|
|
#961 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Dieta Niełączenia - zaczynamy
Asi_ula teraz to jakieś dziwne są te rozmowy o pracę... ja też nie wiem, ile bym odpowiedziała. Moja ciotka była na rozmowie w Warszawie i powiedziała, że chce 1500 i jej nie przyjęli bo za mało chciała
![]() Ja dziś zjadłam 2 kawałki placka drożdżowego z rodzynkę (oczywiście teściówka mi podrzuciła )
|
|
#962 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Myślę, że w sprawie Twojej cioci coś innego przeważyło, nie wnikam co, ale nie wierzę, że akurat niska kwota wynagrodzenia była przyczyną, że jej nie zatrudnili. Nie wiem, jak będzie u mnie, poczekam na telefon, jak zaproponują mi te 100 zł to uprzejmie każę im się w .... pocałować U mnie wykład, że nie jem ziemniaków i mięsa Ehhh... Chciałam kopytka na obiad to od razu zaczęło się, że musi być sos i mięso Zaczęłam jeść mniej a częściej i też są o to pretensje: ciągle coś jem i zaraz jestem głodna. Ale dość już mam tłumaczenia, niech myślą co chcą...
|
|
#963 |
|
Raczkowanie
|
Wprost powiedzieli mojej ciotce, że za mało się ceni i podziękowali
![]() Ale to chyba jakiś "wybitny" przypadek... Asi_ula, a jeśli mogę wiedzieć to ile masz lat, bo tak z postu wynika, że jesteś zależna od kogoś w kwestii swojego odżywiania?
|
|
#964 |
|
Zadomowienie
|
Mam 19 lat, nie to, że jestem zależna... jem to co chcę, sama gotuję dla siebie potrawy tylko to właśnie jest kłopotliwe - ja jem co innego, a reszta rodzinny co innego. I o to głównie mają pretensje :/
Tak coś myślę, że po tej dzisiejszej rozmowie też mogą mi powiedzieć, że 'za mało się cenię'. No cóż... Zanim weszłam do biura to widziałam starszą panią, która na mrozie roznosiła ulotki. Przypuszczam, że nie zarabiała na nich kokosów, i co? Ona też się nie ceni? Po prostu nie ma innego wyboru, mnie też potrzebne są pieniądze.. teraz nie studiuję, no cóż, tak wyszło, że nie trafiłam z wyborem studiów i zrezygnowałam, ale za rok chcę zaoczne i muszę odłożyć trochę pieniędzy. Ciągle mam jakieś wydatki, teraz np. coś mi się z komputerem podziało i pewnie skończy się na tym, że będę płaciła za wizytę i wymianę czegoś - pewnie wentylatora, bo on tak buczy.. no tak myślę, nie znam się aż tak na sprzęcie. Nie wiem, jakoś to na pewno będzie. Oglądałam tv, były reklamy i co druga to: reklama czekolady, wafelka, batona, nowych czekoladek ranyyyyy ! Tak mi zareklamowali że zjadłam 4 kostki gorzkiej czekolady I teraz piętkę chleba z masłem. Ale nie smakuje mi już masło, jest czymś zbędnym aż.. blee ![]()
|
#965 |
|
Zadomowienie
|
Asi_ula nie wnikaj
Ważne, żebyś coś dorwała i coś w papierach miała, a potem będzie już lżej... W trakcie pracy, jak już ją dostaniesz, to zawsze możesz rozglądać się za czymś nowym ![]() No jestem z siebie dumna ![]() 1. Wielka buła z pomidorem 2. Chyba ze 4 wafle ryżowe z ogórkiem 3. Skrzydełka wędzone z warzywkami 4. Makrela wędzona z ogórkiem kiszonym i nie wiem czy coś więcej, bo makrela była przed chwilą i jestem strasznie najedzona... A co do schowania wagi, to ja chyba uzależniona jestem HIHI, bo normalnie czuję pustkę w łazience... Matko... No ale dobrze, że jej się pozbyłam, będzie lepiej dietę trzymać... Postaram się jak najdłużej nie ważyć... Kaszuba gratuluję spadku wagi ![]() Miłego wieczorku!!!
|
#966 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny.
