzenienie
|
Elaine, dzięki za linka. Fajne przepisy.
Sok z kwiatów bzu mamy od mojej mamy z Pl, świetny jest i pyszny! W przyszłym roku planuje sama zrobić tylko muszę znaleźć u nas bez. |
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Zadomowienie
|
Australia, super opis. Fajnie tak wrócić do takich wspomnień. Ostatnio gadałam z teściową o moim porodzie i mówiła, że mój tż sie poplakal jak dzwonił do niej tuz po narodzinach Mieszka.
W weekend zapowiadają duży mróz a my jedziemy na ślub na Słowację tuż za Polską granicą. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
#986 |
Rozeznanie
|
Australia w sam raz na koniec roku zdążyłaś z opisem
![]() ![]() Elaine- u nas kwiat bzu to klasyka przeziębieniowa. Uważać tylko trzeba na herbatkę, bo bardzo szybko kiśnie- kilka godzin postoi i już mętna się robi i pachnie inaczej. No chyba że ten miód z przepisu jakoś konserwuje ![]() Caryca- współczucie wyjazdu w taką pogodę. My wczoraj wracaliśmy 70km przez góry w padającym śniegu marznącym na drodze. Lena- trudno opanować robienie żeli na własnych paznokciach? Ja mam problem zawsze z malowaniem prawej ręki. Dziewczyny czuję się jakbym miała w domu małego- za przeproszeniem- psa. Leoś łazi po podłodze, żuje co napotka, wchodzi w każdą dziurę na jego poziomie i kwiczy żeby go ratować, najbardziej lubi siedzieć przy moich nogach- jak gdzieś idę to zaraz jęczy i raczkuje za mną. No komedia ![]() Dzisiaj zaczął się wspinać po meblach i usiadł tak do klęku i ryk bo nie umiał z powrotem na raczki. W ciągu 2 tygodni jak nas nie było w domu bardzo poszedł do przodu z rozwojem. Dobra już się nie chwalę, bo też macie takie cudne małe krztonie w domu i co Wam z moich opowieści ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Okazało się ze Maja cierpi na refluks. Miało usg brzucha i głowy. Jelita zagazowane. Może to spowodowała dieta a może już tak wcześniej miała o czym nie informowała Mamy bo nigdy jak brzuszek nie bolał. Dostała 4 lekarstwa. Mnóstwo badań do zrobienia. U fizjoterapeuty dużo ćwicZeń zwłaszcza na ręce bo ma słabiutkie i na czworakowanie. Kolejna wiZyta 10 I sprawdzenie jak cwiczenia postępują. Ja mam jeść same warzywa i mieso ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#988 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() W myślach oczywiście 😂 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#989 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#990 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nawet by mi do głowy nie przyszło ze może mieć refluks Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ---------- A jak u znajomych to się skończyło? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
To niemożliwe powiedział rozsądek to ryzykowne powiedziało doświadczenie to bezsensowne powiedziała duma mimo wszystko spróbuj powiedziało serce 11.06.2016 - Maja ![]() ![]() ![]() 15 kg do celu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:00.