Co do tej pracy, to jesli to by bylo 6 h dziennie i jakas znośna praca, to bym napisała 1000zł. le to wszystko zalezy od wielu czynników. Mam nadzieje, ze się uda i że się dostaniesz ![]() Macie dobre jadlospisy dzisiaj ![]() Ja chyba przesadziłam z ilością, czuje że przyszedł kryzys. Ale dziś już się jakoś wybroniłam i to0 mi daje nadzieje, że nie sknocę tych 19 dni, które już za mną - bo zawse knociłam po ok, 2 tygodniach. Polecam Wam prostą i smaczną "przystawkę", którą pierwszy raz życiu jadlam w UK. Możliwe, że już to znacie, ale napiszę, jeśłi jeszcze ktoś nie próbował, a naprawdę polecam potrzebny jest ser mozarella taki w kulce, lub inny, do tego z 2 pomidory, przyprawy (odrobina soli, pieprz, zioła typu oregano) - ser i pomidory kroimy w plastry i układamy na talerzu na przemin, posypujemy do smaku przyprawami i jemy - polecam-syte i smaczne no i chyba lekkie. I wydaje mi się, że to właśnie nie jest łączenie???? (ten ser ma 20 razy więcej białka niż wegli i tłuszczu).Dziś zjadłam: 1. owsianka (płatki owsiane + jogurt owowcowy) + 2 "ciastka (jabłko usmażóne w mące i cukrze 2. orzeszki ziemne - 2 garstki 3. filet z kurczaka zapieczony z warzywami 4. sałatka z mozarelli i pomidorów + 2 plasterki polędwicy sopockiej fin dobrze mi poszło? Gratuluje spadków wagi. Zazdroszczę tych 66 kg
Edytowane przez lisekZG Czas edycji: 2008-11-26 o 20:23 |
|
|
|
#967 |
|
Rozeznanie
|
Kupiłam dzisiaj ocet jabłkowy (nie ma alkoholu, jest tylo ocet z jabłek i jakiś składnik - nie tej kosmicznej powtórzę nazwy.
Po weekendzie go wypróbuje. Teraz nie mogę, bo jutro idę oddać krew, a w weekend jadę do domu, więc spokojnie poczekam do poniedziałku. Pozdrawiam Was
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#968 |
|
Zadomowienie
|
No też prawda, przecież ja też kupiłam dziś ten ocet nieszczęsny. Z tym, że kupiłam go w Tesco i mam nadzieję, że 6% kwasowości nie oznacza, że jest coś tam spirytusu, no bo w składzie takowego nie widziałam... Z resztą śmiesznie napisane są składniki: ocet jabłkowy
i przeciwutleniacz. Mam nadzieję, że to jest to o co chodziło... Pierwsza porcja jutro rano, bo dziś zapomniałam, że go mam ![]() Lisek trzymaj się dzielnie
|
#969 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny, chcialabym się przyłaczyc
![]() Dzisiaj juz probowalam niełaczyc bialek i węgli, ale nie doczytalam, ze miedzy posilkiem bialkowym, a węglowym ma byc 4 h przerwy. Powiedzcie mi prosze, czy sniadanie powinno byc raczej bialkowe, czy tez moze węglowodanowe, bo tak sie sklada, ze chcialabym jutro rano zjeść chlebek z dzemem, ale jesli jest to niewskazane, to dam sobie spokoj
|
|
|
|
#970 |
|
Raczkowanie
|
Witam Kochane
Stanęła mi przemiana materii nooooo. Jutro kupuję Wasz rossmanowy specyfik czyli ocet jabłkowy ![]() Moje menu: Ś. Dwie kromki razowego chleba z śliwką z masełkiem i troszkę dżemiku O: Filet z makreli z w pomidorach (dużo białka, 1g węgli!) 3 cienkie plasterki wędliny pierś z indyka, pomidor PW: Jabłko, 2 mandarynki, wafel ryżowy K: 300g kapusty kiszonej (chciałam żeby mi ruszył brzuszek ) ciasteczko zbożowe z owocami, malutkie, w celu poruszenia brzuszka, nie miałam na nie ochoty, zawsze działało dzisiaj lipawypiłam tez 4 zielone herbaty, jedna owocową (without suga)wode niegazowaną oraz kawe z mlekiem bez cukru ![]() Opisujcie efekty po-octowe
|
|
|
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczęta. Ja dzisiaj byłam przejść się po centrach handlowych w poszukiwaniu pracy i myślę że dostanę ta pracę
Nie jest to może szczyt marzeń ale zawsze coś i od razu lepiej się poczuję jak zacznę pracować. Myślę że pomoże mi to w diecie, bo w pracy nie ma czasu na jedzenie no i więcej energii na pewno potrzeba niż jak się siedzi w domu. Ja dzisiaj na śniadanie płatki owsiane z jogurtem i kakao, a na obiado-kolację ryż z marchewką, groszkiem i kukurydzą. Na kolacje pewnie jeszcze sobie skubnę bo mi zostało. Oj jak ja chcę w końcu mieć jakieś postępy, a tu znowu kusi że jest co świętować to i winka można się napić. Ale postaram się wytrwać ![]() A i postanowiłam też kupić ocet. Piłam jakieś herbatki, ale tych przeczyszczających to nie chcę pić i przydałoby się coś na oczyszczenie. Ciekawe czy mi posmakuje :P Tylko że byłam już w dwóch Rossmanach i w żadnym nie ma akurat tego stoiska z biożywnością. Czy inne firmy też robią takie ocet dobry? |
|
|
|
#972 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() U mnie dieta wzorowo ![]() Ocet działa idealnie-nie mam zaparc i nie mam wzdec ![]() Moje Drogie: Musicie ze swojej podswiadomosci wykreslic słowo "dieta" a nastawić się na "zdrowy sposób odzywiania"-przestac mówić "NIE" a nauczyc się mówić-mogę-nie chcę To działa!Podswiadomosc nie przyjmuje słowa NIE i im bardziej mówisz jej-nie moge tego zjesc-tym bardziej Cię do tego ciagnie!! 2 razy przeczytałam książkę-"Wyobraź sobie, że jesteś szczupła"-Debbie Johnson Jest swietna polecam!! Zmieni sie Wasze podejscie do jedzenia-poszukajcie jej ja zamówiłam przez Swiat Książki. pozdrawiam serdecznie
sierpień 2008-80,40 kg listopad 2008-67,50kg ........... grudzien-2008-65,30kg ![]() Łącznie MINUS 15,10kg na diecie rozdzielnej ![]() Spasłam sie 5 kg- od poniedziałku 8.11-walcze ![]() jest 69kg cel 65 ![]() kilogram juz zgubilam
|
|
|
|
#973 |
|
Zadomowienie
|
Dobra. To Wy testujcie te octy, a jak będą dobre to też kupię hihi
![]() ![]() ![]() Ktoś pytał: węgle na śniadanie, białko na kolację. Czy chleb z dżemem to łączenie? Mam z Łowicza truskawkowy i chciałabym go w końcu skonsumować ![]() Paula powodzenia w sprawie pracy ![]() Ja piję czerwoną herbatę i jem normalnie - jak w jadłospisach, z moją przemianą materii aż za dobrze Jutro kupię sobie kefir, chyba z pół roku nie piłam. I w ogóle muszę Tesco odwiedzić, bo pusto w lodówce.
|
#974 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witamy Jak ja to mówię: w kupie siła ![]() Tak jak Asi_ula pisała raczej węgle na śniadanie, a potem białka. Co do dżemu, to nie jadam i nie wiem z czego ona tam jest. Trzeba przeczytać składniki i zobaczyć czy węgli, czy białek jest więcej. Ja się doczytałam nie wiem czy dobrze, że Nutella to węgielek, więc raz nawet zjadłam, bo aż się zdziwiłam, że coś słodkiego mi się zachciało HIHI. Ach, jeszcze między owocami, a warzywami ma być 2 godziny przerwy, tak dla pamięci ![]() Indian Summer, ja już jestem tak nastawiona ![]() Paula.cw no to trzymam kciuki za pracę ![]() Sylwoocha, a gdzie Ty się podziewasz??? Co to za niemeldowanie się??? ![]() Pisaj jak tam idzie...
|
|
#975 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Witaj ![]() Na sniadanko wegle jak najbardziej ale razowe pieczywko bedzie najlepsze. Dżemik może być ![]() Moje Drogie. Dieta niełaczenia polega na tym, ze mozna jesc to na co ma się ochote nie głodzac sie a przestrzegajac kilku kluczowych zasad!! Słodycze też możecie jeść!!ale nie łączcie. Zapodam Wam coś, co dała mi kolezanka, która na tej diecie schudła 25 kg w 3 miesiace-było to 3 lata temu i ona do tej pory nie przytyła nawet grama!!Dodam, ze juz sie nie odchudza ale aby utrzymać wagę-nadal nie łączy!!Ja na tym bazuję i tego przestrzegam od 3 miesiecy!! Ona jest bezwzglednie moim guru!!Od niej ta dieta sie zaczeła ![]() Błagam-poczytajcie i przeczytajcie i wezcie sobie do serca )"Jem 5 posilkow dzienie Nie popijam w czasie jedzenia- godz po badz godz przed. Nie jem miesa z ziemniakami-tylko z surowkami badz jarzynami. Chleb bulki ( kazdego rodzaju) tylko z pomidorem ogorkiem kiszonym swiezym paryka. Ostatni posilek o godzinie 18 tej. Potem pije herbaty - soki badz wode( jak to i na co ma ochote, Po tygodniu juz sama zobaczysz ze -Twoj orgaznizm sam zacznie sie upomonac o pewne zmiany- i nie bedzie tolerowal jedzenia np miesa czy to smazonego czy gotowanego z ziemniakami i sosem ![]() Jadam zupy kazde- ale bez ziemniakow!!!! Zawsze rano zjadam pieczywo- tak poprostu moj organizm potrzebuje- moze u Ciebie bedzie akurat inaczej. Pije kawe hertbate od czasu do czasu lampke wina Jadam slodycze lody ciacha i nie tyje!Teraz podaje menu w kilku wersjach Sniadania: Chleb badz -bulka( kazdego rodzaju)z pomidorem ogorkiem badz paryka lub wedlina( laska kielbasy na goraco badz zimno+pomidor lub bialy twarozek ( 250 dag) + pomidor( moze byc ogorek swiezy) lub duzy jogurt II sniadanie banan+jogurt( duzy badz maly) lub 2 jajka na twardo+pomidor badz znowu jakas jarzyna lub zolty ser(20 dag)+salatka ( wedlug uznania)+ lub sledz smazony+surowka 2 kotlety mielone na zimno( z poprzedniego dnia- np)+ogorek kiszony Obiady zupa jarzynowa( bez ziemniakow) -kazda zupa!!!! lub kotlet schabowy( normalnie smazony bez widziwiania)+surowka badz salatka lub ryba smazona(jw) + surowka lub frytki ( z tyci tyci iloscia soli+ketchup) lub kalafior ugotowany+maselko lub fasolka szparogowa+kotlet z piersi kurczaka lub sledzik z jogurtem zamiast smietany( tez sie nic nie stanie) +suroka Podwieczorki porcja budyniu lub porcja kislu lub porcja lodow lub ciacho lub tabliczka czekolady lub puszka owocow np brzoskwinie lub jablko + pomarancza( badz nektarynka badz kiwi itp) Kolacje zazwyczaj juz Ci sie nie bedzie chcialo jesc -alepodaje zestaw kielbasa na goraco- kazdy rodzaj+pomidor( badz inna jarzyna badz surowka np z obiadu) lub maly serek topiony( 100g) +rzodkiewki peczek lub jajka na miekko 2x+jogurt maly lub szynka wp gotowana 6 plasterkow+jakas zielenina badz salatka lub porcje dwie male galatu lub to co Ci zostalo z obiadu ![]() Jak sama widzisz nie widziwiam z jedzeniem- jem proste rzeczy i szybko zrobione. Kazdego nie mal dnia jem cos slodkiego i nie tyje-od kilku mcy ![]() Zdarzaja mi sie dni ze zaszaleje , ale wtedy od razu moj zoladek daje sie we znaki( wdecia itp) Mam prosbe - nie podchodz do tego jak do diety- bo nie o to w tym wszystkim chodzi. Ja sama stosowalam rozne- glodowalam , katowalam sie i zawsze byl efekt jojo. Wprowadzilam te zasady na codzien. Wyobraz sobie ze w tydzien ( bo tak sie wazylam 1 raz w tygodniu zawsze rano po oddaniu porannego moczu) waga jest prawidlowa ubywalo 2,3kg. Nie wiem jaka Ty masz nadwage- ale kazdy organizm chudnie inaczej-moga byz zastoje potem w spadku wagi- alesie tym nie zrazaj daj organizmowi sie przestawic- a sama zobaczysz efekty po mcu,bedziesz miala jak w banku 7 kg- jak nie wiecej![]() Pozdrawiam serdecznie i zycze sukcesow!!!! Wierze ze dasz rade- bo to naprawde nic trudnego-a najwazniejsze ze nie chodzisz glodna i Cie nie zsie ""Obiadki: Ryba w folii- np pstrag( w srodku z marchewka -pietruszka -selerem - maselko( 1 lyzeczka mala) - wszystki jarzyny surowe pociete w paski- posolic malutko i sporo pieprzu. Brukselka gotowana- do tego jajo na twardo Kalafior gotowany+ filet z kurczaka Buraczki gotowane +schobowy Zeberka+surowka Miska salatki z kapusty pekinskie+pomidor+cebula+ oje(1 lyzeczka)+papryka( obejetnie jakiego koloru aby byla surowa Sledz w smietanie ![]() Sledz smazrony + ogoerk kiszony badz inna jarzyna taka jaka lubisz Kurczak gotowany np pałka - badz 2 pałki- mizera Frytki ( same bez soli i ketchupu) Makaron na sucho do tego bukiet jarzyn ugotowanych( malo ciekawy zestaw ale nie tuczy )Barszczyk czerowny - lub innna zupa bez ziemniakow i smietany!!!!czysta Placki ziemniaczane( 3 szt)duzeeeeeeeeeeeeeeeeee ![]() Kopytka 20 szt duzych!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! Kielbasa smazona+ saltka wedlug uznania Mysle ze Ci wystarczy - ja osobiscie nie jestem mistrzynia w kuchni- preferuje proste jedzenie- typowo polskie ""Sniadania: kromka chlebka( gance gal jakiego) +pomidor lub ogorek ( swiezy badz kiszony) lub papryka jajka 2 na twaro+rzodkiewki jogurt owocowy duzy 6 plasterkow szynki wp badz drobiowej +popmidory badz inna jarzyna kielbasa na goroca( wedlug uznannia)+surowka budyn twarozek( 250dag) z pomidorem+szczypiorek+sol + pieprz+ maly jogurt naturalny( zamiast smietany) 8 plasterkow zoltego sera( nie wazne jaki gatunek)+pomidor+ogorek sw 8 plasterkow salcesonu z cebulka+ocet jablkowy badz naturalny Sniadanie 2 duzy jodurt naturalny badz owocowy banan+jablko banan z jogurtem naturalnym 2 szklanki soku owocowego gestego+jakis owoc porcja kisielu surowka wedlug uznania- duza miska badz salatka Obiady zupa caly talerz ( bez ziemniakow) kazdy rodzaj - jest ich full ![]() piers z kurczaka+brokuly kotlet mielony 2 szt+salatka z pomidora( zamiast smietany jogurt nat) schabowy+buraczki gotowane( duza ilosc) watroba drobiowa badz wieprzowa+salatka badz surowka gulasz - +salatka badz surowka gotowany caly duzy kalafior z odrobina buleczki tartej i maselka ryba - filet smazona badz w folii+salatka wedlug uznania sledz zamiast w smietanie to w jogurcie+jarzyna kopytka same bez dodatkow jedynie z odrobina maselka badz buleczki tartej ziemniaki w mundurkach z piekarnika Podwieczorki puszka ananasow lody porcja bez doddatkow jedno ciacho wedlug uznania frytki ( same tyci tyci soli i ketchupu) inne 2 duze owoce Kolacej: Ja jadam rzadko kiedy- to juz zalezy jak sobie robie dobierzesz menu- moga byc resztki z obiadu-itd Moze byc butelka soku owocowego( 075l) serek waniliowy badz inny smak Max do godziny 18 tej osotani posilek "co do octu: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=840726
sierpień 2008-80,40 kg listopad 2008-67,50kg ........... grudzien-2008-65,30kg ![]() Łącznie MINUS 15,10kg na diecie rozdzielnej ![]() Spasłam sie 5 kg- od poniedziałku 8.11-walcze ![]() jest 69kg cel 65 ![]() kilogram juz zgubilam
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#976 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
przydadzą się. Boże, ja nawet nie potrafię sie wyobraźić jakbym wyglądąła bez 25 kg!, miałabym wskaźnik BMI 21 bosko. Marzenie.Podziwiam Twoją kumpelę i mam nadzieję, że już wkrótce będę nas podziwiała. Ciekawe ile łącznie schudniemy na tym forum, hehe )
|
|
|
#977 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny ja też dziś kupiłam ocet, właśnie w tesco, był chyba za 4 zł>??
ciekawe co to za cudo z tego wyjdzie ![]() Witam nową koleżankę
|
|
#978 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki dziewczyny za cieple przyjecie
![]() Indian Summer, wlasnie przeczytalam, ze twoja kolezanka jadła na II sniadanie 20 dag sera zóltego. Zawsze kojarzyl mi sie z tluszczem i to w innej diecie byloby nie do zaakceptowania! A ona schudla! Jesli schudnę tym sposobem, to dieta niełaczenia będzie moją dietą cud ![]() edt. Dziewczyny, sorki, ze jestem taka niezorientowana, ale mozna zjeśc np rybę w panierce,czy to jest juz łączenie Edytowane przez hawrodytka Czas edycji: 2008-11-26 o 22:28 |
|
|
|
#979 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Smiało rybe w panierce szamaj Ja tam gotowanej bym nie zjadła-tfu...ewentualnie pieczona w folii to tak Piersi z kuraka tez jem smazone-schabowe też-ja tam jem jak jadłam tylko nie łącze i zachowuje odstepy godzinowe i nie pije w trakcie-po zazwyczaj tak![]() ![]() to zależy jak lezy
Edytowane przez Indian Summer Czas edycji: 2008-11-26 o 22:35 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#980 |
|
Zadomowienie
|
Indian Summer wielkie dzięki za tą ściągawkę z daniami
Tak przeczytałam o jedzonku i zaczęło mi burczeć w brzuchu I jeszcze muszę psu tłumaczyć, żeby dał mi spokój, bo na pole już za późno, a ona nudzi i nudzi... ehhh Takie to małe a takie nieznośne ![]() Dobranoc wszystkim
|
#981 |
|
Raczkowanie
|
Dziękujmy ślicznie za wszystkie cenne wskazówki i witamy nowe osoby
Ja mam pytanko do Specjalistek: Piszecie ze mleko w połączeniu z musli..be.Fakt. Patrze na skład mleka i z reguły we wszystkich jest mniej więcej tak: 3-4 g białka, 5 g węgli. Piszecie że maślanka i kefirek znacznie lepsze, neutralne. Patrze dziś na skład i jest b. podobny do mleka tzn proporcje białek do węgli. Ja lubie musli z mleczkiem na ciepło...Maślany ani kefiru nie podgrzeje, płatki mi nie zmiękną ![]() Jak to więc jest? Stokrotne dzięki |
|
|
|
#982 |
|
Zadomowienie
|
Fuksjaaa maślanka i kefireksą kwaśne i są neutralne, dlatego można je jeść...
Indian Summer Jesteś wielka!!! Zawsze to coś innego niż kurak wędzony HIHI.No ja właśnie jestem po occie, jakoś da radę wytrzymać i tak doszłam do wniosku, że może dlatego mój mąż jest całe życie taki chudy, on by mógł wszystko z octem jeść (tylko z tym normalnym octem), no to może i mi w końcu coś ruszy ![]() U mnie to i tak duży postęp, że przez ten sposób jedzenia, nauczyłam się jeść śniadania, bo kiedyś śniadanie u mnie było ok 13, 15 w pracy dopiero... A ja kolejny dzień bez wagi, pustka straszna, toż to gorsze niż fajki... SZOK!!!
|
#983 |
|
Raczkowanie
|
Na dzień dobry witam nową Koleżankę!
Wracając do pracy: koleżanka właśnie dostała robotę w Zarze chyba w Arkadii w Warszawie, dali jej 1800 zl podstawy i co miesiąc premie. Najgorsze jest to że na 2 zmiany robi i ta druga to bardzo ciężka bo do 22:30.... Wracając do diety, dzięki za ciekawe pomysły na dania ![]() Mój jadłospis na dziś: 1. płatki owsiane+maślanka+banan (już patrzeć na to nie mogę, ale szkoda mi tej otwartej maślanki..) 2. jabłko +mandarynki 3. pierś z kurczaka+mix sałaty z warzywkami 4. jogurt naturalny+miód+pestki słonecznika 5. jak zostanie to zjem tą sałatę z obiadu z jakimś serkiem lub wędlinką Asi_ula mam nadzieję, że Ci nie uraziłam tym zapytaniem o wiek? ![]() Powodzenia i wytrwałości !!!!
|
|
#984 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja coprawda już nie jestem na tej diecie, ale mam nadzieje, ze moge coś czasem napisac
![]() Piję też ten ocet, pół szklanki wody 2 łyżki octu bleee to jest okrutne Piłam dopiero 3 razy ale juz mam mniejsze wzdęcia, a ostatnio mnie męczyły dość mocno. Mam nadzieję, że w ogóle znikną jak będę dalej to piła.Macie jeszcze jakieś naturalne metody na wzdęcia? Nie piję bezpośrednio przed i po posiłku ani w trakcie, nie łykam powietrza, jem powoli, zdrowe rzeczy, razowy chlebek, mięso pieczone w folii, bardzo rzadko smażone, z rana owsianka z otrębami no i nie wiem wzdyma mnie czasem - może dlatego, że jakiś czas nie piłam mleka, a przez ostatnie dni piłam i to od tego Tombak na przykład odradza w ogóle picie takiego mleka pasteryzowanego i homogenizowanego, może coś w tym jest.
|
|
|
|
#985 |
|
Zadomowienie
|
shockwaves
miło Cię widzieć, a jak tam ćwiczenia idą?Kurcze, to ja może za mało tego octu? Bo ja 2 łyżeczki (te od herbaty) na pół szklanki. No i w sumie nie czuję żadnych nowości (oprócz specyficznego smaku w ustach - fuuuu HIHI). Powiedzcie mi, jak to jest możliwe, żeby waga nie spadała, ale w centymetrach się gubi? Odwodnienie na pewno odpada, bo dużo piję, a widzę po ciuchach, że robią się luźniejsze,ale waga stoi w miejscu.... Nie wiem o co chodzi...
|
#986 |
|
Wtajemniczenie
|
Indian Summer, dzieki za odpowiedz
Martwilam sie, ze ta panierka nie pasi, a uwielbiam rybkę w panierce:dJa dzis zjadlam: - bulke z dzemem ![]() - 2 mandarynki, - ryz z warzywami i sosem pieczarkowym na obiad. Planuje jeszcze zjeść kilka mandarynek, a na kolację serek bialy z jogurterm naturalnym, z cebulką i pomidorkiem ![]() Moze byc? |
|
|
|
#987 |
|
Raczkowanie
|
cześć
mam ogromną prośbę, wczoraj koleżanka opowiedziała mi trochę o diecie niełączenia. Schudła na niej ponad 20 kg, i od roku je normalnie a wygląda jak osa. Nie potrafi mi jednak podać konkretnych zasad tej diety czy propozycji posiłków. W związku z tym chciałabym przyłączyć sie do was i prosić o wsparcie i jakieś info. Jestem zdesperowana bo próbowałam różnych diet, na których chudłam mniej lub więcej ale wszystko po pewnym czasie wracało ---obecnie waga wskazuje 92kg ![]() moim marzeniem jest waga sprzed paru lat 66 kg
|
|
|
|
#988 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Indian Summer kilka postów wyżej wszystko dokładnie opisała Cytat:
Ehhh spać idę koło 3, wstaję o 12 ![]() Co do koleżanki to fajnie ma moim zdaniem. Jak na sklep to dużo zarabia. Może jakbym mieszkała w Krakowie to też bym coś takiego znalazła w Galerii. Nie, no coś Ty Cytat:
Ale w sumie ważniejsze cm niż to ile się waży
|
|
#989 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny ile schudlyscie w pierwszym miesiącu? Ograniczalyscie słodycze?
|
|
|
|
#990 |
|
Raczkowanie
|
Noo tak, opisane jest
![]() ale czy można nie wiem w przerwie normalnie żuć gumę? i czynp jak jem salatke to może to być taka sklepowa z jakimś sosikiem? i wogóle czy możecie ocenic moje dzisiejsze menu i wskazać co dobrze co żle śniadanie serek wiejski z paroma plasterkami ogórka II śniadanie to batonik corny (uwielbiam słodycze) obiad surówka sklepowa z bialej kapusty+kawałek bułki (w pracy) i prawdopodobnie wieczorkiem już tylko winogornko |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:28.

)

Ehhh... Chciałam kopytka na obiad to od razu zaczęło się, że musi być sos i mięso
że zjadłam 4 kostki gorzkiej czekolady 
Ważne, żebyś coś dorwała i coś w papierach miała, a potem będzie już lżej... W trakcie pracy, jak już ją dostaniesz, to zawsze możesz rozglądać się za czymś nowym

Tombak na przykład odradza w ogóle picie takiego mleka pasteryzowanego i homogenizowanego, może coś w tym jest.